[ zoran @ 31.05.2005. 02:19 ] @
Neverovatno , taxi sat mi je nakucao 620 din od autobuske/željezničke stanice do sajma. Nije vredelo ništa , morao sam mu platiti |
[ zoran @ 31.05.2005. 02:19 ] @
[ NAZAD @ 31.05.2005. 02:38 ] @
Pa koliko je to kilometara voznje
Start je 40 din Prva tarifa je od 30 do 50 din po km Druga tarifa je od 40 do 60 din po km Treca je najskuplja i tu se racuna i povratak ali samo u situaciji da si isao van naselja. [ HerQl @ 31.05.2005. 02:49 ] @
sto mu nisi trazio racun?
[ Fuzz @ 31.05.2005. 02:56 ] @
Haha racun!
Ako mislis da te izlevatio, das mu koliko ga pripada, pozdravis se i odes. [ vindic8or @ 31.05.2005. 06:20 ] @
moram da priznam da ne znam sta znaci rec "izlevatio" .
a cena te voznje je 100-150 din, ako je u pitanju druga tarifa. sajam je otprilike 3-4 minuta voznje od glavne zeleznicke. trebalo je da mu trazis racun, ako krene da k**** kazes "firma mi placa, moram da pravdam trosak, ne pada mi na pamet da sam placam za voznju sa posla". ali pretpostavljam da taj koji te je odrao nije clan bilo kog taxi udruzenja udruzenja. jedino da si mu zapamtio tablice i prijavio ga muriji za nelegalno taxiranje. [ Joker @ 31.05.2005. 06:26 ] @
Ali na racunu bi trebao da ti napise tacnu relaciju da bi ti racun nesto vredio. Obicno se na racunu pise taxi usluga toliko i toliko dinara, tako da slabe vajde od takvog racuna.
[ yooyo @ 31.05.2005. 07:25 ] @
Uzeo si taxi od autobuske/željezničke stanice do sajma!? Mogu ti reci da si dobro prosao... Mogao ti je traziti i 20 evra!
Pravilo broj 1 za sve koji dolaze u Beograd: NIKADA NEMOJTE UZIMATI TAXI KOJI CEKA PARKIRAN NA AUTOBUSKOJ/ZELEZNICKOJ STANICI ILI AERODROMU! Predjite 10m dalje do ulice, i sacekajte da naidje neki drugi taxi. yooyo [ DjordjeRd @ 31.05.2005. 07:47 ] @
Prastari problem. Samo mi nije jasno što taksi udruženja i inspekcije sede skrštenih ruku. To je ruglo Beograda. Rešenje sigurno nije jednostavno, ali ne vidim da se neko sekira zbog toga.
[ vindic8or @ 31.05.2005. 07:49 ] @
isto pravilo vazi za bilo koji grad...
ako vec dolazite u bgd, najbolje pozovite neki radio taxi. tu vas sigurno nece zaebati. [ superbaka @ 31.05.2005. 07:53 ] @
zbog takvih baraba ja uvek drzim broj saobracajne inspekcije u mobilnom
011 322 7000 kazes mu lepo:" izvini na trenutak", izadjes iz auta, pogledas tablice i vratis se unutra... ako mu to ne bude dovoljno, onda mu spomenes saobracajnu policiju, organe rede itd... [ MileG @ 31.05.2005. 10:54 ] @
Resenje:
Citat: NIKADA NEMOJTE UZIMATI TAXI KOJI CEKA PARKIRAN NA AUTOBUSKOJ/ZELEZNICKOJ STANICI ILI AERODROMU! [ Balša @ 31.05.2005. 14:51 ] @
Citat: yooyo: Pravilo broj 1 za sve koji dolaze u Beograd: NIKADA NEMOJTE UZIMATI TAXI KOJI CEKA PARKIRAN NA AUTOBUSKOJ/ZELEZNICKOJ STANICI ILI AERODROMU! Predjite 10m dalje do ulice, i sacekajte da naidje neki drugi taxi. Najbolje rešenje je odšetati do nekog mesta gde se vidi ulični broj i pozvati mobilnim taksi na tu adresu. Ako već mora da se uzima taksi s ulice, gledati da to bude taksi nekog RADIO udruženja. Ako vas pokuša prevariti, odmah tražiti račun s napisanom relacijom i istovremeno zvati s mobilnog njegovo udruženje (a potom inspekciju, itd.). Iz tih razloga ja uvek koristim RADIO BEOTAKSI, jer znam da će ih, u slučaju da stranka uloži reklamaciju, njihov dispečer kazniti nedodeljivanjem vožnji najmanje jedan dan. Još ako je došao na poziv, u njihovoj centrali ostaju podaci o broju vozila i relaciji, pa će lopov tim više da nagrabusi. To znaju i sami taksisti, pa im tada na pamet ne pada da kradu. Pri tome imati u vidu da, na primer, RADIO Beotaksi nije isto što i običan Beotaksi. [ Nabukodonosor @ 31.05.2005. 16:00 ] @
Citat: isto pravilo vazi za bilo koji grad... Nije tacno. Ono sto je dobro, desava se samo u Beogradu, a ono sto je lose, to se desava svuda, a ne samo u Beogradu. To me strasno nervira. [ S_Kid @ 31.05.2005. 16:04 ] @
Uf bre Zorane, ne znam odakle si ali pretpostavljam da ti nije prvi put da dolazis u BG pa mi je tesko da poverujem da si uzeo taksi kod autobuske...
Pored prvog pravila koje je neko pomenuo - nikad ne uzimati taksi na stanicama nego ga stopirati na ulici, i gledati da li ima radio stanicu, postoji i drugo pravilo... nikada ne jesti bilo sta sa kioska na autobuskoj ili zeleznickoj :) [ Nabukodonosor @ 31.05.2005. 16:12 ] @
Iz kojeg razloga?
