|
[ Vebratim @ 30.05.2005. 21:19 ] @
| Help anyone.
Bio sam u petak prvi put svojim kolima u Beogradu, isao sam sa prijateljima na neku predstavu. Bili smo u cajknotu, parkiramo u 18.58h, a predstava pocinje u 19h, oni trce iz kola, ja vicem moram da resim parking, cuo sam za foru sa SMS, pitam neke prolaznike i kazu mi u drugoj si zoni kucaj tablice na 9112 i miran si do 21h, posle ti je dzabe do ujutru??
Ukucam prvi put pogresno sa crticom i razmakom, dobijem info, ukucam pravilno, dobijam potrvrdu da je poruka stigla, prebacujem mob u silent mod, prolazim pored table na kojoj pise ...2 zona ..do 120 min... utrcavam na predstavu..
U toku predstave oko 20.30h resim da pogledam na sat na telefonu i vidim poruku, tipa..podsecamo Vas,parking Vam traje do 20h, poludim, brzo ukucam jos jednom registraciju, istrcavam na ulicu da vidim da mi kola nije klepio pauk (da ne bi doveo prijatelje u neprijatnu situaciju) pridjem na dovoljnu razdaljinu da vidim da su kola jos na mestu i vratim se nazad.
Kad smo kretali kuci pod brisacem nalazim kaznu od 1450din., kontrolor je u 20.20h ispisao kaznu, dobih popunjenu uplatnicu, rok od 8 dana..
Sad znam da sam ispao baksuz, pa pitam forum sta bi vi radili na mom mestu, imam li pravo da se zalim, tj. da li bi neki ljudi u parking servisu poslusali moju pricu..? Sta znaci na parking tabli 2 zona ..do 120 min.. kada mi je poruka vredela samo za sat vremena? Ima li sanse da se izvucem iz nesporazuma nekaznjen? Inace ulica je Resavska.
Pozdrav, Vebratim |
[ nikola87 @ 30.05.2005. 21:25 ] @
Citat: Vebratim: Sta znaci na parking tabli 2 zona ..do 120 min.. kada mi je poruka vredela samo za sat vremena?
to znaci da mozes da parkiras samo 120min u 2oj zoni
1 poruka je za 1 sat
Citat: Vebratim: Ima li sanse da se izvucem iz nesporazuma nekaznjen?
tesko... :(
[ Vebratim @ 30.05.2005. 21:44 ] @
cekaj sad, znaci da odem npr. kod nekog u goste u 2. zoni na recimo 3 sata da gledamo neki indijski film,G.P., ili tenisko finale s 5 setova, ja moram da preparkiravam auto?
[ Pharos @ 30.05.2005. 21:59 ] @
pa... da :)
[ cicika @ 31.05.2005. 01:13 ] @
Fora je kada prodje tih dozvoljenih sat, dva odnosno tri parking platiš na neki drugi način.
Dakle, prvo plaćaš putem SMSa, kad ti istekne dozvoljeno vreme odeš i napišeš parking kartu ili platiš preko onog automata.
[ Java Beograd @ 31.05.2005. 08:22 ] @
Imas pravo da se požališ upravi parking servisa. Znam iz prve ruke da su prihvatili mnoge osnovane žalbe. E sad, da li je ova tvoja osnovana ... Pitanje je. Ipak, probaj, ništa te ne košta.
Uzgred, pauk ne odnosi automobile kojima istekne vreme prakiranja. Što je i logično, jer nisu nepropisno parkirani.
[ Marvin Freestyle @ 31.05.2005. 08:34 ] @
A koja je ludnica kada parkiraš auto u drugoj zoni u pola noći i legneš da spavaš? Pa onda pre spavanja ostavljaš ispisanu onu karticu od 07 do 10. Pa naviješ sat u 09:55 da siđeš na vreme da ostaviš još jednu na kvarno, pa se vratiš da spavaš, pa ... E ... matori ... lako je tebi kada dolaziš u BG samo na predstave ...
Pozdrav
[ ctrl alt del @ 31.05.2005. 08:50 ] @
Citat: cicika: Fora je kada prodje tih dozvoljenih sat, dva odnosno tri parking platiš na neki drugi način.
Dakle, prvo plaćaš putem SMSa, kad ti istekne dozvoljeno vreme odeš i napišeš parking kartu ili platiš preko onog automata.
Nisam siguran da je ovo dozvoljeno. Kontrolori parking servisa prilikom provere uplate registruju i činjenicu da je vozilo npr. već drugi sat u drugoj zoni. Posle ovog perioda vozilo se mora preparkirati i to u drugu (crvenu/zelenu) zonu. Štos koji @cicika predlaže (2xSMS + karta) nije siguran jer kontrolor može da zapamti vozilo i posle provere u centrali napiše kaznu. Ovo naročito važi ako se vozi neki auto koji privlači pažnju.
Uzgred, ako provedem dva sata u žutoj, posle koliko vremena mogu ponovo da se parkiram u njoj?
[ Java Beograd @ 31.05.2005. 09:03 ] @
Stvar može da bude prilično komplikovana i nije definisana do kraja.
Na primer: parkirao kod pošte (1. zona) obavio šta sam imao, sedam u kola i odlazim kod pozorišta i tu bih da uradim još nešto. Onaj sat vremena još nije prošao. Da li treba da platim ? Ili ako je prošao prvi sat, da li smem da platim još sat, jer zaboga, nisam na istom mestu ?
Razgovarao sam sa nekoliko kontrolora i pitao sam ih za nekoliko mogućih, hipotetičkih situacija, i uglavnom - nemaju pojma.
Zato, niko neće da te dira i kažnjava ako uredno platiš parking, jedino ne možeš SMS-om da prvu zonu platiš sat za satom. Sve ostalo je OK.
[ mkdsl @ 31.05.2005. 10:10 ] @
Citat: Java Beograd: ... jedino ne možeš SMS-om da prvu zonu platiš sat za satom. Sve ostalo je OK.
Mozhesh. Sachekaj 10 min i ponovo poshalji SMS i proci ce. Evo to mi se desilo u petak .
