[ MonteCarlo @ 07.03.2005. 00:30 ] @
Interesuje me koliko je sigurna lavlja kandza ili lavlja sapa?Jel neko zna da je ukraden automobil koji je imao ovaj bezbedonosni sistem?I uopste vasa ocena takve prevencije. |
[ MonteCarlo @ 07.03.2005. 00:30 ] @
[ yolja624 @ 07.03.2005. 01:40 ] @
Cuo sam da je orginalnu lavlju kandzu moguce skinuti samo na dva nacina. Kljucem i otkidanjem kandze zajedno sa upravljacem. E sad, kad se pojavi "urbana legenda" da je neko ostao bez auta sa montiranom kandzom, zlobnici tvrde da je u pitanju bila neka "lazna lavlja kandza" a ne orginalna. Sad ga ti znaj koja je koja.
Ja imam auto staro 20-tak godina i ne da mi ne treba lavlja kandza, ne treba mi vise ni kljuc. To se zove prevencija ;) Pozdrav! Yolja [ Nabukodonosor @ 07.03.2005. 01:45 ] @
Nije sigurna uopste. Mnogo je sigurniji (a i do sada neprovaljen) njen naslednik, Zeder.
[ nnn @ 07.03.2005. 08:14 ] @
Sestri od ortaka su ukrali novog audia a3 pre neki das. Sve sa lavljom kandzom.
[ mitar1982 @ 07.03.2005. 11:45 ] @
Citat: MonteCarlo: Interesuje me koliko je sigurna lavlja kandza ili lavlja sapa?Jel neko zna da je ukraden automobil koji je imao ovaj bezbedonosni sistem?I uopste vasa ocena takve prevencije. Ja sam je ugradio na yuga jer mislim da se lopov neće cimati oko skidanja iste, kad pored mog yuga ima još jedan, ali bez kandže :) [ Nabukodonosor @ 07.03.2005. 14:37 ] @
Citat: nnn: Sestri od ortaka su ukrali novog audia a3 pre neki das. Sve sa lavljom kandzom. Pa rekoh ja da je to cisto s*****. [ Stefano @ 07.03.2005. 15:24 ] @
vidite ovako.
Jokerova Lavlja kandza,i Lavlja sapa su ne originalni.To je sudski dokazano,samo Zdravko Rajacic(ili kako se vec preziva) ima pravo da njegovi proizvodi nose ima lavlja kandza.To su one "kandze" na kojima pise "zampa di leone". Lavlja kandza original moze da se skine,tj,da se skine zajedno sa volanom, na VW/Audi,Skodi,Seatu,Porsche-u. Da bi Zdravko sacuvao "ime" svog proizvoda,izmislio je novi patent "zeder" bravu.Preporucuje se ugradnja u bilo koje vozilo,ali je recommended za navedene sa kojih se skida LK,znaci VW,Audi,Seat,Skoda,Porsche.Jednostvano zeder se montira unutar upravljaca i nemoguce ga je skinuti.Znaci nema one glomazne naprave koju kacis na volan. Sto se tice Zedera znam da je bio oko 350 eur,nije jeftino priznacete ali za noviji auto ja ne bih zalio tih 350 eurica. Sto se tice samog obezbedjenja vozila,moj savet je 3 vrste zastite.Dakle LK/Zeder,zastita za volan tipa Multi-locka(deffend-lock) i neki obican alarm(ako se ima za GPS alarm bilo bi super,al to kosta oko 700 eur+mesecna pretplata oko 15 eur za pracenje). Dakle lopov nece da se *ebava pola sata-sat oko auta,nego ako ne moze onda ce ici na sledeci koji moze(posto nemaju svi 3 zastite). Mada...ako je auto tipovan,nema mu spasa,nikakva zastita ne pomaze protiv pauka. [ Nabukodonosor @ 07.03.2005. 15:32 ] @
Citat: Sto se tice Zedera znam da je bio oko 350 eur,nije jeftino priznacete ali za noviji auto ja ne bih zalio tih 350 eurica. Esencija svega. [ McKracken @ 07.03.2005. 16:45 ] @
Samo jedna stvar je prava zastita auta.. Zove se kasko.
Sipas i ne mislis.... [ Nabukodonosor @ 07.03.2005. 17:07 ] @
Dobro, ali ovde se ne govori o "imaginarnim" zastitama, vec o necemu sto moze svako da kupi. Kasko nije bas svima pristupacan.
[ pctel @ 08.03.2005. 01:58 ] @
Citat: Jel neko zna da je ukraden automobil koji je imao ovaj bezbedonosni sistem? Citat: mitar1982: Ja sam je ugradio na yuga jer mislim da se lopov neće cimati oko skidanja iste, kad pored mog yuga ima još jedan, ali bez kandže Mojoj devojci se jednom prilikom pokvarila brava na jugu i drzala ga je stalno otkljucanog par meseci. Mislim da joj je ukraden samo neki CD. Kolega takodje vozi juga i za njega je vezana zanimljiva anegdota. Jednom je krenuo do poreske uprave da odnese neke papire i ostavio u otkljucanom jugu akt-tasnu punu nekih lopovu nevaznih papira. Kad se vratio posle 15-ak minuta, video je da u autu nema tasne. E, sad, ono najzanimljivije... Razmisljajuci logikom da ce lopov otvoriti tasnu i videti da unutra nema nista vredno, doci i vratiti je u auto, ponovo se udaljio od auta na pola sata. Posto je napolju ugrejalo, ostavio je jaknu. Dosao je posle pola sata i konstatovao da je samo delimicno bio u pravu - lopov se zaista vratio ali nije doneo tasnu vec je odneo i jaknu [ Stefano @ 08.03.2005. 13:50 ] @
Citat: pctel: Drugaru su ukrali Golf III. Kad ga je kupio, dobio je na poklon lavlju kandzu, sto znaci da je neko mogao imati kljuc, pa ostali neka izvuku pouku. A reci jel ga uzeo novog ili polovnog.Znam i ja za taj fazon kada kupis polovnjaka a vlasnik ti da i kandzu pride.Veorvatno vecina nema pomisao da auto "vrati nazad",ali sta ga znas.Ja bih odmah konsultovao ove likove sto prodaju kandzu original dal mogu da mi zamene bravu...sta znam, ko mi je prodao auto i kakve su mu namere... Citat: Posto je napolju ugrejalo, ostavio je jaknu. Dosao je posle pola sata i konstatovao da je samo delimicno bio u pravu - lopov se zaista vratio ali nije doneo tasnu vec je odneo i jaknu :-) Neki ljudi se nikad nece opametiti [ bakara @ 08.03.2005. 19:10 ] @
Ja imam dobrog drugara, koji drzi servis za ugradnju alarma, muzike, lavljih kandzi i sl...
