[ despotbg @ 20.07.2005. 01:23 ] @
Ide li neko? |
[ despotbg @ 20.07.2005. 01:23 ] @
[ pctel @ 20.07.2005. 01:57 ] @
Sto ne nac=vede barem kad treba da se ide?
[ stolex @ 20.07.2005. 07:48 ] @
Ja idem ako nadjem nekog sa sator posto nemam para da placam onim dahijama iz guce za krevet ili sobu za prenociste. Nezgodno je sto nemam vremena za celu nedelju pa bih otisao samo za vikend (finale), sto vec dovodi u pitanje da li cu naci mesta za sator. A i do sada je cetvrtak bio samo zagrevanje i uglavnom nije bio bas mnogo interesantan, tako da sumnjam da ce neko moci da izdrzi fizicki celu nedelju (onim tempom koji je uglavnom do sada bio u 3-4 dana). Sve u svemu vredi videti i doziveti.
[ tarla @ 20.07.2005. 08:05 ] @
kada je guca? od kojeg do kojeg datuma?
[ bong @ 20.07.2005. 08:55 ] @
Od 01.08 do 07.08.2005 tako bar stoji na sajtu http://www.guca.co.yu
[ Deda_Mraz @ 20.07.2005. 12:25 ] @
Naravno da idem....već treću godinu za redom
[ BillyTheKid_79 @ 20.07.2005. 12:33 ] @
Citat: stolex: Ja idem ako nadjem nekog sa sator posto nemam para da placam onim dahijama iz guce za krevet ili sobu za prenociste. Koju kintu traze za prenociste? [ hakinen @ 20.07.2005. 12:37 ] @
Ja cu isto da idem, imam tamo rodbinu, pa onda nemoram da brinem gde cu da spavam :)!! Nego samo da napomenem da ce ovaj sabor da se razlikuje malo od predhodnih, po tome sto se u 2 h posle ponoci gasi sve, nema vise vike dreke i teranja do zore, i druga stvar je to sto ce pivo da se toci iskljucivo na pomocnom stadionu gde ce biti cak 9-10 standova za tocenje piva, i bice instalirana jedna cisterna na starom mestu ( ko je bio i ko je redovni posetilac zna gde se ona nalazi )!!! I ocekuje se oko 600000 posetilaca, za 7 dana trube!!!
Sto se tice kinte za prenociste, koliko se ja secam od prosle godine, u centru je prenociste bilo i do 30 evra, a po selima od 10-15 evra krevet naravno!!! [Ovu poruku je menjao hakinen dana 20.07.2005. u 13:38 GMT+1] [ superbaka @ 20.07.2005. 13:15 ] @
a sto se svake godine otvaraju nove teme za Gucu, dan zaljubljenih, novu godinu, Egzit...?
[ flylord @ 20.07.2005. 13:21 ] @
mudro zboris :), ce vidim da to regulisem danas :)
[ Stefano @ 20.07.2005. 17:40 ] @
Nikako da odem u Gucu a vec godinama planiram.
[ stolex @ 20.07.2005. 21:51 ] @
Citat: hakinen: po tome sto se u 2 h posle ponoci gasi sve, nema vise vike dreke i teranja do zore, i druga stvar je to sto ce pivo da se toci iskljucivo na pomocnom stadionu gde ce biti cak 9-10 standova za tocenje piva,] Pa to apsolutno gubi ceo smisao. Ranije je bilo 4 dana i 3 noci, i samo mrtav pijan i umoran si mogao da spavas malo. Kuci dodjes ulepljen od piva kojima se ljudi prskaju, neispavan, izmoren i pokvarenog stomaka (od alkohola verovatno). Pored svega ne znam kako ce da zabrane da se pivo kupuje u dragstorima u centru. Gde sve to vodi. Stranci kojih ima u ogromnom broju dolaze bas zbog toga sto retko gde ima slicnog festivala. Trube i muzika 24 sata na svakom cosku, pijani spavaju na ulici, a policija nikoga ko ne lomi ili ugrozava neciji zivot ne dira. Jedna kratka anegdotica iz mislim 2003-ce godine. Tipa pijanog drugari skinu u bokserice i vezu pijanog za spomenik u vidno besvesnom stanju. Prilazi neka devojka koja mu spusti bokserice, zagrli i slika se s njim. Posle par trenutaka josh par devojaka ceka red da isto to uradi.... U celoj prici starosedeoci Guce su izuzetno nezadovoljni jer festival poprima previse vasarski karakter. Mada ako nekoga bas interesuje na netu ima dosta clanaka sa dogodovstinama bas iz Guce (pogotovu na sajtu blica koji je uvek verno pratio sva desavanja oko Guce) pa ko voli nek izvoli. I da, Flajko ima li kod tebe u Uzicu neki krevet na iznajmljivanje :))) [ flylord @ 20.07.2005. 22:23 ] @
pa ne zivim ja vise u Ue Nemam stan tamo vise. A inace, u UE hotel kosta 1100 din polupansion. Privatni smestaj ne postoji, nije turisticko mesto ...
