[ fanfon @ 08.06.2005. 19:21 ] @
Igrao sam je davno(pre 10-tak godina) u igraonici(onoj starinskoj da ne bude zabune). Na ekranu je skivena slika a vi upravljate dijamantom koji sece deo po deo slike i otkriva je. Ispod slike je naravno gola devojka Sto je tezi nivo morate otkriti veci procenat slike da bi presli na sledeci a unutar slike lebde odredjeni predmeti(kockice, paukovi...) koji ne smeju da dodirnu rez dijamanta pre nego sto spoji dve strane slike. Za uhvacen predmet unutar reza dobija se bonus. Nadam se da sam dovoljno objasnio. Ne znam ni kako se zove igra a bio bi vrlo zahvalan da neko navede ime ili link.
[ time @ 08.06.2005. 20:01 ] @
nemam pojma kako se zove ta tvoja igra ali je sigurno u fazonu AirXonix-a.njega imas na http://www.atomax.com/AirXonix.exe
[ fanfon @ 08.06.2005. 21:25 ] @
E bas je to u pitanju. Nije ona sto trazim ali je taj fazon. Ova je malo bolje doterana. Jedino je mana sto se mora platiti registracija. U svako slucaju hvala. Ako neko pronadje jos nesto slicno neka baci link.
[ blejim @ 09.06.2005. 00:57 ] @
Kad vec spomenu stare igre, da i ja priupitam za jednu. Davno davno sam igrao igricu pod imenom "Holiday Island" trazio sam je X puta u zadnjih par godina, ali nikako nisam mogao da je nadjem nigde na netu. Ukoliko je neko ima ili ako neko zna odakle se moze skinuti bio bih mu zahvalan ako bi to podelio sa mnom :)

Ko mi nabavi tu igru ili link ima gajbu piva od mene ;)
[ jablan @ 09.06.2005. 08:13 ] @
Citat:
blejim: Davno davno sam igrao igricu pod imenom "Holiday Island"

Igrica je iz '97. što i nije davno davno.

http://www.the-underdogs.org/game.php?gameid=516

Ne pijem pivo.
[ Mobtel @ 09.06.2005. 09:56 ] @
Ja sam kao mali devedesetih igrao ogricu na onim automatima u igraonicama...
Igra se zvala CABAL ili tako nesto....Jel zna neko nesto o njoj,,,
[ evilduck! @ 09.06.2005. 09:57 ] @
Citat:
Igrao sam je davno(pre 10-tak godina) u igraonici(onoj starinskoj da ne bude zabune). Na ekranu je skivena slika a vi upravljate dijamantom koji sece deo po deo slike i otkriva je. Ispod slike je naravno gola devojka Sto je tezi nivo morate otkriti veci procenat slike da bi presli na sledeci a unutar slike lebde odredjeni predmeti(kockice, paukovi...) koji ne smeju da dodirnu rez dijamanta pre nego sto spoji dve strane slike. Za uhvacen predmet unutar reza dobija se bonus. Nadam se da sam dovoljno objasnio. Ne znam ni kako se zove igra a bio bi vrlo zahvalan da neko navede ime ili link.

Hehe...
'ladno se secam koja je igrica
Imam je kao ROM na M.a.m.e. emulatoru.
btw. igrica se zove Gals Panic i ima vise delova.

Skini m.a.m.e. sa recimo:
http://www.emulator-zone.com/f...e/mame32/Mame32v.96_Binary.exe

I skini igricu sa:
www.romhustler.net
tamo imas jos dosta rom-ova od pra-starih igrica.

Pozdrav
[ BluesRocker @ 09.06.2005. 10:27 ] @
Mene zanimaju nazivi 2 igre sa automata:

Jedna je kosarka koja se igra iz perspektive "od svog ka protivnickom kosu", mislim da se igra 2 na 2, bila je i u SP Vozdovac na Banjici sa bilijarima.

Druga je tabachina u stilu Double Dragon (iz tog vremena), ali mnogo lepse uradjena. Mogu da se koriste hokejaska palica, motka, ... prvi negativac je izuzetno visok na nekom krovu, plavokos (kolko se secam). Hokejasku palicu moze da koristi samo lik sa kratkom kosom (koji je hokejas) a takodje postoji neki predmet koji moze da koristi samo drugi lik (flasha?).
[ fanfon @ 09.06.2005. 13:36 ] @
@evilduck!

