[ gagi81 @ 26.08.2005. 18:43 ] @
Interesuju me nacini na koje sebi mogu omoguciti trajni boravak u zemljama EU npr. Nemacka, Slovenija... Hvala na svakoj vrsti pomoci |
[ gagi81 @ 26.08.2005. 18:43 ] @
[ BoneHead @ 26.08.2005. 18:50 ] @
Najlaksi i najbrzi nacin je da ozenis jednu od clanica EU.
[ Mobtel @ 26.08.2005. 21:28 ] @
a koju nemicu jal slovenku pitanje je sad?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 26.08.2005. 22:54 ] @
Pa,pre će ti uspeti kod Slovenke,nego kod Nemice.Em Slovenka zna naš jezik,em je dobrodušnije prirode.U Nemačkoj bi te odmah provalili,verovatno.
[ McKracken @ 26.08.2005. 23:00 ] @
Citat: Najlaksi i najbrzi nacin je da ozenis jednu od clanica EU Kako zamisljas da se neko ozeni Nemackom ili Belgijom? ;) [Ovu poruku je menjao McKracken dana 27.08.2005. u 00:00 GMT+1] [ Ivan Dimkovic @ 26.08.2005. 23:35 ] @
Citat: Pa,pre će ti uspeti kod Slovenke,nego kod Nemice.Em Slovenka zna naš jezik,em je dobrodušnije prirode.U Nemačkoj bi te odmah provalili,verovatno. Eee... pre koju godinu, sedim ja u vozu, pricam sa drugaricom - i prilazi nam neki celavi baki sav srecan kao "u brate vi znate srpski odakle ste brate ovo ono"... elem, lik nam isprica svoju zivotnu pricu: Covek je bio sitan krimos, otisao malo u svabiju da kraducka i tako to - naleteo na neku nemicu, kresnuo je i uspeo da joj napravi dete - onda zapalio nazad u Srbiju ilegalno (posto je ilegalno i boravio u DE) - i aplicirao za sasvim regularnu vizu zarad spajanja familije... covek sad zivi sasvim legalno tamo sa sve pomenutom nemicom ;) Dakle, nije da ne moze... :) [ Kosta ******um Rex Persia @ 27.08.2005. 00:44 ] @
U pravu si,nije da ne može,ali je taj čovek imao mnooooogo sreće.Znam iz priče drugih ljudi da je lakše oženiti se Slovenkom nego Nemicom,jer se u Sloveniji daleko manje proveravaju takvi brakovi iz interesa,nego u Nemačkoj.
[ pctel @ 27.08.2005. 01:08 ] @
Citat: Kosta ******um Rex Persia: u Sloveniji daleko manje proveravaju takvi brakovi iz interesa,nego u Nemačkoj. Prvo, niko nije pomenuo brakove "iz interesa". Sto se Nemica tice, upravo sam na letovanju upoznao jednu, i utisak koji sam stekao je da uopste ne bih morao mnogo da je ubedjujem na brak da sam imao nameru da idem negde odavde. Cak me je u par navrata smarala sa pricom kako bi meni mnogo bolje bilo tamo, kako je njoj vreme da formira porodicu i tome slicno. Sad, mozda je moj utisak o nemicama pogresan posle upoznavanja jedne devojke koja radi 17 sati dnevno i nema slobodne dane pa joj ostane taman toliko vremena da se istusira i pravo u krevet, znaci, nista kafici, nista diskoteke, nista muskarci po 2-3 meseca... Mozda je steta sto neko drugi nije naisao na ovu, sad bi vec bio na pola puta do EU drzavljanstva, ali ja jednostavno ne bih mogao da izdrzim EU tempo zivota i rada... a da budem iskren, mnogo vise mi se svidjaju one ruskinje sa plaze nego nemice, kad bih imao u planu da se zenim ja bih radije tu jednu ruskinju doveo ovde nego da se udajem u EU, nije EU za ljude kakvi smo mi. [ Kosta ******um Rex Persia @ 27.08.2005. 01:44 ] @
Svaka ti čast pctel,tačniju misao nisam skoro čuo.Pa sigurno je da su ruskinje za nas mnogo bolji izbor.