Ja sam se u decembru propisno zajebao. Zhiveo sam u Beogradu 6 godina, do 2003. godine kad nije bio ovakav parking sistem (nije bilo nikakvog sistema, tachnije). Parkirao se lepo u Kralja Petra (II zona) u 5:15 popodne, kupio lepo 2 kartice (!!!), jednu ispisao od 5:15 do 7:15, drugu od 7:15 do 9:00. Otishao na zhurku u Iron, zezao se, napijao se... I kad sam se vratio oko pola 1, imam shta i da vidim. Lepa folija, papirche, 800 din. kazna za brisachem. A unutra, rukopisom deteta ispisano "Istekao parking, a ima josh jedna kartica". Shta cu, platio nakon 2 dana.
Aj sad, da ne ispadne da se zhalim, nisam znao kako i shta, ali pobogu, koja je bre to logika? Ako sam parkiran 4 sata, 4 sata cu da platim. Znachi, ne dao Bog da vam se neshto desi u medjuvremenu (da vam pozli ili neshto) dok ste parkirani... Em cete platiti kaznu, em ce vam nakon nekog vremena odnese pauk auto...
Btw, problem parkiranja u Beogradu opet nije reshen, sat vremena sam se u petak okretao trazheci gde da se parkiram oko Makedonske (naravno, Politikin parking je uzhas!). Treba lepo uvesti da je parking u toku radnog vremena 10 evra, pa da vidite kako bi Beograd bio lep i chist grad.
[ Vebratim @ 31.05.2005. 10:46 ] @
hvala svima, vidim da se nakupilo komentara pa bih hteo da sumiram sa jos par pitanja..
1. Neko je pomenuo crvena/zelena/zuta zona u okviru jedne zone, o cemu je rec?
2. Ima li neke legalisticke osnove za rusenje prijave tipa, vlasnik vozila tog dana nije bio u Beogradu ili nepostovanja neke procedure od strane kontrolora ili mozda ako je mobilna mreza u kvaru pa neki izgovor u tom pogledu?
3. Sta se desava ukoliko do predvidjenog roka ne bude uplacen iznos na njihov racun?
4.Kada sledeci put dolazim recimo na celodnevni "izlet" u BG kako da najlakse i najefikasnije resim pitanje parkinga, postoje li neke celodnevne karte i/ili ima li neko upotrebljivu taktiku u takvim situacijama?
hvala jos jednom.
[ cicika @ 31.05.2005. 11:08 ] @
1. Crvena je prva, žuta je druga, zelena treća, utvrdjenom redosledu odgovara broj sati koje automobil može biti parkiran na istom mestu.
2. Ne postoji izgovor "mobilna mreža je u kvaru" iz razloga što postoji još dva načina plaćanja parkinga - preko automata kojih baš i nema dovoljno i parking kartom koja se kupuje na kioscima (različite vrste za svaku zonu).
3. Podnosi se tužba, kazna raste i na nju se dodaju i sudski trokovi. Manje-više kao i za sva druga kašnjenja.
4. Dnevna karta ne postoji, nažalost. Ono što možeš je da parkiraš u nekoj garaži što za ceo dan može fino da košta, ili da se zavučeš u neku uličicu koja ne pripada ni jednoj parking zoni.
http://www.parking-servis.co.yu/zone/srp/parkiranje.asp
[ Marvin Freestyle @ 31.05.2005. 15:02 ] @
"Treba lepo uvesti da je parking u toku radnog vremena 10 evra, pa da vidite kako bi Beograd bio lep i chist grad."
I ? Šta time postižeš? Šta da radim ja koji radim u centru? Da ne vozim, nego da se vozim GSP-om? Da kada nešto treba da završim u centru, umesto za 15 minuta, ceo dan s'ebem na to?
... Nije to rešenje ...
[ mkdsl @ 31.05.2005. 15:11 ] @
Vidish, tako je u svim prestonicama sveta. Parkinzi se placaju SKUPO bas iz razloga, da bi bio rasterecen poslovni centar grada. Pa ti koristi GSP, podzemnu, taxi, whatever... I nemoj mi, molim te, reci kako u Beogradu mozhesh neshto u centru da zavrshish za 15 min. kolima. Ovo je ubedljivo najgluplje reshenje, da morash da preparkirash auto nakon sat vremena... To samo mi mozhemo da izmislimo...
[ Pharos @ 31.05.2005. 16:33 ] @
Citat: Marvin Freestyle: A koja je ludnica kada parkiraš auto u drugoj zoni u pola noći i legneš da spavaš? Pa onda pre spavanja ostavljaš ispisanu onu karticu od 07 do 10. Pa naviješ sat u 09:55 da siđeš na vreme da ostaviš još jednu na kvarno, pa se vratiš da spavaš, pa ... E ... matori ... lako je tebi kada dolaziš u BG samo na predstave ...
Pozdrav
A ti da spavaš do podne? E pa nema bato... :)
pOz
[ Djomloun @ 31.05.2005. 16:34 ] @
Ovaj sistem parkiranja je totalno bez veze. Da posle 2h u zutoj moram da
preparkiram auto na bilo koje drugo mesto...pa imam ja i pametnijih stvari u
zivotu umesto da gledam kada mi istice parking pa da zurno preparkiravam, ili
recimo kada ne mogu da izadjem da preparkiram, npr. kada polazem neki ipit na
faxu...
@Java
Koliko je meni jasno, ti placas parking mesto (koje nosi neki broj) tako da
iako ti jos vremenski nije istekao parking ti si promenio parking mesto
(broj) pa iako si unutar iste zone mislim da moras ponovo da platisx. Drugim
recima, placasx parking mesto u odredjenoj zoni, ja to tako vidim.
Inace na sajtu fali jedan veci F.A.Q.
Mada postoji jos mnogo problema oko parkiranja. Npr. u mojoj srednjoj skoli
bilo je zabranjeno da parkiraju ucenici na parking, sxatro samo za
profesore/zaposlene/sxta vec kao da ucenici nisu deo iste. Sada na faxu ista
stvar, samo za profesrore/zaposlene/sxta vec, studente ko je*e...
[ Nikola_BGD @ 01.06.2005. 00:47 ] @
Koliko ja znam ne mozes porukom za crvenu zonu da platis parkiranje u zelenoj ili zutoj itd. Makar se zadrzavao manuje od sat vremena ili kako vec god. Moras da platis onom porukom koja je namenjena iskljucivo za tu zonu.
A ovo da produzis parkiranje novom porukom bez preparkiravanja nisam isprobavao... ako je neko imao iskustva nek napise bas me zanima
[ cicika @ 01.06.2005. 00:54 ] @
Zone su prema broju na koji se šalje SMS 9111, 9112 i 9113, ne postoji nikakav broj parkirnog mesta.