[ biotech @ 31.05.2005. 16:33 ] @
Citat: S_Kid:... nikada ne jesti bilo sta sa kioska na autobuskoj ili zeleznickoj :) ovo je tacno a taksi iz zemuna(prvomajska) do banjice(okretnica tramvaja) je nesto malo vise od te cifre i to u sred noci.mislim da te je odrao zesce [ Marenović Slaviša @ 31.05.2005. 17:01 ] @
Citat: Nabukodonosor: Nije tacno. Ono sto je dobro, desava se samo u Beogradu, a ono sto je lose, to se desava svuda, a ne samo u Beogradu. To me strasno nervira. Netacno. Potvrdjujem da i u Kraljevu ima divljaka koji cekaju na autobuskoj/zeleznickoj stanici i samo cekaju da te predju. Dobrodosli u Kraljevo, kazu oni.... Ima ih svuda, po svim gradovima. [ vindic8or @ 31.05.2005. 18:23 ] @
+ sam ja mislio i malo sire od srbije.
inace sam tek sada shvatio sta je nabukodonosor rekao. potpuno mi je bio besmislen i kontradiktoran njegov post, dok ti nisi ovo napisao. da ne bude zabune, ja ne znam da li sam IKADA na ovim forumima napisao kako je nesto dobro i to samo vezano za bgd. tj, sigurno nisam. otud wtf zabuna kod mene... [ Nabukodonosor @ 31.05.2005. 18:44 ] @
Citat: Netacno. Potvrdjujem da i u Kraljevu ima divljaka koji cekaju na autobuskoj/zeleznickoj stanici i samo cekaju da te predju. Dobrodosli u Kraljevo, kazu oni.... Ima ih svuda, po svim gradovima. Da, u Kraljevu ima 3 ili 4 automobila koji vec 10 godina ne rade, a stoje tamo iz ko zna kojeg razloga i nikada vozaci nisu u kolima vec ceo dan provedu u kafani. Tako da nisi u pravu. Sve ostale taxi sluzbe (a ima ih jedno 50) su RADIO taksiji. [ Marenović Slaviša @ 31.05.2005. 19:02 ] @
Pa oni ne rade po ceo dan jer im je dosta da navataju dva- tri putnika sa stanice i to im je dovoljno za taj dan, tako da ih neces videti da se pretrzu od posla. Ima im dovoljno za kafanu.
[ Nabukodonosor @ 31.05.2005. 20:51 ] @
joj sta ti pricas....
[ S_Kid @ 31.05.2005. 22:10 ] @
@Nabuko, meni su taksisti uvek nabacivali cifru preko kad odem u Crnu Goru, Budimpestu da ne pominjem, s tim da tamo ne znam jezik pa ne mog se svadjam...
Ko se vozio po NS-u za vreme Exita verovatno ima slicna iskustva... Druga stvar je to sto su BGD divljaci extremno bezobrazni i van svake moralne mere... A nemoj nista da jedes po kioscima kod stanica jer... uostalom probaj, neces daleko stici :) [ Nabukodonosor @ 31.05.2005. 23:40 ] @
Citat: Druga stvar je to sto su BGD divljaci extremno bezobrazni i van svake moralne mere... E bas o tome govorim. Citat: A nemoj nista da jedes po kioscima kod stanica jer... uostalom probaj, neces daleko stici Pa imao sam prilike da nekoliko puta probam i jos sam ziv. Mada sam mozda bio mnogo gladan, pa mi nije smetalo. [ Nikola_BGD @ 01.06.2005. 00:24 ] @
Jednom prilikom sam cekao jednu babu iz subotice da stigne vozom i stigao dole kolima. (golf I '79).
Sacekam babu izadjemo napolje, ja vucem stvari, taxista pita jel treba voznja, ja reko ne treba kolima sam. Dodjem do auta, nece da upali, zeza alnaser. Mali parking, guzva, ne mogu na gurku da palim. Reko nista idemo na taxi. I ona zapuca pravo na ONE taxiste i dok sam se ja osvestio ona je vec ubaclia stvari unutra. Ne treba da pominjem da nas je ODRAO. Jos to onja isti taxista sto mi nudio voznju u startu. A to je bilo jos pre jedno 3 godine ako se ne varam. Nista se nije promenilo nazalost. [ zoran @ 01.06.2005. 00:41 ] @
Sva sreća što nisam ogladneo kad sam stigao na stanicu , pa nisam ni jeo.....
U svakom slučaju , na prvi pogled veoma lep utisak , preseo mi sajam. [ NAZAD @ 01.06.2005. 00:51 ] @
Ma kao da je to bitno,vazno je da si ti bio,na samu Erotike ba
[ bukovski @ 01.06.2005. 01:16 ] @
ah da znam tu caku sa BG ! :)
isto je i u Nis znaci nemojte taxi sa stanice vec npr 0189797 018 9715 0189710 i sl ! u Nisu je usaglasena cena svih taxi udruzenja tako da je nebitno koga pozovete sve cene su iste , naravno osim divljaka ! poz [ zoran @ 01.06.2005. 01:17 ] @
Ma jedino me je to oraspoložilo
[ commissar @ 01.06.2005. 13:00 ] @
@vindic8or: "izlevatio" znaci namagarcio, nasankao, izradio, zaj**ao, i sl. Rec je svojstvena za bosanski zargon, mogao si je cuti u Nadrealistima (ako si ih gledao). Takodje si mogao cuti i rec "levat" (onaj koga je neko "izlevatio") :)
E, da.... Ja licno nisam imao losih iskustava sa taksistima (valjda sam imao srece), ne racunam situacije kada su me tri voznje na istoj relaciji kostale svaki put razlicito i kad taksista vidi da zurim i odugovlaci sa trzenjem sitnine da mi vrati ceo kusur. [ srdjee @ 01.06.2005. 17:37 ] @
1. A koliko bi trebala da je normalana cena voznje od Autobuske stanice do aerodroma Surcin ?
2. Koji taxi preporucujete ? [ vindic8or @ 01.06.2005. 18:20 ] @
1. nisam siguran. pretpostavljam oko 600 din.
