[ Tom^Cat @ 15.05.2005. 12:49 ] @
U nekoj temi ovde tip rece da su ga tuzili jer je izvukao kablovsku od komsije (necu da navodim ko i gde ali ako hoce neka se javi).
E, sad, ja za to prvi put cujem da se nekom desilo a i deluje malo cudno da se tako nesto desava u nasoj “pravnoj drzavi”. Licno znam gomilu ljudi koji su izvukli jedni od drugih kablovsku i/ili internet, na zgradi preko puta mene visi jedno 10 kablova, a niko od ovih koji su im uvodili nikada nije ni pitao sta je to a kamoli da ih tuzi.
Da li svi oni imaju neverovatno mnogo srece ili je doticni bas nije imao stvarno mi nije jasno ?

A i malo mi je neobicno da zamislim tipa iz kablovske koji sa nekim blokcetom ide okolo i spijunira po kraju ko ima neki kabl da visi kroz prozor pa belezi (uostalom i da vidi kako da zna sta je to, moze biti LAN ili kanap za susenje vesa ).

Sta vi mislite o tome ili mozda neko ima i neka iskustva ? Ja sam prilicno zbunjen.
[ broker @ 15.05.2005. 13:06 ] @
Sta ima cudno u tome da neko trpi sankcije jer krade?
[ Tom^Cat @ 15.05.2005. 14:17 ] @
Ma nisam ja ni hteo da kazem kako ne treba da se postuje zakon, nego da me je iznenadilo da se ta pravila primenjuju u stvarnosti, znaci da nisu samo "na papiru".
Kakva je uopste kazna za to ?

Ono zbunjen sam odnosilo se na to da ima toliko ljudi koji to rade tako ocigledno i ne potresaju se puno .....
[ cicika @ 15.05.2005. 16:29 ] @
Je l' čovek drpio kablovsku TV ili se umrežio sa nekim ko koristi kablovski net?

Ako je ovo drugo... onda tu nema šta da se priča, sve je legitimno.
[ Vole Domu @ 15.05.2005. 17:43 ] @
Evo ja sam taj... Pazi ovako nije to jos doslo na sud i verovatno nece nikad ni stici...
Poenta je u tome da ne ide lik sa blokcetom nego komsija nije ni znao za to da ja preko njega uzimam kablovsku (a inace nismo bas u nekim odnosima jer ja razvaljujem muziku)
i tako jednog dana on valjda video kabl ili sta... pa se napravio pametan i pitao moju babu da li gleda "satelit" i baba mu kaze da gleda... Onda on zovne ove likove (Ikom) i oni dodju i ukinu mi kablovsku. Onda oni podnesu tuzbu i otada nista nije bilo ali ja ipak necu da probam ponovo da je izvucem od komse
Inace sto se tice samog postupka • Sanduce je veoma tesko razvaliti ali je posle laganica/

Znam jednog lika koji je razvalio sanduce a posle kad nije moga da vrati stavio svoju bravu. I sad iako mu dodju nece moci da otvore sanduce...
Eto ako jos nekog zanima nesto pisite
[ fade @ 15.05.2005. 17:46 ] @
ja sam kontao da je komsija prijavio ,bash ce oni da idu i proveravaju
[ Exodusbgd @ 15.05.2005. 18:57 ] @
Evo kod mene u komsiluku,isto kod IKOM-a,covek se prikljucio na kablovsku,a celo dvoriste(5-6kuca) se prikacilo na njega.Valjda svi zajedno dele racun,a samo su u startu ubacili pojacavac.
[ magnat @ 15.05.2005. 19:14 ] @
Pa ja dao komsiji a on meni sredio ISDN a onda ja dobio i ADSL, pa sto da covek negleda kablovsku kad njegove gazde nece da uvedu istu!

Pozdrav.
[ stolex @ 15.05.2005. 21:12 ] @
Ma sve je to lepo. Ako neko plati sta oni imaju da broje televizore za koliko je prikljucen kabl i da placate za svaki. Lepo podelite trosak i gotovo. Mada sam cuo da prijavljuju najcesce ostale komsije (srpska posla) po principu: Sto ja da placam a on uzima dzabe od ovoga.
[ Ivan Dimkovic @ 15.05.2005. 21:14 ] @
Citat:

Mada sam cuo da prijavljuju najcesce ostale komsije (srpska posla) po principu: Sto ja da placam a on uzima dzabe od ovoga.

