[ Nile @ 29.05.2002. 20:40 ] @
Naučnici Baškirskog univerziteta na osnovu istraživanja došli su do zaključka da su teritoriju na kojoj se sada nalazi Republika Baškirija, istočno od Moskve, nekada posećivali vanzemaljci.

Opširnije na: www.znanje.co.yu
[ Serbian Fighter @ 29.05.2002. 22:04 ] @
Vrlo zanimljivo!
Bug report: Na strani pregled se ni jedna slika ne ucitava!
[ Predrag Damnjanovic @ 29.05.2002. 22:11 ] @
U Rumuniji su ih prosle nedelje par puta videli, jedna zena ih je i snimila... bilo na BK.
Samo mi jos nije jasno zasto svet jos ne prihvata cinjenicu da nas posecuju...
[ Serbian Fighter @ 29.05.2002. 22:15 ] @
Pa zato sto previse mojih ortaka mnogo cudniji od vanzemaljaca , pa i da ih na ulici sretnemo ne bi izvalili
[ B o j a n @ 30.05.2002. 00:26 ] @
Jedan mali retro iz mog detinjstva ...

Kada su mog komšiju Dejana odvodili u ludaru, on se drao kroz prozor bolničkih kola: ''DOĆI ĆE BRODOVI'', i tako dalje ... e ta slika mi je ostala urezana, i za mene je postala sinonim, da ako veruješ u tako nešto, da si lud. Verujem da je i kod ostalih ovaj sterotip urezan još od detinjstva.

[ Serbian Fighter @ 30.05.2002. 11:18 ] @
Citat:
''DOĆI ĆE BRODOVI''

Nisam imao takvo iskustvo , ali smatram da ...
''Ima neka tajna veza,
za sve ljude zakon krut.
Njome covjek sebe veze,
kada bira sebi put. ''

Postoji nesto, sigurno , ali ne verujem iskreno da su to glavata zelena bica , sa ocima crnim od 2 kilometra kao sto je sada predstava.
[ Nile @ 30.05.2002. 21:19 ] @
Većina verovatno ovo zna:

"Ako tamo gore nekoga ima, onda to je strašno. Ako nema, onda je to još strašnije" :o
[ Predrag Damnjanovic @ 31.05.2002. 11:45 ] @
Ma gde ih nema, gle' kol'ki je svemir.
Jos ako se dokaze da je on beskonacan - fffff, ne da ih ima, nego ih ima koliko volis :)
[ Serbian Fighter @ 31.05.2002. 11:57 ] @
Ne vidim kol'ki je , a i da vidim o ne garantuje da ih ima , to samo povecava mogucnost ...
[ anon315 @ 31.05.2002. 21:21 ] @
Sigurno logicno pitanje je: "Pa zasto bi u tolikom prostoru postojali samo mi ? "

Mada, kada se pokrene pitanje elijena, mene vise nosi misao da li su nas oni mozda posejali, nego to da li postoje ...
[ Serbian Fighter @ 31.05.2002. 22:03 ] @
Vrlo moguca konstatacija..
U mojoj glavi lezi logika koja je matora koliko i ja , i samo se sa vremenom kristalise ...
Da smo mi ustvari samo razvijeni iz jene celije koja je slucajno doletela na meteoritu koji je roknuo u zemlju davno i da je nekim cudom prezivela i da se razvijala .... i prodje malo vremena i eto nas
[ anon315 @ 01.06.2002. 19:00 ] @
Ne boj se, nije to, jer NISTA nije slucajno, heheheeh
[ Flasica @ 01.06.2002. 19:44 ] @
Pa momci, upravo se ukljucih, ismejah i td... Iskreno ja verujem da postoje, ali kao sto je neko ranije rekao - nisu to glavata bica sa ocima od 2km. Mora nesto postojati, ali takode verujem da ima mnogo namestaljki (znakovi u zitu), a i tajni od mnoogih svetskih vlada i organizacija - nemojte reci da mnogo gledam TV :))
U svakom slucaju ste shvatili sta hocu da kazem.
Flasica
[ Serbian Fighter @ 01.06.2002. 21:43 ] @
FLASICA ima dva ista posta ... cisti moderator ...

E sad odgovor ...
Pazi , naravno , da 99% ovih stvari koje se prikazuju kao prividjenja i sl. , i naravno da nisu zelena bica sa ocima kao fudbalski teren i to je svima jasno ... mozda su obicne bakterije , a mozda su i super inteligentna bica i sl. Mozda oba , na razlicim ili istom mestu i sl ...
TO ne znamo ... Poenta ovog pricanja je da postoje ... I da su tu negde ... tako blizu a tako daleko.
[ BIG FOOT @ 11.08.2002. 11:15 ] @
Kontrola leta na aerodromu kod Barnaula,u juznom Sibiru,bila je prinudjena da obustavi sletanja i poletanja aviona,jer se iznad aerodromske piste pojavio neindentifikovani leteci objekat,javila je agencija Interfaks.Vazdusni saobracaj je prekinut nakon sto je posada teretnog aviona "Iljusin76" odbila da poleti,jer je primetila cudan svetleci objekat iznad piste,dok je pilot drugog teretnog aviona iz istog razloga odlucio da sleti na neki drugi aerodrom.NLO se,prema izjavi direktora lokalne aviokompanije Komarova,iznad piste zadrzao 1 1/2 h,a onda nestao.

LICNI UTISAK:Smanjiti porcije Votke za kontrolore
[ BIG FOOT @ 01.09.2002. 15:26 ] @
Ako su vanzemaljci ovde onda smo mi glupi sto nesto najvaznije u istoriji covecanstva skrivamo,a ako nisu onda smo opet glupi sto postoji toliko njih koji su u to uvereni i onih koji im veruju.SVE U SVEMU GLUPI SMO
Citao sam,ne secam se gde,da NLO(ako smo ih nasli onda su ILO) lete zahvaljujuci neverovatnoj tehnici koja omogucava neku vrstu anti gravitacije (odbijanja) prema svim predmetima
Cinimi se da bi to onda znacilo da se umanjenjem i pojacavanjem te antigravitacione slie moze postici vertikalno kretanje,ali horizontalno mi nije verovatno,ipak su to velike razdaljine (pogledajte raspravu ES oko OTR).I tabu naseg nastanka i otkud mi ovde: ko zna mozda smo mi sa neke planete gde ima i visecelijskih organizama,a da smo mi nastali od jedne male bakterije koja je sam nekim od 2 458 796 587 453 210 254 meteora pala na Plavu planetu i to pravo u vodu koja je mozda slicnog sastava kao i negde tamo...(Price preuzete od Skali uz specijalnu zahvalnost "ljudima" iz MiB )Mnogi koji su videli N/ILO smatraju da se o tome moze lakse pricati u zemljama tipa Rusije nego u SAD(koje cemo mi da razbijemo u Indijanopolisu ),jer svetska sila #2 (#1 smo mi) ima mozda i 3 razloga da to zataska:
1.Kako to da je neko mocniji od njih
2.Prvi otkriti kakvom tehnologijom raspolazu pa to iskoristiti
3.Eventualni pakt oko vladavine svetom(u svetu od 6.5 milijardi shto ljudi shto ######(zakonom zabranjeno otkrivanje entiteta) amere mrzi 6.2 milijarde)
A meni kazete da sam "paranoik" a sta se sve radi!!!
[ Jorda Melior 3 @ 07.12.2002. 23:35 ] @
Da, ja mislim da postoje vanzemaljci. Nisam siguran da li su dolazili na zemlju, ali sam ubjeđen da postoje. Glupo je verovati da jedino na zemlji postoji život. Toliki svemir (beskonačan), pa mi jedini u njemu.
Verujem da ih ima svakakvih, neki su napredniji od nas, neki su kao mi, a ima verovatno i onih koji gluplji od nas (eto utehe za neke:)).
Dakle postoje, a da li su dolazili... teško. Zamislite samo kako bi morali da budu inteligentni pa da smisle nacin da dodju do nas. Mi smo jedino uspeli da se spustimo na Mesec (mada neki i u to sumljaju), a da ne govorim o putovanjima među zvezdama. Morali bi ici brzinom koja je približna brzini svetlosti, a to znaci minimalna zapremina a maksimalna masa. Teško izvodjivo!
Ipak, nista nije dokazano, pitanje je otvoreno... Hajde da filozofiramo!
[ -zombie- @ 08.12.2002. 00:36 ] @
ja recimo sumnjam i u to da su ameri bili na mesecu...

ili bar da su otisli na mesec te 69.

da li ste skoro videli snimak sa prvog spustanja na mesec? i nista vam nije cudno? napomenucu samo da se na mesecevom nebu (koje su se ionako trudili da ne prikazuju mnogo) ne vidi ni jedna jedina zvezdica.

a po svoj logici bi se sa meseca trebalo videti 3 do 4 puta vise zvezda nego sa zemlje (zbog nedostatka atmosfere).

a ako su sve simulirali, zasto nisu simulirali i zvezdice. pa zato sto bi to bilo najteze, i tek bi se tako lako otkrilo da je sve prevara...

dobro, moguce je da su ameri otisli na mesec recimo tokom 80ih, ali onda nisu smeli da prikazuju nove slike, jer bi se videla razlika..

a mozda i nisu. jer nisu imali neke velike potrebe. vec su tada bili sila #1 u svetu, a rusija je vec bila pred raspadom, pa, nisu ni morali vise da se dokazuju..

dobro, nazovite me paranoikom, ali ja samo smatram da imam zdrav razum i da mogu da sumnjam...
[ ventura @ 08.12.2002. 01:55 ] @
Citat:
zombie / DDG:

a po svoj logici bi se sa meseca trebalo videti 3 do 4 puta vise zvezda nego sa zemlje (zbog nedostatka atmosfere).

a ako su sve simulirali, zasto nisu simulirali i zvezdice. pa zato sto bi to bilo najteze, i tek bi se tako lako otkrilo da je sve prevara...

Pa po laickoj 'logici' da... Ali realno ne...

Evo recimo jedan prost primer koji ce da ti pokaze zasto se ne vide zvezde.

Uvece izadji na terasu i fotografisi panoramu grada... I na slici ces dobiti grad kako lepo svetli...

Sada na udaljenosti od neka 1 metra od fotoaparata stavi sijalicu, i ponovo uslikaj... oko sijalice se nece videti svetla grada...

Zasto?

Zato sto samo ako si se bavio fotografijom, bilo profesionalno, bilo amaterski, onda bi znao da je veoma tesko uslikati da se vidi dobro mnogo svetao objekat u kadru, i da se lepo vise manje svetliji objekti daleko u pozadini... To se radi expozicijom, filterima sranjima... uglavnom, astronauti em nisu tada ni imali tu naprednu foto tehnologiju, a i nisu profesionalni fotografi, niti ih briga da slika ispadne lepa, vec samo funkcionalna: u prevodu, ono sto treba da se vidi, vidi se...
[ -zombie- @ 08.12.2002. 03:05 ] @
pa naravno da sam laik u svemirskim istrazivanjima. a ti si vidim (i) tu profesionalac, i imash goodine iskustva.. leteo si ti josh sa Nilom, i drugima

sto se tvog "prostog primera" tice, naravno da znam da se od sunca ne vide zvezde. ali na tim slikama nije bilo sunca. ako ga nije bilo, znaci da je ili bila noc na mesecu (razlog vise da se zvezde vide) ili je sunce bilo negde (recimo iza ledja fotografa).

evo sad jedan prosto kontra-primer koji ce tebi da dokaze da (bi trebalo da) se vide zvezde.

vrati se na tu tvoju terasu, stavi tu sijalicu tebi iza ledja, i opet slikaj grad. da li se vidi. pa naravno da se vidi.

sada, ako si malo visperniji, primeticesh da po danu sa zemlje ne morash da gledash u sunce da ne bi video zvezde (mada se nekad vide i po danu. da li je neko cuo za zvezdu danicu?)

danju se zvezde ne vide bash zbog nase atmosfere, koju sam ja pomenuo. sunceva svetlost se "rasipa" kroz nasu atmosferu (mislim da je zbog azota) i zato je ona plava. a da je kojim slucajem providna, ili da je uopste nemamo (gle slucajnosti, kao mesec) onda bi se i danju videle zvezde po celom nebu (naravno, sem oko sunca)...

[ Gojko Vujovic @ 08.12.2002. 04:06 ] @
Iz Nase se malo ko trudi da odgovara na ovakve gluposti ali oglasi se
povremeno neko kad bas preteraju. Uglavnom - zastava izgleda kao da se
njise jer je astronaut zavrtao stap da bi ga uglavio u povrsinu meseca.
Zastava je ostala da stoji razapeta (kao na vetru mada ga gore nema) zato
sto je bila pricvrscena zicom upravo zbog toga - da bi ostala rasirena i da se
ne bi sklopila. Cilj je bio slikati je gore, secate se?

Dalje, ono za zvezde je mnogo glupo, postoji i gomila novijih slika sa meseca
na kojima takodje nema zvezda. Isto kao sto i sa zemlje mozete slikati nebo i
mesec sa/bez zvezda filmovima razlicite osetljivosti i drugim fotografskim
tehnikama. Dakle zvezde su bile suvise blede da bi ostavile trag na tom filmu.
Kraj price.

Cesto se postavlja pitanje kako su tragovi stopala mogli da ostanu u prasini
kada bi ih raketni pogon oduvao pri poletanju/sletanju itd.. Tu navode
nekoliko odgovora. Kao prvo, lander se nije spustio pravo na dole, dosao je
pod uglom, polako se spustajuci i istovremeno krecuci se bocno. Niko nije
nikada rekao da je bilo lebdenja iznad jedne tacke. Dalje, mesec nema
vazduha, pa je jedina stvar koja je mogla da unisti tragove zapravo gas iz
raketnog pogona. Nema vetra koji oni dalje proizvode, jer nema atmosfere. A
i ti pogoni su bili vrlo slabi, pa je jedina prasina koju su oduvali bila direktno
ispod landera po sletanju - ali je i dalje ostala gomila prasine sa strane.

Jos jedna glupost je pitanje - zasto senke na slici nisu paralelne. Odgovor je
jednostavan - iz istog razloga zasto vam sine pruge ne izgledaju paralelne
kad stojite na njima. To se na zemlji zove perspektiva.

Takodje se dovodi u sumnju kako su astronauti preziveli radijaciju od koje
nas inace stiti zemljin omotac. Astronauti su zapravo bili izolovani u
svemirskim odelima, u izolovanoj kapsuli. Takodje, niko nikada nije ni rekao
da oni nisu bili izlozeni povecanoj dozi zracenja, ali svakako ne dovoljnoj da
bi ih ubilo. Ono sto mi na zemlji primimo za godinu dana, oni su pretrpeli par
sati. A sunce ce jos uvek u retkim slucajevima ubiti nekoga cak i za 50-60
godina.

Dokaz da je stvarno apolo 11 bio na mesecu su reflektori koje je ekipa tada
postavila, kojima se danas mogu dobiti reflektovani laserski zraci poslati
sa zemlje.

Naravno, apsolutni dokaz bi bilo jedino slanje nezavisnog spijunskog
satelita do meseca, tacno na mesto gde je apolo lander sleteo. Tamo bi
se jos uvek morala nalaziti njegova baza, koju je kao otpad ostavio pri
poletanju. Izostanak te baze bi tek mogao dovesti u pitanje istinitost
price o boravku ljudi na mesecu 69-te. Spijunski sateliti u orbiti zemlje,
pa cak i oni u orbiti meseca nisu dovoljni jer jednostavno ne mogu primetiti
tako mali objekat kao sto je landerova metalna osnova. Mora se prici blize,
a lokacija je sasvim dobro poznata.

Osim ako neki mali zeleni nisu u medjuvremenu pocistili dokaze.
[ ventura @ 08.12.2002. 11:44 ] @
Citat:
zombie / DDG:
pa naravno da sam laik u svemirskim istrazivanjima. a ti si vidim (i) tu profesionalac, i imash goodine iskustva.. leteo si ti josh sa Nilom, i drugima :D

sto se tvog "prostog primera" tice, naravno da znam da se od sunca ne vide zvezde. ali na tim slikama nije bilo sunca. ako ga nije bilo, znaci da je ili bila noc na mesecu (razlog vise da se zvezde vide) ili je sunce bilo negde (recimo iza ledja fotografa).

Ne kazem ti da se razumem u svemirska istrazivanja, ali sam se amaterski bavio fotografijom.
Cela poenta je da je veoma tesko uhvatiti veoma svetao objekat u blizini (astronaut i kapsula) i prigusena svetlucanja zvezdi u pozadini...

Pitaj bilo kog fotografa i recice ti da je to skoro nemoguce...
[ Ivan Dimkovic @ 08.12.2002. 11:52 ] @
Zasto bi vanzemaljci od celog univerzuma izabrali ovako dosadnu rupu sa stupnjem razvoja koji jos nije uspeo da omoguci ni put zivom bicu do prve sledece planete?

Pa do samo pre 500 godina (sto je sa geoloskog i astronomskog stanovista smesno mala cifra) najinteligentnije bice ove planete je i dalje bilo ubedjeno da je ona ravna ploca.