2. lux. 3033123 - najbolji automobili u proseku, precizni, ne smaraju u toku voznje, popust 20% na poziv. [ ddz @ 01.06.2005. 18:43 ] @
Video sam na bilbordima pre par meseci reklamu za taxi udruženje, preko kog vožnja do aerodroma iz bilo kog kraja grada košta 500 din. Maxiss ili žuti, nisam baš siguran, studentska demencija...
[ iNCUBUs @ 01.06.2005. 19:13 ] @
To je BeoTaxi, vožnja se plaća najviše 500 dinara, ili manje - tj onoliko koliko taximetar napiše.
I odnedavno im više ne postoji noćna tarifa. Za svaku pohvalu. [ Beltrammi @ 02.06.2005. 20:52 ] @
Ovaj nas svet ovde u Srbiji nista ne moze da ukapira i samo trazi neku pravdu.
Zna se jako dobro da je taxi ispred stanice najskuplji kao sto je i pivo u Budvi u julu najskuplje u celoj SCG. A znaju se razlozi tome. Pogodite se za cenu pre ulaska u taxi i ne mudrujte mnogo. Ako vam je puno, vratite se da zaradite vise pa se onda vozite. [ Lappy @ 02.06.2005. 23:07 ] @
Jedan moj drug iz Finske, cist Finac inace, poslednji put kada je dolazio, u vozu istrosio bateriju od telefona, pa na stanici trebao da nas nazove da dodjemo po njega.
Muvao se nesto oko govornice pokusavajuci da skonta gde da kupi onu halo karticu za to i neki od tih likova sto love ljude oko stanica mu ponudi da nazove sa njegovog mobilnog, ali kao ovde je to skupo, pa videcu koliko si potrosio, pa da mi platis. I on, kao, O.K. I za jednu recenicu, kao: Hey, I'm in Belgrade, come to pick me up, uz'o mu 20 Eura [ Marko_L @ 02.06.2005. 23:24 ] @
Citat: Pogodite se za cenu pre ulaska u taxi i ne mudrujte mnogo. Kakvo bre crno pogađanje ? Pa valjda svaki legalan taksista mora da bude član legalnog taxi udruženja i valjda svako legalno taxi udruženje mora da ima jasno definisan cenovnik koji opet mora da bude jasno istaknut.Šta je tu nejasno ? Nije bitno da li je cena po kilometru 5, 50 ili 100 dinara, ali ona mora da se zna, za svaku tarifu i mora da se zna od koliko do koliko važi koja tarifa.Ako me je prevezao 10 kilometara, u tarifi gde je cena po kilometru 5 dinara (start neka je 25 dinara), on može da mi naplati 75 dinara i ni dinar više, bez obzira da li je neki praznik ili sajam ili šta već (osim ako to nije definisano i jasno istaknuto na vidnom mestu, pa da ja mogu da biram da hoću ili neću da se vozim).Nema tu mesta nikakvom pogađanju, pa ne kupujem ja krompir od njega, pobogu. [ zoran @ 03.06.2005. 00:15 ] @
To bi trebalo da bude tako.
Šta ako njegov cager umesto 5-6 Km navrti 25Km ??? Kako to neko da zna? [ Ivan Dimkovic @ 03.06.2005. 00:24 ] @
A, pa zna MUP Srbije i inspekcija koji ce se pobrinuti da mu cager sledeci put vrti 5 km , ali kad plati sve kazne i ako ikad dobije dozvolu da taksira :-)
Cuo sam da obozavaju divljake :-) Hehe... inace pre koju nedelju, aerodrom bgd... ulazim ja u taksi koji sam zaustavio (ne iz one ekipe) - i lik pali taksimetar... Dakle, nismo ni izasli na autoput - a vec bilo 100 din :-) Ja kazem liku "nesto ti mnogo ide ovaj taksimetar" - i dobijem odgovor: "a ... to je zato sto idemo sporo, sad kad ubrzamo na autoputu ima da ide manje' !!! :-)))) Na kraju je izasla voznja 800 din do grada... valjda je lik iskljucio turbinu ... ali odgovor mu je bio mega-lud :-) [ Nikola_BGD @ 03.06.2005. 00:26 ] @
Ne slazem se da taxi na stanici treba da bude skuplji, kao sto je skuplje pivo u budvi tokom jula.
Taxi pripada udruzenju i jedinstvenom tarifnom sistemu i nema tu mesta za dodatna naplacivanja. Sad to sto on radi na stanici to ne znaci da treba da uzima vise para. A i ovi sto dezuraju ispred bolnica nisu nista bolji.... Zimus sam sa kevom izlazio iz klinickog centra, ona na stakama, jedva ide, prilazimo taxiju, on nece da nas vozi do 29 novembra... I bas ga brika sto se keva jedva dogegala do njegovih kola. Onaj iza ne secam se da li je hteo ili smo morali cak u treci da ulazimo. Ja bi mu za to izbiravanje uzeo taxi dozvolu i zabranio mu da ikada za istu konkurise ponovo.... [ Marko_L @ 03.06.2005. 00:54 ] @
Citat: Šta ako njegov cager umesto 5-6 Km navrti 25Km ??? Kako to neko da zna? Vrlo lako.Tražiš mu da ti izda račun gde će jasno da ti napiše trasu kojom te je vozio, pređenu kilometražu, cenu po kilometru u tarifi u koju si upao, cenu starta u toj tarifi...i onda lepo uzmeš auto kartu i proveriš da li te je prevezao toliko...Ukoliko nije, pravac u inspekciju sa računom, pa da vidiš kad će više taj da vozi.Mislim, ok, ja razumem taksiste, njih košta gorivo, mnogi otplaćuju kredit za auto i sl., ali nema on pravo mene da potkrada zbog toga.Lično slabo koristim taksi usluge od kada imam auto (a to je negde oko 2 godine), ali kada god me je vozio neki pošteniji, nije bio problem da ga počastim, ali nema on pravo da sam sebe časti mojim parama, u tome je stvar. [ zoran @ 03.06.2005. 01:27 ] @
Nisam nikad video da dobiješ račun za taxi.