Svaka cast! To je ta igra...
[ DaChaS @ 09.06.2005. 13:53 ] @
Citat:
BluesRocker: Mene zanimaju nazivi 2 igre sa automata:

Jedna je kosarka koja se igra iz perspektive "od svog ka protivnickom kosu", mislim da se igra 2 na 2, bila je i u SP Vozdovac na Banjici sa bilijarima.

Druga je tabachina u stilu Double Dragon (iz tog vremena), ali mnogo lepse uradjena. Mogu da se koriste hokejaska palica, motka, ... prvi negativac je izuzetno visok na nekom krovu, plavokos (kolko se secam). Hokejasku palicu moze da koristi samo lik sa kratkom kosom (koji je hokejas) a takodje postoji neki predmet koji moze da koristi samo drugi lik (flasha?).

Mislim Da se prva zove street Ball ali nisam siguran

A druga je provereno Cadillac & dinosaurs

pozdrav
[ Bojan Basic @ 09.06.2005. 13:58 ] @
Prva je Street Hoop, ne Street Ball.
[ DaChaS @ 09.06.2005. 14:02 ] @
yeap thats it
[ BluesRocker @ 09.06.2005. 14:52 ] @
Citat:
DaChaS: A druga je provereno Cadillac & dinosaurs

Nije ta u pitanju. Ova igra je malo starija i stvarno je retka. Imas da biras dvojicu likova (mogu i oba u 2 igraca), jedan je crnokosi hokejas u zutoj (?) majici, drugi je plavokos. Idu redom i makljaju, i mogu da pokupe par predmeta za makljanje, s tim sto samo hokejas moze hokejasku palicu a samo plavusan moze neko drugo oruzje (zaboravio sam koje).
[ crews_adder @ 09.06.2005. 17:05 ] @
Da ne govoris ti o Final Fight-u? Mada, u njoj pored crnokosog u crvenoj majici (Kody ili tako nesto) i plavokosog u beloj, imas i jednog grmalja...

A postoji i jos jedna igra, gotovo ista, s tim sto ta dvojica mogu i da pucaju iz oruzja, dok u Final Fight rade iskljucivo noge, ruke, motke, cevi, nozevi, macevi..., dakle nista vatreno. Na zalost, izgubio sam svoje romove pa ne mogu da se setim kako se ta igrica zvala...
[ BluesRocker @ 09.06.2005. 17:08 ] @
Ne, Final Fight (i njegovi klonovi) je novija od igre koju trazim. Igra je par godina starija, ali nije bila tako popularna.
[ BluesRocker @ 09.06.2005. 17:14 ] @
Citat:
Bojan Basic: Prva je Street Hoop, ne Street Ball.

Nije ova igra. Ovo je NBA kosarka koja nije imala licencu pa su umesto naziva timova data imena gradova odakle su, a ne pisu ni tacna imena igraca, ali se po izgledu lako prepoznaju Dzordan, Pipen, Medzik, Divac.
[ SittingCrow @ 09.06.2005. 17:25 ] @
http://www.oldgames.ru/
[ crews_adder @ 09.06.2005. 17:47 ] @
Citat:
Mobtel: Ja sam kao mali devedesetih igrao ogricu na onim automatima u igraonicama...
Igra se zvala CABAL ili tako nesto....Jel zna neko nesto o njoj,,,

Da, zove se "Cabal" Imam taj rom. I ja sam visio na automatu igrajuci je, ali sam mu se do sada i te kako osvetio, hehehehe

Moje omiljene su: Vigilant, Carrier Air Wing, Golden Axe, Ghosts 'n' Ghouls, Hang-On, Pang, OutRun, Gun Smoke i Rampage
[ blejim @ 09.06.2005. 20:56 ] @
Citat:

Igrica je iz '97. što i nije davno davno.

http://www.the-underdogs.org/game.php?gameid=516

Ne pijem pivo.

Brate reci sta pijes, nisi svestan kolko dugo sam ja ovo trazio.