[ Dragi Tata @ 27.08.2005. 03:24 ] @
Citat: pctel: jedne devojke koja radi 17 sati dnevno i nema slobodne dane pa joj ostane taman toliko vremena da se istusira i pravo u krevet, znaci, nista kafici, nista diskoteke, nista muskarci po 2-3 meseca... A ti bi se radije oženio nekom koja ništa ne radi nego samo ide u kafiće i menja muškarce? [ Ivan Dimkovic @ 27.08.2005. 09:16 ] @
Bleh... ozeniti se Nemicama stvarno, a ne iz interesa, nije neki bog zna kakav problem, slobodnih devojaka ima kolko hoces - skoknes recimo do gay-capitala Evrope, Berlina, namigni nekoj devojci na ulici i ima da te juri - i resio si problem stalnog boravka dok si rek'o keks :-)
Mada, koliko sam cuo od drugara koji zive u Londonu, on je po ovom pitanju jos bolji... dakle britansku turisticku vizu u ruke, i pravac Londres :-)) [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 27.08.2005. u 10:18 GMT+1] [ superbaka @ 27.08.2005. 10:26 ] @
hoce li neko da mi plati put i boravak nedelju dana u Berlinu, a ja cu za godinu dana da mu vratim dvostruko od te vrednosti? :)
[ Kosta ******um Rex Persia @ 28.08.2005. 03:48 ] @
Citat: slobodnih devojaka ima kolko hoces - skoknes recimo do gay-capitala Evrope, Berlina, namigni nekoj devojci na ulici i ima da te juri - i resio si problem stalnog boravka dok si rek'o keks :-) Ivane,jel ti to iz ličnog iskustva govoriš.Poduči nas malo. superbaka,ta ti je dobra. [ crews_adder @ 28.08.2005. 19:46 ] @
Resenje: odes u neku zemlju clanicu EU sa jednokratnom vizom, na par dana-nedelju, pocinis kriminalno delo za koje je zaprecena dozivotna robija, osude te, a ti si resio pitanje traaaajnog boravka u EU. :P
[ pctel @ 28.08.2005. 22:25 ] @
Citat: Dragi Tata: A ti bi se radije oženio nekom koja ništa ne radi nego samo ide u kafiće i menja muškarce? [ Dragi Tata @ 28.08.2005. 22:42 ] @
Citat: pctel: zar nije bolje pored neke ruskinje koja ce sve to da uradi dok ti pijes pivo i gledas utakmicu i da te postuje zato sto donosis dovoljno novca za hranu? 1) Sve mi se čini da ti imaš neke pogrešne predstave o Ruskinjama. One koje ja poznajem uopšte se ne uklapaju u tu sliku. 2) Nije bolje. Volim da ne zavisimo jedno od drugog. Takva veza koju opisuješ mi liči na brak mog dede i babe - on je zarađivao novac, ali da nije bilo nje umro bi od gladi jer ne bi umeo da skuva ni jaje. [ pctel @ 29.08.2005. 00:07 ] @
Nadam se da ovo moje generalizovanje nece diskusiju povesti prema nacionalnim temama, bilo kako bilo ruskinje nisu tema ove diskusije i ja se izvinjavam sto sam ih uopste pominjao, ali evo, necu vise. Mozemo nastaviti diskusiju o dobrim/losim stranama braka sa EUnezankama.
[ Ivan Dimkovic @ 29.08.2005. 07:56 ] @
Pctel, bice da ti poznajes jako malo "eunezanki" - a boga mi i Ruskinja koliko vidim :-)
To sto si ti opisao postoji svuda, jbg - to je osoba koja hoce da radi i da se dokazuje u zivotu i da zivi sa nekim ravnopravnim sa njom - ako tebi to ne odgovara, uvek mozes da nadjes neku nezaposlenu i da uzivas ako ti to pricinjava zadovoljstvo - ti radis a ona kuci pece lebac, i eto idile... na svetu ima preko 3 milijarde zena, mozda cak i 4 - sta mislis cega sve tu nema :-) Pre bih rekao da si ti ovde opisao tipicnu 'devojku iz grada' i poredio je sa nekom imaginarnom 'devojkom sa sela' - sela imas i u Srbiji a i u Francuskoj, ne zaboravi - samo ih je sve manje i manje, doduse ;-) Citat: @Ivane,jel ti to iz ličnog iskustva govoriš.Poduči nas malo. Ne iz nekog skorijeg ali ne sumnjam da je ostalo isto :-) Mislim meni se desavalo da kad dodjem u London da me startuju devojke na aerodromu, u metrou, starbucksu i sl.. jbg, drugi svet - ponuda & potraznja su na strani muskaraca tamo :-) [ markom @ 29.08.2005. 08:17 ] @
Citat: Mozemo nastaviti diskusiju o dobrim/losim stranama braka sa EUnezankama. Ko je spomenuo Estonke? :-) Marko. [ laramaya @ 29.08.2005. 08:25 ] @
a zašto svi hoćete u EU? zašto ne oženite neku koja je potomak drevnih plemena, odete u neku džunglu i rešite se svih problema koji su vam nametnuti? priroda,čist vazduh, nabereš kuću sa drveta... i glavna si faca jer niko od komšija nije ni čuo za EU!
