[ Lalemajstormoler @ 14.04.2005. 21:31 ] @
Moderator nemoj da me brises ovo je ozbiljna tema
Dali neko zna kako da se resim uvek prepune septicke jame
Cistimo je svakih 15tak dana
Cuo sam da moze da se ubaci ziva i ona kao prokopa rupu i voda odlazi
ako je tako gde da nadjem tu zivu u toplomerima je ima isuvise malo
Poz.....Lale
[ axez @ 14.04.2005. 22:31 ] @
Citat:
bobicbranislav2000:
Poz.....Lale

Ne znam.....mislim da ce se kinezi buniti...:)
A ne zaboravi..kinezi imaju nukes..;)
[ kotnik @ 14.04.2005. 22:40 ] @
Citat:
bobicbranislav2000: Moderator nemoj da me brises ovo je ozbiljna tema
Dali neko zna kako da se resim uvek prepune septicke jame

Alo, Lale, nemoj da ubacujes zivu!!!

Pre svega, nije tacno da ziva probusi rupu kroz koju ode voda... Odavno nisam cuo vecu glupost. Veruj mi znam, hemicar sam...

Samo ces postici da zagadis svoju okolinu, i bice pravo veselje kada pronadju zivu u pijacoj vodi u tvom mestu, ako koriste podzemnu vodu (koje kod tebe ima vise nego sto treba). Jos ako imas salatu u basti pored, moze stvarno da bude ozbiljno!
[ malisha @ 14.04.2005. 23:02 ] @
iskopajte drugu.... vecu..... ili ovu ljudski ocistitie.... znaci ako treba 5 puta cisterna da dodje... neka dodje... ionako ce ti ponovo doci za 15 dana ....
[ biotech @ 14.04.2005. 23:08 ] @
da dobro si mu reko,nemo da ti se ziva talozi u organizmu to mnogo zajebano!
[ m4rk0 @ 14.04.2005. 23:15 ] @
Septicka jama ti se brzo napuni iz tri razloga:
1. Komsijska jama nije betonirana i voda preliva u tvoju jamu
2. Vrh jame ti je nizi u odnosu na okolinu pa se pri svakoj kisi ili otapanju snega sva voda sliva u tvoju jamu
3. Podzemne vode
....
"...pa ti prijatelju zapamti 'de je skepticka jama" :D
[ nerevarine @ 15.04.2005. 00:55 ] @
Probaj da trpis, tj da ne se... ;-)
btw da li sme u poruci da se napise-> ''s*****'' ? ;-)

------south park----------- ;-)
[ zoran @ 15.04.2005. 02:42 ] @
Citat:
m4rk0: Septicka jama ti se brzo napuni iz tri razloga:
1. Komsijska jama nije betonirana i voda preliva u tvoju jamu

Mislim da si odgovor dobio , treba da tužiš komšiju , pa neka on plaća čišćenje tvoje jame , pošto je ustvari on i puni

Moguće je da je i sproveo cev do tvoje septičke a ti ni ne znaš , otvori tamo i pogledaj.

Ja sam moj isti problem rešio tako što sam kupio pumpu na stjuju i isšpumpavam na ulicu noću kad niko ne vidi , a ono ide u jednek i tako niz ulicu ....