HVALA i jos jednom HVALA.
[ Nabukodonosor @ 09.06.2005. 21:40 ] @
Da pitam i ja nesto, da ne otvaram novu temu. Jel znate onu igru od pre jedno 15-tak godina gde se ona buba (pauk ili sta vec, ne secam se) penje uz neko drvo i jede voce i slicne zajebancije? Sa automata je. 2D naravno. Jel ima sanse da ju je neko igrao na PC-u?
[ fanfon @ 09.06.2005. 23:37 ] @
Kad pokrenem m.a.m.e javi mi: No active video drivers is able to program your video board. Ensure to use the 'device_output auto' option. Ensure to have installed the svgawin.sys driver with the svgawin.exe utility.

Sta je problem? Ne mogu nigde naci taj drajver. Jesam li nesto propustio?
[ crews_adder @ 10.06.2005. 00:19 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Da pitam i ja nesto, da ne otvaram novu temu. Jel znate onu igru od pre jedno 15-tak godina gde se ona buba (pauk ili sta vec, ne secam se) penje uz neko drvo i jede voce i slicne zajebancije? Sa automata je. 2D naravno. Jel ima sanse da ju je neko igrao na PC-u?

Samo se seti kako se zove. Ako je bila na automatu, sigurno da postoji rom, sto znaci da moze da se igra na PC-u uz pomoc emulatora (mame ili sl.).

Citat:
fanfon: Kad pokrenem m.a.m.e javi mi: No active video drivers is able to program your video board. Ensure to use the 'device_output auto' option. Ensure to have installed the svgawin.sys driver with the svgawin.exe utility.

Sta je problem? Ne mogu nigde naci taj drajver. Jesam li nesto propustio?

Ja sam imao problema sa (naj)novijim verzijama Mame-a, ali zato verzije 0.7x rade k'o sat. Mozda i ti da probas sa nekom starijom?
[ Nabukodonosor @ 13.06.2005. 01:12 ] @
Pazi, moj problem je sto ne mogu da se setim. Imam ja ceo CD sa igrama sa automata, ali ne znam kako se igra zove. Jedino sto mogu je da je opisem koliko mogu da se setim.
[ Bojan Basic @ 14.06.2005. 21:35 ] @
Citat:
BluesRocker:
Nije ova igra. Ovo je NBA kosarka koja nije imala licencu pa su umesto naziva timova data imena gradova odakle su, a ne pisu ni tacna imena igraca, ali se po izgledu lako prepoznaju Dzordan, Pipen, Medzik, Divac.

Jesi li siguran da to nije jednostavno NBA Jam? Sad sam proverio i izgleda baš kao što si opisao.
[ BluesRocker @ 14.06.2005. 22:09 ] @
NBA Jam ima pogled sa bocnih tribina, ova igra ima pogled iza kosa (s tim sto se pomera unapred kako prelazis teren). Posto nemaju licencu, sumnjam da uopste imaju NBA u svom nazivu.
[ Nabukodonosor @ 28.06.2005. 21:10 ] @
Ponovo ja da se javim. Danas sam bio na automatima, ali nisam igrao igru, ali sam je video. Nigde nisam na njoj mogao da procitam kako se zove. Radi se o tome da neki zao lik (kao iz cirkusa da je izasao ili iz Pokemona) pobegde uz drvo i onda tvoja misija pocinje. Penjes se uz drvo i nailazis na npr. paukove i jos neke zivuljke koje npr. nailaze u naletima po 10-tak komada sa strane i ti ih ubijas i kada nekog ubijes umesto njega ti padaju vocke koje ti treba da skupljas. Ide se na gore, i puca se kao u fazonu Galaxy-a na gore. Evo...objasnio sam najbolje sto sam mogao. Sjeban je bio automat i jedva sam procitao i ono malo sto je imalo da se procita. Jel ima neko ideju kako se zove igra?
[ berserk @ 28.06.2005. 22:19 ] @
Citat:
Nabukodonosor:kao iz cirkusa da je izasao ili iz Pokemona

Kakav egzotichan opis, ima da pochnem da ga koristim!!!

Igrao sam tu igicu ali blage veze namam kako se zove!
pozz legendo
[ Nabukodonosor @ 29.06.2005. 19:30 ] @
Pa jebiga, kako da ga opisem?! Bas je do yaya igra, zar ne?
[ berserk @ 29.06.2005. 19:52 ] @
@Nabukodonosor
Odlichna je!Ako gotivish te malo starije probaj nezaobilaznu Caveman Nijnjas(mislim da se zovu Joe&Mac) i ona dva cara sa jo-jo-ima(dabogda joj neko znao ime)!
p.s.
Opis onog lika je stwarno kewl!Neverovatno kako si ga dobro opisao! :)
pozz
[ Nabukodonosor @ 29.06.2005. 20:46 ] @
A sta kazes na Pang?
[ berserk @ 29.06.2005. 22:20 ] @
Ja mislim da sam na Pang-u ostavio dovoljno para za jedan polovan auto!

