[ Kosta ******um Rex Persia @ 28.07.2005. 00:36 ] @
Ćao svima.Ajde,ja sam rešio da otvorim temu vezanu za Zvezdane Staze,pošto se niko pre mene to nije setio da uradi.Konkretno,zanima me šta mislite o najnovijem serijalu Zvezdane Staze Enterprajz,koji se svakog dana oko 7 i 20 uveče prikazuje na HRT2 kanalu?

Znam da se dosta razlikuje u odnosu na Voyager ili Next Generation,ali i Enterprise ima svojih čari.Zašto su se u Paramountu odlučili da naprave seriju koja se dešava pre Star Trek Original Series(snimana od 1966-1969).Pa najviše zbog toga što su hteli da objasne kako je do nastanka Federacije došlo,i kako su ljudi činili svoje prve korake ka drugim svetovima.Tematika je,dakle,vrlo zanimljiva.

Ovde ključnu ulogu imaju odnosi Zemlje sa Vulkancima,pošto su Vulkanci još od prvog kontakta 2063. savetovali i davali ljudima tehnologiju kako bi jednog dana ljudi počeli da razmišljaju kao i ostale galaktičke civilizacije.Za samo nekoliko decenija,ljudi su od ivice uništenja iz III svetskog rata(koji se vodio atomskim bombama samo 10 godina pre Prvog Kontakta,a poginulo je 600 miliona ljudi) uspeli da se reše mnogih tipično ljudskih osobina,kao što su pohlepa,mržnja,želja za bogaćenjem.Što je još važnije,uz pomoć vulkanaca ljudi su načinili lek za sve neizlečive bolesti i očistili od nuklearnog zagađenja sve okeane i vazdušna prostranstva.

Ali,kapetan Arčer,kapetan prvog Zemaljskog međuzvezdanog broda sa Warp 5 pogonom(koga je izumeo njegov otac Henri Arčer),misli da je 2151 prava godina kada ljudi treba da lansiraju svoj prvi istraživački brod,Enterprajz,sa 83 članova posade.Naravno,na komisiji Vulkanci se žestoko protive,jer kao ljudi još nisu spremni da se uhvate u koštac sa nepoznatim prostranstvima,i zahtevaju da se let prvog zemaljskog broda odloži za najmanje nekoliko godina.Međutim,kapetan Arčee uspeva da ubedi admirala Foresta da je njegova posada spremna i da ljudi treba da započnu put među zvezde,bez obzira šta Vulkanci mislili.Uz Vulkanske proteste,Arčeru biva dozvoljeno da počne sa misijom miroljubivog istraživanja svemira,sa ciljem da se ostvare kontakti sa nepoznatim civilizacijama.

Naravno,pošto je 2151,tehnologija je daleko iza one iz 23 i 24 veka.Teleport je tek eksperiment koji je nedavno izmišljen,pa ga Enterprise koristi vrlo retko,jer je još uvek opasno teleportovati se često.Medicina je razvijena,ali ne tako kao u 24 veku,a ostala tehnologija je tek na svojim počecima.Neka fejzera ni skenera koji skeniraju ljudsko telo,nego samo neki primitivni laserski pištolj i komunikator koji članovi posade nose sa sobom.Oni koji su poznavaoci Zvezdanih Staza,sigurno znaju da je komunikator ugrađen u značku u 24 veku.Takođe,Enterprajz nije uopšte tako dobro naoružan kao u Voyageru ili Deep Space Nine serijalima,ima samo jedan fazni top koji izlazi iz broda sa donje strane,kada se puca iz njega.Još nešto: ne postoji štit koji brani brod od neprijateljskih napada,već samo nešto što Hrvati zovu oplata.Takođe ne postoje polja sila,koja se automatski aktiviraju u svim ostalim serijalima kad se neka paluba broda previše ošteti.

Glavni likovi u seriji su: kapetan Arčer,T'Pol(vulkanka koja su vulkanci postavili da bude zamenik kapetana),Hoši Sato(ona je zadužena za univerzalni prevodilac,a sama zna više od 50 zemaljskih i ne-zemaljskih jezika),Trip(zadužen za popravku svega na brodu,prevashodno warp pogona),Majveter(kormilar) i Malkolm Rid(zadužen za pitanja naoružanja i sigurnosti na brodu)

To je to za početak,kažite svoja mišljenja o seriji.

Evo i jedne slike iz serije:

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 29.08.2005. u 19:08 GMT+1]
[ Jbyn4e @ 28.07.2005. 08:09 ] @
Prvo: serija nije zvanicna koliko ja vidim. Ona je "based upon star trek", znaci NIJE zvanicno deo serijala. Neko je samo dosao na ideju da kopira zvanicni serijal.
Drugo: pesma napocetku je KATASTROFA. Goru nisu mogli odabrati.
Trece: Kad ce da se pojavi serija u kojojse NE cuje famozno wuuuuuuuuuuuush kad svemirski brod u BEZVAZDUSNOM prostoru (ne znam da li je vakuum, nije bitno) ode u warp? Stvarno me nervira to sto treba docarati gledaocima kao da nam brod prolece iznad glave.

Ostalo je ok, pomalo primitivno, ali dobro, nema veze... volim SF serije pa mi to toliko ni ne smeta... osim kad udju u psihologiju i pokusavaju da nam docaraju psiholoske nedoumice sa kojima se srecu ljudi....
[ hipnos @ 28.07.2005. 12:05 ] @
ja gledam jer mi patnje nikad dosta...kapetan je najveci debil kog sam video u nekom sf serijalu,pa onda onaj pored reaktora glupi amer(jedine dobre scene kad se vulkanka i japanka mazu kremom za dezinfekciju;))... odu 100 svetlosnih godina daleko od Sunca najdalje sto je neki covek otis'o pa onda se vrate (skrenu)30 zbog nekog poziva...ali eto borgova da im j... kevu ma mrzi me ida ih pljujem...
[ djricky @ 28.07.2005. 13:29 ] @
Citat:
Kad ce da se pojavi serija u kojojse NE cuje famozno wuuuuuuuuuuuush kad svemirski brod u BEZVAZDUSNOM prostoru (ne znam da li je vakuum, nije bitno) ode u warp?

Battlestar Galactica! trenutno ide druga sezona na Sci-Fi kanalu, a i na bitttorrrent trackerima BSG je zajebala svaki StarTrek!
[ mrkidivx @ 28.07.2005. 14:22 ] @
Trebalo bi da bide više akcija sudeći prema sadržajima budućih epizoda objavljenih na netu.Ima epizoda koji su pravi smorovi.Najviše mi ide na organ kad preterano morališu.
A i ovi na hrt 2 ga ubiše ove nedelje sa onim glupavim prenosom tenisa.Sad moram sve đuture da gledam reprize u nedelju.

Citat:
Battlestar Galactica! trenutno ide druga sezona na Sci-Fi kanalu, a i na bitttorrrent trackerima BSG je zajebala svaki StarTrek!

Jeste al ne možemo svi da pratimo taj sci-fi kanal :(
[ flylord @ 28.07.2005. 14:27 ] @
to ona stara Galaktika?? Ili neko snimio novi serijal
[ mrkidivx @ 28.07.2005. 14:42 ] @
Ma jok, to je neka nova verzija.
[ Deep|Blue @ 28.07.2005. 14:58 ] @
Serijal je malcice dosadan, ponavljaju se radnje iz drugih serijala, al ajde moze da se gleda.

kapetan je tipican americki kauboj koji upada gde god mu se cefne pa se ljuti ako ga ne docekaju sa osmehom. inzinjer takodjer, obicno kad kapetan ode s broda ovaj hoce da pobije sve zivo oko sebe. oruzar tipican predstavnik evrope - hladni englez, nacitan, dzentlmen, neshvatljiv i neuhvatljiv za obicnog amera ...

iako ST serijali i nisu neko olicenje realnosti i pronicljivosti ovde su podosta uprostili radnju. sve lici na neko osvajanje divljeg zapada u americi. radnja i idiotsko ponasanje kapetana zbilja pomalo ubijaju u pojam. sve u svemu deluje mi kao debeo podbacaj u odnosu na tng, ds9 i voyager

doduse, pored svega ovoga, i dalje ga gledam. navukao se na tng kako klinjo. ds9 bio dosta zanimljiv, voyager sarenolik, sad ovo moze da prodje.
[ yooyo @ 28.07.2005. 17:09 ] @
Ma skroz je OK. I Voyager i Enterprise. Posto nemam vremena da ih gledam svaki dan, onda lepo sacekam "kumulativnu" reprizu u nedelju.

Zao mi je sto kod nas nema boljih serija (npr. Futurama) nego su svi u repriznom fazonu.

yooyo
[ mrkidivx @ 28.07.2005. 17:52 ] @
Citat:
Posto nemam vremena da ih gledam svaki dan, onda lepo sacekam "kumulativnu" reprizu u nedelju.

Jedino nije dobro ako baš tad pukne sbb pa čovek ostane bez 7 epizoda
[ Kosta ******um Rex Persia @ 28.07.2005. 17:56 ] @
Vau ljudi,baš ste brzi sa komentarima.

Kao prvo,uopšte se ne slažem da je kapetan Arčer debil i da je kaubojski nastrojen.Pa pobogu,to je prvi zemaljski brod koji ide tako daleko,pa je i normalno da je kapetan neiskusan,pa se zato i dešavaju neke nezgode sa drugim civilizacijama.Jeste da Arčer ne može da se poredi sa Pikardom ili Kirkom,ali nije baš tako loš kakvim ga vi predstavljate.

Niko od vas nije ni reč rekao o Hoši Sato i T'Pol,šta mislite o njima?

Molim vas da mi date neki komentar na radnju epizoda sa Sulibanima,kao i na tehnologiju tog vremena.Evo i šeme broda Enterprajz:

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 27.08.2005. u 02:06 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao flylord dana 29.08.2005. u 08:26 GMT+1]
[ zveckoo @ 28.07.2005. 20:29 ] @
Citat:
Kosta ******um Rex Persia:

Mmmmm T'Pol Khhhhhhhh (Humer Simpson)

Jedino mi je malo glupo sto kapetan ima onog malog kera - bas me zanima kako su to smislil, mislim ker... enterprajz .... a ker mora negde da pisa... Pa ne zapisava valjda ceo enterprejz. Ili ga malo puste napolje u vakum, da obavi svoje.

Inace serija je izgleda prebacena na HRT plus... A ja imam preko kablovske samo HRT1 i HRT2. Tako da mi jedino preostaje kumulativna repriza nedeljom ako je puste na HRT2.

Tu je najveci problem sto HRT smatra seriju kao poslednju rupu na svirali, i ladno otkaze prikazivanje epizode ili je prebaci na HRT plus. Ali dobro oni su bar otkupili serijal i pustaju ga, a znate kad ce se to desiti na RTSu... na sveti nikad. ( i jos traze da se uvede pretplata)

A, sto se tice samog serijala... nije los. I ja sam se jos kao klinac navukao na STAR TREK serijal, i veoma mi je zao sto se vise ne snimaju nove epizode.
Cak su fanovi organizovali skupljanje para za nastavak snimanja serijala (i skupili su debele pare), ali nakraju izgleda nista nije bilo od toga.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 29.07.2005. 00:25 ] @
Da,upoznat sam sa time vrlo dobro,pošto pratim redovno nova dešavanja oko Star Trek serijala i događaja.Preciznije,skupljeno je preko 3 miliona i 200 hiljada dolara za nastavak snimanja,kako bi Enterprise ušao u 5. sezonu.Nažalost,nije bilo ništa od toga.

Kad si baš navalio evo ti jedne slike T'Pol.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 31.08.2005. u 01:35 GMT+1]
[ djricky @ 29.07.2005. 00:53 ] @

[Ovu poruku je menjao djricky dana 29.07.2005. u 15:10 GMT+1]
[ Deep|Blue @ 29.07.2005. 08:02 ] @
enteprise inace ide na htv2 svakim danom u 19:15

svidja mi se sto su na hrt-u otkupili sve te serijale, cak su tng i ds9 isli reprizno vec. kao i dobar deo filmova.

ono sto mi specificno smesno kod enterprise serije jeste kapetan (i dalje tvrdim) sa svojim debilnim ponasanjem.
pre svega serija je snimana negde od 2000, ako se ne varam. voleo bih danas da vidim nekog kapetana prekokokeanskog broda ili nekog veceg aviona koji ce se ponasati kao onaj amer. da podsetimo radnaj se desava posle 2150, a po njegovom ponasanju izgleda kao da na zemlji vise ne vaze svi moguci medjunarodni propisi i zakoni, pogotovo da ne spominjemo americki lanac komande. a pored svega toga, ajd recimo da je sve to ukinuto 2100 pa se vlada po principu jaceg i tvrdoglavijeg, gde im nestade zdrav razum? za to je izgleda jedino zaduzena t'pol - kao u vojsci>Vi ne morate da razmisljate, ima ovde ko ce da razmislja za vas..

psa da i ne pominjemo
sto se tice sato - nije losa, mada je malo neupecatljiv lik, ne koriste je suvise.
radnja se bazira na neka 4 lika sto je dosta siromasno

t'pol vulkanka sa krizom identiteta - onako nije losa, valjda su hteli malo da ubace malu digresiju u poredjenju sa spockom.

sve u svemu glumci su dosta slabi, a price bi mogle dosta da se pojacaju, mada uzevsi u obzir da su glumci iz ovog serijala, po oprobanom receptu, dosta neiskusni a ovo sto gledamo je prva sezona, mozda ce e malo i popraviti.