[ djordje @ 20.07.2005. 22:51 ] @
Ima li kakvog organizovanog prevoza od Chachka do Guche? Do Cacka sam se snasao.
Koliko je daleko Cacak od sabora? [ hakinen @ 20.07.2005. 23:51 ] @
Pa verovatno da ima organizovan prevoz, a i u krajnjem slucaju stopiraj, neko ce sigurno da te preveze od cacka do guce!!!
Citat: Celoj prici starosedeoci Guce su izuzetno nezadovoljni jer festival poprima previse vasarski karakter. Vidis tu si u potpunosti upravu, i zato organizatori zele da malo uvedu reda, i da bude malo organizovano!!! A slazem se ja da niko ne moze da zabrani kupovinu piva u centru, u dragstoru, ali nece biti tocenja piva na svakom cosku kao sto je nekada bilo ( mada meni je najbolji brovod uvek bio onde u centru , kod spomenika trube, gde se tocio jelen ako se nevaram )!!! [ rajco @ 21.07.2005. 00:16 ] @
Citat: djordje: Ima li kakvog organizovanog prevoza od Chachka do Guche? Do Cacka sam se snasao. Imaju regularne autobuske linije u koje ces tesko uci a i ako udjes put ce da traje jedno 2 sata, mada ni kolima nije mnogo brze. Citat: Koliko je daleko Cacak od sabora? Guca je udaljena od Cacka 20km, a ne Cacak od sabora :)) //edit: nije losa kombinacija ni otici taksijem, ako vas ima vise i uz malo pogadjanja to ispada i najbolja solucija. p.s. nije bas tesko ni peske otici, ja sam '99 presao skoro ceo put na nogama, mada je to bio povratak :))) [Ovu poruku je menjao rajco dana 21.07.2005. u 01:26 GMT+1] [ NikolaVeber @ 21.07.2005. 00:32 ] @
Prosle (ili to bese pretprosla) godine je bio tolika kolona na ulasku u Gucu da je to bilo strasno. Vozili smo se bar 2 sata od Cacka do Guce...
[ rajco @ 21.07.2005. 00:37 ] @
Svake godine je strasna kolona na 3-4 km od Guce.
[ bukovski @ 21.07.2005. 01:18 ] @
im in
[ djordje @ 21.07.2005. 01:42 ] @
Citat: Guca je udaljena od Cacka 20km, a ne Cacak od sabora :)) Nisam bio siguran da li je sabor bas u Guci ili mozda izvan mesta, pa sam se zato ovako izrazio. Ako je stvarno tolika guzva onda gotovo sigurno idem stopom od Cacka. [ Deda_Mraz @ 21.07.2005. 01:44 ] @
Citat: rajco: Svake godine je strasna kolona na 3-4 km od Guce. E zato ima da se iznajme skuteri i lepo sedneš na njih i booli te uvo za gužvu [ djordje @ 21.07.2005. 01:51 ] @
Reci malo vise o tome
[ Deda_Mraz @ 21.07.2005. 01:56 ] @
Na šta konkretno misliš?
[ stolex @ 21.07.2005. 15:27 ] @
Citat: Deda_Mraz: E zato ima da se iznajme skuteri i lepo sedneš na njih i booli te uvo za gužvu :) Pa ja bas i ne bih izazivao sudbinu. Prvo do Guce ides preko planine, sto znaci da je put krivudav i nije bas pozeljno preticanje, pogotovo sto pretices kolonu dugu 10-tak kilometra. Uz sve to da pretpostavimo da ti trezan vozis, sto ne bih mogao da se kladim za ostale ucesnike. Kolona se inace krece sporo jer je izuzetno tesko naci mesto za parkiranje, a svi hoce da kolima dodju "mecki na rupu". Tu doduse postoje i seljaci koji su svoje njive pretvorili u parking prostor, a naravno to nije besplatno. Jednostavno mestani zive za taj dan (bar oni kojima nije svega preko glave i beze glavom bez obzira u vreme festivala). [ rajco @ 21.07.2005. 16:16 ] @
Citat: Deda_Mraz: E zato ima da se iznajme skuteri i lepo sedneš na njih i booli te uvo za gužvu :) Kao sto rece stolex tesko da bi prosao sa skuterom posto i peske jedva moze da se prodje posledjnih par km. Cenim da bi do pola puta mogao da prezivis, ako bas imas srece. Inace nisam nikad video nekog sa skuterom pa ne znam odakle ti ta ideja. [ djordje @ 21.07.2005. 16:38 ] @
Citat: Na šta konkretno misliš? Na iznajmljivanje. gde kako koliko kosta... [ BettyBoop @ 21.07.2005. 17:34 ] @
