[ dr_voja @ 28.08.2005. 02:17 ] @
http://www.autoblog.com/entry/1234000590053386/

Na ovoj lokaciji nalaze se šokantne slike prevrtanja Logana tokom testa koji je sproveo nemački nacionalni auto-klub ADAC: pri brzini od samo 65 km/h simulirano je naglo izbegavanje prepreke. Visoko težište i meko vešanje očigledno nisu dobar recept za stabilnost - Logan je ovaj manevar završio na krovu.
Što je još gore, A-stub sa vozačke strane ozbiljno se ulubio - još jedan ozbiljan sigurnosni problem.
Logan ne poseduje sigurnosnu elektroniku, ali i kola bez ESP-a bi trebalo glatko da prođu ovaj test. Ja sam ubeđen da se ovo ne bi desilo ni Jugiću.
[ Mas†erX @ 28.08.2005. 03:16 ] @
Da bre brate odee na krov.
Mnogo je ružan automobil. 100x bolji Huyndai Accent i Peugeot 407
p0z
[ stil @ 28.08.2005. 09:10 ] @
Mislim da sam prošle nedelje gledao u emisiju SAT i test u kojem su dokazali da se na tim brzinama ne prevrće.Konkurencija je lažirala testove da bi se smanjila prodaja.
[ ton_majstor @ 28.08.2005. 09:27 ] @
Citat:
Konkurencija je lažirala testove da bi se smanjila prodaja.

Ova tvrdnja je optužba koja je teško dokaziva, ali je svejedno SAT-ekipa uspešno dokazala da Logan IPAK nije "toliki" krš.

Lično mi se ne sviđa auto, ali su Nemci ipak preterali u nipodaštavanju stranih kola. Pogotovo francuskih, što Logan i jeste.

Pozdrav!

[ reject @ 28.08.2005. 10:04 ] @
Evo nekih reviewa od korisnika:
http://www.carsurvey.org/review_78639.html
http://www.carsurvey.org/review_75192.html
http://www.carsurvey.org/review_74904.html
Da se primetiti da su sva 3 lika Rumuni, tako da mogu
biti pristrasni.
Citat:
ton_majstor:ali su Nemci ipak preterali u nipodaštavanju stranih kola.

Gledao sam neku emisiju gde su isprevrtali gomilu americkih
dzipova i tako dokazali da su to izuzetno nesigurna vozila.
Sad mi treba da zakljucimo da je to zato sto su americki. :)
[ ton_majstor @ 28.08.2005. 10:48 ] @
E, kad to Švabo napravi... hahaha...

Nismo svi ljubitelji njihovih automobila. Iako sam popriličan germanofil, ne bih se kladio da bih pre uzeo BMW X5 ili Porsche Cayenne umesto Hummera... bilo kog...

ALI, ovo će da ode offtopic, a to mi nije bila namera!!!!!

Pozdrav!
[ Nebojsa Milanovic @ 28.08.2005. 11:15 ] @
To je jedna od najzescih prevara nemackih novinara prestravljenih cinjenicom da ce Logan ugroziti dominaciju njihovih (pre)skupih ljubimaca .

Taj test nije izveden po pravilima, prednji levi tocak je bio rezervni (!), a namera da se auto prevrne je vise nego ocigledna.

Sve u svemu, za dobrim konjem se prasina dize, a vec su najavljene tuzbe Renoa i Dacie protiv ovi "novinara".

Interesantno je da je Adac koji je i sproveo ovo "testiranje", tu "informaciju" skinuo sa svog sajta samo par dana kasnije...
[ EagleOne @ 28.08.2005. 12:19 ] @
Kao da je problem prevrnuti auto.
Dajte mi lepu krivinu i da izaberem brzinu i svakog cu da bacim na ledja :).
[ Goran Aničić @ 28.08.2005. 13:44 ] @
Reno i ADAC ponovo će testirati Dačiju Logan, pod istim uslovima, zajednički.
[ Miroslav Jeftić @ 28.08.2005. 23:46 ] @
Takođe je bio "veliki" skandal i sa A klasom Mercedesa pre mnogo godina u sličnoj situaciji ako se još neko seća, ali to nimalo nije smanjilo prodaju, čak je možda i dodalo malo publiciteta; dok je mercedes u narednoj reviziji dodao ESP i stavio tačku na tu priču. U svakom slučaju, ne verujem da će se neko previše uzbuditi zbog toga.
[ Nebojsa Milanovic @ 29.08.2005. 00:20 ] @
Ne moze se reci da je to isti slucaj, jer je Mercedes zaista bio nestabilan zbog veoma visokog tezista, a u slucaju Dacie je samo po sredi zelja da joj se prilepi etiketa nepouzdanog i opasnog auta.