Šta mene briga za njegov kredit , ni njega nije briga što je bio nemilosrdan . Ali što je previše, previše je. Pa zar ne važe samo FK računi ? Odkud sada neki drugi ? [ vindic8or @ 03.06.2005. 08:30 ] @
pa sad cak i neki taxisti imaju ugradjene fiskalne kase u automobile :) a ostali ti pisu priznanicu, sto je isto legalno :)
[ Carlito Brigante @ 04.06.2005. 17:27 ] @
Moj jutrosnji dozivljaj sa Mr.Cab Driverom:
Oko 05.30 vracam se sa "Ambisa". Posto sam bio propisnim "gasom", zaustavljam prvi taksi, ne obracajuci paznju da ganc nova Lancia nema plavu krovnu taxi oznaku. U drustvu sam jedne norvezanke tako da smo ceo put ona i ja pricali na engleskom. Stizemo pred moju zgradu (N.Bgd-Fontana) i celavi dizelas mi saopstava da je taksimetar pokazao 650 din! Na to mu smireno odgovaram da mi pripremi racun na "Kurir d.o.o." (moj cuveni blef kad nisam zadovoljan iznosom racuna). On se, naravno, pravda da je potrosio sve priznanice. Razgovor je tekao otprilike ovako: Celavi: Znas, brate, danas je subota, ne mogu da pronadjem ko ima racune. Ja: Ne interesuje me, juce je bio petak... Moras mi napisati racun, ja sam novinar "Kurira", moram firmi da pravdam svoje troskove! Celavi: Ali, ja ne radim ni u jednom u udruzenju, ja sam samostalni taksista. Ja: OK, onda cu morati da pozovem Taxi Inspektorat (011/322-7-000, ZAPAMTITE OVAJ BROJ!). Daj mi tvoju ID karticu. Celavi: Nemas ti bre ovlascenja da me legitimises. Ja: Naravno da ne mogu da te primoram na to. Ali, prvi moj komsija je komandir smene u Interventnoj jedinici u 29-om. Mogu da ga probudim (Uzimam mobilni), samo moram da te upozorim da je veoma zaje*an kada ga neko rano budi. Ili ce poslati najblizu interventnu da te "legitimise" (pokusavam da budem sto maliciozniji izgovarajuci legitimisanje). Mislim da oni imaju ovlascenje da ti zatraze ID. Celavi (sada vec pomirljivim tonom): Brate, nemoj, nema potrebe... Ajde da se dogovorimo... Sta nije u redu sa racunom? Ja: Racunom? Racun si rekao da nemas, ali mislis li da imam dlakava ledja pa da me sisas ko ovcu? Celavi: Znas, brate, ovo je nocna tarifa! Ja: Znam da je nocna, nisam blesav da danju idem na "Ambis". Vrlo dobro znam koliko moze da kosta voznja Sajam-Fontana nocu! Celavi: Brate, jel' u redu 500 kinti? Ja: Naravno da nije. Celavi: Pa sta mislis koliko kosta? Jel' moze 400? Ja: Ne moze 400. Evo ti 200 i budi srecan jer sam te castio za gorivo. I castio sam te sto te momci iz interventne nisu kroz prozor za gusu izvukli iz kola! Celavi: Znas, brate... Ja: Znam, "brate", znam... Pametniji si kad cutis... Dajem mu 200 dinara, izlazimo iz kola, celavac zadera po anlaseru i nestade u beogradskom jutru... [ veseliz @ 07.06.2005. 11:23 ] @
E ovako da ne bih otvarao novu temu, ( ako je potrebno neka moderator kaze pa cemo da prebacimo), a da bi unapredili malo uslugu, bilo bi lepo da kazete svoje zelje. Posto mogu da uticem iz ljude u "Zutom taksiju" na razne stvari, a pre svega hocu da promenim onu poruku koja se emituje dok je poziv na cekanju. Pa eto recite sta biste voleli da cujete tada? Mislio sam da ubacim neku muziku,,, cisto da odmore ljudi malo... :) osecam da im je muka od ovoga do sada jer nije menjano skoro dve godine :) tako da .. dajte svoje predloge,,, moze za sve,,, a pre svega za pesme koje bi bila prikladne za cekicanje ;) [ Ivan Dimkovic @ 07.06.2005. 12:52 ] @
Citat: Nisam nikad video da dobiješ račun za taxi. Pa kako da pravdas troskove ako se vozis na racun firme? Racun za voznju je normalna stvar od kada postoji i taksi. Citat: Pa zar ne važe samo FK računi ? Vazi standardan taksi racun, na kome stoji datum, vreme voznje, pocetak i kraj, i broj taksiste, uz potpis. [ Beltrammi @ 07.06.2005. 15:36 ] @
Pa nije bas tako crno-belo kao sto vi mislite. Pogotovo je preteran vas idealizam prilikom pozivanja, tarife, ovo ono...