I tako smo razgovarali o LK, njegovo misljenje je da je to najgori proizvod, sa najboljom reklamom ikada. O tome da li moze da se ukrade auto sa LK, pricao mi je da mu je bio covek sa novim golfom i kao nece da baca pare na alarm, nego hoce odmah da kupi LK (on prodaje original LK), ovaj ga je ubedjivao, da ugradi obavezno i alarm, ali ovaj nece....Posle par dana dolazi ponovo isti covek, sa razvaljenim kolima (kradena), i trazi da mu se ugradi alarm, platio otkup, vratili mu i LK, kupio je alarm i pejdzer, i ugradio prekidac za struju.... A bio sam i licno prisutan kad je dolazio covek sa novim pasatom, imao je LK od starog pasata, i valjda oni daju staru LK za novu uz doplatu, dosao je od njih besan zato sto su mu staru LK procenili na 30e (ne znam posto je bila nova), i imao sam prilike da razgledam to cudo LK...Ko je video zna o cemu pricam, pa to toliko jadno izgleda da nemam reci o bilo kakvoj estetici i dizajnu nema govora, brava je bukvalno zavarena na komad metala, u produzetku su 2 sipke od armature 10mm, obavijene keper trakom...takvu je on LK dobio od njih...sta reci o proizvedu koji ostecuje instrument tablu auta? O zeder bravi nemam nista lose reci... [ Toxter @ 08.03.2005. 20:06 ] @
Ljudi, a onaj mul-t-lock? To je ona stvar sto se
stavlja oko menjaca. Valja li to icemu? [ ducaj @ 08.03.2005. 21:05 ] @
Lavlja kandza ili kako god da je zovete se moze bez problema skinuti tj preseci rucnom brusilicom koja na sebi ima tocilo (tanko za secenje) za 30 sec. Efekat je kao kroz sir.
Totalna prevara, da je normalna drzava udrzenje kupaca bi je izbacilo sa trzista kao proizvod koji ne odgovara reklami koja ga prati. Napajanje za brusilicu mozete poneti sa sobom u vidu manjeg akumulatora ili ako se mastoviti uzeti iz upaljca auta. Uostalom ovo je totalni promasaj industrijskog dizajna, okaciti 12-15kg celika ili nekog gvožđa na volan. O ceni ne treba ni pricati mnogo ako se uzme u obzir da kilo celika kosta od 0,8e do 1,2e + drkava brava + farbanje = minimum 150evra Jedino je dobra za narkiće, oni kada je vide pale dalje pozdrav svima [ McKracken @ 08.03.2005. 21:39 ] @
Taj celik koji toliko reklamiraju je najobicniji betonski celik (rebrasta armatura) koja se sece se za tako neverovatno kratko vreme da je to strasno. Kao dodatak, imas konstrukciju koju moras da nosas sa sobom.. Potpuni idiotizam. Kao sto sam vec rekao :) ovo je jedini nacin da se vozilo zastiti: http://www.ddor.co.yu/osiguranje/vozila/potpuno.asp#2 [ pctel @ 08.03.2005. 22:42 ] @
Najbolju zastitu je smislio Mister Bean
Secate se one epizode kad skine volan, stavi u tasnu i ode, malo zatim dolazi lopov, obija bravu, prespaja zice, pali auti i tek u trenutku kad hoce da krene konstatuje da nema volana :-) Bila je jednom prilikom neka emisija gde auto dobija onaj ko uspe da ga ukrade, i nikom nije uspelo. Seca li se neko koji je sistem zastite tu bio primenjen? [ bakara @ 09.03.2005. 15:11 ] @
Ja u fabii imam multi lok,(kupio sam je sa tim) isti ovaj moj prijatelj,
kaze da imam original multi lok i da takav kosta 300e, a on ugradjuje neki neoriginalni, i cini mi se da kosta oko 150e, kaze da je bolje od LK, a i ne ruzi i ne ostecuje auto...I da ispravka, moj multi lok se nestavlja oko menjaca, vec je u obliku celicne sipkice koja se gurne u rupu ispod grebena, i ne vidi se u opste...ako te zanima okacicu sliku, prilicno lepo izgleda...Mada sve se moze ukrasti, i skinuti. [ luka.l @ 09.03.2005. 21:50 ] @
Citat: Najbolju zastitu je smislio Mister Bean Secate se one epizode kad skine volan, stavi u tasnu i ode, malo zatim dolazi lopov, obija bravu, prespaja zice, pali auti i tek u trenutku kad hoce da krene konstatuje da nema volana :-) Bila je jednom prilikom neka emisija gde auto dobija onaj ko uspe da ga ukrade, i nikom nije uspelo. Seca li se neko koji je sistem zastite tu bio primenjen? Pa pazi, radje bih kupio takvu glavu volana nego lavlju kandzu. Takvih glava volana "hot swap" ima da se kupi (iako ih da budem iskren nisam video kod nas) i nisu preterano skupe. Koliko sam video, jeftinije su od LK u svakom slucaju. Koji je sistem bio primenjen? :-) [ Toxter @ 10.03.2005. 11:39 ] @
Citat: bakara: .. moj multi lok se nestavlja oko menjaca, vec je u obliku celicne sipkice koja se gurne u rupu ispod grebena, i ne vidi se u opste...ako te zanima okacicu sliku, prilicno lepo izgleda... Ajd' okaci ako imas sliku. [ bakara @ 10.03.2005. 18:16 ] @
> > Ajd' okaci ako imas sliku.
`Ocu samo da nadjem... [ bakara @ 10.03.2005. 19:08 ] @
Eto ovo je slikano ranije, gde mi nije bas multilok bio u fokusu, ali lepo se vidi, da ima nosac (kulturiska) za sipkicu, a sa desne strane ispod menjaca ima rupa (sa poklopcem (ne vidi se) u koju se gurne [ Toxter @ 10.03.2005. 19:15 ] @
Jednostavno, estetski fino ... jednom recju Odlicno!