Ne znam gde tacno procitah...al pisalo je nesto da ce ove godine biti drugacije i za parkiranje...bas da bi se izbegle sve te guzve....da se nece moci kolima do same Guce...nego ce ljudi negde pre morati da parkiraju;)
[ Mitrović Srđan @ 22.07.2005. 08:41 ] @
idem ja naravno :>
[ DzoA @ 27.07.2005. 00:04 ] @
Gde me nadjoste! Nisam bio nekoliko dana na [es]u i vidim kakvu sam temu propustio :)
Samo da se pohvalim da ja tamo prodajem pivo :) Za prenociste mozete prenociti i u nekom od "mnogobrojnih" hotela u Cacku ali mislim ako potrazite da cete naci. Nisam znao za ovo da je fajront u 2 h. Ako je to tacno Guca ce vrlo brzo izgubiti na popularnosti :( i to je definitivno potpisan fijasko. Mada mislim da ce to tesko uspeti da se sprovede pored onolike mase ljudi koja je zeljna provoda. Nego mi pade na pamet cudo se niko nije setio za neko okupljanje [es] a u Guci? Sto se tice prevoza idem u Gucu vec sad ce 8 put i uvek sam isao busom koji ima na svakih sat vremena. Jeste malo zajbano sto se u te buseve natrpa 3 puta vise ljudi nego sto je bus za to predvidjen ali kao sto vidite jos sam ziv :) Ko ce da misli o kolima da'l ce ih neko obije, ogrebe... gde ce da parkira, kako ce da vozi kuci pijan... Najbolje busom jes da ces da se izlaktas kao stoka ali nemas sta da brines. Sto se tice taksija to nije lose resenje. Svaki put kad vidim da smo "blizu" Guce ja izadjem iz busa i polako peske (obicno imam "cuturu za skutom" ovaj mislim jelenka) pa mi pesacenje tesko ne pada :) Prosle godine je dosta toga uradjeno sto se tice saobracajne mreze tako da je prilaz bio dosta bolji (kad se uzme u obzir da je za 4 dana bilo tamo oko 500.000 dusa). Ove godine kako sam cuo bice jos 2 nova mosta (verovatno i jos bolje organizovan prilaz i parking). Kao sto sam ove godine bio prvi put na veselom spustu na Ibru i imam u planu da idem svake godine (ne zavisno od vremenskih prilika) tako mi je bilo i kad sam prvi put bio i na saboru trube u Guci! [ Deda_Mraz @ 27.07.2005. 00:06 ] @
Počinjemo kao Crna Gora, sada je do 2h pa će onda do 1h i na rkaju u pola dvanaest
[ hakinen @ 27.07.2005. 11:54 ] @
Pa znas kako, ovu informaciju da ce da traje do 2h sam ja rekao, nije nista zvancino, ali to mi je rekao ujka koji zivi tamo, i neverujem da bi me lagao!!! Znaci fora je da se u dva sata sva muzika gasi, e sad niko tebi ne moze da zabrani da budes na ulici, i da pijes pivo, samo nesmes da galamis, ali neverujem da ce i policija da bude mnogo rigorozna po tom pitanju!!! A druga stvar je za parking, koliko sam cuo, parkinzi ce da budu organizovani ispred same guce tako da nema vise kolima da se ulazi u sam grad, ali ni ova informacija nije zvanicna!!! A u novinama sam procitao da prva tri dana da ce da bude ulaz u gucu dzabe, da posle cet i pet biti 200 kinte a subota i nedelja po 300 kinte ( nisam sto posto siguran za cifre ali je u tom stilu nesto )!!!!
U svakom slucaju bicu 3-4 dana tamo sigurno!!!! [ Markoxxx @ 28.07.2005. 10:57 ] @
Sta da vam kazem..
Sto se smestaja tice, sve sobe su vec izdate, u Guci je 25 eura prenociste ;) a u selu Kotraza koje je udaljeno 15-ak km od Guce je takodje popunjeno.. A ja imam jednu kucu 2 km od centra Guce, ako je neko zainteresovan.. neka pise [ Stefan032 @ 28.07.2005. 20:14 ] @
Evo sta sam ja cuo: Za parkiranje vozila "valjda je opstina" iznajmila privatno zemljiste oko Guce, tako da se vozilima nece moci uci u Gucu. Autobuska stanica je izmestena, pa ni autobusi nece ulaziti, zapravo nece ulaziti niko osim vozila Vlade (u najavi je da ce u Guci biti cela Vlada, :) , i djubretara kada ciste unoc. Dostavna vozila za radnje imace odredjeno vreme kada mogu da udju i to je to, a da i stanovnici guce poslednja tri-cetiri dana sabora nece moci da udju u Gucu, za njih su obezbedjena besplatna parking mesta na ulazu u Gucu.