:)
[ Shadowed @ 08.12.2002. 12:28 ] @
Vanzemaljci, putovanja po svemiru, nas nastanak itd. - procitati Autostoperski vodic kroz galaksiju (svih pet delova). Naravno da je ovo fantastika ali ima tako dobre (mada ne previse realne) ideje da je vredi procitati. Ja sam procitao dva puta i da imam vremena mozda bih i treci put.
Posle 2001:Svemirska odiseja najbolja knjiga koju sam procitao (najboljih 5 knjiga)
[ ninpo masinac @ 08.12.2002. 13:02 ] @
Prilicno sam siguran da vanzemaljci nisu posecivali Zemlju, odnosno da to nisu radili hiljadama godina.
Prvo zato sto je dokazano da inteligentnog zivota nema na radijusu od 4 svetlosne godine od nas (dokazao Arthur C. Clarke), na osnovu toga mozemo da predpostavimo koju tehnologiju bi isti morali da koriste, tako da je malo verovatno da bi oni ovde dolazili kao misevi i otimali ljude, i skrivali se i pojavljivali a da su toliko superiorniji od nas .... Ako bi im bilo u interesu da nas posmatraju i izucavaju, onda bi za to slali masine, a oni bi se izlezavali i jurili ribe vanzemaljke:) A ako bi slali robote, ti roboti bi bili mali (setite se programa NASA za istrazivanje Marsa, stotine malih robota velicine buba koji mogu da se lakse transportuju i jeftini su i rade posebne zadatke svaki) mozda i nevidljivi za nas( nanotehnologija).
Zatim, sto se tice predpostavki da su vanzemaljci pomagali nasim precima da izrade kojekakva cuda , pre bih rekao da su to bili takodje ljudi, i to iz nasih davno izumrlih civilizacija( Atlantida...). Nemoje zaboraviti da covek postoji nekih 3.000.000 godina, od cega je homo sapiens bar 30.000 godina. Uzmite liniju od jedan metar i podelite je na 3000 delova (znaci jedan podeok je 0.3mm sto predstavlja 1000god),pa vidite koliko je beznacajno nasih tricavih 5-6 hiljada godina civilizacije. Mnogo toga se moglo izdesavati na ovoj Zemlji, mnoge civilizacije su izumrle ( kao sto ce i nasa!) a i da ne znamo da su uopste postojale ( setite se civilizacije Maja, za koje se i danas ne zna pouzdano sta se desilo sa njima, dinosaurusa koji su pre 60 miliona zbrisani) prema tome, nije nemoguce da su tadasnje napredne civilizacije pomagale slabije iz znaj kog razloga ( kao sto danas mozemo da podelimo svet na civilizaciju razvijenih zemalja i onih koje to nisu, pa siromasni mogu da gledaju u cuda zapada sa cudjenjem). Mnogi primeri govore tome u prilog, kao letece kocije, lecenje ljudi udarcem u nadlakticu( citaj injekcija), nuklearne eksplozije...
Ono sto mene zanima su insekti, naravno ne svi. Obzirom da sam inzenjer vazduhoplovstva, znam da je jedan od pravaca razvoja istog u smanjivanju, sto manje to je bolje. Insekti me na to podsecaju, cak kada gledam mrave, za koje se smatra da imaju bolje organizovano drustvo od nas i koji postoje mnogo vise od nas samih, reko bi da su oni ti mali roboti i 'vanzemaljci' . Pogledajte u krupnom planu samo npr. bubamaru. Zar vas ne podseca na letecu masinu. Prvo skine oklop preko krila, pa onda izbaci krila. To me podseca na sve one futuristicke filmove kada se izbacuje oruzje iz trupa letelice , mada to vec danas imamo na F22... Kinematika kretanja krila je krajnje komplikovana, izuzetno slozeno kretanje koje mene podseca na to da je to neko pravio! Opet nedavno je i CIA sama objavila da je napravila letelicu u obliku muve za spijuniranje i pomaganje vojniku na ratistu.
Pozdrav svima.
[ McKracken @ 08.12.2002. 13:05 ] @
Citat:
zombie / DDG:

danju se zvezde ne vide bash zbog nase atmosfere, koju sam ja pomenuo. sunceva svetlost se "rasipa" kroz nasu atmosferu (mislim da je zbog azota[/b[) i zato je ona plava. a da je kojim slucajem providna, ili da je uopste nemamo (gle slucajnosti, kao mesec) onda bi se i danju videle zvezde po celom nebu (naravno, sem oko sunca)...

Jock.. Rasipa se zbog vode (tacnije vodene pare) ... A na mesecevom nebu postoji jos jedan veliki sjajan objekat, Zemlja ... Uz to, treba se setiti koji je kvalitet filmova bio 69-te.. + zatamnjenje zbog povecane radijacije (tada je jos bio u upotrebi srebronitratni film) ...
[ Floyd @ 08.12.2002. 13:29 ] @
Negde postoje, to je sigurno, ali nisu dolazili.Sva objasnjenja (barem ona koje sam ja cuo) da su ONI dolazili (kao na primer prica o piramidama) nisu pravi dokazi nego nesto sto je moglo da se desi, ali nazalost "Truth is in the eye of the beholder" i svako te "dokaze" shvata na svoj nacin.

Verovacu da su dosli tek kad ja budem video vanzemaljca na nekoj maloj razdaljini, a ne kao svi snimci vanzemaljaca koji ih pokazuju sa 200 km.
[ the.kum @ 08.12.2002. 15:33 ] @
Citat:
zombie / DDG:

....
....

Slazem se sa tobom.
Btw, postoji jos jedan potencijlani problem koji nisi pomenuo. Odmah da kazem, nisam nikakav strucnjak za svemirske letove, ali na osnovu zdravog razuma i poznavanja fizike ipak mogu da zakljucim neke stvari, ako gresim ili iznosim pogresne fakte neka me neko ispravi. Elem, citao sam negde da je jos jedan problem hladjenje tog svemirskog broda koji je putovao na mesec. Poenta tog clanka je bila da ameri (tad, ne znam da li imaju sad) nisu imali odgovarajucu tehnologiju za hladjenje tog broda. Jer ako je u svemiru vakuum, on kao takav je savrseni izolator, tako da brod jednostavno nije mogao da oda suvisnu kolicinu toplote koje ju je primao od sunca. Jer poenta (barem ovih standardnih) sistema za hladjenje je da visak toplote ispustaju u svoju okolinu. Posto u vakuumu nema nista, nemas gde ni da ispustih toplotu. E sad ameri kao kazu da se brod rotirao oko svoje ose tako da je uvek deo broda bio u "hladu" pa se nije grejao, ali to sto se nije dodatno grejao ne znaci da se hladio, vec samo da se tad dok nije okrenut suncu nije grejao. Sve u svemu, odavde ispada da su oni jedino mogli da krenu natovareni santama leda, koje bi se usput polako topile ;) E sad, na kraju da kazem, ovo sam procitao negde pa me zainteresovalo, meni se licno cini da ova prica ima neku "rupu" koju sam ja prevideo, pa evo, malo razmislite o ovome...
Sto se tice zastave koja se njise, ona se poprilicno na slici njise da bi prica o nekakvoj zategnutoj zici mogla da prodje.
[ the.kum @ 08.12.2002. 15:41 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
.....
Dokaz da je stvarno apolo 11 bio na mesecu su reflektori koje je ekipa tada
postavila, kojima se danas mogu dobiti reflektovani laserski zraci poslati
sa zemlje.

Naravno, apsolutni dokaz bi bilo jedino slanje nezavisnog spijunskog
satelita do meseca, tacno na mesto gde je apolo lander sleteo. Tamo bi
se jos uvek morala nalaziti njegova baza, koju je kao otpad ostavio pri
poletanju. Izostanak te baze bi tek mogao dovesti u pitanje istinitost
price o boravku ljudi na mesecu 69-te. Spijunski sateliti u orbiti zemlje,
pa cak i oni u orbiti meseca nisu dovoljni jer jednostavno ne mogu primetiti
tako mali objekat kao sto je landerova metalna osnova. Mora se prici blize,
a lokacija je sasvim dobro poznata.

Osim ako neki mali zeleni nisu u medjuvremenu pocistili dokaze.

A otkud ti znas za te reflektore? Jesi to procitao na NASA-inom sajtu? ;)
Mislim da je sasvim moguce sa zemlje primetiti 1 mali metalni objekt na mesecu. Jos pre jedno 10-ak godina sam citao da su tadasnji bolji teleskopi bili u stanju da na mesecu razlikuju detalje velicine otprilike kutije cigara.
[ Ivan Dimkovic @ 08.12.2002. 15:54 ] @
Pa cuj, kume - mozda su sva dostignuca u nauci jedan holivudski film koji se emituje svuda.. ali kada se uzmu u obzir svi faktori - ispada da je sasvim tehnicki bilo moguce poslati coveka na mesec krajem sezdesetih.

Demantovanje covekove posete mesecu bi moralo imati mnogo cvrsce naucne dokaze (a kakva je spijunaza bila - ne bi bilo tesko negde iskopati dokument o prevari) od pricica za laku noc tipa "zastava se ne talasa" - mozda su to koristili u SSSR-u kako bi nekako opravdali poraz u trci za mesecom :))

Takodje, Apolo raketu je bilo moguce pratiti sa svim mernim instrumentima sa zemlje - zar se nisi zapitao da ako je misija lazirana, da se neka od zemalja koje poseduju satelitske teleskope i precizne merne instrumnte sa zemlje, ne bi pobunila i objavila istinu? Ili je to mozda zavera svih vlada ovog sveta protiv slobodne reci :)))))
[ the.kum @ 08.12.2002. 21:17 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Pa cuj, kume - mozda su sva dostignuca u nauci jedan holivudski film koji se emituje svuda.. ali kada se uzmu u obzir svi faktori - ispada da je sasvim tehnicki bilo moguce poslati coveka na mesec krajem sezdesetih.

Pa verovatno i jeste bilo moguce...zato sam i rekao da ona moja prica o hladjenju verovatno ima neku rupu u sebi, bilo bi zanimljivo da nam neko ko se razume u to objasni...

Citat:
Ivan Dimkovic:

Demantovanje covekove posete mesecu bi moralo imati mnogo cvrsce naucne dokaze (a kakva je spijunaza bila - ne bi bilo tesko negde iskopati dokument o prevari) od pricica za laku noc tipa "zastava se ne talasa" - mozda su to koristili u SSSR-u kako bi nekako opravdali poraz u trci za mesecom :))

Takodje, Apolo raketu je bilo moguce pratiti sa svim mernim instrumentima sa zemlje - zar se nisi zapitao da ako je misija lazirana, da se neka od zemalja koje poseduju satelitske teleskope i precizne merne instrumnte sa zemlje, ne bi pobunila i objavila istinu? Ili je to mozda zavera svih vlada ovog sveta protiv slobodne reci :)))))

Pa mozda to i jesu koristili u SSSR-u, ali poenta je da se cela ova prica svodi na mozda ovo i mozda ono...Kada smo kod zastave, ne znam da li si video sliku, ali zastava se neverovatno mnogo talasa, i to bas tako da deluje kao da vetar duva. S druge strane da su ameri hteli da naprave prevaru, bar to nije bio nikakav problem sacekati da prestane vetar u pustinji u kojoj su pravili te snimke i snimiti zastavu.
Medjutim, zamisli ovakav scenario: Oni su nekako stigli do Meseca, i onda je doslo do neke katastrofe (nisu mogli da se iskrcaju ili bilo sta drugo...), a znatizeljna javnost ocekuje snimke sa Meseca u tacno proracunato vreme. Medjutim, kao sto rekoh nesto je krenulo naopako par sati pre sletanja na Mesec, i sad zamisli sok americke javnosti kad bi se to objavilo (ne toliko zbog samog spustanja na mesec, koliko zbog preko potrebnog prestiza nad Rusima). I onda na brzinu snime kratak film, koji samim tim sto je morao biti na brzinu snimljen je i neuverljiv.
E sad, rekao si da je to sve moguce bilo pratiti sa Zemljine kugle, ali ja mislim samo donekle, jer pitanje je sta je moglo da se vidi kad su oni vec bili nadomak Meseca (to su ipak sezdesete, verovatno sam proces iskrcavanja nije mogao nikako da se vidi).
Naravno da je ovo izuzetno klimava prica, ali moras priznati i da je moguca...
Ima jos nesto cudno, a to je zasto neko kasnije nije snimio tu americku zastavu i pokazao je javnosti, jer sve slike koje se mogu naci su upravo te sa prve posete Mesecu. I zna li neko kada je bila poslednja misija na Mesec, posto mi se cini da sam cuo da su misije na Mesec davno obustavljene.

Btw sto se tice poseta vanzemaljaca, to su po meni ciste gluposti, postoji sigurno neki oblik inteligencije mnogo visi od naseg, ali to nema veze sa holivudskom predstavom vanzemaljaca, razmislite malo logicno: mi imamo samo 5 cula, i ona rade u odredjenim opsezima , jednostavno receno. Mislim npr. culo sluha ili vida registruje samo frekvencije u odredjenom opsegu. E sad razmislite kolika je mogucnost da na primer boja tog vaseg vanzemaljca bude u opsegu frekvencija koje covek vidi - vrlo mala, skoro nikakva, ili mozda je njihova velicina reda 10 na minus 50-ti metara, tako da se uopste ne mogu videti ni izmeriti. Kad se sve uzme u obzir, mogucnost da ti vanzemaljci izgledaju na nacin kako ih mi zamisljamo je ravna nuli ! Uostalom ispada da se oni kao kriju od nas, a mi ipak uspevamo da uhvatimo poneku fotografiju. Ili bi setali normalno ulicom, ili bi sakrili svoje prisustvo tako da mi i ne primetimo da su uopste tu, zar ne mislite da bi to mogli da urade sa svom svojom super-tehnologijom....
Inace taj visi oblik inteligencije od nase za koji smatram da postoji, i za kojim koliko vidim vecina vas traga, se u hriscanstvu naziva - Bog.
[ Ivan Dimkovic @ 08.12.2002. 21:24 ] @
Prica je vrlo klimava - na Apolo projektu su radile stotine i stotine komunkicaionih inzenjera, operatera, itd.. - bilo bi APSOLUTNO NEMOGUCE sakriti laz takvih dimenzija, da ona kad tad ne procuri.

Ti ljudi su doneli i neke dokaze sa meseca (kamenje) koji je ispitivan u mnogim labovima po svetu i niko nije opovrgnuo da je taj materijal dosao odatle odakle je dosao. Tako da.. sa postavljanjem pitanja bez dokaza mozemo lako doci do sumnje da postoji ceo svet oko nas - da je ono sto vidimo neciji TV program.

Citat:

Inace taj visi oblik inteligencije od nase za koji smatram da postoji, i za kojim koliko vidim vecina vas traga, se u hriscanstvu naziva - Bog.

Pa ima dosta naziva, ali razni filozofski pravci i religije drugacije karakterisu Boga (visu inteligenciju) - pitanje je svakako vrlo zanimljivo.
[ -zombie- @ 09.12.2002. 00:41 ] @
heh.. ja sam samo hteo da malo razbuktim pricu... a izgleda da sam uspeo...

ne, ne kazem da ono nisam misliio, ali, ja sam paranoik po ubedjenju. i ne mogu bash da sluzim za neku referentnu tacku. pa ja recimo josh ne verujem da su arkana ubili. garantujem da se on izlezava na jednom od onih ostrva u kojima vi programirate (java, jakarta, sumatra, komodo ;)

ok. mala digresija... no, ovo sto kum napisa (mali vanzemaljci) me podseti. jel neko video novi spot mobija :D oni su oko nas, a mi ih ne primecujemo...

inace, niko me bash nije mnogo ubedio, osim mozda ivan ovim poslednjim sa brojem ljudi koji je radio na tome. mada i to je moguce. kao sto kum rece, mozda su se stvarrno provozali do meseca, ali se nisu i spustili..

inace, mnoge druge tajne su i do danas ostale bash to, tajne. a vlada ameike se najcesce pominje kao najuspesnija u skrivanju tajni. recimo koliko se zna o svim fasitickim naucnicima koji su posle WWII prebegli u ameriku? recimo, da li znate kako je nastala satelitska televizija? (ima josh mnogo primera)

elem, ja sam samo pomenuo zvezde jel su mi prve pale na pamet. znao sam i za zastavu, i za josh poneke nelogicnosti, ali sam ih do sad vec zaboravio...

elem2, josh me niko nije jasno ubedio (objasnio) zasto se zvezde ne vide. bash cu da izvedem experiment, i sa obicnim "idijotom" (drugi nemam, a i odgovara po kvalitetu snimka) cu da slikam zvezdu danicu prvi sledeci put kada je vidim ujutru ili u sumrak. ja i dalje mislim da bi trebalo da se vidi (vodene pare nema na mesecu, a zemlja nije bash toliko svetla da obasja celo "nebo" na mesecu).

no, samo nastavite... ja uzivam u ovakvim raspravama...
[ McKracken @ 09.12.2002. 01:02 ] @
Citat:
ninpo masinac: Opet nedavno je i CIA sama objavila da je napravila letelicu u obliku muve za spijuniranje i pomaganje vojniku na ratistu.

Znas li koji je svetski rekord u letu uredjaja sa krilima?

62 s (+-3)

[ ventura @ 09.12.2002. 01:03 ] @
zastava je bila zakacena za vertikalnu sipku, i odozgo ucvrscena horizontalnom sipkom da bi stalaja pravo... a talasala se zbog vibracija koje su nastale prilikom zabadanja same zastave u 'zemlju'

e sad, nisam nesto vican u fizici, ali uzimajuci u obzir da mesec nema atmosferu, i da talasanej zastave moze da umiri jedino gravitacija meseca, moja predpostavka je da se ta zastava talasala dosta dugo...
[ McKracken @ 09.12.2002. 01:07 ] @
Citat:
the.kum:
Citat:
zombie / DDG:

....
....

Slazem se sa tobom.
Btw, postoji jos jedan potencijlani problem koji nisi pomenuo. Odmah da kazem, nisam nikakav strucnjak za svemirske letove, ali na osnovu zdravog razuma i poznavanja fizike ipak mogu da zakljucim neke stvari, ako gresim ili iznosim pogresne fakte neka me neko ispravi. Elem, citao sam negde da je jos jedan problem hladjenje tog svemirskog broda koji je putovao na mesec. Poenta tog clanka je bila da ameri (tad, ne znam da li imaju sad) nisu imali odgovarajucu tehnologiju za hladjenje tog broda. Jer ako je u svemiru vakuum, on kao takav je savrseni izolator, tako da brod jednostavno nije mogao da oda suvisnu kolicinu toplote koje ju je primao od sunca. Jer poenta (barem ovih standardnih) sistema za hladjenje je da visak toplote ispustaju u svoju okolinu. Posto u vakuumu nema nista, nemas gde ni da ispustih toplotu. E sad ameri kao kazu da se brod rotirao oko svoje ose tako da je uvek deo broda bio u "hladu" pa se nije grejao, ali to sto se nije dodatno grejao ne znaci da se hladio, vec samo da se tad dok nije okrenut suncu nije grejao. Sve u svemu, odavde ispada da su oni jedino mogli da krenu natovareni santama leda, koje bi se usput polako topile E sad, na kraju da kazem, ovo sam procitao negde pa me zainteresovalo, meni se licno cini da ova prica ima neku "rupu" koju sam ja prevideo, pa evo, malo razmislite o ovome...
Sto se tice zastave koja se njise, ona se poprilicno na slici njise da bi prica o nekakvoj zategnutoj zici mogla da prodje.