Znaci doslo ti je sa autom, pretpostavljam da si ga uvezao? [ bakara @ 10.03.2005. 19:28 ] @
Ne kupljen je ovde od prvog vlasnika (bogatuna) 300e za multilok ja ne
bih dao... [ stargatenow @ 11.03.2005. 11:24 ] @
Ma i ta igla za menjac je s*****. Dovoljno je da lopov isece kozu/gumu oko menjaca i ispod se lepo vidi ta sipka koju moze lepo da presece (ima dovoljno mesta da gurne koji hoce alat).
A i moze samo da odvuce auto, drzeci kvacilo... [ Taykun @ 11.03.2005. 16:13 ] @
Pazi osnova svega je kada lopov sve brave provali i otkljuca sve kandze i slicno onda on upali auto i odveze ga .e pa tu je glavna kvaka.
spreciti ga da upali auto.ako se ugradi prekidac kojim se iskljucuje akumulator(znaci prekida se strujno kolo prekidacem) znaci ne moze da ga upali... e naravno taj prekidac treba biti negde "zavucen" da se ne vidi tek tako ili da bude ugradjen u neki deo prednje maske... jedino da odslepuje ceo auto sa drugim kolima ali ako neko ide u kradju spreman da slepuje e onda od njega nema spasa.... [ bakara @ 11.03.2005. 17:37 ] @
> > Ma i ta igla za menjac je s*****.
Ne, nista nisam rekao da li je s***** ili ne, ali je resenje mnogo kulturnije od 10kg gvozdja,a to da li moze da se ukrade sa tim ili ne, pa sve moze da se ukrade, nema te zastite koja ne moze da se skine... Mada mene ako pitate, ja bih ugradio pejdzer, mislim da je to najjeftinije efikasno resenje... [ putniknamernik @ 27.03.2005. 16:12 ] @
E ovako multi lock ili brava koja blokira menjac je bezvredna stvar, kad stisnete kvacilo ta blokada vise ne vredi, odgurate ili odslepate automobil zakacen za drugi automobil i to obicnom sajlom, nista lakse. Kod blokade upravljackog mehanizma stvari stoje drugacije. Lavlja kandza ako je originalna, (termicki obradjena, sa zeder bravom ciji kljuc nije moguce kopirati u perionicama dok vam peru automobil) stiti u potpunosti sve automobile sem folksvagen grupacije koji imaju aluminijumske volane. Dal je neko video da lopovi idu s brusilicom u kradju automobila, i dal je sumnjivo kad bruse par minuta lavlju kandzu? Jel to nepada nikome u oci? Ako moj auto ima LK idu na komsijskog koji nema jel tako? Pored svega ako je LK za vas tip automobila (mali prodavci cesto budze bilo kakvu kandzu jer nemaju izbora npr. za pezo 307 stave od pezoa 206 pa naravno da ce guliti volan kad je na 307 veci nego na 206. Zeder sistem je sasvim druga prica i jos efikasiniji posebno za automobile koji imaju aluminijumske volane (folksvagen, skoda, audi) eto pozdrav svima [ bakara @ 28.03.2005. 17:13 ] @
Citat: Pored svega ako je LK za vas tip automobila (mali prodavci cesto budze bilo kakvu kandzu jer nemaju izbora npr. za pezo 307 stave od pezoa 206 pa naravno da ce guliti volan kad je na 307 veci nego na 206. Super sto si ovo rekao, jesili ti koristio LK...neka kaze neko da li LK ostecuje enterijer auta...? [ ayrton @ 06.04.2005. 12:03 ] @
Vlasnik sam VW vozila.
Koristim LK vec dve godine i u startu sam znao da je ruzna i neprakticna- glomazna, teska, zna da napravi haos po gepeku kad naglo ukocis ako nije dobro pricvrscena itd itd. Platio sam je 110Eur i uzeo sam je iz razloga sto su u reklami govorili da daju auto onome ko odveze auto sa LK, i da je to zastita 100% sigurna... E, sad, posto je za AUDI, SEAT,Skoda vozila LK provaljena, tako sto lopovi iscupaju volan zajedno sa kandzom i auto odvezu pomocu velikog inbus kljuca, firma koja mi je uzela tih 110Eur, objasnjava da je sad resenje Zeder i da je to 100% sigurno.... Samo da dam tih 250 EUR ili 300??? I jos nece da daju popust nama koji smo vlasnici njihove LK ili da nam je uzmu u zamenu pa nek je prepravljaju za druga auta kod kojih se volan ne cupa. A sta cemo kad za par meseci ili godinu,dve provale kako da odvezu auto sa Zederom??? Onda ce izmisliti novi proizvod koji ce kostati 500-600 Eur i koji ce biti 100% siguran!!! Aha, kao i LK [ bakara @ 06.04.2005. 17:31 ] @
@ayrton
Pa ti si jedan od mnogobrojnih zadovoljnih koriskika LK, koji su poverovali u reklamu... A sta dalje, mislim da si sam dosao do zakljucka... [ cicika @ 06.04.2005. 18:41 ] @
Verujem da su zadovoljni svi korisnici LK kojima auto (kuc, kuc da ne ureknem) nije ukraden i kojima nije važno to je to jedno veliko smaranje koje odere volan u dosta slučajeva.