Ovako. Svaka struka ima svoje cake. Idite malo pa pricajte sa taksistima. Ja ne moram jer sam cuo od jednog decka, na jednoj svadbi, slucajno. Taksista ne moze tek tako da ceka na nekoj lokaciji. To su nepisana pravila sluzbe. Tacno je da postoji cenovnik, ALI... on ceka na red za masnu lokaciju dugo vremena i on ocekuje da ubode bar 20 evra. Sad vi kazete: e vozi me na Slaviju. E nema problema 1000 dinara ! U Italiju sam jednom doputovao kasno. Nema prevoza, a ja sa 5 kofera. Isao bi ja peske do stana, oko 2 km ali ne mogu zbog bagaza. Sad, normalno, taksi tu kosta oko 8 evra, ali ja sam na stanici u pola 2 ujutro. I... nailazi taksi, pitam posto, kaze 25 evra. Mnogo. Utom nailazi jedna Rumunka i drugi taksi i ulazimo zajedno, ja ga pitam, koliko ovo moje dodje. On me gleda kaze 10 evra ! Rumunku je ostaviona 1 km voznje i uzeo joj 8 evra. Taksimetar mu je radio pro forme i stvarno ej nakucao 8 evra po tarifi, ali ja sam ispostovao dogovor i dao 10 evra. Pazite a to je u Italiji. Ne mudrujte mnogo, nego mislite. A pre svake akcije stavite ipak ruku u dzep ! [ Ivan Dimkovic @ 07.06.2005. 15:52 ] @
Citat: Pa nije bas tako crno-belo kao sto vi mislite. Pogotovo je preteran vas idealizam prilikom pozivanja, tarife, ovo ono... Nije idealizam, nego zakon o taksi prevozu - ok, ako ti pristanes da se pogodis sa taksistom i platis mu vise od taksimetra, to je tvoja stvar - al to nema blage veze sa lopovlukom zvanim "turbina" Kad vidis tablu taksi udruzenja, to znaci da taksista postuje cenovnik udruzenja ciju tablu nosi. Citat: Ovako. Svaka struka ima svoje cake. Idite malo pa pricajte sa taksistima. Ja ne moram jer sam cuo od jednog decka, na jednoj svadbi, slucajno. Taksista ne moze tek tako da ceka na nekoj lokaciji. To su nepisana pravila sluzbe. Tacno je da postoji cenovnik, ALI... on ceka na red za masnu lokaciju dugo vremena i on ocekuje da ubode bar 20 evra. Sad vi kazete: e vozi me na Slaviju. E nema problema 1000 dinara ! A sta mene, ili bilo koga drugog, briga za njihova interna nepisana lopovska "pravila sluzbe" ??! Znaci Pekaru Aci ces da platis kiflu 200 dinara onog dana kad nema promet, jer jbg... skupa lokacija, mora da se otplati nekako :-) Ne, to ne sljaka tako - nema prava to da radi, ako mu ti das pare OK - ali i ako necas da mu platis i to je savrseno OK, stavise - pravilnije je. Citat: U Italiju sam jednom doputovao kasno. Nema prevoza, a ja sa 5 kofera. Isao bi ja peske do stana, oko 2 km ali ne mogu zbog bagaza. Sad, normalno, taksi tu kosta oko 8 evra, ali ja sam na stanici u pola 2 ujutro. I... nailazi taksi, pitam posto, kaze 25 evra. Mnogo. Utom nailazi jedna Rumunka i drugi taksi i ulazimo zajedno, ja ga pitam, koliko ovo moje dodje. On me gleda kaze 10 evra ! Rumunku je ostaviona 1 km voznje i uzeo joj 8 evra. Taksimetar mu je radio pro forme i stvarno ej nakucao 8 evra po tarifi, ali ja sam ispostovao dogovor i dao 10 evra. Pazite a to je u Italiji. Hehe, pa i u Italiji ima dosta sitnih prevaranata kao i u Srbiji i Grckoj uostalom - covek je pokusao da iskoristi situaciju sa 25 evra jer je kasno i ti si pun kofera, itd..., ti si ga otkulirao i to je to... A, sasvim je druga situacija kad ti udjes u taksi i lik ima taksimetar koji ide 3x brze, a taksista ima tablu taksi udruzenja koje nema takve cene Znamo mi svi da Beotaxi bez broja moze da bude divljak koji Beotaxi video u zivotu nije - ali to je jos jedno krivicno delo ako ga tuzis, just for the record ;-) Dakle - turbina je ilegalna, ako si se pre toga pogodio za cenu - onda je druga prica sasvim. [ Beltrammi @ 07.06.2005. 16:05 ] @
OT
Citat: Dimkovic: Hehe, pa i u Italiji Mala digresija. Evo jos jednog, par ekselans primera kako nas narod ne napustaju duboko ukorenjene a pogresne predrasude. Italija: osnivac EU, clan G7 (to znaci sedam najrazvijenijih SVETA), clan NATO, UN. Kolevka Renesanse... Rim, Firenca, Venecija... trebali sta jos reci ? A Srbija ? Nema veze, opet cemo se mi svakom podsmehnuti. Tako smo nekad govorili: ako je Grcka usla (a mislili to njesra od zemlje) pa ucicemo i mi. Sad kad smo videli da je i to mnogo, sad kazemo pa evo ulaze BG i RO , misleci opet o njima kao ma to je shit od zemlje. I tako... Rugala se ruga... Verovatno kad udje i Albanija necemo se vise smejati. Naime, nece imati kome... [ Ivan Dimkovic @ 07.06.2005. 16:14 ] @
Da, u Italiji i Grckoj su mnogo cesce te sitne prevare, nego u zemljama severne EU, bez obzira ko je osnivac EU i da li je clanica EU, G8, NATO, INTERPOL-a, WTO-a i ne znam ti ja jos cega...