Citat: novom porukom bez preparkiravanja
Ne novom porukom nego na drugi način - na automatu ili parking kartom.
[ mkdsl @ 01.06.2005. 01:01 ] @
Cicika, opet se svodi na isto - morash da prekinesh shta god radish, da bi se posvetio odlasku do automobila, shto je krajnje bezobrazno od strane gradskih vlasti. U neku ruku, zar to nije krshenje ljudskih sloboda ?
[ zoran @ 01.06.2005. 01:27 ] @
Ovo je najveća jeb..a koju je neko smislio
[ Java Beograd @ 01.06.2005. 07:25 ] @
Da je rešenje idealno - nije, ali sada, kad odem u centar grada ja MOGU da se parkiram ! Samo sat ili dva ? Pa logično, i drugi bi da se parkiraju, isto kao što sam se i ja parkirao zato što se neko isparkirao. I tata bi, sine.
Prisetite se samo kako je bilo ranije.
70% parking površina - stubići sa katancima zakovanim za asfalt.
10% - auto otpad ostavljen na parkingu u centru grada
10% - stalno zauzeta mesta od strane ljudi koji žive u centru
9% - mesta za parkiranje koja zauzmu u 8:00 ljudi koji rade u centru.
1% - slobodna mesta za parkiranje
A derikože "naplaćuju parking" i trpaju kintu u džepove. Preselo im dabogda. Bilo - ne povratilo se. Beograd je centar i prestonica, i prakirati se u centru prestonice mora da bude skupo i ograničeno.
[ SmilieBG @ 01.06.2005. 07:43 ] @
Kako to da niko nije spomenuo pracenje parkinga putem SMS-a? Neki od onih sto naplacuju kazne su stalno negde u okolini. Kada vama stigne SMS da vam parking istice, stize i njemu isti takav SMS sa brojem vase tablice... I decko seta, nadje kola, zapali cigaru i sa smeskom ostavi kaznu :)
Ovo se (mozda) malo salim, ne znam dal' to zaista rade, ali apsolutno sve tehnicke mogucnosti imaju za to.
Parking je daleko bolji nego sto je bio. I isto zapamtite da se parking svuda u svetu placa u centru grada. U Amsterdamu se u strogom centru (da kazemo nasa crvena zona) parking placa 2,80 evra na sat i max moze 2 sata da se ostane. Doduse, oni su lepo izregulisali da x% parking mesta ima pravo na pretplatu (nalepnica u kolima sa brojem tablica). Jos to da uvedu kod nas i milina :)
Poz,
Sale
[ Djomloun @ 01.06.2005. 08:43 ] @
@cicika
Gresis, ti placas parkiranje u zoki i to je oket, ali parking mesto na koje
si parkirala nosi broj, kako mislis da bi inace oni znali jesi preparkirao
posle dozvoljenog, sat, dva, tri. Da ne mislis mozda da su oni super
intelignetni pa tacno memorisu gde si bio, i kada ti pisu kaznu da su 100%
sigurmni u svoju memoriju da se nisu zaje*ali...
[ mkdsl @ 01.06.2005. 09:28 ] @
Citat: Nikola_BGD: A ovo da produzis parkiranje novom porukom bez preparkiravanja nisam isprobavao... ako je neko imao iskustva nek napise bas me zanima
U petak sam bio u Kondinoj parkiran sat vremena jer sam ishao sa drugaricom na snimanje neke emisije u zgradi Politike. Nakon sat vremena, stizhe poruka o isteklom parkingu, i ona shalje novi sms - i prtz. "Ne mozhete biti parkirani u crvenoj zoni duzhe od 1 sat". Rekoh joj "ajde, pusti, platicemo kaznu" - zaista nismo mogli da izadjemo da preparkiramo auto. Nakon 10ak minuta (kad se vec pochela hvatati za glavu kako ce pauk da digne auto), reko' ajde da probamo opet da poshaljemo. I proshlo. Kad smo sishli posle, nishta nije bilo za brisachima.
Citat: Java Beograd: Da je rešenje idealno - nije, ali sada, kad odem u centar grada ja MOGU da se parkiram !
Vidish, ja OPET trazhim parking po sat vremena, iliti ne mogu da nadjem slobodno parking mesto. A u pitanju je uglavnom predeo oko Kalisha ili Makedonska.
Citat: Prisetite se samo kako je bilo ranije.
70% parking površina - stubići sa katancima zakovanim za asfalt.
Da, ruzhno izgleda, ali shta cesh. Da pitash ljude shta im vishe smeta - stubici ili to shto moraju da se preparkiraju, shta mislish shta ce reci?
Citat: 10% - stalno zauzeta mesta od strane ljudi koji žive u centru
E sad, doshli smo do ovoga... Pa chovek zhivi u centru, nego gde ce da parkira auto? Mislim, bi li ti parkirao auto 2 km od svoje zgrade? Mislim...
Citat: 1% - slobodna mesta za parkiranje
A sad ima vishe od 1% ?
Citat: Beograd je centar i prestonica, i prakirati se u centru prestonice mora da bude skupo i ograničeno.
Beograd je smeshno jeftin shto se tiche parkinga. 2.80 evra je oko 230 din. na sat (u Amsterdamu). Pa se ljudi parkiraju par km dalje (oni koji idu na posao, o njima pricham) pa ili protegnu noge, ili sednu u taxi, ili malo podzemlje/bus ... A oni koji to mogu da priushte se parkiraju u strogom centru, i oni finansiraju neki buduci parking sistem ...
Sve u svemu, tuga. Kod mene u Shapcu, parking je na dnevnom nivou (i nemam pojma koliko je, jer zhivim u centru) i guzhvi nema, iako je povrshinski Shabac izuzetno mali, naspram broja stanovnika koji ima. A i ulice u centru su prilichno uske, ali su reorganizovane i odvojene za parking mesta.
[ ventura @ 01.06.2005. 09:39 ] @
U Beogradu je jos i dobro... U Londonu recimo, cim udjes u uzi centar u obavezi si da platis taksu od 5 funti, pa taman samo i prosao autom... A parkiranje se dodatno placa...