Jbg, u Srbiji je to "drukanje" i "srpski posao", a negde drugde je to sasvim normalna stvar da ako vidis krivicno delo da ga prijavis - dakle, neko je budala da placa svoj servis i aktivno ucestvuje u privredi zemlje, a neko je genije zato sto ume da razvali kutiju i mazne stvar i ispadne pametan.

Bas zbog ovakvih moralnih dometa je i privreda Srbije tamo gde jeste - ima puno genijalaca i malo "budala" koje finansiraju genijalce.
[ techtris @ 16.05.2005. 10:57 ] @
Citat:
stolex: Ma sve je to lepo. Ako neko plati sta oni imaju da broje televizore za koliko je prikljucen kabl i da placate za svaki. Lepo podelite trosak i gotovo. Mada sam cuo da prijavljuju najcesce ostale komsije (srpska posla) po principu: Sto ja da placam a on uzima dzabe od ovoga.

Ovo je klasično srbovanje

A ja znam za slučajeve da ljudi uopšte ne dobijaju račune za kablovsku, a uredno imaju kablovsku... o čemu se tu radi?
[ Đole @ 16.05.2005. 21:16 ] @
Citat:
A ja znam za slučajeve da ljudi uopšte ne dobijaju račune za kablovsku, a uredno imaju kablovsku... o čemu se tu radi?

Heh, ja sam među tim i stvarno ne znam zašto je tako! Komšija iz susedne zgrade dobija redovno račun a kod nas niko da se pojavi... u svakom slučaju, ne žalim se!
Uf, nadam se da ga nisam sad urekao:).
[ tarek @ 17.05.2005. 11:22 ] @
Citat:
techtris: Ovo je klasično srbovanje :)

Tu se radi o tome da te je onaj koji je zidao kucu (verovatno privatni preduzimac) prikljucio na divljaka.
[ Tom^Cat @ 17.05.2005. 15:06 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Jbg, u Srbiji je to "drukanje" i "srpski posao", a negde drugde je to sasvim normalna stvar da ako vidis krivicno delo da ga prijavis - dakle, neko je budala da placa svoj servis i aktivno ucestvuje u privredi zemlje, a neko je genije zato sto ume da razvali kutiju i mazne stvar i ispadne pametan.

Bas zbog ovakvih moralnih dometa je i privreda Srbije tamo gde jeste - ima puno genijalaca i malo "budala" koje finansiraju genijalce.

Ma dobro, ok je to, ali malo je glupo vuci paralelu izmedju toga sto neko ko nema kintu izvuce od komsije kabl da malo gleda tv i stanja u privredi gde nestaju (tj kradu se) desetine i stotine miliona eura. Ajde sad reci iskreno jel se ne desava i na zapadu da se ljudi nakace na kablovsku tako, ali to ne znaci da im nestaju velike pare u drzavi ko nama.
I nije neko budala a neko pametan ali mozda neko studira i daje sve sto ima za stanarinu i komunalije i pitanje koliko ce ostati tu gde je a neko ima ok platu i zivi u svom stanu. Nije to razlog unistenja nase privrede nego samo nacin da se malo “premosti” studentski standard.

Citat:
Vole Domu: Evo ja sam taj...
Poenta je u tome da ne ide lik sa blokcetom nego komsija nije ni znao za to da ja preko njega uzimam kablovsku (a inace nismo bas u nekim odnosima jer ja razvaljujem muziku)

Aha, ali mi je bilo glupo da te imenujem dok se sam ne pojavis pa kazes kako, sta, gde. Nego, zar nisi mogao da nadjes nekog ko ce da pristane na to a ne tako …. mislim svi ovi koje znam da to rade su se dogovorili sa onim od koga su izvukli kabl…zato ih niko i ne dira.

Citat:
cicika: Je l' čovek drpio kablovsku TV ili se umrežio sa nekim ko koristi kablovski net?

Ako je ovo drugo... onda tu nema šta da se priča, sve je legitimno.

