[ dexxx @ 04.03.2005. 13:18 ] @
Milos Pavlovic je postao vlasnik licence za takmicenje u formuli 1. Od sledece sezone ce steci pravo da se takmici, i posto je potpisao ugovor sa GD Racing timom, vozice u svetskoj seriji Renault 3000, koja je po rangu odmah ispod formule 1.

Da li cemo najzad dobiti naseg predstavnika u formuli 1?

Sponzori, gde ste?
[ tarla @ 04.03.2005. 13:24 ] @
svaka cast.

samo najcrnje je od svega sto se samo gleda lova a ne vozacko umijece. pogledajte samo kako se mijenjaju vozaci po trecerazrednim timovima. sako ko ima jaku zaledjinu moze da vozi. bruka

ni F1 nije sto je nekada bila...

Sena, Prost, Berger & Co .. to su bila vremena...
[ tamburix @ 04.03.2005. 13:46 ] @
Citat:
tarla: ni F1 nije sto je nekada bila...

Sena, Prost, Berger & Co .. to su bila vremena...

tačno... mada u svakom slučaju je ova vest veoma dora :)
Makar vozio i za Minardi....
[ Jelcha @ 04.03.2005. 15:08 ] @
Malopre postavih isti topic. Nisam video da ovaj postoji. Sad ne mogu da ga pronadjem al nema veze ako ga neko vidi neka prijavi moderatorima neka ga sklone.

Sta sam hteo da kazem...
Posaljimo svi po jednu poruku vladi >>> http://www.srbija.sr.gov.yu/vlada/kontakt.php
Naslov "Milos Pavlovic" a tekst "Ja sam fan formule 1". Valjda ce im dosaditi spamovanje pa ce izdvojiti smrdljivih 0,5 mil. eura.

[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 04.03.2005. u 16:15 GMT+1]
[ BytEfLUSh @ 04.03.2005. 15:13 ] @
Dakle, recite im da odvoje tih 500.000 evra od kojih bi se inače moglo opremiti oko 100 škola novim računarima. Ili još bolje - 500.000 evra koji bi se mogli upotrebiti za renoviranje dečjih klinika u Srbiji. U pravu si - poslaću im takav mail, tačno ovako kako sam napisao.
[ acatheking @ 04.03.2005. 18:20 ] @
Hm.. a zašto baš Vlada Srbije treba da mu obezbedi tih "tričavih" 500k jevreja? Pa ako čovek toliko vredi, zašto se oko njega ne otimaju klubovi u F1? Uostalom i kod nas ima toliko trulih bogataša kojima ne bi bio problem da izdvoje tu sumu.
[ tarla @ 04.03.2005. 18:27 ] @
po mom misljenju je pogresno da vlada sponzorise nekog sportistu u prenapucanom sportu.

poenta F1 danas je da ako si dobar vozac ne mora da znaci da ces voziti jer ako je neko nasao sponzora koje ce da timu plati samo da ti vozis onda ce on biti izabran a ne ti. Tako timovi pokrivaju astronomske troskove i pored sponzora zarade na vozacima, umjesto vozaci na njima. E sad ako si ti dobar vozac onda ces pobjedjivati a ako pobjedjujes onda ces da zaradjujes a ako si dobar, pobjedjujes, i zaradjujes onda si popularan i tim ce da zaradi samo to traje nekoliko god. dok tim ne zaradi.

Ovako sponzor plati, ti sjednes vozis. Sledece godine neko drugi i lova se obrce.
[ bkaradzic @ 04.03.2005. 19:40 ] @
Citat:
Jelcha: Naslov "Milos Pavlovic" a tekst "Ja sam fan formule 1". Valjda ce im dosaditi spamovanje pa ce izdvojiti smrdljivih 0,5 mil. eura.

LOL! Nađi ti još par ljudi sa sličnim "mišljenjem" onda prodajte svoje stanove i uplatite novac na žiro račun Miloša Pavlovića... :) Verujem da će vam biti večno zahvalan. ;) Za zemlju sa 800K nezaposlenih 0.5M EUR nije zanemarljiva suma.

