|
[ VRKY @ 18.09.2005. 09:03 ] @
| Znam da je već bilo par tema vezano za EP u košarci, ali u njima se većinom govori o jednoj ekipi . Dakle ovdje pišite općenito, predviđanja, rezultate itd.
GRUPA A (Vršac, SiCG)
1. Rusija 2/0 4
2. Nemačka 1/1 3
3. Italija 1/1 3
4. Ukrajina 0/2 2
GRUPA B (Podgorica, SiCG)
1. Litva 2/0 4
2. Turska 1/1 3
3. Hrvatska 1/1 3
4. Bugarska 0/2 2
GRUPA C (Beograd, SiCG)
1. Slovenija 2/0 4
2. Francuska 1/1 3
3. Grčka 1/1 3
4. Bosna i Hercegovina 0/2 2
GRUPA D (Novi Sad, SiCG)
1. Španjolska 2/0 4
2. Srbija i Crna Gora 1/1 3
3. Izrael 1/1 3
4. Latvija 0/2 2
Što mislite kako će danas odigrat Njemačaka protiv Rusije (DSF 20.45h)? Po mom gube, jer su rusi razvalili Talijane koji su njemce, to možda ne znači puno ali ipak ima neko značenje. Njemačka većinom forsira s Dirk Nowitzki, ali ne može on sve sam, a protiv rusije mu se suprostavlja NBA kolega Andrei Kirilenko, koji isto nije loš ;)
Edit: sredjujem temu
[Ovu poruku je menjao flylord dana 19.09.2005. u 21:31 GMT+1] |
[ mrkidivx @ 18.09.2005. 12:51 ] @
Ovo prvenstvo je neizvesnije nego ikad, nema izrazitih favorita i svako svakog može da pobedi, tako da je vrlo nezahvalno bilo šta prognozirati.
[ Floyd @ 18.09.2005. 22:24 ] @
dobijamo garant
[ SaleDo @ 18.09.2005. 23:35 ] @
Ma bice tesko ali... SCG ce biti najverovatnije sampion... izgubili smo prvu utakmicu protiv Spanije i mislim da je to to sto se tice poraza... u cetvrtfinalu cemo pobediti Litvance... 100%!!!
[ DaChaS @ 19.09.2005. 00:40 ] @
da sa onakvom igrom mogu da mislim gde cemo da zavrshimo :))
[ pedja @ 19.09.2005. 00:45 ] @
Čudne utakmice danas da čudnije ne mogu biti. Turci u 3. četvrtini dali 5 poena Hrvatima, Rusi Nemcima 4,...
Edit: Sredjujem temu
[Ovu poruku je menjao flylord dana 19.09.2005. u 21:29 GMT+1]
[ VRKY @ 19.09.2005. 12:54 ] @
GRUPA A (Vršac, SiCG)
1. Rusija 2/1 5
2. Nemačka 2/1 5
3. Italija 2/1 5
4. Ukrajina 0/3 3
GRUPA B (Podgorica, SiCG)
1. Litva 3/0 6
2. Hrvatska 2/1 5
3. Turska 1/2 4
4. Bugarska 0/3 3
GRUPA C (Beograd, SiCG)
1. Slovenija 3/0 6
2. Grčka 2/1 5
3. Francuska 1/2 4
4. Bosna i Hercegovina 0/3 3
GRUPA D (Novi Sad, SiCG)
1. Španjolska 2/1 5
2. Srbija i Crna Gora 2/1 5
3. Izrael 2/1 5
4. Latvija 0/3 3
[ VRKY @ 19.09.2005. 16:01 ] @
Da malo prokomentiram par utakmica od jučer. Njemačka se u zadnj čas izvukla protiv Rusije, naravno zahvaljujući njihovoj super zvijezdi Dirk Nowitzki-om. Zadnji 15 sek. (i manje), "digao" se na tricu, zabio za 50:50 i još izvukao slobodno bacanje, i tako u jednom napadu ostvario 4 poena. Njemačka 51:50 Rusija
Hrvatska, je odigrala odličnu utakmicu protiv Turske, barem što se tiče drugog poluvremena, u 11:06 min imali su niz od 32:0 Zahvaljujući vanjskoj liniji Popović, Giriček, Planinić, a ne ne smije se ni izostavit Kasuna (odličan u skoku), Vujičića (odličan šut), i ostale članove ekipe.
[ voja_pfc @ 19.09.2005. 16:04 ] @
Bilo kako, vidim da nam opet rastu sanse po stranim kladionicama za prvo mesto, bile su oko 1:3, pa su posle spanije pale na 1:4,5 , a sada su na 1:3-3,5.
Pocinje bas da me nervira ono soliranje i pokusaji iz nemogucih pozicija.
(npr radmanovic kada je hteo po svaku cenu da zakuca , mora da shvati da je ovo reprezentacija). I Jaric i Rakocevic imaju mnogo bezveze izgubljenjih lopti.
