|
[ Java Beograd @ 29.06.2005. 00:09 ] @
| j-j-jeziva gnjavaža u životu !!!
Bruka !!!
GORANE SRAM TE BILO !
Ako si hteo da u najgorem predstaviš Bijelo Dugme Beogradu - uspeo si !
Ukratko:
već posle 6 počinje ozbiljna gužva od Sava Centra do Hipodroma. Svakim minutom sve veća. Ljudi masovno pešice prelaze Gazelu, bul. Vojvode Mišića paralisan. Ja krenuo kolima ka Topčiderskoj zvezdi, ali avaj ! Parkirao negde usput, i pešice se pridružio masi. A u masi: staro, mlado, žene, deca, cele porodice. Po govoru čujem Bosance, Makedonce, Vranjance, Crnogorce, Vojvođane. Sav razdragan, u velikom iščekivanju. Kolona biva sve gušća, i zadnjih par stotina metara prelazim čitavih sat vremena. Murija korektna, obezbedženje takođe.
Koncert kasni veoma malo, takoreći na vreme. Počinje nejaki Tifa. Nekad je mogao da otpeva 2-3 pesme, a sad je uspeo 0.5. Ali uvežbao je grimase ! Brada titra, podrhtava, grč na licu, kao da peva neznamnijašta. Posle 0.5 otpevane pesme, počinje da recituje ...
Ljudi u početku ne shvataju da li je Tifa slab ili je nešto drugo u pitanju - tek, ništa se ne čuje ! Prvo smo malo aplaudirali, reda radi, a posle je krenuo zvižduk i UA ! Nesrećnik se trudio, ali avaj, ne može. Došao alkohol (vutra, duvan) po svoje. Što se viče koprcao, to smo više zviždali.
Onda se mikrofona prihvati Alen. Svež, rešen da publici pokaže "šta je pevanje". Ali, opet mi ništa ne čujemo ! Užas. Publika demonstrativno sedi na travi, ali zađaba. Peva momak, nije loš, trudi se. Bude i poneki aplauz. Nije da nije. Ali ozvučenje kvari sve.
Ja promenim mesto pa sa desne strane krenem na levu, i shvatim da je tu još gore !
I - evo Bebeka. Dočekan gromkim aplauzom. Počinje. Jako, snažno, moćno - na video bimu. Ali zvuk="mrak". Ništa brate ! Čuje se neko mumlanje, neki subsonic basovi <20 Hz, užas, katastrofa. Ali Bebek zna da peva, pesme su na njegovoj strani, pa nekako drži pažnju. Ja se vratih na desnu stranu, od dva zla biram manje. Publika peva, pa bar nešto ... Otpevao Bebek svoje, a publika polako - tutanj.
Pošto je Goran Bregović planirao 2 bisa, čeka se prvi. Zapravo i nije BIS. Svako bi se Beogradsko pozorište postidelo takvog bisa. Ali, eto njih ! Blješte reflektori (osvetljenje i light show - na visini zadatka od samog poćetka ) Eto njih !
Bolje da nisu. Recitatorska sekcija ! Goran nešto muzicira (za svoju dušu), a trojica avetinja nešto lelemude u mikrofon ! Užas ! Bi mi žao publike koja je onoliki put prevalila ! I - kao, pevaju oni, a publika zviždi ! Otišlo već par desetina hiljada ljudi, neće da sluša bruku ! 'Teo i ka da krenem, al' me žena zadržava ... Čekamo "Lipe cvatu" i "Đurđevdan". Čekamo "Tako ti je mala moja". Pa mislim, šta mi recituju u mikrofon, ako nema ovih pesama. Uzgred, ni jadne Bugarke, ni gudači, ni ona jadna klapa iz Dalmacije - ništa se nije čulo !
Krenusmo mi polako ka izlazu (zamalo da ženu sopstvenu izmlatim, koliko sam bio po.piz.deo.) A ono - drugi BIS. Taman kako je Goran planirao. Lipe cvatu Brate, da su ono čuli baje iz Evropske Unije zanavek bi nam zabranili učlanjenje. Nepoštovanje ljudskih prava, tortura i mučenje ! Užas ! Mrak. Strava. Katastrofa. Prosto, ne znam šta da kažem. Bi mi žao onih omladinaca < 25 leta, koji su došli da čuju legende YU rocka ! A onda, da ispegle stvar, Bebek - "Tako ti je mala moja ..." Peva on, ume i može, al' se zaboravio, pa pomislio da je u Zagrebu pa počeo marš "Ajn-cvajn-draj" Brate, u sred Beograda !!! Pa što je mnogo - mnogo je ! Zvižduk, UA - ma katastrofa ! I tu ja definitivno, sa još sledećih 50-tak hiljada poniženih i uvređenih krenem ka izlazu.
Čuh usput i "Đurđevdan". al' bolje da nisam !
P.S. Bilo je zabranjeno unošenje svakog soka i vode i piva.Ali ne iz bezbednosnih razloga, već da bi smo kupili MB ! Ni manje ni više nego 330 u plastici = 100 din. Mašala ! Evo svečano se zaklinjem - ja u životu više neću da okusim to radioaktoivno pivo !
A onom Raki "Powered by ..." ne bih više poverio ni organizaciju bioskopske predstave ! Crko dabogda !
Sveu svemu: Gorane i Rako: iskreno vam želim da vas stignu kletve dve stotine hiljada posetioca. Dabogda vam preseo svaki Evro zarade !
Dabogda deci i unučićima kao uspavanku puštali snimak sa hipodroma !
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 29.06.2005. u 02:13 GMT+1] |
[ Deda_Mraz @ 29.06.2005. 00:13 ] @
Na ovoj stranici ima 5 tema koje se bave Bjelim Dugmetom, zar je zaista nepohodna još jedna
[ postmortem @ 29.06.2005. 00:59 ] @
pih, nisam neki obozavatelj ovakvih dogadjaja (shvatam kao malo manje iskreno/malo vise folirancija) ali odgledao sam na pinku dobar deo koncerta, i nemam zamerki. stvarno. sta fali?
jedino sto Tifa samo sto se ne srusi koliko je propao, i sto Bebek nema vise onaj glas. Alen je ispao fenomenalno dobar. neocekivano.
ne znam na terenu kako je bilo. meni ovo pomalo bezveze, sto je ipak imao prenos, a ljudi se toliko iscimali da odu :) nije fer prema njima. al ajd..
[ Nikola_BGD @ 29.06.2005. 02:34 ] @
Evo vratih se upravo sa koncerta.
Vrhunac dezorganizacije na delu...
Pocev od bednog ozvucenja, ulaska, kvaliteta svirke.... katastrofa
Jel ima neko da moze da kaze da se super proveo ?
(posto je ovo meni verovatno najgori koncert na kome sam bio ne racunajuci usce prosle godine i onaj koncert corbe/zabranjenog pusenja)
100+ hiljada konja na hipodromu eto to smo ispali
laku noc.
Ps.trebali smo da napravimo s***** neko da pisu novine o bruci i sramoti ovako ce da lazu kako je koncert bio spektakularan.....
sramota.
[ Mikky @ 29.06.2005. 02:51 ] @
Sta reci... jos jedan propali pokusaj spektakla u srbiji. Ispred ulaza je bila tolika guzva da se lepo mogla videti para kako isparava iz mase, kao u sauni. Sto se tice ozvucenja, nikad gore.. ja sam bio na jedno 70m od bine i nista se nije culo, mogu da mislim kako je onima koji su bili jos dalje a hipodrom ima bar 200-300 metara u precniku.
Kakvi ljudi takva drzava. Vazno je da su pare uzete i da se pos'o nekako odsljako cisto radi formalnosti. Za tih 200000000din (proklet im bio svaki dinar) od ulaznica su trebali da urade ozvucenje da se cuje do novog sada. Nikad ovde nece biti kako treba, ne samo koncerti nego bilo sta. Sve u svemu katastrofa. Naravno na TV sve uvek ispadne lepo.
E da, evo ga ovaj sto se stalno reklamirao na bimu, ne znam ko je ali se srdacno pridruzujem kletvama publike
http://www.blic.co.yu/arhiva/2...12/slike/zabava_raka_maric.jpg
Nikad vise necu ici na koncert bjelog dugmeta, pogotovo ako je na hipodromu.
[ tdjokic @ 29.06.2005. 03:14 ] @
Cekaj malo. Jedna je stvar, ako umetnik - pevac, svirac, bilo sta, ima los dan, pa peva samo standardno, nema nekog nadahnuca i slicno, ne moze to uvek, ali je potpuno drugacije ako je ozvucenje slabo! Pa to je tehnicka stvar, to se moze izmeriti "na kilo" i utvrditi prevara, jer to JESTE prevara. Onomad bio na Sajmu koncert Jamiroquai(nisam siguran da sam tacno napisao, izvinjavam se) pa covek kaze da su jedva usli, koncert vec poceo, a posle niti je ko gledao ulaznice, niti pregledao narod, mogo je neko uneti bombu ili sta bilo. To su ozbiljne stvari, ali nadlezni okrecu glavu dok se nesto ne desi, a kad se - ne daj boze - bude desilo, onda ce uvesti neke drakonske mere...
[ Slobodan Miskovic @ 29.06.2005. 03:40 ] @
Šok intervju: Mladen Vojičić Tifa
Kajem se što sam se vratio u „Dugme“
Uoči sinoćnjeg koncerta „Bijelog dugmeta“ na Beogradskom hipodromu, Mladen Vojičić Tifa rešio je da otvori dušu za „Blic“ i ispriča ono što nikada pre razgovora nije rekao, otkrivši i tamnu stranu „idiličnog ponovnog okupljanja“ najpopularnije rok grupe svih vremena kod nas.
Kakve su emocije pred koncert u Beogradu i ima li emocija, ili je sve u lovi?
- Ima i emocija, ali one su potpuno zanemarljive u odnosu na materijalnu stranu. Posebno mi je žao što svoje emocije u ovako ružnoj situaciji, u kojoj je naše društvo, tako jeftino prodajem. Ako ikome mogu da dam emocije, to je moje dete. Inače, sve ovo je čist biznis. E sad, što neko kulira, što neko priča tako da se naježiš, e tako ja ne umem da govorim.
Mislite li na Bregovića?
- Ti si rekla Bregović a ne ja.
A šta kažu ostali pevači? Da li su i oni u ovome zbog novca?
- E, to moraš njih da pitaš. Oni su svaka čast pevači, ne mogu nikoga da vređam, pogotovu ne iz svoje branše. A ima i toga - s kim si takav si.
Utisak je da se kajete što ste uopšte učestvovali u ovom ponovnom okupljanju „Bijelog dugmeta“.
- Da, kajem se zbog toga što sam potrošio pola godine svog života.
Kako je koštalo? Na šta konkretno mislite? (Intervju je, inače, rađen dan pred koncert na Hipodromu, a na snimanju DVD izdanja „Bijelo dugme anplagd“ u „Pinkovom“ studiju u Košutnjaku).
- Pola godine frustracija i svega poklonio sam „Dugmetu“ i poražavajuća je situacija to što se ja danas, dan pred koncert, nalazim ovde, niti znam šta treba da radim, niti šta da otpevam... Ne znam šta je moj zadatak danas. Da li samo da se slikam ili i da nešto otpevam.
Da li ste sa Bebekom izgladili odnose? Priča se da ste se u Sarajevu posvađali.
- To apsolutno nije tačno. Bebek jeste s... po meni po novinama, ali mi se zbog toga i lepo izvinio. Ali stvarno, sa svim pevačima sam u odličnom odnosu. E, sad ja ne mogu da budem čovek kojeg svako voli, a opet nisam ni onaj kojeg svako mrzi...
Da li dolazite u sukob sa Bregovićem jer nemate dlake na jeziku, jer ste najotvoreniji?
- Ja jesam najotvoreniji, ali nemam šta, j... ga, dolaziti sa njim sa u sukob, jer on sam pravi sukob koji njemu i ovom ovde miljeu odgovara. Ja samo ne volim te odredbe da sam ja alkoholičar i narkoman. Nema problema, sve sam ja to... Ali ja volim tačnost. Ako dogovorimo u 10 sati, onda je to u 10 sati.
Jednom ste mi već u intervjuu za „Blic“ rekli da volite da popijete, ali ste se sa droge „skinuli“. Pa, kako izdržavate bez alkohola, koji vam je Bregović zabranio uoči ovih koncerata?
- Kako podnosim?! A joooj, pusti me, majke ti!!!
Dobro, ali nedostatak alkohola nadomestili ste viškom seksa. Priča se da su u Breginu vilu na Senjaku, gde ste vežbali, dolazile najlepše devojke u Beogradu i da su spavale sa vama.
- Ja sam u Beogradu sa ženom i detetom, on je možda guzio, ja nisam guzio.
Znači vi jedini niste učestvovali u orgijama?
- Da.
Šta se dešava sa „Dugmetom“ posle večerašnjeg koncerta?
- Pozdravićemo se srdačno... I možda se vidimo ponovo, ali u nekom drugom životu, ali u ovome ne bih hteo!
Da možete da vratite film od pre šest meseci kada su vas pozvali u „Bijelo dugme“, da li biste prihvatili poziv?
- Ne. Nikada! Šta radim ja ovde danas?! Dan uoči koncerta! Pijem kafu i drkam k...c!!! Volim ja njih, nema šta! Al’ ja ovde prdim sve vreme jer šef voli da ja prdim!
Simonida Stanković
Kakav car, znaci bez dlake na jeziku i sto je jos gore, 100% je upravu.
[ random @ 29.06.2005. 03:40 ] @
Ajd da kažem i ja ponešto, obzirom da sam bio na licu mesta.
Stajao sam tačno ispred jednog od tornjeva sa zvučnicima (desnog bliže bini), da bih što bolje čuo koncert. Isprva sam se zabrinuo da će biti nezdravo po uši stajati ispred samog zvučnika, ali ozvučenje je bilo takvo da sam na 5m od zvučnika mogao sa ortacima da pričam bez podizanja tona. Stoga verujem da je većina posetilaca jako slabo čula svirku.