Branimir
[ Jelcha @ 05.03.2005. 00:57 ] @
Evo ovako...
Tarla je objasnio kako F1 funkcionise. To bi bio dobar odgovor na pitanje zasto ako je toliko dobar... Zatim ta srceparajuca prica o skolama i klinici ne drzi vodu iz razloga sto se tih 500.000 eur na taj nacin moze da obrne i umnozi vise puta, a i sam imadz zemlje bi bio bolji. Na to misle i vlada Madjarske (za svog vozaca iz budzeta izdvajaju 8 mil. eur) i vlada Indije (20-30 miliona), izgleda da su oni glupi i neznaju kako se pravi posao i kako se reklamiraju domace firme (vozacevi sponzori se nalaze na bolidu formule) i afirmise sopstvena zemlja i sport. Recimo... jedno pitanje.... koliko sportista znate iz Kolumbije? Verovatno je vecina cula samo za jednog i najpoznatijeg Montoju.
Jedino dobro pitanje ovde je ono vezano za domace bogatase. Stvarno mi to nije jasno. Mozda ima loseg menadzera ili sta vec. Nemoguce je da niko ne vidi sansu da investira u F1. Cak sam nacuo i da ga je Zepter zavrnuo. Mozda su ljudi i ne obavesteni. Nesecam se da sam ikad gledao jednu trku NIssan kupa ili Formule 3.
@bkaradzic:
Mislim da za jednu drzavu nije mnogo da izdvoji 0,5mil za sopstvenu promociju. I uopste na drzavnom nivou to nisu neke pare. Recimo da izbori kostaju 5 mil. eura i da narodni poslanici prime vise od toga za dva meseca na ime plata.
Licno da sam gastos ne bih zalio pare na takvu reklamu. Stvarno mi nije to bas najjasnije... Zasto se ne otimaju oko njega? Mislim nema sta da se izgubi. Ako upadne pare legnu ako ne nikom nista. Samo je garant bitan, da neko stoji iza njega.
[ Nabukodonosor @ 07.03.2005. 17:21 ] @
Jelcha, potpuno si u pravu. Uostalom, kada bi se tih 500 000 jevreja dalo za neke bolnice ili nesto tome slicno, dobrih 300 000 bi zavrsilo u necijem privatnom dzepu, i to je nasa realnost. Drzava odlaskom M. Pavlovic-a u F1 moze samo da dobije.
[ bkaradzic @ 07.03.2005. 19:02 ] @
Citat:
Jelcha: Mislim da za jednu drzavu nije mnogo da izdvoji 0,5mil za sopstvenu promociju. I uopste na drzavnom nivou to nisu neke pare. Recimo da izbori kostaju 5 mil. eura i da narodni poslanici prime vise od toga za dva meseca na ime plata.

Prvo ja sam protiv svakog trošenja para države od koje građani direktno neće imati koristi. Ja bih lično ukinuo sva izdvajanja za kulturu, sport, i preusmerio taj novac u npr. poresku upravu, pravosuđe i policiju. Ako i posle toga država vidi da ima višak para koje bi mogla da potroši na kulturu i sport, ja bih radije smanjio poreze, nego ulagao u te dve oblasti. Pa neka narod sam odlučuje za čega će da troši novac, a ne da se država trpa i smišlja načine kako da zabavlja građane.

Onda što se tiče popravljanja ugleda države, F1 malo može da pomogne u tome. Trenutno Srbija može sebi da popravi imidž sa 15 hapšenja, koja ne bi koštala ni desetinu te sume koja je potrebna za F1... ;)

Izbori su deo demokratije, za izbore mora da bude para! I cena izbora se ne može porediti sa bilo kojim drugim troškovima. I poslanici su izabrani od tog naroda koji plaća poreze, ako neko misli da oni zarađuju više nego što vrede, onda na sledećim izborima neka glasaju za one što će vredeti više.

I da me ne shvatiš pogrešno, ja bih jako voleo da vidim nekog našeg u F1 ili još više u WRC, ali sponzorisanje od strane države nije način da se to uradi. Mogao bih i ja da uđem 'ladno ovde u SCCA PRO Rally kada bi mi neko poklonio 0.5M EUR... ;)

Branimir
[ Dark_Runger @ 07.03.2005. 19:17 ] @
Sa 0.5mil. eura tesko da moze nesto da uradi.
Da bi upao u formulu 1 pored licence koju Pavlovic ima potrebno je najmanje 5 miliona $.Sa tom svotom (koja pokriva troskove,ako slupa bolid ili spali motor) ima zagarantovane 4 trke u bolidu minardija i ako uspe da pokaze sta zna dalje nije frka.
U poslednjih par godina vozaci koji su dolazili u f1 u 80% slucajeva bili su sponzorisani od strane svoje drzave,ali posto srbija nije drzava nista od toga.
[ Jelcha @ 07.03.2005. 21:16 ] @
Citat:
Branimir: Ja bih lično ukinuo sva izdvajanja za kulturu, sport, i preusmerio taj novac u npr. poresku upravu, pravosuđe i policiju.

Drzava tako ne moze da funkcionise. Kada bi hteo malo dublje da razmislis video bi da to nije na mestu. Nije drzava prosta sema na papiru vec mnogo vidljivih/nevidljivih procesa. Uostalom zamisli koliko bi ljudi samo ostalo bez posla kad bi ukinuo finansiranje sporta i kultur, zatim kolike bi to nerede izazvalo, a zamisli tek koliko bi nacija otupela i postala nakaradna za kratko vreme. To moze da prodje u video igri ali u stvarnom zivotu nema sanse. Kultura i sport su zdravlje nacije i cuvaju njen duh. Stoga mislim da je sve navedeno ne ozbiljno.
[ FormatC @ 07.03.2005. 22:16 ] @
Pa tu i nije tolko važno da si sjajan vozač nego kakav auto s kakvim motorom voziš. Zašto uostalom ferari stalno pobeđuje?
[ vuki1 @ 07.03.2005. 22:58 ] @
Citat:
Sa 0.5mil. eura tesko da moze nesto da uradi.
Da bi upao u formulu 1 pored licence koju Pavlovic ima potrebno je najmanje 5 miliona $.Sa tom svotom (koja pokriva troskove,ako slupa bolid ili spali motor) ima zagarantovane 4 trke u bolidu minardija i ako uspe da pokaze sta zna dalje nije frka.
U poslednjih par godina vozaci koji su dolazili u f1 u 80% slucajeva bili su sponzorisani od strane svoje drzave,ali posto srbija nije drzava nista od toga.