[Ovu poruku je menjao Deep|Blue dana 29.07.2005. u 09:05 GMT+1]
[ calculon @ 29.07.2005. 08:27 ] @
Citat:
sve u svemu glumci su dosta slabi, a price bi mogle dosta da se pojacaju, mada uzevsi u obzir da su glumci iz ovog serijala, po oprobanom receptu, dosta neiskusni a ovo sto gledamo je prva sezona, mozda ce e malo i popraviti.

Sramota me je da priznam :), ali 'ajde - to sto gledamo nije prva, vec druga sezona, a da su se popravili - pa bas i nisu. Nije ni cudo sto je jedini ST (ili based upon ST) serijal koji je ukinut posle 4 sezone.
[ djricky @ 29.07.2005. 08:56 ] @
kuku majko, pa vi ne znate???

cekajte treca sezona da krene, da vidite sta je katastrofa!!

znaci, jedna od najdebilnijih SF prica ikad!
[ Deep|Blue @ 29.07.2005. 09:09 ] @
hmmm, znaci nista od iskustva i onog st vino starije to bolje .. :(

e da medicina
zanimljiva je ideja unajmiti doktora pripadnika druge vrste, jer ne znas na koga sve mozes da naletis pa da ga lecis. ispada da se tamo svi vozikaju svemirom bez doktora, a enteprise mu dodju kao ambulantna kola. malo me podseca na gta-malo vozis ambulantu i spasavas ljude, povremeno nekog zgazis, povremeno pucaju za tebe ...

ali..
doktor koji u 22 veku leci sa crvima, eliksirima sismisa, buvama ... pobogu
secam se sceen iz nekog od filmova o ST prva postavka, kad se nekim cudom posada nadje na zemlji 80-tih godina proslog veka i njihov doktor ulazi u bolnicu i zgrozava se idejom operisanja i nacinom lecenja. pritom pocinje da urla nesto tipa: pa da necete jos da koristite pijavice? i usput da babi tabletu kojom joj izleci rak ili tako nesto.

a doktor je usput i psiholog i hirurg i veterinar (srecom po pseto) i sta sve ne
dobar je lik (mada su mu malo ruzni nokti)
[ djricky @ 29.07.2005. 11:54 ] @
ma, cela serija je sva shlogirana...

nije ni do kolena svim ranijim serijalima, gledao sam je samo zato sto je ST... treca sezona je tek katastrofalna, dok ce cetvrta biti malo bolja, mada su se i tamo igrali (videcete npr. zasto klingonci u Enterpriseu imaju izbrazdano chelo, dok u ST:TOS (the original series) nisu imali)...

takodje ce malo da eksperimentisu i sa paralelnim univerzumima (famozne "In a mirror, darkly" epizode iz DS9 i Voyagera) s tim sto ce ovde da odu i korak dalje, tako da je cak i uvodna spica izmenjena! svidece vam se vise od ove kretenske country theme...

zali Boze 6 DVD-a... :)
[ mrkidivx @ 29.07.2005. 12:32 ] @
Citat:

Šta znam valjda su ok, mada mislim da su mogli i bolje glumice (a i zgodnije) da izaberu za te uloge.Ne znam samo šta beše sa minićima kao u starim verzijama star treka

Jolene Blalock u ulozi T'pol je previše drvena, tačno je da glumi vulkanku-rasu koja nema emocije, ali opet previše bezlično.Spok je takođe bio vulkanac ali odigran daleko upečatlivije!

Linda Park u ulozi Hoši Sato je nešto bolja, ali kao što sam već rekao, mogli su i bolje glumice da nađu za te uloge (ne mislim samo na izgled).
Naravno opet budžet igra presudnu ulogu!

Arčer iliti Skot Bakula koji ga igra mi je pomalo dosadan, nekako nije istog kalibra kao Patrik Stjuart u ulozi Pikarda ili Vilijam Šatner u ulozi Kirka (mislim na glumu naravno).Njegov lik, Arčer, je previše sujetan a i tvrdoglav za nekog vođu, pa čak i nezreo što se moglo videti u epizodi Night in sickbay (kada mu je džukac bio bolestan).Dotičnu epizodu uopšte smatram za ubedljivi najgoru u celom serijalu! Posvetiti CELU epizodu nečemu toliko marginalnom je u najmanju ruku smešno.

Šef inžinjera Trip je totalno farmerski tip i po govoru i po ponašanju.Pre bi mu čovek poverio da čuva kravu nego da održava nekakav warp pogon.Njegov farmerski izgovor engleskog krajnje iritira.

Malkolm Rid šef obezbeđenja je posebna priča.Dominik Kiting ga OK glumi, ali nekako je previše sitan za tu ulogu.Ne znam možda sam malo pod uticajem Worfa ali ipak.... Interesantno je da je Rid trebao da ima tu "čast" da bude prvi lik koji je peder u star treku, možda otuda njegov izgled a i pravilni engleski akcent Ti ameri bi baš sve da oskrnave pa čak i SF svetinje kakve su star trek serijali! Na svu sreću na vreme su se opametili i lik je ostao normalan.Mršav, ali normalan.

Doktor Floks je daleko najubedljiviji lik od svih.Džon Bilingzli ga maestralno glumi i uopšte lik je ubedljiv!

Za lik pilota Mejvedera važi isto kao i za lik T'pol previše drveno.S tim što mislim da je on čak i gori.

Verovatno je sve ovo (plus neke krajnje glupe i dosadne epizode) i uticalo da bude snimljeno samo 4 sezone umesto uobičajenih 7.

Toliko od mene, možda sam malo bio previše kritički nastrojen, ali za to su "krivi" prethodni serijali koji su održavali prilično visok standard.Sad kad se sve uzme u obzir serija je OK i fanovi star treka će je po inerciji gledati (naglasak na ono "po inerciji").

[Ovu poruku je menjao mrkidivx dana 29.07.2005. u 13:33 GMT+1]
[ Deep|Blue @ 29.07.2005. 13:01 ] @
da nazalost, u odabiru likova je primetljiva politicka korektnost, koja vec neko vreme hara americkim filmovima.
sad su poceli da je uvlace i u sf filmove/serije
[ Kosta ******um Rex Persia @ 29.07.2005. 16:39 ] @
U bre ljudi,vi ste baš kritički raspoloženi prema Enterprajzu.Zar ne mislite da je radnja serije tako pravljena da odgovara primitivnom nivou u 2150-tim godinama.

Zar ne vidite da tu nema neki strog lanac komande,kao u drugim Star Trek serijama,sve je to još tek u začetku u 2150-tim.Još uvek nema Federacije,biće osnovana tek negde oko 2161,to se opisuje u zadnje 3 epizode 4.sezone.

U pravu ste,izgleda da je 4.sezona dosta bolja od ostalih,jer je tu za pisca scenarija došao novi čovek,Meni Koto,koji je po sopstvenom priznanju,veliki Star Trek fan,poa je i delovao u skladu sa time.

Šteta što Meniju Kotou nije dopušteno da piše 5.sezonu,jer je planirao da značajno popravi kvalitet,npr. onaj Andorijanac Šran je trebalo da postane stalan član posade Enterprajza,a i kolonija na Marsu bi se malo više predstavila.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 27.08.2005. u 02:13 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao flylord dana 29.08.2005. u 08:27 GMT+1]
[ mrkidivx @ 29.07.2005. 17:59 ] @
Citat:
Još uvek nema Federacije,biće osnovana tek negde oko 2161,to se opisuje u zadnje 3 epizode 4.sezone

E sad nemoj da nam otkrivaš sadržaj i kvariš ugođaj
[ sheiks @ 30.07.2005. 10:13 ] @
Citat:
Deep|Blue: enteprise inace ide na htv2 svakim danom u 19:15

Retko kad uvatim da odgledam u tom terminu, ali zato se u nedelju uvece jedva iskontrolisem da ne zaglavim do 4 ujutru:)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 30.07.2005. 14:25 ] @
Evo,dajem vam više sajtova,za sve ljubitelje Zvezdanih Staza:

www.trektoday.com(najnovije vesti iz Star Trek dešavanja)
www.trekweb.com(slično kao i gore)
www.startrek.com(zvanični sajt Zvezdanih Staza)
www.startrek.com/startrek/view/series/VOY/index.html(Star Trek Voyager)
http://soulofstartrek.blogspot.com/ (Star Trek blog,odlično)
http://vv8.jetc.org/main.html(Virtuelne 8 i 9 sezona Star Trek Voyagera)
www.uhura.com(Zvaničan sajt glumice Nišel Nikols -glumi Uhuru)
www.robertpicardo.com (Zvaničan sajt Roberta Pikarda,doktor iz Voyagera)
www.totallykate.com/ (Zvaničan sajt Kejt Mulgrev - Ketrin Džejnvej iz Voyagera)

www.startrekdesktopwallpaper.com(razni wallpaperi iz Zvezdanih Staza)
www.startreksoundtracks.com(muzika iz filmova Zvezdane Staze)
www.psiphi.org/ (Fantastičan sajt koji opisuje Star Trek romane,ukupno ih ima preko 150)

www.billfriedrich.com/~kelly/LN/ (Zvaničan sajt Leonarda Nimoja,tj. Spoka)
www.lindapark.com/ (Zvaničan sajt Linde Park,tj. Hoši Sato)
www.marinasirtis.tv/sub/home.htm(Zvaničan sajt Marine Sirtis,savetnice Troi iz Star Trek Next Generation serije)
www.johnbillingsley.net/(Zvaničan sajt Džona Bilingseja,doktora iz Enterprajza)
www.georgetakei.com/(Zvaničan sajt Džordža Takeija,Sulu iz prvih filmova)
www.anthonymontgomery.com/menu.htm(Zvaničan sajt Entonija Montgomerija,Mejvetera iz Enterprajza)
www.star-trek-voyager.fsnet.co.uk/(Fantastičan sajt koji opisuje sve živo iz Star Trek Voyagera)

www.iftcommand.com (Fan klub Zvezdanih Staza,odlično)
www.hiddenfrontier.com(Fan serija Star Trek Hidden Frontier,odlično,besplatne epizode za download)

www.starfleet.4mg.com(Još jedan sajt fanova)
http://star-trek-fonts.fanspace.com/ (Star Trek fontovi,preko 50 fontova)
www.neutralzone.de/archiv/font_e.htm(još jedan sajt Star Trek fontova)

http://www.williamshatner.com/ (I na kraju,prava poslastica.Zvaničan sajt Vijilama Šatnera,tj. kapetana Džejmsa T. Kirka)

Evo vam i kompletne šeme Enterprajza NX-01 broda:

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 31.08.2005. u 01:43 GMT+1]
[ mrkidivx @ 30.07.2005. 15:34 ] @
Uh ti si baš hard core fan star treka!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 31.07.2005. 00:40 ] @
Pa nego,zar si ikad posumnjao u to? Evo jednog wallpapera iz fan serije Star Trek Hidden Frontier,levo je kapetan a desno je admiralica koja mu je nadređena na Deep Space 12 stanici.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 27.08.2005. u 02:27 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao flylord dana 29.08.2005. u 08:28 GMT+1]
[ zveckoo @ 31.07.2005. 15:27 ] @
Ohoho danas je nedelja .....
Sedam epizodica ... bice "right in to do vein" :-)

Nego ima li neko skinute one epizode sa www.hiddenfrontier.com ?

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 31.07.2005. u 16:29 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 31.07.2005. 15:57 ] @
Ma imam ja te epizode skinute,ali samo neke i to samo iz prve sezone.Part 2 104,105,i 106 još uvek skidam,a to je na dial-up vezi prilično dug proces.

Šta kažeš na muziku iz Star Trek Hidden Frontier,vrlo je dobra.Umnogome prevazilazi Star Trek Enterprise muziku,a bogami možda i Voyager muziku.