Do ujutru se ništa ne vidi , a i trava bolje raste u jendeku
[ Fuzz @ 15.04.2005. 08:47 ] @
Uf, naslov `pomoc oko septicke jame`, reko sta sad treba da se radi :)
[ Concept @ 15.04.2005. 09:09 ] @
LOL ja mislio covjeku treba pomoc da je napuni
[ pbenka @ 15.04.2005. 14:52 ] @
Heh, malo šale nije na odmet.
Dešava se da se jednostavno porozni sloj (pesak na dnu jame) začepi sadržajem iz jame. Onda voda iz fekalija više ne može da se filtrira kroz pesak i ostaje u jami. Problem se može rešiti tako što se na nekoliko metara dalje napravi nova jama. One se povežu tako da stara služi kao taložnik, koji se po potrebi čisti. Pri vrhu taložnika se stavi cev koja odvodi vodu (ono "gusto" ostaje u taložniku) u novu jamu koja služi kao upojni bunar. Dakle ašov u ruke :)
[ Stojan Trifunovic @ 15.04.2005. 15:14 ] @
Posadi brezu u blizini jame. Njoj je potrebno dosta vode za rast. Ne rešava problem ali ga bar ublažuje. Isprobano radi. Zimi normalno ne deluje. U slučaju da ti se kišnica sliva u jamu, stavi nasipe oko nje.
[ Miloje Sekulic @ 15.04.2005. 18:30 ] @
Bitna stvar kod septicke jame su bakterije koje u njoj zive i "rade" odnosno razgradjuju organski otpad. Nadji u kraju septicku sa kojom su gazde zadovoljne, uhvati kofu sadrzaja i prebaci kod sebe. Sacekaj da se bakterije (ili sta li su vec :) namnoze i dobar deo problema bi trebao da bude resen.

eMiloje
[ rajco @ 15.04.2005. 19:09 ] @
Imam ja par prijatelja na visokim polozajima koji imaju vile na dedinju pa ce najverovatnije oni znati kako to da resis jer oni imaju bas veliko iskustvo sa to materijom. :)
[ PAC MAN @ 17.04.2005. 03:02 ] @
Pozoves prijatelje na mobu i istovarite septicku i tako svake nedelje uz par piva i druzzenje malo i korisnog
[ pajaja @ 17.04.2005. 03:19 ] @
hahaha... Ovo je za [es] bisere... :D

Citat:
Moderator nemoj da me brises ovo je ozbiljna tema

:D hahhaa :D

ja se izvinjavam ali moro sam...

Pa proveri ovo sto ti je Marko rekao, iskopaj vecu jamu...
A za zivu prvi put cujem...
[ broker @ 17.04.2005. 09:51 ] @
Septicka jama nije samo rupa u zemlji. Nadji nekog gradjevinca da ti da instrukcije kako se pravi i napravi novu kako treba a tu ces spojiti sa novom.

Kopanje ti ne gine ali ionako ide lepo vreme, pa nece biti problem.

:)
[ su27killeryu @ 17.04.2005. 15:06 ] @
Pandora ti moze pomoci posto je on iskusan sa tom materijom...
[ mist @ 20.04.2005. 21:39 ] @
Citat:
pbenka: Heh, malo šale nije na odmet.

Odmet ili izmet :)!

Sorry, nisam izdržao

BTW, zadivljen sam na koja sve pitanja čovek može da dobije odgovor na ES-u.
[ Lalemajstormoler @ 21.04.2005. 00:26 ] @
E super ste da mi niste pomogli vec bi se odavno ulitao
Ma ja sam prokopao kod komsije isad sve tamo tece kod njega u bastu,
Jebiga on ima bastu a ja nemam ni dvoriste
Ko mu je kriv sto ima bastu
poz.....lale
[ m4rk0 @ 21.04.2005. 00:54 ] @
Komsija ne bi trebao da se ljuti na tebe jer mu ti u stvari cinis uslugu ;) Ti djubris njegovo zemljiste i on ce time dobiti bolje prinose na svojoj njivi.
[ broker @ 21.04.2005. 11:26 ] @
Citat:
bobicbranislav2000:
Ma ja sam prokopao kod komsije isad sve tamo tece kod njega u bastu,
Jebiga on ima bastu a ja nemam ni dvoriste

E kad komsija provali, uzece ti na sudu i septicku jami u kucu.
[ Corey @ 21.04.2005. 14:40 ] @
Citat:
m4rk0: Komsija ne bi trebao da se ljuti na tebe jer mu ti u stvari cinis uslugu Ti djubris njegovo zemljiste i on ce time dobiti bolje prinose na svojoj njivi.
Ja bih mu tražio danak jel moš zamisliti kakvi su plodovi na takvom zemljištu
[ Lalemajstormoler @ 05.05.2005. 18:09 ] @
Citat:
Corey: Ja bih mu tražio danak jel moš zamisliti kakvi su plodovi na takvom zemljištu:p