Slazem se

Milos je sad u Srbiji i trazi sponzore za Reno formula bla bla...

Ako pobedi tu dobija mesto za test vozaca Renoa.
[ bukovski @ 07.03.2005. 23:03 ] @
odlican mali ! ma misko je genije za voznju !
konacno i mi jednom da dobijemo predstavnika makar i u test timu
[ neo01 @ 07.03.2005. 23:12 ] @
Sto se tice F1, bice super da imamo naseg predstavnika, a mozda ce se taj sport malo i popularisati ovde, tako da ce doprineti razvijanju istog sporta u SCG... Ali tesko moze da se u to poveruje, kad ova zemlja nema ni trkacku stazu... (( Sta dalje da se prica?

Citat:
Prvo ja sam protiv svakog trošenja para države od koje graðani direktno neæe imati koristi. Ja bih lièno ukinuo sva izdvajanja za kulturu, sport, i preusmerio taj novac u npr. poresku upravu, pravosuðe i policiju. Ako i posle toga država vidi da ima višak para koje bi mogla da potroši na kulturu i sport, ja bih radije smanjio poreze, nego ulagao u te dve oblasti. Pa neka narod sam odluèuje za èega æe da troši novac, a ne da se država trpa i smišlja naèine kako da zabavlja graðane.

Zvuci jako pragmaticno, desnicarski i jako lepo (pametno), ali tesko moze neka drzava da prodje bez "Hleba i igara"...

P.S. A ko je igrao Civilizaciju znace jos bolje sta sve ovo znaci...
[ UGY @ 07.03.2005. 23:37 ] @
Citat:
FormatC: Pa tu i nije tolko važno da si sjajan vozač nego kakav auto s kakvim motorom voziš. Zašto uostalom ferari stalno pobeđuje?

Zato što imaju Šumija :)
[ bkaradzic @ 08.03.2005. 06:31 ] @
Citat:
Jelcha: Drzava tako ne moze da funkcionise. Kada bi hteo malo dublje da razmislis video bi da to nije na mestu. Nije drzava prosta sema na papiru vec mnogo vidljivih/nevidljivih procesa. Uostalom zamisli koliko bi ljudi samo ostalo bez posla kad bi ukinuo finansiranje sporta i kultur, zatim kolike bi to nerede izazvalo, a zamisli tek koliko bi nacija otupela i postala nakaradna za kratko vreme. To moze da prodje u video igri ali u stvarnom zivotu nema sanse. Kultura i sport su zdravlje nacije i cuvaju njen duh. Stoga mislim da je sve navedeno ne ozbiljno.

Problem sa finansiranjem ovih oblasti od strane države je da ne može da se uradi na objektivan način. Tj. ko će objektivno da oceni ko je to sposoban sportista ili talentovan umetnik. To je vrlo subjektivna stvar, i zato da bi se izbegle kojekakve mahinacije, i sponzorisanje politički pogodnih (kao što smo videli u prošlosti) bolje je da se država uopšte ne meša u to. Takođe nastaje problem ko je uopšte umetnik ili sportista i šta je umetnost, a šta sport (npr. za mene je skateboarding važniji sport od rukometa, a u Srbiji se verovatno ni smatra sportom). Takođe u ovim oblastima je jako teško izmeriti nečiji učinak, i korist države od toga. Ako država ima višak novca, treba da preusmeri ga u one oblasti gde ima manjak novca, a ako sve funkcioniše kako treba kroz smanjenje poreze ostavi ga narodu da narod sam usmerava taj novac tamo gde misli da je najpametnije (uostalom država je tu zbog naroda, a ne narod zbog države). U celoj istoriji Srbije, pojedinac nikada nije imao apsolutno i neporecivo pravo da uredi svoj život, slobodu i imetak. Uvek se nadje neki "čoban" da ljude tera u neko stado. Visokim porezima država ne dozvoljava pojedincu da se osamostali, a onda se taj pojedinac uvek obraća državi kada mu nešto treba. Taj kontakt između države i pojedinca treba da bude što minimalniji. A ne da svi očekuju da dobiju posao ili stan od države, da ih država školuje, finansira hobi, organizuje slavlja, zabavlja ih, da im izdržava porodicu, i uopšte da se ponaša kao bejbisiter.