Ta teorija ima debelu rupu

Sta mislis kako onda Sunce prenosi svoju toplotu Zemlji ako je vakuum idealni izolator? Postoji nesto sto se zove zracenje ili konvekcija. Primera radi, stani iza vakuum stakla (bolji prozor) ali ipak izlozen suncu, osetices toplotu iako nema kondukcije kroz staklo i vakuum (malo banalizovano ali cisto kao primer)
[ the.kum @ 09.12.2002. 03:02 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Prica je vrlo klimava - na Apolo projektu su radile stotine i stotine komunkicaionih inzenjera, operatera, itd.. - bilo bi APSOLUTNO NEMOGUCE sakriti laz takvih dimenzija, da ona kad tad ne procuri.

pa vidis da je laz procurela! o cemu mi pricamo ovde svo vreme ;))))))
salim se, ali skoro si me ubedio sa tim brojem osoblja, ali ipak nikad ne treba biti iskljuciv, sve je moguce. novac cuda cini, a i moguce je nekom zapretiti da cuti ili... mada si me priznajem skoro ubedio...dok ne skupim neke nove informacije ;)
btw slazem se da je skoro sve moguce dovesti u sumnju (ali sigurno ne sve), ali ne treba ni prihvatati sve zdravo za gotovo...
[ the.kum @ 09.12.2002. 03:16 ] @
Citat:
zombie / DDG:
heh.. ja sam samo hteo da malo razbuktim pricu... a izgleda da sam uspeo...

pa izgleda da si bas uspeo ;)

Citat:

inace, mnoge druge tajne su i do danas ostale bash to, tajne. a vlada ameike se najcesce pominje kao najuspesnija u skrivanju tajni. recimo koliko se zna o svim fasitickim naucnicima koji su posle WWII prebegli u ameriku? recimo, da li znate kako je nastala satelitska televizija? (ima josh mnogo primera)

ajde reci nam to za sat. televiziju. inace broj fasistickih naucnika koji su prebegli u ameriku je sigurno ogroman. btw ako ovako nastavimo ko zna dokle cemo stici...evo kad si vec pomenuo WWII, znate li koji je cilj bio sa progonom jevreja. pa da ispadnu zrtve i stvore svoju drzavu, dakle sami su zrtvovali sebe radi mnogo veceg cilja. hitlera su oni napravili sa ciljem da uniste rusiju u koju su prethodno ubacili komunizam, ali im se taj projekat izgleda otrgao kontroli... (izvinjavam se ako ovde ima jevreja, nemam nista protiv njih, samo izlazem neke teorije)... dakle mnogo ima jos neotkrivenih tajni i teorija...
[ the.kum @ 09.12.2002. 03:19 ] @
Citat:
McKracken:

.....
.....
Ta teorija ima debelu rupu :)

Sta mislis kako onda Sunce prenosi svoju toplotu Zemlji ako je vakuum idealni izolator? Postoji nesto sto se zove zracenje ili konvekcija. Primera radi, stani iza vakuum stakla (bolji prozor) ali ipak izlozen suncu, osetices toplotu iako nema kondukcije kroz staklo i vakuum (malo banalizovano ali cisto kao primer)

he he, znao sam da ce ovo neko reci ;)
pazi sad u cemu je fora. vakuum jeste idealni izolator, i to zato sto u njemu nema nista, dakle nikakvih cestica koje bi prenosile recimo toplotu. to sto u vakuumu nema nista, ne znaci i da kroz njega ne moze da prodje nista, kao sto si i sam zakljucio. dakle sunce odasilje neke cestice (cini mi se da su to fotoni, ne secam se vise fizike, ali nebitno u svakom slucaju neke cestice) koje prolaze kroz vakuum i greju zemlju, i usput nas famozni vasionski brod. dakle nas brod se bas i ne nalazi u "cistom" vakuumu, vec do njega dopiru i ove cestice sa sunca i greju ga. u svakom slucaju stranu broda okrenutu ka suncu bombarduju fotoni koji ga greju, a druga strana broda nije obasjana suncem i ne greje se, ali nema cemu da preda svoju toplotu, jer su oko njega samo "vruci fotoni" u vakuumu, dakle imas nekakav poluvakuum, ali te cestice koje su u vakuumu, sadrze ogromnu kolicinu energije pa njima brod ne moze da preda svoju toplotu. ajde sad da dodjemo i do vakuuma. zamisli sad da se u nekom momentu zemlja nasla izmedju sunca i broda, tako da ga vise nista ne obasjava. e sad je brod bas u vakuumu (jer nema vise fotona koje je zaklonila zemlja) i nas brod niti se greje niti hladi... nadam se da ti je sad jasno...

dakle, trazite novu rupu u mojoj teoriji ;)
[ -zombie- @ 09.12.2002. 03:51 ] @
prilicno lose se secash fizike (ako si je uopste i ucio). fotoni su entiteti sa dva "oblika", ili "stanja" (ne secam se prave reci). oni se manifestuju i kao cestice, i kao talasi.

banalno objasnjeno, oni se kroz vakum prostiru kao talasi, i zato nije neophodan prenosnik da bi toplota dosla sa sunca do nas. (ili izasla sa broda).

a fotoni "oko svemisrkog broda" ne prave nikakav poluvakum. ovo je prava glupost (bez uvrede). ako vec hoces da se bavish teorijama zavere (recimo iz hobija, kao ja), nemoj da iznosish ovakve nebulozne teorije (opet bez uvrede) sasvim suprotne nauci, jer tako samo rusis kredibilitet "svih nas, boraca za istinu" :D

inace, najvise teorija zavere napada sociolosku stranu problema (znaci tice se ljudi, i ljudskog poimanja nekih stvari) a ne neki kvazi-naucni dokaz da je nesto "naucno nemoguce".

inace, sto se tice satelitske tv: pouzdano se zna da je jedan od tri glavna hitlerova naucnika razvio (teoriski) sistem prenosa satelitske televizije, a zbog toga sto su josh tada otkrili moc televizije za sirenje propagande, i uticaja na svest ljudi.

kazem teoriski, posto nije stigao da to implementira u nemackoj. nemci su inace razvijali i rakete koje bi te satelite isporucile u geostacionarnu orbitu, i resavali mnoge druge probleme. za njega je (skoro sigurno) dokazano da je svoj rad (ovaj put prakticno) nastavio u americi, posle rata.

a taj isti naucnik je inace (ovo je vec nepouzdano, citaj nedokazano) za hitlera pravio masine za masovno hipnotisanje i kontrolu uma sirokih masa. (da li vam se to cini povezano sa mocu televizije da kontrolise ljude? a sa satelitima? :D)
[ DUNADAN @ 09.12.2002. 04:01 ] @
Citat:
ninpo masinac
Prilicno sam siguran da vanzemaljci nisu posecivali Zemlju, odnosno da to nisu radili hiljadama godina.
Prvo zato sto je dokazano da inteligentnog zivota nema na radijusu od 4 svetlosne godine od nas (dokazao Arthur C. Clarke),

Dzizs
Gde nadje njega?!
Kako je dokazano?

Citat:

Ono sto mene zanima su insekti, naravno ne svi. Obzirom da sam inzenjer vazduhoplovstva, znam da je jedan od pravaca razvoja istog u smanjivanju, sto manje to je bolje. Insekti me na to podsecaju, cak kada gledam mrave, za koje se smatra da imaju bolje organizovano drustvo od nas i koji postoje mnogo vise od nas samih, reko bi da su oni ti mali roboti i 'vanzemaljci' . Pogledajte u krupnom planu samo npr. bubamaru. Zar vas ne podseca na letecu masinu. Prvo skine oklop preko krila, pa onda izbaci krila. To me podseca na sve one futuristicke filmove kada se izbacuje oruzje iz trupa letelice , mada to vec danas imamo na F22... Kinematika kretanja krila je krajnje komplikovana, izuzetno slozeno kretanje koje mene podseca na to da je to neko pravio!

da
Pravila priroda, tj milioni godina evolucije

Citat:
floyd:
Negde postoje, to je sigurno, ali nisu dolazili.

Evo ga josh jedan a priori samouveren lik

Citat:

ali nazalost "Truth is in the eye of the beholder" i svako te "dokaze" shvata na svoj nacin.

kao prvo, zameni “truth” sa “beauty” pa ces dobiti pravi izraz, a kao drugo, posmatranje se u mnogim oblastima vishe ne uzima kao validan metod

Citat:
the.kum

Dzizs, Meri end Dzozef !!!

ne mogu da verujem da se ovde raspravlja o tome da li je chovek uopshte stupio na Mesec.
josh ako neko kaze da je chlan "Flat Earth Society-a" ima da se userem

zar ovo nije forum o nauci?
ili je mozda dobio prefix "pseudo"
[ McKracken @ 09.12.2002. 04:16 ] @
Citat:
the.kum:
Citat:
McKracken:

.....
.....
Ta teorija ima debelu rupu

Sta mislis kako onda Sunce prenosi svoju toplotu Zemlji ako je vakuum idealni izolator? Postoji nesto sto se zove zracenje. Primera radi, stani iza vakuum stakla (bolji prozor) ali ipak izlozen suncu, osetices toplotu iako nema kondukcije kroz staklo i vakuum (malo banalizovano ali cisto kao primer)

he he, znao sam da ce ovo neko reci
pazi sad u cemu je fora. vakuum jeste idealni izolator, i to zato sto u njemu nema nista, dakle nikakvih cestica koje bi prenosile recimo toplotu. to sto u vakuumu nema nista, ne znaci i da kroz njega ne oze da prodje nista, kao sto si i sam zakljucio. dakle sunce odasilje neke cestice (cini mi se da su to fotoni, ne secam se vise fizike, ali nebitno u svakom slucaju neke cestice) koje prolaze kroz vakuum i greju zemlju, i usput nas famozni vasionski brod. dakle nas brod se bas i ne nalazi u "cistom" vakuumu, vec do njega dopiru i ove cestice sa sunca i greju ga. u svakom slucaju stranu broda okrenutu ka suncu bombarduju fotoni koji ga greju, a druga strana broda nije obasjana suncem i ne greje se, ali nema cemu da preda svoju toplotu, jer su oko njega samo "vruci fotoni" u vakuumu, dakle imas nekakav poluvakuum, ali te cestice koje su u vakuumu, sadrze ogromnu kolicinu energije pa njima brod ne moze da preda svoju toplotu. ajde sad da dodjemo i do vakuuma. zamisli sad da se u nekom momentu zemlja nasla izmedju sunca i broda, tako da ga vise nista ne obasjava. e sad je brod bas u vakuumu (jer nema vise fotona koje je zaklonila zemlja) i nas brod niti se greje niti hladi... nadam se da ti je sad jasno...

dakle, trazite novu rupu u mojoj teoriji

Nisam zakljucio to je elementarna termodinamika... Ima hiljadu nacina da se toplota odvede sa povrsine broda u vakuumu. Npr, obicna boca sa komprimovanim gasom od par litara je dovoljna da ga hladi nekoliko godina (evaporacija) cak je i isparavanje metala u visokom vakumu dovoljno da zahladi oplatu.

Kao sto zombie/ddg rece, fotoni nisu bas cestice.. Pre bi se reklo da su travestiti jer su i cestice i talasi. istovremeno.

Ajde nadji neku bolju teoriju jer je ova suplja kao sir Ako bas hoces mogu i da postujem formule, ali mislim da bi to bilo smaranje za forum..

Probaj ovaj link:
http://newton.dep.anl.gov/askasci/phy00/phy00491.htm
(objasnjenje jednom cetrnaestogodisnjaku)
[ Floyd @ 09.12.2002. 13:17 ] @
Citat:

kao prvo, zameni “truth” sa “beauty” pa ces dobiti pravi izraz

Izraz sam tačno napisao, a to što se češće koristi "Beauty is in..." ne znači da ovo nije tačno. Izraz sam napisao, jer sam ga se setio dok sam pisao poruku i mislim da je interesantan.
Moja poenta je bila, da su ti "dokazi" toliko pouzdani da svako može da ih protumači na svoj način.
Kao primer sam čini mi se dao onu priču vezanu za piramide. Isto kao što se može reći da su vanzemaljci napravili piramide, može se reći i da su ih napravili ljudi iz budućnosti da bi se mi sad pitali ko je napravio piramide.
[ ninpo masinac @ 09.12.2002. 15:24 ] @
Citat:
Dzizs
Gde nadje njega?!
Kako je dokazano?

Kao sto znas on je, pre nego sto je postao pisac, radio na prvom zapadnom (mislim komercijalnom) satelitu , znaci covek naucnik. Uzgred kaze da mu je najzalije sto to nije patentirao jer bi postao najbogatiji covek na Zemlji:) E takodje je dokazao tu teoremu koja kaze da nema inteligentnog zivota u radijusu od 4 svl.godine na osnovu sledeceg (u kratkim crtama):
ukoliko ga ima , imali bi radio skenere i slicne uredjaje koji bi mogli da uhvate nase signale i to one uobicajene (komunikacione, TV...) kojih ima ogroman broj i spektar, i na osnovu tih signala, koji su uzgred zabrinjavajuci za normalne civilizacije koje nemaju ratove i sl., oni bi mogli da nas posete ili da nam stave do znanja da postoje. Inace ti signali se emituju vec dobrih 80-90god.
Predpostavljam dalje da je izracunao neku optimalnu daljinu koju nasi signali dostizu a da su jasni i tako dosao do daljine od 4svl.god. Inace ako si gledao naucnu seriju u kojoj Clark (kao autor serije) prica o vanzemaljskom zivotu, video bi kad on to kaze, a takodje se secam da je rekao , da kad je imao prijatelja koji je nakon par godina postao direktor CIA, i nakon 'ustolicenja' na toj funkciji Clark ga je pitao da li ima vanzemaljaca, na sta je ovaj rekao da nema i kaze da mu je prijatelj rekao da je to prva stvar koju je pitao kad je dosao na funkciju.

Sto se tice moje konstatacije u vezi insekata, kapiram ja evoluciju i prirodu, ali smatram da je najlakse se pozvati na istu kad nam neke stvari nisu jasne ( isto ko sto se ljudi pozivaju na energiju kad im neke stvari nisu jasne). Opet insekti me podsecaju na masine , letelice, robote (pogledajte samo oci od muve, i zar vas ne podsecaju na monitor sa svojim pikselima), njihova izdrzljivost i prilagodjavanje na promene je impresivna (bubasvabe bi medju jedinima ostale nakon nuklearnog rata...), a opet ne mogu da nadjem nijednu slicnu vrstu iz zivotinjskog sveta koji su tako 'mehanicki' . Cini mi se da i tigar i riba i zmija, deluju vise 'prirodno' od muve, mrava, bubasvabe. To je neko moje vidjenje tih malih stvorenja koje pokusavam da povezem sa buducom tehnologijom.
Pozdrav svima:)

[ Ivan Dimkovic @ 09.12.2002. 16:08 ] @
Da, i prsten na kome se nalaze geostacionarni sateliti (oko 36 000 km) se naziva "Klarkov prsten"
[ the.kum @ 09.12.2002. 18:51 ] @
Citat:
zombie / DDG:
prilicno lose se secash fizike (ako si je uopste i ucio). fotoni su entiteti sa dva "oblika", ili "stanja" (ne secam se prave reci). oni se manifestuju i kao cestice, i kao talasi.

banalno objasnjeno, oni se kroz vakum prostiru kao talasi, i zato nije neophodan prenosnik da bi toplota dosla sa sunca do nas. (ili izasla sa broda).

a fotoni "oko svemisrkog broda" ne prave nikakav poluvakum. ovo je prava glupost (bez uvrede). ako vec hoces da se bavish teorijama zavere (recimo iz hobija, kao ja), nemoj da iznosish ovakve nebulozne teorije (opet bez uvrede) sasvim suprotne nauci, jer tako samo rusis kredibilitet "svih nas, boraca za istinu" :D

inace, najvise teorija zavere napada sociolosku stranu problema (znaci tice se ljudi, i ljudskog poimanja nekih stvari) a ne neki kvazi-naucni dokaz da je nesto "naucno nemoguce".

ja se zaista prilicno lose secam fizike(sto sam i sam rekao), ali ipak se secam nekih stvari i ne pisem ovde gluposti s ciljem da bih samo nesto napisao. doduse mozda malo slabije stojim sa objasnjavanjem onog sto imam na umu. inace fiziku sam ucio i u srednjoj skoli, a imao sam je i na 1. godini faxa. da, vrlo dobro znam da fotoni imaju talasno-cesticnu prirodu, i da im npr. u isto vreme ne mozes odrediti i brzinu i polozaj...itd... nisam ja ni rekao da im je potreban neki prenosnik da bi prosli kroz vakuum, vec sam rekao da oni prolaze kroz vakuum. sto se tice hladjenja broda evo sad vidim da sam prevideo da taj brod ipak moze da se hladi ali samo zracenjem. pitanje je samo da li ce taj brod uspeti da odzraci vise energije nego sto primi od sunca (ovo sve pod pretpostavkom da brod nema neki sopstveni sistem za hladjenje) . eto to je poenta cele price. inace kada sam izlozio ovu teoriju rekao sam da nije moja, tj. da sam to negde procitao i da je i meni takodje sumnjiva i hteo sam da mi neko objasni kako ce se taj brod hladiti. pojam poluvakuum je naravno glupost, ali ja sam ga upotrebio sa ciljem da objasnim situaciju u kojoj se taj brod nalazi, dakle hteo sam da naglasim da u tom vakuumu postoje i fotoni sa sunca. koliko mi se cini osnovna moja greska je bila sto sam prevideo da ce brod da zraci odredjenu kolicinu energije.
Sto se tice moje nebulozne teorije, rekoh vec da sam hteo da mi neko objasni kako se taj brod hladi i da me ispravi ako pricam gluposti zbog slabog secanja fizike (sto si ti i uradio, priznajem), ali smatram da je to sto sam ja pokusao nesto da razjasnim, pa makar i gresio, mnogo blize nauci nego neke kvazi-naucne price o holivudskim vanzemaljcima. Ako nije tako, ako je ljudima zanimljivije da u forumu o nauci pisu pojavili se vanzemaljci tu i tu, i sl. ne pokusavajuci njihovo postojanje da naucnim metodama dokazu , onda sam omasio forum i izvinjavam se na uznemiravanju svima...btw, nisam se uvredio ;)

[ the.kum @ 09.12.2002. 18:58 ] @
Citat:
McKracken:

Nisam zakljucio :) to je elementarna termodinamika... Ima hiljadu nacina da se toplota odvede sa povrsine broda u vakuumu. Npr, obicna boca sa komprimovanim gasom od par litara je dovoljna da ga hladi nekoliko godina (evaporacija) cak je i isparavanje metala u visokom vakumu dovoljno da zahladi oplatu.

Kao sto zombie/ddg rece, fotoni nisu bas cestice.. Pre bi se reklo da su travestiti :) jer su i cestice i talasi. istovremeno.

Ajde nadji neku bolju teoriju jer je ova suplja kao sir :) Ako bas hoces mogu i da postujem formule, ali mislim da bi to bilo smaranje za forum..