Gužva je bila poprilična, tako da maltene ništa osim video bima nisam video, a da ne pominjem to što je veći deo prostora na hipodromu pokriven peskom, bilo je jasno od samog početka da će publika provesti koncert u oblaku prašine. Srećom pa svirka nije bila bolja, možda bi masa skakala pa bi disanje bilo otežano.
A sama svirka... Uf... Tanko dozlaboga. I pritom ne bih uopšte bacao hejt pevačima — Tifa se malo prištekao sa glasom, ali je otpevao uglavnom tačno i pristojno, Van Halen Islamović je bio iznenađujuće dobar i čak harizmatičniji nego što sam ga zapamtio, a Bebek je definitivno pobedio u svakoj kategoriji. Ono što me je (a verujem i ostale posetioce koncerta) zgrozilo je bila sama svirka. Prvi deo koncerta, gde je Milić Vukašinović (koji se evidento sjajno provodio) lupao bubnjeve, je bio totalni raspad na svakom brejku i prelazu. Svako svira svoje, kao da 3 probe sve zajedno nisu imali. Svako malo sam se zgledao se sa ljudima oko sebe sa izrazom lica kao posle popijenog soka iz tegle sa turšijom (uhh, opet su ispali). Sa promenom bubnjara se situacija malčice popravila što se ritam-sekcije tiče. Ostatak benda je ostao isti — tanak i dosadan. Gorana Bregovića (koji se pojavio u belom odelu svirajući stratokastera sa zlatnim šljokicama (džizs!)) bi verovatno 80% klinaca iz publike na licu mesta osramotilo da ih je izvukao na binu da sviraju gitaru na tim istim pesmama. Što je posebno strašno obzirom da su to sve pesme koje je on napisao i originalno odsvirao.
Neću da dužim jer nema potrebe za detaljnim opisivanjem, verujem da će svako koga zanima moći da pogleda neku od repriza na televiziji Pink (ipak se nadam da Bregović neće imati obraza da ovaj „spektakl“ izda na nekom DVD-u). Ne znam da li je Bijelo Dugme trebalo ovim koncertom da pokaže da „bez starca nema udarca“, ili da opravdaju neku staru slavu pred mladim naraštajima. U svakom slučaju, pokazali su jedno, a to je da nemaju pojma sa sviranjem.
[ dalibord5 @ 29.06.2005. 08:22 ] @
Da se i ja pridruzim pokudama...koncert je bio daleko ispod ocekivanog.I to je sve.
Daleko od spektakla koji je toliko najavljivan.
Ipak,od svega,najgori je bio "organizovan"izlazak sa koncerta.Ljudi su bukvalnoi crkavali na izlazu.
[ jablan @ 29.06.2005. 09:51 ] @
Gledao sam prenos na Pinku (doduše samo drugu polovinu, nisam ni imao pojma da će da prenose)...
Što se kvaliteta svirke tiče, ja ne bih bio tako ogorčen kao random, ipak nije poenta bila kvalitetna svirka, nego evociranje starih hitova (neko će reći emocija) koje ono bukvalno svi znamo napamet, ma šta mislili o BD. U tom smislu oprostivo je svako Bregino i Milićevo brljanje i drljanje, ko bi mogao uopšte da očekuje kvalitetnu svirku od ljudi koji su poslednji put aktivno svirali pre 15 godina?
Ono što je neoprostivo je ozvučenje, jer su očigledno ispaljeni ljudi koji su dali ipak prilično velike pare da bi čuli omiljene pesme i pevali s njima.
[ Bojan Basic @ 29.06.2005. 10:44 ] @
Citat: random:
A sama svirka... Uf... Tanko dozlaboga. I pritom ne bih uopšte bacao hejt pevačima — Tifa se malo prištekao sa glasom, ali je otpevao uglavnom tačno i pristojno, Van Halen Islamović je bio iznenađujuće dobar i čak harizmatičniji nego što sam ga zapamtio, a Bebek je definitivno pobedio u svakoj kategoriji.
Ne mogu da se složim za Bebeka, jeste on dobro pevao ali je igrao isključivo ziheraški - da ga čujem da otpeva npr. "Šta bi dao da si na mom mjestu" pa onda možemo pričati o njegovom pevanju (inače, mislim da više ne može da otpeva tu i gomilu drugih pesama jer je totalno izgubio glas). Mislim da je Alen daleko najbolji, ali nešto sam kod njega zapazio - od ukupno 9 puta (po tri na svakom koncertu) nijednom nije otpevao stih "godine prolaze" već je uvek daj deo "prepuštao" publici. Pošto sam ga čuo pre možda pola godine da to može još uvek da otpeva kao što je nekad mogao (a i zaista nije teško, ima on i mnogo zahtevnijih deonica), ne mogu baš da shvatim ovaj potez.
[ commissar @ 29.06.2005. 11:02 ] @
Ne znam koliko je dugo svirka trajala, ja sam pogledao samo Tifin i deo Alenovog nastupa, Bebeka nisam stigao da vidim - morao sam na posao (3rd shift rulez :P).
Utisci? Hmmmmm. Svirka je bila toliko losa, prazna i mlaka i toliko neuhodana, da ja nemam reci da to opisem. Da sam kojim slucajem samo slusao kocert, bio bih ubedjen da muzicari nisu uopste bili na istoj bini u isto vreme. Vidim ovde da ljudi kukaju i na ozvucenje, verujem da je i ono bilo lose (ja sam svrku gledao na TV-u).
Vidim ovde i mnoge teske reci na Bregovicev racun. O njemu samo par reci: uvek je bio jedna slina od coveka, jedan olos i sitna dusa. Gledao sam svojevremeno jedan razgovor sa Kustom gde ovaj prica kako je Brega izradio Iggy Pop-a prodavsi mu plagijat, zasta je ovaj posle morao da placa kazne zbog povrede autorskih prava (inace Kusta im je omogucio saradnju, a posle se pomucio da izgladi nesporazum sa Iggy-jem), izradio je sve iz BD-a tako sto je na sebe preuzeo sva autorska i osnivacka prava vezana za BD, Tifa ga je od**bao, a za Alena i Bebeka nisam siguran.
Zao mi je sto su koncerti uopste i odrzani, BD nisam nikad nesto ekstra mirisao, ima po neka pesma koja mi se svidja (Bebekov i Tifin period), nikad mi nisu nista znacili, ali posle ove sramote koju sam gledao na Pinku, mogu jos samo sa vecim gadjenjem da govorim o "legendama jugoslovenskog roka" - Bijelom Dugmetu.
Pozdrav.
[ Slobodan Milivojevic @ 29.06.2005. 11:31 ] @
Ja sam gledao od 21:20 prenos na pinku, i prvo sam mislio da je onaj silni narod otisao na parastos, ne daj boze...
A najvise me nerviralo to sto su klavijature tolko ocajno zvucale (zavijale su), i kao sto neko rece, pa zna li on za crne dirke na klavijaturi???
Samo mi je zbog dobrog drustva i zezanja zao sto nisam otisao, al sam koncert... Ne vredi tih para....
[ random @ 29.06.2005. 12:01 ] @
Citat: jablan: Što se kvaliteta svirke tiče, ja ne bih bio tako ogorčen kao random, ipak nije poenta bila kvalitetna svirka, nego evociranje starih hitova (neko će reći emocija) koje ono bukvalno svi znamo napamet, ma šta mislili o BD. U tom smislu oprostivo je svako Bregino i Milićevo brljanje i drljanje, ko bi mogao uopšte da očekuje kvalitetnu svirku od ljudi koji su poslednji put aktivno svirali pre 15 godina?
Da se razumemo, nisam ogorčen nimalo, došao sam sa koncerta super raspoložen (stvarno). Samo mislim da treba reći objektivno onako kako je bilo. A što se aktivnog sviranja tiče, koliko znam Bregović poslednjih 15 godina aktivno svira (gitaru) i komponuje (možda komponuje na klaviru, to već ne znam :o)). Uostalom, imali su pola godine da vežbaju i osvetlaju obraz.
[ tamburix @ 29.06.2005. 12:19 ] @
najgore organizovani koncert na kojem sam u životu bio.
ništa nisam čuo, nešto malo sam video, publika sve vreme zviždala, na kraju odlepio i otišao do šankova i tamo proveo ceo koncert.
sramota.
[ jablan @ 29.06.2005. 12:36 ] @
Citat: random: A što se aktivnog sviranja tiče, koliko znam Bregović poslednjih 15 godina aktivno svira (gitaru) i komponuje (možda komponuje na klaviru, to već ne znam ).
Ama razumem tebe kao muzičara da ti smeta falš, pogotovu na jednostavnim pesmama kakve svira BD, ja samo kažem da većina ljudi nije došla da čuje kvalitetnu svirku, već da čuje pesme "bratstva i detinjstva" i da vidi matorce zajedno na sceni. Brega je (preporučujem kritiku Voje Pantića sarajevskog koncerta iz poslednjeg Vremena) mogao da uzme jednog poštenog gitaristu i da pored njega samo pipka žice, isto važi i za bubnjare, ali ne bi bila fora.
Što se njegove aktivne svirke tiče, mislim da gitaru hvata na koncertima svog simfonijskog trubačkog orkestra samo zato što ne zna šta će sa rukama. A što se komponovanja tiče, Brega to odavno ne radi, nego reciklira i aranžira, pretpostavljam na klavijaturama.
Da vežbaju 6 meseci... Mora da se šališ...
[Ovu poruku je menjao jablan dana 29.06.2005. u 13:37 GMT+1]
[ acatheking @ 29.06.2005. 12:43 ] @
Pa ko vas je tukao po ušima da idete na koncert? Šta sad kukate? Iz aviona se videlo da je ceo "spektakl" organizovan da se ovce ošišaju i namlate pare.
[ IvanaZR @ 29.06.2005. 13:07 ] @
Moj zakljucak je da ne da smo ispali konji, nego smo ispali magarci za nase rodjene pare. Onakva neorganizacija a planiras 200000 ljudi...ulaz na hipodrom, izlaz sa hipodroma...ozvucenje..ooozvucenje..OZVUCENJE...
Sve u svemu :/
Zanima me kako su se proveli oni ljudi koji su bili blize bini i dokle se culo makar nesto...
[ cubicle @ 29.06.2005. 13:10 ] @
LJudi koji su bili u VIP delu prilicno hvale citav dogadjaj... doduse i ja bih ga hvalio da sam dao 100 evra za kartu...
Ovako... Dugmici, bolje da ste ostali legende...
[ u_m @ 29.06.2005. 13:12 ] @
svaka vama cast koji ste zapazili kako ko pjeva i koju je notu preskocio, jer ja NISAM NISTA ZIVO CUO
offtopic: 1000din koliko sam piva mogao za to da kupim? SAMO BEZ MB-a
[ ilija1 @ 29.06.2005. 13:14 ] @
I ja sam gledao koncert na PINK TV, i slažem se da je bio veoma loš. Čini mi se da znam zbog kojeg razloga! Dugme je trebalo svirati i u Sloveniji ali nisu zbog razloga što su hteli 500 000 eura i to unapred. E pa sasvim je ljudski da kada si plačan pre obavljenog posla, zanimanje da taj posau dobro obaviš je ravan nuli. Uglavnom Slovenci nisu pristali na takav dogovor.
[ Burgos @ 29.06.2005. 13:17 ] @
Ja sam stajao jako blizu ozvucenju, i culo se ponesto :)
Najbolji deo koncerta je bio kada su prikazivali PINK na onim bimovima, a cela masa poce da zvizdi, urla i zavija, pa posle nisu smeli vise. Verujem da oni sa bine nisu videli da se o Pinku radi :)
PS. I onaj bilbord sa pinkovim logom je bio ispolivan pivom + 100 din. 0.33l???
Pa onda ljudi nisu normalni - prskali su se pivom negde na pocetku :)))
[ tamburix @ 29.06.2005. 13:29 ] @
Citat: Burgos: Ja sam stajao jako blizu ozvucenju, i culo se ponesto :)
Najbolji deo koncerta je bio kada su prikazivali PINK na onim bimovima, a cela masa poce da zvizdi, urla i zavija, pa posle nisu smeli vise. Verujem da oni sa bine nisu videli da se o Pinku radi :)
meni je najsmešnije bilo kada se na bimovima pojavljivalo "Powered by Raka Marić" :)))
Powered?
Pa ja kući imam bolje ozvučenje nego što su oni tamo koristili
[ Dr.sima @ 29.06.2005. 13:46 ] @
200.000 ljudi koji su finansirali prenos koncert na omiljenom nam tv Pink-u! Sramota!!! Treba da ih je sramota od svkog coveka koji je dosao na koncert. A MB pivo i ona usljiva voda koje su sluzili otvorene (???), ne da ga vise nikad necu piti nego ni u sledecem zivotu??? Hvala Bogu pa je zadnji koncert, ne znam ko bi im posle ovoga jos jednom dosao!
[ random @ 29.06.2005. 13:56 ] @
Jel ima neko info o broju posetilaca? Baš 200 hiljada ljudi teško da je bilo, ali vrlo verovatno da je bilo preko 100k. Mislim da nisam u Srbiji nikad video više ljudi na jednom koncertu.
U svakom slučaju, ako mi je računica ispravna, momci su teži za preko milion evra samo od beogradskog koncerta.
[ Java Beograd @ 29.06.2005. 14:13 ] @
Citat: random: U svakom slučaju, ako mi je računica ispravna, momci su teži za preko milion evra samo od beogradskog koncerta. To su prilično komplikovane računice. Silnu su kintu dobili i od pinka a bogzna koliko od MB-a za ekskluzivno pravo prodaje onog radioaktivnog piva. Bilo je tu još reklama... A mnogo se plaća (na primer) muriji za "organizaciju". Silna kinta ide onom "powered by ..." (gadno mi je da ime pomnjem. Ima još puno drugih troškova. I ne zaboravi glavno: profit ide Bregoviću, a svima ostalima ide fiksna unapred dogovorena svota.
Tako je možda nesrećni Laza Ristovski svirao za 5k EUR a možda je Bregoviću ostalo čistih 500k.
Zatim, uvek se računi "naštimavaju": smanjuje se prijavljeni broj prodatih ulaznica (znamo zašto) a maksimizuju troškovi. Mnogo love ode i na "podmazivanje" kojekakvih likova na položajima.