Onda kažeš da bi ljudi ostali bez posla i bilo bi protesta. Da je to tačno to bi značilo da to što rade ništa ne valja i nikoga ne zanima, jer da nekoga zanima oni bi mogli da naprave novac prodavajući ulaznice za predstave i sportske događaje. Što opet znači da su oni samo na socijalnoj pomoći države i da ne doprinose niti kulturi niti "zdravlju nacije" (ma šta da to značilo).

I ovaj Miloš Pavlović će doći kako-tako do te F1 ako je talentovan. Ne sumnjam u to, mada nisam nikada video kako vozi pa neću ništa da tvrdim. I Marko Milošević je pobeđivao na domaćim trkama, ali ne zbog talenta (kada je vozio mislim Opel Astra, u toj kategoriji je bilo mnogo boljih vozača koji su na prilično očigledan način usporavali da ga propuste). Ne vidim zašto bi bilo potrebno izdvajati novac poreskih obveznika da bi se na silu ugurao u F1. Mislim ako njega sponzorišu, onda može svako ko je u bilo čemu talentovan da dođe i traži 0.5M EUR od države (i meni je želja da vozim na WRC ili bar SCCA PRO Rally). Da li država ima dovoljno novca da sve talentovane (prvo bi morali da oforme neko ministarstvo koje će da procenjuje talenat) sponzoriše? Verovatno ne. I zato da ne bi bila u situaciji da diskriminiše ostale građane ne treba ni njemu da da novac. Kao što sam rekao u prvom postu, najbolje je da pojedinci koji veruju u njega naprave fond u koji će uplatiti novac koji će on moći da koristi da uđe u F1. Takav pristup je fer za sve.

Branimir
[ ventura @ 08.03.2005. 07:18 ] @
Kao i svudge pa i u F1 itekako vlada trzisna ekonomija, kao sto ste i sami naveli.

Da je taj Milos Pavlovic ili kako se vec zove toliko dobar vozac, verujem da ce i bez dzavne pomoci doci do F1 tima. Ali koliko cujem da je Zepter prestao da ulaze u njega, a posto verujem da Zepter nije sisao vesla i da sigurno tu nije nasao pozitivnu racunicu za njega, ne vidim kako bi tu drzava mogla da nadje pozitivnu racunicu...

Ali mislim da je apsurdno pricati da drzava koja je suplja i koja prokisnjava na sve strane, i ima mnogo aktuelnij i ozbiljnijih problema, da sada finansira tamo nekog decka, jer je eto on talentovan... Sto rece bkaradzic, imidz bi mnogo bolje popravilo da pohapse kriminalce i da saradjuju sa svetom, nego da glume nebeski narod...
[ marakas @ 08.03.2005. 10:55 ] @

Ne sponzorisu vlade vozace nego veike firme, vlade mogu samo da uticu na njihove direktore,( indica sponzorise TATA a ne indijska vlada) .Frme koje to rade od toga imaju prvenstveno reklamu u svojoj zemlji a vlade u svetu. Ne vidim nista lose u tome a sto se potrebne cifre tice mislim da je bar nekoliko puta veca
[ vuki1 @ 08.03.2005. 11:32 ] @
Citat:
Citat:

FormatC: Pa tu i nije tolko važno da si sjajan vozač nego kakav auto s kakvim motorom voziš. Zašto uostalom ferari stalno pobeđuje?

Zato što imaju Šumija :)

Sumi je imao dobar auto i zato je bio najbolji.
[ Veljko @ 08.03.2005. 13:22 ] @
Sad bi mogao malo Philip Zepter da se ukljuci oko toga posto je glavni sponzor trke u Monte Karlu i predsednik Olimpijskog Komiteta ...
Takodje bilo je najave da ce Carnex biti jedan od sponzora u F1.

[ Jelcha @ 08.03.2005. 17:11 ] @
Citat:
P.S. A ko je igrao Civilizaciju znace jos bolje sta sve ovo znaci...

Mucim se i dan i noc... Na kom nivou tezine najcesce igras?

Ne mora drzava da izdvoji pare iz buzeta da bi isfinansirala nekog. Drzava ima privrednu komoru i u stanju je preko nje da promovise pojedine projekte.
Tu se vrti lova. Nije mala stvar biti predsednik privredne komore. Evo ovaj nas, Veselinovic, iz okoline Sabca, drzi firmu Galeb group i jedan je od dva jedina ovlascena uvoznika fikalnih kasa pa ti vidi. Jedno vreme je bio i jedini. I ostao bi da nije antimonopolskog zakona.

Sve sto treba je malo volje i maste da se rasi problem.
[ bkaradzic @ 08.03.2005. 18:37 ] @
Citat:
Jelcha: Mislim da za jednu drzavu nije mnogo da izdvoji 0,5mil za sopstvenu promociju.

Pazi najnovija promocija "države" u organizaciji ministarstva kulture (sada mi reci da ih ne treba ukinuti):
Citat:
Serbian raid on Madame Tussaud's

Serbia's deputy culture minister has admitted sending agents to steal a shaving from waxworks at Madame Tussaud's in London.