Za to ustvari nikada nisam bio siguran, ako ja imam kablovski net i neko u komsiluku izvuce kabl sa mog kompa ili napravimo neku mrezu ili nesto slicno da li je to legalno ili ne. Znaci to sme da se radi.
[ techtris @ 17.05.2005. 15:15 ] @
@tarek
Ma jok, pazi... slučajevi za koje ja znam su tu u komšiluku, stambena zgrada je u pitanju, nije novogradnja.... uredno izvedene instalacije - bar tako izgledaju. Jedino što mi pada na pamet je da su im monteri iz nekog razloga uveli kablovsku za DŽ tj. da su za pare na ruke dodali jedan nelegalan priključak, mada mi motiv nije najjasniji. U to vreme, čini mi se da SBB još nije postojao kao firma, još uvek je to bila Telefonija.... tad je "DanielSatTV" izvodio radove.

Pričao sam sa jednim od njih koji je rekao nešto kao - neću da plaćam dok slika ne bude dobra (?!?!?!). E sad... moguće je da se on nešto folira i izmišlja, ali čuo sam za još nekoliko slučajeva u susednim zgradama... tako da sam zbunjen.
[ fumaremigel @ 19.05.2005. 17:03 ] @
Monteri DanijelSat-a su imali plate 300e + 2 puta toliko za nelegalno uvodjenje... Verovatno ti je sad jasno
[ techtris @ 19.05.2005. 17:58 ] @
Naravno... sigurno nisu radili iz zadovoljstva... a da li SBB ima neki mehanizam sa kojim bi mogli da otkriju prevaru?
[ stolex @ 19.05.2005. 21:42 ] @
Imaju:
Svedski detektor koji je samo 3kg i laksi je od prethodnog modela koji je bio 9kg tako da ce sada uhvatiti svakog ko nelegalno gleda TV. Ako im RTS proda tu tehnologiju gotovi smo :)))
Nemaju naravno ako ne vide odakle je uzet kabl, a u stan ne moras da ih pustis ako neces i tu je kraj.
[ techtris @ 19.05.2005. 22:43 ] @
Moraću da proverim ali mislim da instalacija dotičnog ulazi sa krova u njegov stan, a ne kroz hodnik kao kod ostalih....... :)
[ Ivan Dimkovic @ 19.05.2005. 23:36 ] @
Citat:

Ma dobro, ok je to, ali malo je glupo vuci paralelu izmedju toga sto neko ko nema kintu izvuce od komsije kabl da malo gleda tv i stanja u privredi gde nestaju (tj kradu se) desetine i stotine miliona eura.

Hehe, ali ja mislim da je malo glupo ne vuci paralelu - za nekog je "pozajmljivanje kabla da malo gleda TV, nema kintu" OK, a za nekog je "pozajmljivanje Golfa-4 od komsije da se malo voza, nema kintu" isto tako OK :-)

Jedina paralela je da je to krsenje zakona, to je sve sto moze da se kaze - pa sta ako nema kintu? nek zaradi - mislim, nije kablovski TV hrana i voda pa da kazes da je nehumano nemati istu. Hoce li neko da umre ako nema CATV, ili da ima zaostatak u razvoju usled ne-gledanja idiotskog TV programa? :-)

Citat:
Ajde sad reci iskreno jel se ne desava i na zapadu da se ljudi nakace na kablovsku tako, ali to ne znaci da im nestaju velike pare u drzavi ko nama.

Da, ne nestaju im pare u drzavi zato sto i ti koji kradu kablovsku plate kaznu ako su uhvaceni kao i oni sto kradu milione dolara/eura/cegagod bez ikakve razlike sto se sudije tice - i sto ce te naravno neko prijaviti pre ili kasnije krao ti kablovski TV ili lovu iz drzavne kase. Za kablovsku ces dobiti manju kaznu, naravno - proporcionalno steti, kako i treba da bude.

Citat:
I nije neko budala a neko pametan ali mozda neko studira i daje sve sto ima za stanarinu i komunalije i pitanje koliko ce ostati tu gde je a neko ima ok platu i zivi u svom stanu. Nije to razlog unistenja nase privrede nego samo nacin da se malo “premosti” studentski standard.

Kako je to dirljiva prica... ono, ucis, dajes ispite - i treba ti 200 kanala i spice platinum za smanjenje stresa nocu, jel da? :)

Mogu i studenti da rade, postoje i stipendije - i, na kraju krajeva - postoji i ne-kablovska TV koja je dzabe... ako ti treba nesto za ucenje, postoji i biblioteka a mozes i kod komsije da pogledas ako si dobar sa njim.