Moj ćale ili ja ne bi bili zadovoljni nečim što je odralo volan :) [ dex @ 06.04.2005. 21:54 ] @
Evo da dodam ja je koristio 3 meseca.
prvi mesec svaki put otvarao gepek, drugi i treci je vozio na mestu suvozacevih nogu, posle je bacio u supu,svaki put polomim noge kad sedam za volan, j..bo ti LK. A visok sam metar i zilet, kako je tek onim visljim osobama nemam pojma. Ali moram da kazem da mi nije odrala volan. Ipak je lepse sedi i vozi ....(dok imas sta) nego da razmisljas i o LK, stvarno je cimanje. [ gazza @ 09.04.2005. 15:12 ] @
da, tvoje razmisljanje se negde poklapa sa mojim.
mislim da su ti likovi (proizvodjaci LK) teski hohstapleri. o tome mi ne treba nikakav veci dokaz od koincidencije da se pojava ZEDER-a poklapa sa ucestalim kradjama VAG automobila cupanjem volana sa kandzom. tesko da ce me iko ubediti da lopovima licno LK ekipa nije provalila foru, da bi mogli da lansiraju novi ultra bezbedni proizvod. ja bih im mnogo vise verovao da su rekli - postovani korisnici, LK je bezbedna a mi vam nudimo proizvod koji vam ne poboljsava bezbednost vec daje bolji komfor. i meni je muka da svaki put dizem i spustam 10kg gvozdja a o ogrebotinama po stubu volana i kabini da ne pricam. [ MileG @ 10.05.2005. 12:05 ] @
Posto sam iz svega ovoga izvukao zakljucak da je za VW (passat V) auto trenutno najbolje resenje Zeder :o) jesam li u pravu i posto je stvarno to cuda sa ugradnjom, gdje moze da se ugradi i koliko to traje. Jel se osteti sta prilikom ugradnje?
* Zeder + alarm + nesto sto svabe zovu el. blokada motora = ? [ ayrton @ 10.05.2005. 12:41 ] @
Da li je najbolje ili ne, vreme ce pokazati. Svojevremeno je na isti nacin reklamirana i LK. Nego, zanima me sledeca stvar: Nije mi najjasnije sta oni koji kradu VW auta urade kada je na volanu LK. Ako sam dobro razumeo oni nekako nasilno "iscupaju" volan. E sad posto je to na silu, gde dolazi do pucanja? Da li kod srafa koji drzi volan ili negde drugde? Da li pukne taj sraf ili lim oko njega? Ili seku paoke na volanu? ili samu osovinu volana? Gde je ta slaba tacka na Audi - VW automobilima. Mozda bi se tu nesto moglo korigovati.
[ MileG @ 10.05.2005. 12:50 ] @
Meni je LK uzasno ne prakticna! Zeder je druga prica a o prakticnosti alarma ne treba ni govoriti :o)
[ MileG @ 12.05.2005. 02:52 ] @
Jel bilo vec govora o auto alarmima ovde i jel ima neko nesto da preporuci/predlozi i slicno. Koji su dobri koji ne i tako to? Na sta treba obratiti paznju?
[ marr96 @ 26.01.2006. 11:45 ] @
Molim nekoga za savet ili ideju....
Treba da mi stigne Novi Ford fokus II,koji ima kodiran kljuc,pa neki imobilajzer ,u sto se ja ne razumem nista.Hteo bih bolje da ga obezbedim od kradje pa sam pomislio da stavim Zeder bravu .Da li ima neko bolji savet ili predlog ili mi je dovoljno ovo. Hvala unapred na savetima i predlozima... [ StORM48 @ 27.01.2006. 19:59 ] @
O svim tim zaštitama uopšte ne treba razmišljati na način da je to... ne znam... 100% ili 80% zaštita, već koliko ta zaštita može da odvrati potencijalnog lopova od obijanja.
Sasvim je sigurno da će lopov pre odabrati auto koji nema LK, Zeder, alarm, blokadu i Multilock, nego onaj koji nema ništa ili ima samo alarm. Sve dok razmišljamo u tom pravcu, dotle će i realnog sagledavanja problematike biti. Oni koji očekuju 100% zaštitu neće je dočekati nikada. Mercedes je radio nešto po tom pitanju, sa elektronskim smart karticama, čitačima otiska prsta i tako to. Na gore-pomenutu kombinaciju dodajte i GPS sistem nadzora i eto jedne prilično ubedljive zaštite. Lopovi se baš i ne zaleću na automobile koji im oduzimaju previše vremena i mogu ih dovesti u potencijalnu nepriliku. Svaka zaštita je pobediva, s tim što je bilo kakva bolja od nikakve, a upravo iz razloga potrebnog vremena za njeno savlađivanje. Pozdrav P.S. Inače, Multilock sasvim lepo sarađuje sa čeljustima za blokadu papučica. Možda zvuči kao smaranje, ali zaštita skupljih automobila (pogotovo onih koji se ne voze često) ipak zvuči pametnije. [ iehome @ 27.01.2006. 21:27 ] @
ljudi moji apsolutno ste u pravu prave zastite nema, uvek mogu uzeti pauka i dici ga.A alarm je cista glupst, sta i ako ti zovni a ti to necujes.Pra vstvar je dojava na mobilni telefon sto sam ja uradio pre nikh 3 godine.E da znate za caku sa uredjaem koji uzima frekfrenciju vaseg daljinskog i otkljucava auto bez frke, bilo da je obican ili tzv.plivajuci alarm.Pozdrav
P.S. otisak prsta za novu mecku odseku ti prst [ bakara @ 28.01.2006. 15:20 ] @
To je OK, ali obavezno uz alarm...
-- Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/mail/ [ despotbg @ 29.01.2006. 00:59 ] @
Da a sta je sa tim pejdžerom. Mislim mogu kola da stave u AL kavez koji će da blokira sve signale.
[ iehome @ 29.01.2006. 11:28 ] @
tacno.Tu ni svemoguci GPS ne pomaze
[ riblizon @ 25.07.2006. 14:14 ] @
A sta mislite o DEFEND LOCK-u.Blokada menjaca samo pomocu kljuca.Bez sipki ,potkovica ili slicno
[ vladd @ 26.07.2006. 13:11 ] @
Po mom iskustvu, alarm i Zeder su dobra kombinacija. Bez obzira na price o "provaljenosti". to ce "odvratiti" 99,9% veseljaka, koji bi mozda iz dosade, ili lako i opusteno, da maznu auto.