[Ovu poruku je menjao Bojan Basic dana 29.06.2005. u 23:41 GMT+1]
[ Aleksandar Bojkovic @ 29.06.2005. 22:40 ] @
Citat:
ona dva cara sa jo-jo-ima

Zna li neko kako se zove igra?Igrao sam je dan noc.Igra je eXtra.

[ mitar1982 @ 30.06.2005. 17:53 ] @
Da nije možda Spinmaster???

[att_img]
[ berserk @ 30.06.2005. 20:53 ] @
Da, hvala puno!!!
Ala cu da se igram k'o malo dete!
[ time @ 30.06.2005. 22:55 ] @
gde si nasao igru?daj link na pp ako nije problem :P
[ berserk @ 30.06.2005. 23:17 ] @
Zapravo,josh je nisam nashao!U procesu sam......
[ crews_adder @ 01.07.2005. 00:10 ] @
Mozda da krenes odavde?
[ berserk @ 01.07.2005. 00:41 ] @
Tnx puno!
[ Nabukodonosor @ 01.07.2005. 02:00 ] @
Evo nasao sam sliku....tacnije ja sam slikao...e ako ovo ne pomogne, onda stvarno ne znam...

[ Arax @ 01.07.2005. 06:04 ] @
Ljudi ako nije problem ja trazim jednu igricu stara je oko 4-5 godine zove se >dark reign 2<
odlicna strategija.Molim vas ako neko ima neka me kontaktira mailom.Inace imam segine igrice 1000 igre na jednom disku sa sve emulatorom!!!!!
[ stex @ 01.07.2005. 07:26 ] @
Evo i ja trazim jednu igru sa automata. Znaci igra je matora ko biblija. U ulozi ste lika koji lici na Indiana Jonesa, cak imate i bic na prvom nivou gde ubijate neke skeletore. Na drugom nivou ste u nekoj mocvari protiv nekih zaba. Znaci vi ste kao neki baja koji ide spasi vasu dragu koju je djavo oteo bas na vase vencanje.
[ time @ 01.07.2005. 09:50 ] @
imam ja dark reign 2.malo je zajebano sto je na nemackom
[ Nabukodonosor @ 12.12.2005. 14:09 ] @
Pa jel moguce da niko ne zna koja je ono igra na slici?!
[ fanfon @ 12.12.2005. 15:27 ] @
Citat:
stex: Evo i ja trazim jednu igru sa automata. Znaci igra je matora ko biblija. U ulozi ste lika koji lici na Indiana Jonesa, cak imate i bic na prvom nivou gde ubijate neke skeletore. Na drugom nivou ste u nekoj mocvari protiv nekih zaba. Znaci vi ste kao neki baja koji ide spasi vasu dragu koju je djavo oteo bas na vase vencanje.

To i jeste Indijana Jones. Igrao sam to na Nintendu pre 10-tak godina...
[ shumar @ 12.12.2005. 15:43 ] @
Ona igrica sto ovaj tip pomenu na pocetku, sa ribama koje otkrivas, kao AirXonix, se zove Miss World '96 Nude, a imaju i klonovi (sa drugim slikama) koji se zovu Fantasia 1 i 2. To je sve za mame32
[ Chawa @ 13.12.2005. 08:29 ] @
I ja isto tragam za jednom igricom, davno sam je kod prijatelja igrao na Atariju, mišem se kontroliše loptica, potrebno je dovesti do izlaza, zna se desiti da pokupi uz put nešto pa da se "napije", da se smanji, poraste, ...

Čini mi se da se zvala Onyx ili tako nešto, ali ne mogu da je nadjem na netu.

[Ovu poruku je menjao Chawa dana 13.12.2005. u 09:30 GMT+1]
[ igors @ 13.12.2005. 09:34 ] @
Citat:
Chawa: I ja isto tragam za jednom igricom, davno sam je kod prijatelja igrao na Atariju, mišem se kontroliše loptica, potrebno je dovesti do izlaza, zna se desiti da pokupi uz put nešto pa da se "napije", da se smanji, poraste, ...