Jedino, sinoć, po svemu sudeći pare nisu otičle na ozvučenje !
Kažem, jako su komplikovane te računice.
[ psaras_pa @ 29.06.2005. 14:27 ] @
A kad Alen kaze bijelo dugme...svetsko...
BRUKA!!!
Mada moram priznati da sam se najezio kada je Bebek otpevao "Sve ce to mila moja..."
[ maric1 @ 29.06.2005. 15:22 ] @
meni ovo nikada nije bilo jasno zasto mora uvek da se ovako upropasti nesto prelepo
ako nevolite tu vrstu muzike ne komentarisete je imate pravo izbora posto je gomila drugih stanica niste morali da idete na koncert ne ovako je najlakse da se pljuje po svi i svacim
uradite vi takjo nesto pa onda mozete da komentarisete druge
mada skupili dovoljan broj ljudi i nista ne valjaju kako da ne najlakse je pljuvati po necijem uspehu
aada mora da se zaviri i u svaciji dzep bez toga nista nebi bilo
sramota zasto ovo rade neki ljudi kao i jedna novina kojoj je najvaznije sta je bilo izmedju ovoga i onoga
[ random @ 29.06.2005. 15:36 ] @
Grešiš, Bijelo Dugme je upropastilo nešto prelepo. Upropastili su priliku da pruže ljudima sa ovih prostora show svetskog nivoa i da pokažu da iza tih pesama zaista stoje srcem i dušom. A pesme su zaista dobre, i mnoge su mi baš drage. Ali ne volim kad neko neozbiljno pristupa ovakvom koncertu, a onaj nastup je sa njihove strane bio neozbiljan. Publika je izvadila stvar jer nisu dozvolili da se ne provedu uz pesme koje im nešto znače. Svima koji su bili na koncertu i pevali sve vreme — respect!
Što se tiče ovoga „uradite i vi tako nešto“, to je toliko smešno da neću komentarisati. Ko može danas u ovoj zemlji da uradi tako nešto? Pa ni Elvis da se povampiri ne bi privukao toliko publike. U Srbiji (verujem i u Bosni i Hrvatskoj) ima dosta mladih bendova koji se mnogo trude, i prave kvalitetnu muziku, ali zbog razloga koje neću sad navoditi (mislim da je i budali jasno da ova zemlja nije ono što je bila pre dvadeset godina) ne mogu niti će ikada moći da postignu taj uspeh jer prosto nisu rođeni u pravo vreme. A ti im onda stani na muku što žive u Srbiji u ovom vremenu i reci im „uradite i vi tako nešto“. Nije li to malo bezobrazno?
[Ovu poruku je menjao random dana 29.06.2005. u 16:38 GMT+1]
[ Bojan Basic @ 29.06.2005. 15:51 ] @
Sad sam saznao nešto što može biti tačno a i ne mora. Priča se da im je na probi crklo ozvučenje pa im je "Pink" dao svoje i zbog toga je bilo onako loše. Neki Beograđani koji žive u okolinu zaista kažu da se proba dobro čula ali koncert nikako, tako da bi bilo lepo ako neko može ovo da potvrdi/opovrgne.
[ Slobodan Miskovic @ 29.06.2005. 15:52 ] @
Naravno da je tada bilo moguce napraviti uspeh kao sto je dugme napravilo, nije bilo piraterije, bilo je samo nekoliko izdavackih kuca i znalo se ko moze a ko ne a izda album. Ploce su prodavane u milionskim primercima, ljudi su dolazili na koncerte bez da razmisljaju da li ce ih sutra neko otpustiti ili da li se imati za more, hranu ili nesto jos banalnije....
[ Ivan Dimkovic @ 29.06.2005. 15:58 ] @
I ja sam bio na certu sa devojcicom.
Slazem se sa Vrzom - ozvucenje je bilo jako lose, aranzman koncerta je isto bio... jako jako cudan za grupu sa takvim istorijatom (pitam se ko im je to radio za ovaj nastup) - instrumentali su bili losi i zvucali su krajnje neuvezbano (Bregovic - kao da nisu njegove pesme) i kao da su se prvi put u zivotu videli i krenuli zajedno da sviraju i pevaju - a vokali su se jedva culi.
Cak je i jedan displej imao smetnje na slici (sigh)
Steta, mogao je da bude mnogo bolji event. No dobro, sta da se radi. Kako licno nisam fan te grupe, niti sam ih slusao - nisam ni ocekivao bilo sta, ali verujem (koliko vidim i po komentarima) da je dosta ljudi razocarano.
[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 29.06.2005. u 17:17 GMT+1]
[ Burgos @ 29.06.2005. 16:41 ] @
Da... Jaaako lose bi se proveli da su ovo uradili pre 20 godina.
Ovako je samo atmosfera, koja je subprodukt nostalgije, delimicno izvadila koncert.
[ Marko_L @ 29.06.2005. 17:01 ] @
Šta reći što drugi već nisu rekli.Onakvu euforiju pred neki koncert dugo nisam video, ali sve je to brzo splasnulo, čim je krenula svirka.Bio sam dosta daleko od bine i praktično se ništa nije niti čulo, niti videlo.Trebali su onaj video beam da podignu makar još malo.Kasnije smo se malo probili kroz masu i stigli 10-tak metara od bine u nadi da će se bolje čuti, međutim tamo je bilo još gore, pa smo se vratili nazad, makar da se ne guramo toliko.Dakle, ozvučenje, nula.Da publika ispred nas nije pevala, ne bih znao ni koja pesma se trenutno izvodi.Mislim da jedna tako velika grupa to sebi ne bi trebala da dozvoli.Jeste teško ozvučiti više od 100.000 ljudi, pogotovo na prostoru kakav je hipodrom (mnogo je lakše ozvučiti recimo stadion) ali su trebali za to da angažuju profesionalce koji se razumeju u akustiku, a ovako izgleda ko da su angažovali nekog mesara da instalira ozvučenje.O izlasku sa hipodroma i da ne pričam, totalno neorganizovano, korak napred, korak nazad, pa stojiš par minuta u mestu i sve tako, trebalo nam je jedno 2 sata samo da izađemo sa njega.Jednostavno, jedini razlog zbog kojeg se koncert ne može nazvati potpunim promašajem jeste publika koja je sve vreme pevala i skakala uz poznate hitove i napravila atmosferu vrednu divljenja.Ista ta publika je zaslužila mnogo bolji event.
[ Burgos @ 29.06.2005. 18:05 ] @
Ja sam se snasao za izlaz - presao sam preko vode, posto su neki srusili ogradu :)
[ vlada01us @ 29.06.2005. 18:26 ] @
Najzad pravi komentari. Nadam se da ce i veliki "strucnjaci" za muziku sa BS foruma svratiti ovde da ovo procitaju. BD = Krs, kao i uvek. Brega - genije. Mazno lovu, kao obicno. Ostali iz "benda" neka placu.
[ Carlito Brigante @ 29.06.2005. 18:33 ] @
Koncert decenije - moram da utisavam ortaka pored mene da cujem koja je pesma !!!
Bolje bih se proveo da sam bio na Papinoj sahrani!
[ GoranYu @ 29.06.2005. 19:18 ] @
Ja sam gledao koncert na TV Pink (koji inace ne gledam, ali eto). Nisam hteo da idem posto sam pretpostavio da ce se ovako nesto dogoditi, a i nisam ljubitelj BD.
Evo ja necu nista komentarisati osim klavijatura. Neverovatno mi je da klavijature onako zavijaju! Kao da su ih namerno rastimovali. Neverovatno, klavijature koje ne zvuce kako treba i da niko ne otkloni kvar, pa makar i u toku koncerta.
[ sinpetrovic @ 29.06.2005. 19:19 ] @
Sta da kazem sve je skoro receno, ja sam koncert pratio putem TV kartice
drugarica koja je tamo bila rekla je da joj snimam.
Kod prve svirke sam hteo da napravim temu, ali razmisljao sam nisam tamo pa ne bih trebalo da komentarisem.
Mene je pink iznervirao sa secenjem koncerta tj. ubacivanje radio reklama u pesme.
Usput imao sam osecaj da sve ide sa zadrskom od jedno minut-dva
kada sam video da slika i zvuk neidu zajedno
[Ovu poruku je menjao sinpetrovic dana 29.06.2005. u 20:20 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 29.06.2005. 19:25 ] @
Malopre sam na RTS-u cuo podatak da je na koncertu bilo oko 250 000 ljudi (?!?). Takodje sam iz istog izvora saznao da je razlog loseg zvuka bio taj da je neko "namerno iskljucio skretnicu i tako se u pojedinim delovima nije dobro culo".
[ djoca! @ 29.06.2005. 19:44 ] @
Slazem se za ozvucenje...katastrofa. Menjao sam mesto i u pojedinim delovima se culo dovoljno, ali je bilo jasno da ogroman deo publike skoro nista ne cuje.
Komercijalizacija svega i svacega je bila bolesna. Znaci varijanta sa zabranom unosenja pica, da bi mogao da kupis samo MB i Coca Cola proizvode, je toliko anti reklama, da mislim da pola prisutnih vise nece okusiti proizvode tih firmi. Posle svake pesme reklama na bimovima je jos jedna akstremno bolesna sitnica.
Ali organizacija izlaza je bila vrh vrhova. Znaci, za ono se u normalnoj zemlji ide u zatvor. Ajd nek je bilo 200k ljudi...izlaze kao stoka, nigde nikog iz organizacije, nigde nikog iz obezbedjenja, nikakav plan i red, nikakvo osvetljenje, nigde pandura, a makar 20k do nesvesti pijanih ljudi. Bolesno. Prevoza nigde. Logicno je bilo da je na nekoj tacki bio organizaovan prevoz ljudi.
A za DVD mogu da se kladim da ce izaci, verovatno kao dodatak nekih novina :-)
Svirku necu da komentarisem, posto sam totalni laik, ali je bilo ocigledno da su ispadali da nema gde dalje. Ipak, mislim da je to najmanji problem, jer sumnjam da je neko i ocekivao neku ultra svirku.
[ tdjokic @ 29.06.2005. 19:55 ] @
Citat: djoca!: Ali organizacija izlaza je bila vrh vrhova. Znaci, za ono se u normalnoj zemlji ide u zatvor. A da se dogodila, ne daj Boze, neka nesreca? Stampedo, pa 50 mrtvih? A mi se kao spremamo za nekakav ulazak u Evropu, a jos nismo savladali ni azbuku organizacije neke mirne priredbe, gde se judi ne biju, niti pale namestaj, samo hoce da izadju. Ovo nije sramota samo za BD, vec i sire. Jednostavno MORA da postoji neko ko sve nadgleda ("Big Brother" :-) ) pa ako onaj koji je normalno zaduzen za neki "ivent" zakaze, ovaj Big naredi upotrebu vanrednih mera, ali situacija MORA biti pod kontrolom.
[ exPirat @ 29.06.2005. 21:41 ] @
Bio sam 30-ak metara iza jednog od tornjeva i tu se moglo normalno razgovarati.
Ono sto sam slutio kao moguci scenario onako slabog ozvucenja, malopre mi je potvrdio covek cije informacije su iz Pinka i u koje ne sumnjam.
Dakle, vrlo jednostavno, ozvucenje je smanjeno kako bi se sto kvalitetnije napravio video materijal. Uz preglasno ozvucenje se ne bi mogla usnimiti publika.
U prevodu, publika je vec dala po 1.000 din i ko je sisa vise ... daj da uzmemo jos para od prodaje DVD-a.
To je to.
A sto se tice samog izvodjenja, bilo je na ocekivanom nivou. Nemojte reci da niste znali da je Tifa prso odavno, a da je Blebek vec omatoreo ... Alen je u odnosu na ocekivano bio i bolji ....
[ Nikola_BGD @ 29.06.2005. 21:53 ] @
jutros malo sto gledah po tv-u i vec sam se najezio - JBT gde god da prebacim uvlace im se tv stanice u d***e samo pertle vire kao spektakl neponovljivi dizu ih u nebesa BRUKA I SRAMOTA BRE!!!
Ocigledno je trebalo da srusimo hipodrom pa da ova stoka iz medija resi da izvesti o pravoj atmosferi.
I sad se pitam ko je tu veca ljiga - ovi sto ih velicaju ili ovi sto su uzeli pare i zapalili.
Al kad procitah ovo za jacinu zvuka i dvd padoh sa stolice - iako sam rekao da vise nista ne moze da me iznenadi i da su najgori sto mogu da budu ispadne da mogu jos i gori da budu. Nemam reci stvarno...
Mislim da su mogli bar fer da odrade taj koncert kad su vec uzeli pare ali ovo je ipak ispod svih granica morala.... bregovicu zelim da svu zaradu jednog dana da za lekove sebi.... od srce mu od mene toliko...
EDIT : Pominju kako je odusevljena publika pevala na sav glas...ALO BRE ono sto sam ja cuo sa tv-a nikako ne zvuci kao 200 000 ljudi koji pevaju u glas.... da su svi pevali kao sto su mogli da pevaju da se nisu smorili od silne bruke, pa cula bi se publika na Banovom Brdu.....
[Ovu poruku je menjao Nikola_BGD dana 29.06.2005. u 22:56 GMT+1]
[ SandraNS_85 @ 29.06.2005. 22:04 ] @
Meni je bilo ok,dobro jeste da zvuk nije bio neki ali ja sam se odlicno provela.Jedino sam poludela sto nisu pevali bitangu i prncezu,mislim kako je mogao koncert da prodje bez te pesme!?
[ techtris @ 29.06.2005. 22:18 ] @
Zanimljivo, ali forum na sajtu RTV Pink je "trenutno van upotrebe"
http://www.rtvpink.com/forum/index.php
Naravno, ovo nema nikakve veze sa sinoćnjim koncertom......
(wink wink, nudge nudge)
[Ovu poruku je menjao techtris dana 29.06.2005. u 23:25 GMT+1]
[ Nikola_BGD @ 29.06.2005. 22:39 ] @
Pa naravno da nije u upotrebi. Jer znaju kakva ih paljba ogorcenih posetilaca ocekuje.