Ove godine sagradjena su dva mosta da rasterete postojeci jedan most na prelazu ka igralistu (gde se odrzava takmicenje), ko je isao u Gucu znace sta to znaci. Pivo na tocenje, kako sam barem cuo nezvanicno, bice sluzeno samo kod igralista, u samoj guci morace da se nabavlja u prodavnicama. A za to da ce sve biti gotovo u dva sata cisto sumljam, zamislite da je neko na Exit-u, ogranicio vreme do dva :), pa gde ce sam taj narod, mora bre neko da im da da piju da ne bi podivljali :) Sto se tice divljanja, najavljuju povecan broj ambulanta, kao i policije. Pozdrav svima i vidimo se u Guci [ pcchip @ 28.07.2005. 22:28 ] @
Da idem u neku selendru i da mi uzimaju 25 € za prenociste a posle da mi dodju u Beograd i da kukaju kako im je skupo iznajmljivanje stana u beogradu:Di da kledam kalasture,narkomane i alkose NEPADA MI NAPAMET.... IMA I BEOGRAD SVOJA DESAVANJA.Sad 7 dana dogodine ce traziti 15.taj krs treba ukinuti...ne pada mi napamet ni meni ni bar jos 500 istomisljenika.jebes takvu vlast koja to dozvoljava...
[ stolex @ 28.07.2005. 23:42 ] @
Pa ako selendru definisemo kao mesto u kome zivi najveci procenat seljaka, onda je tvoj BGD sigurno najveca selendra na ovom svetu. Kad smo kod te selendre samo da ti dam do znanja da je taj tvoj BGD prosle (a ako se ne varam i pretprosle) godine pokusao da organizuje jedan identican skup koji sakuplja iste aktere koji su i u Guci, pa je nastala polemika da li te ucesnike pustiti i u Gucu. Zasto sve sto vredi mora da bude tamo. Posto si verovatno od Exitovaca onda znas i za pokusaj festivala "Echo". Na svu srecu Guca je neverovatno akusticno mesto tako da se nista slicno ne moze (uspesno) organizovati na beogradskom asfaltu, i nadam se i da nece.
[ @Vampir @ 29.07.2005. 13:29 ] @
GUCU ne mozes nikako zameniti sa SELOM JER JE TO VISE OD SELA
to jei ujedno postala tradicija sto se tice i sabora i seoskog turizma a TO STO JE SKUPO KAD TAKVI LJUDI KAO STO SU OVDE U BG U MOGU DA DIGNU CENU KIRIJE KAD GOD IM CEF I DA IM JA PLACAM 250 EVRA PUTA 12 MESECI Valjda i vi mozete da se stisnete za sedam dana i ih da provedete u naj lepsim delovima srbije ZATO SSSVVVIII UUU GGGUUUCCCUUU!!!! [ djordje @ 29.07.2005. 16:46 ] @
Kakve su cene neophodnih namirnica tamo za vreme sabora?
[ DzoA @ 29.07.2005. 20:42 ] @
Jao sit sam onih koji kukaju i pljuju po svemu po cemu stignu kako bi sebi napravili "nivo". A ovo sto neko spomenu da mu nije "nivo" da izadje iz Beograda i da ode u tamo neku "selendru"... Aha ako se tako nesto napravi u Bg to ce onda da bude "cool".
Primer: Narodnjaci su za neke zesce dno ali kad se zateknu u nekom veselju znaju vise stvari od mene... Izgovor: Ma bio sam pijan inace trezan ne bih mogao to da slusam... (necu dalje komentarisati). Sta sam ovim hteo da kazem? Ima mnogo onih koji nikad nisu bili tamo pa to zamisljaju na drugi nacin. Ima i onih kojima trebaju posebni uslovi za dobar provod. Neko ce reci da tribu slusaju samo "seljaci" zaboravaljajuci da tamo ima u znacajnoj cifri Slovenaca (na prvom mestu), Nemaca (da ne nabrajam clanice EU)...... OK onda svi smo mi "seljaci". Znam coveka koji radi u Juznoj Africi u nekom kaficu koji kad pusti trubace svi turisti se penju na sto "uzivajuci u muzici". Samo da ne bude komentara "pa da za one Afrikance ne moze se ocekivati bolje" jer tamo dolaze turisti iz celog sveta. Zalosno je sto Srbi vole da pljuju jedni po drugima umesto da jedan drugog guraju i podpomazu. Ovo je mogla da bude druga tema ali kad ste vec poceli morao sam da odgovorim. [ djordje @ 29.07.2005. 21:42 ] @
Ajde da se manemo tih raspravki oko narodnjaka. To moze u nedogled.
[ vuki1 @ 30.07.2005. 01:20 ] @
Jebes zemlju koja GUCU nema!!!!
