[ Malcolm @ 03.09.2002. 16:41 ] @
Mirko Novosel, nekadašnji selektor jugoslovenske reprezentacije, o Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu
Zašto nema Šćepanovića?
BANJALUKA - Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije i dugogodišnji prvi trener zagrebačke Cibone Mirko Novosel, koji je jedno vreme radio u FK Dinamo, pomno prati zbivanja na Svetskom šampionatu u Indijanapolisu. Nakon prvog kruga takmičenja Novosela je iznenadila igra jugoslovenske nacionalne selekcije.

- Plavi su me razočarali i mogu da kažem da ne igraju kao prošle godine na EP u Turskoj. Zaista mi nije jasno zbog čega Svetislav Pešić na put nije poveo Šćepanovića, pa i Obradovića. Kiksali su protiv Španaca a ništa bolju igru nisu prikazali ni u sudaru sa Kanadom. Protiv Španije su podbacili bekovi, a nisu blistali ni u centarskoj liniji iako u svojim redovima imaju jednog Vladu Divca, koji je već deset godina jedan od vodećih igrača na pomenutoj liniji u NBA ligi. Jugoslovene sam jedino video kao moguće konkurente Amerikancima u velikom finalu - istakao je Mirko Novosel.

Istaknuti košarkaški stručnjak zasad je najviše zadovoljan igrom Španije.

- Odlično su krenuli na ovom prvenstvu, a u svojim redovima imaju dvojicu vanserijskih igrača - Gasola i Navara. Mislim da će daleko dogurati i sigurno je da će se okititi jednom od medalja. Od ove selekcije očekujem da zablista punim sjajem na narednom šampionatu Starog kontinenta, koji se održava naredne godine u Švedskoj - dodao je Novosel.

O Amerikancima?

- Jedini pravi „drim tim“ bio je onaj koji je 1992. godine nastupio na Olimpijskim igrama u Barseloni. Tada su igrali Majkl Džekson, Medžik Džonson i drugi tada vrhunski košarkaši. Danas Amerikanci nemaju najbolju selekciju i verujem da ih, ukoliko popravi svoju igru, Jugoslavija može iznenaditi - naglasio je Mirko Novosel.

S. B.

Za ovoliko godina koliko pratim kosarku nisam znao da je MAJKL DŽEKSON igrao košarku, još pogotovo u dream team-u!

I nisam znao da je Novi Zeland pobedio Nemačku 84:64

Sve ovo možete naći u današnjem Blicu
Nažalost
[ Trunks @ 03.09.2002. 19:41 ] @
Možda M. Novosel nije pogrešio, već osoba koja je kucala dotični tekst.
Ipak, ko zna...
[ Mario @ 03.09.2002. 21:23 ] @
Nebih rekao, pa to je sportski novinar, to mu je posao. Mozda se Novosel zbunio. Slazem se za Scepanovica, mislim da je trebao da igra...
[ MAD-MAX @ 04.09.2002. 10:52 ] @
Mozda je ipak Novosel pogresio jer kad sam sinoc video kako nas veliki kosarkas Kapicic prica o "sakilu onilu" (samo treba da cujete kako to akcentuje) onda je vrlo verovatno da Mirko ne razlikuje Dzeksona od Jordana :)
[ Malcolm @ 04.09.2002. 14:32 ] @
J aipak mislim da je pogresio taj novinar
mozda slucajno mozda namerno

a nemacka novi zeland?
[ 01011011 @ 05.09.2002. 09:33 ] @
Ne vjerujem da je jackson igrao pa on je Metar i Zilet :)
[ iNCUBUs @ 06.09.2002. 08:14 ] @
Citat:
Malcolm:
- Jedini pravi „drim tim“ bio je onaj koji je 1992. godine nastupio na Olimpijskim igrama u Barseloni. Tada su igrali Majkl Džekson, Medžik Džonson i drugi tada vrhunski košarkaši. Danas Amerikanci nemaju najbolju selekciju i verujem da ih, ukoliko popravi svoju igru, Jugoslavija može iznenaditi - naglasio je Mirko Novosel.

To Michael Jackson/Michael Jordan je vrlo cest lapsus... cuo sam ga x puta.. nista strasno..