Od "ozbiljnih" kriminalaca, nema zastite, ali to je vise stvar javnih sluzbi. Nisu oni "neprimetno" postali "ozbiljni". Pri tome, njihovo "angazovanje" je "okrenuto" na ekstremno skupe automobile, tako da...sto se vecine tice, nema brige. Poz. [ putniknamernik @ 02.08.2007. 16:31 ] @
Blokada menjaca se iskljuci pritiskom na kvacilo i vozilo se odgura ili odvuce na sajlu, kao da je pokvareno,
najbolje je blokirati upravljac. [ ~Vojvoda @ 02.08.2007. 17:10 ] @
Citat: despotbg: Da a sta je sa tim pejdžerom. Mislim mogu kola da stave u AL kavez koji će da blokira sve signale. da ne idemo u off, to nije AL lavez vec "Faradejev kavez" i uglavnom nije kavez vec kutija, i naravno mora biti uzemljen, i bitno je samo da je napravljen od provodnog materijala. ali sve u svemu svodi se na isto, blokiranje ili ometanje bilo koje vrste. ali mislim da se koristi mnogo suptilnije resenje, lopovi znaju na kojim f rade svi ti uredjaji, za male pare napravis signal generator, sredis mali odasiljac, pustis i ometas signal automobila, pa neka onda on javlja mami svojoj... Najbolja metoda je sledeca, staviti x sistema na svoj automobil i kada lopina vidi digne ruke u startu od takvog zahvata, odnosno odustane. I naravno da li mu se isplati da se muci za tu vrednost autmobila, sigurno nece ni pogledati yuga sa zd i alarmom, ali onog bez zastite ce smotati kao cigance napolitanke... [ Dejan Todosijevic @ 02.04.2009. 19:40 ] @
Porucio sam LK i idem ovom logikom. Bolje ikakva zastita nego nikakva. Ne postoji sistem koji 100% stiti auto. I na sajtu proizvodjaca LK tako pise, sto mislim da je korektno.
Ako nema nikakve zastite najskuplji automobil sa dvojicom obucenih lopova se krade za 20 sekundi. Sa LK je potrebno oko 5 minuta, sto mislim da je sasvim dovoljno da lopov bude primecen. Bar postoji nekakva sansa. Sansa ne postoji nikakva ako je vozilo tipovano od organizovane grupe koja se bavi tim poslom. A tu je stari dobri kasko. Naravno automobil ne ostavljati u perionicama, servisima, gasiti motor i vaditi kljuc pri kupovini novina ispred kioska i sl. [ Ka2 @ 02.04.2009. 20:00 ] @
Slazem se, i ja tako razmisljam iako su me ubedili da za moj novi Hyundai i30 pored kaska, fabrickom alarma, kod kljuca, nista vise nije potrebno.
[ Tamara_K @ 04.06.2009. 00:42 ] @
Sto se tice guljenja volana kod stavljanja LK, moj otac istu ima 5 godina i ni ogrebotine. Znaci ili LK nije za taj tip automobila ili je vozacima smor da je namestaju, pa hoce da to urade brze i zgule volan. Dakle da ponovim, volan kao nov, a LK stavljana i skidana 365 dana u godini - vikendi, uzmimo da je to 300 X 5 = 1500 X jos 5 ( stavljanje, skidanje ) = 3000 X.
Jeste teska i neprakticna, ali stavi se za minut, a toliko treba i da se skine. Sto se tice letenja po gepeku, ako vozis normalno, nisam primetila, uostalom, na vecini kola postoji neka kukica u gepeku, komad "planinarskog" konopca koji se rasteze, napravi se omcica zakaci i stvar je resena, mada mislim da ne treba. Planiram da stavim iglu ili klin ( dva imena za isti proizvod u volan) + alarm + LK nocu, kada dobijem (uskoro) kola od caleta, pa da vidimo, hoce li lopov poci na njih ili slicna, odn. bolja, jer iaoko je rec o WV mislim da je sa ovom zastitom auto star 5 godina relativno bezbedan. [ dekism84 @ 04.06.2009. 01:51 ] @
lavlja kandza se skida za nekoliko desetina sekundi, jednostavno se veze sajlom koju lopovi zakace na drugi auto i iscupaju je zajedno sa volanom, a onda se posebnim kljucem stegne letva volana i odveze auto. Po mom misljenju najbolje je imati neki alarm + zeder koji je daleko jednostavnije koristiti i mnogo teze se demontira. Uvek postoji mogucnost da vas sacekaju kod auta sa utokom i vi im lepo date kljuceve i tu vam ne pomaze nikakav alarm....
[ Tamara_K @ 04.06.2009. 09:01 ] @
Hajde da se složim sa tobom, postoje priče da se na LK sipa "nešto" što od čega se raspadne za nekoliko sekundi. Pri tome sam videla forumulu te supstance i nije mi poznato da je sintetisana, niti da postoji u prirodi, a hemiju dobro poznajem .
Jedan lik je napisao da mu se LK smučila, pa je odneo u garažu i isekao nečim, pa kad je već to uradio, zašto nije snimio klip i okačio ga na You Tube, pa da svi vidimo ? Što se LK tiče na netu postoje samo filmići koji pokazuju test LK u tečnom azotu, ako se ne varam, te neuspele pokušaje krađe. Da li si razmišljao o konkurenciji, okače nešto takvo i astala vista LK. Zašto nisu ? Sa utokom čekaju na svakoj raskrsnici, te urbane legende možeš da pročitaš na svakom forumu. Ako tip ima utoku, može i tetku i čarapu na glavi, onda ti ne pomože ni LK, ni bilo šta drugo. Vraćam se na LK, ono što mogu da garantujem je da ne ostećuje volan, naprotiv, sa same LK spadnu delovi oplate, ali Bože moj. Sledeće, ipak je ta operacija čupanja vidljiva , a nisam sigurna da lopovi umiru od želje da budu viđeni . Ne znam da li si čitao moj post, ali rekla sam da ću staviti (iglu, klin), ekvivalent zedera, ali po nekima bolje, kad se šetaš pogledaj nalepnice na boljim VW vozilima, audijima, mercedesima, BMW, džipovima i sl. i videćeš psa sa naćuljenim ušima, e to je to i alaram. Znači mi se u suštini slažemo, poznato je da lopovi ocene koliko im vremena treba da obiju i demotiraju zaštitu, pa vide da li im se isplati ili ne i po 100. put, zaštita se ne stavlja da bi sačuvao kola ( nažalost ) nego da bi lopov prešao na manje obezbeđena. Ja ću LK stavljati noću, možda baš tih 30 sekundi bude ključno da lopov odustane, a i ko će da se cima sa tim čupanjem, kad pored mojih ima druga kola, sa manje zaštite. Da ponovim (igla,klin) ili zeder + alarm + LK, zato što je već imam, mogu da je prodam za 30 EUR, bolje neka stoji na volanu, 'leba ne traži, ni 'leba ni s 'leba. Moj ćale je imao garažu, a to je velika razlika, ja ću kola držati pred zgradom, a ima još nešto što ide u prilog meni - ista je preko puta ambasade. Drugarski pozdrav [ Zarko Silic @ 04.06.2009. 09:40 ] @