[ stolex @ 30.07.2005. 07:46 ] @
Citat: djordje: Kakve su cene neophodnih namirnica tamo za vreme sabora? Ako kupujes u dragstorima cene su iste kao i u dragstorima u svakom gradu, s tim sto je guzva neverovatna. Znaci poneses skaru pa sam rostiljas i ume da ispadne fenomenalno ako nemas para za jagnjetinu ili prasetinu ispod satre. Pivo isto 2l kupis pa pijes dok se ne zagreje :))) Mada me to sada mnogo brine jer, kako sam cuo, pivo ce se prodavati samo na posebno odredjenim mestima, pa mozda guzva u dragstorima postane josh veca. [ hakinen @ 30.07.2005. 09:30 ] @
Citat: pivo ce se prodavati samo na posebno odredjenim mestima, pa mozda guzva u dragstorima postane josh veca Ma nece da bude guzve u dragstorima, jest da ce se pivo prodavati samo na pomocnom terenu, ali bice 9-10 standova!!!! [ Stefan032 @ 30.07.2005. 13:15 ] @
Sto se tice piva, bice standovi samo kod igralista (gde se nekada nalazio luna park), a prodavnice ce normalno raditi i tamo mozete kupiti pivo (2l ; 2,5l itd.) Ma ljudi bice piva nista se ne sekirajte. Jelen pivo je zvanicno pice Guce ove god.
poz [ deki77 @ 30.07.2005. 15:39 ] @
Citat: Da idem u neku selendru i da mi uzimaju 25 € za prenociste a posle da mi dodju u Beograd i da kukaju kako im je skupo iznajmljivanje stana u beogradu:Di da kledam kalasture,narkomane i alkose NEPADA MI NAPAMET.... IMA I BEOGRAD SVOJA DESAVANJA.Sad 7 dana dogodine ce traziti 15.taj krs treba ukinuti...ne pada mi napamet ni meni ni bar jos 500 istomisljenika.jebes takvu vlast koja to dozvoljava... Jedini pametan odgovor!!!! GUČA=SELENDRA Seoski Vašar Sabor Seljaka ........itd. [ flylord @ 30.07.2005. 15:44 ] @
mozete vas dvojica pisati sta god hocete, ali ta Guca privuce vise ljudi za tih nekolko dana nego sto Bg-u uspe za nekolko meseci... Zato poslusajte staru narodnu izreku:
Citat: Blago onome ko nema sta da kaze, ali ipak cuti [Ovu poruku je menjao flylord dana 30.07.2005. u 16:46 GMT+1] [ deki77 @ 30.07.2005. 22:36 ] @
Citat: mozete vas dvojica pisati sta god hocete, ali ta Guca privuce vise ljudi za tih nekolko dana nego sto Bg-u uspe za nekolko meseci Hvala lepo i što dalje od civilizacije!!!!!!!!! I Slovenci pod srpskom šajkačom Posle četrdeset i tri godine desilo se i to čudo da je u Guči, zajedno sa dvadeset hiljada ljudi, u stavu mirno i predsednik Srbije slušao kako sa Jelice prašte prangije dok dvesta trubača svira melodiju saboraške himne "Sa Ovčara i Kablara". Zvanični svetski promotor najvećeg festivala bleh muzike na svetu Kiera Čaplin, Čarlijeva unuka, te jedinstvene trenutke je propustila iz bezbednosnih razloga Konačno, svi su "provalili" Guču. Pitanje je samo vremena kad će i Amerika i Engleska biti zemlja dragačevska. Bivše jugoslovenske republike već to jesu. Slovenci to oduševljeno priznaju i s obzirom na to da ih je na ovom saboru bilo više od pet, a manje od deset hiljada, (niko nije imao precizne podatke, tek sretali smo ih na svakom koraku) za koju godinu će u deželi u vreme održavanja Dragačevskog sabora ostati samo sitna deca i starci. Dolaze i kao solisti, u karavanima autobusa, ali i na prelepim i novim motorima marke "zlatna krila", kako su to učinili osmorica članova kluba vlasnika tih bolida na dva točka. Radost pobednika: Jovan Antonijević, zamenik glavnog i odgovornog urednika "Ilustrovane" uručio je trubu, dar našeg lista, Veljku Ostojiću, najboljem trubaču Njima je uspelo da iz Ljubljane do Spomenika dragačevskom pobedniku u centru Guče stignu za samo šest sati i to baš kad je u čezama na isto mesto dojezdila Kiera Čaplin, unuka neponovljivog Čarlija Čaplina. Okupljeni svet nije znao kud pre da gleda, ni šta pre da pipne, da li lepu promotorku Sabora Kieru ili najnovije "Hondine" mačo mašine. Slovencima, (doduše ni drugi strani gosti, a ove godine ih je bilo od Amerike do Japana) nisu se žalili, u Guči baš ništa ne smeta. Tako se njih čak sto pedeset smestilo u samo jednu kuću. Kad mu je ponestalo dušeka snalažljivi domaćin je poređao po podovima malo deblji stiropor. Niko se nije žalio na udobnost ovih ležaja niti na tuširanje u sklepanim kabinama u dvorištu iz kojih je tekla voda koju su u debelom crnom crevu grejali sunčevi zraci. I nikom nije palo na pamet da protestuje što noćenje plaća 25 evra a tuširanje 150 dinara. Pa sad neka neko kaže da Gučani nemaju osećaj za biznis. Od njih bi i Slovenci, koji su nam tradicionalno po tom pitanju nabijali komplekse, imali šta da nauče. - Kad bi u Guči sve bilo uređeno kao u Sloveniji, Slovenci više ne bi dolazili - jasan je Boban Plavevski, fotograf "Mladine", koji nas ubeđuje kako moramo da im dođemo