[ Malcolm @ 03.09.2002. 16:41 ] @
Mirko Novosel, nekadašnji selektor jugoslovenske reprezentacije, o Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu Zašto nema Šćepanovića? BANJALUKA - Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije i dugogodišnji prvi trener zagrebačke Cibone Mirko Novosel, koji je jedno vreme radio u FK Dinamo, pomno prati zbivanja na Svetskom šampionatu u Indijanapolisu. Nakon prvog kruga takmičenja Novosela je iznenadila igra jugoslovenske nacionalne selekcije. - Plavi su me razočarali i mogu da kažem da ne igraju kao prošle godine na EP u Turskoj. Zaista mi nije jasno zbog čega Svetislav Pešić na put nije poveo Šćepanovića, pa i Obradovića. Kiksali su protiv Španaca a ništa bolju igru nisu prikazali ni u sudaru sa Kanadom. Protiv Španije su podbacili bekovi, a nisu blistali ni u centarskoj liniji iako u svojim redovima imaju jednog Vladu Divca, koji je već deset godina jedan od vodećih igrača na pomenutoj liniji u NBA ligi. Jugoslovene sam jedino video kao moguće konkurente Amerikancima u velikom finalu - istakao je Mirko Novosel. Istaknuti košarkaški stručnjak zasad je najviše zadovoljan igrom Španije. - Odlično su krenuli na ovom prvenstvu, a u svojim redovima imaju dvojicu vanserijskih igrača - Gasola i Navara. Mislim da će daleko dogurati i sigurno je da će se okititi jednom od medalja. Od ove selekcije očekujem da zablista punim sjajem na narednom šampionatu Starog kontinenta, koji se održava naredne godine u Švedskoj - dodao je Novosel. O Amerikancima? - Jedini pravi „drim tim“ bio je onaj koji je 1992. godine nastupio na Olimpijskim igrama u Barseloni. Tada su igrali Majkl Džekson, Medžik Džonson i drugi tada vrhunski košarkaši. Danas Amerikanci nemaju najbolju selekciju i verujem da ih, ukoliko popravi svoju igru, Jugoslavija može iznenaditi - naglasio je Mirko Novosel. S. B. Za ovoliko godina koliko pratim kosarku nisam znao da je MAJKL DŽEKSON igrao košarku, još pogotovo u dream team-u! I nisam znao da je Novi Zeland pobedio Nemačku 84:64 Sve ovo možete naći u današnjem Blicu Nažalost |