Danas sam dodao muziku iz Star Trek Hidden Frontier.Evo je u fajlu.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 01.08.2005. u 01:18 GMT+1]
[ zveckoo @ 31.07.2005. 16:58 ] @
Citat:
Šta kažeš na muziku iz Star Trek Hidden Frontier,vrlo je dobra.Umnogome prevazilazi Star Trek Enterprise muziku,a bogami možda i Voyager muziku.

Nisam jos imao sansu da pogledam jos ni jednu epizodu bas zbog dial-upa. Sada sam presao na wireless , ali opet problem je sto mi naplacuju po protoku tako da mi je download veoma skup sport.

Inace evo i jedan sajt na nasem jeziku http://www.photontide.org
[ hipnos @ 01.08.2005. 08:19 ] @
znam lenj sam da sam trazim po netu (a i vreme...uvek ga fali) pa ako bi neko bio ljubazan da mi pojasni koja je to ustvari brzina warp 1 - brzina svetlosti? ili šta...
[ zveckoo @ 01.08.2005. 08:43 ] @
Citat:
hipnos: znam lenj sam da sam trazim po netu (a i vreme...uvek ga fali) pa ako bi neko bio ljubazan da mi pojasni koja je to ustvari brzina warp 1 - brzina svetlosti? ili šta...

Idi na http://www.photontide.org/st/i...ologija&prikazi_clanak=132
tamo je sve lepo objasnjeno.

Inace warp 1 jeste brzina svetlosti, a warp 2 je 10 puta brze od brzine svetlosti, a warp 3 je 39 puta brze itd...

Warp Faktor 1 = 1 kokran
Warp Faktor 2 = 10 kokrana
Warp Faktor 3 = 39 kokrana
Warp Faktor 4 = 102 kokrana
Warp Faktor 5 = 214 kokrana
Warp Faktor 6 = 392 kokrana
Warp Faktor 7 = 656 kokrana
Warp Faktor 8 = 1024 kokrana
Warp Faktor 9 = 1516 kokrana
Warp Faktor 10 = beskonacna energija
[ hipnos @ 01.08.2005. 08:54 ] @
hvala
[ mrkidivx @ 01.08.2005. 09:59 ] @
Evo gledah sinoć reprizu cele prošle nedelje i mogu da kažem da mi se ova 3 sezona za sada sviđa više u odnosu na prethodne 2.To je tek početak dotične sezone ali videćemo.
Konačno malo prave akcije!
[ zveckoo @ 01.08.2005. 10:14 ] @

Citat:
mrkidivx: Evo gledah sinoć reprizu cele prošle nedelje i mogu da kažem da mi se ova 3 sezona za sada sviđa više u odnosu na prethodne 2.To je tek početak dotične sezone ali videćemo.
Konačno malo prave akcije!

Isti slucaj (oci su mi ko kafanske sarme ). Ali vredelo je.

Bas im je dobar stos sa onom grupom vanzemaljaca. Onaj insekt, pa onaj sto pliva u akvarijumu...

A i akcija je ok. Konacno...
[ Skaarj @ 01.08.2005. 10:26 ] @
pratim i ja... mada ne redovno jer sam pogledao sam celu trecu i deo cetvrte sezone jos ranije...
[ zbokanov @ 01.08.2005. 10:59 ] @
Vidim da ima puno Star Trek fanova pa me zanima zna li netko adresu odakle mogu skinuti epizode enterprisea s kapetanom Jean-Luc Picardom (po mom mišljenju najbolji kapetan i najzanimljivije epizode)
[ mrkidivx @ 01.08.2005. 11:04 ] @
Da, s tim što me onaj u akvarijumu neodoljivo podseća na sličnog u filmu Dina.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 01.08.2005. 14:23 ] @
zbokanov,teško ćeš naći epizode TNG-a na internetu za download jer je to zaštićeni materijal.Međutim,verovatno ima po koja epizoda da se skine sa P2P mreža kao što su Bit Torrent,Kazza i eDonkey,mada ništa sa sigurnošću ne znam.

Što se tiče početka ove treće sezone Enterprisea,zbilja ima,konačno,prave akcije,a i T'Pol nekako dosta seksi izgleda u ovoj sezoni,bar do sada.Ksindi nisu pobeđeni,pa ćemo sigurno imati još nekoliko epizoda sa njima.

zveckoo i mrkidivx,šta kažete na epizode sa Ksindijima i na epizodu u kojoj kapetan,Rid i Sato bivaju žaraženi mutagenim virusom u misiji na jednoj planeti.Meni je to bilo dosta neobično,zar ne.

A Sulibani,koji su dosad važili sa no 1 neprijatelja,odjednom daju informacije koje mogu spasiti Zemlju od uništenja.

Ajde dajte malo komentara kako vam se sviđa muzička tema koju sam postavio nekoliko postova gore.

Evo još jedne slike,ovog puta je to wallpaper iz skoro svih Star Trek serija.

[Ovu poruku je menjao flylord dana 29.08.2005. u 08:29 GMT+1]
[ mrkidivx @ 01.08.2005. 15:18 ] @
Koliko sam video iz skraćenog sadržaja cela 3 sezona će se baviti ksindijima, e sad koliko će to ispasti dobro videćemo.Početak obećava.

Uopšte sviđa mi se to da su prestali da preterano morališu i brže prelaze sa reči na dela.Prethodne sezone je više karakterisala pasivnost.

Citat:
šta kažete na epizode sa Ksindijima i na epizodu u kojoj kapetan,Rid i Sato bivaju žaraženi mutagenim virusom u misiji na jednoj planeti.Meni je to bilo dosta neobično,zar ne.

Da, prilično uvrnuta epizoda.
[ Brzina @ 01.08.2005. 16:07 ] @
Mozete li mi malo pojasniti sta se desilo na kraju epizode kad ovo troje mutiraju, jer sam samo gledao pola epizode i greskom sam zaspao ? I zanima me da li je to bila zadnja epizoda jutros, ili je bilo jos epizoda ? Ako je bilo, molim vas da mi na brzinu prepricate, jer se stvarno iznerviram ako propustim i jednu epizodu star treka. Vozdra
[ mrkidivx @ 01.08.2005. 19:07 ] @
Ne nije bilo više epizoda.

Citat:
Mozete li mi malo pojasniti sta se desilo na kraju epizode kad ovo troje mutiraju

Ništa, doktor je pronašao lek na bazi dnk od t'pol (koja je jedina bila otporna na dotični virus) i uspeo da ih povrati.
[ zveckoo @ 01.08.2005. 22:26 ] @
Bas sam danas preslusao muziku Hidden frontier. Definitivno je bolja od trenutnog enterprajza, a cak mi se cini i od next generation.

Cini mi se da su i uvodnu muziku za novi enterprajz u 3 sezoni malo modifikovali...

Citat:

Što se tiče početka ove treće sezone Enterprisea,zbilja ima,konačno,prave akcije,a i T'Pol nekako dosta seksi izgleda u ovoj sezoni,bar do sada.Ksindi nisu pobeđeni,pa ćemo sigurno imati još nekoliko epizoda sa njima.

zveckoo i mrkidivx,šta kažete na epizode sa Ksindijima i na epizodu u kojoj kapetan,Rid i Sato bivaju žaraženi mutagenim virusom u misiji na jednoj planeti.Meni je to bilo dosta neobično,zar ne.

A Sulibani,koji su dosad važili sa no 1 neprijatelja,odjednom daju informacije koje mogu spasiti Zemlju od uništenja.
]

Hehe... ubacili su konstantnih par scena gde T'Pol "masira" svojim vulkanskim tehnikama... Pa svaki cas ocekujete kad ce da padne "prva akcija" :-)
A sta kazete na ovaj star trek sajt http://www.cybercore.com/sextrek/ :-)

Ova epizoda sa mutogemim virusom me poseca na X-Files. Epizoda nije losa.
Samo je malo nelogican proces povratka na normalan oblik. Jer je ipak virus promenio cak i strukturu kostiju. Po nekoj logici trabali su da im daju mutogeni virus koji bi ih vratio u ljudski oblik.

A sto se tice sulibana, tu bas nesto debelo smrdi. Garant ce biti neki fazon u njihovu korist.

Grrrrr.....
A evo opet su izgleda prebacili Enterprajz na HRT plus zbog sporta. Pa sad moram da cekam nedelju.

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 12.08.2005. u 00:54 GMT+1]
[ zveckoo @ 14.08.2005. 18:07 ] @
Nocas u 1:10 na HRT2 je repriza. Mogli su da stave bar malo ranije...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 16.08.2005. 00:29 ] @
U Pondeljak rano ujutru su baš bile odlične epizode,kao što sam se i nadao,ova sezona je bolja od prve dve,sviđa mi se što ima mnogo više napetosti i iznenađujućih scena.

Ona epizoda kada Andorijanac Šran nudi pomoć Arčeru da ukrade prototip Ksindskog oružja za uništenje Zemlje,je baš dobra.Izgleda da će se Šran još više puta pojavljivati do kraja sezone.
Svi članovi posade broda Enterprise NX-01

[Ovu poruku je menjao flylord dana 29.08.2005. u 08:30 GMT+1]
[ zveckoo @ 16.08.2005. 01:05 ] @
Mada ima i malo nelogicnosti. Naime prvi prototip Ksindskog oružja su testirali odmah na Zemlji, a drugi prototip su testirali na pustom mesecu. Pa se postavlja pitanje zasto i drugi nisu testirali na zemlji? Po tome ispada da je prvi prototip bio glupo upozorenje za zemljane. Bilo bi logicno da su oruzije doveli do savrsenstva testiranjem na pustim mesecima, a posle samo poslati finalnu verziju na zemlju. Ali kakav bi onda bio scenarijo.....

Inace sto se ostalog tice, serijal je super. Bas mi se svidja sto su uveli i onaj specijalni vojni odred za akcije. Jedino malo ume da nervira glumac koji glumi Šrana posto smo vec navikli na njega kao vorta Vejuma u DS9.

Srecom poceli su ponovo da emituju u redovnom terminu na HRT2 u 19:15.

[ Deep|Blue @ 19.08.2005. 14:31 ] @
koji se sad serijal uopste prikazuje na hrt-u?
[ mrkidivx @ 19.08.2005. 16:03 ] @
Citat:
emituju u redovnom terminu na HRT2 u 19:15.

Serijal ili sezona je treća.

[Ovu poruku je menjao mrkidivx dana 19.08.2005. u 17:09 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 20.08.2005. 03:11 ] @
Čoveče,pa ova sezona Enterprisea je zbilja fantastična.Skoro sve epizode iz treće sezone su bar duplo bolje nego one iz prve i druge,a zadnjih nekoliko je sam vrh Star Trek-a.

Borbe,lukavstva,prevare,Ksindi,stvarno su ga odlično uradili.Samo ne znam šta su čekali,takav ritam su trebale imati i prve dve sezone.

Samo da vam kažem,sledećih 5 epizoda biće baš vrhunske,nije još ništa gotovo sa Ksindima,biće tu nekog belaja još,nisam siguran,ali predosećam to.

Evo jedna poslastica za sve fanove Zvezdanih Staza,slika Romulanskog ratnog broda:

[Ovu poruku je menjao flylord dana 29.08.2005. u 08:31 GMT+1]
[ mrkidivx @ 20.08.2005. 11:27 ] @
Slažem se, treća sezona je puno bolja nego prethodne 2.Tek očekujem dobru akciju!
[ zveckoo @ 20.08.2005. 21:43 ] @
WOW!!! Neda su dobre epizode.
Nema razvlacenja pite, akcija i samo akcija.

A znate sta sam primetio, posto nemaju holedek - nema i onih smarajucih bisera kada na primer igraju bejzbol u holedeku, ili kojekakve gluposti.
Secam se one jedne epizode DS9 kada su Kvark i Vorf igrali bejzboj u holedeku. E to je stvarno bilo previse, iako obozavam STAR TREK serijale tu glupost nikako nisam mogao da odgledam do kraja.

Nekazem da nije bilo dobrih epizoda sa holedekom, ali 90% su obicno bile neke zesce gluposti.
[ mrkidivx @ 21.08.2005. 00:45 ] @
Vala baš!
Ko na primer ona epizoda u vojadžeru kad se odmaraju u holodeku sa temom neko irsko selo iz 19 (ili već kog) veka.
Bilo je puno sličnih epizoda.
Živa dosada.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 21.08.2005. 01:50 ] @
Pa dobro,ima zaista nekih dosadnih epizoda sa holodekovima,ali po mom mišljenju,većina su ipak dosta interesantne,kao npr. Tom Parisov program Chaotica.