Kako su zamislili ima jos za 5 godina da se prica o legendarnom koncertu pred 200 000 ljudi na hipodromu. Iskreno jedino sto ce vise da mi bude zao od toga sto su me zajebali juce je to ako se za par godina bude pricalo kako je bio fenomenalan i neponovljiv koncert...
Mislim ako je stara devizna stednja prevara proslog veka u ovoj zemlji, sigurno je da su Dugmitji na najboljem putu da ostanu naveca prevara u ovom veku....
[ van t hoff @ 29.06.2005. 23:23 ] @
Pocinje,Najkrace od mene sa replikama :) :
Moram prvo da ogovorima na samaranja ko kako pjeva kako je Tifi pukao glas, ali ne i grimase itd. Da birate da li bi vise voljeli koncert bez Tife ili sa Tifom sa "losim" glasom, i tu je tacka na tu glupu raspravu. Na mnogim koncertima nije toliko teziste na kvalitetu muzike koliko na nekim drugim stvarima, a da ne pricam koliko je to istina kada su ovakvi koncerti u pitanju. Potpuno je druga stvar kada zakaze ozvucenje. Sto se tice grimasa, ej izvini ali ne mogu da ne odgovorim, bio sam na stvarno puno velikih koncerata i napolju kad god bi imao kinte i vecina grupa je izgledala kao na snimanju nekog spota, ako gledas iz prvog reda vidis da nema nekih osjecanja, da je uglavnom totalni fejk, i uigrane grimase mlataranje glavom i koreografija... Pored toga mislim da je Tifa iskren. Ako je to uopste bitno.
Ozvucenje, takva bruka da ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da se ono moglo desiti. Prije pocetka sam stajao na 2-3 metra od zvucnika pa smo odlucili da se ipak pomjerimo jer sam na taj isti nacin prije nekoliko godina ostetio sluh na desnom uhu.
Pocinje,
euforija, izlazi Tifa, nema sta covjek je faca, spremamo se za prve rijeci pjesme sto cemo pjevati zajedno, krecemo, prvi taktovi i poslije nekoliko rijeci provaljujemo da nema Tifinog glasa. WTF?
Nastavlja se u istom ritmu, kao da smo dosli na karaoke, i to neke sa polifonom muzikom kao na mobu. Vidim neke likove kako se penju po zvucnicima i sve se nadam to je to sad ce da ih srede... q*ac hoce. Cesto smo cutali da bi culi sta ide. Ili bi skroz batalili i pjevali sami za sebe (tada se ni instrumenti ne bi culi). Konstanto se cuo zamor publike, razgovori, komentari, dobacivanja.
Ne znam, za vrijeme koncerta se nisam osijecao tako lose kao sada, bio sam sa puno dragim ljudima i cjeo taj osjecaj i dogadjaj koji se trebao destiti, stara sjecanja, drzali su mi osmjeh na licu.
Ej puno lijepih osjecanja. Covjece, Bebek, pa Selma, Sanjao Sam Nocas Da Te Nemam, necu da nabrajam... toliko pjesama koje me vezujuju za meni divne stavri i ljude. To mi je bilo velicanstveno, ali nikad necu moci da im zaboravim da su ta osjecanja morali da mi zamute nelagodom i naprezanjem da razaznam rijeci,
uhhhhhhhh.
Nimalo mi se nije dopadalo izvodjnje "Pristao Sam Bicu Sve Sto Hoce", moje omiljene. Alen je stvarno oduvao, zvucio je kao da ni dan nije prosao. Vecinu pjesama koje su meni najdraze nisu izveli, ajd' to i nema toliko veze, ali mi onda nisu jasne izvedbe stvari kao sto su Ciribiribela i sl. ja mislim da je bio planiran bar jos jedan bis, a nadao sam se svirki do zore i siguran sam da bi tako i bilo samo da je bilo ozvucenja. Publika ih ne bi pustila.
Ovako ostaje zal i gorcina.
Sto se tice izlaza, ako sami ne mislite na sebe, nemojte cekati da neko drugi to radi. Oko 200 000 ljudi, a izlaz kroz samo dvije ulicice, pa vidjeli ste kako se sporo ulazilo, a tada nisu svi istovremeno ulazili/izlazili kao kod izlaza. Vjerovatno bi neka organizacija tu malo pomogla, ali i oni bi jedino mogli sukcesivno da pustaju ljude i isto bi trajalo. Teorijski je bilo neizvodljivo brze, sem da se naprave dodatne ulice i izlazi. Ja sam sa djevojkom iskulirao tridesetak minuta i onda krenuo, a stigao sam na Adu samo 10tak minuta kasnije od drugova koji su krenuli 30min ranije...
p.s. sad slusam live iz mislim '79, totalno drugacije :)
p.s.s. U prvoj pauzi izmedju pjesama drug koji radi na tv-u kaze u sali "uh kako bi sada ubacio reklamnu masku", u tom trenutku pogledamo ka video bimu, a tamo delta banka, pfff...
p.s.s.s. "papinoj sahrani" haha :))
[Ovu poruku je menjao van t hoff dana 30.06.2005. u 00:29 GMT+1]
[ Ilic Igor @ 30.06.2005. 00:26 ] @
Sto bi gospodin Varagic rekao: "Totalni marketing". :)
Ovo su Vam "on-line" lekcije iz marketinga.
Koncert Belog dugmeta i Mi nismo andjeli, pronadjite zajednicke tacke :).
Ovo je tek pocetak.
[ markolazarevic @ 30.06.2005. 00:35 ] @
Mozda je i bilo 250.000....
[ van t hoff @ 30.06.2005. 01:14 ] @
Citat: Ilic Igor: Sto bi gospodin Varagic rekao: "Totalni marketing". :)
Ovo su Vam "on-line" lekcije iz marketinga.
Koncert Belog dugmeta i Mi nismo andjeli, pronadjite zajednicke tacke :).
Ovo je tek pocetak. Koliko god se slazem sa marketinskim cunamijem koji je sproveden, mislim da dva primjera veze nemaju jedan sa drugim.
1. BD bi rasprodalo koncerte Sarajevu i Zagrebu bez ikakvog marketinga isto kao i sa njim, u BG mozda bi bilo manje ljudi, ali opusteno za marakanu, ma bez ijednog plakata
Kod MNA2 kontra.
2. U marketinskoj kampanji BD vise su se reklamirali i promovisali sponzori nego sam povod za sponzorisanje, cini se da je kampanja samo zbog toga i postojala. Logicno jer BD je vec bilo prodato, a Dragojevic je trebao da ugura ljude da plate nepoznato. Vise publiciteta samim koncertima su davale neplacene reklame (novinski clanci, tv emisije itd.).
p.s. mada sto se tice metoda u pravu si, ali opet mislim da i tu ima razlika, MNA2 kampanja je bila masivnija i raznovrsnija, ocekivao sam i Dragojevica na nekom bilbordu za osiguravajuce drusto ili sl... :)
[Ovu poruku je menjao van t hoff dana 30.06.2005. u 02:24 GMT+1]
[ S_Kid @ 30.06.2005. 01:16 ] @
Jel makar Fuzz uspeo da se parkira negde?:)
[ Fuzz @ 30.06.2005. 01:51 ] @
Ma opusteno se parkirao na Adi, otisao na pice, odsetao na hipodrom....posle sam otpadao jedno sat vremena na plazi...otisao magistralom na Dobanovce-Novi Sad posto je Gazela ugasila i mogu da kazem da sam prilicno dobro prosao. Posebno kad cujem neke druge ljude koji su bili.
Sto se tice samog koncerta, meni je u najmanju ruku glupu bilo ocekivati Dugme od pre 20 godina. Stones-i zvuce cudno, a oni kao sviraju zajedno u kontinuitetu.
Mislim prica o tome da li Milic promasuje prelaze je apsolutno besmislena. Ljudi su dosli da cuju Dugme uzivo, i ta cinjenica je dovoljna sama po sebi.
Organizacija je s druge strane potpuno odvratna. Da su doveli pet debila koji nikad nisu videli ni culi koncert slozili bi nesto sto se cuje...i omogucava ti da prezivis...mozda ima vise od 1 wc-a na 2000 ljudi....i MB...samo ne MB...sa vise od jedne kase na 5 sankera...i ekskluzivnom mogucnosti da kupis vodu i pivo istovremeno.
Izlaz je bio izrazito surov.
Ali mogu iskreno da kazem da sam se dobro proveo.
[ kirka @ 30.06.2005. 08:53 ] @
kako ste smesni
ja koja sam veeeliki obozavatelj bijelog dugmeta...nisam bila na koncertu
sta mislite :pored svih onih poplavljenih trafika- njihovim knjigama , svescicama, plakatima,bedzevima,majicama....pored tolikog napada i reklamiranja sa svih strana ---da li ste normalni bili da pomislite , da ce ONO BIJELO DUGME,to raditi iz ljubavi?
....zabole ih... nestalo im kesa,pa pronasli nacin da otmu kintu
jedini koji su tu dosli iz ljubavi su kojekakvi hrvati i bosanci,sto su kupovali sajkace i zastave bivse kraljevine...(mada su se i oni pravili englezi , jer nisu sigurni u nase raspolozenje)
Bebek je toliko mator-da je preskakao strofe,svojih 1000 0 000 puta ponavljanih pesama
dodole su mu pomagale da izvuce bar do pola , ono sto se JA ne secam da je tako zvucalo...malo su pesme proseljacili i unarodnjacili,jer drugacije tesko da bi uspesno blefirali.... mada setimo se 60 godina nije malo,bre....
ps.prenos je izgledao kao da je koncert prosao super!
mada mogli su se jos jednom vratiti posle skandiranja...mnoge dobre pesme su preskocili...
[ Milos Stojanovic @ 30.06.2005. 09:57 ] @
hmmm... verujem da bih delio generalno mišljenje ljudi ovde da sam na TVu gledao koncert. Međutim, ona atmosfera koju sam doživeo na koncertu je neponovljiva. 100k+ ljudi koji pevaju "Đurđevdan", "Lipe cvatu", "Ružica si bila... itd, to je za mene bilo nešto što ću pamtiti.
E sad, što se tiče druge strane medalje, moralne strane, ko što su ljudi pre mene rekli, to je manje-više i bilo očekivano. Doduše, nije bilo očekivano onako bedno ozvučenje i loša organizacija pristupa hipodromu (i odlaska sa njega), ali mislim da smo i na takve stvari navikli u ovoj zemlji.
Ne bih da se zadržavam na komentarisanju pojedinih elemenata njihovog izvođenja pesama (ili možda ne-izvođenja ? :), ali onih par sekundi kada Tifa uspe da da malo jači glas pomogne masi da se seti pravog Bijelog Dugmeta što je dovoljno da publika sama do kraja završi pesmu. Stvarno, svaka čast ljudima koji su došli na koncert, bez njih bi sve ovo bilo vrlo, vrlo bedno, a ovako je stvorena neponovljiva atmosfera.
Ne znam odakle te priče da se Dugmetu non-stop zviždalo, ono što sam ja čuo je bilo gromoglasno pevanje uz BD, osim između pesama kada se skandiralo "Pljuni i zapjevaj" ili se zviždalo na reklame Pinka ;)
Ukratko - uopšte ne žalim što sam otišao na koncert, da ponovo moram da biram, kupio bih kartu sigurno. Sa druge strane, sve je moglo bolje. (al pitanje je dal bi to bilo dobro, jer bi onda verovatno ljudi padali u nesvest od sreće/nostalgije/emocija ;) - npr. ja garantujem, da su pevali Pljuni i zapjevaj, stariji ljudi kojima je SFRJ još na srcu bi popadali od srčke sigurno :)
[Ovu poruku je menjao trooper dana 30.06.2005. u 11:00 GMT+1]
[ hreljic @ 30.06.2005. 10:11 ] @
Ako nekog zanima: RTL-Hrvatska,subota,02.07.2005. snimka koncerta iz Zagreba
Pozdrav
HR
[ Nikola_BGD @ 30.06.2005. 10:45 ] @
@Trooper : ne znam gde si stajao, verovatno negde blize bini, u gomili okorelih fanova. Tu se ne sumnjam pevalo. Ja sam bio malo iza, muzika se jedva cula, i jesam pevao al bez neke pozitivne emocije vise da ne stojim i cutim.. Ocigledno si stajao blize bini kada nisi cuo vikanje "jace jace" i uaaaa...Steta sto se ta neponovljiva atmosvera nije prostirala preko celog hipodroma i svih 150+ 000 ljudi....
Mislim da 100 000 ljudi koji pevaju iz sveg glasa odusevljeni atmosferom treba da se cuju na banovom brdu a nesto se ne secam da smo bili toliko glasni....
Ja na kraju zavidim srecnicima koji mogu da kazu da su se lepo proveli. Nazalost to je zavisilo od toga gde si se na hipodromu nalazio, koliko ja mogu da primetim
[ Milos Stojanovic @ 30.06.2005. 11:38 ] @
Da, Nikola, bio sam relativno blizu bine, izgleda da sam imao sreću što nisam čuo to ogorčeno urlikanje. Žao mi je ljudi koji su tako morali da prate koncert :(
[ Fuzz @ 30.06.2005. 11:45 ] @
Ocito je bila ogromna razlika u atmosferi u zavisnosti ko je gde stajao. Ja sam bio napred i tu su se ljudi stvarno dobro provodili....ukljucujuci i mene....
[ IvanaZR @ 30.06.2005. 12:18 ] @
Bilo bi lepo da smo nas 150 000 svi mogli da stojimo napred.....Da sam htela da se guram i da budem u prvim redovima dosla bih u 2 popodne...ali racunam predvidjeno je da koncert cuje 200 000 ljudi pa mi je totalno svejedno gde cu da stojim...ali ocigledno sam se prevarila kao i jos gomila ljudi koji su izvisili samo tako...
Kakav je to koncert na kome mozes da cujes mob kako ti zvoni kad primas poruku....tuzno ali istinito...
[ DzoA @ 30.06.2005. 12:27 ] @
Nisam bio na koncertu i necu spamovati sa istim komentarima oko ozvucenja.
Na TV-u je ono izgledalo mnogo bolje od ove price koju pricaju ljudi koji su bili tamo.