Vladimir Tomcic wanted to ensure that his country's wax museum could be as good as the top London attraction.

But he says the agents went too far and snapped off two whole fingers rather than the small scraping of wax he had asked for.

Tomcic, who owns the new Serbian wax museum, said: "I think they misunderstood me and took two whole fingers instead."

He believes the fingers may have been stolen from a statue of Churchill, Roosevelt or Stalin.

Serbian political analyst Miroslav Lazanski fears the theft could have severe political consequences: "Moves like this one will not help Serbia on its way to joining the European Union," he said.

But a Madame Tussaud's spokeswoman said the 'theft' would not cause a diplomatic incident.

Diane Moon said: "They only needed to ask. We would have happily given them a finger.

"It is hard to identify exactly which statue was targeted as we get fingers broken off all the time. But we won't be taking any legal action over the matter - its all good publicity for our creations."

http://www.ananova.com/news/st...309429.html?menu=news.quirkies

Branimir
[ srki @ 08.03.2005. 21:48 ] @
Strasno i tuzno :(
[ tarla @ 08.03.2005. 22:12 ] @
Citat:
srki: Strasno i tuzno :(

reklama je reklama.. jeste da je pogresno odradjena ali su sada culi za nas.. :)
[ Jelcha @ 09.03.2005. 19:04 ] @
Citat:
Pazi najnovija promocija "države" u organizaciji ministarstva kulture (sada mi reci da ih ne treba ukinuti):

Ministra da, ali ne i ministarstvo.

Ovo je najjace:
Citat:
Diane Moon said: "They only needed to ask. We would have happily given them a finger.

Srbin vise voli da ukrade, pa to it je.
[ jablan @ 10.03.2005. 09:09 ] @
Citat:
Jelcha: Ministra da, ali ne i ministarstvo.

A oklen je ministar nego sa čela ministarstva? Uzgred, nije ministar u pitanju već njegov pomoćnik.

Ima sjajan (a nego kakav bi) komentar Teofila Pančića ovog incidenta u jednom od prošlih brojeva Vremena:

Citat:
... U sjajnom romanu mlađanog Bugarina Aleka Popova Misija London, službenik Ambasade Bugarske u Britaniji pokokao je patke u jednom londonskom jezeru ne bi li ih prodao kineskom restoranu; ovo sa voštanim avanturama našeg kultur-ministarstva je, međutim, iščašenije, i to ne samo zato što se ne dešava u romanu: to je već pravi trijumf neosvešćenog sine-baki svetonazora dignutog na ravan svedominantnog "kulturnog obrasca"; okej, ne treba biti snob, ali ovi, brate – ovi se ne stide ama baš ničega...
[ Mobtel @ 10.03.2005. 10:10 ] @
kad dobijem na loto-u dacu coveku pola kile da ga gledam u formuli
[ Jelcha @ 10.03.2005. 11:09 ] @
Citat:
A oklen je ministar nego sa čela ministarstva?
Kazem ne treba ukinuti ministarstvo, ali tog pomocnika (imenom i prezimenom) bi mozda trebalo smeniti.
Citat:
kad dobijem na loto-u dacu coveku pola kile da ga gledam u formuli
Pazi sta si rek'o :)
[ su27killeryu @ 10.03.2005. 22:49 ] @
Schumi da je rodjen u Srbiji vozio bi crveni trolejbus GSPa...i on je uz pomoc para i njemacke drzave usao u F1.
[ bkaradzic @ 10.03.2005. 23:00 ] @
Citat:
Schumacher was born in Hürth (close to Cologne). He began racing karts at the age of four in a home-made kart built by his father, Rolf, who managed the local karting track (located in Kerpen, Schumacher's hometown). He obtained his first license, and began racing competitively, by age twelve. Between 1984 and 1987, Michael won numerous German and European kart championships, including the Formula Konig series. 1988 saw Schumacher race in the Formula Ford series, while the next two years he competed in the German Formula 3 series, winning the title in 1990. In 1991, he continued up the racing ladder, racing in the Formula 3000 championship in Japan. He also dabbled in the German Touring Car championship in the early 1990s, winning races in Mexico City and at Autopolis.

http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Schumacher

Da li neko ima biografiju Miloša Pavlovića?
Koje je Evropske šampionate osvajao?
U kojim kategorijama?
[ perrke @ 11.03.2005. 11:14 ] @
Bilo je ovde i veoma pametnih, ali i totalno glupih poruka. Slučajno znam Miloša i evo kako stvari stoje.

1. On nema menadžera jer su ga ranije pravarili, a danas mu kažu, nađi ti pare, a ja ću ti biti menadžer. Ali i to će se uskoro promeniti.

2. Njegov najveći problem je što je iz Srbije. Njega neće sponzorisati niko iz inostranstva jer tamo imaju svoje vozače. Znači treba tražiti sponzore ovde.