Probaj ovaj link:

Ako se secas ja sam rekao da bi taj brod mogao da se hladi tako sto ce poneti sa sobom sante leda. naravno nisam bukvalno mislio, mislio sam dakle da unutar broda mozda postoji neki sistem za hladjenje, poenta je bila da li su ameri imali tehnologiju 60-ih godina da naprave dovoljno dobar sistem za hladjenje. sto se tice te evaporacije i isparavanja metala nemam pojma kako to radi, ako je to nesto sto ti zaista razumes kako radi a nisi negde procitao pa se gadjas pojmovima, ne moras da saljes nikakve formule, nego malo bolje objasni kako to tacno radi.
[ DUNADAN @ 09.12.2002. 19:16 ] @
Citat:
ninpo masinac:
Sto se tice moje konstatacije u vezi insekata, kapiram ja evoluciju i prirodu, ali smatram da je najlakse se pozvati na istu kad nam neke stvari nisu jasne ( isto ko sto se ljudi pozivaju na energiju kad im neke stvari nisu jasne). Opet insekti me podsecaju na masine , letelice, robote (pogledajte samo oci od muve, i zar vas ne podsecaju na monitor sa svojim pikselima), njihova izdrzljivost i prilagodjavanje na promene je impresivna (bubasvabe bi medju jedinima ostale nakon nuklearnog rata...), a opet ne mogu da nadjem nijednu slicnu vrstu iz zivotinjskog sveta koji su tako 'mehanicki' . Cini mi se da i tigar i riba i zmija, deluju vise 'prirodno' od muve, mrava, bubasvabe. To je neko moje vidjenje tih malih stvorenja koje pokusavam da povezem sa buducom tehnologijom.
Pozdrav svima:)

problem je shto tebe stvari koje je kreirao chovek podsecaju na neke stvari iz prirode i valjda je logichno, I don't know, da onda i prirodu posmatrash kao neshto veshtachki kreirano.
Aerodinamichnost letelica se postize oblikom koji je uzet iz prirode, a to je i najlakshe.
Oko insekta jeste slozeno ali samo na nivou beskichmenjaka, big deal je oko kichmenjaka u poredjenju sa insektima.

Bubashvabe opstaju ne zato shto su izdrzljivije vec zato shto su svashtojedi, kao i pacovi, sa kratkim generacijskim vekom, jakom kutikulom i trala la sha la la
isto tako opstale bi bakterije i virusi, that's for sure.

sve shto se deshava u mikrosvetu, deshava se i na makro nivou a to nema uopshte veze sa vanzemaljskim uplivom;

jedro je stozer DNK kao informacije, prima signale, shalje informacije za sintezu proteina
mozak je centar svih funkcija, prima i shalje informacije
procesor isto tako

postoje neki recepti koji uvek uspevaju bez obzira na to iz koje se perspektive posmatraju

anyway, insekti i to samo neki imaju tvrd oklop preko membranoznih krila (Tvrdokrilci), ostatak nema te zashtitne mehanizme, opnokrilci, dvokrilci itd...

ne pozivam se na prirodu i evoluciju onda kad meni neke stvari nisu jasne vec da pojasnim tebi, da tu nema nicheg supernatural

pozD
[ McKracken @ 10.12.2002. 01:36 ] @
Citat:
the.kum:
Citat:
McKracken:

Nisam zakljucio :) to je elementarna termodinamika... Ima hiljadu nacina da se toplota odvede sa povrsine broda u vakuumu. Npr, obicna boca sa komprimovanim gasom od par litara je dovoljna da ga hladi nekoliko godina (evaporacija) cak je i isparavanje metala u visokom vakumu dovoljno da zahladi oplatu.

Kao sto zombie/ddg rece, fotoni nisu bas cestice.. Pre bi se reklo da su travestiti :) jer su i cestice i talasi. istovremeno.

Ajde nadji neku bolju teoriju jer je ova suplja kao sir :) Ako bas hoces mogu i da postujem formule, ali mislim da bi to bilo smaranje za forum..

Probaj ovaj link:

Ako se secas ja sam rekao da bi taj brod mogao da se hladi tako sto ce poneti sa sobom sante leda. naravno nisam bukvalno mislio, mislio sam dakle da unutar broda mozda postoji neki sistem za hladjenje, poenta je bila da li su ameri imali tehnologiju 60-ih godina da naprave dovoljno dobar sistem za hladjenje. sto se tice te evaporacije i isparavanja metala nemam pojma kako to radi, ako je to nesto sto ti zaista razumes kako radi a nisi negde procitao pa se gadjas pojmovima, ne moras da saljes nikakve formule, nego malo bolje objasni kako to tacno radi.

Studirao sam tehnoloski fakultet i dogurao do pred 4.tu godinu (zasto sam odustao je druga prica)..

Ako predpostavimo da je oko broda vakuum (100%) onda je jedan od nacina odavanja toplote radijacija. Takodje, ako predpostavka da je vakuum 100% (-1bar) podpritisak je dovoljno veliki da dodje do isparavanja metala sa povrsine (to se desava i na dosta nizim vakumima ali je ovo ekstreman primer). Kolicina cestica koje isparavaju je jako mali (obzirom na ukupnu masu) ali je ukupna kolicina toplote koja se ovako oslobodi nezanemarljiva (obzirom na veliku vrednost entalpije fazne transformacije cvrsto-gasovito za metale). Ipak ova kolicina je jako mala u odnosu na kolicinu koja se oslobodi zracenjem pa se i ne uracunava za kraca vremena boravka u vakuumu.

Ovo sve podrazumeva da je oplata metalna (odavno se koriste keramicke al203 i tio2 varijante) ali za 69-tu nisam siguran :) Realno gledano, da je hladjenje bilo ikakav problem, mogo bi se resiti npr. bilo kakvom ekspanzijom gasa. Probaj da otvoris bocu plina na maksimum (napolju naravno) i primetices da se zaledi posle par sekundi.

Inace u vakuumu koji je blizak -1bar je dovoljno da ispustis bilo kakvu tecnost da imas trenutno zahladjivanje
[ the.kum @ 10.12.2002. 03:35 ] @
Citat:
McKracken:

Studirao sam tehnoloski fakultet i dogurao do pred 4.tu godinu (zasto sam odustao je druga prica)..

Ako predpostavimo da je oko broda vakuum (100%) onda je jedan od nacina odavanja toplote radijacija. Takodje, ako predpostavka da je vakuum 100% (-1bar) podpritisak je dovoljno veliki da dodje do isparavanja metala sa povrsine (to se desava i na dosta nizim vakumima ali je ovo ekstreman primer). Kolicina cestica koje isparavaju je jako mali (obzirom na ukupnu masu) ali je ukupna kolicina toplote koja se ovako oslobodi nezanemarljiva (obzirom na veliku vrednost entalpije fazne transformacije cvrsto-gasovito za metale). Ipak ova kolicina je jako mala u odnosu na kolicinu koja se oslobodi zracenjem pa se i ne uracunava za kraca vremena boravka u vakuumu.

Ovo sve podrazumeva da je oplata metalna (odavno se koriste keramicke al203 i tio2 varijante) ali za 69-tu nisam siguran :) Realno gledano, da je hladjenje bilo ikakav problem, mogo bi se resiti npr. bilo kakvom ekspanzijom gasa. Probaj da otvoris bocu plina na maksimum (napolju naravno) i primetices da se zaledi posle par sekundi.

Inace u vakuumu koji je blizak -1bar je dovoljno da ispustis bilo kakvu tecnost da imas trenutno zahladjivanje

ok, ovo je ipak malo previse za moje poznavanje fizike materijala, ali otprilike sam razumeo. dakle moja teorija je potpuna katastrofa? ;)
btw, 4. godina sam na etf-u tako da nije bilo bas lepo da me spustas na nivo 14-godisnjaka.

[ Jbyn4e @ 10.12.2002. 14:39 ] @
Ja cu samo da postavim jedno pitanje koje me zanima - po naucnicima - posto je svemir beskonacan (tacno?), i nastao je teorijom velikog praska (tacno?), znaci stalno se siri - sta je onda IZA te granice dokle doseze taj svemir sto se siri? Mislim da bi se sirio negde - mora da postoji (nekakav) prostor da bi se sirio i dalje? Ako postoji taj prostor (kako se zove?) - kako je onda svemir beskonacan? Ili je samo beskonacan nama (aproksimativno)?

BTW. Ne verujem da postoje vanzemaljci. Ali sam ljubitelj naucne fantastike (to mu dodje nesto kao - voleo bih da verujem :) ). Da, usto verujem i u Boga(sveto trojstvo), ukoliko to nekoga zanima.
[ Floyd @ 10.12.2002. 14:49 ] @
Jbyn4e (btw. šta znači tvoj nick?), ako te zanima beskonačnost prostora, vremena i slično, pročitaj Stephen Hawking - A Brief History Of Time. Ima objašnjenja o tome kako se došlo do zaključka da je svemir beskonačan i uopšte to je jedna vrlo interesantna knjiga.

http://dbz4ce.hypermart.net/hawking/
[ Jbyn4e @ 10.12.2002. 14:56 ] @
Citat:
Floyd:
Jbyn4e (btw. šta znači tvoj nick?)

Ma cirilica pisana latinicom :) (ostalo sa irca davnih dana), mislim stavio bih ja nick sf, al' kao i svuda je ili suvise kratko (pa mi je ovo alternativa), ili je zauzeto :o(

Citat:
ako te zanima beskonačnost prostora, vremena i slično, pročitaj Stephen Hawking - A Brief History Of Time. Ima objašnjenja o tome kako se
http://dbz4ce.hypermart.net/hawking/

Hvala na linku, pogledacu (cim stignem ) :)
[ ventura @ 10.12.2002. 15:11 ] @
Ako neko hoce da uzajmi na citaanje, imam sledece u 'paperback' izdanju:

Brief History of time, Stephen Hawking
About Time, Paul Davies
When time began, Zetcharia Sitchin
Unresolved problems in Astrophysics, Bahcall and Ostriker

Stim sto je ova zadnja po meni najinteresantnija... jer obradjuje upravo ove teme o kojima ovde pricamo...
[ ninpo masinac @ 10.12.2002. 15:16 ] @
Citat:
DUNADAN:
anyway, insekti i to samo neki imaju tvrd oklop preko membranoznih krila (Tvrdokrilci), ostatak nema te zashtitne mehanizme, opnokrilci, dvokrilci itd...

Mislio sam na neke vrste insekata, a ne sve. Podvlacim da je to moj pogled na let nekih insekata, na njihovu organizaciju i slicno.
Ako imas vremena procitaj ovaj clanak http://www.popsci.com/popsci/s...article/0,12543,396553,00.html

I sam let muve je velika misterija za naucnike. Ne mogu da dokuce kako to radi.
Sto se tice 'aerodinamicnosti letelica' (izraz na koji se jeze svi vazduhoplovni inz. jer je nepravilan), ona podseca na prirodu,ali nema veze sa letom aviona, covek nije poleteo gledajuci ptice, ni jedan avion ne leti na principu mahanja krilima (osim nekih eksperimentalnih). Dok su ljudi pokusavali da lete na principu ptice , pokusaji su bili bezuspesni, tek braca Right su uspela to na potpuno drugom pricnipu. Ali da sad ne ulazim u to, da ne duzim...:)

Pozdrav svima
[ McKracken @ 10.12.2002. 15:18 ] @
Citat:
the.kum:
Citat:
McKracken:

ok, ovo je ipak malo previse za moje poznavanje fizike materijala, ali otprilike sam razumeo. dakle moja teorija je potpuna katastrofa? ;)
btw, 4. godina sam na etf-u tako da nije bilo bas lepo da me spustas na nivo 14-godisnjaka.

Bio je to prvi link na koji sam naleteo sa objasnjenjem (mrzelo me da kucam) :) bez namere da uvredim :) moje izvinjenje..

Dopuna: Da li se secate tragedije Challenger-a? Razlog je otpadanje keramickih plocica sa oplate zbog zahladjenja srafova kojim su bile pricvrscene..

I jos jedna dopuna: Titanik :) Glavni razlog sto je potonuo je udarna krtost oplate broda koja se javlja na temperaturama od otprilike -5C (moderni brodovi imaju krtost na ispod -60C). Obzirom da je temperatura vode kad je pljasnuo u onu kockicu leda bila oko -4-5C(odokativna ocena) doslo je do krtog loma... (Izvor NIST.. http://users.skynet.be/p.woinin/steeltit.htm)

(pre nego sto neko kaze da se voda mrzne na 0C pogledati: krioskopska i ebulioskopska konstanta u literaturi)

Onda je bilo veselo :) Eh, kako je lepo biti inzenjer. Kad uradis kako treba dobijes pohvalu od sefa, kad zahebes ceo svet te mrzi :)

Pozdrav
[ the.kum @ 11.12.2002. 03:13 ] @
Citat:
McKracken:

Bio je to prvi link na koji sam naleteo sa objasnjenjem (mrzelo me da kucam) :) bez namere da uvredim :) moje izvinjenje..

ok:))

Citat:

I jos jedna dopuna: Titanik :) Glavni razlog sto je potonuo je udarna krtost oplate broda koja se javlja na temperaturama od otprilike -5C (moderni brodovi imaju krtost na ispod -60C). Obzirom da je temperatura vode kad je pljasnuo u onu kockicu leda bila oko -4-5C(odokativna ocena) doslo je do krtog loma... (Izvor NIST.. http://users.skynet.be/p.woinin/steeltit.htm)

cini mi se da i za titanik postoje neke teorije zavere... ne mogu sad tacno da se setim. u svakom slucaju necu razvijati teoriju po kojoj npr. nije mogao da se krto polomi na toj temp. ;)))

pozdrav...
[ highup @ 01.02.2003. 23:41 ] @
Ala vi lupate kakvi vanzemaljci i prazne price o njima nikada niko nije dokazao njihovo postojanje vec samo postoje montirani snimci i fotke,jeste da je tema bila odavno ali morao sam da odgovorim
[ vet @ 26.07.2003. 10:18 ] @
Nexus magazin je objavio u svom posljednjem broju Vol. 10, No. 4, na strani 63, pod naslovom The Installation, dio intervjua koji je britanski novinar Graham W. Birdsall snimio nedavno s Valerijem Uvanovom, predstavnikom ruske Akademije za Nacionalnu Bezbjednost.

(izvod)

Graham Birdsall (GB): Šta je vaša zvanična funkcija?

Valerij Uvanov (VU): Ja sam šef Odjeljenja za Istraživanje NLO-a, Nauke i Tehnologije, ruske Akademije za Nacinalnu Bezbjednost, koja je bazirana u Petrogradu.

GB: Da li je to zvanična vladina organizacija?

VU: Naravno da jeste. Ja imam samo dva čovjeka iznad sebe, a oni su direktno odgovorni predsjedniku Putinu.

GB: Čime se bavite?

VU: Naše istraživanje je je podjeljeno na dva dijela. Prvo – neprestano skupljanje podataka koji dolaze iz cijelog svijeta, a onda njihovo sortiranje u “žutu” ili “crvenu” kategoriju. Ti podaci se onda dalje raspodjeljuju raznim drugim odjeljenjima po cijeloj Rusiji.

Drugi dio našeg rada potekao je iz pitanja postojanja NLO – naravno, mi znamo da oni postoje, ali ne znamo šta se krije iza te njihove aktivnosti i kakvi su njihovi interesi. To je trenutno naš najvažniji zadatak tj. ono čemu poklanjamo najviše pažnje.

GB: Nešto prije nego smo počeli sa snimanjem ovog intervjua pomenuli ste par interesantnih detalja u vezi eksplozije u Tunguskoj, 1908.g. Možete li sada da opet da kažete šta je bio pravi uzrok te eksplozije?

VU: Mi sa sigurnošću znamo šta je bio uzrok. Radilo se o meteoru, međutim, taj meteor je bio pogođen … recimo…nekom vrstom projektila. Taj projektil je bio ispaljen iz jedne instalacije, tj. baze. Mi ne znamo ko je tu bazu sagradio ali ona je sagrađena veoma veoma davno i nalazi se u Sibiru, nekoliko stotina kilometara sjeverno od Tunguske pokrajine. Ovo mogu sa sigurnošću da tvrdim jer pouzdano znamo da se u tom regionu dogodilo nekoliko eksplozija. Reći ću vam i ovo, posljednji put kad je iz ove instalacije ispaljen projektil i pogođen meteor, bilo je u ponoć između 24 i 25 septembra, prošle godine. To je poznato i nekim američkim krugovima, koji su pratili ovaj događaj.

GB: Izvinjavam se, ali meni to sve nekako zvući kao naučna fantastika.

VU: Znate, Graham, mi inače kad razgovaramo o suštinskim aspektima pozadine svega ovoga, mi to činimo samo s onima koji razumiju i prihvataju – i odgovornost koja ide zajedno sa tim. Znate, mi ovdje imamo posla s tehnologijom koja je daleko ispred naše, i koja je u stanju da čini stvari koje mi još uvijek ne možemo.

GB: Možete li biti malo više specifični u vezi tačne lokacije gdje se ta baza nalazi?

VU: Kada pronađete na karti mjesto u Tunguskoj, gdje se ova eksplozija dogodila, na jugoistoku ćete vidjeti poznato Bajkalsko jezero. Iza njega se prema sjeveru proteže ogromna pustara veličine nekih 100 000 km2. To područje je veoma slabo naseljeno, nema ni gradova ni sela. Tamo smo pronašli tu bazu.

… Sada ću da budem otvoren i kažem da ova baza ima i neku vrstu vlastitog energetskog sistema, kojeg smo mi uspjeli da lociramo.

Za vrijeme sukoba u bivšoj Jugoslaviji po prvi put smo primjetili pojačanu emisiju energije iz tog postrojenja, odnosno, baze. Za nas je ovo bilo jedno nevjerovatno otkriće, mada već od prije pouzdano znamo da je ta baza u nekoj vrsti interakcije sa socijalnim previranjima i ratovima.

(Sjećamo li se one baterije iz filma the Matrix?!? prim.prev.)

Veliki dio naših istraživanja čini i pretraga prastarih spisa. Tako smo pronašli i zapise Echutin Apposs Alanhor, koje jednostavno nazivamo Alanhor spisima, i koji su prema našim procjenama stari najmanje 4000 godina. Ono što je najnevjerovatnije je to što je u njima jednim naučnim jezikom opisano sve što se tu dešava.

Ja sam posjetio to područje dva puta. Prvi put su naši detektori otkrili veoma visok nivo radijacije. Moram da priznam, bilo je veoma opasno jer nismo nikako mogli da se zaštitimo od nje.

Nekoliko lokalnih žitelja znaju dosta toga o tom postrojenju, čak su nam detaljno opisali i nacrtali metalne tvorevine koje su tamo vidjeli. Ovi ljudi, članovi njihovih porodica i njihove životinje, svi pate od radijacione bolesti.

Još ću nešto da vam kažem u vezi Tunguske eksplozije, što vjerovatno nikada prije niste imali priliku da čujete. Sva živa bića su već bila napustila taj region dva mjeseca prije nego što se eksplozija dogodila.

Pozdrav!

www.galaksija.com
[ samilen @ 04.09.2003. 00:55 ] @
ninpo masinac ima pravo,
čini mi se da tu ima nečega. Pretpostavimo da se razmnožimo do besveti i da se stoga smanje ljudska prava, kao što je i pravo na obrazovanje i da mnoge stvari krenu da se razvijaju stihijski, a da s druge strane proizvodnja ne uspe da stvori dovoljno jeftine medije... i veliki broj ljudi polako sklizne u mrak siromaštva i neznanja i počne da živi u zaostalim društvenim zajednicama po nekim čukama i brdima. Na kraju ostaje samo naučna elita koja rukovodi razvojem i čovečanstvom i kontroliše napredak...
Ako se njima nešto desi (neka boleština, rat, ili nauk pronađe bolji način postojanja i dugovečnost) i ostalu masu ostave na milost i nemilost, vratili bi se unazad hiljadama godina. To se možda negde i dešavalo...