[ Ivan Dimkovic @ 29.08.2005. 08:45 ] @
Evo, ja pctelu predlazem Svazilend:
http://www.cnn.com/2005/WORLD/...swazi.princess.reut/index.html Citat: EZULWINI VALLEY, Swaziland (Reuters) -- The king of Swaziland's daughter was whipped by a palace official at a party of teenage virgins ahead of a festival where more than 50,000 maidens are available to become her father's 13th wife, media said on Sunday. Vidi bre pctel... kakvi USA, EU bakraci, kompjutori, krediti, kola i ostala materijalisticka sranja - odes tamo, postanes kralj - i svake godine organizujes bal devica da izaberes svoju novu zenu :) Ako nisu dobre - uvek mozes da ih ishibas bichem. [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 29.08.2005. u 09:46 GMT+1] [ Mihailo @ 29.08.2005. 10:11 ] @
Citat: Ivan Dimkovic:Ako nisu dobre - uvek mozes da ih ishibas bichem. mmm spanking ... mada, možeš i bledoliku ženku da šibneš malko ... nekom kazna, nekom fetiš :o) [ Slobodan Miskovic @ 29.08.2005. 14:07 ] @
[ Beltrammi @ 29.08.2005. 16:19 ] @
E Kosta nije to sreca, to je znanje. Analiziraj samo sta je tip uradio:
1. uspeo je ilegalno stici u Nemacku. 2. Uspeo je smuvati Nemicu 3. Uspeo je da zacne dete 4. Uspeo se ilegalno vratiti iz Nemacke 5. Privoleo ju je da mu posalje papire za porodicno spajanje. 6. Otisao je u Nemacku Pored toga brakom se ne resava samo problem stalnog boravka vec nesto mnogo vise - dobija se drzavljanstvo. Jedina caka u celoj prici je sto: sta ako brak krene da puca. Onda beri kozu na siljak. EU ionako stiti zene pa nas muskarac nema sanse na sudu a to znaci: 1. gubitak deteta, a ostanak alimentacije 2. gubitak stanarskog prava, a ostanak rate za kredit. Sa ta dva minusa treba dalje. [ Noe @ 29.08.2005. 22:50 ] @
Citat: STELLANOVA: http://www.btlconsulting.com/europassport.html Ne bih se bas pouzdao u to , jos im je sajt na free hostingu ?! [ Slobodan Miskovic @ 30.08.2005. 04:57 ] @
Znam ljude koji su preko njih uzeli EU pasos.... Ima samo jedan problem, ako se provali veza izmedju lica koje radi u ambasadi i te firme, mada je to jako tesko dokazivo.
[ Vera Vukanic @ 30.08.2005. 23:28 ] @
Predlazem nostrifikaciju diplome ili magistraturu minimum u Kanadi i regularne papire,
a onda aplicirate za posao u EU i to je to!!! A od tih zenidbi nema nista!! [ neetzach @ 08.09.2005. 07:41 ] @
[ IdeaR @ 08.09.2005. 14:48 ] @
Citat: Vera Vukanic: Predlazem nostrifikaciju diplome ili magistraturu minimum u Kanadi i regularne papire, a onda aplicirate za posao u EU i to je to!!! A od tih zenidbi nema nista!! A, je li, zašto nema ništa od ovih ženidbi? Da li je zato što je ovo geek forum ili nešto drugo? ;) [ euripyd @ 08.09.2005. 15:08 ] @
Nadjes neku preko chata iz svedske, i das joj 8000 eura da te prijavi da zivis kod nje, a posle dve godine das joj jos 8000 eura i to je to, dobijes stalni boravak a nakon toga 3 godine i drzavljanstvo. Nema zenidbe, rastavljanja, sudova i slicno. Samo da zivis kod nje, da se prijavite na istoj adresi. Vrlo verovatno da ce ta svedjanka biti ustvari neka nasa, kojoj nedostaje para i mozga. ali sta je tu je....