Citat: dekism84: lavlja kandza se skida za nekoliko desetina sekundi, jednostavno se veze sajlom koju lopovi zakace na drugi auto i iscupaju je zajedno sa volanom, a onda se posebnim kljucem stegne letva volana i odveze auto. Po mom misljenju najbolje je imati neki alarm + zeder koji je daleko jednostavnije koristiti i mnogo teze se demontira. Uvek postoji mogucnost da vas sacekaju kod auta sa utokom i vi im lepo date kljuceve i tu vam ne pomaze nikakav alarm.... Tako majmuni rade. Kulturni lopovi to rade sa tremnicom na bateriju. Fino bez ostecenja. Sto se sacekuse tice i tu ima leka: Na visuljku za kljuceve zakacite neki bezvezni daljinac, a onaj pravi uvek nosite u dzepu. Sve mu to lepo predate, a kad krene jednostavno pritisnete dugme na svom daljincu koji ce vozilo zaustaviti za 1 ili 2 minuta. Dovoljno je odmakao i ne moze trcati nazad kad primeti da je nasamaren (ovo je isprobano ). @Tamara_K Na tvom vozilu je jedino preostala UNESCO zastita. [ Tamara_K @ 04.06.2009. 11:12 ] @
Citat: @Tamara_K Na tvom vozilu je jedino preostala UNESCO zastita. Ma, znala sam ja da nešto fali, ali nikako da se setim tog UNESCO-a. Majstore, dolazim da ugradim kod tebe, ne pitam šta košta . [ dekism84 @ 04.06.2009. 13:11 ] @
Tamara to sto ti nazivas iglom to se zove imobilajzer i nije losa stvar, samo nema veze sa zederom, to je elektronska zastita. LK je glomazna i tesko se namesta, jedino ce sprectiti lopove da auto ne odvezu u sred dana. Zamislite da preko dana morate cesto da izlazite iz auta na kratko i da svaki put stavljate i skidate LK, pa proce pola dana u stavljnju LK. Vidjao sam automobile kojima je iscupana LK na nacin sto sam opisao i nezavaravate da ce se uplasiti lopovi da ce biti primecetni i da ce ih to odvratiti, mozda neke amatere. Ako vozite ono sto lopovima treba oni nece ni razmisljati o LK. Mozda vas cudi ali ne kradu se bas svaka vrednija vozila, npr mercedes se skoro i ne krade jer ima jako dobre fabricke zastite, govorim o novijim modelima...
[ Tamara_K @ 04.06.2009. 23:50 ] @
Klin umesto zedera
u poslednjih mesec i vise dana bavim se problematkom teme klin-igla ili zeder.Sa dosta ljudi sam razgovarao.sa momcima koji rade u servisima sa ljudima iz motorne 29.Kazu zeder je provaljen samo je pitnje ko je bolji igrac,naime vreme za koji ga skidaju, a skidaju ga odnosno razvaljuju ga busilicom sa akomulatorskom baterijom koja ima u sebi ogromnu snagu da je u stanju da razbije zeder na delove.Kako oni to odvezu posle ne znam, samo znaju da su postali brzi i da je postalo ucestalo,Od igle uglavnom beze,treba im dosta vremena da ga skinu ne kazem da ga ne skidaju ali ga izbegavaju lopovi.Zato u XXXXXXXXXX ide elektronska zastita uz mehanicku. Prema podacima ukupne zastite 70 % je mehanicka klin, 25% elektronska zastita.Dakle 95%.Nista nije sigurno, uvek ostane 5% jer su oni uvek ispred .Preneo sam vam neke zanmljivosti iz razgovora sa ljudima.E da poslednjih meseci francuzi su poceli masovno da budu skidani sa ulica posebno megan veruju zbog delova.Ja bih se odlucio za klin,dokle ga jos ne provale potpuno i porade na brzini.Pozdrav ________________________________________________ Dejane, ti ocito ne citas moje postove ozbiljno il si naso da me zezas ? Na 2 mesta kazem da IGLA + ALARM, a LK neka ostane. Ne bih se slozila da se namesta tesko, naprotiv, kad uvezbas ne traba ti vise od 60 sek, mozda i manje. Da je teska i glomazna jeste, slazem se. Samo mi odgovori hoces li ti da stavljas i skidas moju LK, neces, pa onda o cemu razgovaramo ? Ako neko odabere svojevoljno da svaki dan sa jednog na drugo mesto (volan - gepek) prebaci nekoliko kg metala, to je njegov izbor. Vec sam rekla da cu je stavljati nocu, a ne danju kada budem izlazila iz kola, a svakako je ja necu stavljati nego moj muz, jer nisam vozac. Nadam se da smo se razumeli. Mehanicka zastita (igla ) + elektronska ( alarm ) + LK ( zato sto je vec imam ) Ovo pisem po 3. i sigurno poslednji put, evo ti gore pa procitaj, sa jednog drugog foruma, tamo pise da je igla mehanicka zastita, a u istom servisu mogu da ti stave i elektronsku. Ti stalno insistiras da cu da stavljam LK i da ce da mi zbog toga maznu kola, a ja kazem da ce to biti tek jos jedna zastita. Da je nemam ne bih je uzimala, kad je vec imama neka stoji - 60 sekundi ujutro, 60 sekundi uvece, nece propasti svet. Evo ovaj sugavi post sastavljam pola sata, trazim, kopiram, znaci to ti je kao pola meseca da stavljas i skidas LK pozz [ toxicMaster @ 10.06.2009. 10:42 ] @
A sta je taj klin-igla, kako funkcionise, gde se moze ugraditi i koliko kosta? Koliko kosta zeder i neki alarm? Cisto orijentaciono da znam koliko kesha treba da ustekam
[ Tamara_K @ 15.06.2009. 01:53 ] @
Ne znam da li je OK da se ovde stavlju linkovi do drugih foruma, pa cu ti poslati na PP, izvini sto si cekao ne dolazim na forum svaki dan.
