[ H@usto® @ 27.08.2005. 02:32 ] @
1. je leeeep i pojedes ga celog, 2. vise nije svez - tu i tamo. E vec 3. dana, nije za q... ZaSTO?! |
[ H@usto® @ 27.08.2005. 02:32 ] @
[ berserk @ 27.08.2005. 03:04 ] @
Chek da razmislim..........SUSHI SE!
Kakvo ti je ovo pokojno pitanje!? [ Lalemajstormoler @ 27.08.2005. 03:51 ] @
Pa u kom kamenolomu ti zivis kad cekas da jedes hleb od pre tri dana
Ajde,razumem drugi dan zbog zeluca,ali treci !!!!!! [ srdjee @ 27.08.2005. 07:16 ] @
Kupuj crni hleb duze traje
[ Backy @ 27.08.2005. 09:08 ] @
iz istog razloga iz kojeg se stvrde jelenska krpa, tj. ispari voda i osuši se
[ broker @ 27.08.2005. 11:02 ] @
Kada je hleb suv ko dren, stavi ga na kratko u mikrotalasnu da vidis koliko jos vlage ima u njemu.
[ Trajkovic @ 27.08.2005. 11:40 ] @
Citat: Backy: iz istog razloga iz kojeg se stvrde jelenska krpa, tj. ispari voda i osuši se Evo resenja, cuvaj hleb u kutiji od jelenske krpe [ Hefestionlove @ 27.08.2005. 11:44 ] @
Ja kupujem "manastirski hleb" koji kosta 54 dinara i zaista je kvalitetan. Ali i on postaje tvrd? Jedna moja komsinica sama mesi hleb. Probao sam ga i mek je kao dusa!
Zanimljivo je da seljanke vise uopste nece da mese hleb??? Posto imam vikend kucu kod Arandjelovca posmatrao sam te lencuge kako svako jutro cekaju u redu da kupe hleb umesto da umese domaci. Za njih nema opravdanja! Hleb je bezobrazno skup s obzirom da najsiromasniji gradjani jedu najvise hleba. Bogatasi jedu veoma malo hleba. Zanimljivo je da su Japanci ponudili projekat po kome bi oni samo od Vojvodine mogli da hrane celu SCG i Japan? Vojvodjanska zemlja stoji neobradjena jer su mladi naslednici te zemlje u inostranstvu,a njihovi stari roditelji nemaju energije da je obradjuju. Slicna situacija je i u Sumadiji. Na njivama su ostali samo bolesni starci. Moja teza je da ce hleb da bude sve skuplji i skuplji,a moja projekcija rasta inflacije do kraja godine je 85 % . [ Janmix @ 27.08.2005. 13:41 ] @
u Svajcarskoj je hleb "svez" 7 dana ,ali tamo se ne kupuje vruc iz furune ili sa polica gde moze da pokupi milion bakterija,bacila itd,vec je lepo zapakovan u najlon foliju i posle 7 dana prestajw da bude jestiv.
Ono za mikrotalasnu je stvarno extra, 1 minut i ko da je svez Drugo resenje toster. [ Deda_Mraz @ 27.08.2005. 13:55 ] @
Citat: Hefestionlove: Ja kupujem "manastirski hleb" koji kosta 54 dinara i zaista je kvalitetan. Kakav ti je to hleb? Ja prvi put čujem za njega?! [ H@usto® @ 27.08.2005. 16:18 ] @
Ajde da ne budem drzak...