Ne razumem zasto odmah u Srbiji mora da se ide "linijom manjeg otpora" i stvar, jednostavno, mazne :)

Kablovska tv nije prokleti commodity vec value-add servis, value add. Znaci, sluzi za one koji mogu da plate.

Mislim, bottom line, OK je i sve je to za ljude - mazni kablovsku ako si smart tako da te ne uhvate - evo sto se mene licno tice I don't care, al barem nemoj da opravdavas to nekakvim moralnim kategorijama, malo je ... ono :)
[ stolex @ 22.05.2005. 21:58 ] @
E pa ne mogu vise da trpim ovog sveca. Sad smo svi mi lopovi samo si ti car koji sve radi po PS-u.
Citat:

Pa ti kad si toliki dusebriznik sto nisi ostao da pomognes malo toj Srbiji, nego si pobeg'o. Verovatno sebe smatras tim "genijalcem". Znaci Srbija propada jer je neko uzeo signal za kablovsku televiziju od komsije. Da te podsetim na jednu nasu izreku: Zmija se u glavu bije. Pogledaj sve silne milionske afere, a onda pomisli na jadne penzionere koji ce da stoje pola sata ispred kase cekajuci da im kasirka vrati 1din kusur od hleba, i oduzmi im taj isti spice.... Slazem se da nije u redu prema onima sto placaju, ali zivimo u drustvu (zemlji) gde sve vrvi od neravnopravnosti (pocev od reda kod lekara, konkursa za posao....) tako da je ovo mozda najsitniji prekrsaj koji je privilegija mozda 5% intelektualno sposobnih da preseku kabl i postave spliter. A kad smo vec kod tog tvog zapada od koga smo mi hvala Bogu jos uvek daleko samo bih da te podsetim da je jos pre 5-6 godina snimljen film o tipu koji uvodi kablovsku "na crno" u Americi i tog tipa igra Jim Carey (ako sam dobro napisao). Znaci kod njih se to ne desava! E sad sto je tip postavljen kao psihopata to je marketinski trik kojim se deluje na psihu obicnog coveka (kao ako se secas ona reklama RTS-a kad tip ubacuje piratsku kasetu u deck a eksplodira cela zgrada i WC solja leti prema kameri)..
Ako te interesuje ne kradem kablovsku, ne gledam TV uopste jer smatram da je to gubljenje vremena, ali znam da je mnogima potreba (kao meni internet).
Pouka:
Uzmi sve sto ti zivot pruza!
[ techtris @ 22.05.2005. 22:37 ] @
Znaš šta stolex... neću da stajem ni na čiju stranu, ali....

Recimo da nije neki problem kad penzioner koji nema za hleb krade kablovsku, da zažmurimo na jedno oko za to... ali ovaj moj komšija... pa, recimo samo da nije siromašan i nije penzioner. E to nije fer.... i to jeste krađa. Briga mene za štetu koju trpi kablovski operater, ali ja tu uslugu plaćam, a neko par stanova do mene je ne plaća. Ako u svakoj zgradi ima bar jedan takav pametnjaković... to je već popriličan broj nelegalnih korisnika.

