[ nszmduu @ 21.06.2005. 23:39 ] @

DVADESET GODINA KASNIJE

RADOVAN III Dušana Kovačevića, ponovo na sceni Ateljea 212. Branimir Brstina kao RADOVAN III. Anita Mančić kao Rumenka, Gorica Popović kao kći im Katica, Branislav Zeremski kao Deda Stanislav, Feđa Stojanović kao Kelner....POŽURITE NA BLAGAJNU od 5 - 20 Jula 3247342 - RADOVAN III

Dušan Kovačević
RADOVAN TREĆI
Bolna komedija o samoizdaji

Reditelj: Branimir Brstina
Scenograf: Darko Nedeljković
Kostimograf: Zora Mojsilović
Kompozitor: Vlada Pejković
Asistent reditelja: Boris Liješević
Organizator: Nevena Vučković

IGRAJU:

RADOVAN TREĆI, čovek iz Zavičaja, sticajem raznih sticaja penzionisan u tridesetoj godini svoga života. Veoma malo radio, ali izuzetno mnogo upropastio – BRANIMIR BRSTINA

RUMENKA, Radovanova žena. Radovanova životna kreatorka, saputnik i izdajnik – ANITA MANČIĆ

GEORGINA, Radovanova starija kći. Radovanov dugogodišnji bol – DRAGANA ĐUKIĆ

KATICA, Radovanova mlađa kći. Radovan hteo muško, a ono - žensko; vozač interkontinentalne hladnjače – GORICA POPOVIĆ

STANISLAV, Radovanu nije otac, već Radovanovoj ženi Ru Stanislavs – BRANISLAV ZEREMSKI

JELENČE, Radovanov zarobljenik, iz familije mrskih Vilotića. Da nije takav kakav jeste, možda bi bio pesnik onakav kakav nije – NEBOJŠA ILIĆ

KELNER, Radovanov neprijatelj bio, pa zet bio, pa na kraju nije ništa – bio – FEĐA STOJANOVIĆ

VASILIJE, Radovanu se umešao u život, jer je rođeni brat Stanislavov. Dugo godina živeo kao pokojnik – MIODRAG KRSTOVIĆ

I NEKOLIKO - mrskih, zaumnih, podmuklih, jezivih i na sve spremnih VILOTIĆA

Inspicijent: Olga Stojković / Duško Ašković
Sufler: Anka Milić

Dizajn svetla: Radomir Stamenković
Postavka zvuka: Dragan Stevanović
Maska i šminka: Rozalija Tanasijević, Dubravka Bušatlija
Majstor pozornice: Đorđe Perišić

Pozorište Atelje 212, Velika scena, sezona 2004/05.
[ Pharos @ 21.06.2005. 23:45 ] @
A šta bi sa pravilom da je reklamiranje na sajtu zabranjeno :)
Dalje, drugo je diskutovati o nekom filmu, pozorišnom komadu, operi, etc. Šta sad ja trebam da otvorim 30 tema i da u svakoj predstavim nekim film, da napišem ko glumi... Pa to je čist spam, koga zanima sam će vrlo lako doći do tih informacija.
pOz
[ hakinen @ 22.06.2005. 00:12 ] @
Dobro netreba tako reagovari pharos ipak je covek samo hteo da iznese svoje misljenje i da nas podseti na sjajnu prestavu radovan III!!!
Moje misljenje je da ce to vrlo smesno da bude u odnosu na onu pravu postavu glumaca, i onu sjajno izvedenu predstavu!!! Ali ima vremena videcemo pa zivi bili pa videli!!!!
[ Nabukodonosor @ 22.06.2005. 02:02 ] @
Mislim da je zalosno sto ovo sada rade. Ne postoji glumac koji moze da odglumi tu ulogu kao sto je to mogao Radmilovic. Ja bih licno to bojkotovao. Skrnave predstavu.

Citat:
RADOVAN TREĆI, čovek iz Zavičaja, sticajem raznih sticaja penzionisan u tridesetoj godini svoga života. Veoma malo radio, ali izuzetno mnogo upropastio – BRANIMIR BRSTINA

Nije tridesetoj vec u cetrdesetoj. ccccc....
[ Radovan__III @ 22.06.2005. 19:04 ] @
od 5-og do 20-og jula u ateljeu
[ Slobodan Milivojevic @ 22.06.2005. 20:56 ] @
Ma pola predstave koju je radmilovic izvodio, nije ni bilo u scenariju... To daje neku posebnu draz svemu, a stvarno ne vidim zasto bi sad radili neki remake, kad za tim ne postoji potreba, ili samo hoce da izvuku koji dinar
[ S_Kid @ 23.06.2005. 00:42 ] @
Niko se u Srbiji nije obogatio na pozorisnoj predstavi tako da je glupo reci da im je cilj da izvuku neki dinar :)

A slozio bih se i da se ne radi o rimejku predstave sa Radmilovicem, jer to je apsolutno nemoguce napraviti, setite se samo kako je prosla predstava sa Vojom Brajovicem i ekipom pre 7-8 godina...

Mislim da je ovo pokusaj Brstine da ozivi tu predstavu i da joj nov smek, tako da gledaoci mogu da vide vec poznate stvari u novom svetlu. Glumci ce se drzati plota, tu su i novi likovi iz originalnog scenarija (pokojni Vasilije), Brstina je dovoljno dobar i komican glumac da moze da nosi tu predstavu... naravno, opet, bez ikakvih poredjenja sa Radmilovicem jer poredjenje ne treba praviti. Bas iz tog razloga, sto poredjenje nije moguce, mislim da ce ovo biti 100% drugacija predstava.

Ja cu je rado pogledati.
[ pravo_u_raj @ 23.06.2005. 01:12 ] @
jel zna neko koliko ce da budu karte, i kad kretje prodaja?

poz
[ shomee982 @ 23.06.2005. 12:53 ] @
I mene zanima da li se mogu rezervisati karte za predstavu.

Svakako da niko ne moze zameniti Zorana Radmilovica u ulozi Radovana, ali
ja bih zeleo da vidim tu predstavu pa makar se i razocarao.

Shvatite da neki od nas su tek bili rodjeni u to vreme.
Ne znam da li ste primetili kako cela ta generacija koristi replike iz predstave.

[ Nabukodonosor @ 23.06.2005. 14:29 ] @
Danas sam gledao neke snimke sa probe i stvarno mislim da je sve ovo poprilicno zalosno.
[ Carlito Brigante @ 24.06.2005. 01:32 ] @
Radovan No.1 je Zoran Radmilovic!!!

Gosp. Brstini iskreno zelim uspeh, ali moram da izrazim sumnju, jer ce vecina gledalaca (ukljucujuci moju malenkost) vezati lik Radovana III vezati za legendu Zokija! Stvar je klasicnog Pavlovljevog uslovnog refleksa!
[ nerevarine @ 24.06.2005. 23:24 ] @
Koliko se secam, bio je slican pokusaj pre par godina i predstava je propala. Ne verujem da ce ovaj da prodje bolje.