[ Corey @ 23.05.2005. 21:24 ] @
Dali pauku drogiranu muvu,eksperiment....slike sve govore. |
[ Corey @ 23.05.2005. 21:24 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 23.05.2005. 21:46 ] @
Old :-)
U ala ga je kofein razneo bogtemazo. Jadna araknida :) Naravoucenije: pauke ne hraniti kafom. [ yolja624 @ 24.05.2005. 01:05 ] @
Ih, pa bas me briga, mogu da se dopujem i dalje... nikad ne pletem carape !!!
;) Pozdrav Yolja [ HerQl @ 24.05.2005. 03:41 ] @
bas me zanima sta je natripovao na LSD-ju,dobro je krenuo!
[ Corey @ 24.05.2005. 06:39 ] @
Citat: yolja624: Ih, pa bas me briga, mogu da se dopujem i dalje... nikad ne pletem carape !!! ;) Pozdrav Yolja [ salec @ 24.05.2005. 11:35 ] @
Kao da ga LSD ne tangira uopste?
[ cicika @ 24.05.2005. 12:43 ] @
A od kofeina se totalno rasturio...
Dakle... kofein je opasniji od LSDa [ yolja624 @ 24.05.2005. 14:37 ] @
Citat: Corey: Šta si konzumirao od gore nadevednih supstanci aj priznaj:D Kofein ;) Ne lazem, casna pionirska :P Pozdrav Yolja [ yolja624 @ 24.05.2005. 14:39 ] @
Odose dvije :(
[ ctrl alt del @ 25.05.2005. 08:08 ] @
Veoma je moguće da je ovo montaža. Malo mi je neverovatno da baš sve psihoaktivne supstance koje deluju na ljude, deluju i na beskičmenjake. @Corey, odakle si ovo skinuo, da proverimo kredibilitet izvora?
[ BytEfLUSh @ 25.05.2005. 08:36 ] @
http://www.cannabis.net/weblife.html
Citat: Spider Communication: Mechanisms and Ecological Significance Edited by Peter N.Witt & Jerome S. Rovner - Princeton University Press -1982 [ Ivan Dimkovic @ 25.05.2005. 08:44 ] @
Koliko se secam, ova slika je i u nasim udzbenicima... da li biologije, da li psihologije ne mogu da se setim, ali se dobro secam da sam je i u skoli video.
LSD verovatno ne deluje na pauka jer je moguce da pauk nema nervne strukture na koje LSD deluje kod coveka. Kofein (kao i ekstazi) sasvim lepo moze da deluje na pauka jer i pauk ima nervni sistem (kakav takav ;-) koji moze da se "overclockuje" razno-raznim ubrzivacima koji menjaju elektricne karakteristike nerava - mehanizam "ispaljivanja" nervnih impulsa je bioloski vrlo star pa i nas pauk moze fino da se udrogira :) [ u_m @ 25.05.2005. 13:17 ] @
kako li su samo ugrogirali muvu koju je pauk pojeo.
kako bi ona letela ha ha ha [ ctrl alt del @ 27.05.2005. 08:24 ] @
Proverio sam i ispostavilo se da je ovo tačno. Izvinjavam se zbog gore iznetog skepticizma.
Samo je pitanje koliko je ozbiljno rađen eksperiment, odnosno da li će svaki pauk "urađen" istom količinom LCD-a napraviti istu mrežu. U protivnom priložene slike nemaju nikakvu važnost osim da dokumentuju da psihoaktivna supstanca poremeti centre za štrikanje. Zato bi bilo interesantno znati da li se objavljene fotke mogu koristiti za određivanje vrste droge. Znači: - da li je uvek u pitanju ista vrsta pauka - da li su testirani pauci pre drogiranja napravili po jednu pravilnu mrežu, da bi se dokazali kao normalni - da li su korišćene uvek iste količine droge - da li je svaka droga testirana na većem uzorku pauka (recimo deset) - da li su svi iz iste grupe napravili iste ili slične greške pri pravljenju mreže - da li je kontrolna grupa (strejt) uvek pravila pravilnu mrežu Uz sve ove postavke, bitno je i da li su svi pauci bili u istim kontrolisanim uslovima (da li su imali prostor iste veličine u kome su pleli mrežu, koliko su bili siti i stari, ista temperatura, ista orijentacija sever/jug, odsustvo vetra i sl.) [ Ivan Dimkovic @ 27.05.2005. 10:02 ] @
@ctrl alt del
Takve stvari se obicno rade u farmaciji, u eksperimentima toksicnosti nekog leka na zivotnu sredinu - prvo se pocinje od najnizih organizama (evolutivno) i postepeno se ide na gore - sve dok se ne stigne do primata, kada se dobija dozvola da se stvar testira i na coveku ako je sve do tad islo super. Metode testiranja su vrlo rigorozne, pa eto - ako je neka firma ranije testirala nekakvu drogu (tj. psihoaktivni lek) i ako neko poznaje nekog u ozbiljnijoj farmaceutskoj kuci, mozda moze da dobije interni memo ;-) [ ctrl alt del @ 27.05.2005. 14:42 ] @
Dimkoviću, daj bože da si u pravu.
Ne mogu da verujem da se lekovi ispituju u pogledu toksičnosti na životnu sredinu. Na organizam sisara/čoveka da, ali kakve veze ima da li je recimo bensedin toksičan za pauka/kornjaču/muškatlu, ako u lečenju ljudi radi posao. Takođe ne znam da ispitivanja lekova idu baš po evolucionoj lestvici. Mislim da se ide linijom miš, (zamorac, pacov, kunić) - majmun - pacijent. Kratko, jeftino i efikasno. Farmaceute ne treba da interesuje kako odlepljuju pauci na psihoaktivne supstance, pa zato ne verujem da je ovaj eksperiment izvršen prilikom redovnih testiranja. Verovatnije su se time zanimali biolozi ili fiziolozi. [ vindic8or @ 27.05.2005. 17:19 ] @
ok, ima gomila doktora (psihijatara npr) koje bi zanimalo ponasanje pauka pod dejstvom ilegalnih supstanci. u raznim istrazivanjima, koji bi mogla da doprinesu lecenju narkomanije i sl.
i btw, neki organski mehanizmi su slicni po funkcionisanju kod coveka i kod raznih zivotinja za koje bi sumnjao da imaju ikakve veze sa nasim organizmom. ne zaboravi da je kod coveka samo mozak daleko evoluirao ispred ostalih zivotinja. npr, kitovi imaju ogromne dimenzije i najveci su od svih zivotinja, ali to ne znaci da im je ostatak organizma bilo sta ispred. npr mozak im je velicine nase pesnice, i prilicno su piglu (gluplji od X puta manjih delfina). [ pppooo @ 13.06.2005. 10:42 ] @
baš me interesuje šta bi ispleo da je potegao malo šljive...
[ salec @ 15.06.2005. 13:47 ] @
Bio bi krepan. Samo sisari i to samo neki od njih (a medju ljudima neke rase bas i nisu u tome jake) metabolisu etanol, dok ostali organizmi uglavnom sve alkohole bez izuzetka "dozivljavaju" kao otrov.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|