3. Zepter mu je bio sponzor, ali tu jednostavno nije sve bilo čisto. Ispaljen je. Pitanje je samo zašto?

4. Miloš je 'Super licencu' stekao još pre dve godine kada je osvojio šampionat italijanske Formule 3, i ima više nego dovoljno referenci i kvaliteta da vozi u F1, u to nemojte da sumnjate.

5. On želi da u F1 uđe kao plaćen vozač, a ne kao neko ko plaća i to može da postigne u sledećoj sezoni ako bude imao odgovarajuće uslove (novac).

6. MILOŠ NE TRAŽI NOVAC NA POKLON. SVE ŠTO MU BUDE DATO, VRATIĆE SA KAMATOM.

Za dodatne informacije posetite www.milospavlovic.com
[ ventura @ 11.03.2005. 11:57 ] @
Citat:
perrke
6. MILOŠ NE TRAŽI NOVAC NA POKLON. SVE ŠTO MU BUDE DATO, VRATIĆE SA KAMATOM.

Za dodatne informacije posetite www.milospavlovic.com

Pa ako vraca novac sa kamatom sto se onda zajebava sa trazenjem investitora.. Lepo nek ode u banku, kredit na 5 godina, rata tolika, kamata tolika, pa izvoli...

Ali naravno to ne radi jer recenica "vratice sa kamatom" na Srpskom jeziku ne znaci bas mnogo, za razliku od ostalih jezika, pa se zato i traze Srpski investitori koji razumeju Srpski jezik... Kod svih drugih (ukljucujuci tu i Zeptera), ta recenica ima neku tezinu, pa ne moze svako da je izjavi, a bogami i da poveruje u to...
[ Mobtel @ 11.03.2005. 18:19 ] @
Ja sam reko svoje
[ Jelcha @ 11.03.2005. 23:01 ] @
Nema te banke koja ce odobriti kredit od 0.5mil eur za fizicko lice. Te pare se izdaju za privredne projekte (koji se studiraju mesecima da bi se utvrdila opravdanost investicije) i uz hipoteku koja mora biti dva puta veca od kredita.
[ Slobodan Miskovic @ 21.03.2005. 22:25 ] @
Srbija dobija prvog vozača Formule 1
Brži od Batona

Miloš Pavlović, 24-godišnji Beograđanin, naš najuspešniji automobilista svih vremena. Jedini Srbin sa superlicencom, dozvolom sa kojom se može voziti Formula 1, danas je na korak od najbržeg cirkusa. Braća Šumaher, Alonso, Montoja, Kultard, Baton, Miloš Pavlović. Zvuči neverovatno?

- Nažalost, za sve, sem za nas vozače, F1 je samo jedan veliki biznis. Da bi danas bio izabran, pored talenta moraš da imaš i ostalo - ozbiljnog sponzora, jaku podršku svoje zemlje, interesantno tržište. Meni neke od ovih komponenata trenutno nedostaju. Svi vozači F1, počev od Fanđa, imali su podršku svojih vlada, pre svega logističku. Ni za jednu vladu na ovome svetu ne može biti problem da nađe jednog ozbiljnog sponzora, pogotovo kada se radi o tako velikom biznisu - počinje Miloš razgovor za „Blic“.

Razvoj njegove karijere i dosadašnji rezultati identični su ili bolji u odnosu na vozače koji su trenutno u Formuli 1, a niko sa ovog područja, uključujući celu istočnu Evropu, nije postigao više.

- Najsrećniji sam bio kada sam se kao najmlađi prvak sveta u kartingu popeo na pobedničko postolje na stazi „Suzuka“ u Japanu i osvojio „Trofej Ajrtona Sene“. Danas mi taj trijumf još više znači jer sam iza sebe ostavio i Džensona Batona, sadašnju zvezdu Formule 1 iz ekipe BAR.

Kada prvi put razgovarate sa Milošem, pitate se kako je tako tih i povučen mladić došao na ideju da se bavi tako rizičnim sportom.

- Proleća 1991. godine otac me je poveo u šetnju. Tog dana do mene je doleteo jedan papirić na kome se reklamirala karting staza na Adi Ciganliji. Na moje insistiranje, otac me je odveo, i tako je sve počelo. Mislim da lepša igračka za jednog klinca od kartinga ne postoji i u početku sam ga shvatao kao igru. Ali kasnije je došla prva trka, pa druga, a ja sam otišao samo jedan korak napred, i to je bilo presudno. Za mene je karting od samog početka bio nešto posebno.

Mladi Pavlović jedan je od najlepših i najprivlačnijih srpskih sportista. Na svakom koraku pleni pojavom. Šta Miloš radi kada nije na stazi?

- Nemam posebna pravila što se tiče slobodnog vremena, drugarstva ili devojaka. Smatram da su ovo najlepše vrednosti u životu, važno je biti spontan i iskren. Trenutno nisam u vezi jer nemam vremena da se posvetim bilo čemu, a da to nije auto-sport. Moj tip devojke? Da bude ono što jeste, iskrena pre svega. Volim da se vratim u svoj rodni grad, to mi daje snagu. Beograd je za mene poseban.