A ako ne platis 5 funti (sto mozes da uradis na gomili automata sirom grada), neka od kamera ce te sigurno snimiti, i lepo ti na kucnu adresu stize kazna od 80 funti... Pa vi vidite...
550 din se placa samo za ULAZAK automobilom u centar grada...
[ stargatenow @ 01.06.2005. 10:21 ] @
1. Poceli su da obelezavaju mesta rednim brojevima, upravo da bi lakse kontrolisali da li neko prekoracuje tij 1,2, ili 3 sata.
2. Kada vam istekne max vreme parkiranja za datu zonu morate da preparkirate kola i imate pravo da se parkirate ponovo u istoj zoni - npr. na parking mesto pored starog. Ne dozvoljavaju da se u takvim slucajevima produzi preko mobilnih jer bi mnogi to zloupotrabljavali a nije kontrolor Supermen pa da stigne sve da prati.
Zanima me samo sta se desava u sledecoj situaciji: istekne mi 3 h u zelenoj zoni, sednem u kola i lagano obidjem krug oko bloka i u povratku vidim moje staro parking mesto koje je jedino prazno. Teorijski, po njihovim uputstvima, imam pravo da se parkiram tu, ali kako cu ubediti kontrolora (koji verovatno nece to videti) da sam se preparkirao? Ili je teret dokaza na njima, da dokazu da se nisam preparkirao (sto naravno da ne mogu). Koje je onda min vreme (da dam sansu drugima) posle koga se mogu uparkirati na isto mesto? Da cekam prolazak kontrolora? Bah...
[ Nikola_BGD @ 01.06.2005. 10:56 ] @
Bio ovaj sistem dobar ili ne, tek oni planiraju to da prosire na celu teritoriju grada. Uskoro ce posedovanje i voznja auta biti tezak luksuz koliko ja vidim.
[ Aleksandar Marković @ 01.06.2005. 11:11 ] @
U bgd u poslednje vreme i onako ima previs autpmobila..ponekad zbog guzvi mi se ucini da ima vise kola nego stanovnika :-)
[ cicika @ 01.06.2005. 13:07 ] @
Citat: Pa chovek zhivi u centru, nego gde ce da parkira auto?
Ugovor o korišćenju stana (ili vlasnički list) i saobraćajna, verovatno i neki zahtev i dobiće nalepnicu Parking Servisa da može da parkira ispred svoje zgrade. Mislim da se obnavlja na mesečnom nivou. Neophodno je da podnosilac zahteva za nalepnicom bude i vlasnik vozila za koji traži nalepnicu.
Ako morate da parkirate na duže, još uvek postoje parkinzi sa rampom koji se plaćaju po svakom započetom satu a postoji i nekoliko garaža u centru u kojima isto tako može te ostati i ceo dan.
A da je sve to nezgodno, jeste. A automobila definitivno ima previše u BGu. Ovaj grad neće moći to još dugo da izdrži.
Što se tiče evropskih/svetskih metropola, poslovne zgrade imaju svoje podzemne parkinge, ne kažem sve ali sigurno je da većina ima.
Inače - ulazak u centralnu zonu kao u Londonu ili jako visoka cena parkinga kao u Amsterdamu deluju kao potpuno logična budućnost. Jednio što smatram da će to biti strašno ukoliko Beograd ne dobije metro pre toga.
[ SmilieBG @ 01.06.2005. 17:44 ] @
Citat: cicika:
Inače - ulazak u centralnu zonu kao u Londonu ili jako visoka cena parkinga kao u Amsterdamu deluju kao potpuno logična budućnost. Jednio što smatram da će to biti strašno ukoliko Beograd ne dobije metro pre toga.
Ne zaboravi i plate gde je prosek +/- 1.500 evra ;)
A ovi iz vlade valjda nisu loodi toliko da vade pare iz (svojih) dzepova da prave metro, cime ce samo jos vise para iz (svojih) dzepova izbiti gubeci na parkingu :)
Poz,
Sale
[ cicika @ 01.06.2005. 18:09 ] @
Da, upravo tako.
We're doomed!
[ Nikola_BGD @ 01.06.2005. 23:51 ] @
A jel placaju stanari sa tom dozvolom mesecno nesto ili im je dzabe (hehe koji sam optimista :D)
[ cicika @ 02.06.2005. 00:33 ] @
Ne plaćaju samo ako su parkirani ispred svoje zgrade.
[ rara2 @ 06.06.2005. 13:32 ] @
Ja sam stanar i placam 355 dinara povlascenu kartu za parkiranje u zelenoj zoni.
I ta karta mi vazi svuda gde je zelena zona. Nije za Dz ali je prilicno jeftino.
Mnogo je bolje nego pre tj. lakse nalazim mesto za parkiranje.
[ akifrcaki @ 27.01.2012. 15:07 ] @
šta reći.... Anđelković mafija još posluje dobro.....ŽIVEO NAM ŽIVORAD 105 PA O5 (a i "lepša polovina" nije bolja)
ELEM:
odvezoše mi dušmani "žuti" auto ispred opštine Čukarica zbog zauzeća trotoara po čl.bla..bla. Ajd pogrešio sam idem da platim .
1. Odvoz auta 4.370,00 https://static.elitesecurity.org/angry.gif platim (budala)
2. Prekršajna kazna 5.000,00 https://static.elitesecurity.org/sad.gif (odležaću)
3. Čova iza mene plaća 2.270,00 (sa Banjice odvoz) https://static.elitesecurity.org/confusedsquare.gif
4. Na moje pitanje "zašto toliko meni naplatiše".........ZAVISNO OD PREKRŠAJA KOJI SAM NAPRAVIO I CENA JE VEĆA !!!!!!!!?????????????????
KO JE OVDE BUDALA
PA JA
ŠTO SAM PLATIO MAFIJU ANĐELKOVIĆA I NJEGOVU ŽUTU SVITU KOJI I ZAKON PARALELNI SPROVODE
[ 3MAJ86 @ 31.01.2012. 12:01 ] @
Zavisi koji auto je u pitanju. Oni iz parking servisa naplaćuju svoju "uslugu" po masi automobila. Što ti je teži auto, to će više da ti naplate.
Meni se isto to desilo, isto sam se prepucavao sa njima, ali sam na kraju popustio (bilo mnogo hladno napolju, a devojka sa mnom itd...), i platio sam oko 2200 dinara tu "uslugu", i naravno 5k dinara kaznu (koja je nažalost zaslužena, parkirao sam 'de se ne sme).