Jel neko od vas,mrkidivx i zveckoo,na vas mislim,uspeo da pročita neku epizodu Virtualne 8 i 9 sezone Voyagera na adresi http://vv8.jetc.org/main.html.

Tu se objašnjava šta se dešava posle zvaničnog završetka Star Trek Voyagera,dakle,priča se nastavlja dalje.
[ voka_gsw @ 21.08.2005. 08:32 ] @
Epizode sa Parisovim Capt. Proton programom su bile zakon :)
[ Shell Zhou @ 21.08.2005. 12:24 ] @
Enterprise - katastrofa!
Meni je najbolji iz serijala Deep Space Nine, i to mi je bio bas gust gledat...
[ zveckoo @ 21.08.2005. 15:01 ] @
Citat:
Jel neko od vas,mrkidivx i zveckoo,na vas mislim,uspeo da pročita neku epizodu Virtualne 8 i 9 sezone Voyagera na adresi http://vv8.jetc.org/main.html.

Nisam imao zivaca da citam. Ipak serija je serija. Objavim mojima da ne planiraju nikakav posao izmedju 19:15 i 20:00 i uzivam.

[ Kosta ******um Rex Persia @ 28.08.2005. 17:22 ] @
Pa,Zemlja je u poslednjem trenutkui spašena od uništenja,a ujedno je u petak počela i poslednja 4 sezona Enterprisea.

Ima li neki komentar na početak 4. sezone.Jeste li videli što sam postavio na više mesta razne wallpapere iz serije Enterprise,na 1 i 2 strani ove teme?

Linkove ču ubrzo popraviti,pa će se slike videti i direktno u temi.
[ mrkidivx @ 28.08.2005. 19:52 ] @
Ma sad je serija sasvim OK.Ne znam kakva će biti do kraja 4 sezone, ali ako su nastavili u ovom ritmu stvarno šteta što su je prekinuli.
[ nnn @ 28.08.2005. 20:15 ] @
1 i 2 sezonu sam gledao na preskoke. Malo je smarala, ali 3 sam celu odgledao. Sad cemo da vidimo sta ce biti u cetvrtoj. Jer ima neko neku informaciju o snimanju nekog star trek serijala?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 28.08.2005. 23:35 ] @
Ne,ali na ovoj lokaciji http://www.trektoday.com/news/260805_02.shtml naći ćeš najnovije glasine o budućem Star Trek XI filmu,a pisac Dženderson je upravo predao prvu verziju scenarija na uvid ljudima iz Paramonta.Ko zna kakav će scenario da bude i koliko puta će da ga prepravljaju.

Što se tiče serija,zvaničnici su posle ukidanja serije Enterprise jasno dali do znanja da se nova Trek serija neće snimati još najmanje 3-5 godina,pošto je,prema njima,serijalu potreban odmor.Kao,došlo je do zamora materijala i manjka novih ideja,što uopšte ne stoji.

Pa gledajte Star Trek fanove,trenutno postoji čak 7 ili 8 Star Trek fan serijala,od kojih su najpoznatiji Star Trek Hidden Frontier i Star Trek New Voyages.Evo nekih linkova ka fan serijama,a ti sajtovi uglavnom dozvoljavaju besplatan download svih epizoda.

www.hiddenfrontier.com
www.startrekandromeda.de/english/index.php
www.starwreck.com
www.starshipexeter.com
www.starshiplexington.com/index.html
www.newvoyages.com/news.html
www.ussjustice.org/tales7thfleet.htm
www.geocities.com/voyagerbooks/episode_index.html
www.ussintrepid.net/mainsite.htm
www.freewebs.com/usshathaway/
www.st-unity.net/
www.starshipfarragut.com/
www.fantasyimperium.com/sta_main.html
http://vv8.jetc.org/main.html
http://dark-armada.starbase86.com/

To je to,to su skoro sve fan serije koje trenutno postoje.Ovde samo napominjem da ne očekujete kvalitet fan serija kao serija koje su zvanične.To je i logično,jer i fanovi dugo skupljaju novac za kostime,kompjutere,razne predmete,itd.

Ali,do sada su najkvalitetnije fan serije ikada snimljene Star Trek Hidden Frontier(snimljeno do sada 40 epizoda do polovine 6 sezone) i Star Trek New Voyages(treća epizoda će se moći skinuti negde polovinom septembra,a u toj epizodi će se pojaviti i Valter Koenig kao Čekov).
[ zveckoo @ 30.08.2005. 10:10 ] @
Citat:

To je to,to su skoro sve fan serije koje trenutno postoje.Ovde samo napominjem da ne očekujete kvalitet fan serija kao serija koje su zvanične.To je i logično,jer i fanovi dugo skupljaju novac za kostime,kompjutere,razne predmete,itd.

Ali,do sada su najkvalitetnije fan serije ikada snimljene Star Trek Hidden Frontier(snimljeno do sada 40 epizoda do polovine 6 sezone) i Star Trek New Voyages(treća epizoda će se moći skinuti negde polovinom septembra,a u toj epizodi će se pojaviti i Valter Koenig kao Čekov).

Nebi bilo lose da se nadje neka dobra dusa sa bucmastim no limit internet linkom, da svuce gore pomenute epizode.

Ja inace imam 128 kbps, ali mi naplacuju po megabajtu tako da bi mi to bio veoma skup sport.

A sta kazete na onu scenu kada su reptili Ksindi stali da "nesto prezalogaje" :) Ostao sam bez taksta kad su ladno, uzeli one bele miseve ili sta su vec bili :)

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 30.08.2005. u 11:14 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 31.08.2005. 00:29 ] @
Pa nemoj biti toliko iznenađen,pa zato se i zovu reptili,jer jedu miševe i sličnu drugu gamad.Ksindi Insektoidi verovatno jedu ostale insekte,ili tako nešto.

Nisi rekao svoj komentar za početak 4. sezone,jel ti se dopada.

Scena iz prve epizode 4. sezone,Stormfront.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 31.08.2005. u 13:29 GMT+1]
[ zveckoo @ 31.08.2005. 01:33 ] @
Propustio sam nazalost epizodu u ponedeljak, pa cekam nedelju.
A po ovoj epizodi od utorka cini mi se da ce biti cirkusa i sa klingloncima.
Pocetak ove sezone je za sada dobar,vidicemo dalje...

A secate se kada je zadnjih nedelja bio sport na HRT2, pa nisu prikazivali enterprajz na HRT2 , nego samo na HRT PLUS (koji ja nazalost na mojoj kablovskoj nemam).
Eee, tada sam poslao mail hrvatskoj televiziji sa pitanjem zbog cega to rade i ne prikazuju enterprajz ni u jednom dnevnom terminu na HRT2.
I necete verovati vec sam sledeci dan dobio mail sa odgovorom u kome mi ljubazno odgovaraju da ce poraditi i na tom pitanju i opsirno mi objasnjavaju trenutni problem. I zaista vec sledece nedelje umesto da totalno ne prikazu epizodu namenjenu za taj dan zbog sporta, prikazivanje biva pomereno za 19:30 ili 19:40.

Eh, kad cemo to da dozivimo od naseg nesretnog RTSa.

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 31.08.2005. u 02:41 GMT+1]
[ mrkidivx @ 31.08.2005. 19:09 ] @
Muzika iz Star Trek Hidden Frontier je za klasu iznad one iz enterprajza.

Citat:

Ma nikad!
[ Boris Stevanovic @ 31.08.2005. 21:10 ] @
Citat:
I necete verovati vec sam sledeci dan dobio mail sa odgovorom u kome mi ljubazno odgovaraju da ce poraditi i na tom pitanju i opsirno mi objasnjavaju trenutni problem. I zaista vec sledece nedelje umesto da totalno ne prikazu epizodu namenjenu za taj dan zbog sporta, prikazivanje biva pomereno za 19:30 ili 19:40.

Ajde pisi i na CNN da malo lepse govore o Srbiji.
[ zveckoo @ 31.08.2005. 21:31 ] @
Citat:
Boris Stevanovic: Ajde pisi i na CNN da malo lepse govore o Srbiji.

Pa... CNN ne prikazuje enterprajz tako da nemam sta da im pisem.
Inace pisao bi i CNNu i bilo kome, kad bi to pomoglo emitovanju STAR TREK serijala, i nastavku snimanja enterprajza ili bilo kog STAR TREK serijala.

Nazalost vec milioni mailova su poslati na razno razne adrese cak su i pare skupljali fanovi STAR TREK serijala da se nastavi snimanje.

[ Kosta ******um Rex Persia @ 01.09.2005. 01:52 ] @
Da,a na kraju ništa nije vredelo,a Paramont je uspeo samo da razljuti sve Star Trek fanove.Da je bilo dozvoljeno snimanje 5. sezone,videli bismo mnogo toga novog,detaljniji prikaz kolonije na Marsu,a Andorijanac Šran je trebalo da postane član posade Enterprajza.Meni Koto je imao velike planove,ali šta vredi.

Prema nekim pričanjima Brenona Brage i Menija Kotoa,radnja nove Star Trek serije će se verovatno vratiti na kraj 24. veka,posle događaja iz Vojadžera ili tako nešto.Ali,nažalost,novu Trek seriju nećemo videti bar do početka 2008 ili 2009 godine.

Fokus će u naredne tri godine biti u potpunosti prebačen na snimanje 11. i 12. dela Star Trek filmova,a radnja će se dešavati,kako kažu glasine,nekoliko godina posle događaja iz serije Star Trek Enterprise.

Trip i Tpol u razgovoru

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 02.09.2005. u 17:13 GMT+1]
[ mrkidivx @ 02.09.2005. 17:23 ] @
Citat:
Fokus će u naredne tri godine biti u potpunosti prebačen na snimanje 11. i 12. dela Star Trek filmova,a radnja će se dešavati,kako kažu glasine,nekoliko godina posle događaja iz serije Star Trek Enterprise.

Znači opet retro fazon...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 03.09.2005. 00:25 ] @
Da,nažalost,tako je.Nisam baš nešto posebno zadovoljan zbog toga,ali šta da se radi.Da se fanovi pitaju,sigurno tako ne bi bilo,ali...

Evo i dve najnovije vesti iz sveta Zvezdanih Staza: http://www.trektoday.com/news/010905_01.shtml

i ova vest:

http://www.trektoday.com/news/010905_02.shtml

Naravno,na engleskom jeziku.

P.S. Nego da vas pitam nešto,čudno mi je što apsolutno niko nije komentarisao silne slike koje sam okačio u ovoj temi.Da li vam se sviđaju ti wallpaperi,i ako je odgovor da,kažite koji je najbolji od ovih što sam postavio.

[ Arsenko @ 07.09.2005. 06:32 ] @
@ Kosta
He-he, ne gledam ovu glupost (bar za mene jeste ) od serije. A od wallpapera,recimo zadnji....
[ Mistery @ 07.09.2005. 08:40 ] @
Serija je s***** ali su glumački kvaliteti ove djevojčice neosporni :))

Nova Battlestar Galactica je po meni trenutno najbolja SF serija i da su ljudi imali malo veći budžet serija je mogla da bude pravo čudo.
[ Arsenko @ 07.09.2005. 11:05 ] @
Zbog ove lepotice moram pocheti da gledam seriju
[ djricky @ 07.09.2005. 12:10 ] @
pazi, ja gledam redovno Galacticu... ali se nesto ne secam ove lepotice...

da je nisi pomesao sa ovom http://images.google.com/image...sa=N&tab=ii&oi=imagest

[Ovu poruku je menjao djricky dana 07.09.2005. u 13:12 GMT+1]
[ Mistery @ 07.09.2005. 12:17 ] @
Ne, ovo je ona vulkanka iz Star Trek-Enterprise.

P.S. Na kojem programu gledaš BG? Ja imam samo epizode koje sam dobio preko EON-a.

[Ovu poruku je menjao Mistery dana 07.09.2005. u 13:27 GMT+1]
[ djricky @ 07.09.2005. 13:01 ] @
ovo je T'Pol?? hmm.... provericemo...

Galacticu gledam na SciFi kanalu, drugar mi je snima u Chicagu, pa mi salje DVD-je svaki mesec...
[ Arsenko @ 07.09.2005. 13:29 ] @
Nema veze ako ste ovu cicu pomeshali sa nekom......dajte vi josh njenih slika
[ mrkidivx @ 07.09.2005. 14:27 ] @
Citat:
ovo je T'Pol?? hmm.... provericemo..

Yep, to je cica iz enterprise a!

Evo pa parite oči, kad vam važnija forma od sadržine...