Cim sam video koncert i osvetljenje bilo mi je sve jasno. Bina je bila OK ali cudno mi je da do sad niko nij obratio paznju na osvetljenje na one "svetlosne topove" po publici.
Gledao sam isecke sa koncerta u zagrebu gde su oni reflektori "leteli" na sve strane preveci koreografiju i samim tim atmnosferu preko one gomile ljudi.
Pogledajte sad ovo. Na koncertu o Beogradu koliko je vise bilo ljudi (samim tim i prihoda) a bili su oni klasicni reflektori "beli". Ma fuj!
Ostaje samo zal za koncertom koji je mogao da se pamti a ne da se pljuje po ovome.
[ Overkill @ 30.06.2005. 13:25 ] @
Gde da pocnem...pa od pocetka naravno :P
Prvo da kazem da sam bio na koncertu ali ne ovom,vec na onom davno,davno...i relativno ga se secam (guzva...buka) iako sam imao samo 5 godina(koje rekao ludi roditelji :) )
Ovaj koncert sam gledao na TV-u i prvi put u zivotu video fenomen "sponzor pesme" ????!!!!To je totalni achtung!!!Znaci stvarno smo postali strucnjaci za anti-reklamu...je...o ih MB pivo,Zepter Banka...kojekavi samponi.
Na TV-u je sve relativno ok izgledalo osim kako neko vec ranije pomenu-klavijatura.
Mnogo falsha...ne znam da li to ima neke veze sa Lazom i njegovom bolescu ali zvucalo je grozno.
Vidim da mnogi hvale Alena a kude Bebeka...ne bih se slozio.Alen se zamalo nije us*o bok je Bebek relativno ok pevao...ili je bar tako izgledalo na TV-u.
E sad zvuk...pa mogu samo da pretpostavim kako se tamo culo,no to me nista ne cudi.Bio sam na koncertu Deep Purpla i Motorhead-a gde je takodje bilo ocajno ozvucenje.Uostalom kada vratim "film" unazad kod nas je uvek bilo lose ozvucenje na koncertima...kojih je doduse bilo malo (mislim na one "velike").
Jedino na koncertu Metallice prosle godine je bilo fantasticno ozvucenje...tri dana mi je zujalo u usima iako sam bio recimo 50 m od bine.
BTW prosle godine na vec pomenutom koncertu Metallice pivo je takodje kostalo 100 din (otvoreno tj. u casi,naravno) sto znaci da nema inflacije :D
[ dlalic @ 30.06.2005. 13:48 ] @
Jos malo o moralu:
Par dana pre koncerta bese informacija da je zabrana emitovanja koncerta 30 dana, da se moze "kupiti" prenos preko net-a za 15$...A sve pustili live...sramota...
Uzgred, juce u Beogradskoj hronici (ili tako nekako) RTS 17h30, voditeljka rece kako su "naknadno na koncert mogli uci i oni koji su zaboravili karte"
[ deki77 @ 30.06.2005. 16:56 ] @
Nije ni čudo što je baš na Hipodromu bio koncert...za k**e!!!
Šta očekivati od Brege...
[ Nikola_BGD @ 30.06.2005. 19:38 ] @
Da i mene su malo nervirali ti reflektori, obicno se isti gase kad svirka poscne i publika ostaje u mraku. ali ovi su ostali upaljeni i malo su upadali u oci / nervirali.
ali to je zato da bi se sto bolje snimilo 200 000 ljudi koje je doslo da odgleda dugmice prvi/poslednji put... mislim vrhunac komercijalizacije
Ne kapiram da su uzeli ogromnu lovu i da su po svaku cenu planirali da uzmu jos jos jos pa su na svemu sjebali po malo. Stvarno su im obrazi ko djon.
[ dalibord5 @ 30.06.2005. 20:50 ] @
Ma publika je iznela koncert.NIsam osetio na bini ni energiju,ni emociju.Ono nekoliko fraza koje su imali,izgledale su mi kao napisane pre mesec dana,kao bilo bi kul da nesto kazu...
Beograd je zasluzio mnogo,mnogo bolje,a publika koja je dosla odasvud morala je dobiti istinski spektakl.Da ne pominjem da su ovaj koncert najavljivali kao dogadjaj veka(?)
Sve je uradjeno povrsno i preko volje.Pesmu "Pljuni i zapevaj..."su morali da otpevaju jer je masa to trazila iz najiskrenije emocije prema tom vremenu i onome sto je BD predstavljalo u toj zemlji..Osecao sam da bilo ono pravo da su to otpevali.
Onaj huk ne mogu da zaboravim.
Na kraju,dobro je bilo,ali ne zahvaljujuci organizaciji vec "raji"a ako je ovo bila jedina prilika da se BD oprosti na pravi nacin i jedina prilika da se napravi koncert sa ovoliko ljudi onda je ta prilika nepovratno izgubljena i to je ono najgore.
Cini mi se da su dobili pare za sva tri koncerta unapred i onda ovaj poslednji odradili,onako,zato sto se mora.
[ techtris @ 30.06.2005. 21:32 ] @
I ja sam koncert gledao preko TV-a i stekao utisak da nije zvučalo toliko loše. Tifa se nije najbolje čuo na početku, meni je delovalo kao da mumla, ali posle toga je bilo koliko toliko pristojno, naravno, onolika količina reklama, gaženja vokala radijskim maskama u TV prenosu (srpski izum) i sličnih stvari je nezabeležena.
Citat: DzoA:
Gledao sam isecke sa koncerta u zagrebu gde su oni reflektori "leteli" na sve strane preveci koreografiju i samim tim atmnosferu preko one gomile ljudi. Pogledajte sad ovo. Na koncertu o Beogradu koliko je vise bilo ljudi (samim tim i prihoda) a bili su oni klasicni reflektori "beli". Ma fuj!
U Zagrebu ovakva organizacija koncerta ne bi mogla da prođe, ali u Srbiji je sve dozvoljeno. A jedine dnevne novine gde novinari nisu sastavljali hvalospeve o koncertu su Kurir i Glas. Jezivo....
Meni je prosto neverovatno da je ozvučenje bilo slabo zato da bi se čula publika koja peva na DVD izdanju. To kao da su pravili ljudi koji nemaju blage veze o snimanju zvuka.
[Ovu poruku je menjao techtris dana 30.06.2005. u 22:38 GMT+1]
[ salemfk @ 30.06.2005. 22:34 ] @
Citat: techtris:
ali u Srbiji je sve dozvoljeno. A jedine dnevne novine gde novinari nisu sastavljali hvalospeve o koncertu su Kurir i Glas. Jezivo....
Sva sreca pa su i na RTS-u rekli da ovo ipak nije bio koncert godine, vec promasaj godine.
Dok na Pinku ljudi ishvalise sebe kao najboljeg organizatora!
[ stella @ 30.06.2005. 23:37 ] @
Ozvucenje ovako, ozvucenje onako, ...
Upratite malo koncerte po svjetu i pogledajte koliko ozvucenja ili skalamerije ima danas u odnosu na ono od prije 10-15 godina. Naime, hocu da kazem da bi se za jedan ovakav koncert (nebitno dali se radi o SA,ZG ili BG) prije 15-ak godina trebalo dovesti 6-7 slepera samo zvucnih kutija i pojacala. Isto tako, svi vecinom vole da ih "masira" bas i da cjelo tjelo vibrira od svirke. Kako je krenulo izgleda da tog osecaja vise nece biti na svirkama, jer se mahom za ozvucenje koriste nove generacije zvucnika "line area", a koji zaista imaju fenomenalnu mogucnost reprodukcije, i mahom se izradjuju u tehnici "full range". Jeste da krasno zvuce ali im ipak (bar po mom ukusu) nedostaje "low freq." ili ti bas-a. Dokaz tome je komentar koji je neko dao, a kaze da je cuo mobitel kako zvoni i da je mogao razgovarati za vreme svirke sa ljudima oko sebe!
Gospodin Braco Radovic ili "Cobra-Ton" (inace vlasnik kompletne audio-light opreme) sa svojom timom odradio je jako dobar posao u SA i ZG, ali je ipak u BG zakazao jer je za hipodrom trebalo "malo vise".
[ ghost2k3 @ 30.06.2005. 23:42 ] @
"pare pare pokrecu svijet..."
Nisu mi jasni ljudi koji kazu da nisu nikad voleli, ni slusali BD, a isli su na koncert i sad s... po njemu?
Ne kazem da je bilo dobro, jer nisam bio, a ono sto sam video na tv-u samo potvrdjuje utiske prethodnika o nekom zavijanju. Sve u svemu ipak vise verujem ljudima koji kazu da je lose organizovano. Tako mi je nekako delovalo. Ne moze biti dobro pored onoliko mb piva :) Ako je ozvucenje bilo slabo zbog tog nesretnog dvd-a, zasto su onda ljudi koji su gledali preko tv-a stekli utisak o nekakvom zavijanju?
Voleo bih da se kod nas moze nekako izdejstvovati neka kolektivna svest, kao kod borga :), pa da mozemo slozno da izbojkotujemo neke stvari (pink, mb, coca colu, bilo sta) neko vreme, cisto da pokazemo da nismo rulja koja ceka da nam neko proda m... za bubrege. Ili mozda jesmo?
Resistance is futile, drnk mb :)
[Ovu poruku je menjao ghost2k3 dana 01.07.2005. u 00:44 GMT+1]
[ Nikola_BGD @ 30.06.2005. 23:52 ] @
Ma sta imate toliko protiv MB meni je ok :D
A sto se tice kolektivne svesti, da smo je imali u utorak hipodrom i okolina bi bili zgazeni u znak protesta sto smo tako surovo prevareni.
U jendom trenutku vidim ljudi poclei da chuche / sede kako ko u znak protesta zbog zvuka itd. Prikljucim se i svi vicemo ostalima okolo da se spuste dole... ljudi prihvataju i onda odjednom skontas da nema sanse da ce da se spusti krug od vise od 10 metara jer smo takav narod u fazonu sta mene boli uvo sto ste vi sad resili da prostestujete....I gledjau nas belo sto smo se spustili dole....
Inace gledam snimke sa fotoaparata sto smo pravili stvarno se vidi da je slabo zvucalo. Ako nadjem vremena i neki ftp sa dovoljno mesta okacicu vam i postaviti link (ako nekog zanima to jest)
I vidm na snimcima masu koja ipak peva, kao sto neko rece izvlaci koncert. I krivo mi je sto nisu oni svoj deo posla odradili kako treba jer u toj pesmi koju gledam na snimku kontam da narodu nesto fali da to bude ipak jedna fenomenalna i nezaboravna atmosfera.
Tek sad kontam sta su nam uskratili losom organizacijom.
[ markolazarevic @ 30.06.2005. 23:59 ] @
Je l' procitao neko u Blicu od 30.06. koliko je vati bilo ozvucenje? Valjda 360.000 nisam siguran....
[ Slobodan Miskovic @ 30.06.2005. 23:59 ] @
Bregoviću i Raki po milion, pevačima od 36.000 do 60.000 evra
Za tri koncerta u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu „Bijelo dugme“ je zaradilo milione evra! Ali novac nije podeljen na ravne česti. Mladen Vojičić Tifa dobio je 36.000 evra, Alen Islamović isto toliko plus 10.000 evra za reklamu koju je snimio za „MB pivo“. Željko Bebek je prvobitno pristao da otpeva tri koncerta za honorar od 36.000 evra, ali se pred nastup u Zagrebu predomislio kada je načuo koliki je Bregovićev honorar. Ucenivši Bregu i Raku Marića svojim neizlaskom na scenu zahtevao je 60.000 evra. I dobio! Niko osim Marića i Bregovića ne zna tačno koliki je Bregin i Rakin honorar, ali se naši, dobro upićeni sagovornici slažu u jednom - obojica su zaradila najmanje po 1.000.000 evra!
Jedan poznati estradni menadžer nasmejao se kada smo ga pitali da li je Brega zaista dobio 1.000.000. evra i rekao: „Minimum. Verujem da je suma mnogo, mnogo veća.“
Ostali članovi „Bijelog dugmeta“ dobili su između 6.000 i 10.000 evra, a samo je Lazi Ristovskom obećano 20.000.
Priča da je Bregović dobio mnogo više od 1.000.000 evra postaje uverljiva nakon proste računice. Naime, samo „Koka-Kola“, generalni sponzor turneje, dala je, kako nezvanično saznajemo, 1.000.000 evra po koncertu. Znači, ukupno 3.000.000 evra.
Zarada od ulaznica u sva tri grada iznosi 3.607.228 evra.
U Sarajevu je po ceni od 20 KM prodato 60.000 ulaznica. Dakle, prihod je 600.000. U Zagrebu je prodat isti broj karata po ceni od 20 evra. Znači: 1.200.000. U Beogradu je, kako organizatori tvrde, prodato 150.000. ulaznica po ceni od 12 evra (1.000 dinara), što nas dovodi do broja 1.807.228 evra. Kada se sabere, dolazimo do bruto zarade od 3.607.228 evra, plus „Koka-Kolinih“ 3.000.000 jednako je 6.607.228 evra!
Neka na porez i ostale troškove (zakup, svetlo, razglas, plaćanje raznih gradskih službi...) otpadne čak 50 odsto, prihod je veći od 3.000.000 evra.
Pouzdani izvor saopštio nam je da je za koncert „Bijelog dugmeta“ odštampano 220.000 ulaznica, pa se pretpostavlja da je zarada još veća od ove od koje u računici polazimo. S druge strane, naši sagovornici tvrde da se na svemu štedelo, te da su troškovi i manji. Razglas na koncertu u Beogradu, kako nezvanično saznajemo, plaćen je samo 70.000 evra, a u Sarajevu i Zagrebu po 50.000. Uređaji slične jačine korišćeni su da bi se ozvučio koncert „Metalike“ prošlog leta na kojem je bilo 20.000 ljudi. Budući da je na Hipodromu bilo deset puta više ljudi, ne čudi što je razglas bio katastrofalan.
Simonida Stanković
[ S_Kid @ 01.07.2005. 00:34 ] @
800.000 vati + visece ozvucenje sa Metalike definitivno nije nista slicno onome sto je bilo na BD...