[ jjevtić @ 31.01.2012. 14:07 ] @
ovo podizanje teme iz mrtvih i nema mnogo smisla pošto se ranije diskutovalo i zonama i sistemima naplate, a sada o nepropisno parkiranim vozilima.
elem, ranije se odvoženje naplaćivalo po tome gde si bio parkiran, kolovoz, trotoar ili zelena površina. što je jako loše jer vozilu koje odnosi je sve jedno odakle diže, već bi to eventualno trebalo da se sredi kroz sistem kazne, da je kazna različita u zavisnosti od stepena bahatosti parkiranja.
e sad što se mene lično tiče pauk ne odnosi ni desetinu od toga kolko bi trebalo. da mi daju vlast na mesec dana iskorenio bih nepropisno parkiranje u beogradu.
tako da svako odnošenje sa trotoara podržavam. a ti što u tvojoj selendri to smatraš za normalno to je tvoja lična nekultura. ja želim da mogu da šetam dete u kolicima po trotoaru a ne da se guram na kolovozu sa automobilima.
[ akifrcaki @ 01.02.2012. 15:51 ] @
ljudi mrzim da se ponavljam ali....
@jjevtić
REKAO SAM DA SAM POGRESIO KOME TO NIJE JASNO NEK NAUCI DA CITA
RADI SE O SLEDECEM
ZA GRESKU PLACAS KAZNU NADLEZNOM ORGANU
STA PARKING SERVIS IMA SA TIM KOJI SI SAOBRACAJNI PREKRSAJ NAPRAVIO
PO USTAVU NEMA IH NIGDE U ZAKONODAVNOJ NI IZVRSNOJ VLASTI ....ZNACI JKP ...KAO VODOVOD ...ZELENILO...USLUZNO PREDUZECE
@3MAJ86
masa mog auta je 948kg za cije sam odnosenje plato JKP "mafija servisu" 4450.00 din. za prenos vozila od 1.5km
masa ww golf karavana je 1480kg koji je prevezen sa banjice i platio je 2200.00din
RADI SE O TOME DA SVOJI NAPLATU VRSE PO VRSTI PREKRSAJA I VRSE NESTO STO JE U NADLEZNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE A NE JKP PREDUZECA
[ Nemanja Jakovljevic @ 01.02.2012. 15:59 ] @
A zamisli da ih je mozda bas unajmila lokalna samouprava ili policija - a naravno - ti sam snosis troskove za svoju bahatost?
A mozda i zavisi od prekrsaja - nije isto podici auto za svakog mesta a ne ostetiti ga (ili ostetiti nesto drugo).
Ja bih zapravo ucinio tu kaznu besplatnom, i uslugu prenosa besplatnom.
Ali bih zato posle trece kazne trajno zaplenjivao vozilo!
[ akifrcaki @ 01.02.2012. 16:03 ] @
@jjevtić
"ovo podizanje teme iz mrtvih"
Ta tema nece umreti do god ima lopovski nastrojenih subjekata.
Zovi "pauka " kod tebe u ulicu pa ces videti da nece da dodje kao ni kod mene jer sam ih zvao X puta, a razlog je prost Grad nema dovoljno parking mesta te iste odnose samo u okolini parkinga bilo da ima ili nema mesta.
[ akifrcaki @ 01.02.2012. 16:10 ] @
@Nemanja Jakovljevic
ok Nemanja bahatost snosi posledicu "kaznu" ali propisanu zakonom znaci stoji 3.000 ili 5.000 sta parking servis ima sa tim odvozi... naplacuje uslugu... ti placas kaznu za bahatost i kraj
verujem da je svako ovde platio prekrsajnu kaznu za neku svoju bahatost ali nije nekom javnom preduzecu
[ Nemanja Jakovljevic @ 01.02.2012. 16:16 ] @
Ti si bahato parkirao i grad je morao da unajmi drugu firmu koja ce da ukloni tvoje vozilo jer ti nisi bio tu da to sam uradis.
A racun za to ispostave tebi - necu valjda ja (iz poreza) da placam tvoju bahatost?
[ akifrcaki @ 01.02.2012. 19:38 ] @
lol
Nemanja@
Vredjas moju inteligenciju sa svojim @#%$# komentarima koji nemaju veze sa vezom,a kamoli sa poljoprivredom i zelenim planom.
[ Nemanja Jakovljevic @ 01.02.2012. 19:47 ] @
Da ti pojasnim:
Ti parkiras vozilo nepropisno na trotoar npr - i zbog toga ne moze tata da prodje sa detetom u kolicima.
Dolazi cika saobracajni policajac, napise ti kaznu odmah, jer ti nisi u vozilu (po novom zakonu je tako - nema vise 15 minuta).
Po nalogu saobracajnog policajca (mada ima mogucnosti to da bude i komunalna inspekcija i sl. zavisi od prekrsaja) vozilo firme X (totalno je nebitno to sto je u ovom slucaju JP "Parking servis") uklanja tvoje vozilo koje smeta ostalom, civilizovanom, narodu.
Civilizovani narod postuje zakon, ne pravi gluposti, i ne zeli da se iz njegovog dzepa finansira idiotluk nekog majmuna, i stoga se racun za uklanjanje nepropisno parkiranog vozila ispostavlja vlasniku vozila. Kao uostalom i u drugim slucajevima kada drzava mora da preduzme nesto sto je pojedinac morao sam da uradi.
Dakle - kazna za prekrsaj je jedno - to ti je naplaceno koliko je definisano u zakonu - a USLUGA odnosenja vozila je nesto drugo. Cenu te usluge ne odredjuje nikakav zakon nego firma izvrsilac. To moze da bude 1 dinar a moze da bude i 100 000 dinara.
Ako ti ni sada nije jasno - onda bolje da ne diskutujemo o tvojoj inteligenciji...
[ akifrcaki @ 01.02.2012. 20:08 ] @
O čoveče
Uhvatio si se za kolica "ko pijan za plot" kao da ih niko nema samo ih Nemanja Jakovljević tera .... napravi temu mlade mame i njihova kolica!
hmmm DUREX rulz!!
[ Nemanja Jakovljevic @ 01.02.2012. 20:11 ] @
Nauci da citas.
Ja sam ih jedan jedini put pomenuo u ovoj temi.