Za razmišljanje: Možda je bilo nekog nuklearnog rata tamo, a bombe su napravile Saharu i ostale pustinje. Nije džabe Egipat na rubu Sahare.

Toliko od mene,
pozdrav svima
[ Conica @ 04.09.2003. 09:58 ] @
Ja opet smatram da vanzemaljci postoje...mozda ne bas mali zeleni ili sivi koji dolaze na zemlju svojim letelicama, ali bar kao oblik zivota na nekoj od planeta...

Mislim...zar nije bahato razmisljanje da je od ovolikog svemira samo nasa planeta naseljena zivim bicima??? Cak se i zakon verovatnoce protivi tome....
[ Balša @ 04.09.2003. 11:23 ] @
Citat:
vet:
Nexus magazin je objavio u svom posljednjem broju Vol. 10, No. 4, na strani 63, pod naslovom The Installation, dio intervjua koji je britanski novinar Graham W. Birdsall snimio nedavno s Valerijem Uvanovom, predstavnikom ruske Akademije za Nacionalnu Bezbjednost.

Rusi su oduvek umeli lepo da isfoliraju zapadnjeke, ali ovaj Valerij Mihajlovič Uvarov (ne Uvanov) je posebno talentovan. Tip je samo jedan od brojnih "ufologa" i "ezoterika", koji je video dobru priliku i prodao priču tom G. Birdsallu. Ne sumnjam da ta njegova "Akademija" postoji, samo što ju je on lično osnovao. Ostatak priče o Putinu, Instalaciji i koječemu - naravno da je izmislio. Drugom prilikom se predstavlja kao direktor "Međunarodnog informacionog centra za ufološka istraživanja" (vidi treći URL), kada pominje još dve takve "Instalacije" - jednu pod vodom kod ostrva Kritu, drugu takođe pod vodom između Amerike i Uskršnjih ostrva.
A, da, bavio se i starim Egiptom, otkrivao kojekakva "Žezla Horusa" sa skrivenim svojstvima, pa ih posle proizvodio i prodavao, itd, itd.

Evo i nekoliko linkova:
http://ufo.psu.ru/researchers/res-Uvarov.html
http://www.wands.spb.ru/author_rus.html
http://www.aferizm.ru/stati/chudo/st_ch_life_Mars.htm
http://www.ufoinfo.spb.ru/engine/start.php3
[ vet @ 04.09.2003. 15:57 ] @
Možda Uvarov nije dovoljno kredibilan?

U vezi diskreditacije ljudi koji istinski proučavaju ovu tematiku, kao i u vezi "inputa" dezinformacija, predlažem istraživanje na temu: Cointelpro, tj. grupe koja je upravo i zadužena za to.

Evo i jedan tekst na temu mutilacije ljudi i životinja sa par "živopisnih" fotografija:

http://www.galaksija.com/mutilacija.htm

Osnovni problem kod proučavanja ove tematike je to što da bi se uopšte pristupilo nekom njenom izučavanju, prethodno treba isključiti tzv. "samotrankvilizacioni sistem", kojeg, kako Kastaneda kaže, svi mi imamo ugrađenog "u sebe".
Taj sistem za samo-smirenje upravo i ima funkciju da čovjek drži sediranog kako bi mu onemogućio percepciju objektivne realnosti.

Iz tzv. koncenzus realiteta, odnosno stanja svijesti, iluzorno je uopšte i diskutovati ovu tematiku.

Stvar je na kraju krajeva - lične prirode.

Pozdrav

[ vet @ 28.09.2003. 14:21 ] @
Možda nije na odmet čuti šta Dr Karla Turner (autor knjiga: Into the Fringe i Taken) kaže na temu interakcije onih koji "zvanično ne postoje" i nas.

http://www.galaksija.com/karlaturner.htm

Pozdrav!
[ RiV @ 03.11.2003. 00:26 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:

Ti ljudi su doneli i neke dokaze sa meseca (kamenje) koji je ispitivan u mnogim labovima po svetu i niko nije opovrgnuo da je taj materijal dosao odatle odakle je dosao. Tako da.. sa postavljanjem pitanja bez dokaza mozemo lako doci do sumnje da postoji ceo svet oko nas - da je ono sto vidimo neciji TV program.

Kako objashnjavash ovu fotografiju
http://batesmotel.8m.com/nasa.gif
zapravo koliko ima astronauta na fotografiji kad znamo da su samo dvojica bila na mesecu a treci je orbitirao u stanici oko meseca?
Koliko se njih vidi i ko je slikao a ko je na senci?
I ne mogu a da se GLASNO NE NASMEJEM da SU RUSI GUBILI TRKU U SVEMIRU!!
Pa to ko' da si rek'o kako mi gubimo basket od Farskih ostrva!!
Kazi mi ijedni uspeh u svemirskoj trci osim leta na mesec u chemu su Ameri bili brzi, bolji i uspeshniji!
Kazi mi molim te koliko je njihovi preskupi SpaceLAB proveo vremena ispravan a koliko MIR!!
Ili uzmimo za primer novu "INTERNACIONALNU" svemirsku stanicu
SVI DELOVI SE LANSIRAJU IZ RUSIJE svi komandanti misija su RUSI sve krupne komandne module konstruishu RUSI, Ameri daju pare a Talijani Svede Japanci
prave mikro peci, WC sholju i pregrade za cipele!

A jedan od tih kamena sa meseca je dobio i Tito od nekog americhkog predsednika i ima ga u Muzeju 25. maj ako josh postoji!
[ Shadowed @ 03.11.2003. 00:44 ] @
OK, jes' da nisam Ivan ali pitanje oko slike je bez veze. Pa ima ih dvojica - taj slikani i onaj ciji se odraz vidi.
[ RiV @ 03.11.2003. 00:50 ] @
Evo linka ima josh nekih zanimljivih fotografija!
http://batesmotel.8m.com/
[ Shadowed @ 03.11.2003. 01:02 ] @
Kameru drzi taj astronaut u krupnom planu. Vidi se odraz ruke i necega sto u njoj drzi. Rekao bih da je to kamera. Ne znam na sta si mislio pod tim da je sama okinula kao ni na koje uglove mislis. Ako mislis na to sto senke ne "idu" paralelno vec jedna ka drugoj to je zbog pojacane perspektive usled velike zakrivljenosti stakla (ili plastike, od cega li prave te skafandre).

Edit: Ovo je bio odgovor na prethodnu poruku koja je promenjena dok sam pisao.
[ Ivan Dimkovic @ 03.11.2003. 01:17 ] @
Citat:
Riv
Kazi mi ijedni uspeh u svemirskoj trci osim leta na mesec u chemu su Ameri bili brzi, bolji i uspeshniji!

A let na Mars? :)
[ Crazy Mix @ 10.02.2004. 19:37 ] @
Vanzemaljci 99% NE postoje.

Necu dati obrazlozenje iz principa

Potrazite malo na netu...
[ Ivan Dimkovic @ 10.02.2004. 19:50 ] @
Niko ne tvrdi da vanzemaljci 99% ne postoje - to je skroz neosnovana tvrdnja.

Jedino ispravno je reci da do sad nije nadjen dokaz za zivot van Zemlje, ali kad se uzme u obzir trenutno stanje nauke (cinjenica da jedva mozemo da mapiramo najvece planete u nasoj blizini - koje su nekoliko puta vece od Jupitera) samo moze da se zakljuci da jos nismo u stanju da analiziramo planetarne sisteme kako valja, pa je jos rano za bilo kakvo osporavanje zivota van Zemlje.

Postoje odredjeni projekti koji ce se mozda realizovati u nekoj skorijoj buducnosti - kao recimo detektori zivota (tj. hemijske analize atmosfera planeta) koji ce biti van zemljine atmosfere - ali jos smo daleko od toga.

[ salec @ 11.02.2004. 12:59 ] @
Život postoji izvan naše planete 99.9999...% sigurno. Civilizacija... vrlo, vrlo neverovatno.

Posredni dokaz je taj da se određene niše biosfere Zemlje popunjavaju iznova posle svakog perioda masovnog izumiranja vrsta potpuno novim vrstama (na primer ihtiosaurusi - kitovi), ali ne postoje dokazi da je pojava civilizacija pravilo, bar unazad kroz geološku istoriju. Sa druge strane, svaka nova generacija bića imala je veći odnos težine i zapremine mozak/telo, tako da... možda smo mi prvi koji su bili u prilici da se izvuku "na pamet" umesto da evoluiramo u neku optimizovanu i specijalizovanu vrstu koja bi opstala na klasičan način, bez "varanja". Sa treće strane, relativno najveći mozak nemaju ljudi nego delfini, ali oni su suviše dobro prilagođeni sredini, zadovoljni i srećni da bi izmišljali materijalnu civilizaciju, tako da definitivno nisu u igri za međuplanetarna putovanja.

Ukratko, evolucija čoveka, odnosno evolucija materijalne civilizacije je neverovatan izuzetak, pre nego logična posledica života.

Ipak, ako primetim da pacovi odvlače neku drvenu i metalnu građu u svoje rupe, postaću paranoičan! Mada, za sada oni dobijaju igru protiv nas (tj. protiv svih) i nemaju potrebu da išta menjaju u svom načinu...ili ?
[ Mihael Kirić @ 11.02.2004. 18:14 ] @
Naravno da vanzemaljci postoje i u to sam siguran 100%.
Samo što su oni po tehnologiji daleko ispred nas,sigurno i to najmanje 5000 godina.
[ srki @ 11.02.2004. 22:06 ] @
Na cemu bazirate vase odgovore?
[ EagleOne @ 11.02.2004. 22:11 ] @
:)))))
Samo mi reci kako si dosao do tih 5000. godina ?
[ Marenović Slaviša @ 12.02.2004. 01:07 ] @
Citat:
Crazy Mix:
Vanzemaljci 99% NE postoje.

Necu dati obrazlozenje iz principa :)

Potrazite malo na netu...

Ko kaze da ne postojim??????????

Citat:

Na licnim iskustvima....

Nista me vise ne pitajte!!!!
[ salec @ 12.02.2004. 10:24 ] @
Citat:
srki:

Već sam dao objašnjenje: evolucija je pravilo, ona je nužna i prethodi životu, a život je tek posledica činjenice da uvek postoji evolucija. Za razliku od života, civilizacija je izuzetak, čudna, vrlo malo verovatna trajektorija evolucije neke žive vrste kroz prostor mogućih modaliteta postojanja. Sve ostale strategije opstanka su se već ponavljale, ali naša nije. Izuzetak su možda društveni insekti, ali i oni su dospeli u neko stacionarno stanje koje je za njih dovoljno dobro (jer su organski dobro prilagođeni svojoj okolini) i ne vidi se da njihova društvena organizacija ili materijalna kultura ubrzano evoluira kao naša.

Poznat mi je rezon koji je K. Sagan upotrebio da bi došao do rezultata koji govori da mora postojati još neka civilizacija u Kosmosu, ali čini mi se da je ta njegova formula suviše optimistična. Za civilizaciju ti treba inteligentna vrsta (to nije problem, na Zemlji ima relativno puno inteligentnih vrsta) dovoljno nesposobna (ali ne previše) dovoljno nezadovoljna i sa dovoljno velikim stepenom konkurencije unutar vrste. Jako je teško "potrefiti" pravu meru u tome. Dobiješ umesto ljudi pacove, slonove ili delfine, inteligentne, društvene, evolutivno uspešne vrste kojima civilizacija naprosto nije potrebna.

Potrebno je da planeta pretrpi velike klimatske oscilacije koje zadaju domaći zadatak toj vrsti da preživi relativno neizmenjena umesto da se povinuje sili evolucije i razvije organska rešenja za nove uslove (Ko zna, možda postoji ili je postojao i taj ogranak - Jeti, Saskvač, protoljudi organski adaptirani na ledeno doba).

Naravno, ako se bude pokazalo da su klimatske (sredinske) promene slične po intenzitetu i trajanju ovima na Zemlji pravilo i na drugim planetama pogodnim za život na drugim zvezdanim sistemima, onda su šanse za vanzemaljce ipak nešto veće
[ marko37 @ 12.02.2004. 16:10 ] @
Citat:
salec
Za civilizaciju ti treba inteligentna vrsta (to nije problem, na Zemlji ima
relativno puno inteligentnih vrsta) dovoljno nesposobna (ali ne previše)
dovoljno nezadovoljna i sa dovoljno velikim stepenom konkurencije unutar
vrste. Jako je teško "potrefiti" pravu meru u tome.

Sve teorije o nepostojanju civilizacija na drugim svetovima lako padaju u
vodu kada se primene na naš svet. :) Ispada da ni mi ne postojimo, jer
smo "malo verovatni". :)
A da ne govorim o tome da su svi navedeni kriterijumi potrebni za
postojanje inteligentne vrste i civilizacije kakvu je mi doživljavamo,
što baš i ne pokriva sve mogućnosti.

--
“Idu dva vuka šumom, jedan zavija, a drugi odvija.”
[ biotech @ 12.02.2004. 17:15 ] @
citajte malo carla sagana
sigurno postoje i sigurno bi znali da su nas posetili
[ -zombie- @ 15.02.2004. 14:36 ] @
Citat:
marko37:
Sve teorije o nepostojanju civilizacija na drugim svetovima lako padaju u
vodu kada se primene na naš svet. :) Ispada da ni mi ne postojimo, jer
smo "malo verovatni". :)

hehe. ;)

baš mi se sviđa ovaj citat. jel to tvoje delo, ili si i ti citirao nekog?
[ Marenović Slaviša @ 15.02.2004. 23:33 ] @
Zasto??? Covek je potpuno u pravu. Zar je moguce da tako malo vas prihvata
CINJENICU da vanzemaljci POSTOJE? TO JE FAKAT!
Nego da mi malo ozivimo temu: Da li je neko, (osim mene mozda) imao nekakva iskustva sa vanzemaljcima? I kakva bi to bila iskustva?
Ne moraju biti vanzemaljci, dovoljno je imati bliski susret sa NLO-om. Ko je imao i kakva iskustva?
Pozdrav
P.S. Oci otvorene, pogled uprt ka nebu....

Bojan Bašić: korisnik skinut sa liste za e-mail obaveštavanje po sopstvenom zahtevu

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 05.06.2004. u 17:01 GMT]
[ marko37 @ 17.02.2004. 23:44 ] @
Citat:
Tomica Jovanovic (-zombie-)
baš mi se sviđa ovaj citat. jel to tvoje delo, ili si i ti citirao nekog?

Pa moje, ali ko zna šta je sve od onoga što sam pročitao uticalo na takav
stav... :)
PS mož' slobodno da me citiraš. :)

--
“I didn't claw my way to the top of the food chain to eat vegetables!”
[ Aleksandar Marković @ 18.02.2004. 16:41 ] @
http://www.elitesecurity.org/poruka/284588 :-)
[ icemaja @ 22.04.2004. 14:20 ] @

ciga sa kalenica: "... o vanzemljacima?! pa..... sta da ti kazem. neka zivi ko gde voli."

[ Neflernis @ 11.05.2004. 20:45 ] @
ne verujem da su zemlju posetili vanzemaljci. Prosto, iduci nekom ljudskom logikom, verovatno su se i otisnuli u svemir da bi i oni proverili ima li koga i onda kad su nas nasli najedared se stide ! Umm, ne verujem. Da nas se plase takodje ne verujem jer su sigurno na mnogo visem nivou cim su prvo oni dosli do nas.

A da li postoje - to ne znam, kao sto znam da je nemoguce dokazati da ne postoje. Naime, nije moguce dokazati da neceg nema. Btw. to su Ameri trzili od Iracana - da dopazu da oruzja nema. You can`t prove that you don`t have something...
[ BobMarley @ 12.05.2004. 00:02 ] @
sad sam na dnevniku gledao specijalna reportaza iz meksika ... vojni avioni presreli 10 Neidentificiranih Letecih Objekata koji su se kretali suvise velikom brzinom da ih prate duze vrijeme .... snimili su kamerom (obicnom i IR) ...

sto je meni cudno je da su te letjelice letjele u malo zemaljskim formacijama koje koriste vojni avioni .... premda su bile u obliku svjetlece kugle .... mozda nove americke letjelice ?
[ Marenović Slaviša @ 12.05.2004. 21:12 ] @
Ma to im se samo ucinilo. To nisu bili vanzemaljci vec turisti sa Marsa u predsezoni.......svratili malo.
[ JimRainor @ 20.05.2004. 17:31 ] @
Citat:

Ala vi lupate kakvi vanzemaljci i prazne price o njima nikada niko nije dokazao njihovo postojanje vec samo postoje montirani snimci i fotke,jeste da je tema bila odavno ali morao sam da odgovorim

Nedostatak dokaza ne dokazuje suprotno
[ vet @ 28.05.2004. 05:03 ] @
NEKE VRSTE VANZEMALJSKIH ŽIVOTNIH OBLIKA KOJI SU NAM POZNATI

Američka vlada je izvodila autopsije na leševima vanzemaljaca (Anatomija i fiziologija greys-a) – Najvažniji uzorci vanzemaljaca koji su nam bili dostupni za izvođenje autopsije bili su «grey-tipovi».

Srednja visina većine uzoraka bila je oko 100-140cm. Njihova glava je po našim standardima proporcionalno veća u odnosu na njihovo tijelo. Što se crta lica tiče, oči im se mogu opisati kao velike, upale sa nešto većom međusobnom razdaljinom nego što je to slučaj kod ljudi, i lagano ukošene, kao kod orijentalnih tipova ljudi ili mongoloida. Ušne školjke ili bilo kakvi otvori sa strane glave nisu bili vidljivi.
Nos im ima dosta neodređene crte, jedna do dvije rupice su bile određene kao nozdrve. Usta se mogu opisati kao jedan prorez ili pukotina. Kod nekoliko slučajeva, usta nije uopšte ni bilo. Čini se da ona nemaju nikakvu funkciju kao sredstvo za govor ili alimentaciju. Vrat im je dugačak i uzak a u nekim slučajevima on nije bio vidljiv zbog nekog uskog odjevnog predmeta. Većina posmatrača tvrdi da ovi humanoidi nemaju ni jedne dlake na svom tijelu.

Kod njih nije bilo nikakvih uređaja za disanje ili komunikaciju. Ovo nam sugeriše da oni međusobno komuniciraju uz pomoć telepatije, odnosno, da se radi o stvorenjima višeg razvojnog stepena. U jednom slučaju pronađen je otvor na desnom čeonom lobusu, kroz koji smo mogli vidjeti jednu kristalinsku mrežu, koja se nalazila unutra.
Ta mreža je odražavala razvojni oblik neke vrste trećeg mozga. Tu smo takođe pronašli i jedan okrugli predmet sličan klikeru, prečnika 1cm, koji je bio povezan sa tom kristalinskom mrežom. Teoretisali smo kako se radi o nekoj vrsti uređaja za pojačavanje moždanih talasa što bi podrazumjevalo da oni možda ne bi imali te psihičke sposobnosti bez ovog uređaja.