u goste i uživo vidimo i doživimo provod na brodu koji plovi Ljubljanicom a na njemu sviraju trubači iz Srbije. Strance u Guču više niko ne mora da zove. Prošlo je vreme kada su ih organizatori Sabora "vukli za rukav" i kada je svaki bend sa oznakom ino koji je natucao "Mesečinu", "Tamo daleko" ili "Kalašnjikov" bio atrakcija koju su opsedali domaći novinari i saboraši. Sada su organizatori u prilici da biraju koji od takvih orkestara će da puste da izađu na pozornicu. Tako su tu čast imali orkestar "Kein vorspiel" iz Landshuta, Nemačka, "Balkanika" iz Sofije, "Janošik" i "Dej se n litro" iz Slovenije, "Tzi sla?" iz Pariza i "Blezeri" iz Skoplja. Nepotrebno istrčavanje Sa političarima je opet druga priča. Očekivali to ili ne, ali po starom "dobrom" komunističkom običaju oni se prvi zovu i pismeno i lično, a onda se još, ničim izazvana, lokalna vlast istrčava kako će im prirediti doček za pamćenje. Tako smo ogluveli od reklame sa razglasa Doma kulture kako će sto pedeset trubača dočekati ministre kulture i kapitalnih investicija, Dragana Kojadinovića i Velimira Ilića, tačno u osamnaest i trideset ispred Spomenika trubaču. Ostala je nepoznanica kakav bi doček bio priređen Ratku Mladiću, Radovanu Karadžiću, Slobodanu Miloševiću i Vojislavu Šešelju, koje je predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović, trpajući Borisa Tadića i Vojislava Koštunicu u isti koš sa ljudima sa haških poternica, pred stotinak domaćih i stranih novinara pozvao da dođu na Dragačevski sabor. Velja je stari saboraš i nikada od svog dolaska u Guču nije pravio pompu te vrste, pa to, naravno, nije činio ni sada. Ministar kulture, ovog puta u ulozi domaćina Dragačevskog sabora, iako je to svojevrsni presedan da ministru, dakle političaru, bude poverena ta odgovorna i časna dužnost, dobro je odradio svoj posao. Iako se otvarajući finalno takmičenje brzo ispravio kada je rekao da Dragačevski sabor nije seoska priredba već svetska manifestacija, svakom ko je protekli vikend proveo u varošici na Bjelici je potpuno jasno da je čar i jedinstvenost ove urnebesne fešte upravo u tom spoju seljačkog, srpskog i svetskog. Sa tim čarima, kojima je i sama doprinela, imala je priliku da se upozna i Kiera Čaplin , dvadesetdvogodišnja unuka Čarlija Čaplina i njegove četvrte supruge Une i praunuka čuvenog pisca Judžina O Nila. Gospođica Čaplin je predsednik produkcijske kuće "Lajnlajt film" nazvana po poslednjem nemom filmu Čarlija Čaplina gde on igra sa Basterom Kitonom, a koju je osnovala da bi sačuvala od zaborava dela njenog dede. Ova firma se bavi i snimanjem dokumentaraca o (ne)poznatim mestima u svetu gde se dolazi zarad sjajnog provoda, a zatim ih distribuira u više od pedeset zemalja gde "Lajnlajt" ima svoja predstavništva. Tako je, pošto je prethodno pogledala kasete o Dragačevskom saboru, stigla u Guču u svojstvu svetskog promotora ovog festivala trube. Pred gotovo trista akreditovanih novinara, od kojih je više od polovine stiglo iz sveta, Kiera je odmah po dolasku izjavila: - Aj lav ju gajz, živela Guča! Posle je još dodala da ono što je videla i čula dok je u čezama dovezena do centra Guče mnogo više nego što je ona očekivala. Mi smo očekivali da je Kiera pripremljenija za svoju ulogu. Nije znala ko je Kusturica niti je gledala njegove filmove "Dom za vešanje" i "Podzemlje" koji su lansirali muziku samoukih trubača iz Srbije u svet, kao što nije znala ni ko je Boban Marković iako su kompakt-diskovi sa njegovom muzikom među prvih deset na svetskim top-listama vorld muzike. A upravo Bobanu Markoviću je reditelj poznat samo po nadimku Zli i kao omiljeni režiser spotova naših muzičkih zvezda, poverio glavnu mušku ulogu u dokumentarcu o Guči. Iako Boban nije unapred znao šta ga čeka (u Guču je stigao da bi u petak uveče sa šesnaestogodišnjim sinom Markom i svojim bendom održao solistički koncert), bez oklevanja je pristao da odglumi Kierinog udvarača koji nastoji da je, dok ona šeta varošicom, osvoji svojom pesmom i umećem na trubi. [Ovu poruku je menjao deki77 dana 30.07.2005. u 23:38 GMT+1] [ Stefan032 @ 01.08.2005. 21:59 ] @
Danas sam bio u Guci i sada sam dosao, mogu samo da kazem da im je pun pogodak sto su izmestili luna park i tu smestili standove sa pivom, (isto ja kao na beer festu, ali tu je i truba), bice mnogo dobro. danas nije imalo mnogo ljudi uglavnom su dosli stranci. Svi su namestali svoje stanove, sutra uvece pocinje ludnica, mada je za neke vec pocela i juce. Ljudi se polako skupljaju, jos nema guzve, guzva se ocekuje od cetvrtka do nedelje. Mnogo je bolje od prosle godine, samo da vreme ne zezne.
