[ PAC MAN @ 02.04.2005. 01:08 ] @
pitanje je gore i ajde samo ozbiljni odgovori |
[ PAC MAN @ 02.04.2005. 01:08 ] @
[ Lalemajstormoler @ 02.04.2005. 01:11 ] @
Pa postoji vise nacina da se jaja ofarbaju
1 nacin je u lukovini ako su kokosija jaja u pitanju 2 nacin je jednom u mesecu ako su nasa jaja u pitanju ha ha ha [ su27killeryu @ 02.04.2005. 01:12 ] @
Sad ce Pandora da uleti sa izjavom da "to sto ste vi istovremeno otvorili istu temu nije slucajno" :))
[ PAC MAN @ 02.04.2005. 01:13 ] @
Koje su sličice najbolje za jajaaa
[Ovu poruku je menjao PAC MAN dana 02.04.2005. u 02:29 GMT+1] [Ovu poruku je menjao PAC MAN dana 02.04.2005. u 02:30 GMT+1] [ NAZAD @ 02.04.2005. 01:16 ] @
Sad ce Pandora da uleti sa izjavom da "to sto ste vi istovremeno otvorili istu temu nije slucajno" :))
Ovo je nesto kao telepatija meni je sve ovo sumnjivo [ Lalemajstormoler @ 02.04.2005. 01:19 ] @
Sta tu ima da ti bude sumnjivo zar ne ide uskrs
a slicice slicice pa od PAC MAN a bi bile najlepse [ bukovski @ 02.04.2005. 01:34 ] @
ma od pikacua su najbolje :):):)
[ HerQl @ 02.04.2005. 02:20 ] @
Pošle žene da farbaju jaja......
-Tj žene najbolje znaju kako se farbaju jaja! :) :) sa karminom :) [ bukovski @ 02.04.2005. 02:38 ] @
pazi a dobro je da se pre farbanja malo namazu sa labelom :)
p.s. prc moje je :) ( Lepa sela lepo gore . citat Manda ) [ PAC MAN @ 02.04.2005. 02:43 ] @
Pa zar niko ne zna kako se farbaju jaja ?
uzmemo farbu , četku , rukavice i farbamo , jel fali još nešto ? AJDE uzmite neki kuvar , pa pomozite ovde Kako da jaje ispadne ovako kao ovo dole [ HerQl @ 02.04.2005. 02:48 ] @
Citat: bukovski: pazi a dobro je da se pre farbanja malo namazu sa labelom :) p.s. prc moje je :) ( Lepa sela lepo gore . citat Manda ) da da da, prl end šajn [ sadux @ 02.04.2005. 02:52 ] @
Citat: HerQl: :) sa karminom :) ne kaze se sa karminom nego karminom! [ zoran @ 02.04.2005. 03:53 ] @
ZA Bukovskija dole
[ zoran @ 02.04.2005. 03:55 ] @
Za HerQla isto dole
[ _djevojka_ @ 02.04.2005. 08:10 ] @
http://www.njamnjam.co.yu/cms/...6cb8672d8e69f55f7e81690f910ed6
http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/47/005621893.html ‘Ta moderna muzika, zaista je ispunjena elektricitetom’ [ Fuzz @ 02.04.2005. 11:34 ] @
Mozes znaci u onim `ljuskama` od luka ili u kupovnoj farbi. Imaj na umu da su ove farbe koje se prodaju na ulici i na pijaci ekstremno jadne. Pa onda to sve mozes razraditi crtajuci voskom po jajetu,pa ga tek onda farbas...ili ima ona fora koja se meni mnogo svidja kad uzmes komad zenske carape i u nju stavis jaje i onda izmedju carape i jajeta stavis neko bilje(cvet ili list) i onda taj deo na kojem se list npr. nalazi ostane interesantno neofarbano preslikan. Naravno mozes sesti i rucno crtati bilo kojim bojama po jajetu,ako ga neces jesti nego cuvati samo kao ukras. A mozes i lepiti kojekakve trake i perlice i bla,bla. Ne znam,moja keva je to razradila do umetnosti.