[ Nikola_BGD @ 01.07.2005. 00:42 ] @
Ja samo znam da mi je posle metalike pishtalo 3 dana u ushima a na dugmetu sam morao da ucutkujem drustvo ne bih li cuo pesme. toliko.
Doduse pravilan raspored zvucnika je vrlo bitan a ne samo sirova snaga koja opada sa kvadratom rastojanja.
Mada metallica je imala fenomenalno ozvucenje za razliku od ovoga sto smo doziveli pre par dana
[ Ilic Igor @ 01.07.2005. 09:16 ] @
Pozdrav,
ne mogu da se setim gde sam cuo skoro da Evropska Unija i ne dozvoljava preko neke jacine W na koncertima. Postoji tacno snaga koja je dozvoljena.
[ milos23 @ 01.07.2005. 10:25 ] @
auuu bre ljudi stvarno ste........ pa ako ste vi bolji izadjite na hipodrom pa napravite bolji koncert, pred vishe ljudi...... cinjenica je da je ozvucenje loshe, ali vi ste kao isli da slusate kako ce odsvirati brega koju deonicu (pri tom jeste da pljujete po raki, ali nije on postavljao ozvucenje vec sigurno neke budale koje pojma nemaju o fizici zvuka, ali dobro raka je menadzer pa on kupi sve kritike) ili da dozivite osecaj velikog koncerta koji u bg-u nema niti sigurno 15godina i koji nece biti kako stvari stoje josh dugo i da se podsetite nekih lepih vremena...... da je srece pa da je ovakvih koncerata bar jednom mesecno... i ne znam, ali verovatno je 99% ljudi bilo prvi put na hipodromu, pa ne znam sta su ocekivali da tamo ima ulaz na svakih 5m, e pa nema...a nema ni drugog mesta u bg-u gde bi stala tolika masa.... a da ne pricham sto su ljudi na izlasku hteli za minut svi napolje pa je pocelo guranje i stampedo
a sto se tiche pevacha, tifa je totalno razocarao, nikad se nije ni promenio niti ce, uvek ce biti festivalski(i studijski) pevach lakih nota (bash me zanima da li bi uspeo da otpeva 3 pesme sa albuma Divljih jagoda na kojima je pevao)....... bebek je bio ok za svoje godine, a alen je bio extra fenomenalan.... ne secam se da je na ovim prostorima na koncertu neko imao bolji glas od njega te vecheri
eh zar nije malo preterano porediti metallicu sa njenim ozvucenjem i dugme koje se okupilo tu posle skoro 20 godina.....da li bi metallica uspela kao bend da nema jako ozvucenje, jer je njihova muzika u stvari ogromna buka......a da ne prichamo o ceni ulaznica
i josh nesto moram da se nasmejem, NIKOLA_BGD......."ljudi su chuchali i sedeli zbog loshesg ozvucenja".........fenomenalna izjava, uz josh bolji zakljuchak.......ili ti nisi bio na dugim koncertima ili ne znam sta, ali nekako ja na svakom koncertu vidim ljude od umora kako sede dole....
najgore je sto se svi zale, a tamo masa ljudi nije znalo text vecine pesama(a stajao sam bash tamo gde se chulo extra) ........c c c, ali zato znaju da kritikuju
[ milos23 @ 01.07.2005. 10:50 ] @
i da dodam josh i za pare :)
pa ne znam, ali treba biti lud pa baviti se necim iz ljubavi i samo iz ljubavi... ne zivi se od vazduha... da li je u pitanju opet srpska ljubomora prema onima koji uspeju nesto u zivotu
i potrazite malo po netu i videcete da su u americi u prosloj sezoni najvishe para od koncerata uzele stare grupe na svojim oprostajnim turnejama......da ne nabrajam sve te fosile iz 60' i 70'
i da dodam da se nesto zaista desilo sa ozvucenjem (da li je otkazalo ili je utishano ne znam), jer moj cale kaze da on na sumarskom gde radi nije mogao da cuje nikog sa kim pricha telefonom od buke koja je bila na probama u toku jutra
[Ovu poruku je menjao milos23 dana 01.07.2005. u 11:57 GMT+1]
[ Fuzz @ 01.07.2005. 11:01 ] @
Citat: Nikola_BGD: U jendom trenutku vidim ljudi poclei da chuche / sede kako ko u znak protesta zbog zvuka itd. Prikljucim se i svi vicemo ostalima okolo da se spuste dole... ljudi prihvataju i onda odjednom skontas da nema sanse da ce da se spusti krug od vise od 10 metara jer smo takav narod u fazonu sta mene boli uvo sto ste vi sad resili da prostestujete....I gledjau nas belo sto smo se spustili dole....
Mislim Nidzo stvaaaarno....Sta si ocekivao da ce 200k ljudi da cuci jer ste se vi istripovali :)
[Ovu poruku je menjao Fuzz dana 01.07.2005. u 13:06 GMT+1]
[ random @ 01.07.2005. 12:00 ] @
Citat: milos23: auuu bre ljudi stvarno ste........ pa ako ste vi bolji izadjite na hipodrom pa napravite bolji koncert, pred vishe ljudi......
Napisaću opet ono što sam odgovorio ranije u temi jednom liku na isti takav komentar:
Citat: Što se tiče ovoga „uradite i vi tako nešto“ [...]. Ko može danas u ovoj zemlji da uradi tako nešto? Pa ni Elvis da se povampiri ne bi privukao toliko publike. U Srbiji (verujem i u Bosni i Hrvatskoj) ima dosta mladih bendova koji se mnogo trude, i prave kvalitetnu muziku, ali zbog razloga koje neću sad navoditi (mislim da je i budali jasno da ova zemlja nije ono što je bila pre dvadeset godina) ne mogu niti će ikada moći da postignu taj uspeh jer prosto nisu rođeni u pravo vreme. A ti im onda stani na muku što žive u Srbiji u ovom vremenu i reci im „uradite i vi tako nešto“. Nije li to malo bezobrazno?
I da, što neko ne bi išao da sluša i Bregino sviranje? Ima baš finih i šmekerskih gitarskih deonica u pesmama BD. Kad odem na bilo koji koncert hoću da čujem bend, da čujem svirku, sa sve pratnjom i kompletnim pevanjem.
Citat: milos23: da li bi metallica uspela kao bend da nema jako ozvucenje
Ovo me je slatko nasmejalo :o).
[ Java Beograd @ 01.07.2005. 12:14 ] @
Ma gde si našao da komentarišeš njegovo pisanije ? Vidiš da je dileja:
Tifa: ... bash me zanima da li bi uspeo da otpeva 3 pesme sa albuma Divljih jagoda na kojima je pevao.
Tifa i Divlje Jagode ?!
... ali treba biti lud pa baviti se necim iz ljubavi i samo iz ljubavi... ne zivi se od vazduha... da li je u pitanju opet srpska ljubomora prema onima koji uspeju nesto u zivotu
Nije ljubomora prema onima koji uspeju nešto u životu, nego moje osnovno pravo da dobijem ono šta sam platio, a njegova moralna obaveza da se pred tolikim ljudima pokaže u najboljem svetlu. I da, ako se već bavi muzikom napravi bar jednu tonsku probu, a sa bendom, koji se okupio posle toliko godina malo povežba stare pesme. Nismo mi kivni što je on zaradio, znali smo i pre koncerta da će puno da zaradi, nego smo ljuti što nas je prevario.
[ Fuzz @ 01.07.2005. 12:19 ] @
Ali ovo nije bilo koji koncert. Nije baziran na savrseno odsviranim solazama ili preciznim prelazima, vec na budjenju emocija... Znaci ides tamo da se provedes uz poznatu muziku, a ne da je razlazes na....nesto....Za tu potrebu je ovaj 3satni koncert bio sasvim zadovoljavajuci. Organizacija je s druge strane potpuno kriminalna i sramotna.
[ Bojan Basic @ 01.07.2005. 12:23 ] @
Citat: Java Beograd:
Tifa: ... bash me zanima da li bi uspeo da otpeva 3 pesme sa albuma Divljih jagoda na kojima je pevao.
Tifa i Divlje Jagode ?!
Khm.. ovaj da, album "Konji" iz '88. godine. E moj poznavaoče.
[ Challenger @ 01.07.2005. 13:02 ] @
Ja sam gledao nekog lika iz valjda tog "Cobra-Ton" -a, rekao je da je ozvucenje 250 000W, a osvetljenje (valjda je racunao i bim-ove) = 700 000W. Zaboravio sam kako se lik zove, bilo je danas na NS televiziji (kao i neki interview sa Bregom, itd.).
[ milos23 @ 01.07.2005. 13:37 ] @
Citat: Java Beograd: Ma gde si našao da komentarišeš njegovo pisanije ? Vidiš da je dileja:
Tifa i Divlje Jagode ?!
dileja ti tata, prvo nadji pa ces videti da je na Tifino insistiranje (i na njegovu veliku zelju) on otpevao album Divljih Jagoda, "Konji"..... toliko o tome ko je dileja i ko prati i ko je pratio njegov rad..... btw taj album ima dosta brzih stvari i teze pevljivih od njegovih pesama sa dugmicima i zato je bio moj komentar......usput Tifa je uvek bio ovakav pevach, jer on ne zna da kontrolishe emocije i da se opusti i zbog toga jako brze pukne... dok je bio pre sa dugmicima morao je da dobija injekcije jer mu je glas uvek pucao
@random:
to je tacno za sviranje, ali nijedan rock band sa ex-yu se nije zasnivao na svirci (sem Smaka mozda), vec skoro samo na textovima, zato sam iskomentarisao to, iako Brega ima dosta super deonica i meni je npr zao sto nije bilo brzih pesama u kojima bi ih odsvirao
a ono za metallicu se odnosilo na to da se njihova svirka zasniva na izuzetnoj ritam gitari Hetfilda, i zato da nema dobrog ozvucenja tesko da bi metallica bila to sto jeste danas (mada je danas otpad, a nekad je bio super trash bend)...... a uz to je metallica svetski bend gde nista ne prepustaju slucaju, gde ima poseban tim koji vodi njihovu organizaciju ma gde svirali
i ono je bilo vise figurativno, jer danas nema ko sem njih da okupi onoliko ljudi na jednom mestu, iako ima dobrih bendova koji se trude ali ne uspevaju jer je trziste malo i siromasno, zaglupljeno turbo folkom........ ali opet treba imati u obzir da su oni prvi veliki bend koji je zapalio masu u vreme komunizma
i moj komentar je isto kao Fuzz-ov, da to nije koncert tipa deep purple ili metallica gde idesh na neki sveobuhvatan multimedijalni dozivljaj, nego da osvezis pamcenje, cujesh neke pesme uzivo a ne preko mp3-a ili sa radija i dozivish delic atmosfere, necega sto godinama ovde nije bilo, a to su veliki rock koncerti.... usput neko je rekao da smo ispali konji, pa i maiden-i su pravili koncerte na hipodromu i sad kad bi dosli verovatno bi isto bilo
[ IvanaZR @ 01.07.2005. 14:23 ] @
Citat: milos23: auuu bre ljudi stvarno ste........ pa ako ste vi bolji izadjite na hipodrom pa napravite bolji koncert, pred vishe ljudi......
A ti hoces ovim da kazes kako je koncert bio dobar? Po nekim mojim shvatanjima da bi koncert bio proglasen kao dobar i organizacija treba da je na nekom nivou...sve zajedno je ispala opsta katastrofa, pocevsi od toga da nisu uopste bili uvezbani kako treba (sto i nije tako strasno s obzirom da je tu masa koja ce da ih vadi, tako da to manje-vise, mada najcrnje od svega jeste da se toliko lose culo tako da stvarno taj sitan detalj oko njihove (ne)uvezbanosti ne mogu ni da komentarisem), dalje:
Citat: Fuzz: Ali ovo nije bilo koji koncert. Nije baziran na savrseno odsviranim solazama ili preciznim prelazima, vec na budjenju emocija... Znaci ides tamo da se provedes uz poznatu muziku, a ne da je razlazes na....nesto....Za tu potrebu je ovaj 3satni koncert bio sasvim zadovoljavajuci. Organizacija je s druge strane potpuno kriminalna i sramotna.
Bas zbog toga sto nije bilo koji koncert nije trebalo da prodje ovako. Ako pod organizacijom smatras i ozvucenje onda te ja pitam o kakvom budjenju emocija ti pricas kad se u najavi nista nije culo, kakve emocije da mi se bude kad prvih 2 sata jedva da sam nesto cula....To je valjda i njihov problem...mene bi bilo sramota da sam na njihovom mestu...ne mozes ti da planiras koncert za 200k ljudi i da planiras samo kako ces da zgrnes lovu a da ne pruzis ljudima ono za sta su platili...ili eto mozes...
Mogli smo nas 200k da se skupimo i bez njih, zavijamo u glas i ispalo bi isto ovako :D
[ milos23 @ 01.07.2005. 14:54 ] @
koncert jeste bio dobar, ali ne i vishe od toga, to je moja poenta
da bi bio odlichan pored organizacije(koja realno ne moze biti bolja jer hipodrom i ulicice oko njega to ne dozvoljavaju) i ozvucenja(koje zaista treba ispitati zasto je podbacilo), trebao je biti bolji izbor pesama, mene je vishe to naljutilo nego ozvucenje... ubili su sa baladama, to mi je najveca zamerka.......falilo je brzih pesama od alena i od bebeka, ali verovatno je problem bio u vremenu jer je za te pesme trebala i veca uvezbanost, a oni su imali mozda 3-4 meseca ako i toliko...... jedni stonsi se spremaju za turneju 6 meseci
a isto verovatno je vama bio problem dolaska i odlaska, meni je sve to bilo na 10ak minuta pesaka (da ne kazem da sam ujutro rano u 9h vec imao ispit), ali ostalima sigurno ne tako da razumem ogorcenje i na to......
da nije bilo bisa(gde me je alen totalno odusevio) i ja bih pricao kako je koncert ocaj
mada bi najbolja fora bila da je na kraju izasao zele i kidao pesme jagoda sa alenom, da vidimo zasto ozvucenje ne radi, sigurno bi proradilo :)
[ DzoA @ 01.07.2005. 16:37 ] @
Nisam bio na koncertu tako da ne mogu komentarisati ozvucenje i atmnosferu.