Inace, nije to jedini "test" gde su oni "dokazivali" nemoguce, odnosno opovrgavali ono sto je i vrapcima jasno, a to je da je Logan u svakom pogledu veoma dobra kupovina (konkretno bolja nego npr. Golf IV sa xxxxxx predjenih kilometara).
[ Downforce @ 29.08.2005. 00:27 ] @
Test nije uradjen po standardima.
[ dr_voja @ 29.08.2005. 02:28 ] @
Koliko sam ja shvatio, ADAC zajedno sa Renoom ispituje razloge zbog kojih je došlo do prevrtanja, ali ne povlači rezultate tog testa. Pominje se da su gume bile potrošene.
Bez obzira, ulubljivanje A-stuba je samo po sebi ozbiljan sigurnosni problem.

[Ovu poruku je menjao dr_voja dana 29.08.2005. u 03:35 GMT+1]
[ filo @ 29.08.2005. 18:18 ] @
ali ja nemam para za logan :(
[ Goran Aničić @ 30.08.2005. 08:44 ] @
Citat:
dr_voja: ... ali ne povlači rezultate tog testa ...

Ne povlače, bili kako bilo, ipak su ga prevrnuli. ;)
[ hakinen @ 30.08.2005. 09:18 ] @
Da li neko ima link ka snimku testiranja od strane ADAC-a???
[ Boki4u @ 01.09.2005. 03:15 ] @
Ma bre prevara....
Nemogu da prezale to da je Dacia Logan, solidan autic za sasvim razumnu cenu.
[ vsi @ 28.10.2005. 18:48 ] @
radje cu kupiti golfa 4,daci je cisti krs,enterijer 0,00,eksterijer 1,00 od 10 naravno
[ acidmonkey @ 30.10.2005. 18:20 ] @
Citat:
vsi: radje cu kupiti golfa 4,daci je cisti krs,enterijer 0,00,eksterijer 1,00 od 10 naravno

golf je pravi izbor u toj ceni...ali i za njega kazhu da je na testu pri udaranju od pozadi jedan od naj loshijih automobila zato shto mu se naslon za glavu lako vracja u sedishte(imam golfa 4 i stvarno se vracja naslon za glavu bash lako...kazhu da su tu greshku ispravili kod drugim modelima)

[ asamatteroffact @ 27.02.2008. 17:42 ] @
Uporedite cene delova Dacie sa npr. cenama delova za golfa... pa mozda bude jasnije.
www.belgradetradecenter.com/auto_kraljevo

[Ovu poruku je menjao asamatteroffact dana 27.02.2008. u 21:13 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao asamatteroffact dana 27.02.2008. u 21:13 GMT+1]
[ bakara @ 27.02.2008. 22:06 ] @
@asamatteroffact

Kad si vec iskopao temu staru tri godine mogao si i da se potrudis da napises smislenu recenicu, a ne da nagadjamo sta si hteo tom porukom da kazes.
[ asamatteroffact @ 27.02.2008. 23:52 ] @
Ako ti ne razumes recenicu ne znaci da nije smislena vec... nesto drugo.

Par prethodnih postova na neki nacin namecu izbor ili dilemu; nova Dacia ili polovan Golf.

Jedan od parametara pri kupovini automobila je i odrzavanje tj. cena rezervnih delova...

Nadam se da nije potrebno da ti dalje osmisljavam...

btw. To sto je tema od pre tri godine ne znaci da ista dilema ne postoji i danas. Ako mislis da je tema suvisna, neinteresantna... obrisi je. Moderator si.
[ filka @ 28.02.2008. 13:03 ] @
Tu i ne moze da postoji pitanje oko ceni rezervnih delova jer nece trebati za Daciju jer je NOVA a za Golfa ce SIGURNO trebati jer ce bito bar 9 godina STAR:))))pozdrav...
[ asamatteroffact @ 28.02.2008. 14:35 ] @
Eh! "Nov". A sta ako ti izleti baba na pesackom... pa moras da menjas brisace ;)
[ bakara @ 28.02.2008. 15:09 ] @
@asamatteroffact

Tvoje poruke su i dalje besmislene...

Ovde ide lock!