Skijanje je jedno od omiljenih Miloševih hobija i on, kao i legenda najbržeg cirkusa, svake zime kondiciju održava na nekoj od planina.

- Znam da skijam, i to dosta dobro. Da li sam u skijanju brži od Šumahera? Hm… Nisam siguran, ali radim na tome da budem brži od njega na stazi (smeh).

Miloš Pavlović je trenutno na prekretnici u karijeri. Ono što mu nedostaje jeste podrška države i veliki sponzori, koji ga na sve načine ignorišu. Da li zbog neobaveštenosti ili nečeg drugog, ali činjenica koja se ne može prenebregnuti jeste da vozač u Formuli 1 uglavnom postaje „preduzeće“ sa godišnjim obrtom od 500 miliona dolara.

- Ove godine imam nameru da se takmičim u šampionatu „World Series by Renault 3000“, koji je zamišljen kao najprestižnije takmičenje posle Formule 1. Pobednik kao nagradu dobija test u Formuli 1 sa timom Renoa, ali meni, da bih uopšte startovao, nedostaje 420.000 evra, što je mala suma u odnosu na ono što bih ja doneo sponzoru ulaskom u jedan od bolida F1. Ovo je jedini put da uđeš u F1 bez novca, to jest da budeš izabran samo zato što vrediš kao vozač.
Ana Krstić
[ bkaradzic @ 21.03.2005. 23:29 ] @
Citat:
Ovo je jedini put da uđeš u F1 bez novca, to jest da budeš izabran samo zato što vrediš kao vozač.

Ovo je najbolji način za ulazak u F1... Da mu neko plati ulaz u F1 uvek bi mu prebacivali da mu je neko platio to i da ustvari ništa ne vredi kao vozač. Ovako ako se sam dokaže i uđe u F1 niko nikada(!) neće moći da mu prigovori bilo šta. Ja mu iskreno želim uspeh u Renault 3000 šampionatu!

Branimir
[ ventura @ 22.03.2005. 07:50 ] @
Citat:
Jelcha: Nema te banke koja ce odobriti kredit od 0.5mil eur za fizicko lice. Te pare se izdaju za privredne projekte (koji se studiraju mesecima da bi se utvrdila opravdanost investicije) i uz hipoteku koja mora biti dva puta veca od kredita.

O tome se i radi... Da je to toliko sigurna 'investicija' kako se predstavlja, onda mu ne bi bio nikakav problem i da kao vanzemaljac podigne kredit... Banku stvarno ne zanima dali si ti fizicko ili pravno lice... Banku zanima samo da li ti mozes da vratis taj kredit...
[ dexxx @ 22.03.2005. 22:29 ] @
Pa naravno da banku zanima da li mozes da vratis kredit...banke uvek vrse procenu rizika, tj. gledaju kolike su sanse da ti taj kredit nikad ne vratis...Airton Sena je (po meni) bio najbolji u tom poslu (automobilizmu)...pa ipak, ne bi uspeo da vrati kredit :(
asutomobilizam je suvise rizican i nepouzdan sport sto se tice kreditiranja... mozes da se rodis u autu, i da imas 4 ruke i 4 noge za voznju pa da ipak ne uspes...jer npr. imas lose gume na bolidu :)))
[ ton_majstor @ 18.09.2005. 08:49 ] @
[fun]

Kragujevačka "Zastava" je odlučila da se aktivnije uključi u pripremu mladog trkača za narednu, šampionsku sezonu u F1 cirkusu.
Na slici je njihov skromni doprinos, tajno oružje srpske privrede!"

[/fun]

Elem, kako mu ide na šampionatu sada, Milošu se dobro ne piše! Tim mu je bezveze, mada on vozi prilično solidno. Te trke pokatkada liče na opšti krkljanac i kao da su organizovane u Srbiji...

Safety car pravi veću kilometražu od nekih trkača...

Pozdrav!
[ Beltrammi @ 18.09.2005. 13:50 ] @
Zasto se onda ne obrati gdji Slavici Ekleston ?
[ floydauto @ 24.09.2005. 13:57 ] @
Država je već uložila u njega. Ako niste obavešteni i dosadašnju njegovu zajebanciju smo mi platili, trenutno ga sponzorišu NIS Jugopetrol i PTT, a vi vidite ko to plaća. U Srbiji ima mnogo boljih vozača od pomenutog gospodina ali nemaju tako jake promotere pa nisu ni blizu F1. Tako da je ta priča oko pomoći države nesrećnom mladom čoveku i stvarno postala previše bljutava.
[ Nabukodonosor @ 24.09.2005. 14:01 ] @
A ti si 100% siguran i imas konkretan dokaz da u Srbiji ima boljih vozaca od "pomenutog gospodina"?
[ ton_majstor @ 18.01.2007. 17:51 ] @
Citat:
16.01.2007, BEOGRAD
Izvor: PRESS
SRBIN IDE U FORMULU 1!

