[ Dalibor81 @ 14.06.2005. 16:37 ] @
| Zanima me da li u situaciji kada supruga pokrene brakorazvodnu parnicu ima pravo da trazi alimentaciju, odnosno da li su joj sva prava ista kao i kada bi suprug pokrenuo parnicu.
Hvala na ozbiljnim odgovorima i pozdrav |
[ vindic8or @ 14.06.2005. 16:52 ] @
da naravno :)
sta vise, ukoliko se ispostavi da je muz lose tretirao u braku, moze da mu uzme prakticno sve :)
da li si ti cuo za jednakost polova?
[ Dalibor81 @ 14.06.2005. 17:14 ] @
Cuo sam za jednakost polova, ali zar tako ne postoji mogucnost da se ona okoristi na lak nacin, znaci svidi joj se drugi, ona trazi razvod, i uda se za drugog, a pare dobija od prvog. Tu jednakost malo skripi, osim ako alimentacija vazi do sklapanja sledeceg braka, ali u to nisam upucen pa cekam na vas odgovor.
Pozdrav
[ BytEfLUSh @ 14.06.2005. 17:14 ] @
Pa... pazi, ovo je ipak Srbija...
Ne znam konkretno za ovaj zakon, ali Zakon o porodici i braku je prepun gluposti koje se odnose isključivo na muškarce ili isključivo na žene. Tako da... jednakost polova - nema toga ovde... :(
[ vindic8or @ 14.06.2005. 17:15 ] @
naravno, prestajes da joj placas alimentaciju kad se ponovo uda.
[ Dalibor81 @ 14.06.2005. 18:36 ] @
Da li je to provereno sigurno, ili ne? Bilo bi dobro ako neko zna gde na internetu ima da se procita nesto vise o tome.
Pozdrav
[ BytEfLUSh @ 14.06.2005. 18:41 ] @
[ dalibord5 @ 14.06.2005. 20:55 ] @
U praksi,supruznik ima pravo na izdrzavanje nakon razvoda braka ukoliko je nezaposlen ili se ne moze uposliti,nema sredstava za sopstveno izdrzavanje a drugi supruznik ima materijalne mogucnosti da izdrzavanje daje.Dalje,ceni se duzina trajanja braka,opravdanost zahteva,da li je brak razveden sporazumno ili iz nekog brakorazvodnog uzroka,da li je postojalo "zlonamerno napustanje"itd.
U principu,za precizan odgovor potrebno je i sto vise detalja u pitanju....
[ Dalibor81 @ 15.06.2005. 15:23 ] @
@sasa022
Nisam na tim linkovima sto si mi dao mogao da nadjem ono sto mi treba, ako znas direktan link do tog teksta, daj mi!!!! Treba mi.
U svakom slucaju ono sto mi je BytE dao je veoma korisno u ovoj tematici. Istina da ima mnogo da se cita
, ali je bas zbog toga i korisno.
BytEfLUSh Hvala jos jednom i pozdrav
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.