Bravo druze jesi mi vido sliku 130 kila nije to mala stvar
i to je kvalitetno dzubrivo
poz......lale
[ LeDiLo @ 05.05.2005. 20:34 ] @
Nije mi jasno zasto si dao komsiji tako dobar izvor prihoda. Mogao bi da prodajes djubrivo, sigurno bi se obogatio.
Ovako nemas hleba od govana, sve pojede komsija!
[ _str_ @ 05.05.2005. 21:23 ] @
Resenje za tvoj problem moze biti drenazni kanal. Dubok nesto preko 1m a sirok 2 asova i
duzine 4-5. pola kanala napunis kamenjem ili betonskim otpadom a ostalo zaspes zemljom. taj kanal je pri vrhu spojen sa jamom tako da u njega ulazi "procedjena voda".
kada budes kopao, kopaj ka jami da ne bi morao da kopas u cizmama.
[ zoran @ 05.05.2005. 22:46 ] @
str.........veoma koristan savet , nema šta
[ kizza @ 06.05.2005. 18:45 ] @
Pa ovo treba staviti kao TOP temu :))
[ dr katz @ 08.05.2005. 00:20 ] @
Prelivna jama...Dreniranje...kanal,tj.cev do jednog ili dva naopako ukopana bureta,prethodno izbuskana i okolo njih nasuta betonskim komadima,ciglom,staklom,crepom,i sve to lepo zatrpas.Pre kopanja isprazni jamu toliko da ne preliva kanal.
Evo 5 god nemam problem.
[ dralle @ 08.05.2005. 19:52 ] @
Probaj ovaj novi BIO enzim

http://www.mycity.co.yu/phpbb/uploads/3432_bio%20enzim.jpg
http://www.mycity.co.yu/phpbb/uploads/3432_bio%20enzim%201.jpg
[ nicr @ 10.05.2005. 01:57 ] @
Ma baci bombu u septičku pa tako jednim potezom očistiš septičku, podjubris baštu a uz malo serće možda i nepogineš
[ Lalemajstormoler @ 10.05.2005. 20:30 ] @
Citat:
nicr: Ma baci bombu u septičku pa tako jednim potezom očistiš septičku, podjubris baštu a uz malo serće možda i nepogineš ;)

OVA TI JE PRAVA
SLATKO SI ME ZASMEJAO
Poz......Lale
[ angelos @ 11.05.2005. 13:22 ] @
Sta ono beshe komsha uzgaja i na kojoj to pijaci prodaje cisto da zaobidjmo u siiiirem krugu,u kom si kraju grada?
[ zoran @ 12.05.2005. 01:50 ] @
Na tom reonu je i autoput počeo da se raspada.
[ Lalemajstormoler @ 15.05.2005. 18:27 ] @
Citat:
angelos: Sta ono beshe komsha uzgaja i na kojoj to pijaci prodaje cisto da zaobidjmo u siiiirem krugu,u kom si kraju grada?

Uzgaja ovog momenta salatu zelenu a to je toliko rodilo da je raznosi po celom Beogradu tako da ces morati da kupujes negde drugde.hahaha
poz lale
[ salemfk @ 20.05.2005. 09:44 ] @
Predlog oko BIO P1 enzima je jedan od boljih, jeftinijih i jednostavnih nacina.
Fora je u tome da enzim rastvoris i sipes u WC solju, nakon 3-4 dana prvi rezultati su u nestajanju smrada iz septicke jame, a kasnije dolazi do potpunog odvajanja vode od cvrstih fekalija. Takva voda ce moci da otece kroz zemljiste i sto je najlepse ne zagadjuje okolinu jer je cak tehnicki ispravna za navodnjavanje.

[ Lalemajstormoler @ 07.08.2006. 14:41 ] @
Problem resen prosla kanalizacija kroz moju ulicu.
[ Atos @ 08.08.2006. 09:32 ] @
Citat:
bobicbranislav2000: Problem resen prosla kanalizacija kroz moju ulicu.