[Ovu poruku je menjao mrkidivx dana 07.09.2005. u 15:34 GMT+1]
[ flylord @ 07.09.2005. 17:01 ] @
porno i erotske slike vise nemojte ovde uploadovati... Odluka je konacna... Ne bih voleo da ovu temu desetkujem ..
[ zveckoo @ 07.09.2005. 17:30 ] @
Citat:
flylord: porno i erotske slike vise nemojte ovde uploadovati... Odluka je konacna... Ne bih voleo da ovu temu desetkujem ..

Eeee jbg.. Pa sto sad kad je najsocnije :) i najzanimljivije :)
A moze li recimo samo jedan mali linkic do slikice koja se nalazi na nekom drugom sajtu :)
Znaci slika se nece videti na forumu a koga zanima neka klikne dalje :)

[ flylord @ 07.09.2005. 17:37 ] @
ne! nemoj da upropascavas ovu temu.. pogotovo sto se i meni svidja tema jer i ja obozavam Star Trek... Tako da budete dobri...
[ zveckoo @ 07.09.2005. 17:46 ] @
Ok. Bicemo dobri :)
Za STAR TREK sve :)
[ Mistery @ 07.09.2005. 19:22 ] @
Evo linkovi:
http://www.skins.be/celebs/106-Jolene%20Blalock%20wallpapers.html
http://www.santabanta.com/wall...y.asp?catname=jolene%20blalock

@flylord
Ja stvarno ne vidim ništa pornografsko na ova dva wallpapera. Pa volim i ja Star Trek, osim novog Enterprisea koji mi je sterilan i predvidiv do bola, za razliku od Voyagera, a i gluma je prilično loša. Jolene je, po meni, jedina svijetla tačka u seriji.
Žena i dobro izgleda i dobro glumi za razliku od ostalih.

[ Kosta ******um Rex Persia @ 07.09.2005. 20:14 ] @
Citat:
ne! nemoj da upropascavas ovu temu.. pogotovo sto se i meni svidja tema jer i ja obozavam Star Trek... Tako da budete dobri...

Flylord,u pravu si potpuno,na ovoj temi zaista nisu potrebne takve slike.Pošto sam JA otvorio ovu temu,molim članove da ispoštuju moje i flylord-ove želje i da golišave slike bilo kog člana posade ovde više ne postavljaju.

Nego,manimo se toga,šta kažete na one epizode na Vulkanu i na jučerašnju epizodu kada onaj izumitelj teleportacije pokušava da vrati svog sina u život.

Za sve one kojima je u srcu Originalni Star Trek serijal,evo jednog wallpapera iz
filma Zvezdane Staze 6

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 10.09.2005. u 00:02 GMT+1]
[ nnn @ 07.09.2005. 20:16 ] @
Kako vam se cine ovih zadnje 3-4 epizode koje su se desavale na Vulkanu? Jer Zna neko koja je fora sa Romulancima? Po nekoj legendi osnivaci starog rima na zemlji su bili vanzemaljci Romul i Rem, e sad ne znam sta se tu desava? Jer zna neko ovaj deo star trek istorije?
[ mrkidivx @ 07.09.2005. 20:36 ] @
Ok jesmo malo skrenuli sa teme ali to ne znači da ne volimo star trek.

I ja sam bio vrlo skeptičan po pitanju enterprajza u prve 2 sezone ali od treće se znatno popravio, a sudeći po početku ni 4 sezona neće biti loša.Mislim da je priča tek počela da se razvija i da je prava šteta što se serija prerano završila.

No šta je tu je, uživajmo dok traje!

Uzgred, danas nije bilo epizode na hrt2 zbog sportskih događaja, a sudeći po teletekstu dotičnog kanala neće biti ni u petak.Dakle opet čekanje reprize u ponedeljak ujutro!

PS: Opet malo offtopic-a ali BK televizija mi nikako nije jasna po pitanju serije Stargate.
Prvo su počeli da je emituju svakodnevno, pa po nekoliko epizoda nedeljno, zatim po dve epizode subotom pre podne!? i na kraju su opet naglo prestali da je emituju.
To isto su napravili i ranije.

Stvarno neozbiljno!
[ flylord @ 07.09.2005. 20:40 ] @
To su isto uradili i za SF "Dzeremaja" seriju. Tako da im nije prvi put...
[ Arsenko @ 07.09.2005. 21:38 ] @
Citat:
mrkidivx:
Evo pa parite oči, kad vam važnija forma od sadržine...

Cemo da parimo,kada lockuju temu
[ zveckoo @ 07.09.2005. 21:39 ] @
Citat:
mrkidivx:Uzgred, danas nije bilo epizode na hrt2 zbog sportskih događaja, a sudeći po teletekstu dotičnog kanala neće biti ni u petak.Dakle opet čekanje reprize u ponedeljak ujutro!

Ma bilo je ali na HRT PLUS kanalu koji se isto emituje na satelitu. Ali posto moja kablovska na prikazuje doticni kanal... samo sam se nanervirao.

Inace u planu je da uskoro predjem na drugog provajdera na 512 kbps pa da konacno "omastim" epizode sa http://www.hiddenfrontier.com/downloads.html
[ mrkidivx @ 08.09.2005. 00:01 ] @
Citat:
Ma bilo je ali na HRT PLUS kanalu koji se isto emituje na satelitu

Znam, daju paralelno na hrt2 i na hrt plus.Jedina dobra stvar je što ide u kontinuitetu tako da bar reprize mogu da se pogledaju.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.09.2005. 01:05 ] @
Citat:
nnn: Kako vam se cine ovih zadnje 3-4 epizode koje su se desavale na Vulkanu? Jer Zna neko koja je fora sa Romulancima? Po nekoj legendi osnivaci starog rima na zemlji su bili vanzemaljci Romul i Rem, e sad ne znam sta se tu desava? Jer zna neko ovaj deo star trek istorije?

Da,ja znam nešto od toga. I ja sam se stvarno mnogo iznenadio kad sam na kraju te epizode krajičkom oka shvatio da je ono neki Romulanac,koji se do sada u Enterpriseu uopšte nisu pojavljivali,što je i logično,jer ih ljudi neće sreti sve do doba kapetana Kirka sredinom 23 veka.
Meni Koto je,izgleda,pokušao da celoj priči o Vulkancima doda i malo misterije,što je i uspeo.Dakle,taj smenjeni administrator V'Las je kovao zaveru da se,na neki način,ponovo zbliže krvni neprijatelji Vulkanci i Romulanci.
Priča ide ovako.Kada je pre 1800 godina Vulkan bio na ivici uništenja,jer su većina Vulkanaca odbili logiku koju je propovedao Surak,a sama planeta je bila skoro uništena nuklearnim ratom,tada se malena grupa od svega nekoliko hiljada Vulkanaca odvojila od ostale braće i krenula svojim matičnim brodom da traži drugu planetu na koju bi se nastanili. Posle putovanja dugog nekoliko generacija,valjda nešto oko 200 godina,našli su za sebe pogodnu planetu klase Minšara,koju su nazvali Romul,i na nju su se nastanili.

Ali,za razliku od Vulkanaca koji su vremenom prihvatili Surakovo očenje o logici,Romulanci su ga prezrivo odbacili,i prigrlili su strastvene emocije koje su bile svojstvene antičkim Vulkancima,pre prihvatanja logike. Vremenom,većina Romulanaca je zaboravila odakle potiče,ali ne svi,oni iz vrha vlasti su uvek znali pravu istinu.Za razliku od Vulkanaca,Romulanci su,vremenom,izgradili moćno carstvo koje se prostire na više planetarnih sistema u Alfa kvadrantu,a delom ulazi i u Beta kvadrant.

To je uglavnom to,vezano za nekadašnje bliske odnose ta dva naroda.Samo da napomenem da su Romulanci malo izmenili svoj genetski i fizički sastav na Romulu,tako da više ne izgledaju potpuno isto kao i Vulkanci,već se može primetiti razlika.Ali,jedno je ostalo isto,a to su uši.

Dakle,Romulanci su nekada bili Vulkanci,ali su se odvajanjem od njih i naseljavanjem na Romulu nazvali Romulancima.

Evo i jedne zanimljivog wallpapera sa zastavnicom Hoši Sato:

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 09.09.2005. u 15:58 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.09.2005. 01:13 ] @
Samo da dodam,na sledećem sajtu http://phazer.info/ možete besplatno skinuti program po imenu Phazer,koji skida zvanične TV programe sa svih televizija kojih ima u svom listingu.Podržani su svi srpski,bosanski,slovenački i hrvatski kanali.

Mnogo dobar program,ali se morate besplatno registrovati ako hočete da skinete program, i da date pravu e-mail adresu.

Za sve kojima se čitaju neke Star Trek knjige,evo linkova sa kojih može da se skine nekoliko besplatnih e-knjiga u PDF i TXT formatu. Prve četiri knjige su Star Trek Deep Space Nine Dominion Wars u četiri dela na sajtu http://www.run-around.com/downloads/ebooks/books/ , a druga u PDF formatu skida se odavde http://www.amazon.com/exec/obi...e/-/510967/102-9660704-1052962

[ mrkidivx @ 08.09.2005. 02:45 ] @
Meni samo jedno nije jasno-kako je Arčer znao da V'Las sprema napad na Andorijance?
Tačno je da je Arčer primio Surakovu katru, ali odakle bi i sam Surak koji je živeo pre 1800
godina znao za V'Las-ove planove?

Mislim da su se tu scenaristi malo zeznuli...

[Ovu poruku je menjao mrkidivx dana 08.09.2005. u 03:48 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.09.2005. 02:59 ] @
Kako odakle je znao,pa Siraniti su imali svoje ljude u Vulkanskom vrhovnom veću pa je logično da su znali mnogo toga.
[ mrkidivx @ 08.09.2005. 03:53 ] @
Ne, pazi ni Siraniti to nisu znali već je to sam Arčer rekao T'pol da moraju hitno da odnesu relikviju da bi sprečili rat između Andorije i Vulkana.
[ nnn @ 08.09.2005. 12:24 ] @
Ja sam nesto cuo o romulu i remu. Posto se dve planete koje su u istom suncevom sistemu gde su romulaci (Home world) se nazivaju Remolus i Remus. Obe su nastanjene na jednoj zive romulanci na na drugoj pod ropstvo remu... I da su Romul i Rem koji su osnovali Rim bili vanzemaljci?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.09.2005. 15:08 ] @
E stvarno to nisam čuo.Gde si bre čuo da su Romul i Rem bili vanzemaljci,to nigde nisam do sada pročitao ili čuo od nekoga.

Znam da su nastanjene dve planete Romulus i Remus,a ako si gledao poslednji Star Trek film,Star Trek X Nemesis,tamo se dosta pominju Romulanci i Remljani.Ja samo znam da Romulanci smatraju Remljane za svoje podanike i za niža bića od sebe,a i Remljani su potpuno druga rasa negoli Romulanci.

Preporučujem ti da u celosti odgledaš Star Trek X film.

Citat:
Mrkidivx: Ne, pazi ni Siraniti to nisu znali već je to sam Arčer rekao T'pol da moraju hitno da odnesu relikviju da bi sprečili rat između Andorije i Vulkana.

Da,izvini,nisam se dobro izrazio.Pa kako nisi shvatio poentu.Surakova katra je najmudrija i najlogičnija od svih Vulkanaca,pa je i normalno što je Arčeru kazao da će relikvija Kir'Shara doneti prosparitet i preokret u Vulkanskom vrhovnom savetu,jer niko od Vulkanskih političara nije verovao da Kir'Shara zaista postoji,već su mislili da je to samo legenda.

Pa onda je sasvim logično da uočiš da je Surak odavno znao da je ta relikvija ključ mira i sloge,pa je i zato administrator V'Las pokušao da spreči njeno priznavanje.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 08.09.2005. u 16:13 GMT+1]
[ nnn @ 08.09.2005. 16:53 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Romulan
Citat:

Many of the terms used in relation to the Romulans are derived from Roman mythology and government. Romulus and Remus are the two brothers who created the city of Rome. Vulcan is the name of a Roman god. The proconsul and praetor were government officials during the time of the Roman Republic. The Roman Senate was the governing body of the Roman Republic.