[ akifrcaki @ 01.02.2012. 20:29 ] @
kvalifikovati nekog da je "majmun ,bahat....." ,a samo zato sto gledaš na svoj problem.
Rode ja nemam problema 1x sam platio takvu kaznu jer sam žurio,a imam dozvolu 25 g. I da znas takav problem je od kad znam za Beograd (44). Izgurao sam dvoje kolica i bunio se kao i ti.
I dokle smo došli cene zapadne ifrastuktura ista da ni deca do škole ne mogu trotoarom.
Na zapadu nisu ništa manje kazne aili je organizovano da imaš gde da parkiraš i da prođeš.
[ Nemanja Jakovljevic @ 01.02.2012. 20:49 ] @
Koristi vise gradski prevoz.
Uzgred, nije prirodno a ni Beograd nije projektovan da moze cela Srbija da se uglavi u njega.
Isto - imaj u vidu da npr. London naplacuje i sam ulazak u centar. Isto treba uraditi i u Beogradu.
Kvalifikujem nekoga tim recima zato sto to i jeste.
[ anon115774 @ 01.02.2012. 21:48 ] @
Citat: akifrcaki: Rode ja nemam problema 1x sam platio takvu kaznu jer sam žurio
Pa svi prekrsaji koji se naprave u ovom gradu su upravo iz tog razloga. Po principu "ja sam pametan a svi ostali su budale".
Kako rece jedan moj kolega: "Zaustavnu traku na autoputu koriste vozila policije, hitne pomoci, vatrogasci... i svi ostali koji zure..." :)
[ akifrcaki @ 02.02.2012. 11:38 ] @
>Nemanja pošto vređaš bez povoda razmisli:
DA TI JE TATA ZNAO ZA DUREX u to vreme
da li bi manje bilo budala u ovom j$#%$#$^ Beogradu
SVE MI OVO LICI NA RASPRAVU ŽUTIH KAKO OPRAVDATI NEZAKONITU NAPLATU
nego na probleme Beograda
AKO IMAŠ AUTO POS...E NA NJEGA I KUPI BUS+ PA SE VOZI
NEARGUMENTOVANO KVALIFIKOVANJE BEZ I JEDNOG PITANJA O SITUACIJI KOJA JE DOVELA DO TAKVOG MOG MIŠLJENJA
1. DA JE TU PARKIRANO U ULUCI NAJMANJE 20 AUTOMOBILA NA TROTOARU U SVAKO DOBA DANA
2. DA SAM SAMO JA ODVEZEN
3. DA OD 20 AUTOMOBILA NI 1 NIJE ISPOD 12.000 E ,A MOJ OD 2.500 SMETA KOLICIMA I PEŠACIMA
4. DA PORED SVEGA PLAĆAM I ZA TAKVE BAHATE RETARDE KOJIMA JE TATA OOMOGUĆIO DA PRAVE PREKRŠAJE I NE BUDU KAŽNJENI
5. ŠTA VIŠE REĆI IMA IH I OVDE !!
KRAJ.
[ Nemanja Jakovljevic @ 02.02.2012. 12:04 ] @
@akifrcaki
Ja da se spustam na tvoj nivo sa vredjanjem - ne pada mi na pamet.
Obicno tako prosti ljudi izgovore uvrede na racun drugih, koje zapravo misle o sebi.
U mnogo zemalja imas ZAKONITU naplatu pomeranja vozila - a da ne govorimo koliko kazne mogu biti skuplje.
Sto se tice mog prevoznog sredstva - da u Beogradu kad sam koristim auto. Ali nisam od onih koji zacrtaju auto i samo auto i drze se istog ko pijani plota. Odmeri se u odnosu na stvarne potrebe da li treba ici autom ili ne negde. Neretko ga ostavim i van zona i garaza i onda prepesacim potreban deo, predjem most, uzmem kartu za bus za jednu - dve stanice. A to je i dalje znatno jeftinije nego placati parking/kaznu.
Nauci da se ponasas na forumima. Nauci pravila foruma na kojima ucestvujes.
Mene apsolutno ne zanima tvoja situacija. To sto su drugi prekrsili zakon tebe ne oslobadja krivice ni u kakvom slucaju.
To sto niko drugi nije odnesen - puka slucajnost. Nije problem sto su tebe odneli - problem je sto nisu i njih. Ja bih da sam na mestu gradonacelnika umesto pauka koristio tenk. I samo predjem preko svih vozila redom - a onda nalozim vlasnicima da uklone vozilo (ostatka) ili prinudno uklanjanje uz ispostavu racuna vlasnikom.
Ti nisi platio ni za koga drugog - nego samo za svoj prekrsaj.
[ noreniou @ 02.02.2012. 13:43 ] @
Citat: akifrcaki: ...
1. DA JE TU PARKIRANO U ULUCI NAJMANJE 20 AUTOMOBILA NA TROTOARU U SVAKO DOBA DANA
2. DA SAM SAMO JA ODVEZEN
3. DA OD 20 AUTOMOBILA NI 1 NIJE ISPOD 12.000 E ,A MOJ OD 2.500 SMETA KOLICIMA I PEŠACIMA
4. DA PORED SVEGA PLAĆAM I ZA TAKVE BAHATE RETARDE KOJIMA JE TATA OOMOGUĆIO DA PRAVE PREKRŠAJE I NE BUDU KAŽNJENI
5. ŠTA VIŠE REĆI IMA IH I OVDE !!
...
sarkazam> zaradi za auto od preko 12k e i nema problema
elem,
Odnet si zato sto si napravio prekršaj i nema nikakve veze da li je bilo 2 ili 22 automobila.
To je totalno nebitno, tebe su pokupili, druge nisu i šta sada?
Opravdanje tipa jesam pogrešio ali i drugi su, su debilna i tačka.
Stavka 4. mi nije jasna, kako plaćaš?
[ dule_ns @ 02.02.2012. 14:21 ] @
Citat: noreniou: sarkazam> zaradi za auto od preko 12k e i nema problema
elem,
Odnet si zato sto si napravio prekršaj i nema nikakve veze da li je bilo 2 ili 22 automobila.
To je totalno nebitno, tebe su pokupili, druge nisu i šta sada?
Opravdanje tipa jesam pogrešio ali i drugi su, su debilna i tačka.
Stavka 4. mi nije jasna, kako plaćaš?