Sta je tu sad pa cudno - i zasto je to uvredljivo bilo kome - ta tvoja prica sa taxistom ti jako tesko ne bi desila u Nemackoj ili skandinavskim zemljama ili jako retko u UK (meni se desilo cca 2 puta u Nemackoj i mnogo puta u Francuskoj (tipa, taxista nece da vozi, ili hoce da naplati vise, tipa min 10 evra, a voznja je 8 evra i sl...), a vozim se cesto taksijem). Sto ne znaci da je bilo koja od ovih zemalja "bolja" ili "losija" niti da su ljudi bolji ili losiji - vec da je tvoj problem sa taksistom za vise ocekivati u Italiji nego u Nemackoj, Svedskoj ili UK... Tj. uzimati Italiju ili Grcku za neki komparativni primer "vidi dobra zemlja, a taksisti isto kradu" je los - jer tamo je poznato da taksisti tamo hoce da predju. Da li sam sada bio jasniji? :-) Nema tu ruganja ili predrasuda vec ciste cold facts... Stvarno nemam nameru da se rugam bilo kom, ili da dovodim u pitanje doprinos Italijana razvoju moderne civilizacije, vec ti samo kazem da danas, u ovom trenutku, tamo mozes ocekivati da tu i tamo budes prevaren od strane taksiste :-) Uzgred, cisto sumnjam da, kao u Srbiji, neko u Italiji sme da koristi laznu tablu i turbinu - a znam za jedan primer u Grckoj koji je mnogo smesan a vezan je za doticni "alat" :-))) [ techtris @ 07.06.2005. 22:04 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: A, sasvim je druga situacija kad ti udjes u taksi i lik ima taksimetar koji ide 3x brze, a taksista ima tablu taksi udruzenja koje nema takve cene Ovo je pravilo za novu godinu.... svi taksisti imaju table taksi udruženja ali cene vožnje su astronomske. 1. januara ujutru, u centru grada praktično ne možeš naći taksistu koji uključuje taksimetar. I sad samo čekam da neko počne da priča kako ljudi moraju tako da rade jer je nova godina, nisu sa svojim porodicama, ne provode se... bla bla bla... koga je briga za to, ako u zakonu ne stoji da mogu da povećaju cene te noći za 100 do 200 % [ S_Kid @ 07.06.2005. 23:57 ] @
Carlito, mislim da za tu relaciju 200din ipak nije realno jer dnevna voznja Crveni Krst - Sava Centar sa popustom kosta ~150din.
Nocna za relaciju Vuk - Piramida je ~400din, uglavnom koji dinar preko... Mislim da je nocu Sajam - Fontana verovatno oko 300din. [ salec @ 08.06.2005. 09:29 ] @
Da citiramo shibizzare ("sllucajnu" publiku, to jest): "A ti bi uzeo njegove pare da si ti dobio, a?"
Carlito ga je samo malkice kaznio zbog pokusaja prevare, mogao je i da mu ne plati nista, posto je lik "pao". U situacijama sukoba, gde nisu unapred postavljena pravila (ili gde nema vanjske, jace sile koja kaznjava nepostovanje pravila, odnosno gde je pobedjeni u njenoj nemilosti) pobedjena strana ne dobija nista, osim onoga sto kao znak milosti pruzi pobednicka. Posto je lik "pao" vec kad je podlegao pretnji "interventnom" prakticno priznavsi da je kriv, samo je pitanje gde je granica do koje bi bio pokoran (ravnoteza njegovog verovanja u pricu o komsiji komandiru i sa druge strane gubitka koji mora da podnese ako nece da "zove" blef). Da ne dobije nista, mozda cak da jos i plati iz dzepa? Neki ljudi su u stanju da tacno procene granicu (npr. policijski isleditelji, profesionalni pokerasi i iskusni ulicni prevaranti). [ techtris @ 08.06.2005. 09:56 ] @
Mislim da je Carlito imao sreće ukoliko je njegova priča istinita, jer je mogao da na licu mesta dobije žestoke batine. Na njegovu sreću, taksisti se mnogo više plaše od kako su raznorazne psihopate počele da ih ubijaju.
[ salec @ 08.06.2005. 16:23 ] @
Vidim da problematicni preduzetnici uvek imaju simpatije bar jednog dela publike koja se poistovecuje sa njima u rogue - romantizmu. Bas je super, vozikas se po gradu, vidis svasta, varas i potkradas ljude, bijes ih ako te otkriju, sta ti ko moze... prava FRP igra IRL!