:) 21. vek
[ Nemanja Avramović @ 08.08.2006. 10:26 ] @
Evo kako neki to rešavaju:

http://www.youtube.com/watch?v=4iCy8yX7Prc
[ since1986BC @ 08.08.2006. 15:28 ] @
Citat:
Komsija ne bi trebao da se ljuti na tebe jer mu ti u stvari cinis uslugu ;) Ti djubris njegovo zemljiste

"?"
[ since1986BC @ 08.08.2006. 15:29 ] @
Citat:
Komsija ne bi trebao da se ljuti na tebe jer mu ti u stvari cinis uslugu ;) Ti djubris njegovo zemljiste i on ce time dobiti bolje prinose na svojoj njivi.Komsija ne bi trebao da se ljuti na tebe jer mu ti u stvari cinis uslugu ;) Ti djubris njegovo zemljiste i on ce time dobiti bolje prinose na svojoj njivi.

To bas i nije pametno.Pitajte bilo koga ako imate, iz zdravstva, sta sve moze da se desi kada covek koristi to bilje koje je tako djubreno.
[ mr_gee_fox @ 17.07.2008. 08:58 ] @
ne znam kako da ti pomognem po tom pitanju ali mozda mogu da ti dam ideju kako da ti isprazne jamu istog dana kad ti bude trebalo.
Ti lepo okrenes 92 i kazes da je neko ili ti sam skocio u nju (naravno iz suicidnih namera), e onda nastaje opste ciscenje.
Doci ce i panduri, vatrogasci, hitna pomoc i komunalci pa ce onda svi po malo da se kaljuzaju u jami.
Prvo ce da je cisternom isprazne e kad ostane ono najgusce sto bi se u narodu reklo soc od kafe hehe onda upadaju i komunalci i vatrogasci da rukama i lopatama vade. A kad budu shvatili da u toj jami nema nikog tada ce vec jama da ti bude cista kao kupatilo.
Eto mozda ti sine ideja da napravis tu bunar sa pitkom vodom a ne da drzis raznorazna g****.
[ stsung @ 17.07.2008. 18:47 ] @
A da ti to nisi malo kopirao ideju simpatichnog chikice aka "zbogom kikindo" ?
[ fanfon @ 17.07.2008. 20:18 ] @
Ne da je kopirao, vec je veoma lose kopirao...
[ Trick Fix @ 18.05.2014. 15:03 ] @
@"designer"

"diluješ" to?

ili ? ..reklamiraš ovde na ES-u,
[ kaćunčica @ 18.05.2014. 16:29 ] @
Citat:
Trick Fix: @"designer"

"diluješ" to?

ili ? ..reklamiraš ovde na ES-u,

Ja bih pre pomislila da je čovek malo pretraživao o ispumpavanju i prečišćavanju vode povodom ove strahote koja nam se događa, pa naleteo i na ovo. A ima koga interesuje.
[ flighter_022 @ 18.05.2014. 22:01 ] @
Kla trotila na dno jame ikorist bi bila visestruka: Imao bi mnogo vecu jamu, a potpuno praznu. medjutim, morao bi ponovo da pokrivas, i da to radis brzo dok murija ne dodje da te vodi.
[ since1986BC @ 19.05.2014. 13:30 ] @
^ Kaj? :)

Nisu losi ovi sistemi jama (guglati: sewage treatment plant) ali je prostom narodu lakse/jeftinije/povoljnije da iskopa obicnu jamu u zemlji i to pokrije betonskom plocom. Sta ce dalje biti, bole ga uvo.
Imamo mi jos mnogo da ucimo.
[ dusans @ 19.05.2014. 13:44 ] @
Kla trotila = Kila TNT-a
[ flighter_022 @ 19.05.2014. 22:58 ] @
Ne radi mi "I" kako treba a ne proverim sve uvek pre slanja ;)
[ since1986BC @ 23.05.2014. 16:29 ] @
Nisam ocekivao takav pristup problemu. :)

Kad Mr Bean kreci stan...
http://youtu.be/T9MAmWnOznI?t=2m38s