Neko je postavio pitanje za EU koja je frekvrencija maksimalna dovoljna i tako nesto.
Gledao sam na TV-u da je donet taj zakon i da su se Skoti zalili zato sto to direktno pogadja njihov nacionalni instrument - gajde.
Tako da oni gledaju da budu izuzetak u EU zbog njihovog nacionalnog muzickog nasledja.
Jednog dana ako udjemo u tu EU (ako bude postojalo tako nesto tad) mi cemo imati slican problem zbog odrzavanja festivala trube u Guci.
Ne razumem se bas u brojke i termine koje su to tacne cifre do kojih se dopusta emitovanje zvuka. To je jedino sto sam cuo kao laJk.
[ Nikola_BGD @ 01.07.2005. 18:45 ] @
@milos23:
Evo ja te necu nazvati dilejom, al cu reci da smo takav narod da se uvek nadje neko ko ce da se pravi pametan pricajuci neku svoju pricu a u ovom slucaju si to ti jebiga.
Elem:
Citat: auuu bre ljudi stvarno ste........ pa ako ste vi bolji izadjite na hipodrom pa napravite bolji koncert, pred vishe ljudi......
Kao prvo, mislim da je 200 000 ljudi u publici ipak ocekivalo bolji koncert od takvih ledgendi kao sto su dugmici. Pogotovo za te pare. To jest, za te pare koje su uzeli od karata je vise trebalo da bude ulozeno u organizaciju (pre svega mislim na ozvucenje)a ne da bude ulozeno bregi u dzep. E zato mi je krivo sto je zaradio. Jer je zaradio preko mene, praveci me tog 28. juna budalom kad mi je uzeo tolike pare a za uzvrat sve sto je dao publici dao je cisto da to otalja, sa losim kvalitetom.
Citat: cinjenica je da je ozvucenje loshe, ali vi ste kao isli da slusate kako ce odsvirati brega koju deonicu (pri tom jeste da pljujete po raki, ali nije on postavljao ozvucenje vec sigurno neke budale koje pojma nemaju o fizici zvuka, ali dobro raka je menadzer pa on kupi sve kritike)
Ozvucenje je lose, i dosao sam da cujem pesme a ne zvonjavu mobilnog telefona drugarice koju zove drugarica da joj ova prenese delic atmosfere.
Raka je kriv jer je menadzer. na njemu je da odabere PRAVE ljude za ozvucenje, PRAVE ljude za osvetljenje (na koje nemam zamerki) i PRAVE ljude za sve ostalo. Negde je ubo, negde nije. Tamo gde nije, nazalost najvise boli. Dosli smo da slusamo muziku, koju smo jedva culi.
Citat: ) ili da dozivite osecaj velikog koncerta koji u bg-u nema niti sigurno 15godina i koji nece biti kako stvari stoje josh dugo i da se podsetite nekih lepih vremena......
Dozivljaj velikog koncerta je kada velika vecina publike odusevljeno peva uz bend koji je na bini i koji ih animira da se dobro provedu. Tada te ponese atmosfera, sijaju ti ochi to je nezaboravan trenutak. (ako si bio na metallici verovatno znas na sta mislim).
Nazalost 28. 6. 2005. je na hipodromu ocigledno procentualno mali broj ljudi imao zadovoljstvo da se tako provede. I zale se ovde zbog toga. A ti im osporavas te zalbe...
Citat: pa ne znam sta su ocekivali da tamo ima ulaz na svakih 5m, e pa nema...a nema ni drugog mesta u bg-u gde bi stala tolika masa.... a da ne pricham sto su ljudi na izlasku hteli za minut svi napolje pa je pocelo guranje i stampedo
Ovo si lepo rekao. Trebalo je malo sacekati a ne svi da nagrnu na izlaz. Licno ne vidim kako je to moglo da se ubrza a da bude primetno bolje.
Citat: eh zar nije malo preterano porediti metallicu sa njenim ozvucenjem i dugme koje se okupilo tu posle skoro 20 godina.....
Metallica su ljudi profesionalci. Uzeli su lepe pare ali su svirali za svaki dinar, zvucali za svaki dinar i atmosveru napravili za sve pare. I repertoar im je bio fenomenalan, iako su bili na turneji promovisuci novi album, nas su castili sa starim, svima omiljenim pesmama jer pre nikada nisu ovde gostovali pa su nam to ucinili. to se zove profesionalna organizacija.
Citat: fenomenalna izjava, uz josh bolji zakljuchak.......ili ti nisi bio na dugim koncertima ili ne znam sta, ali nekako ja na svakom koncertu vidim ljude od umora kako sede dole....
nadam se da me nisi razumeo kad me ovako komentarises. Ljudi su u sred pesme dakle masovno posedali na zemlju jer su se naprasno umorili !?!?!?! Dobar ti je smisao za logiku. Ljudi su se u mojoj okolini u par navrata spustili na zemlju u OCIGLEDAN znak protesta sto su ovi sjebali sa ozvucenjem. Sad ne moraju svi da posedaju, ali to je i bila moja poenta kada sam ovo komentarisao - kako nece mnogo ljudi to da radi: Da smo ti mi takav narod - neko te jebe u zdrav mozak a ti ces to da iskuliras. I treba bre da sednemo i da im stavimo do znanja da su nas ZAJEBALI a ne da sutra na sav glas citas kako je publika bila odusevljena.....
Citat:
najgore je sto se svi zale, a tamo masa ljudi nije znalo text vecine pesama(a stajao sam bash tamo gde se chulo extra) ........c c c, ali zato znaju da kritikuju
Zar je bitno da li neko zna text pesme ? Dosao je da oseti dobru atmosferu koju mu oni sto su uzeli pare nisu adekvatno pruzili. To sto si ti bio tamo gde se dobro culo i to sto je tebi bilo extra, to ne znaci da treba ovde da onima koji su se lose proveli drzis lekcije kako govore gluposti. Jer mozda ljudi govore istinu.
Citat: i potrazite malo po netu i videcete da su u americi u prosloj sezoni najvishe para od koncerata uzele stare grupe na svojim oprostajnim turnejama......da ne nabrajam sve te fosile iz 60' i 70'
Nisi bio na tim koncertima verovatno. Nisam ni ja pa ne mozemo nista da tvrdimo. Ali bas se pitam da li je i tamo opusteno da tako lose odradis koncert i da uzmes pare.
Citat: pa ne znam, ali treba biti lud pa baviti se necim iz ljubavi i samo iz ljubavi... ne zivi se od vazduha... da li je u pitanju opet srpska ljubomora prema onima koji uspeju nesto u zivotu
Uspeo je da nam uzme pare. Platili smo najavljivan spektakl dobili smo polu amatersku svirku koja je lose organizovana. I sad treba jos da se ne ljutim sto me je neko zajebao za moje pare. Nije to nikakva ljubomora. Ja protiv brege nisam nista imao do vidovdana ove godine. I to sto je radio i kako je stekao pare me nije zanimalo uopste. Ali tog dana je mene licno zajebao i na meni zaradio na nefer nacin. Za to cu da ga pljujem. Ti ako neces ne moras. Mada koliko kontam lepo si se proveo, napisi brate tako i nemoj da spamujes bezveze.
@fuzz:
Citat: Mislim Nidzo stvaaaarno....Sta si ocekivao da ce 200k ljudi da cuci jer ste se vi istripovali :)
Odakle ti to da se neko istripovao :) Ako mi dokazes da se neko kome je bilo lose zbog ozvucenja istripovao, ja popasem svu travu sa hipodroma. A ako se ipak nisu istripovali, onda treba nesto da probaju makar simbolicno da preduzmu kad ih neko zajebava. A ne da precute.
Eto zato kazem da je mozda trebalo vise ljudi da proba da sedne na kratko. Ne mora da koristi al ni ne skodi preterano a ostavili bi bar neku poruku. http://www.elitesecurity.org/poruka/809085 .
Ovde vidim da si i ti imao zamerke na neke stvari. Samo hocu da kazem da je ponekad lepo uraditi nesto u svoju odbranu kad te neko ocigledno zeza.
Najvise me tada bolelo sto sam znao da ce sutra novine da nas naprave budalama tvrdeci da je bilo spektakularno dobro a mi smo mozda imali sansu da pokazemo kako i nije sve bilo tako lepo kao sto pisu. Vidim smajli na kraju tvog posta :)
Naravno da nisam ocekivao celih 200 000 al bar da su seli svi koji su se lose i prevareno osecali bilo bi sasvim dovoljno.
[ IvanaZR @ 01.07.2005. 20:52 ] @
Jos mnogo komentara na:
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=171579
Da nije tuzno, bilo bi smesno :D
[ techtris @ 01.07.2005. 21:55 ] @
Ovo je tekst iz "BLICA" objavljen na dan koncerta, nema mnogo veze sa temom, ali biće vam zanimljivo Pronašao sam ga u jednom od komentara na sajtu B92
Citat: BEOGRAD - Članovi “Bijelog dugmeta” sinoć su, dan prije koncerta na beogradskom Hipodromu, u studiju TV Pinka na Košutnjaku snimili “Bijelo dugme unplugged”! Stare pjesme u novim, “narodnjačkijim aranžmanima” za Bregovićev najavljivani budući CD i DVD otpjevali su popularni srpski folk-pjevači i gost iz Hrvatske - Petar Grašo. Tako je Džej šarmantno zapjevao “Napile se ulice”, Stoja je pjesmom poručila “Meni se ne spava”, Novica Zdravković zapitao se što će biti “Kada odem, kad me ne bude”, Keba je pjevao samo “Za Esmu”, na što mu je Usnija Redžepova uzvratila: “A i ti me iznevjeri”... Dragana Mirković pak na Bregovićev je poziv došla iz Beča da bi otpjevala “Na zadnjem sjedištu moga auta”.
Dno....
[Ovu poruku je menjao techtris dana 01.07.2005. u 22:57 GMT+1]
[ altf4() @ 01.07.2005. 21:56 ] @
isecak iz kurira:
Citat:
1. jul 2005.
NIKO NIJE KRIV?!
Ko je odgovoran za loše ozvučenje na koncertu "Bjelog dugmeta", a ko je ispao konj na Hipodromu?
Zahvaljujući lošoj organizaciji, koncertni događaj veka pretvorio se u fijasko godine, a po starom, dobrom, srpskom običaju - niko nije kriv! Dejan Maksimović, direktor "Mjuzik stara", organizatora koncerta, promašaj veka pokušao je da opravda "žamorom publike".
- Hipodrom je bilo teže ozvučiti od stadiona u Sarajevu i Zagrebu. Na tonskoj probi sve je funkcionisalo savršeno, ali problem se javio kada je publika počela da nadire, jer žagor ljudi remeti kvalitet zvuka - objasnio je Maksimović u izjavi za jedan dnevni list.
Nekoliko dana pred koncert ključni čovek cele priče, menadžer "Dugmeta" Raka Marić, u intervjuu jednom magazinu izjavio je da je zbog problema sa ozvučenjem dva dana pred koncert pozvao Mišu Berara da instalira najkvalitetniju moguću tehniku. Međutim, Berar, koji važi za jednog od najvećih eksperata u sferi ozvučenja (radio nastupe "Metalike", "Fejtlesa", Pavarotija), tvrdi da nema nikakve veze sa Hipodromom:
- Nisam radio ozvučenje za "Bijelo dugme", jer su se od početka organizatori bavili prevarom. O tehnici je odlučivao basista benda Zoran Redžić, koji je doveo svog prijatelja iz Zagreba da ozvuči Hipodrom. Ovaj je to učinio pomoću ručno pravljenih zvučnika, koji su jeftino plaćeni. Kada su videli da je vrag odneo šalu, zvali su me, ali nisam pristao da jeftino prodam svoj obraz i reputaciju - kaže Berar, i objašnjava:
- Pa ne mogu stolari i parketari da ozvuče Hipodrom. Za 50.000 evra, koliko su organizatori to platili, ne može da ga ozvuči ni Dejvid Koperfild! Kada sam Redžića pitao zašto tako rade, rekao mi je: "Zvučnik je zvučnik. Važni su bend i pevači, šta zna raja!" Čudi me da je Bregović, koji za turneje "Orkestra za svadbe i sahrane" traži samo najskuplju opremu, ovde pokušao da prođe jeftino. Pa da je "fića" dobar auto, Raka Marić bi vozio njega, a ne "mercedes 400" - zaključuje Berar.
I samo da kazem da sam iznenadjen time da postoji neki forum sa oftopic sobom u kojoj se ljudi drze teme, pogotovo ovakve(bez onog mrzim bd, svi ste seljaci itd.), i pogotovo nas forum. Svaka cast...
[ Pirossi @ 01.07.2005. 22:27 ] @
Citat: - Hipodrom je bilo teže ozvučiti od stadiona u Sarajevu i Zagrebu. Na tonskoj probi sve je funkcionisalo savršeno, ali problem se javio kada je publika počela da nadire, jer žagor ljudi remeti kvalitet zvuka - objasnio je Maksimović u izjavi za jedan dnevni list.
Genije... Suviiii genije!
Čuj "žagor ljudi smeta", ovde se vidi da su oni nesretnici koji su pošteno kupili kartu u stvari neki remetilački faktor. Najbolje da su napravili koncert bez publike. Tad bi ozvučenje došlo do punog izražaja :)
Ah da, svako poređenje BD-a sa Metallicom ili Stonsima je izvan zdravorazumskog razmišljanja. Popularnost BD-a se završava sa prvim selom nakon granice nekadašnje SFRJ. Jak bend.
"Pljuni i zapjevaj" nisu otpevali jer nema Tempa. Šmrc.
[ Mikky @ 01.07.2005. 22:36 ] @
@milos23: Brate da ti neradis potajno za raku marica, pink ili music star? A cek mozda si bregin potparol? Nisi? Nemoguce da ih onda toliko branis bez ikakve materijalne nadoknade... Sigurno si rakin ortak... ajde priznaj pola cemo ti oprostiti?