Ruke im se mogu opisati kao duge i tanke, i dostižu do koljena. Na šakama im se nalaze 4 prsta, bez palca. Tri prsta su nešto duža od četvrtog. Nema dostupnih podataka u vezi njihovih nogu i stopala. Neki patolozi su indicirali da im ovi djelovi tijela nisu razvijeni onako kako bi se to moglo očekivati. Kod nekih su stopala indicirala mogućnost da su ta stvorenja bila adaptirana za život u vodi.

Prema mnogim očevicima, koža im je siva. Neki tvrde da ona može imati i ružičasto sivkaste tonove. Reproduktivni organi, falus ili maternica, nisu primjećeni. Ovo nam daje indikaciju da se greys-i razmnožavaju uz pomoć neke vrste kloniranja, što je već bilo prije naznačeno od strane nekih drugih izvora. Ti humanoidi imaju relativno šablonski izgled kao da su pravljeni po kalupu, dijeleći iste rasne i biološke karakteristike. Nemaju krv, kao mi, ali imaju neku tečnost sivkaste boje.

UNI-TERESTRIJALCI – Kod: UNA (nekoliko prastarih vanzemaljskih rasa koje su započele našu civilizaciju ovdje)

Prije mnogo vijekova misiju na zemlji je zajednički sprovodila grupa od 7 različitih rasa. Misija je prekinuta usljed neke vrste prirodne katastrofe. Ove informacije su prenesene iz materijala poznatog kao Projekat Genesis III (GIII) – ADN6.2...kao i iz nekih srušenih vanzemaljskih letjelica.

ANTROPOLOŠKI OPIS SVAKE OD OVIH RASA

BIJELA RASA: Altair – Ugljični hominoidni životni oblik

- Kraljevstvo: Životinjsko
- Kolo: Kičmenjaci
- Klasa: Sisari
- Red: Primati
- Familija: Hominidae
- Podfamilija:
- Vrsta: Homo Altair

CRNA RASA: Qlzan Qal'At: - Ugljični humanoidni životni oblik

- Podfamilija: Qal'Atzoid
- Vrsta: Homo Qizan Qal't

ŽUTA RASA: Tutakal; Tikopai – Ugljični humanoidni životni oblik

- Kraljevstvo: životinjsko
- Podfamilija: Tikopazoid
- Vrsta: Homo Tutakai Tikopai

PLAVA RASA: Kasimar – Ugljični humanoidni životni oblik

- Red: Primati (Anfibije)
- Podfamilija: Mermannus Kasimarzoid
- Vrsta: Homo Kasimar

ZELENA RASA: K'ushui; K'hotan – Ugljični humanoidni životni oblik

- Podfamilija: K'hotanzoid
- Vrsta: Homo K'ushui K'hotan

CRVENA RASA: Ahzdar – Ugljični humanoidni životni oblik

- Podfamilija: Hominahzdarzoid
- Vrsta: Homo Ahzdar

ZLATNA RASA: Kapsan-Jassan-Paegan; - Ugljični humanoidni životni oblik

- Podfamilija:
- Vrsta: Homo Caspan Jassan Paegan

MISIJA: genetička istraživanja i kolonizacija 3-će planete (Terra) koja pripada zvijezdi suncu (Sol), u galaksiji Mlječni Put (N'erandha B'hai).

ORGANIZACIJA: Altair i Caspan/Jassan/Paegan bili su zaduženi za organizaciju i činili su glavni Savjet;
Tutakai Tikopai – inžinjering
Anzdar – projekti u vezi životne okoline
Kasimar – okeanografija
Qizan Qal'at – građevinski radovi

STATUS: Izvan kontrole

SEKVENCA MISIJE:

a. Podjela područja prema sličnosti sa planetama odakle potiču. Podjela Zemlje, Marsa i planete Phaeton (*Kantek, bivša 5-ta planeta, sada, nakon destrukcije, pojas asteroida između Marsa i Jupitera;-B.P.)
b. Izvođenje istraživačkih radova sa zemaljskim reptilima (izazvali mutaciju danas poznatu kao – Dinosaurus)
c. Istraživanja na temu mutacije sisara
d. Eksterminacija dinosaurusa
e. Kriza na suncu
f. Uništenje početne misije
g. Preživjeli imaju mentalne probleme
h. Rat između preživjelih
i. Uništenje planete Phaeton, stvara se pojas asteroida
j. Preživjeli
k. Preživjeli se dijele i stvaraju stare civilizacije poznate kao Lemurija, Mu i Antlantida
l. Homo Sapiens, Homo Mermanus i Homo Interior koegzistiraju na Zemlji zajedno sa preživjelima (sa Kanteka)
m. Novi vanzemaljci stižu, prvenstveno Greys-i i Nordici

ULTRA-TERESTRIJALCI – Kod: ULTRON (Energetske bestjelesne životne forme)
Informacije dobivene iz Projekta «GODAR».

Ovi «vanzemaljci» se stvaraju u centru kvazara. Radi se o jednom tipu žive senzitivne energije koja živi u centru od čiste energije. Ta komponenta je mnogo stabilnija od solio-materije koja se nalazi u centru kvazara. Ova stvorenja su evoluirala u seriju kompleksne energije i stvorila civilizaciju koja ne poznaje individualnu formu svijesti ili uma.
Ultroni su entiteti koji se sastoje od primarne mentalne energije i snažno zrače u ultra-violetnim i Kappa pojasevima radijacije.
...

INTRA-TERESTRIJALCI - Kod: INTERAV (Stvorenja koja su izvan zemaljske vremensko-prostorne dimenzije).
Ove informacije su preuzete iz dokumenata INAC/26.7B-AC43.2, INAC02

Ovdje razgovaramo o rasi koja je 7-ma po veličini, pronašli smo dvije rase koje žive duboko ispod zemljine kore...

REPTILOIDI

- Klasa: Reptili
- Red: Theropous
- Vrsta: Homo Lacerate

Nivo vrste: BETHA RDN-3
OBS: Potrebno im je da se nalaze u blizini određenih uređaja da bi se održali u životu

Posjeduju tehnologiju visokog stepena

PODACI O REPTILOIDIMA:

- Prosječna visina:
- Mužjaci: 2.0 m
- Ženke: 1.4 m

- Prosječna težina:
- Mužjaci: 200kg
- Ženke: 100kg

- Temperatura tijela: temperatura okoline

- Puls/Disanje: 40/10

- Krvni pritisak: 80/50

- Životni vijek:
Mužjaci: 60 zemaljskih godina
Ženke: 23 zemaljske godine

Slika1
Slika2

Hladnokrvna su stvorenja, kao i svi reptili. Za život im je potrebna topla i vlažna klima (u pećinama stvaraju potrebne im klimatske uslove, na vještački način). Respiratorni sistem im obezbjeđuje tek toliko kiseonika za snabdjevanje i održavanje tkiva, probave hrane i procesa sagorjevanja, temperatura tijela im se može podići samo par stepeni iznad temperature okoline. Reproduktivni sistem im je ovouniparan, jaja im se legu u jajovodima prije nego što se mladunčad rode. Mali mozak im je slabo razvijen što rezultira u sporošću prilikom kretanja. Oči im se sastoje od nekoliko hiljada zasebnih odjeljaka mikroskopske veličine a svaki od njih ima svoj poseban zaštitni kapak. Oči im se skoro nikada kompletno ne zatvaraju dok su budni, samo se neki njegovi odjeljci zatvaraju u zavisnosti od količine svjetlosti.

- Ovi Reptiloidi ili Reptoidi su preživjeli do dan danas sakriveni u dubokim pećinama ispod zemlje.
...

SERV 58.6-CB-7 PANT.BOLHN 2E

INSEKTOIDI

Kraljevstvo: životinjsko
Kolo: kičmenjaci
Klasa: sisari
Red: Primati
Familija: Insectoid
Vrsta: Homo Insectoid

PODACI:

Srednja visina (Gospodarska rasa)
Mužjaci: 1.6m
Ženke: 1.2m

Srednja visina (Sluge)
Mužjaci: 1.0m
Ženke: 1.0m

Srednja težina (Gospodarska rasa)
Mužjaci: 70kg
Ženke: 40kg

Srednja težina (Sluge)
Mužjaci: 35kg
Ženke: 35kg

Temperatura tijela: 102°F
Puls/disanje: 110/2

Životni vijek
Mužjaci: 130 zemaljskih godina
Ženke: 150 zemaljskih godina

Retina (mrežnjaća) insektoida sastoji u cijelosti od tonsko-senzitivnih štapića i nije u stanju da razluči svjetlost različitih talasnih dužina. Odatle, dodatak boja u vizuelni sistem insektoida odvija se uz pomoć impulsa koji stižu iz duplih antena, koje su ujedno i auditorni receptori, sačinjeni od mreže kupastih tvorevina osjetljivih na talase različitih frekvencija. Većinu predmeta u svom vidnom polju oni percipiraju u sivkastim tonovima. Zbog ovakve korelacije između četiri nezavisna receptivna organa, njihov vizuelni sistem se označava kao «kvadroskopičan» i rezultira mnogo boljom percepcijom dubine, nego što je to slučaj kod drugih humanoidnih rasa.

- Imaju ograničen egzoskeleton

SERV 59.60, 61, 62, 63 ABR – CB-7 PANT. BOLHN 28...
Nekoliko rasa, uključujući neke već prethodno spomenute, još uvijek žive u unutrašnjosti zemlje.

- Zeleni Ljudi – Dio onih koji su preživjeli. Održali su se kao dio rase K'ushui K'hotans.

- Caspan Jassan Paegans ili Zlatna Rasa – održali su se na planinskom području orijentalnog dijela zemlje. Stvorili Esene.

- Eternalci – genetički mutanti koji potiču od rase Altair. Žive nevjerovatno dugo.

- Kasimar ili Plava Rasa – nekada davno stvorili Mu, Lemuriju i Atlantidu. Preživjeli danas žive duboko pod zemljom a atlantiđani pod vodom.

- Devijanti – mutanti koji potiču od rase Kasimar/Insektoidi (vrlo primitivna i opasna stvorenja). Legende o demonima su nastale na osnovu interakcije ljudi sa ovom rasom iz podzemlja.

Slika

META-TERESTRIJALCI – Kod: MEREDITH – (vanzemaljci iz druge vremensko-prostorne oblasti postojanja ili zemaljska bića iz drugog vremena-prostora)

META-TERESTRIJALNI posjetioci dolaze sa jedne druge prostorno-vremenske oblasti postojanja. Ove informacije prenesene su iz dokumenta CRM/26.06 – ABR-26.
Putnici kroz vrijeme. Rezultat su eksperimenta ukrštanja između ljudi sa zemlje i vanzemaljaca iz zvjezdanog sistema Zeta Reticulae iz jedne od naših mogućih budućnosti. Ovje ćemo navesti samo rasu ESSESSANI.

SLIKA

Mada je naravno moguće da postoje druge meta-terestrijalne rase o kojim još uvijek ništa ne znamo.

- Jedan od primjeraka iz te rase mogli ste da vidite u Spilbergovom filmu ET.

PARATERESTRIJALCI – Kod: PARAMUS (Vanzemaljci iz Multiverzuma)
Para-terestrijalci dolaze iz nekoliko različitih paralelnih univerzuma. Kada ubrzaju ili smanje frekvenciju ili vibracije svoje atomske strukture u stanju su da se pojave u našoj 3-ćoj dimenziji. Ove informacije sadržane su u dokumentima IACT/26, OBR-32 – AC 204 (BANTY).

Ne možemo mnogo da kažemo o ovim stvorenjima jer još uvijek nemamo dovoljno podataka o njima.

1. Ime ovog stvorenje je skoro nemoguće izgovoriti i napisati. Zbog toga smo ovo inteligentno biće nazvali XZ. Oni liče na amebe ili pihtije.
SLIKA
2. MOOK – vrlo malo (1.3m) i proždrljivo stvorenje sa dugim rukama i tri prsta. Nose smiješnu odjeću.
SLIKA
3. WADIG, Bigfoot, Jetty, Sasquatch – izgleda kao primitivna vrsta primata, međutim, radi se o inteligentnom biću. Normalno nikada ne nosi odjeću, što je neke nagnalo na pomisao da se radi o primitivnom biću.

(* prema nekim izvorima ova stvorenja orginalno potiču s Marsa, a trenutno su pod kontrolom greys-a i reptoida iz 4-tog denziteta. Često obavljaju određene manualne radove u njihovu korist i obično su viđeni u oblastima pojačane NLO aktivnosti; - B.P.)

SLIKA

GREYS

EKSTRA-TERESTRIJALAC – Kod: EBEs; Ove informacije su prenesene iz doumenata IAC-XXXX-P14AB i IAC-XXXX-P14NR.

Ekstra-terestrijalci
Pogrešno nazvani ALF – «Alien Life Form» (Vanzemaljski Životni Oblik).
Ovo sam rekao zato što su i ostalih pet tipova takođe ALF.
Imamo oko 160 različitih vrsta u našoj biosferi koje potiču iz nekoliko tački univerzuma. Oni su: humanoidna, humana i ne-humana bića.

Ovdje razgovaramo o pet vanzemaljskih rasa koje su kroz jedan dugi vremenski period uticali na nas.

1. Tip A: Rigelijanci, Rigel, ili Grey
2. Tip B: 2-Zeta Reticulae, Z-Reticulae 1, ili Grey
3. Tip C: 2-Reticulae, Z-Reticulae 2, ili Grey
4. Tip D: Orion, Plejade, ili Nordic (Nordik)
5. Tip E: Zvijezda Bernard, Orange (Oranđ)

EBE – ime koje je nadjeveno prvom vanzemaljcu zarobljenom prilikom pada letećeg tanjira u Roswell-u, New Mexico, USA. Umro je nakon par godina.

RIGELIJANCI

Tipični zloćudni ALF. Može se opisati ovako:

- visina 90-150cm
- duge tanke noge
- nježne građe
- glava veća nego normalno (prema ljudskim proporcijama)
- nemaju auditorni aparat (organe sluha)
- nemaju dlake
- velike, oči sa crnim vertikalnim zjenicama, zakošene oko 35 stepeni («mačje oči»)
- mala, ravna usta sa tankim usnama
- ruke im liče na bogomoljke (vrsta insekta)
- duge ruke sa malim šakama
- prsti slični kanđama, (dva kratka i dva duža međusobno povezana membranom)
- tvrda siva koža slična reptilskoj
- mala stopala sa četiri mala prsta, slična kanđama
- neki organi su im slični ljudskim ali razvijeni nekim drugim procesom evolucije
- imaju dva odvojena mozga i nefunkcionalan digestivni sistem
- digestivni sistem vanzemaljaca nad kojima je izvršena autopsija bio je atrofiran a ni u njihovim srušenim letjelicama nisu pronađene zalihe hrane
- kreću se proračunato, polako i precizno

Sekundarni nalazi nakon analize slučaja; - Sistem za održavanje u životu ovih bića zahtjeva ljudsku krv i druge ljudske biološke supstance. U ekstremnim slučajevima oni ove supstance mogu zamjeniti supstancama životinjskog porijekla. Hrana im se pretvara u energiju uz pomoć hlorofila procesom neke vrste fotosinteze a razgradni produkti, odnosno, ekskreti, izlučuju im se kroz kožu (kao kod nekog biljnog životnog oblika?). Ova stvorenja posjeduju dva mozga koja su međusobno razdvojena koštanim tkivom (prednji i zadnji mozak). Nismo primjetili ikakvu vezu između ta dva mozga.

Dosta informacija na ovu temu može se naći u tzv. Žutoj Knjizi, međutim, s obzirom da ovi vanzemaljci imaju tendenciju da lažu, ne možemo biti sigurni u stopostotnu istinitost ovih informacija.

LUNA-1; - baza Rigelijanaca stacionirana na drugoj strani Mjeseca. Viđena je i snimljena od strane astronauta (Apollo). Ova baza im služi za izvođenje iskopavanja određenih ruda, prilikom čega koriste džinovske mašine i letjelice koje neki nazivaju «matičnim svemirskim brodovima».

WAVENEST – je naziv za bazu Rigelijanaca koja je stacionirana u okeanu.

Posjeduju velike letjelice oblika cigare.

...
Prvi kontakti između Rigelijanaca i naše vlade (USA) uspostavljeni su u periodu između 1947 i 1971.g. Mi smo već tada znali da su greys-i bili ti koji su stajali iza mutilacije životinja i ljudi, i da su koristili glandularne (žljezdane) supstance koje su ekstrakcijom izdvajali iz uzetog materijala. Te supstance oni apsorbuju kroz svoju kožu a koriste ih i prilikom kloniranja novih greys-a u svojim laboratorijama. Naša vlada je zahtjevala od njih da joj ispostave spisak lica unakaženih ili otetih s njihove strane, u zamjenu za kompletnu tišinu u vezi svega toga, s tim što se od greys-a očekivala i određena tehnološka pomoć. Ta lista je trebala biti prezentirana Savjetu za Nacionalnu Bezbjednost (međutim ona nikada nije bila potpuno kompletna). Bez obzira na sve, vlada je smatrala da su greys-i uglavnom podnošljiva, mada nezahvalna stvorenja. U to vrijeme oni su pretpostavljalida će i ljudi biti u stanju da se koliko toliko priviknu na njihovo prisustvo. Između 1968 i 1969.g. formiran je jedan plan po kome bi se u toku narednih 20 godina, javnost postepeno pripremila na njihovo prisustvo. U tom vremenskom periodu narodu bi se presentirala cijela serija dokumentarnih i igranih filmova u kojima bi se predstavili glavni aspekti naše interakcije s greys-ima, cijela pozadina njihovog prisustva, kao i njihove namjere.

Greys-i su uspjeli da ubijede našu vladu kako je njihov jedini cilj samo da posmatraju našu civilizaciju. Međutim, kada se ispostavilo da ovi vanzemaljci otimaju mnogo više ljudi nego što se to očekivalo, došlo je do opšte zabrinutosti u vladi. Ta zabrinutost je najviše bila bazirana na osnovu dodatnih informacija u vezi razloga za abdukcije ljudi. Kada je vlada na kraju saznala istinu o stvarnim namjerama greys-a, bilo je već kasno. Naša vlada nas je greškom već u međuvremenu bila prodala njima. Ona im je tako prodala i cijelo čovječanstvo. Možda to i nije ništa promjenilo, jer bi nam greys-i, u svakom slučaju, ionako radili ono što nam sada rade.

Negdje 1983.g.-ne, pojavila se jedna priča od strane vladinih izvora da su greys-i ti koji su odgovorni za našu biološku evoluciju uz pomoć manipulacije naše DNA.