Pozdrav i vidimo se sutra u GUČI. [ total89 @ 25.05.2007. 13:16 ] @
Nasao sam jedan novi sajt o Guci i Dragacevu.Ima prevod na sest jezika. http://guca.50webs.com
[ Majstor Duja @ 25.05.2007. 14:55 ] @
Citat: flylord: ... Zato poslusajte staru narodnu izreku: Blago onome ko nema sta da kaze, ali ipak cuti Evo, ja cu da cutim jer Guca je za mene "no comment"... [ chika spec @ 25.05.2007. 15:07 ] @
Da se razumemo ni Bg sada nije nishta bolji...isto s*anje drugachije pakovanje...
[ deki77 @ 25.05.2007. 16:01 ] @
Da samo nema ovih prasića da se peku po ulici..
(zato peku paprike)!!! 8D [ hakinen @ 25.05.2007. 21:30 ] @
Kako ne razumete, pa neko voli gucu neko ne voli, neko voli exit a opet neko drugi ne voli?
Ja imam korene iz tog kraja pa sam nekako odrastao u tom fazonu, tako da volim da odem u gucu, al mislim da kad bi otisao na exit da bi se smorio, jel ne volim tu vrstu muzike! Ali zato ja postujem ljude koji vole exit, a ne kazem da je exit s*****? [ mrle 011 @ 25.05.2007. 21:54 ] @
Citat: flylord: ... Zato poslusajte staru narodnu izreku: Blago onome ko nema sta da kaze, ali ipak cuti ovo je jedna iz one kategorije dubokoumnih, kao recimo "ruka ruku mije, obraz obadvije". ne bih imao nista protiv da se taj olos - selja, toona, trafikant itd. - uopste vise ni ne vraca iz tog blata tamo. [ fanfon @ 25.05.2007. 22:38 ] @
Citat: Nije dobro zalagati se za jednoumlje. Bio sam jednom u Guci i iskreno nije mi se svidelo, ali ne zato sto je lose vec sto mi smeta da ceo dan i noc slusam trubu. Jednostavno nisam navikao na tu vrstu muzike. Tvoj odgovor da je Guca selendra, seoski vasar, tj. sabor trubaca ima veoma sarkastican ton. Sta ima lose sto se ljudi sa sela na taj nacin zabavljaju? Taj nacin zabave je deo njih. Tesko mi je zamisliti nekog ko ceo dan radi u polju da dodje uvece na seoski trg i da slusa elektronsku muziku. Posto je relativno vidljivo da seljake smatras za nisu klasu nemoj zaboraviti da ti seljaci hrane sve one koji su u gradovima ma koliko ti to mozda neverovatno izgledalo... [ Floyd @ 26.05.2007. 00:15 ] @
Ma ko voli nek izvoli, kog je sramota nek se iseli.