Ne kazem, treba umeti blefirati ili ne pokusavati uopste. Ali nije poenta u tome. Jebe se taksisti da mlati putnika, odnosno da ga bukvalno opljacka (primenom sile), da rizikuje teske krivicne optuzbe za nekoliko stotina dinara. Doci ce druga ovca. Ne zaboravimo da je to uobicajeno "rezervno" zanimanje i da je veci procenat taksista nego ljudi u drugim strukama ima kriminalni dosije ( cesta klauzula "da nije krivicno osudjivan" u oglasima za posao ih usmerava na "slobodna zanimanja"), a ko je zuljao dasku izgubi entuzijazam da ima ikakva posla sa zakonom i policijom. U tom slucaju, mozda je verovatnoca mala, ali je MOGUCNOST da prodjes onako kako ne bi zeleo nepodnosljiva i to je osnova za kompromis. [ Carlito Brigante @ 08.06.2005. 18:24 ] @
Citat: S_Kid: Carlito, mislim da za tu relaciju 200din ipak nije realno jer dnevna voznja Crveni Krst - Sava Centar sa popustom kosta ~150din. Nocna za relaciju Vuk - Piramida je ~400din, uglavnom koji dinar preko... Mislim da je nocu Sajam - Fontana verovatno oko 300din. U pravu si, tacnije voznja kosta 300-350 dinara, otkako sam prestao da se glupiram sa drink&drive avanturama, nocu cesto koristim taxi usluge. Dao sam mu 200 kinti, jer nisam zeleo da budem jaj*ra kao on. Jednostavno, take-it or leave-it. Nije ni stvar u kinti, te veceri sam potrosio 5x vise novca nego sto mi je trazio, vec je stvar principa. Ne dozvoljavam da me rade ljudi gori od mene (taksisti, konobari, sverceri,...)! Citat: techtris: Mislim da je Carlito imao sreće ukoliko je njegova priča istinita, jer je mogao da na licu mesta dobije žestoke batine. Prica je istinita. Sto se tice moje "srece", u takvim situacijama nikada nista ne preduzimam bez adekvatne zaledjine. Ne plase me likovi koji ce pokusati da se biju zbog 650 dinara, za takve sa sobom uvek nosim CS-bocicu suzavca. Vrlo efikasno, vrlo elegantno. Ne prljas ruke sa sljamom. Doduse, uvek sam pristalica pristupa da je protivnika bolje urazumiti nego razbesneti! Citat: techtris: Na njegovu sreću, taksisti se mnogo više plaše od kako su raznorazne psihopate počele da ih ubijaju. Nesto ne bih rekao da izgledam tako da me taksista-divljak svrsta u folder "raznoraznih psihopata". I za sam kraj, zeleo bih da pomenem da se radi samo o grupi taksista. Sa ostalima imam veoma dobro iskustvo. Ukoliko se vozim sam, nikada ne sedim na zadnjem sedistu, vec se uglavnom lepo ispricam sa vozacem. Nikada necu zaboraviti starog gospodina iz "Lux"-a koji me jednom vozio u mecki 126 iz '79 koja izgleda kao da je juce izasla iz fabrike. Na moju opasku da ne mora da mi persira, rekao je da je za njega musterija svetinja i da ne moze da dozvoli da mi se ne obrati sa "Gospodine"! Inace sam fan Mercedesa, pa smo ostali jos pola sata u kolima caskajuci pred mojom zgradom! [ Nikola_BGD @ 09.06.2005. 20:53 ] @
MA taksisti su opste poznati kao uglavnom teski ljudi koji "su uvek najpametniji" tako da to da nece hteti da se upustaju u fizicki obracun - po meni ne stoji.
Inace, svaki put kad sam trazio racun za voznju ovaj je galamio dizao tenziju i slicno. Prosto da se najezis sa kim imas posla. A opste je poznato sta se desi kad se bijes sa taxistom. Pre nego sto se pobijete, ima da zove preko motorole i da kuka pa kad se skupi njih 50 u roku od odmah ima takve batine da dobijes da te ne zakrpi niko... Mog burazera su jednom prilikom izbacili iz taxija na pola voznje. Javio neko preko motorole da ga je udario takav-i-takav auto tu-i-tu i ovaj kad je cuo, kaze ljubazno mom burazeru : izvinite, moracemo ovde da prekinemo voznju, ne morate nista da platite, kad s eovako nesto desi mi jurimo da se nadjemo kolegama morma sada da trazim tog sto je cukno kolegu i zapalio... mislim.. sta reci... filozofija čopora... poz... [ zveckoo @ 12.06.2005. 20:28 ] @
I onda se cude kad se nadje neki psihopata pa pocne da ih ubija.....
[ berserk @ 12.06.2005. 20:43 ] @
@ all Ako vas oni nesretni taxisti izvacare pozovite ovaj broj.Onda ce moci samo da pljachkaju na drugi nachin, jer nece imati dozvolu.Ovaj br. ste mogli naci u dnevnim novinama.
011322700 Sluzba radi 24h. samo za Bg pozz p.s. Krvi im se napijte i za mene(Taxi drivers must die!--- taken from GTA2) :) [ berserk @ 12.06.2005. 20:53 ] @
Kada taxistu odvalite od batina,u roku od 30sec dodje cela postavka koja radi u to vreme na jednu finu osveticu.Zato sledi drugarska preporuka :
>>>Kada taxisti poklonite onako jednu finu frakturu lobanje i unutrashnje krvarenje zbog prevelikog rachuna,udaljite se sa mesta shto pre(u stvari pljunite ga josh jedan put,dok onako bljuje krv po zemlji),jer ce se oko vas stvoriti otprilike 100 taxi-sidrasha zeljnih da vama daruju neshto od pomenutog.Oni su bre ORGANIZOVANI KRIMINAL(tj. tako funkcionishu). I josh jedna preporuka: >>> Idite peshke,zdravije je! :) [ berserk @ 12.06.2005. 20:59 ] @
O5 kasnim sa preporukama ,Nikola_BGD vam je opisao celu situaciju.
[ berserk @ 12.06.2005. 21:07 ] @
A i superbaka vam dade telefon. Sledeci put chitam sve odgovore ,sorry.
Kasnish berserche ,kasnish :) [ Ivan Dimkovic @ 12.06.2005. 21:14 ] @
Za shibadzije lepo kupis OVO:
http://www.nonlethaldefense.com/st90vostgunw.html 900 000 volti, u roku od odmah od shibadzije prave bivsi problem ;-) [ berserk @ 12.06.2005. 23:13 ] @
@ Ivan Dimkovic
Tejzer, iskusno! Chuo sam da imaju da se kupe na buvljaku,u Sniper-u ih nema vec 5 godina(zabranjeni su kod nas)! [ Ivan Stanojevic @ 14.06.2005. 01:23 ] @
hmm, cena se pogadja pre nego sto udjes u taksi...