[ cicika @ 02.04.2005. 12:15 ] @
Da, mnogo se bolje ofarbaju ako se kuvaju u nekom bilju - ljuske luka za zlatno žutu, pa još ako se iskombinuje kao što je Fuzz rekao baš ispadnu lepa, u cvekli za ljubičasto (boleština od boje, fenomenalno izgleda) a za zelenu - spanać.
Elem, ako se ipak odlučite za farbanje kupovnim bojama, koristite dva ili tri puta veću količinu od one koja je napisana u uputstvu na kesici, inače jaja neće ni na šta ličiti. Po završetku kuvanja, maltene dok su još vruća, jaja se premažu uljem. [ Pandora 58 @ 02.04.2005. 12:22 ] @
Moja prijateljica slikarka boji jaja iskljucivo kuvajuci ih zajedno sa spanacem,ili kamilicom,ili lukovinom. Znaci ako zelite prirodnu zelenu boja jaja skuvajte ih sa spanacem,a ako zelite divnu zutu boju ofarbajte ih u kamilici,itd... Izbegavajte one odvratne vestacke farbe koje su po mom misljenu otrovne,iako pise da nisu! I uzmite neku cetkicu pa rucno oslikajte jaja.
[ borstale @ 02.04.2005. 12:24 ] @
Hvala Pandora, sad mi je sve jasno. Ih kad bi ja imao takve prijatelje ko ti...
[ ton_majstor @ 02.04.2005. 12:29 ] @
Citat: Po završetku kuvanja, maltene dok su još vruća, jaja se premažu uljem. Jeste Cicika, ali se PRETHODNO zalepe slicice, inace nista od ukrasa... [ cicika @ 02.04.2005. 12:31 ] @
Jeste, tačno.
Zaboravih to da dodam jer mi nikad ne lepimo sličice nego se zabavljamo sa travkama i ženskim čarapama [ pctel @ 02.04.2005. 12:43 ] @
Tako je cicika, ja izmedju industrije i prirode uvek dajem prednost prirodi.
Meni su mnogo ruzne te slicice. Ima li neko resenje da se slicica koja je matematicki gledano deo ravni zalepi na jaje koje je sfericno-elipticno, a da ne dodje do guzvanje ranni tj. slicice, znaci da se slicica nekako rastegne i poprimi oblik jajeta? [ ton_majstor @ 02.04.2005. 12:48 ] @
E, brate, što ga upropasti...
Citat: Ima li neko resenje da se slicica koja je matematicki gledano... Neverovatno.... ma ko se tu pita za matiš i simetriju... farbanje jaja je IZNAD toga... Nema ljutiš... Ako te zavarim u špic ili u šotku, RAZBIĆU TE! A ČUVARKUĆA? [ dj011 @ 02.04.2005. 13:30 ] @
[ ton_majstor @ 02.04.2005. 13:35 ] @
Ja bih ovde posle ovog ZEKE, zatvorio temu... hahahhahahhahahah!
Imate sve odgovore! [ zoran @ 02.04.2005. 17:54 ] @
Pored ovog može se i postaviti pitanje , šta uraditi da ljuska bude malo jača , kad uđe u ring da ima više izgleda za pobedu.
Da li koristiti jaja domaće kokoške ili su ona sa farme jača ili pak koristiti neke " aditive " za jačanje ljuske ?? Zna li neko gde se održavaju takmičenja kod nas , pošto sam to već viđao na TV , ali je već naravno bilo kasno da se prijavim , pošto je takmičenje već bilo u toku ili se već i završilo. Da li neko ima iskustva sa ovim ?? pozzzzzz______________ [ zoran @ 02.04.2005. 17:57 ] @
Ljuska jajeta se malo premaže auto gitom ( fino tanko ) i dobije na čvrstini i na kraju u mast da se sija.
I naravno mala sličica Hulka na jajetu pozzzzzzzzzzzz______________ [ _djevojka_ @ 02.04.2005. 18:22 ] @
Uh...ne bih da ulazim u kriminalne aktivnosti...ali moram da priznam da sam jedne godine bila vrijedna i nasla osobu da mi napravi drveno jaje. Ostatak mozete sami da pretpostavite.