Najgore je što u ovoj zemlji kao po pravilu više kradu oni koji imaju dosta, nego oni koji nemaju ništa. Mislim da je Ivan mislio baš na njih kad je rekao ono što je rekao.
[ Uzun @ 10.02.2008. 19:29 ] @
Necu da otvaram novu temu, ova je slicna...
Moj drug je nasledio stan od pokojne bake. Ona je pre 5-6 godina uvela kablovsku tv, ali je posle nekog vremena shvatila da njene potrebe za gledanjem televizije zadovoljava i krovna antena RTS1,2 ( tada besplatini) Pink i sl., a kako je KTV stalno poskupljivala odjavila je kablovsku i vratila se na stari rezim.
Drug mi je fazi useljavanja u stan, gledao je kutiju sa kablovima, uopste je nije tesko otvoriti, bravica je kao za postanko sanduce, a osim toga to je vec neko radio nasilno, pa moze i obicnim perorezom.
Nije nasao presecene kablove, kao sto je ocekivao i mislio da ih jednostavno spoji.
U kutiji postoje 2 ploce u koje se ubacuju kablovi i na jednoj od tih ploca imaju prazna mesta koja su popunjna nekim materijalom on ne zna kojim, odn. zapecacena.
Boji se da ide dalje, da ne izazove kvar u nekom stanu, pa bi naso nekog majstora SBB-a, koji bi mu prikljucio kablovsku na "alternativni nacin". Ni to ne zna kao da nadje, jer se u okolini ne gradi nista, pa prema tome ni ne uvodi kablovsaka, ali bi ga nekako nasao.
Moje pitanje je da li mogu ga provale i kakve bi posledice snosio ?
U svakom slucaju moze da se pravi lud da kaze da nije znao nista o kablovskoj, a u kucu ljudi iz SBB-a ne mogu da mu udju bez odobrenja.
Unapred hvala na savetima, sta bi vi ucinili na njegovom mestu, zna li neko majstora ko bi ovo uradio ?
(Pisem umesto druga, jer je prodao komp, radi sredjivanja stana. )
[ evrropa @ 10.02.2008. 20:52 ] @
@Uzun ----ja tu ne bih ništa dirao, mislim na kutiju, nazovi SBB i ponavo se prijavi a sa drugim imenom kao i za fixsni fon. doći će ponovo i uredno te spojiti a ti ćeš uredno plaćati mesečne račune i imati pravo na reklamaciju kad ti nevalja slika.
[ Uzun @ 10.02.2008. 22:49 ] @
@evropa
Ne znam da li si shvatio, ali moj drug bi hteo da izbegne placanje mesecnih racuna.
Ja samo prenosim njegovu poruku, jer je i komp prodao da bi kupio neophodne stvari ( frizider ).
Da sad ne ulazimo u price o moralu i sl. Ko nema da placa ne mora ni da gleda, TV nije neophodna za zivot... On je odlucio da proba ovako.
Ovo prikljucivanje "na divljaka" bi ga kostalo koliko i majstor, a racuni ne bi stizali.
[ flighter_022 @ 10.02.2008. 23:19 ] @
@stolex

Mi koji smo, eto, pobegli iz Srbije i ne zelimo da pomognemo, samo u 2006. godini uneli smo nekih 3 milijarde dolara... sitnica.
[ pajaja @ 10.02.2008. 23:52 ] @
Uzun, na ovom forumu neces naci pomoc oko krsenja zakona.
[ evrropa @ 11.02.2008. 01:33 ] @
Citat:
Uzun: @evropa
Ne znam da li si shvatio, ali moj drug bi hteo da izbegne placanje mesecnih racuna.
Ja samo prenosim njegovu poruku, jer je i komp prodao da bi kupio neophodne stvari ( frizider ).
Da sad ne ulazimo u price o moralu i sl. Ko nema da placa ne mora ni da gleda, TV nije neophodna za zivot... On je odlucio da proba ovako.
Ovo prikljucivanje "na divljaka" bi ga kostalo koliko i majstor, a racuni ne bi stizali.

ma shvatio sam, meni se zaglavilo brojilo a mene je boleo k. da prijavim i kad su otkrili koštalo me kao da sam se priključio na banderu, jeftiniji ti je moj savet.
[ qazqaz @ 11.02.2008. 03:41 ] @
Ma ti debili iz kablovske nisu nimalo naivni...
Naime, jedan moj komsija je hteo da uvede CATV, ali s obzirom da se njegova kuca nalazi na veoma nepristupacnoj poziciji u odnosu na ulicu (tj. banderu s kablom) jedino resenje je bilo da se ide na varijantu - postavljanje konzole na kucu1(moja kuca) ili kucu2(treci komsija u ovoj prici).
Treci komsija je odbio postavljanje konzole na svoju kucu, dakle ostala je opcija preko mene

Ja tog prepodneva nisam bio kuci, a kada sam se vratio mogao sam samo da konstatujem da su radovi zavrseni u rekordnom roku
Gospoda monteri su bez icije dozvole usli u moje dvoriste, popeli se na moj tavan i stavili konzolu....

Tako da.... nisu ni oni mutavi, eno i njih s one strane zakona.
[ Uzun @ 11.02.2008. 12:28 ] @
Citat:
evrropa: ma shvatio sam, meni se zaglavilo brojilo a mene je boleo k. da prijavim i kad su otkrili koštalo me kao da sam se priključio na banderu, jeftiniji ti je moj savet.