[ axez @ 08.09.2005. 21:34 ] @
Citat: neetzach: I Cehinje su u EU ;) I know...been there, done them...:) [ Probni pilot @ 08.09.2005. 23:57 ] @
Pozdrav. Vidim da je vrlo neozbiljna tema, a ja imam jedno ozbiljno pitanje. Postavio bih novu temu, ali moderator ne dozvoljava.
Imam 24 godine i roditelji i rodjeni brat (mladji) mi zive i rade u Italiji vec duze vreme (otac vec nekih 15 godina, a majka i brat su kasnije otisli). Sticajem okolnosti ja nisam uradio papire dok sam bio maloletan i sada na zalost ne mogu da ih uradim. Mucimo se vec duze vreme. Ustvari, ne mucimo se, vec smo dosta puta isli u komunu i pitali i oni kazu "ne moze". hehe. Bio sam par puta kod njih na par meseci, cisto kao turista. Zanima me jel zna neko neku zakonsku zackoljicu ili nesto slicno cemu bih mogao da pribegnem ne bih li sebi uradio radne papire? Svaki savet je dobrodosao, ali od ljudi koji znaju o cemu pricaju. Hvala lepo. [ euripyd @ 09.09.2005. 09:53 ] @
Citat: Probni pilot:Zanima me jel zna neko neku zakonsku zackoljicu ili nesto slicno cemu bih mogao da pribegnem ne bih li sebi uradio radne papire? Svaki savet je dobrodosao, ali od ljudi koji znaju o cemu pricaju. Hvala lepo. 100 puta receno, sve zemlje na svetu dozovljavaju da se punoletne osobe uvedu u sistem (recomo papiri, stalne dozvole, rzavljanstvo) pod dva uslova ili stalan posao ili vencanje Ne znam za druge opcije. Moze azil i slicno, ali u ovom slucaju govorimo o mirnodopskim uslovima. Ti zakoni vaze npr i za francuze koji hoce da se stalno nasele u svedskoj na primer, iako je to sve EU. znaci isti zakon za sve pa i za nas. A kako doci do gorepomenute dve opcije... ...npr studiranje, za pocetak. a sto se ne prijavis da zivis u Kosovskoj Mitrovici, pa onda kad dodje do frke ti kao turista negde pa se prijavis za azil, moze i tako... [ Probni pilot @ 09.09.2005. 14:45 ] @
Pa jebiga, onda moram da cekam da bude neko s*****.
Za tu opciju sa vencanjem znam, ali ne znam bas pojedinosti. A sto se tice stalnog posla, ne znam koliko je to izvodljivo. [ euripyd @ 10.09.2005. 20:33 ] @
Citat: euripyda sto se ne prijavis da zivis u Kosovskoj Mitrovici, pa onda kad dodje do frke ti kao turista negde pa se prijavis za azil, moze i tako... upoznao sam i takve ljude, na sve su spremni.... [ Beltrammi @ 10.09.2005. 21:17 ] @
po italijanskom najnovijem zakonu spajanje porodice odnosi se samo na:
- supruznike - maloletnu decu. Znaci sva ta tvoja porodica ne moze ti nista pomoci. Ono medjutim sto mogu je da ti srede turisticku vizu i da onda ti u Italiji baris nekoga da ti da nulla ostu za lavoro subordinato. To znaci da on treba da ti da posao. Gazda to ne moze tek tako da uradi vec mora opet ispostovati kvote imigranata i tako to... Ako ti otac ima italijansko drzavljanstvo posto kazes da je vec 15g tamo e onda i ti mozes da ga zatrazis. Mislim an dobrom si putu i velike su ti sanse da odes u Italiju, ali nemojte da navaljujete na familijarni jer to ne mozete. [ Djuka82 @ 12.09.2005. 09:03 ] @
Ja sam možda na vrlo dobrom putu, samo ne znam baš sve. Moja verenica je Nemica. Upoznali smo se baš preko interneta, život je čudo. Zanima me da li neko zna da mi odogovori, šta je od papira iz Srbije potrebno da bi se tamo venčao, i da li uz to spajanje porodice automatski dobijam, paravo na rad i ostanak???
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|