In the original series episode, "Who Mourns for Adonais?" it is revealed that the classical Greek and Roman gods were actually a race of advanced beings who had visited Earth thousands of years ago. The theory has recently been postulated that these same beings had visited other worlds as well—such as Vulcan, and/or Romulus. While not a canon theory, it did at one time appear on the "Star Trek" web site, and would certainly explain the connection between the Romulans and Roman mythology.
[ lord_NIKON @ 08.09.2005. 19:19 ] @
E ovako
zeleo bih da se ukljucim u diskusiju, (procitao sam samo prvu stranu :), ostalo me je mrzelo da citam).
Do sada nisam propustio ni jednu episodu ST i ne nameravam ubuduce to da uradim ;).
Najbolji serijal mi je Deep Space 9. Video sam da neki od vas misle da je Enterpise s*****, ali po meni je ekstra.
Samo ponekad se inzerviram kada Hrvati puste neki sport i za taj dan nema ST onda mi padne mrak na oci.
Mogu vam reci da je sreca da su snimili i ovaj serijal jer je Paramount kuca koja snima ST u velikom sranju. Tuzila ih je kompanija (cijeg imena ne mogu da se setim) koja je proizvodila igre na temu ST. Navodno , posto nije bilo dugo novih serijala , ovi nisu mogli da prave igre. Tu su izgubili dosta para. Cini mi se da treba da bude odrzana konferencija u Hrvatskoj jer tamo ima dosta fanova te serije.
Mozda bismo mogli da napravimo neki fun club, to su naime uradili i fanovi kultnih filmova Star Wars.
Naravno mozete se i registrovati i na zvanicnom forumu ST , tamo ima gomila likova koji na primer poznaju enterprise do poslednjeg detalja. (Cak i najsitnije detalje Warp pogona :))

I za kraj : LIVE LONG AND PROSPER
[ zbokanov @ 08.09.2005. 20:49 ] @
Zna li netko gdje mogu pronaći prijevode za enterprise?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 09.09.2005. 02:27 ] @
Ne,nema ih nigde trenutno,a šta će ti,kad imaš epizode sa prevodima na HRT2 kanalu.

Citat:
lord_Nikon: Čini mi se da treba da bude održana konferencija u Hrvatskoj jer tamo ima dosta fanova te serije.Možda bismo mogli da napravimo neki fun club, to su naime uradili i fanovi kultnih filmova Star Wars. Naravno možete se i registrovati i na zvaničnom forumu ST , tamo ima gomila likova koji na primer poznaju enterprise do poslednjeg detalja. (Cak i najsitnije detalje Warp pogona)

Nikon,ideja ti nije loša,samo ne znam da li u Srbiji ima dovoljno fanova da bi se tako nešto ostvarilo.Ajde,daj neku ideju,pa ćemo mrkidivx,zveckoo i ja da je pomno razmotrimo.Samo gledaj da bude neka razumna i kvalitetna ideja,kad si već to predložio.Ja nažalost nemam organizatorskih sposobnosti.

@ nnn

Stvarno dobar link si dao,ali nemoj da te čudi što nisam do sada bio upoznat sa tim,jer se u Srbiji još NIKAD do sada nije prikazivalo Originalni Star Trek serijal iz 60-tih godina.Jesi li gledao današnju epizodu,ponovo se pojavljuje onaj Romulanac koji kontroliše smenjenog Vulkanskog administratora V'Las-a.I što me je duboko šokiralo,ona letelica je u stvari bespilotna kojom se upravlja direktno sa Romula.
[ lord_NIKON @ 09.09.2005. 11:35 ] @
Pre svega sam mislio da se napravi nesto u obliku foruma . Tu bi se okupljali i vodili diskusije o svim serijalima ST. Ako neko ima neku bolju ideju neka kaze. Mozemo i organizovati neka okupljanja(To u slucaju da nas nema previse). (Naravno sve to uz voPI:))

@Kosta ******um Rex Persia pogledaj ovaj forum na temu Star Wars-a :
www.at-at.org
[ nnn @ 09.09.2005. 13:52 ] @
Posle ce biti rat sa romulancima, ali u toku tog rata nikad nece doci do vizuelnog kontakta. U fazonu najvise ce se ratovati sa dalekodometnim oruzljem za masovna unistenja.
[ zveckoo @ 09.09.2005. 14:50 ] @
HEEEJ pa negovori bre sta ce biti unapred.

Inace evo par domacih sajtova koji se bave STAR TREK serijalom

http://www.photontide.org/ ima detaljno opisana STAR TREK tehnologija, rase vanzemaljaca itd.... A na sajtu imaju i vesti. Jednom je bila najava za STAR TREK skup u Novom Sadu.

http://solair.eunet.yu/~lilyp/ stari sajt ali lepo uradjen.

A danas po obicaju ispala na HRT2, opet neki je***i sport umesto enterprajza (tako bar pise na teleteksu)
[ mrkidivx @ 09.09.2005. 15:09 ] @
Citat:
A danas po obicaju ispala na HRT2, opet neki je***i sport umesto enterprajza (tako bar pise na teleteksu)

Da, al nije tolika frka jer ga neće dati ni na hrt plus-u tako da ćemo moći bar sutra i prekosutra da odgledamo celu trilogiju bez da propustimo neki deo.

Da su dali danas na hrt plus-u epizodu onda bi sutra na hrt2 gledali treći a ne drugi deo trilogije.Bilo bi to prilično zbrkano...

[ Kosta ******um Rex Persia @ 09.09.2005. 15:18 ] @
A bre ljudi,zašto niko do sada nije komentarisao one Star Trek e-knjige,za koje sam na prethodnoj strani postavio linkove.Jel da da su zanimljive,pogotovo Star Trek Dominion Wars.

Izgleda da će ova radnja sa Andorijancima i Telaritima biti vrlo kvalitetna,sudeći po prvom delu jučerašnje epizode.

Poređenje svih Enterprise brodova kroz Star Trek istoriju(odozgo nadole,Enterprise NX-01,Enterprise NCC1701,Enterprise NCC1701-A,Enterprise NCC1701-B,Enterprise NCC1701C,Enterprise NCC1701D i Enterpise NCC1701-E)

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 09.09.2005. u 18:58 GMT+1]
[ zveckoo @ 09.09.2005. 15:50 ] @
Nazalost nemam vremena da citam knjige pogotovu sa racunarskog ekrana, i jos na engleskom jeziku.
Engleski mi nije problem, ali ipak je TV serija mnogo prijatnija.
Cak i seriju neuspem uvek da pogledam u redovnom terminu nego nekad cekam nedelju.

A ono juce sa bepilotnom letelicom je bio bas dobar stos.

A mocna je i ona Sranova riba... neda mlati :)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 09.09.2005. 23:15 ] @
Citat:
lord_NIKON: Pre svega sam mislio da se napravi nesto u obliku foruma . Tu bi se okupljali i vodili diskusije o svim serijalima ST. Ako neko ima neku bolju ideju neka kaze. Mozemo i organizovati neka okupljanja(To u slucaju da nas nema previse). (Naravno sve to uz voPI:))

@Kosta ******um Rex Persia pogledaj ovaj forum na temu Star Wars-a :
www.at-at.org

To ti uopšte nije loša ideja,ali,kako sam već rekao,ja niti imam znanja da pravim forum i web stranicu,niti vremena za tako krupan projekat.Možda bi ti,lord Nikon,mogao da pokreneš to sa mrtve tačke.Inače,onaj sajt koji si naveo je sasvim dobar,a najviše mi se svideo Star Trek forum,tamo ima svašta.Jel možeš,molim te,da uputiš još neke predloge.Na kakva si tačno okupljanja mislio,šta bi se na tim okupljanjima konkretno radilo?

E sad,evo vam u prilogu uz ovu poruku jedan torrent fajl preko koga se mogu skinuti čak 96 romana Star Trek franšize,u raznim serijalima.Pošto ja nemam brzi internet,već ubogi Dial-Up,da li ima neke dobre duše koja bi skinula ove e-book knjige i posle bi se poštom te knjige delile na CD-ovima.

[ lord_NIKON @ 10.09.2005. 16:29 ] @
Pre svega sam mislio da se skupimo i druzimo. Napravimo udruzenje i mozda cemo naterati ove nase televizije da emituju ST. Cini mi se da je samo Kosava pre dve godine prenosila Deep Space 9. Smislili bi jos nesto. Nesto u fazonu da napravimo nasu konferenciju. Sto se tice foruma mogao bih da angazujem jednog moj prihatelja koji se bavi web design-om pa bi on mogao da nam (za pocetak) sklepa neki forum.
Sta mislite koliko ima ST fanova u Srbiji?
[ zveckoo @ 10.09.2005. 16:56 ] @
Svaka cast za ovu sliku uporedjenja enterprajza... Nisam ni znao da je tolika razlika u velicini.

Inace koliko su velike te e-book knjige po komadu?

A sto se tice toga da ubedimo neke lokalne tv stanice da prokazuju STAR TREK, tesko ce nesto biti od toga, ali ipak nebi bilo lose pokusati.

Za pravljenje nekog ozbiljnijeg sajta i foruma stvarno treba puno truda i vremena. Znam po sebi, naime ubedise me hajde napravi cisto jednu malu prezentaciju, nista komplikovano itd... uglavnom nakraju je bilo maltene mesec dana zezancije...

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 10.09.2005. u 18:24 GMT+1]
[ nnn @ 10.09.2005. 18:11 ] @
Kreirao sam ja forum. Zove se Star trek Balkan
Dajte neke predloge za domain.
mislio sam da registrujem balkanst.co.nr ili tako nesto?
[ lord_NIKON @ 10.09.2005. 19:22 ] @
Ne znam da li ce forum smeti da nosi u sebi ime ST. Procitajte zbog cega www.at-at.org nosi bas to ime a ima veze sa Star warsom.

Bilo kako bilo na tom forumu cemo videti (ako bude proradio) brojno stanje fanova, starno bih voleo da razmenimo misljenja.

U Kuli znam jos sigurno dvojicu zestokih fanova serije, ali ono bas... Ima i onih koji gledaju samo povremeno.

E da i danas je bila sjajna episoda, ali mi se vreme na Andoriji uopse ne svidja ;)

[Ovu poruku je menjao lord_NIKON dana 10.09.2005. u 20:24 GMT+1]
[ nnn @ 10.09.2005. 19:46 ] @
Postavjen je forum na adresi www.balkanst.co.nr
Ovo je tek pocetak.
Dajte predloge
[ mrkidivx @ 10.09.2005. 20:29 ] @
Ovi na hrt-u su izgleda nešto pobrkali jer nisu dali epizodu koja je trebala da bude u petak već onu posle.Ko će ih više ukapirati, ako ništa drugo ima repriza u nedelju.
[ lord_NIKON @ 11.09.2005. 09:16 ] @
Veceras nema spavanja, prvo gledam NFL pa onda i ST :)
[ Aleksandar Marković @ 11.09.2005. 21:13 ] @
jos samo kad bi na kds proradili hrt1/2
[ zveckoo @ 12.09.2005. 19:11 ] @
Sta kazete na danasnju epizodu.
Konacno je objasnjeno zasto klinglonci u vreme kapetana Kirka i Spoka,i prvog enterprajza veoma lice na ljude :)
[ mrkidivx @ 12.09.2005. 19:16 ] @
Četvrta sezona je definitivno najbolja, prava šteta što je do kraja ostalo još samo 6 epizoda
[ Kosta ******um Rex Persia @ 13.09.2005. 17:07 ] @
Da,veoma je dobra,ali je ipak,bar po meni,za jednu nijansu 3. sezona najbolja do sada.

Citat:
zveckoo
Inace koliko su velike te e-book knjige po komadu?
[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 10.09.2005. u 18:24 GMT+1]

Pa ne znam tačno,samo znam da kad se sve to skine,treba da zauzima nešto preko 100 MB.Jel ima neko ko je počeo da skida te e-knjige Star Treka?

@lord_Nikon

To ti je dobra ideja oko organiyovanja,jel si kontaktirao još nekog ko možda ima dovoljno entuzijazma da se pokrene jedan domaći Star Trek fan-club?

@nnn

forum ti je veoma interesantan,ali mi se ovde interesujemo isključivo za Star Trek,pa shodno tome,treba nam projekat vezan isključivo za Zvezdane Staze.Zvezdani Ratovi nisu pošeljni niti druge serije.

Sećate li se ove glumice,ajde sad da vidim ko je verni obožavatelj Zvezdanih Staza,ko prepozna o kome je reč,domiće flašu MB piva

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 13.09.2005. u 18:12 GMT+1]
[ mrkidivx @ 13.09.2005. 17:32 ] @
Jeri Ryan

Kad će to pivo
[ djricky @ 13.09.2005. 19:07 ] @
vecina ovde nije imala tu srecu da gleda voyager, koji je isto isao na hrt-u pre par godina
[ mrkidivx @ 13.09.2005. 19:16 ] @
Zapravo vojadžer je išao pre nekoliko meseci na hrt2.
Pre enterprajza.

Hm, ova današnja epizoda mi je slabija od predhodnih, mislim da su malo zabrljali.
[ stil @ 13.09.2005. 19:16 ] @
Epizoda : Drone.