Tamo imas diskusije o svemu sto te zanima, a naravno mozes i sam da se ukljucis u iste. Pozdrav [ vladd @ 15.06.2009. 14:00 ] @
Pa najbolje da odemo i diskutujemo tamo, sta cemo na ES, samo damo link i nema price.
Ovde se neguje malo drugaciji odnos, razlicitost medju forumima, i to van interesne sfere. Zbog koje je i reklamiranje u postovima nedozvoljeno. Ukljucujuci i rekla-kazala argumente ZA ili Protiv nekog proizvoda. Ako nesto moze da "razbije" zeder, zdrava logika mo govori da ni klin nije bezbedan. Ni osovina volana. Niko jos nije video "tecnost", a dugotrajno lomljenje zdera obecava da ce i klin lomiti dovoljno dugo, dok ga ne polome. Sakrivanje saucesnistva, polivanjem zastite nekom tecnoscu, ja lako provaljen metod. Najcesce su kradena "galantno" oprana ili servisirana kola. Kada je neko imao dostupnost do kljuca zedera, na jedno xxx nacina. Nakon toga, kada se kljucem(za sekundu) deblokira, moze se polivati i WC-NET-om, da bi se sakrio deo price nabavke kljuca. Ili ga sefte recnuti brusilicom na "tajno mesto". Cisto da se ocuvao lanac kriminala..zatrebace posle kazne Poenta je u kolicini novca i metode kojom se zeli obezbediti auto. Za odredjeno vreme, vreme ostavljanja vozila bez nadzora. To vreme jako zavisi od okoline, i nije fiksno. Na usamljenom parkingu, u zapecku nekog naselja, svakako nije duze od jednog sata. Pored ambasade, sa cuvarem, mislim da moze da bude i sama sa fabrickim alarmom. Ako se ostavi usamljeno vozilo nekoliko dana, ne postoji sistem za odbranu. U stvari postoji, ali je nezakonit.. Poz [ Zarko Silic @ 16.06.2009. 10:56 ] @
Citat: vladd: Ovde se neguje malo drugaciji odnos, razlicitost medju forumima, i to van interesne sfere. Zbog koje je i reklamiranje u postovima nedozvoljeno. Ukljucujuci i rekla-kazala argumente ZA ili Protiv nekog proizvoda. Ima toga svuda pa i ovde na ESu. Na primer: Svedoci smo ubedjivanja od strane "strucnog" clanstva i na ovom forumu kako je Dacija iznad Fiata. Nikad bila i nikad nece biti. [ Tamara_K @ 16.06.2009. 18:12 ] @
Citat: vladd: Pa najbolje da odemo i diskutujemo tamo, sta cemo na ES, samo damo link i nema price. Ovde se neguje malo drugaciji odnos, razlicitost medju forumima, i to van interesne sfere. Zbog koje je i reklamiranje u postovima nedozvoljeno. Ukljucujuci i rekla-kazala argumente ZA ili Protiv nekog proizvoda. Poz Ne mogu u potpunosti da se složim s tobom. Ja sam htela da o igli i zederu diskutujemo ovde i postavila temu. http://www.elitemadzone.org/t361976-0-Igla-klin-vs-zeder Samo jedan odgovor bio je u duhu teme i to tvoj u kome obe vrste zaštite pominješ u 2 rečenice : __________________________________________ vladd : "Klin u letvi volana je bio praistorijska zastita vozila. Imaju ga sva vozila stara i preko 30 godina. Ima ga i moja bivsa Lambreta iz '52 godine. Mislim da je zeder, uz fabricku blokadu 90% siguran, a skociti sa procentom na 97%, nema puno smisla(retki su automobili 100% bezbedni)." _________________________________________ Onda se sve razvodnilo, a ja sam očekivala ozbiljniju diskusiju, iskustva ljudi koji imaju ovu ili onu zaštitu. Znači ne rekla - kazala, nego iskustvo iz prve ruke. Međutim nije ih bilo. Ti jesi moderator, što može da znači da znaš nešto više o klinu i zederu, ali 2 rečenice zaista nisu dovoljne, pri čemu uopšte ne znam da li je klin na koji ja mislim isti kao onaj iz tvoje ex Lambrete. Ustvari sigurna sam da nije, jar se ovde radi o relativno novoj stvari. Dalje, ja sam hendikepirana kada se radi o ovim temama, niti poznajem mehaniku, niti znam da vozim kola, znači treba neko detaljno da mi objsasni ili neko u koga imam poverena da mi kaže : Ugradi to i to. Ono što me dodatno zbunilo je tvoje nipodaštavanje klina, koje se kosi sa činjenicom da ga kao zaštitu imaja dosta džipova, kao i automobila koji su skuplji od 20.000 EUR, jednostvano šetaš gradom i vidiš nalepnicu. Logično je da ti ljudi nisu blesavi da u tako skupa kola stave baš klin. Nije tajna da je forum koga ne pominjemo forum o automobilizmu i verujem da proizvođači pojedinih zaštita imaju svoje ljude koji hvale svoju zaštitu, a kude onu drugu, da ima duplih naloga i sl. Zato sam i pisala ovde, pretpostavljajući da takvi interesi na ovom forumu ne postoje, ili postoje u manjoj meri. Kada nisam dobila odgovore koje sam tražila vratila sam se na inkriminisani forum i tamo uputila toxicMastera. Šta sam drugo mogla da uradim ? Nažalost, tema ovde nije zaživela, odn. otišla je u totalni off. Pozdrav [ vladd @ 17.06.2009. 01:30 ] @
Naravno da nije isti klin. Na Lambreti i starijim vozilima je integralni deo brave, a ovaj moderni klin je nadogradnja.