To da je trebao da plati je tacno, ali boldovano nikako nije tacno. Naime, postoji nesto sto se zove da zakon vazi za sve. Naravno, to ne mo ze biti ispunjeno 100% ali se mora teziti tome. Tako da, ako je prica tacna, tj da je tamo bilo 20-ak vozila i da su sva podjednako smetala onda je prilicna svinjarija da odnesu samo jedno.
[ anon115774 @ 02.02.2012. 14:26 ] @
A ti si negde video pauk vozilo koje odjednom moze da odnese 20 vozila?!?!?!?!?!?!?
[ akifrcaki @ 02.02.2012. 20:33 ] @
Ljudi udaljili smo se od onoga što je bitno , a samo zbog komentara pojedinaca.
Nije bitno dal je 20-50 automobila jer svako plaća za svoje grehe.
Stvar je u tom naduvavanju cena u odnosu na prekršaj od strane JKP"Parking Servis" bez pravne osnove u odnosu na cenovnik
... bilo bi mi razumnije da je kazna 8.000 ,a odvoz 2.000 nego da dotiram neki javni servis koji ima izmišljene cene , a pritom im je objašnjenje da cena varira u odnosu na prekršaj.
Jer postavljaju se prosta pitanja:
1. ko me kažnjava po zakonu?
2. dali to može sutra neko drugo javno preduzeće da mi uradi?
3. jer ako ostavim "biciklu" vezanu za banderu - dali će mi disrtribucija naplatiti to uz kaznu?
Jer sutra nedaj bože da Žurite dete da odvezete kod lekara, a nemate mesta da parkirate nećete ići 3km dalje da bi bilo po propisu TO JE SIGURNO
[ akifrcaki @ 02.02.2012. 20:50 ] @
UMALO DA ZABORAVIM
DECO KUPITE
BUS+ A U BUSU -
pa nećete razmišljati o JKP"mafija servisu" -
[ pisac @ 04.02.2012. 16:39 ] @
Akifrcaki je relativno u pravu. Ne može cena odvoženja vozila da varira shodno učinjenom prekršaju. Parking Servis ne treba da se meša u to kakav je prekršaj napravljen, nego samo u to koliko mu je "teško" da prenese vozilo.
Inače, ja sam u vremenu kad je ova tema započeta, bio pristalica toga da parking treba da se plaća u centru. Međutim, u poslednje vreme je Parking Servis postao mnogo bahata firma koja namerno ukida regularna parking mesta u ulicama na periferiju u kojima nema nikada posebne gužve, i uvodi ova mesta koja se plaćaju. Takođe, Parking Servis je recimo kod Doma Zdravlja Zvezdara, napravio dvospratni montažni parking na mestu na kome je bio besplatni parking, a onda je u toj ulici ukinuo zelenu zonu u ulici u kojoj je bilo moguće do tada parkirati, prepravio ulicu tako što je ulicu suzio na manje od 3m a trotoar proširio na više od 3m (!) iako tu pešaka ima koliko i na mesecu, i naravno stavio stubiće da bi tu onemogućio bilo kakvo parkiranje.
Dakle, da li to deluje kao nešto što se radi u interesu građana, ili u cilju punjenja sopstvenih džepova?
[Ovu poruku je menjao pisac dana 04.02.2012. u 17:55 GMT+1]
[ BokasaTzar @ 04.02.2012. 18:01 ] @
Video sam to i nadaju se naplati zbog pijace,
a naročito dobroj naplati zbog doma zdravlja,
jer zdravlje nema cenu
Eeee da mi je Revizorska licenca na 2 dana .....
[ smsoft @ 11.12.2019. 21:58 ] @
Moze li neko da mi objasni?
Veceras oko 18.45 11.12. parkiram u prvoj zoni (Kraljevo). Saljem poruku preko "parking manijak" aplikacije, a stize mi meni nepoznat odgovor:
"Za vozilo KVxxxxx izdata je posebna karta broj xxxxx koja vazi do 14.09h 12.12. 2019."
Nikakav iznos novca, nista.....
Zna li neko u cemu je "kvaka" ?
[ Java Beograd @ 12.12.2019. 08:10 ] @
Već ti je napisana "kazna" tj. dnevna karta. Pa da se ne bi trošio za plaćanje po satu.
Uzged, ako nisi znao, nema tu aplikacija nikakve veze. Ona ti samo pomogne da ti generiše SMS poruku, koju ti sam pošalješ. Ništa više.
[ bakara @ 12.12.2019. 10:36 ] @
nesto su oni menjali opet u parking servisu, jer ranije nisi mogao da posaljes poruku koji bi sistem naplatio sa neispravnim brojem tablica ili ako imas vec placen parking u toj zoni, a sad to moze.
pre neki dan imam placen parking u zoni 2 i predjem u zonu 3 (logicno je da ne bi ni trebalo da platim posto je zona 2 skuplja ali to je druga prica...)
Izvadim telefon i ne gledajuci na brzinu otkucam samo broj 1721 bez slova tj bez BG i slova XX na kraju i slucajno posaljem i poruka ode
i racunam nema veze nece naplatiti pa cu poslati ponovo kad ono dobijem da je naplaceno 48din
Nisam se zalio jer je mali iznos... ali sistem naplacuje i neispravne poruke.
Cist bezobrazluk!
[ Java Beograd @ 12.12.2019. 10:51 ] @
Preporučujem korišćenje aplikacije "Parking Manijak". Stvarno je dobra.
Tim pre, što locira preko GPS-a i odmah predložu zonu (crvenu, žutu, zelenu). Predložena zona ne mora biti prihvaćena, nego možeš da izbareš sam, ako uvidiš da je app pogrešila.
App ne šalje sama SMS, već ga samo kreira.
[ bakara @ 12.12.2019. 10:56 ] @
Realno vredi imati aplikaciju...
Tabla sa zonom se nalazi na pocetku obicno jednosmerne ulice, a mi se obicno parkiramo u zadnjoj trecini pa da bi znao koja je zona ili da nekog pitas ili da pesacis do pocetka ulice.
mada krajnje vreme bi bilo da parking servis ima svoju aplikaciju za naplatu.
[ Java Beograd @ 12.12.2019. 11:33 ] @
Koja je zona može se videti i po farbi kojom je markirano parking mesto. U 90% slučajeva. Ostalih 10% su ona mesta gde se farba skroz obrisala, ili su ona mesta koja su menjala zonu. Onda se valja prošetati,.