[Ovu poruku je menjao stil dana 13.09.2005. u 20:19 GMT+1]
[ nnn @ 13.09.2005. 21:16 ] @
@Kosta ******um Rex Persia
Pa forum je prvenstveno namenjen star treku, ali vecina ljudi koji gledaju star trek prate jos i neke druge sf serije.
Resio sam da prebacim forum na drugi host da bi mogao da stavim srpski jezik, kao jos neke stvari(it's a suprise) ali imam jako spori dial up. Ima li neko ko je vojan da mi to uploaduje na host?
[ djricky @ 13.09.2005. 23:11 ] @
Citat:
mrkidivx: Zapravo vojadžer je išao pre nekoliko meseci na hrt2.
Pre enterprajza.

wrong! to je bila repriza, kao priprema za enterprise... gledao sam voyager na hrt-u pretprosle godine...

inace moram da pohvalim hrvate, prikazuju 4. sezonu enterprise-a samo 3 meseca posto se serijal premijerno prikazao u Americi! dok, ovde kod nas ljudi ne znaju ni da je bio voyager izmedju DS9 i enterprise-a (ne hronoloski, naravno)...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 13.09.2005. 23:15 ] @
Citat:
djricky: vecina ovde nije imala tu srecu da gleda voyager, koji je isto isao na hrt-u pre par godina :(

Molim,molim,pričaj u svoje ime.Ja sam odgledao baš svaku epizodu Voyagera na HRT2 i čak sam ostajao da u nedelju ujutru gledam reprize,ako bih neku slučajno propustio.Mislim da su nekoliko ljudi ovde sigurno gledali Voyager,takav utisak sam stekao.

@ nnn
Pa da,ali ipak mislim da bi trebalo da osnujemo forum koji bi se bavio isklju;ivo Star Trek-om,jer ako na forumu ima više SF serija,onda se ne može KVALITETNO pratiti i uređivati nijedna sekcija.A i odmah dobijem osip po rukama kada negde čujem ili vidim da stoji ime "Zvezdani Ratovi".To sam hteo da kažem,dakle,Star Trek zahteva isključivo Star Trek fan-club,a ne miks svega i svačega.

Što se tiče današnje epizode,meni uopšte nije bila loša,one Orionske devojke su baš odradile posao kako treba,a i prezgodne su.A i Trip se vratio na Enterprajz i ponovo se smuvao sa T'Pol.Evo jedne slike iz ove današnje epizode Bound:

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 14.09.2005. u 00:18 GMT+1]
[ mrkidivx @ 14.09.2005. 02:36 ] @
@djricky

Znam samo da sam ranije šizeo zbog sbb i hrt-a, ili bi davali "pogrešan" hrt kanal onaj koji ne prikazuje star trek ili bi prikazali "pravi" hrt ali nedekodiran.

Inače od kada ja pratim hrt znam da su davali hronološi TNG , vojadžer zadnju sezonu, enterprajz 1 sezonu, ds9 , vojadžer ceo i sada enterprajz.Od toga sticajem raznih "okolnosti" zbog sbb-a gledao sam neke epizode TNG-a i zadnje 3 ipo sezone ds9, a vojadžer i enterprajz sve.

Doduše gledao sam možda sve epizode tng-a, ako se uzme u obzir da su ga davale i druge naše televizije.Eh kad se setim zlatnog doba tv piraterije (nostalgija) jedna lokalna tv stanica u mom gradu je emitovala bezbroj raznih sf serija kao na primer the prey, the pretender, earth final conflict i još mnoge druge za koje nisam ni znao da postoje.Naravno davali su i x-files, stargate, voyager, ds9, itd.

Sad imamo taj "čuveni" legalizam al nemamo sf serije
[ Kosta ******um Rex Persia @ 15.09.2005. 01:05 ] @
Evo mene sa ogromnim novostima.Sećate se da sam pre neki dan pomenuo onaj torrent fajl u kome se nalaze 96 besplatnih star trek e-knjiga.E sad,spremite se za veliko iznenađenje,jer sam u međuvremenu našao odvojene linkove sa kojih se mogu skinuti oko 200 knjiga ukupno,ali u oko 13 fajlova.Samo napominjem da kad skidate ove e-knjige ne koristite nijedan download manager poput npr DAP-a ili GetRight-a,jer ovaj sajt rapidshare NE PODRŽAVA skidanje preko njih.

Dakle,evo linkova:

Complete Captains Table (Books 1, 4, 5 and 6 as individuals + an Omnibus of all 6 books)
There's a bar called "The Captain's Table," where those who have commanded mighty vessels of every shape and era can meet, relax, and share a friendly drink with others of their calling. But the first drink is always paid for with a story...even For Starfleet's finest officers!

Code:
http://rapidshare.de/files/3410225/Captains_Table.rar.html

Complete Gateways series - 7 books
Scattered throughout the galaxy are Gateways which link star systems across unfathomable distances. The technology that built them has been lost for tens of millennia...but that doesn't mean that it can't be found again. Left behind by a long-vanished civilization, the mysterious portals offer a means of transport many times faster than warp travel

Code:
http://rapidshare.de/files/3410255/Gateways.rar.html

Complete IKS Gorkon series - 3 books
A trilogy about the Klingon ship IKS Gorkon

Code:
http://rapidshare.de/files/3410284/IKS_Gorkon.rar.html

Complete New Frontier series - 16 books
A new series about the U.S.S. Excalibur, a newly refit Ambassador-class starship commanded by Captain Mackenzie Calhoun and manned by Starfleet's best and brightest, including some old friends from Star Trek: The Next Generation and some of the most dynamic new characters ever to crew a Federation starship.

Code:
http://rapidshare.de/files/3410359/New_Frontier.rar.html

Complete Section 31 series - 4 books
Shrouded In Secrecy, Section 31 Operates Outside The Constraints Of Conscience Or The Law. The Covert Operations Arm Of Starfleet, Their Mission Is To Protect The Federation At Whatever Cost.

Code:
http://rapidshare.de/files/3410431/Section_31.rar.html

Complete SCE (Starfleet Corps of Engineers) series - 52 short books (Book #50 is NO LONGER missing and I have added #52)
Overseen by Captain Montgomery Scott from his office at Starfleet Headquarters, the S.C.E. can build, rebuild, program, reprogram, assemble, reassemble, or just figure out everything from alien replicators to doomsday machines. Just don't expect them to perform miracles -- unless they absolutely have to.

Code:
http://rapidshare.de/files/346...et_Corps_of_Engineers.rar.html

Complete Lost Era series - 6 books

Code:
http://rapidshare.de/files/3410570/The_Lost_Era.rar.html

Complete Deep Space Nine - 38 books, 4 Domminion War books, 3 Millennium books, 4 Mission Gamma Books, 3 Worlds of DS9 Books
A fantastic new space adventure from the executive producers of Star Trek: The Next Generation. Deep Space Nine is a huge space station with almost instant access to the galaxy's farthest reaches and newest frontiers. Commanded by an embittered Starfleet officer and populated by a myriad of exotic aliens, the station must become a place where sworn enemies live and work side by side--where galactic peace faces its greatest challenge

Code:
http://rapidshare.de/files/3460028/Deep_Space_Nine.rar.html

Enterprise - 7 books (missing #5)
It is the twenty-second century... and the dawn of mankind's boldest adventure. Thanks to the amazing breakthroughs in warp technology, an era of true interstellar exploration is about to begin, and a whole new universe, full of astounding wonders and unparalleled dangers, has just opened up for humanity.

Code:
http://rapidshare.de/files/3460142/Enterprise.rar.html

James Blish's adaptation of the Star Trek TV series - 10 books (still trying to get #4 & 5)
With a crew of 400 skilled specialists, the mammoth space ship Enterprise blasts off for intergalactic intrigue in the unexplored realms of outer space.

Code:
http://rapidshare.de/files/346...mes_Blish_-_Star_Trek.rar.html

Movie adaptations - 6 books

Code:
http://rapidshare.de/files/3461638/Movies.rar.html

Star Trek - 48 books, 2 Day of Honor books, 3 Errand of Vengeance books, 2 Eugenics Wars books, 3 Janus Gate books, 5 Star Trek Log books (Alan Dean Foster's adaptation of the Star Trek Cartoon). Books prior to the first movie and other miscellaneous books / series

Code:
http://rapidshare.de/files/3462845/Star_Trek.rar.html

Complete Stargazer series - 6 books
Stories of Captain Picard's first command.

Code:
http://rapidshare.de/files/3465603/Stargazer.rar.html

The Next Generation - 78 books, all 9 "A Time To" books, All 4 Genesis Wave books, 1 Titan book
Gene Roddenberry, the man who created the original Star Trek television series, now brings the magic of Star Trek to a brand-new, even more exciting future -- a future with a dazzling new starship and a whole new cast of Star Trek characters!

Code:
http://rapidshare.de/files/3465896/The_Next_Generation.rar.html

The Original Series - 90 books
The original Star Trek Characters starting with the first movie.

Code:
http://rapidshare.de/files/3466217/The_Original_Series.rar.html

Voyager - 28 books
This is the story of Kathryn Janeway and the crew of the Starship Voyager. Transported by the alien technology to the other side of the galaxy, years away from the Federation and everything they call home, their voyage back will be a fantastic odyssey that will take them through uncharted space, into dangers as they travel where no one has gone before....

Code:
http://rapidshare.de/files/3479765/Voyager.rar.html

Star Trek mnogo knjiga,mnogo od njih nema na gornjim linkovima:

http://www.twguild.com/

P.S. Izvinite što me mrzelo da sve ovo prevodim,ali svatićete o čemu se ovde radi.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 15.09.2005. u 02:58 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 16.09.2005. 12:41 ] @
Jel neko od vas,lord_Nikon,mrkidivx,zveckoo i drugi,možda gledao prvi deo epizode In Mirror,Darkly.

Ne znam za vas,epizoda i nije toliko loša,ali nedostaje objašnjenje odakle se Enterprise stvorio u paralelnom univerzumu.Sami likovi su zanimljivi,sušta su suprotnost onima u normalnom svemiru.

I da,potpuno su promenili uvodnu špicu i muziku za seriju,stvarno neverovatno.Trebalo mi je vremena da odslušam tu muzičku temu,ali čini mi se da je doba,u svakom slučaju je dosta bolja nego originalna tema Enterprisea.

Evo jedne slike iz prvog dela epizode In Mirror,Darkly:

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 16.09.2005. u 13:49 GMT+1]
[ djricky @ 16.09.2005. 12:57 ] @
pa svi mi postojimo i u paralelnom univerzumu... samo su uloge malo izmenjene
[ Djalama @ 16.09.2005. 13:55 ] @
Najverovatnije niko
[ mrkidivx @ 16.09.2005. 14:35 ] @
Da odgledao sam prvi deo i mislim da će sve biti objašnjeno u drugom delu epizode.Tema koju su promenili je verovatno samo za te dve epizode pošto prikazuje istoriju čovečanstva kao militantnu što nije u duhu star treka, naravno u dotičnm paralelnom univerzumu.

Nažalost, zbog sportskih događaja ostale epizode će mo videti tek u nedelju uveče.
[ Ell Diablo @ 18.09.2005. 00:54 ] @
Ljudi moramo napasti medije da puste,ali bez prekidanja,bas kao HRT, sve epizode svih serijala !!!! Pocetna taktika je da ih svi pretrpavamo mailovima,sve dok se ne zamisle....
Pozdrav svima koji vole S.T !!!!!!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 18.09.2005. 01:18 ] @
Ma slaba vajda od toga.Ne znaš ti kako smo samo ja i član Tom Paris dosađivali Pinku da pusti i otkupi neki serijal,ali admin se samo jednom oglasio sa rečima "razmatra se,videćemo".Iskreno rečeno,ne bih ni voleo da Pink emituje serijale,jer mnogo često prekidaju serije reklamama.

Pogledaj Pink forum na strani http://www.forum.rtvpink.com/ i uđi na deo sajta Predlozi,serije koje biste voleli da gledate na Pinku.Inače,ja se tamo zovem James T. Kirk.

Što se tiče muzike iz epizode Mirror Darkly,evo vam u prilogu u obliku AAC fajla,a njega bez problema pušta najnoviji WinAmp 5.1.
[ mrkidivx @ 18.09.2005. 12:44 ] @
Ujutru u 1 i 10 je repriza proteklih 6 epizoda, a sutra u 19 i 15 se prikazuje zadnja epizoda serije enterprise
[ Kosta ******um Rex Persia @ 18.09.2005. 16:53 ] @
Da,stvarno žalosno.Taman kad su u 3. i 4. sezoni postigli vrhunski kvalitet,ono seiju su ukinuli.Još ne mogu da se oporavim da više neće biti novih epizoda Enterprisea,malo je 98 epizoda,stvarno.