[ zoran @ 02.04.2005. 18:41 ] @
Ma kakva si ti to djevojka ? rekao sam jaje , a ne drveno jaje .
Pitaj mamu ako ne znaš , pa nam onda prenesi svoje saznanje Imam jednog prijatelja , koji se bolje razume u kulinarske i slične aktivnosti od svoje žene , pa i mnogih drugih žena , a nije kuvar po zanatu nego električar ,a odlično kuva i priprema neke specijalitete , a i kad se farbaju jaja , to on radi. pozdrav_________ [ pctel @ 02.04.2005. 18:53 ] @
Potrebno je dati kokoskama da jedu pesak. Domaca jaja su tvrdja od jaja sa farme jer kokoske dok setaju po dvoristu pojedu mnogo vise peska od onih na farmi. Znaci, pomesas pesak sa koncetratom pola/pola i nema da brines
[ _djevojka_ @ 02.04.2005. 19:03 ] @
pctel, ovo vec prelazi u zonu kreiranja 'kokosjeg jajeta specificne jachine za upotrebu tokom uskrsnjih praznika'... da nije offtopic? :) ili da stavimo sva jaja u istu korpu?
[ zoran @ 02.04.2005. 19:39 ] @
Tačno , jaja se stavljaju u istu korpu i to tako da ih bude što više , jer kad ih je manje i mogu da se kotrljaju u korpi može doći do sudara i lomljave
pa predlažem da to sve bude ovde . Ovo je aktuelno još malo pa posle praznika može sve i da se i obriše , a 2006 ćemo opet vozdra_________ [ PAC MAN @ 02.04.2005. 23:50 ] @
DJ011
Strava je slika idem odma da je odstampam na male slicice i mozda se i pojavi kod lokalnog prodavca novina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ono sa peskom bas i ne znam moguce da ces morati kokoskama da napravis betonske cipelice da lakse potonu Dajte jos neku ideju , svaki savet se prihvata [ cicika @ 03.04.2005. 14:09 ] @
Kupe se domaća jaja, najmanja koja možete da nadjete, mnogo su čvršća od velikih.
Iskustveno [ Milos Stojanovic @ 03.04.2005. 15:40 ] @
A šta mislite o genetski modifikovanim kokoškama koje bi za svoje ljuske lučile titanijumske legure umesto dosadašnjih jedinjenja baziranih na kalcijumu?
[ PAC MAN @ 04.04.2005. 00:45 ] @
Zaista taj kalcijum je prava stvar jedan moj komsija je kokoskama davao one tablete kalcijuma sto se piju rastvorene u vodi i ne da su mu jaja bila tvrda
I dan danas kokoske prepricavaju. [ borstale @ 04.04.2005. 00:47 ] @
Citat: PAC MAN: I dan danas kokoske prepricavaju. Šta prepričavaju? [ NAZAD @ 04.04.2005. 00:59 ] @
Ko zna sta je mislio stim i dan danas prepricavaju
Meni se cini da se taj PACMAN malo nalizao veceras [ NAZAD @ 04.04.2005. 01:03 ] @
Ne da se nalizao nego , eno ga BACA PEGLU po tastaturi
[ WiZaRd1015 @ 04.04.2005. 09:31 ] @
Sta bi sa staromodnim bojenjem jaja;) Kupis boju od jakuza, i zagrejes vodu.
[ maji @ 04.04.2005. 16:32 ] @
Ha!