Volim i exit i guchu (iako sam u guchi bio samo jednom jer mi je dosta daleko). Ove godine je isto u avgustu? E da, voleo bi i da odem na leskovacku rostiljadu al pojma nemam kad je to ni kako je tamo. [ Milan Stojanovic @ 26.05.2007. 00:53 ] @
Citat: Floyd: E da, voleo bi i da odem na leskovacku rostiljadu al pojma nemam kad je to ni kako je tamo. Tradicionalno se održava svake godine od 1990. sredinom septembra, i traje nedelju dana. [ Lesli Eldridz @ 26.05.2007. 13:15 ] @
Citat: fanfon: Nije dobro zalagati se za jednoumlje. Bio sam jednom u Guci i iskreno nije mi se svidelo, ali ne zato sto je lose vec sto mi smeta da ceo dan i noc slusam trubu. Jednostavno nisam navikao na tu vrstu muzike. Tvoj odgovor da je Guca selendra, seoski vasar, tj. sabor trubaca ima veoma sarkastican ton. Sta ima lose sto se ljudi sa sela na taj nacin zabavljaju? Taj nacin zabave je deo njih. Tesko mi je zamisliti nekog ko ceo dan radi u polju da dodje uvece na seoski trg i da slusa elektronsku muziku. Posto je relativno vidljivo da seljake smatras za nisu klasu nemoj zaboraviti da ti seljaci hrane sve one koji su u gradovima ma koliko ti to mozda neverovatno izgledalo... Nema to veze sa seljacima. Nekim ljudima se smucila konkretno ta Guca zbog toga sto maloumnici na silu pokusavaju da je nametnu kao nesto sto je deo naseg nacionalnog identiteta (to su ovi sto brane Kosova) i prave od toga nesto ne znam sta, a recimo exit je sad kao neko strano telo zabodeno u taj njihov nacion. Normalno, kao i sve cega se takvi dohvate, sabor u Guci je tokom devedesetih od simpaticnog sabora trubaca, koji uopste nije jedini u zemlji, pretvorena u mesto za orgijanje maloumnika i mesto na koje pristojni ljudi ne idu, iako su ranije, tokom osamdesetih, mozda isli. [ lord_NIKON @ 19.07.2007. 15:27 ] @
Zna li neko koliko ce kostati mesto za sator na saboru ove godine? Kontam da dodjem prvi dan, da li ce biti mesta za satore, odnosno da li je i to vec popunjeno
Nego jos sam hteo nesto da pitam, da li postoje mesta gde covek moze da se istusira posto 4 dana pijes i znojis se kao konj ? (sumnjam da 99% nema ) [ milanche @ 20.07.2007. 03:04 ] @
Guca ili Berkeley - isti klinac.
Boban Markovic i sincic mu Marko su pre par godina napravili rsum u klubu Aszkenaz u Berkeley, CA, mestu preko puta San Franciska u istoimenom zalivu, poznatom po univerzitetu UC Berkeley, hipicima, komunama iz 60-tih... Red ispred kluba za ulaznice je najduzi koji sam do sada video ispred kluba normalne velicine. Publika - 25% Srbi, 50 % Ameri, 25% ostala emigracija (Bugari, Madjari, Poljaci,...). Atmosfera - ludnica. Drugim recima - kad je zezanje i provod u pitanju - pivo u ruke, a civilizaciju uzmite posle nazad na garderobi posle predstave. [ ivica90 @ 31.03.2010. 13:34 ] @
Posto ima dosta vas koji ste vec bili u Guci, jel moze neko da mi kaze koliko ce recimo nas cetvroricu grugara da kosta odlazak u gucu na dva, tri dana iz NISA???
[ Java Beograd @ 31.03.2010. 13:50 ] @
WTF ?! Valjda se kaže "Iz Niš", a ne "iz Niša"!
[ DzoA @ 31.03.2010. 13:52 ] @
Zavisi koliki ce vam biti apetiti (kapaciteti) :D
Verovatno za kola ce biti cena 500 din parkiranje po danu... pivo mozete da kupite u prodavnici ili da vas klempave po ulici 150din/0.5l ili u kaficima koliko budu raspolozeni da deru... Ove cene ti od prilike govorim posto se jos uvek nista ne zna. Predprosle godine su naplacivali ulaz u Gucu po coveku 500 din + 500 za kola + 500 za parking pa su lose prosli. Prosle godine se cini mi se samo naplacivalo parkiranje ne znam... Jos je rano da se raspitujes po tom pitanju, ne zna se nista jos... [ ivan_sim @ 31.03.2010. 19:48 ] @
Prosle godine tj 2009 je bilo uzaz za auto u gucu je 1.000 din i imas obezbedjeno parking mesto.
Sve te sprovedu na livadu i kazu ti gde da se parkiras. Znaci za auto platis 1.000 ne vezano koliko dana ostajes i koliko ljudi vozis. Znaci ne placa se nista po coveku. E sad ove godine je jubilarna 50. guca i traje 10 dana. Kako ce sad da bude??????????? Prosle godine je bilo extraaaaaaaaaa Zavisno koliko lovu ponesete......toliko ce i da potrosite. Ako spavate u autu ili satorima i kipujete u prodavnicama onda relativno jeftino mozete da prodjete. Ipak ako ce te pod satorima i u kafanama, diskoteka.... onda mozes da potrosis i preko 100e !! [ mihojla @ 25.08.2015. 19:36 ] @
Ove godine je kilo pečenja koštalo 1.000 din, ali je zato kupus bio triput jeftiniji.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|