Znaci ako je tebi bilo do jaja neznaci da je svima. Ja ako sam platio 1000din kartu ja ocu da za te pare dobijem ono sto spada u tu uslugu, necu greske. Ti ako volis da kupis milku od 300g za 250din a da ti daju milku od 100g i to te ispunjava... well go ahead, whatever turns you on baby... Ja kad napravim s***** na poslu ja snosim odgovornost, sef ce da me jase dok se ne iskupim za sve sto sam napravio pa i malo vise... a ko ovde snosi odgovornost? Niko naravno, jos nas ubedjuju kako je sve bilo bajno i krasno i da je koncert potpuno uspeo. To sto ozvucenje nije radilo ME SAVRSENO NEZANIMA. Kapiras? To nije moj problem, ja sam platio kartu ocu da sve radi kako treba inace pare nazad. Primetices da nigde nisam spomenuo samo BD jer mislim da su oni manje vise odradili koretko svoj deo posla. Da je ovo uredjena drzava ne bi to tek ovako proslo.
[ berserk @ 01.07.2005. 23:38 ] @
Nisam mogao da izdrzim ,a da neshto ne dodam!
E,ovako
@all
Ja sam najveci car na svetu zbog:
1.Mrzim Bjelo Dugme od kada sam se rodio
2.Shto nisam ni u kom sluchaju otishao na taj pish*ivi koncert(da umirem od neke teshke bolesti i da mi je tamo lek,ne bih otishao po njega)
Drago mi je shto se josh jednom pokazalo da oni ruzichasti djavoli i Raka Maric(kao faca- "Powered by Raka(Shtaka) Maric!"<<<<mis'im!!!!) ne umeju da organizuju ni decu u vrticu,a kamoli spektakl decenije(shatro)!
Krivo mi je shto su se neki od vas nasankali na ovakve budalashtine i dali pare ovim barabama!Ja bi to sve pobio,sve one Alibabe,organizatore i ostale ku*ce!
Izvinjavam se ako sam uvredio nekog fan-a ovih lopova(neka vam je na pameti da ne vredjam vas,nego njih)
pozz 2 all
p.s.
Zalechite rane dolazi Exit,mada su i oni lopovchine i njih bi na streljanje,ali muzika je 10 puta bolja!Neko kaze da su se ovi lopovi iz BD-a sakupljali iz ljubavi,starih dana i ostalog shi*a,dajte ljudi sve pare su spucali na kokain,pa im treba josh!
p.p.s.Molim vas uvedite neki "Bitch Board" ili neki "Flame zone",da se malo "veselimo",kada dodju ovakve situacije!
[ kirka @ 02.07.2005. 07:50 ] @
to sto ti ne volis bijelo dugme,to je tvoja stvar
to sto su oni zeleli da zarade novac - to je njihova
ovo sto su sada uradili,da bi zaradili novac,uradili su jer im se moglo
to sto ste VI ocekivali vise,to je zato sto ne razumete : OVO SADA NIJE ONO BIJELO DUGME I NIKAD VISE NECE NI BITI
ovo nije prvi ne uspeli koncert,mnostvo bendova je imalo neuspehe pri ozvucenju i pri organizaciji...na kraju GDE JE LAKO OZVUCITI HIPODROM????? TO BI PRVI TREBALI ZNATI
POSLEDNJE:nisam bila na koncertu,da ne bi pokvarila sliku o onome sto sam postovala,ipak BD nam se nece ponoviti nikada
mozda bi VELICANSTVENIJI ostali,da se vise nisu pojavili,ali novac kad svima zatreba,gazimo preko tudjih ledja...zao mi je svih vas koji ste se lose proveli,ujedno ste mi i smesni
posle koliko vremena su svirali ? .....puno zar ne? A VI STE NESTO OCEKIVALI?
BIJELO DUGME=GORAN BREGOVIC=SVE PESME,ARANZMANI,MUZIKA,TEKSTOVI....
a neko ga jos uvek pljuje?
ps. "kad,zaboravis juli i kad sve se desi i prodje,tada bi da te sretnem,al neces srecna biti.........slutim...jer su i hleb i vino i noc i dan potrebni za san..."
[ Slobodan Miskovic @ 02.07.2005. 07:56 ] @
Citat: na kraju GDE JE LAKO OZVUCITI HIPODROM?????
Vrlo je lako samo je izgleda bio problem da se neko odrekne nesto novca od zarade...
Postoje programi koji vrlo lepo i precizno mogu da kazu kolika kolicina snage je potrebna za odredjeni prostor sa sve ukljucenim rasporedom zvucnih kutija (visina, ugao, mesto)...
[ milanche @ 02.07.2005. 08:06 ] @
Citat: kirka: to sto ti ne volis bijelo dugme,to je tvoja stvar
to sto su oni zeleli da zarade novac - to je njihova
ovo sto su sada uradili,da bi zaradili novac,uradili su jer im se moglo
Ne znam gde si pokupila ove rezone. Taj novac sto su zaradili nije krastavac koji im
raste u basti, pa su otisli da malo naberu jer im treba za salatu. To je novac koji su
dobili od drugih ljudi u zamenu za nesto sto nisu isporucili - dakle napravili su prekrsaj
za koji bi trebalo da odgovaraju. Isto kao kad platis stilsku garnituru u prodavnici
namestaja, a oni ti isporuce trule daske i kazu "e sine, znas kako smo nekad pravili
namestaj".
Citat: to sto ste VI ocekivali vise,to je zato sto ne razumete : OVO SADA NIJE ONO BIJELO DUGME I NIKAD VISE NECE NI BITI
Po svoj prilici bi trebalo da su bolji, dobre pesme kod dobrih muzicara su kao sarma
kad odstoje mnogo su bolje nego prvi dan.
Citat: ovo nije prvi ne uspeli koncert,mnostvo bendova je imalo neuspehe pri ozvucenju i pri organizaciji...na kraju GDE JE LAKO OZVUCITI HIPODROM????? TO BI PRVI TREBALI ZNATI
Znas sta, pri sadasnjem stanju audio tehnologije, svaki konj moze da ozvuci ne samo
hipodrom, nego bilo sta drugo. Trebalo je samo pljunuti malo vise para, i that's it.
I mozda malo zasiljiti kopito da mozes da ubodes power switch i izpomeras slidere na
mixeru.
Citat: POSLEDNJE:nisam bila na koncertu,da ne bi pokvarila sliku o onome sto sam postovala,ipak BD nam se nece ponoviti nikada
mozda bi VELICANSTVENIJI ostali,da se vise nisu pojavili,ali novac kad svima zatreba,gazimo preko tudjih ledja...zao mi je svih vas koji ste se lose proveli,ujedno ste mi i smesni
posle koliko vremena su svirali ? .....puno zar ne? A VI STE NESTO OCEKIVALI?
Pa znas kako, ja recimo nisam, jer Dugme pamtim od kad su se ispilili - 'Ne spavaj
mala moja muzika (Chuck Berry-ja) dok svira' sam slusao u petom osnovne, i pratim
kao pasivni posmatrac jos od onda celu njihovu zivotnu pricu. Ko god ih zna jos od
tih vremena nije imao nikakve iluzije (hm, mozda da otvorim novu temu o tome).
[ kirka @ 02.07.2005. 08:44 ] @
jedan koncert ne cini neciju karijeru
[ Ivan Dimkovic @ 02.07.2005. 09:40 ] @
Citat:
jedan koncert ne cini neciju karijeru
Tacno, samo ovde ljudi ne pricaju o karijeri vec o jednom odredjenom koncertu na kojem ti, kako sama kazes, nisi ni bila.
Blamaza je odraditi onako nesto sa ozvucenjem... naravno u show-biznisu u regionima gde je ljudima ipak malo stalo do novca, taj lik sto je menadzer tesko da bi dobio neki sledeci posao - i ovo bi mu bila mrlja na karijeri koja bi ga sputavala da organizuje bilo koji veci koncert u buducnosti.
U Srbiji ce doticni ukoliko sutra vec organizovati neki novi event, a i nece se stideti da kaze da je "organizovao najveci koncert na Balkanu" - e to je tuzno, i na zalost deo nase realnosti.
[ BigHakuna @ 02.07.2005. 10:04 ] @
Citat: Trebalo je samo... malo zasiljiti kopito da mozes da ubodes power switch...
LOL-cina :)
Dobar!
[ kirka @ 02.07.2005. 10:05 ] @
da,nisam bila iz razloga sto sam znala sta ce biti,zar je neko ocekivao bolje???
[ Nikola_BGD @ 02.07.2005. 10:22 ] @
Jao bre vecito se nadje neko da se pravi pametan.
NIKO nije mogao da zna da ce ozvucenje biti katastrofalno, pogotovo sto su ga najavljivali kao neverovatno glasno.
Sto se tice pesama i muzike, niko ne ocekuje da negde ne isfalsiraju malo, ali da su se dovoljno culi narod bi bio daleko bolje raspolozen, te im greske u pevanju ne bi tolko upadale u oci. Jednostavno bi bilo jako dobro, kao sto je bilo ovoj nekolicini srecnika koji su stajali tamo gde se dobro culo.
Ajde molim, te napisi zbog cega si znala da ce biti lose, da znamo i mi za sledeci put.
Kapiram da volis dugme, i da ti je sada zao sto su ispali smradovi pa ih nesto branis.
[ kirka @ 02.07.2005. 10:42 ] @
zenska intuicija (bla bla bla) sve one kompilacije- dva za dinar,kupite sto pre, svescice,knjizice,biografije,plakate,postere,majice,bedzeve,broseve i ostale pizdarije koje su se prodavale i nudkale po ulicama i trafikama
(da ne spominjem k.mihajlovu na dan koncerta)
lepo su svima NACRTALE da je ceeeeoooo koncert zbog (na prvom mestu) PARA I NA DRUGOM MESTU ---- (izvinite sto se ponavljam) ---PARa
a ko je hteo kvalitetan koncert dugmeta,nek se vrati par decenija unazad...ili neka popravi stari gramofon,pa neka uziva
opet sam te iznervirala , ili sta?
[ Nikola_BGD @ 02.07.2005. 11:23 ] @
Hehe nisi me iznervirala, simpaticno mi je sto si retko zensko na ovom forumu ;)
Slazem se da se znalo da je u pitanju uzimajne para, jeste se svasta prodavalo itd ali ja nisam mogao da imam predstavu da ce debelo da pristede na ozvucenju (koje u odnosu na zaradu s koncerta ne bi uospte preterano kostalo), a to sto se nisu uvezbali kako treba, ne bi ni doslo toliko do izrazaja da su ljudi bili zadovoljni ozvucenjem.
A ne da Tifa izadje i krene "lazes zlato lazes duusooo" a ja se pitam jel to on seo da pozdravlja publiku, isprobava mikrofon ili sta vec. Kad on covek u stvari peva !!! A nista ga narod ne cuje. Do te mere je bilo tiho da ja nisam mogao da poverujem.
Niko ovde nije ocekivao veliki kvalitet, spektakl itd... Ali neki pristojan dovoljan kvalitet su MORALI da nam pruze (ako ima Boga :D) a nisu. A da je taj kvalitet bio normalan, mnogo bi bila bolja atmosfera pa bi sutra sa razlogom pisali u novinama da je bio spektakl. Ovako smo ipak PREVARENI. Znaci ok je da mi uzmu pare i da odrade koncert minimalno jeftino po njih, ali ne na nasu stetu.
Eto ja nisam mogao da se nadam da su resili da zarade preko svake mere a na stetu publike. A te reklamice, snimanje unplugged cdova, majice, bedzeve, dvd snimke koncerta neka oni izdaju nemam nista protiv.
Moja poenta je da bi spektakl dosao sam po sebi da nas nisu POKRALI nego da su NAPLATILI svoju uslugu za to vece.
[ DzoA @ 02.07.2005. 11:57 ] @
Mislim da ova tema treba da ide pod kljuc. Sve je receno sto je imalo da se kaze. Oni koji hoce da "stite dugmice (organizatora ustvari ozvucenje)" oni ce to raditi ne citajuci predhodne postove gde je to sve razjasnjeno bar 5 puta.
[ random @ 02.07.2005. 13:29 ] @
Citat: kirka: jedan koncert ne cini neciju karijeru
... ali je lepo sumira. Da citiram tekst jedne njihove pesme:
Danas otvaram oči
nakon svih ovih godina...
[Ovu poruku je menjao random dana 02.07.2005. u 14:31 GMT+1]
[ random @ 06.07.2005. 02:28 ] @
Tužba protiv Bregovića
Dvadeset Novosađana će zbog lošeg ozvučenja podneti tužbu protiv Bijelog Dugmeta i organizatora njihovog prošlonedeljnog koncerta na Hipodromu, kuće Music Star Production.
"Tražimo ili da nam se vrati novac za kartu i troškove ili da koncert bude ponovljen", izjavio je za lokalni Građanski list Arsenije Katanić, advokat 20 nezadovoljnika. "Mi smo svoju obavezu ispunili - uredno smo kupili kartu i došli na koncert. Međutim, imali smo samo vizuelni efekt, a ne i audio. Apsolutno se ništa nije čulo pedeset metara od bine", izjavio je Katanić, koji je i sam bio među posetiocima koncerta. On je istakao da građani ne smeju biti "beskrupulozno prevareni", te pozvao i druge zainteresovane/oštećene da se pridruže tužbi.
[ Slobodan Miskovic @ 06.07.2005. 03:40 ] @
[ adenis @ 06.07.2005. 09:01 ] @
ja sam negdje na forumu vec iznio svoje misljenje o koncertu u sarajevu na kojem sam bio i nije pozitivno. isto greske su se ponovile i u beogradu. znaci ozvucenje, raspored pjesama, tifin glas, iznenadujuce dobar alen... ali neki dan bila snimka koncerta na ftv i snimak koncerta je iznenadujuce dobar. zvuk fantastican, bisevi isjeceni i ubaceni samo djelovi kada publika glasno zove bijelo dugme na bis, reklamom pokrivena scena kada tifa na bini grubo gurne alena i napusti binu, ma snimak koncerta je za 10. da nisam bio na koncertu a vidio snimku "ubio" bih se sto nisam bio.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|