[ Steve Lonmo @ 12.12.2019. 12:34 ] @
Citat: bakara: ranije nisi mogao da posaljes poruku koji bi sistem naplatio sa neispravnim brojem tablica
Pre 4-5 godina je moj prijatelj parkirao auto sa BiH tablicama negde oko Slavije i uredno platio parking SMS-om... i dobio onaj povratni SMS da je sve u redu. U tekstu svog SMS-a je, po uputstvu, otkucao sve sa tablice, znači i "BiH" na početku. (BiH tablice nemaju slovne oznake gradova, valjda da mandrili ne bi lupali jedni drugima aute itd, već ono što je u Srbiji - BG, NS, NI... na početku, u Bosni na svakoj tablici piše BiH)
Prespavao je tu noć kod prijateljice, a sutra ujutru iznenađenje zakačeno za brisač - kazna, tj. "doplatna karta" se to valjda zove. Pogrešno je otkucao SMS - ne treba "BiH" na početku... A sistem je naplatio parking i poslao povratni/potvrdni SMS.
Otišao je u Parking servis, dole ispod Poštanske štedionice, i tamo su mu složili priču, otprilike - U pravu ste vi 100%, ali... (kao i sa svim ostalim u životu, sve ispred "ali" nije bitno)... naš sistem sada više ne može da obriše ovu kaznu.
Na kraju je kao kompromis bio da on i ne mora da plati kaznu, jer oni ništa ne preduzimaju za prvu. Ali ako bi u budućnosti dobio još jednu, onda bi morao da plati obe. U suprotnom bi ga, je li, dočekale na Drini ili već na kojoj granici.
[ Branimir Maksimovic @ 12.12.2019. 12:47 ] @
Nama je stiglo jednom od parking servisa da smo parkirali tu i tu u to vreme a nidje veze sa time i nama. Nismo platili i proslo je nekako.
[ smsoft @ 12.12.2019. 12:54 ] @
Zvao sam Parking servis. kažu da je problem sa slovima Ć i Č u sistemu....
Kao: ...niste vi krivi, rešićemo, nešto se pobutalo zbog slova, to je inace FIAT.....ne sestro, to je OPEL..., ah, da taj FIAT ima kaznu, eto, Č i Ć...
.....kao, javiće se, jer šef nije trenutno tu...
....čekam....
[ Java Beograd @ 13.12.2019. 07:52 ] @
Citat: Steve Lonmo:Na kraju je kao kompromis bio da on i ne mora da plati kaznu, jer oni ništa ne preduzimaju za prvu. Ali ako bi u budućnosti dobio još jednu, onda bi morao da plati obe. U suprotnom bi ga, je li, dočekale na Drini ili već na kojoj granici.
Ne bi mu ništa bilo na Drini, ni bilo gde.
Već smo puno puta pisali da Parking servis nije državni organ, niti policija pa ne može da piše KAZNE. Zato izdaje "dnevne karte" koje treba platiti u roku od 15 dana.
Ako neko ne plati, onda i dalje država nema ništa s tim, već eventualno Parking Servis može da pokrene sudski spor. U slučaju stranih državljana, može samo da otpiše dugovanja.
[ Steve Lonmo @ 13.12.2019. 08:56 ] @
Znam da se "dnevna karta" ne zove "kazna", ali "kazna" je odomaćen izraz.
Citat: Java Beograd: U slučaju stranih državljana, može samo da otpiše dugovanja.
Možda te plaćanje ne dočeka na granici, ali neke druge mehanizme mora da imaju? U suprotnom ni jedan stranac sa stranim tablicama ne bi plaćao ništa, pogotovu "domaći stranci" sa BiH, CG, MK... tablicama? A to nema logike?
[ Steve Lonmo @ 13.12.2019. 09:03 ] @
Citat: Puke 12. decembar 2017. 21:08 #4851035
zivim u becu imam isti problem stiglo mi je na adresu da platim kazne iz srbije za parking ili ce me baciti na sud, dali je neko imao iskustvo da je stvarno morao ici na sud zbog toga??
Ocenite Preporučujem 1 Ne preporučujem 0 Odgovorite na komentar
Zoran 13. jun 2018. 07:59 #5204045
Izvini, kako si resio taj problem, posto je i meni pre neki dan stigla kazna na 192 Evra? Hvala
Ocenite Preporučujem 1 Ne preporučujem 0
https://www.novosti.rs/vesti/s...ing-servis-juri-bahate-strance
Citat: Srbin iz dijaspore Marko Tasić (40) tako je ostao zatečen kada mu je na adresu u Sent Galenu, nekoliko dana po povratku iz Srbije u Švajcarsku, stiglo da plati kaznu u iznosu od 164 franaka jer prilikom boravka u Beogradu nije dnevnu kartu za koju mu je nalog izdalo Javno-komunalno preduzeće "Parking servis".
https://www.telegraf.rs/vesti/...jcarskoj-153-evra-sta-sad-foto
[ Java Beograd @ 13.12.2019. 09:17 ] @
Citat: Steve Lonmo:Citat: Java Beograd: U slučaju stranih državljana, može samo da otpiše dugovanja.
Možda te plaćanje ne dočeka na granici, ali neke druge mehanizme mora da imaju? U suprotnom ni jedan stranac sa stranim tablicama ne bi plaćao ništa, pogotovu "domaći stranci" sa BiH, CG, MK... tablicama? A to nema logike?
Pa i ne plaćaju ništa. Bilo je pre par godina nekih akcija sa "lisicama" za točkove, za vlasnike koji imaju dugu istoriju neplaćenih računa, ali nešto ne čitam više po medijima da se to zaista i koristi.
Ti novinski članci o kaznama poslatih na adresu u inostranstvu, koje si citirao, su izmišljeni i plaćeni od strane Parking Servisa ne bi li zaplašili naše ljude koji dođu u Srbiju. Samo teoretski, Parking Servis može svoja potraživanja da proda bilo kome, pa i nekoj GG agenciji bilo gde u svetu. Ali, osnovna stvar je da Parking Servis ne može znati ime i prezime vlasnika stranog automobila. Pitanje je da li neka GG agencija ima pristup policijskim podacima o vlsništvu automobila. A sve i da ima, praktično, nikakva obaveza plaćanja tu ne postoji. Pišanje uz vetar, od strane Parking Servisa.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|