Da vas pitam nešto,jel neko skinuo sa obih linkova koje sam gore postovao neku Star Trek e-book knjigu,Ja sam skinuo sve osim dve knjige sa dva linka.Mogu da vam kažem da su odlične,ne propustite to nikako.

Linda Park,tj. Hoši Sato u seriji

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 26.09.2005. u 02:30 GMT+1]
[ Deep|Blue @ 19.09.2005. 08:10 ] @
ima li najava od hrvata o repriziranju nekog starijeg serijala ?
ds9, tng ...
[ mrkidivx @ 19.09.2005. 12:29 ] @
Pa već su davali sve serijale počevši hronološki od tos-a pa do enterprajza tako da teško da če da repriziraju...
[ mrkidivx @ 19.09.2005. 21:31 ] @
I eto na hrt 2 je danas emitovana poslednja epizoda enterprajza i star treka uopšte.Mislim da su mogli to mnogo bolje da odrade, epizoda je sva konfuzna.Znam da je ova epizoda trebala da pretstavlja zaokruženje svih serijala star treka, ali sa slabim rezultatom.Uopšte stiče se utisak na je serija naglo i nasilno prekinuta, priča je tek trebala da bude ispričana.

Očigledno da je serija platila ceh zbog svoje slabije prve dve sezone, šteta jer se u zadnjoj sezoni priča zaista razvila;
dobili smo još jedan brod poput enterprajza-kolumbija, zatim pojava star flotine tajne službe preteče sekcije 31, uvek zanimljivi susreti sa Andorijancem Šranom, odnosi među samim likovima.Mnogo toga se načelo i serija je definitivno planirana da traje znatno duže od samo 4 sezone.

[Ovu poruku je menjao mrkidivx dana 19.09.2005. u 23:04 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 19.09.2005. 23:15 ] @
Potpuno se slažem sa tobom,iz aviona se vidi da je serija nasilno prekinuta.Pa pobogu,kako objasniti fanovima šta se u međuvremenu dešavalo,a ne,oni su odjednom se prebacili 6 godina u budućnost.A šta se u tom periodu dešavalo,izgleda da one u Paramontu uopšte nije briga.

Elem,epizoda i nije loša,ali je definitivno jedna od slabijih u 4. sezoni,stvarno šteta.A i ne sviđa mi se što je poginuo Trip Taker.

Ja sam stekao utisak da je mnogo toga trebalo da bude ispričano u 5. sezoni,Meni Koto je imao mnogo novih ideja,u kojima bi postepeno razvijao serijal.Npr,pre nekoliko meseci,sam Meni Koto je rekao da je imao velike planove za 5. sezonu,npr. objasnio bi koloniju na Marsu kako dolikuje.A osnivanje saveza 2161,preteča Federacije,je verovatno trebalo da se dogodi tek sredinom 7. sezone.

A šta bi sa Romulanskim ratom,neko je ovde pomenuo da je upravo 2161 počeo rat sa Romulancima.To takođe nije objašnjeno.

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 26.09.2005. u 02:35 GMT+1]
[ Deep|Blue @ 20.09.2005. 09:53 ] @
na hrt-u je vec jednom repriziran voyager. a prvi put su ga prikazali pre ds9.
naime prikazivali su voyager, pa ds9 pa opet voyager.
usput su prikazali i vecinu ST filmova. a to je sve u poslednje 3 godine.
tako da ne bi bilo lose da ponovo puste ds9 ili tng.
sto se tice tng-a ne secam se dal je bio pre voyagera prikazivan, u to vreme se jos nisam zarazio
[ Deep|Blue @ 20.09.2005. 10:05 ] @
buaaaaaaaaa
ipak nema vise ST
krece neka nova serija

ZEMLJA 2 - serija
EARTH 2

u starom terminu, na starom mestu ...
jel neko gledao ovo???

inace evo i "kratak" opis sa www.hrt.hr
Citat:

U seriji “Zemlja 2” pratimo pustolovine grupe kolonista čija se letjelica srušila tisućama kilometara dalje od njihova odredišta na divljem planetu. Odrasli u sterilnim svemirskim postajama futuristički pioniri imaju priliku započeti iznova na primitivnom planetu i iznova otkriti opasnosti i ljepote života na novoj Zemlji. Na svom putovanju susreću se s prijetećim, ali i divnim bićima, tajnovitim događajima i borbom da usklade zajednički život.
Serija je snimana na lokacijama u New Mexicu s bazom u studiju u Santa Feu. Uspjehu serije uvelike je pripomogao Greg Cannom, dvostruki oscarovac za kostime u filmovima “Dracula” i “Gđa Doubtfire”. Cannom i njegov tim osmislili su niz neobičnih bića za seriju među kojima i čudnog robota Zeroa. Kolonisti susreću tri primitivna oblika života: niske Kobe, pompozne i strašne Terriance koji žive u plemenima i uglavnom ispod zemlje, te nomadske Grendlere, nestašne i opasne strvinare.
Debrah Farentino tumači lik hrabre majke Devon Adair koja organizira ambicioznu ekspediciju na nov planet nalik na Zemlju, a gledatelji su je imali prilike gledati u filmu “Capitol”. Glumila je još u serijama “Hooperman”, “Equal Justice” i šest epizoda “Njujorških plavaca”. Za razliku od svog oca, bivšeg kongresmena Clarencea J. Browna, Clancy Brown ne odlazi u Washington nego na novi planet tumačeći ulogu mehaničkog stručnjaka Johna Danzigera. Među mnogim filmovima u kojima je Clancy nastupao sjetit ćemo ga se po ulogama u “Pustolovine Buckaroo Banzaija” i “Highlander”. Antonio Sabato Jr. tumači lik međuplanetarnog pilota, zgodnoga Alonza Solacea. Antonio Sabato poznati je glumac iz serije “General Hospital” i filma “Jailbreakers”. Ostale likove tumače: Jessica Steen kao Julie Stern, John Gegenhuber kao Morgan Martin, Rebecca Gayheart kao Morganova supruga Bess, Sullivan Walker kao Yale, 10-godišnja J. Madison Wright tumači kćer Clancyja Browna te 8-godišnji Joey Zimmerman hendikepirana sina Debrah Farentino. Gostujuću ulogu i to u nekoliko epizoda ima Tim Curry koji tumači lik Gaala, jedinog ljudskog bića na planetu kojeg su specijalne moći dovele na dominantnu poziciju među Grendlerima i Terriancima.
Izvršni producenti ujedno su i autori i scenaristi. U karijeri Michaela Duggana spominje se “Miami Vice” gdje je radio kao producent, “Zakon i red” gdje je bio izvršni producent, “Christine Cromwell”, “Nasty Boys” i dr. Carol Flint započela je TV karijeru kao jedina scenaristica prvih šest epizoda “Kineske plaže”, a za cjelokupni rad na seriji osvojila je i dvije nagrade Emmy. Kao producentica radila je na serijama “Zakon u Los Angelesu” i “Zločin i kazna”. Uz navedene u seriji se kao scenarist i izvršni producent pojavljuje Mark Levin koji se proslavio serijom “Going to Extremes” i “Divorce in America”.
Epizodu “First Contact” režirao je Scott Winant, a za režiju epizode “Go-between” osvojio je nagradu Emmy.

1. epizoda: FIRST CONTACT , 1. dio

Dvjestotinjak godina u budućnosti, kad su stanovnici Zemlje prisiljeni živjeti u svemirskim postajama, Devon Adair organizira ekspediciju na udaljeni planet za koji vjeruje da može pružiti novi početak. Nov planet mogao bi značiti i novu nadu za Ulyssesa, njezina hendikepirana sina. Adair ignorira vladine zapovijedi, okuplja posadu i kreće na putovanje do planeta udaljena 22 svjetlosne godine. No kad im se letjelica iznenada sruši i uništi oprema, kolonisti moraju započeti težak put ne bi li našli jedino mjesto na planetu koje može podnijeti veliku civilizaciju.

Uloge: Debrah Farentino (Devon Adair), Clancy Brown (John Danziger), Jessica Steen (dr. Julia Heller), Antonio Sabato Jr. (Alonzo Solace), Rebecca Gayheart (Bess Martin), John Gegenhuber (Morgan Martin), J. Madison Wright (True Danziger), Joey Zimmerman (Ulysses Adair), Sullivan Walker (Yale)
Urednica: Ranka Horvat
[ Deep|Blue @ 20.09.2005. 10:53 ] @
hmm
jos jedna zanimljivost
serija je snimana 1995
ima samo jedna sezona od 22 epizode
bila nominovana za emmy
[ Kosta ******um Rex Persia @ 26.09.2005. 01:41 ] @
Ima li neko od vas snimljeno sa TV karte epizode Enterprisea od 10-18.Tada sam bio na moru,pa nisam mogao da ih snimim.Ako neko ima,molim vas da me kontaktirate na PP ili mail.

Posada svima nama jako dragog broda Enterprise-E

[Ovu poruku je menjao Kosta ******um Rex Persia dana 26.09.2005. u 02:44 GMT+1]
[ z@re @ 27.09.2005. 01:42 ] @
alo star trek fanovi.

ne znam kakva je situacija u srbiji (uvidjam nesto iz ovog posta), al ovdje u hrvatskoj se gleda star trek u svih sesnaest. svaka cast hrt-u, jer u zadnjih 4-5 godina se konstantno nekakav trek vrti, repriziranje voyagera, tng-a, svi filmovi.

naime, evo objasnjenje zasto je enterprise mican iz termina u termin. kad je hrt poceo sa prikazivanjem treka postojala su tri redovna zemaljska hrt kanala. prvi je bio informativne prirode, drugi za filmove i serije, a treci za sport. zadnjih godina treci kanal ne postoji radi nekih privatizacijskih pizdarija, a hrt plus je zapravo hrt-sat (cetvrti hrt namjenjen za dijasporu, zapravo skoro kopija prvog programa), sa povremenim repriznim programom. pa sad kad je neka sportska aktivnost, jednostavno nema dovoljno mjesta za nagurat sve na dva kanala, jer prije je kompletan sport isao na treci. eto. tako da nemozete krivit ljude, jer ipak to je firma ko firma, vise ce zaradit izravnim prijenosom atletike ili davis cup-a u splitu, nego prikazivanjem 45-minutnog serijala.

hrt moze otkupljivati star trek jer ima dovoljno para. mi ovdje u hrvatskoj placamo mjesecno hrt-u, a jos su i sponzorirani preko reklama i promidjbenog programa. pravno je upitno da li se treba placati nacionalnoj televiziji, ali mene veseli to da na hrt-u cak i ima kvalitetnog programa, za razliku od stranih sranja koja su pocela nicat u hrvatskoj (hrvatski RTL, serije poput dr. stefan frank, voljeni doktor martini, cobra 11-policajci sa autoceste, klaun-osvetnik pod maskom). meni je drago imam alternativu takvim njemackim low-budget sranjima, makar se placa 20 kuna mjesecno, sto i nisu neke pare...

vidim da vi pljujete po tom RTS-u. i imate pravo. ne znam kakav je, ali treba vam jaka nacionalna kuca, da vas nebi zasuli sa ovim europskim sranjima od televizije, koji redovito ovamo dolaze u lite-paketu, i to niskobudjetni kanali. jos jedan osvrt. RTL nije u stanju iz zagreba napravit posten prijenos utakmice bez vecih(!) tehnickih problema poput nestajanja slike i zvuka na par sekundi, prekida transmisije itd. dok HRT uredno ode u italiju ili negdje u pic** mater**** i prenosi utakmice i ovo i ono preko satelita bez ikakvih problema.

i za kraj, drago mi je da vi gledate star trek preko HRT-a, jer bi vam se moglo desit da vam kvalitetne strane kuce tu uslugu naplacuju masno. a kad vec imate HRT, bacite oko na prijenos sjednice hrvatskog drzavnog sabora. e ljudi, star trek je k**** od SF-a za to :)
[ Lorry @ 05.10.2005. 16:33 ] @
STARGATE SG1 i STARGATE ATLANTIS su najbolje SF serije.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 05.10.2005. 17:17 ] @
Ako toliko voliš Stargate,onda otvori temu koja bi se bavila tim serijama,a ne da ovde postuješ o tome.Ovo je tema o Zvezdanim Stazama,a ne i o drugim SF serijama.
[ 4txx @ 08.10.2005. 17:38 ] @
http://www.admiralchakotay.co.sr/
Bolesno :D
[ Kosta ******um Rex Persia @ 26.10.2005. 00:17 ] @
Mislim, ljudi, stvarno je bolestan taj sajt. On kao da vapi za tim da ga neko izhakeriše. Preterivanje je preterivanje.