(* Ovdje moram naglasiti da bi istina mogla biti upravo suprotna. Čini se da su oni i reptoidi (njihove gazde) iz 4D, ti koji su «osakatili» našu DNA, odnosno, skratili je sa 12 na samo 2 lanca. – B.P.)

Različiti vremenski periodi te manipulacije našom DNA bili su specificirani kao npr. prije 25000, 15000, 5000 i 2500 godina.
Dugo vremena naša vlada je bila uvjerena kako nam greys-i ne žele nikakvo zlo, međutim, između 1982 i 1988.g. pojavila se jedna kompletno suprotna slika. U suštini, radi se o jednoj velikoj prevari na nekoliko nivoa. Ti greys-i, i cijela njihova manipulacija čovječanstvom, mogli bi simbolično biti predstavljeni onim «trojanskim konjem». Oni su izmanipulisali našu GrupuMJ-12/MAJIC još prije nekoliko desetina godina, a čak i sada, naša vlada se još uvijek pridržava onog dogovora i poduzima iste mjere njihovog prikrivanja, kao i prije.
Greys-i, s druge strane, neprestano lažu našu vladu kao i one koje otimaju u svrhu ekstrakcije bioloških supstanci iz jednog jedinog razloga, a to je - da si olakšaju posao. Šta je racionalan razlog za sve ovo, – pa, mi smo izvor njihove ishrane.
Oni se nama hrane.
Oni nemaju digestivni trakt i njihova koža im služi kako za apsorbovanje hranljivih materija, tako i za izlučivanje njihovih razgradnih produkata.
Naša krv, enzimi, tkiva i produkti naših žljezda sa unutrašnjim izlučivanjem čine sastavne djelove njihove ishrane kao i sredstva za njihove medicinske svrhe, laboratorijske eksperimente i kloniranje, odnosno, njihovo - razmnožavanje.
Te supstance oni mješaju sa vodonik-peroksidom i onda ih tako nanose na kožu kako bi ih apsorbovali. Ovi podaci su nas naveli na to da bi se eventualna oružja protiv njih trebala da razvijaju upravo u tom pravcu.

Greys-i trenutno kompletno kontrolišu CIA, s vrha piramide ove organizacije.

Još jedan razlog velikog prisustva NLO-a u poslednje vrijeme je taj što i druge civilizacije poklanjaju veliki interes događanjima na našoj planeti.

Greys-i takođe dosta rade sa NLO fanaticima, lažu ih, koriste ih, pa čak i upravljaju nekim njihovim grupama. Pomaže im to što ljudi generalno imaju tendenciju da se priklanjaju nekim grupama i poistovjećuju sa njihovom filozofijom, umjesto da sami stvaraju svoje vlastite stavove i formiraju svoje lične ciljeve i horizonte.
U momentu kada čovjek pomisli kako se on lično nalazi u grupi izabranika, «spašenika» ili kako je grupa u kojoj se on nalazi jedina u pravu, i tako na neki način «specijalna», to je indikacija da se našao na putu prema ambisu.
To upravo leži sjeme destrukcije našeg i bilo kojeg drugog društva.
Greys-i nisu u stanju da vide svoje vlastite greške. Pokušavati prevaspitati jednog grey-a je praktično nemoguće isto kao i vrhovnika neke religiozne organizacije (koje su u većini slučajeva, takođe «proizvod» greys-a).

Jednog dana, sve će se ipak iskristalisati, jer duh je taj koji će na kraju krajeva nagnati čovjeka da ustane, zauzme stav, pruži otpor i prestane da podržava sve ove neprestano promovisane laži.
Tako će greys-i i svi oni koji su se stavili na njihovu stranu doći u situaciju da beru «plodove» svega onoga što su do danas posijali.

BAZE VANZEMALJACA na «SOL III – Perimetru» - Za vrijeme svoje okupacije, greys-i su osnovali veći broj baza širom cijelog svijeta, a pogotovo na prostorima USA. Jedna od tih baza nalazi se na područu poznatom kao Archuletta Mesa, što je na oko 5-6 km sjverozapadno od mjesta Dulce, u državi New Mexico.
Podatke o ovoj bazi dobili smo iz nekoliko različitih izvora. Baza se prostire pod zemljom u dužini od oko 1km, ispod indijanskog rezervata (Jicarilla Apache Indian Reservation) a to je ujedno i jedno od područja najviše zahvaćenih mutilacijama goveda, pogotovo nakon 1976.g. Ova instalacija se nalazi pod zajedničkom upravom greys-a i američke vlade, kao dio zajedničkog projekta kooperacije, koji se još uvijek odvija između vlade i greys-a.
Podzemne baze postoje i kod mjesta Kirtland, kao i Holloman Air Force Base. Jedna od njihovih poznatijih baza u Engleskoj je baza po imenu Bentwaters.

Baza Dulce je osnovana 1948.g. U 1979.g. došlo je do izenadnog konflikta u vezi nekog oružja, te je tako došlo do oružanog okršaja u kome je poginulo 66 ljudi, dok su četrdeset četvorica uspjela da se spasu. Jedan od preživjelih bio je agent CIA koji je uspio da za vrijeme svog boravka u bazi napravi par bilješki kao i da snimi dosta materijala video kamerom i običnim fotografskim aparatom. On se od tada skriva, i svakih 6 mjeseci kontaktira petoricu ljudi kojima je ostavio kopije tog materijala. Po njegovim instrukcijama, osobe kojima je ostavio taj materijal mogu da ga objave, ukoliko im se on ne bi javio.
Negdje 1987.g. neki od istraživača NLO-a dobili su nešto od te dokumentacije, radilo se o 25 crno-bijelih fotografija, jednoj video traci i dokumentima koji su sadržavali neke tehničke informacije u vezi tog zajedničkog projekta.
U dokumentima se dosta diskutovalo na temu bakra, molibdena, magnezijuma i kalijuma. Takođe se dosta diskutovalo o Bilu Cooper-u (*William Cooper, bivši pripadnik američke armije; autor knjige Behold a Pale Horse; ubijen početkom 2002.g. – B.P.)
U nekim od tih dokumenata bilo je dosta diskusije u vezi ultravioletne svjetlosti i gamma zraka.
U tim dokumentima se otkriva još jedan podatak na temu šta vanzemaljce navodno zanima, tj. tzv. «Tajna Metagena», i načini na koje ovi koriste krv uzetu od ljudi i goveda. U njima se tvrdi da neki od vanzemaljaca apsorbuju molekule «hrane» na taj način što stave ruke u krv, tj. koriste ih kao neku vrstu spužve, prilikom ishrane. Takođe se pominje da to nije jedino ono što njih interesuje, oni navodno eksperimentalno mijenjaju DNA goveda i ljudi.
(* Ovdje moramo uzeti u obzir genetički modifikovanu hranu koja nam se u poslednje vrijeme na silu gura na naše trpeze; osiromašeni uranijum itd. Čini se da ove supstance imaju sposobnost da postepeno izmjene genom čovjeka. – B.P.)

U nastavku, zašto se «Tip 1» koristi za laboratorijske eksperimente i kako mijenjati atome kako bi se stvorilo jedno privremeno skoro-ljudsko-stvorenje. To se čini uz pomoć životinjskih tkiva, dok se uz pomoć jednog mikrokompjutera simulira memorija. Ta memorija je obično izvučena iz drugog ljudskog bića. Na kraju se tako stvara neka vrsta klona. To «skoro-ljudsko-biće» ili klon, ponaša se dosta usporeno i nezgrapno. Normalne ljude često koriste za treniranje, za eksperimentisanje ili za «parenje» s ovim «skoro-ljudskim-bićima». Neke drže u velikim cilindrima a tekućina boje (ili tipa?) ćilibara održava ih u životu.

Nekim ljudima isperu mozak i koriste ih za distorziju istine, neke muškarce održavaju u životu samo zato što imaju visok broj spermatozoida u svojoj spermi, te ih koriste samo iz tog razloga. Ljudsku spermu takođe koriste za mijenjanje DNA i stvaranje bespolnog stvorenja poznatog kao «Tip2». Tu spermu, koju izmjene raznim biohemijskim procesima, stavljaju u materice žena a onda nakon nekoliko mjeseci odstranjuju fetuse, te ih onda dalje razvijaju u vještačkim uslovima.
(*Većina žena nije svjesna niti se sjeća same otmice, kao ni događanja za vrijeme njih, zbog mentalnih blokova koje im istovremeno usade. Neke od njih slučajno saznaju da su trudne, kao i to da je fetus «misteriozno» nestao nakon određenog vremena.
Regresivnom hipnozom se može ustanoviti šta se tačno događalo za vrijeme abdukcije.-B.P.)

Neposredno nakon «rođenja» ova stvorenja imaju prilično ružan izgled, međutim, kada odrastu oni izgledaju kao normalni ljudi. Taj proces njihovog rasta ukupno traje samo nekoliko mjeseci, međutim, njihov životni vijek je veoma kratak, manje od godinu dana. Žene koriste takođe za rasplodne svrhe. Bezbroj žena je imalo iznenadan «pobačaj» negdje u 3-ćem mjesecu trudnoće a većina njih nije ni bila svjesna da su bile trudne, dok se manji dio njih na neki način sjeti da im se nešto čudno dogodilo. Taj fetus je obično mješavina DNA Tipa1 i Tipa2. Nakon što ga odstrane iz materice u 3-em mjesecu starosti, naknadno ga uzgajaju u posebnim uređajima dizajniranim za te svrhe.

Ovo je bilo otprilike ono o čemu se diskutovalo u «Dulce Dokumentima».

Tu je bilo još par rukom nacrtanih skica kontejnera, odnosno, cilindara u kojima su uzgajali fetuse onih «skoro-ljudskih-bića», na jednom listu je bio dijagram metala kristalinske strukture, čisti zlatni kristal i nešto slično genetičkom ili metalurškom dijagramu ili karti. Tu je bio pridodan i jedan rentgenski defrakcioni uzorak ili snimak, ili hegsagonalni kristal, s napomenom da se radi o najboljem električnom provodniku.
Čini se da je kompletan drugi dio dokumentacije bio posvećen nekom superkristalnom materijalu koji je korišten za oplatu (letjelica?) ili nešto slično.

U svakom slučaju, iz svih podataka koje smo do sada skupili, možemo sa sigurnošću reći da širom svijeta postoje podzemne građevine, baze i tuneli, kao i to da se one i dan danas još uvijek grade. Postoje cijeli gradovi tamo dole, između ostalog, i neki od njih nemaju nikakve veze s temom ovog dokumenta. Oni postoje dole već dugo, dugo vremena.

Sada ćemo napraviti jednu malu digresiju. Jedna osoba, po imenu Lew Teri, provela je dugo vremena na istraživanju geomagnetnih anomalija, koje su možda korištene od strane NLO-a. Mi ćemo sada da pogledamo malo šta je taj čovjek otkrio, iako sam koncept veze između NLO-a i tih geomagnetnih anomalija nije posebno nov.
Nakon štoje kupio mapu aeromagnetnih i gravitacionih anomalija od Američkog Biroa za Geološka Istraživanja, njemu je odmah postalo jasno da postoji veza između tih područja i NLO-a. Teri je održao jedno predavanje na tu temu u Arizoni, i odmah nakon toga doživjeo je šikaniranje od strane FBI-ja. Ovi su mu saopštili kako su te informacije bile i još uvijek jesu – senzitivne prirode.
Teri je shvatio poruku i odbio javno da se izjašnjava na ovu temu. Obe ove mape, aeromagnetna i gravitaciona, indiciraju osnovne vrijednosti jačine polja, kao i područja polja visoke i niske jačine.

Interesantno, upravo ona područja gdje su zabilježena ova polja visoke i niske jačine, su ujedno i:

- područja intenzivne aktivnosti NLO-a
- područja koja su ili indijanski rezervati ili vlasništvo vlade ili zemljište koje vlada pokušava da otkupi
- mnoga od njih, pogotovo ako se radi o grupama područje smještenih u neposrednoj blizini, su mjesta gdje se sumnja da se nalaze baze vanzemaljaca, kao i mjesta intezivne mutilacije goveda i otmica ljudi

U ovim svojim opservacijama, Teri je otišao i malo dalje. On je tvrdio kako postoji specifično vrijeme kada se NLO-i pojavljuju. Rezultati tog njegovog opsežnog istraživanja bili su sljedeći:

Otmice ljudi i mutilacija goveda najčešće se javljaju:

- za vrijeme mladog mjeseca ili u okviru od 2 dana prije mladog mjeseca
- za vrijeme punog mjeseca ili u okviru od 2 dana prije punog mjeseca
- za vrijeme periheliona, odnosno, kada je mjesec na najkraćoj udaljenosti od zemlje ili u okviru 2 dana prije periheliona

Čini se da trenutno ne postoji konkretno objašnjenje za ovu koincidenciju, međutim, izgleda da su ovi podaci tačni.

Da se vratimo sada na glavnu temu ovog poglavlja. Na području USA, glavne baze Rigelijanaca:

- Fairbanks, Aljaska
- Groom Lake, Nevada
- Dulce, New Mexico
- Utah
- Colorado
- California
- Texas
- Florida
- Georgia
- Maine
- New York
- New Jersey
- Wyoming

Atlantski okean - Wavenest)
Mjesec; Luna-1 i Luna-2

Obs1: Nemamo podatke o bazama u Evropi, Aziji, Africi, Centralnoj i Južnoj Americi
Obs2: Nemamo informacije o bazama Nordika ili nekih drugih vanzemaljaca

Projekat BETA, Psihologija Greys-a; Rigelijanci nisu u stanju da se ponašaju po normalnim logičkim principima i čini se da imaju više slabosti nego što ih imaju ljudska bića. Ne može im se vjerovati, zbog toga što im nedostaje upravo taj logički sistem i što nisu u stanju da donesu individualnu konačnu odluku, bez odobrenja s vrha njihove hijerarhije. Svi se nalaze pod kontrolom entiteta poznatog kao «čuvar» (The Keeper), štaviše, čini se da ni taj entitet nije krajnji autoritet. Zadrška prilikom donošenja krajnje odluke može potrajati u nekim slučajevima i 12 do 15 sati.

Zbog ovakvog sistema kontrole, proces donošenja individualnih odluka greys-a je veoma ograničen. Ako im se plan ne odvija onako kako su ga zamislili, oni odmah postanu konfuzni. S psihološke strane gledišta, njihov moral skoro da i ne postoji. Čini se da i u njihovim redovima dolazi do povremenih međusobnih sukoba čije uzoke možemo samo nagađati, međutim, čini se da je u pitanju njihova psihička nestabilnost kao i nedostatak međusobnog povjerenja.

Izgleda da se veoma jako boje smrti, više nego mi, što predstavlja na neki način psihološku prednost za nas. Njihove jače i slabije strane, koje smo istraživali i ispitivali, ispostavile su se upravo onakvim kako smo i očekivali. Njihov um je njihova primarna snaga na koju se najviše oslanjaju i oni ga koriste kako bi kontrolisali i manipulisali naše umove. Ukoliko bi se mi koristili reverzibilnim psihološkim metodama, mogli bi ih dovoditi u situacije gdje bi se oni osjećali i ponašali «izgubljeno», što bi mi onda mogli pretvoriti u našu korist.

Taksonomija nekih ekstra-terestrijalnih humanoida – Radeći po nalozima humanoidnih rigelijanskih greys-a (Greys Tip 1), CIA i bivši nacistički naučnici razvili su i pustili u opticaj razne maligne vrste bakterija i virusa, uključujući AIDS, kako bi eliminisali nepoželjne elemente iz našeg društva.

Greys-i, pogotovo Tip1, su bića koja su skoro kompletno bez emocija, ali si mogu razviti neka stanja slična ekstazi mentalno se povezujući sa različitim vrstama intenzivnih ljudskih emocija, koje se oslobađaju kod čovjeka u stanjima ekstaze ili agonije. Da li ovo objašnjava učestalu pojavu NLO-a u regionima u kojima se vode ratovi, gdje dolazi do masovnog unuštenja, patnje i pogibije ljudi?

U USA trenutno imamo nekoliko slučajeva potomstva vanzemaljaca i ljudi, koji žive zajedno. To je jedan sociološki eksperiment koji sprovodi naša vlada.

Kroz cijelu našu istoriju, kao i praistorijska vremena odvija se jedna stalna genetička manipulacija čovjeka od strane Ultra-terestrijalaca u njihovima pokušajima međusobnog ukrštanja kako bi spasili, odnosno, održali svoju rasu. Nordička rasa je takođe uzimala učešća u ovim eksperimentima, što čini da mi danas djelimo s njima mnogo toga zajedničkog.

Greys-i imaju sposobnost da se kamufliraju, odnosno pretvore u visoke plavokose Nordike uz pomoć projiciranja svoje mentalne energije. Plavokosi Nordici se, s druge strane, nikada ne pretvaraju u greys-e. Neki Nordici koje smo imali priliku vidjeti zajedno s greys-ima su fizički stvarni, međutim, oni su zarobljeni od strane greys-a. Njih su greys-i ili paralizovali ili su im neutralisali njihovu sposobnost teleportiranja kroz vrijeme i druge dimenzije.

I plavokosi Nordici i greys-i imaju sposobnost da dezintegrišu materiju u energiju i onda da reintegrišu tu energiju ponovo u materiju. Ova njihova sposobnost im omogućava da prolaze kroz zidove i da otimaju ljude iz zatvorenih prostorija ili zaključanih auta.

(* Mislim da se, u suštini, ovdje radi o tome da su greys-i «prirodno» stvorenja četvrtog nivoa denziteta isto kao i Nordici i 4D Reptoidi, dok smo mi na trećem nivou denziteta. Kao takvi oni mogu da prolaze kroz materiju i manipulišu njome. – B.P.)

Orginalni Rigelijanci su nekada bili Nordici, dok nisu bili napadnuti od strane greys-a, parazitske rase, koja ih je porobila i kasnije se na silu ukrštavala s njima. Neki plavokosi Nordici su uspjeli tada da pobjegnu i nastane se na planeti Zemlji, gdje su navodno, zajedno sa Ultra-terestrijalcima začeli život na «našoj» planeti. Navodno, upravo zbog ovih naših zajedničkih predaka, danas nam mnogi posvećuju veliku pažnju. Greys-i su mogli i mogu, veoma lako, da impregniraju ženska ljudska bića, na njihovim letjelicama ili dok one mirno spavaju u svojim kućama. Prilikom toga oni se ne moraju pojaviti u fizičkom, odnosno, vidljivom obliku.

GREYS – Tip A

«A» tipovi greys-a imaju veliki nos i takođe potiču sa Rigela. To su oni greys-i s kojima naša vlada ima sporazum.