Nego... zato se i budj stvara kada se drzi u kesi. Najbolje je da stoji u frizideru, duze ce da traje. Inace, crni hleb traje dosta duze, cale moj jede taj. I tvrdji je od ovog, pa i nemas zelju da ga jedes. I ko kaze da ja jedem hleb uopste, a kamoli od 3 dana?! Svasta... A i te krpice ne gotivim nesto. [ k0ka_m0ka @ 27.08.2005. 17:04 ] @
pazite ovako...jedem kukuruzni hleb koji se kupuje u kesici zapokovan lepo,fino..njam...ali on nikada nije ono extra svez znaci ono kad kupis u pekari pa da ga pojedes celog za 1 sec...tako da je i on onako ne svez postane tvrd za 2 dana..hm..moracu da prestanem da jedem taj hleb i predjem na neki drugi,sveziji....aj pa uzdravlje :)
P.S.Zasto kukuruzni hleb nije nikada svez?zastoooo? :) [ Fuzz @ 27.08.2005. 17:13 ] @
Pa nije uvek star. Ima lepih svezih kukuruznih lepinja za kupiti.
[ berserk @ 27.08.2005. 17:23 ] @
@ H@usto®
Hleb postaje budjav kada ga ostavish u kesi,zbog toga shto vlaga nema gde da ide(tj.kesa skoro i da nema propustljivost)!I u takvim (idealnim)uslovima se stvara budj! pozz [ Ivan Dimkovic @ 27.08.2005. 18:12 ] @
Citat: Zanimljivo je da su Japanci ponudili projekat po kome bi oni samo od Vojvodine mogli da hrane celu SCG i Japan? Nekako ti matematika bas nije jaca strana, a Pandora? ;-) Za tvoj info, japan ima 127 miliona stanovnika... da svaki pojede samo po pola kila kojekakvih osnovnih proizvoda dnevno, to mu izadje oko 65 hiljada tona hrane dnevno, iliti 24 miliona tona hrane godisnje. Tesko da Vojvodina to moze da izveze :) [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 27.08.2005. u 19:16 GMT+1] [ broker @ 27.08.2005. 23:22 ] @
Svez hleb je los za probavu, narocito onaj tek izvadjen iz furune.
Domaci hleb je najbolji ali i najskuplji. Ne vidim zasto bi neku domacicu trebalo vredjati zato sto ne mesi hleb nego kupuje. Ako joj je tako brze i ekonomicnije, sto da ne kupuje? Pandora umi ti pa mesti sebi hleb ako mislis da je tako bolje. ionako nista ne radis nego samo lencaris i pametujes u prazno. [ H@usto® @ 28.08.2005. 13:24 ] @
@berserk
Nemoj da se ljutis, ali kao da ja to nisam znao. Kakav ti je ovo post?! @broker Zavisi od koje je sorte domacica. Ona prava sa sela bi trebalo da mesi, dok ove nase lencare mrzi i rucak da skuvaju. To je posao domacice, ali prave, ako nista drugo ne radi, tj. smao po kuci. Kakav je to problem?! Za pola sata, sat dobije vruc, svez hleb. Ali sto kazes ti, lakse i brze je otici u najblizu prodavnicu i dati 20 dinara. Usss... [ berserk @ 28.08.2005. 16:23 ] @
Ne ljutim se! Samo sam pokushao da napravim nauku od hleba!
[ H@usto® @ 28.08.2005. 18:37 ] @
Oki doki!
[ AcaNDr @ 29.08.2005. 07:25 ] @
sve zavisi gde ga vi skladištite hleb,nije isto držati hleb u najlonu ili u nekoj drvenoj kutiji, to je jedan od razloga, a može biti razlog kvasac što ga više ima u hlebu taj je hleb kratkotrajan,to se odnosi i na razno razne dodatke tj. adetivi (pobošljivači) oni koliko davaju pozitivne osobine toliko i unište hleb,beli hleb je kratkotrajniji o crnog,pošto crno brašno sadrži više vlage od belog brašna,samo pogledajjte sredinu hleba od belog i crnog brašna biće vam jasno
[ dalibord5 @ 29.08.2005. 17:25 ] @
Mislim da je bez konkurencije ovo pitanje,kao i broj postova na ovu temu.
ZASTO SE HLEB SUSHI!!! Pa se jos i debatuje o tome...stvarno je do ja*a!! Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|