Čini mi se da se zvala Onyx ili tako nešto, ali ne mogu da je nadjem na netu.

Da nije Oxyd?

http://www.oxyd-game.com
[ fumaremigel @ 13.12.2005. 10:50 ] @
@stex: Evo i ja trazim jednu igru sa automata. Znaci igra je matora ko biblija. U ulozi ste lika koji lici na Indiana Jonesa, cak imate i bic na prvom nivou gde ubijate neke skeletore. Na drugom nivou ste u nekoj mocvari protiv nekih zaba. Znaci vi ste kao neki baja koji ide spasi vasu dragu koju je djavo oteo bas na vase vencanje.

Ta ti se zove GROWL, ali i nije nesto.
[ Chawa @ 13.12.2005. 14:19 ] @
Bravo igors,
Hvala!
[ Fedya @ 14.12.2005. 07:33 ] @
Moze li se nagde nabaviti Blood Omen (prvi deo)? Uspeo sam da nabavim igru za sony i na nemackom

Zna li ko gde se moze naci "normalna" verzija?

[Ovu poruku je menjao Fedya dana 14.12.2005. u 08:34 GMT+1]
[ Alex_Lux @ 18.01.2006. 07:17 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Pa jel moguce da niko ne zna koja je ono igra na slici?!

dobra i losa 'vest'

losa - moguce je, ocigledno igra nije bila best-seller pa da je ljudi prepoznaju, a ima i drugih razloga npr. za 'neke' nije toliko stara da je iz 1981 +-2 god. ja bih je prepoznao...

dobra - imas sliku doticne (a slika govori vise od 1000 reci) i sve sto treba je da istu posaljes na neki Forum 'jakog' MAME sajta... i za mnogo bizarnija pitanja tamo se lako pronalaze odgovori. Mozda naci i WIP (Work In ...) in MAME forum pa i tamo postovati... prepoznace je sigurno

na http://www.mameworld.net/ ima 'zilion' foruma...
nekad (mozda i sad) izuzetno jak http://www.arcadeathome.com/forums/
interesantan je i http://www.classicgaming.com/vault/ no vise je orijentisan ka novim 'sistemima'

imam ja jos linkova pa ako ovo ne pomogne...
[ Bojan Basic @ 24.06.2006. 00:59 ] @
Citat:
BluesRocker:

Da nije možda Run & Gun?
Citat:
Nabukodonosor:
Pa jel moguce da niko ne zna koja je ono igra na slici?!

Tvoja igra se zove Zippy Bug (američka, originalna verzija) ili Noboranka (japanska). Za američku verziju ne postoji ROM, dok japansku nije teško pronaći. Detalji ovde.
[ z@re @ 24.06.2006. 02:03 ] @
Evo imam ja nesto starijih igara za DOS, i sa arkadnih masina za emulacijom pod MAMEom.

http://public.globalnet.hr/~zbulatov/mame.txt
http://public.globalnet.hr/~zbulatov/dos.txt

Pa ako netko ima slicnih stvari, tipa probranih, dobrih igara za NES, SNES, NEOGEO, arkadne, starije dos klasike, mozemo se malo razmjenivat na IRCu.
[ codemaster @ 24.06.2006. 15:19 ] @
Uh.. ja nikako da nadjem na netu jednu igricu koju sam igrao kao mali na Ujakovom kompu... radi se o DOS igrici. Ne znam joj ime, mislim da je bila samo DRIVE.EXE.

Na ekranu se vidi volan (sve je iscrtano zuto), brzinometar, menjac, a ispred krivudav put (okolo su planine). Bilo je moguce menjati "skinove". Na putu savladavas krivine, pretices...
Nema je na www.dosgames.com
[ mitar1982 @ 24.06.2006. 20:09 ] @
Najverovatnije se radi o Test Drive 1, 2 ili 3

Screenshotovi:
http://www.lemon64.com/index.p.../games/details.php%3FID%3D2625
http://www.lemon64.com/index.p.../games/details.php%3FID%3D2625
(ovo je C64 verzija)
[ codemaster @ 24.06.2006. 21:53 ] @
Ojha To je to. Hvala!
[ codemaster @ 26.06.2006. 21:58 ] @
Jel moze da se startuje Test Drive u command promptu u WinXP?