[ vranic_a @ 14.06.2005. 08:13 ] @
E gde ima kod nas da se kupe el sok i koliko kosta????????????
Pa stvarno su ljudi u pravu za taxi kod stanice, ima u kraljevu 7-8 koji stoje kod stanice non stop, vise ne voze nego sto voze, a ovi ostali radio taxi kojih ima 1000 non stop se vrte, vozaci rade po 12 sati ne staju pojedini. E sada jedni retko voze a drugi se odrase pa ti vidi razliku u ceni. U KV taxi sluzbe: TIM taxi sity taxi delta taxi maxi taxi ( prvi radio taxi u KV) radio taxi profi taxi ima ih jos nemogu da se setim [ toleander @ 14.06.2005. 09:06 ] @
Citat: berserk: @ Ivan Dimkovic Tejzer, iskusno! Chuo sam da imaju da se kupe na buvljaku,u Sniper-u ih nema vec 5 godina(zabranjeni su kod nas)! nisu zabranjeni http://www.mup.sr.gov.yu/domino/pio.nsf/samoodbrana [ berserk @ 14.06.2005. 19:23 ] @
@ toleander
TAKO,TAKO TRAZITE RUPE U ZAKONU! :) Jao ,ala cu da ga kupim u shto kracem periodu(da uchim neke drugare kako da se opuste :)). pozz and tnx to toleander [ veseliz @ 15.06.2005. 14:34 ] @
Cena je ta koju otkuca taksimetar! :) A moze da se pogadja pre voznje eventualno, ali to se praktikuje u principu kada je duzi neki put u pitanju.
Uzgred, od danas Zuti taxi daje popust na telefonski poziv 20% na celokupan iznos, koji pokaze taksimetar. Do sada nisu davali popust uopste. [ zoran @ 18.06.2005. 00:25 ] @
Jeste čuli da taxisti iz udruženja se bune protiv slobodnjaka-neregistrovanih. Koji izgleda najviše štete ugledu taxista.Klepaju kolko stignu.
Kako prepoznati taxistu divljaka ? ima tablu, ima taximetar.... [ Lalemajstormoler @ 18.06.2005. 00:45 ] @
Jako tesko,imaju i racune,jedino da nam uvedu fiskalne kase,sto bih ja najvise voleo......
[ S_Kid @ 18.06.2005. 02:21 ] @
www.armyshop.co.yu, imas da kupis ovaj electro shocker :)
Legalno je nositi ga mada ce ti ga svaki pandur oduzeti... sprej nije legalan :) [ Ivan Stanojevic @ 18.06.2005. 10:30 ] @
imao sam taj shocker, interventna mi ga je oduzela i napisala prijavu, platio sam i kaznu od par hiljada din....
[ veseliz @ 18.06.2005. 10:49 ] @
Citat: zoran: Jeste čuli da taxisti iz udruženja se bune protiv slobodnjaka-neregistrovanih. Koji izgleda najviše štete ugledu taxista.Klepaju kolko stignu. Kako prepoznati taxistu divljaka ? ima tablu, ima taximetar.... E ovako, svaki taksi u Beogradu koji ima kviska (malu elipastu tablu plave boje koju izdaje grad) je legalan. E sad, ima slobodnjaka koji nisu ni u jednom udruzenju. Njima je tabla samo sa natpisom TAXI uglavnom sive boje, mada ima i drugacijih, i ispod pise ime i prezime taxiste. To mu je kao firma. A Neregistrovani su ti koji stete ugledu jer ih u principu bas briga. Oni uglavnom nemaju kviska, a na glavnoj firmi im je po defoltu :) broj necitljiv (uglavnom sa zadnje strane) tako da ... i ako sednete u takvo vozilo, nemojte da platite ! :)))) Jer samo tako ce da shvate da ne treba da rade! :) Jer uvek ima ljudi koji se ne razumeju, i upecaju se! Ne mora da znaci da ce takav taksista da krade, i da naplacuje vise, ali on nema dozvolu da radi, i nije problem sto ce da vam uzme pare nego sto ko zna da li ima, na kraju krajeva i vozacku dozvolu :) Nemojte da se kockate sa svojim zivotima, i pazite kome poveravate da vas prevozi! Ps. Resenje za problem sa preteranim cenama, je taj da jednostavno ne paltite nista, ako nece da izda racun! Znaci, odbije da napise racun, jednostavno izadjete i ne platite! Prosto zar ne? [ bakara @ 22.06.2005. 14:07 ] @
>> Ps. Resenje za problem sa preteranim cenama, je taj da jednostavno ne
> paltite nista, ako nece da izda racun! Znaci, odbije da napise racun, > jednostavno izadjete i ne platite! Prosto zar ne? Da li je bas tako prosto? Mislis da ce da te pusti tek tako? -- Using Opera's revolutionary e-mail client: http://www.opera.com/mail/ [ veseliz @ 22.06.2005. 14:40 ] @
Pazi sad ako ce da te bije,,, jbg. Znam da nece! :)
Mora da ti da racun. I ako dekra, onda je gotov, znaci, ako ti daje ispravan racun, onda mora i cena da bude ok! Nemojte da se vozite sa taxijima koji imaju prelepljene firme, ili koji imaju sa zadnje strane obrisan ili zamuljan neki broj, jer su uglavno derikoze. I ne znate sta ce da vam se desi kad udjete :) Ima u Beogradu nekoliko udruzenja koja su sredjena, i vode racuna o imidzu, tako da sankcionisu sve nepravilnosti. Nemojte da se ustrucavate da prijavite nesavesne vozace, jer samo tako moze da se zavede red. evo broj za Zuti taxi. 328-30-51. ili 328-30-50, za slucaj da primetite bilo sta.i trazite predsednika Voju, ili nekoga iz nadzornog odbora, uvek ima nekoga Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|