PODACI

- visina 120 – 140 cm, težina oko 20 kg
- dva polukružna crna oka, bez zjenica. Oči su im velike, oblika badema, izdužene, upadnute, međusobno udaljene i lagano zakošene, kao kod «orijentalaca» ili «mongoloida»
- glava im je prema ljudskim standardima veća u poređenju s njihovim torzom i tjelom
- nemaju ušnih školjki ili bilo kakvih otvora sa strane glave
- nos dugačak i neizražajan
- vrat im je tanak i u nekim slučajevima nevidljiv zbog zaštitih odjela koje nose
- na glavi nemaju dlaka
- trup im je mali i tanak
- normalno nose neku vrstu metalne ali veoma elastične uniforme
- ruke su im duge i tanke i normalno dosežu do koljena
- na rukama imaju četiri prsta, bez palca, dva prsta se čine dužim od ostala dva. Imaju i neku vrstu noktiju. Prsti su im međusobno povezani tankim nježnim membranama
- noge su im kratke i tanke. Izgledaju slično nogama orangutana
- nemaju zube
- boja kože im u raznim slučajevima varira, od svijetlo smeđe do sivkaste, ponekad ima i ružićaste tonove. Struktura kože je najsličnija reptilskoj, s krljuštima i veoma je elastična; imaju glatke mišiće a nemaju poprečno-prugastu muskulaturu. Lako se znoje, što čini da im tijela imaju veoma specifičan miris. Pod mikroskopom struktura njihove kože ima mrežast izgled. Neki sugerišu da je struktura njihove kože najsličnija granularnoj koži nekih guštera, kao što su iguane i kameleoni.
- nemaju vidljivih reproduktivnih organa. Možda su im oni atrofirali evolutivne degeneracije. Nemaju genitalije. To sugeriše da se najvjerovatnije razmnožavaju kloniranjem
- čine se kao da su pravljeni po nekom kalupu, jer dijele skoro identične crte lica
- u tijelima im dominira neka bezbojna tekućina, bez crvenih krvnih ćelija. Nemaju limfocite. Ne postoje nikakve ćelije koje bi mogle služiti kao nosioci kiseonika. Nije poznato da uzimaju neku hranu ili da piju vodu. Neki naučnici vjeruju da im hrana nije ni potrebna. Nemaju nikakav digestivni sistem.
- kod njih postoje mnoge anatomske varijacije
- ne znamo kolika im je dužina života

GREYS - TIP B

- Tip B su greys-i koji potiču sa Z-Reticulae 1. S ovim greys-ima je naša vlada takođe sklapala neke sporazume.

PODACI:

- psihologija im je manje više slična psihologiji rigelijanskih greys-a
- postoje muški i ženski
- ovima treba hrana da bi opstali,
- imaju aseksualni oblik reprodukcije, «orulo» se razvija unutar njihovih ženki

SLIKA

GREYS - TIP C

Tip C, 1 i 2, su greys-i porijeklom sa Z-Reticulae 2. Ovi greys-i su vanzemaljci-naučnici. Oni proučavaju nas i našu planetu.

PODACI br. 1

- psihologija im je slična psihologiji Z-Reticulae Tipa 1. Razlikuju se po očima. Oni imaju velike crne zjenice
- imaju uši
- imaju isti tip reproduktivnog sistema kao i Z-Reticulae, Tip 1.
- Imaju tanke usne na ustima i grlo uz pomoć kojeg su u stanju da govore

PODACI br. 2

- razlikuju se po obliku glave (pogledaj sliku)
- Tip C, br. 2, imaju šiljate uši
- manji su po veličini od 1-vog tipa, Z-Reticulae 2.
- Reprodukuju se uz pomoć jajeta

Tip D – NORDICI

Tip D su Norici. Ovi Nordici su obično plavokosi i humanoidnog su tipa.
PODACI:

Prosječna visina
Muškarci: 2.0 m
Žene: 1.7

Prosječna težina:
Muškarci: 90kg
Žene: 70kg

Temperatura tijela
Muškarci: 98.6 F
Žene: 98.6 F

Puls/Disanje
Muškarci: 72/16
Žene: 72/21

Krvni pritisak
Muškarci: 120/80
Žene: 80/50

Životni vijek
Muškarci: 60 zemaljskih godina
Žene: 23 zemaljske godine

Dolaze sa različitih mjesta, ali uglavnom iz sazviježđa Plejada i Oriona

Napomena: imao sam priliku da vidim neke Nordike koji su bili dosta niži po visini, s tamnijom kožom i očima. Još uvijek nemam dovoljno podataka o ovoj vrsti.

Tip E – Oranđ (Oranges)

Crvenokosi humanoidi. Dolaze sa područja zvijezde Bernard

PODACI:

Prosječna visina
Muškarci: 2.0 m
Žene: 1.7 m

Prosječna težina:
Muškarci: 70 kg
Žene: 50 kg

Temperatura tijela: 91F

Puls/Disanje: 242/61

Krvni pritisak: 80/40

Napomena: ponekad nose bradu

--------------------
ovo je bio izvod iz bilješki čovjeka koji je radio američku za vladu (tj. neke njene elemente) na projektima vezanim za one koji "zvanično ne postoje"

Pozdrav!
www.galaksija.com

[ Marko_L @ 28.05.2004. 14:15 ] @
Ovo je do yaya interesantno.Da li se zna možda kad počinje snimanje ? :)))
[ Swans @ 29.05.2004. 06:17 ] @
Ko je gledo film Vatra na nebu (bar su ga nasi tako preveli)
sigurno nebi hteo da se sretne sa E.T.-em
[ vet @ 05.06.2004. 01:42 ] @
Nešto više informacija iz istog izvora upravo sam objavio ovdje:

http://www.galaksija.com/projekat/plavaplanetasadrzaj.htm

Pozdrav!
[ Cybernoid II @ 06.06.2004. 18:35 ] @
evo jos jedan zanimljiv link na temu
http://www.world-mysteries.com/starchild_funding.htm
[ Mihael Kirić @ 04.08.2004. 21:08 ] @
Za mene izvanzemaljci 99% postoje,pa naravno da nema njih nebi bilo ni nas!

Evo nekoliko linkova,slike su stvarno uvjerljive:

http://rainstar.satka.ru/art/nlo-galera.htm

http://www.comrat.iatp.md/asteroids/pro_NLO.htm

[ jomba @ 30.08.2004. 01:21 ] @
citat:
"Za razmišljanje: Možda je bilo nekog nuklearnog rata tamo, a bombe su napravile Saharu i ostale pustinje. Nije džabe Egipat na rubu Sahare."

...Malo da se vratimo...sve to moze imati smisla ali ovo...hehe...ne mogu doci sebi od smjeha.PA JE LI TREBALO SAGRADITI GRAD U CENTAR SAHARE PA SLATI DJECU S KANTAMA PO VODU?
[ Luxxx @ 30.08.2004. 19:18 ] @
Ovako, procitao sam sve postove i po mom misljenju "salec" je upotrebio pravu logiku. Pogodio je u centar. Mi smo samo igrom slucaja ovoliko uznapredovali a ne prirodnim putem. Da je prema prirodi sve bi ostalo klasicno, kao kod zivotinja. Verovatnoca da ce se takve slucajnosti izdesavati svuda po svemiru i da ce i drugi zivi svet ovoliko da uznapreduje sa inteligencijom je ocajno mala. Mozda postoje ali zasto svi mislite da su sa mozgom mnogo napredniji od nas? Veca je verovatnoca da su u pitanju neka prosta stvorenja. A osim toga uzmite u obzir da su odrastali u drugacijem okruzenju i drugoj sredini i da je potpuno nemoguce da ce razmisljati kao mi i da ce im padati na pamet stvari koje su i nama padale pa smo se tehnoloski razvili do ovog nivoa. Ne razmisljamo isto. Nemoguce
[ DDMM @ 31.08.2004. 10:21 ] @
vet sta si to uzimao daj i meni malo.

[ Ovde sam otkrivao mlaku vodu. Zato je taj deo teksta morao da ode! /]

Sad ide rupa na saksiji!

Pojava inteligencija je po meni neminovna stvar u prirodi,
ukljucujuci i ovakvu nasu kao sto je ljudska.
ALI mogucnost njene pojave je mala.
Ma koliko se priroda trudila da napravi nepovoljne uslove za inteligenciju ljudskog tipa nesto ce krenuti u tehnoloskom pravcu ( moje misljenje ).

Zasto vanzemaljaca ima/nema Stanislav Lem je u Summa Tehnologie dao prilicno opsiran i dobar odgovor. Ima cak i dosta referenci pa mozete i njih da pogledate.

Po Lemu inteligencija, ljudskog tipa, nije neminovna pojava jer priroda uvek moze da je stopira.

Mihael Kirić kaze:
Citat:
Za mene izvanzemaljci 99% postoje,pa naravno da nema njih nebi bilo ni nas!

Greska! Daljnjom razradom te tematike imamo pitanje: Ko je stvorio njih? Ko je prvi?
Dalje. Imamo dve realne mogucnosti: da smo nikli sami od sebe ( gomila teorija to pokazuje, potvrdjuje, ..., da je tako nesto izvodlivo ( ne da jeste ) ) ili da su nas E.T. zasadili.
Ova druga je prilino neprijatna. Niko ne zeli da bude namenski napravljen. Stos je naravo otkriti da li smo samonikli ili ne.
Kakvi smo takvi smo, ipak je lepse biti bozije stvorenje.

itd...

[ salec @ 31.08.2004. 12:24 ] @
Bas juce sam kupio klincima "Nacionalnu Geografiju - junior" na nasem jeziku, a tamo je navedeno nekoliko primera inteligentnog ponasanja zivotinja. Znaci, inteligencija je neminovnost (uvek je dobra za jedinku i vrstu), ali to jos uvek ne znaci da ce razvoj uvek krenuti u smeru svesnog akumuliranja znanja i prenosenja novostecenog na nove generacije (usmeno, kasnije neminovno i pismeno predanje).

Na primer, u vrstama gde postoji velika verovatnoca da se potomak i predak nadju u odnosu konkurencije, prenosenje iskustva mladjim narastajima se kosi sa sopstvenom dobrobiti. U prostoj racunici sebicnog gena bolje je napraviti vise dece nego vise unuka i daljih potomaka, jer se sa svakom novom generacijom skup gena "razvodnjava". Znaci, jedan od neminovnih uslova je stabilna rodna zajednica (porodica). Da bi se to dogodilo, mora postojati i kasno polno sazrevanje (usporava sazrevanje potomaka i dovodjenje do sukoba).

Onda izgleda kao misterija zasto one zivotinjske vrste koje su taj princip razvile do maksimuma (drustveni insekti), tj. gde skoro cela populacija (osim specijalizovanih izdanaka) uopste nema mogucnost da ostavi sopstveno potomstvo, nemaju ocigledno prenosenje slozenih iskustava i saznanja sa generacije na generaciju?

Mozda je odgovor u tome da su suvise jednostavni za to (ogranicen kapacitet pamcenja i obrade informacije), a mozda i u tome da naprosto ne postoji velika potreba za tako necim, jer su suvise savrseno prilagodjeni okolini svojom gradjom. Ko zna, mozda se kod njih svest svako malo budi, ali to dovodi do rasipanja kolonija (ta pojava je zabelezena - da ose ili pcele radilice najednom "polude" i odluce da sve legu jaja i imaju samo svoje potomstvo, posle cega dodje do krkljanca i sestroubilackog rata).

Od nedavno postoji jos jedna mogucnost da dodje do stvaranja ne-ljudske civilizacije. Culi ste za Argentinske mrave? Izgleda da su ovi mravi izmislili detant (ili mozda komunizam ili monoteisticku religiju koja propagira bratstvo medju Argentinskim mravima?) i da se svuda izvan Argentine udruzuju "kao braca" u ogromne kontinentalne kolonije mrava koje se ne napadaju izmedju sebe (u Argentini se napadaju), nego saradjuju protiv domacih mrava (pitam se kad ce postati svesni i nameriti se i na nas).

Dakle, u superkoloniji je moguce da tokom vremena dodje do razvitka slozenih sadrzaja komunikacije i tada bi oni zaista pamtili (nikad ne uginu svi odjednom, a mladi mogu da nauce od starijih) i to bez potrebe za izmisljanjem pisma.

Prakticno jedini limit razvoju civilizacije jeste ogranicenje vizije. Ovi mravi verovatno nisu (za sada) u stanju da shvate sve komplikovane i tanane razloge za razne stvari koje ljudi rade ili stvaraju. Mravi na primer sigurno ne bi razumeli svemirski program (sada dok im je jedina briga dominacija u svetu mrava i dok ne primecuju ogranicenost resursa ovog sveta).
[ Leftist @ 31.08.2004. 16:27 ] @
Mislim da su svi odgovori vec dati u "Autostoperskom Vodicu" i glase otprilike ovako:

1. Svemir je jako jako jako velik (->00) tako da sta god da je malo verovatno, nije dovoljno malo verovatno.

2. Iz velicine svemira dalje sledi da je verovatnoca da nadjete inteligentno bice ->0, tako da svaki put kada ste pomislili da ste se susreli sa nekim oblikom inteligencije, verovatno vam se samo pricinilo :)
[ iinmii @ 31.08.2004. 16:47 ] @
Tačnije glase:
Citat:

Vaseljena - neke informacije koje vam mogu olakšati život u njoj.
1. OBLAST: Beskonačno
Autostoperski vodič kroz Galaksiju nudi svoju definiciju pojma 'beskonačno'.
Beskonačno: veće od najvećeg ikada i još malo pride. U stvari, mnogo veće od toga, stvarno strašno veliko, potpuno, ludački veliko, pravo pravcato 'auu, što je veliko'. Beskonačnost je, zapravo, toliko ogromna da sama ogromnost u poređenju sa njom deluje tričavo. Ovde, dakle, pokušavamo da raščistimo sa onom vrstom pojma koji predstavlja džinovsko pomnoženo sa kolosalnim pomnoženo sa užasno velikim.
...
4. NASELJENOST: ne postoji
Poznato je da je broj svetova beskonačan, iz jednostavnog razloga što ima beskonačno mnogo prostora u kome se nalaze. Ali, nisu svi naseljeni. Prema tome, broj naseljenih svetova mora biti konačan. Bilo koji konačan broj podeljen sa beskonačnošću toliko je blizu ničemu da ga ne treba ni pominjati i zato se može reći da je prosećna naseljenost svih planeta Vaseljene ravna nuli. Iz ovoga sledi da je naseljenost čitave Vaseljene takođe ravna nuli, a ljudi koje možda srećete s vremena na vreme samo su proizvod vaše bolesne mašte.

nisam odoleo :)
[ Malcolm @ 31.08.2004. 21:07 ] @
Citat:
jomba: citat:
...PA JE LI TREBALO SAGRADITI GRAD U CENTAR SAHARE PA SLATI DJECU S KANTAMA PO VODU?

Hahhah e svaka ti cast za ovo :)
[ asboban @ 17.04.2007. 18:30 ] @
Vi zemljani ste mnogo glupi!
[ Nedeljko @ 26.02.2008. 09:55 ] @
Ko jos sumnja da su kod nas dolazili vanzemaljci? Evo, preksinoc je dolazio jedan kod mene kuci.
[ Djuxi @ 13.08.2009. 21:00 ] @
Šta bi na kraju,jel su došli ili nisu? :D
[ vladd @ 14.08.2009. 00:28 ] @
Bili i pobegli, izraslinom bez obzira

Poz
[ Djuxi @ 14.08.2009. 16:47 ] @
Nedeljko,što si ih oterao?
[ Gej @ 16.08.2009. 13:13 ] @
Prvo pogledajte sliku aerodroma u Denveru u Americi http://www.flickr.com/photos/i...44876/in/set-72157600104488875
Postoje indicije da se ispod tog aerodroma nalazi tajna baza vanzemaljaca. Vise informacija procitajte na:

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread26414/pg1

http://www.anomalies-unlimited.com/Denver_Airport.html

http://www.nap.edu/html/tech_21st/msindex.htm

P.S. 2125. u Madjarskoj dobijaju signale iz kosmosa,prognozirala je vidovita Vanga, a kompletan spisak njenih prognoza procitajte na adresi
http://www.tristacuda.net/2008...a-sva.html?zx=88112aaa44859c2f

[Ovu poruku je menjao Gej dana 16.08.2009. u 17:05 GMT+1]
[ hajduk7 @ 29.09.2009. 00:04 ] @
Ma ljudi ima tu nesto postoje razne price o tome ali jos uvek nije tacno dokazano da li postoje ili ne. Evo jednog klipa gde se vidi kako prolecu dva svemirska broda na blizinu, neki su vec komentarisali da je u pitanju 3d animacija, ne znam procenite sami. www.youtube.com/watch?v=lLz5s_srTx4&feature=related
[ 93 Stefan @ 16.10.2009. 19:38 ] @
Ma obična montaža. Svi slikaju onako po neku tačkicu na nebu ili neke tanjirčiće, a ovima na metar iznad glave proleću tamo neki brodovi ko iz Star Wars-a (ne znam kako je na srpskom prevod). Malo su preterali...
[ Ankalagon the Black @ 18.10.2009. 14:25 ] @
Ima tu i mnogo vise.

Ono sto mnogi ne znaju koji su radoznali povodom teme vanzemaljaca je to da osim raznih manje ili vise mutnih fotografija i video zapisa postoji na stotine visokoprofilnih ljudi sirom sveta koji svedoce o svojim neposrednim saznanjima u radu na tajnim projektima, vojsci, industriji, nasa itd.
[ websurfer @ 03.11.2009. 23:26 ] @
Citat:
Djuxi: Šta bi na kraju,jel su došli ili nisu? :D

Dosli su - i resili da ostanu.
[ Igor Gajic @ 21.11.2009. 18:44 ] @
Meni je bilo uber-dosadno i resio sam da napravim malu simulaciju, tipa sta bi bilo kad bi Zemljani krenuli u kolonizaciju galaksije.

I po svakom scenariju ukupno vreme bi bilo <200.000 godina (2x precnik galaksije).

E sad neka mi neko odgovori ako vanzemaljci postoje i znaju da putuju kroz galaksiju i mogu da kolonizuju svaku planetu zasto nisu i ovu planetu kolonizovali?

Do pre par hiljada godina ovde nije bilo razvijene civilizacije, samo netaknuta priroda, idealna za kolonizaciju. A sem toga galaksijom bi dominirala samo jedna civilizacija - ona koja prva stekne znanje medju zvezdanog putovanja, a sanse da istovremeno evoluiraju xyz civilizacija su neverovatno male. Star trek buducnost definitivno otpada.

U dodatku mali programcic za simulaciju kolonizacije.
[ websurfer @ 21.11.2009. 19:44 ] @
@Igor Gajic
Pitanje je kako oni shvataju kolonizaciju - ne verujem da je shvataju na isti nacin na koji si je ti shvatio i na koji je shvataju ljudi uopste...
[ Corey @ 21.11.2009. 19:53 ] @
Kolonizacija planeta je samo ako gledate sa materijalne tačke.
[ boban779 @ 21.11.2009. 20:29 ] @
Zar stvarno mislite da nismo kolonizovali Zemlju?
[ Corey @ 21.11.2009. 23:55 ] @
Ko si ti bobane i sa koje si planete :))))