Nije Zeder vise skup, pogotovo sto su se igle i klinovi priblizili cenom, cak mnogi koji ugradjuju doticne, uslovljavaju i dodatni alarm, i to za 4-5 stotina evra. Ocigledno su par stvari unele pometnju. Ako se trazi vise od par recenica. Prva stvar je da jos neki zele zaradu u auto biznisu. I sve je dozvoljeno, i bajke o provaljenom SVEMU, samo je novo sigurno. Druga stvar, popularnost "igle" u bratskoj nam Rusiji. A ostri momci se kopiraju, i ostali imaju slican mentalitet..eto podloge za biznis. Jednostavnost ugradnje, a solidno pravi problem lopovcicima amaterima...milina Licno imam Zeder, i smatram da je dovoljno nezgodna sprava za lako otvaranje, ali nije nepremostiva, bar ne ako ima dovoljno vremena i gluvog komsiluka. I fabricki alarm ptide, sasvim dovoljna zastita od dokone klincadije. Jos ispred zgrade. Ozbiljna mafija moze da me isprepada na semaforu...i odveze auto. Sta ce ko da ugradi, stvar je licnih afiniteta, poznavanja ambijenta, i namere oko vozila. I tu nema prostog odgovora. Tehnicki, mislim da je Zeder "najozbiljniji", ali to nista vise od toga ne znaci. Poz [ Dejan Todosijevic @ 17.06.2009. 19:54 ] @
Jos ranije sam naveo da bilo koja zastita u kombinaciji sa kasko osiguranjem je najbolja zastita. LK stavljam za manje od 30 sekundi, stoji mi ispred prednjeg sedista, i suvozacu ne smeta. Takodje ne pravi nikakva ostecenja na volanu. Ako putujem dalje stavljam je u gepek i vezujem na nacin kako je Tamara navela. Jos sam rekao, auto koji je tipovan skoro da ne postoji nacin da se zastiti, zato dokumenta kod sebe i obavezno kasko osiguranje. A to mi se dopada sa psima. Samo za psa koji ne naseda na fore treba da se izdvoji od 1000 do 5000 eura. Imam i ja dva velika psa, samo ovi moji misle da su oni glavni, a da sam ja tu samo usput da ih nerviram i naravno hranim. Jos jedan savet. Ne lepiti nikakve nalepnice na stakla. Lopov ne mora da zna sa kakvom je zastitom automobil osiguran. To je vec psihologija. Dalje LK je dobra kao vizuelni odbijac 95% lopova.
[ Tamara_K @ 19.06.2009. 16:07 ] @
Hvala na odgovorima i objasnjenju koje je dao moderator. Ja sam do kombinacije dosla empirijski, buduci da sa svojim slabim poznavanjem problematike drugacije i ne mogu. Prosetas se gradom i vidis kola i nalepnice po njima, saberes 1 i 1 i to je to (bar se nadam).
LK ostaje kao treca zastita, marku alarma necu da reklamiram, mislim da mogu da kazem da sam se odlucila za iglu... Citat: ...kao i svaka "ostra devojka" @Dejan Todosijevic O lepljenju nalepnica misljenja su bas podeljna, verovatno mislim da mnogo zavisi i od vrednosi i starosti automobila. Mozes staviti nalepnicu servisa koji je ugradio npr. alarm, a on ugradjuje 4 - 5 vrsta, pa neka lopov razmislja i tako ti blinka lampica, pa se zna da imas alarm. O nalepnici koja ukazuje da imas klin ili zeder , nisam sigurna ? Mozda je psihologija obrnuta od te tvoje, kad lopovi vide 2 nalepnice i LK na volanu, preci ce na drugi automobil ? Ako, po tvom, LK odbija 95 % lopova, zasto ih ne bi odbila i nalepnica klina, zedera ? Jos nesto, bas pre neki dan sam bila u Cacku i setala jedno 2 sata centrom, pred Tehnickim fakultetom, ladno je stajo otkljucan auto, lepo se videlo. Mnogo manje nalepnica je na automobilima, ne znam da li zato sto ljudi u Cacku imaju istu teoriju ili zato sto je manji grad, nekako mi deluje opustenije. [Ovu poruku je menjao Tamara_K dana 19.06.2009. u 17:22 GMT+1] [ Zarko Silic @ 19.06.2009. 18:17 ] @
Citat: Tamara_K: Jos nesto, bas pre neki dan sam bila u Cacku i setala jedno 2 sata centrom, pred Tehnickim fakultetom, ladno je stajo otkljucan auto, lepo se videlo. Mnogo manje nalepnica je na automobilima, ne znam da li zato sto ljudi u Cacku imaju istu teoriju ;) ili zato sto je manji grad, nekako mi deluje opustenije. To je zbog Velje i njegovih 25 po turu. [ Dejan Todosijevic @ 23.06.2009. 16:44 ] @
Tamara drago mi je da si bila u Vrljavom, ne Veljovom Cacku. Nista nije opusteno i svi su zategnuti ko puske. Ja imam noviji i stariji auto. U starijem ( kombi u pitanju) je potpuno opusterna atmosfera zbog toga sto niko ne bi mogao da ga ukrade i ako hoce, cak i da ga samo obije nebi imao sta da uzme. Posto mi taj auto ide samo na plin ne postoji mogucnost da ga upali iz samih kola, jer postoji caka, koju sam ja izmislio. Cak i kad je vruc nece ni da cuje a kamo li da upali.A tu caku cuvam za sebe samo znam da se svi cude tome. A drugi je skoro nov i naravno da mi nije sve jedno. Ali opet mislim da ne vredi se tolko truditi i cuvati nesto pogotovo ako je tipovano. Zato sam uzeo kasko i LK.
Sto se psihologije tice, i dalje tvrdim da nova vozila ne treba to da imaju. Treba da ostane tajna cime je zasticen. Ako stoji nalepnica neke vrste zastite, lopov ce poceti da razmislja kako da je zaobidje. Mozda ima prijatelja u radionici gde je taj alarm uradjen cak i savet od radnika neke druge radionice bi mu mozda pomogao. U pitanju su trenuci i momenat. Cak i ako je limuzina tipovana samo ce vise razmisljati na koji nacin da mu pridju. To moze i da ih odbije. Sto se starijih kola tice. Nije lose staviti nalepnicu kao da ima nekakvu zastitu, a da je u stvarnosti uopste nema. Moj kombi ima nalepnicu, ali na ovom drugom stvarno je nikad, ali nikad ne bih stavio. Opet dobro razmisli zbog cega!? [ putniknamernik @ 30.06.2009. 10:04 ] @
bila je pre par meseci emisija na B92 o krađi, ova plavušica, ma njoj sve verujem da bih joj svaki greh oprostio hehehe
ako se javi ovde na forumu, saljem joj jedan cmok http://www.youtube.com/watch?v...nksGI&feature=channel_page Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|