Znam odgovor :) Sa bojama sa pijace: 5 jaja kuvas u vodi sa malo soli i sirceta (so--da ne pucaju, sirce zbog intenzivnosti i sjaja boje), mislim da se boja dodaje u kljucalu vodu, ali nisam sigurna----> konsultovati uputstvo na kesici. Saranje jaja je super sa listicima biljaka, ili izrezanim predmetima od samolepljivog papira koji se lepe na jaje pre kuvanja, pa se ista stave u najlon carapu, pa carapa veze u cvor , pa onda sledece, dok ima mesta. Nakon sto su skuvana i obojena u prethodno objasnjenom postupku, izvade se iz carapa (nikako ih ne servirati sa istim :), skinu se nalepnice, a zatim se oblici gde je bio list ili slicica nekog oblika boje tusem, temperom (a zatim prelaze bezbojim lakom za nokte)..lak za nokte moze i sam da se nanosi. Oblici mogu da se naprave i sa sire i nepravilno isecenim gumicama (ne tim gumicama:), onim za tegle, ili sirim za cevi) koje se stave na jaje pre kuvanja, ili se sa voskom nacrtaju sare koje ostaju bezbojne pri kuvanju. Sarene slicice se stavljaju na jaja nakon kuvanja. Ostatak od papira kada izvadite slicicu isecen u trakice i elipse takodje moze super da izgleda na jajetu. Toliko... A sad nastavite sa ostalim...vise zanimljivim idejama:) Pozdrav, maji [ PAC MAN @ 05.04.2005. 01:17 ] @
Zzena mi vec ofarbala jaja i kazzem joj da pogleda ovde tu ima lepih ideja , a ona ce na to . ajd sad u kupatilo pa da oljusstimo staru boju .......
[ zi:: @ 05.04.2005. 01:52 ] @
Ja sam prosle godine farbao kao sto je Cicika objasnila, razne travke su dovoljne, ne trebaju vam slicice. Takodje, ako stavite koru luka na jaje, dobijate fantasticne nijanse, svako jaje je razlicito.
Evo kako su ispala: [ zoran @ 07.04.2006. 23:37 ] @
Mislim da bi ova tema opet bila aktuelna...naravno...znam ,uvek će neko biti i protiv , al šta da im radim , neka preskoče temu.
Da li imate novih ideja za ukrašavanje jaja, evo još malo pa će trebati...nadam se da niste zaboravili !!! Da li se negde očekuju neka takmičenja , ja sam se nekad takmičio ,allll...davno je to bilo , žao mi što ne mogu više ni slike da nađem pa da ih stavim ovde. Ću se posavetujem sa svojom ženom da li je možda našla neke nove ideje na netu pa ću ih postavim... One sličice što se mogu kupiti po radnjama , su grozne , kad ih zalepiš sve se izgužvaju , nisu kao što su nekad bile one tanane skroz. Tek od nekih levih boja se naježim kad oljuštim jaje , a ono farba probila do žumanceta...ko zna da li su te boje jestive uopšte ili...hmmm...dajte ideje da vidimo... [ misty-13 @ 08.04.2006. 01:57 ] @
Evo jos jedne tajne kako sharati jaja....svako jaje nasarati po zelji i masti sa bezbojnim ili svetlim lakom za nokte. Vrlo je jednostavno. Najbolje je da se farbaju u prirodnim farbama tj. lukovini i orahovini
[ cicovic @ 08.04.2006. 10:02 ] @
Ukoliko u vasem gradu imate radnju koja se bavi starim bojadzijskim zanatom, trk i kupite boje, najbolje su ubedljivo, i prirodne.
Dodate jos malo soli i sirceta..... Sto bi se reklo, boje kao na fotografiji.... [ skriven.iza.laznih.imena @ 08.04.2006. 13:36 ] @
Nisu baš sve boje za tekstil jestive. A kora jaja je porozna...
[ NAZAD @ 09.04.2006. 21:58 ] @
Idemo,evo stigao je uskrs,kako cemo ove godine farbati jaja?Ja cu u lukovini,ne znam da li se nesto promenilo od prosle godine?
[ damiru_2 @ 13.04.2006. 13:39 ] @
[ PAC MAN @ 29.03.2007. 02:37 ] @
Niste napisali šta ste radili sa ofarbanim jajima koje niste pojeli?
[ ton_majstor @ 29.03.2007. 10:09 ] @
Pretvorim ih u salatu od jaja. Ili neku vrstu namaza.
Pozdrav! [ NAZAD @ 30.03.2007. 19:09 ] @
Neverovatno Kinezi izmislili stampach za farbanje jaja.Samo stavis obareno jaje u stampach i das mu komandu da stampa sta god zelite iz vaseg kompa.Ako budete imali malo maste stavite sliku vase taste,pa je lupajte i spreda i otpozadi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|