Vlada Srbije stvara "sponzorski pul" koji će da pomogne ulazak MILOŠA PAVLOVIĆA u "najbrži cirkus"! Najveće državne kompanije finansiraju projekat! Pavloviću je u startu potrebno POLA MILIONA EVRA za ulaz u Formulu 1. Berni Eklston lično obećao da će podržati Miloša

Miloš Pavlović

Vlada Srbije oformila je "sponzorski pul" koji će omogućiti Milošu Pavloviću da postane prvi Srbin u Formuli 1, saznaje Press! Jedini naš vozač koji ima licencu za "najbrži cirkus na planeti" dobiće maksimalnu finansijsku podršku, a prema našim saznanjima, Miloš se obavezao da će i sam obezbediti deo novca koji mu je potreban za ispunjenje "dečačkog sna".

Realizacija projekta ubrzana je posle posete Bernija Eklstona Srbiji, a sam gazda Formule 1 obećao je da će podržati ulazak Pavlovića u "najbrži cirkus".

- Vlada Srbije će pomoću posebnog "sponzorskog pula", koji čine najveće državne kompanije, potpuno stati iza Pavlovićevih ambicija da postane vozač Formule 1. Svesni smo koliko bi to značilo i za afirmaciju Srbije i zato ćemo mu pomoći. Ipak, nije mala stvar imati Srbina u tako atraktivnom takmičenju - rečeno je Pressu u Vladi Srbije.

Prema grubim procenama, Milošu Pavloviću je za narednu sezonu potrebno najmanje 500.000 evra, a najveći deo tog novca trebalo bi da obezbede poznate srpske firme kao što su NIS, "Telekom Srbija" i "Dunav osiguranje", koje su i u prethodne dve godine dosta pomagale Pavloviću u Formuli Reno. Sa rešenim finansijskim problemima Miloš bi mogao da se fokusira samo na takmičenje i da konačno ostvari rezultate koji bi mu obezbedili poziv nekog od timova Formule 1.

- Ja u ovom trenutku gledam samo prema F1. Samo ću tako sebe videti ostvarenog u ovom poslu. Meni voz nije prošao, ni u najboljim uslovima nije lako doći do jednog od 22 sedišta u nekom od bolida Formule 1. Spreman sam na velika odricanja, i kroz to prolazim svake godine. Imam rezervni plan, mogu već sada do vozim kao plaćen vozač u kategorijama koje nisu za potcenjivanje. Ali, ja želim F1, to je moj krajnji cilj. Ako želiš tamo, moraš da budeš spreman na sve. F1 je veoma sebična. Ako uspeš, sve će se vratiti, ako ne, bar znaš da si sve pokušao - izjavio je nedavno Pavlović.

Miloš Pavlović definitivno nije čovek koji će lako da odustane od svog sna. Mnogo je žrtvovao, počevši od toga da je još kao dečak pre više od deset godina napustio Beograd i otišao u Italiju, pa do dokazivanja u kartingu, Formuli Opel i Formuli 3, u kojoj je osvojio šampionsku titulu. Uz pomoć Vlade Srbije svakako će sve da mu bude lakše jer će imati priliku, a njegovo je samo da je iskoristi.
E. P

E, nek' je živ i zdrav, samo i to da doživim!

Pozdrav!

[ fanfon @ 18.01.2007. 18:14 ] @
Sumnjam da ce Milos doci do nekog tima F1 osim kao test vozac. U njegovom intervjuu koji je dao u Jutarnejm programu(ili BG hronici-ne znam tacno), na pitanje voditeljke da li je sa Eklestonom razgovarao o njegovom angazmanu u F1, tako je vesto izbegao direktan odrecan odgovor da je to bilo veoma vidljivo. Tacnije, delovao mi je kao da i sam zna da je to veoma teska i skoro nemoguca misija za njega...
[ Manager @ 20.08.2007. 09:34 ] @
Politika:

"Najbolji srpski automobilista, vozač ekipe Drako Rejsing Miloš Pavlović pobedio je u trci za Veliku nagradu Belgije, koja je juče vožena u Spa Frankošampu, u takmičenju za svetski šampionat Formule Reno. Pavlović je do sada vozio 43 trke, a ovo mu je prva pobeda u karijeri. Pavlović je trijumfovao ispred Bena Henlija iz ekipe Prema Pauertim i člana Intervetena Salvadora Durana.

„Loše sam počeo vikend, imali smo dosta problema sa bolidom, a i ja sam loše vozio. Borba sa Benom je bila fantastična, a na kraju sam ipak uspeo da izdržim njegov pritisak i sačuvam pobedu”, rekao je Pavlović.

Pavlović posle pobede u Belgiji, sa 72 boda, zauzima četvrto mesto u generalnom plasmanu, sa samo šest bodova zaostatka za vodećim Alvarom Parenteom.
(Tanjug)"

[objavljeno: 20.08.2007.]