Najvaznije da smo se razumeli ;p.
[ Silencer @ 12.02.2008. 09:23 ] @
Citat:
Pa ti kad si toliki dusebriznik sto nisi ostao da pomognes malo toj Srbiji, nego si pobeg'o

Pa nije covek budala da ostaje u zemlji koja propada ;) Sta on ima da pomaze Srbiji, sto bi ja npr pomagao Srbiji kad mi nista nije pruzila u zivotu. Nego se patim i radim u firmi u kojoj mi je radno vreme od 7 ujutru do 11 uvece nekad ... Ja prvom prilikom cim budem imao prilike bezim iz ove zemlje.

Citat:
Mi koji smo, eto, pobegli iz Srbije i ne zelimo da pomognemo, samo u 2006. godini uneli smo nekih 3 milijarde dolara... sitnica.

Sta ja imam od toga sto ste uneli 3 milijarde dolara kad ja ni dolar nisam video :) sem od google ceka :P Mislis da se nekom gradjaninu jebe sto ste uneli neke pare ovde kod nas ?

Meni u ovoj drzavi i sad kakvo je stanje je skroz isto kad je bio milosevic i ovo demokratsko vreme. Krade se i uvek ima da se krade jer tako ljudi nazalost opstaju ovde da zive. Sto da ne krade kad mu se moze ili sto je najgore kad mora jer je takvo vreme. Vi sto hocete da ostanete ovde u ovoj drzavi pomirite se sa tim da vucete struju / vodu / kablovsku od komsije, Ja imam 2 stana u istoj zgradi vucem kablovsku iz jednog stana puca mi ku*ac da placam 2 racuna kad mogu jedan.
Jer ja za te pare mogu da kupim svakog meseca 3 para carapa :P mozda i vise ako odem na buvljak xD
[ evrropa @ 15.02.2008. 16:40 ] @
što se tiče kablovske, poskupljuju sve češće a ništa novo ne nude. ja sam na ikomu i kad god ih pozovem ne mogu ni da kažem dobar dan a već mi traže podatke iz lične karte đubrad neopevana.
[ Uzun @ 28.02.2008. 08:23 ] @
Citat:
evrropa: @Uzun ----ja tu ne bih ništa dirao, mislim na kutiju, nazovi SBB i ponavo se prijavi a sa drugim imenom kao i za fixsni fon. doći će ponovo i uredno te spojiti a ti ćeš uredno plaćati mesečne račune i imati pravo na reklamaciju kad ti nevalja slika.
Citat:

evrropa
: što se tiče kablovske, poskupljuju sve češće a ništa novo ne nude. ja sam na ikomu i kad god ih pozovem ne mogu ni da kažem dobar dan a već mi traže podatke iz lične karte đubrad neopevana.

Ste bi, od urednog platise do pljuvanje po kablovskom distributeru u roku od 5 dana ?
[ skymobile @ 28.02.2008. 18:29 ] @
Citat:
qazqaz: Ma ti debili iz kablovske nisu nimalo naivni...
Naime, jedan moj komsija je hteo da uvede CATV, ali s obzirom da se njegova kuca nalazi na veoma nepristupacnoj poziciji u odnosu na ulicu (tj. banderu s kablom) jedino resenje je bilo da se ide na varijantu - postavljanje konzole na kucu1(moja kuca) ili kucu2(treci komsija u ovoj prici).
Treci komsija je odbio postavljanje konzole na svoju kucu, dakle ostala je opcija preko mene :)

Ja tog prepodneva nisam bio kuci, a kada sam se vratio mogao sam samo da konstatujem da su radovi zavrseni :) u rekordnom roku :)
Gospoda monteri su bez icije dozvole usli u moje dvoriste, popeli se na moj tavan i stavili konzolu....

Tako da.... nisu ni oni mutavi, eno i njih s one strane zakona.

A sto se ti fino nisi popeo ako ti to smeta i otkacio zice? Ja sam pre par godina bio svedok kad je lik iz komsiluka, iako je rekao da ne da da se bilo sta razvlaci preko kuce i postavlja bilo sta vec ako hoce, mogu da koriste garazu. Medjutim ovima je valjda garaza bila niska ili sta vec i cova kad je otisao, obi se ladno popnu i postave konzolu na njegovu kucu. Lik dodje, vidi sta su uradili, popne se i pocupa sve.