I mnogo vise mora da bude saradnje sa centrima. Vidi se da kombinacija Krstic, milicic odlicno radi posao.
edit: sredjivanje teme, izbacen offtopic
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 24.09.2005. u 02:28 GMT+1]
[ since1986BC @ 19.09.2005. 17:01 ] @
Ko sto neko rece, neizvesnije no ikad.Malko sumnjam u nase ali valjda ce jedinstvo proraditi ako ne:
Spanija - Litvanija finale
[ misk0 @ 19.09.2005. 20:27 ] @
Citat: since1986BC:
Spanija - Litvanija finale
Nisam gledao utakmicu ali izgubishe od Izraela, koji je sa nama igrao .. eto da se kaze da su igrali. Jedva usli u takmicenje i razbiju spance. Nema sanse da isti budu u finalu :)
[ SaleDo @ 19.09.2005. 22:38 ] @
SCG pobedjuje Francusku... Nemci gube od Turske... Hrvati pobedjuju Italiju... Grcka sigurno prolazi Izrael... za dalje cemo videti!!!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 19.09.2005. 23:20 ] @
Pa,nisam baš siguran u tvoje prognoze.Mi sigurno pobeđujemo Francuze,ali Nemci će sigurno proći Turke(ipak imaju bolji tim od njih),a Hrvati nema nikakve šanse da pobede Italijane,jer,sem u jednoj utakmici protiv Rusije,Italijani su baš odlično odigrali,nema šta.
A,da,Grčka će sigurno proći Izrael.
[ misk0 @ 20.09.2005. 08:43 ] @
Po meni Slovenija ima velike sanse da bude u finalu..
[ g@rfild @ 20.09.2005. 10:26 ] @
Ako ima neki Slovenac ili Hrvat zainteresovan za karte za 1/4 finale 4 zona.Neka se javi na pm.
Inace moje prognoze su
Polufinale
Rusija-SCG
Spanija-Slovenija
Finale
SCG-Slovenija
Trece mesto
Rusija
Drugo Slovenija
Prvo SCG
Licno bih bio zadovoljan bilo kojom medaljom
[ since1986BC @ 20.09.2005. 11:59 ] @
g@rfilde
milim da preterujes kad progniziras SiS u finalu. :)
[ VRKY @ 20.09.2005. 19:02 ] @
Završile su upravu 2 tekme, Hrvatska 74:66 Italija Njemačka je pobjedila Tursku 9 razlike ako se ne varam. Ostale 2 utkamice odvijaju se ubrzo, za kojih pola sata (ako se ne varam). Hrvatska u Petak oko 21:00 u Beogradu igra protiv repke Španjolske, njihov sadašnji omjer je 1:1
[ superbaka @ 20.09.2005. 21:23 ] @
kraj, kao u bioskopu!
[ mrkidivx @ 20.09.2005. 21:24 ] @
Čestitam plavima zlatnu medalju!
[ KnightOfDoom @ 20.09.2005. 21:27 ] @
Evo i ja da se pridruzim cestitkama......
[ mrkidivx @ 20.09.2005. 21:29 ] @
Miislim da je sada jasno da treba mlađima dati šansu, ovi ostali u penziju-bar što se reprezentacije tiče!
[ voka_gsw @ 20.09.2005. 21:33 ] @
Što sad treba dati šansu mlađima?! Pa do juče ste se svi kunuli u Bodirogu. Šta sad kao nije bog?! Ahahahahaha
P.S1 Deda_Mraz: Sa obradovićem, smo mi najviše medalja osvojili zato ćuti.
P.S2 S_Kid: Bicemo na pobednickom postolju, koje mesto videcemo...
ahahahahah, gde smo sad junaci?!
[Ovu poruku je menjao voka_gsw dana 20.09.2005. u 22:35 GMT+1]
[ Virked @ 20.09.2005. 21:39 ] @
Općenito receno SRAMOOOOTAAAAA!!!!!
[ Silenoz @ 20.09.2005. 21:40 ] @
Nije sve tako crno, penzionisu se Bodiroga i tomasevic
[ Silenoz @ 20.09.2005. 21:40 ] @
A i Zex, naravno
[ mrkidivx @ 20.09.2005. 21:46 ] @
Citat: Što sad treba dati šansu mlađima?!
Što se mene tiče bio sam vrlo skeptičan na jednoj drugoj temi koja je obrisana...
[ voka_gsw @ 20.09.2005. 21:49 ] @
Ma ok je, nego ja čestitam likovima kojima poraz od Kine nije bio dovoljan da shvate da koliko je sati i da ovi retardi nemaju šta da traže na evropskom prvenstvu. A oni mene hoće da uče o košarci..
[ Skaarj @ 20.09.2005. 21:53 ] @
Jel su i sada krivi navijaci?
[ hakinen @ 20.09.2005. 22:08 ] @
Sramota je ovo!!! I nije mi zbog toga sto su sad ispali nego sto nece da ih bude 2006 u japanu :) , salu na stranu, stvarno je bruuka, i red bi bio da se promeni selektor, koji stvarno nezna da vodi reprezentaciju, mozda smo snjim uzeli najvise medalja, ali sad je totalno upropastio stvar!!!!
[ Silenoz @ 20.09.2005. 22:09 ] @
Tako i mora da bude kad igraju Nenad "imam sexy frizuricu" Krstic, Dejan "brzi gonzales" Bodiroga, Dejan "ne moze niko da me cuva" Milojevic, Dejan "bacam neke prangije sa gedoricama" Tomasevic i Vule "trokorak" Avdalovic. I naravno kad je selektor Zelimir "sta je bre" Zeljko "pun napad" Obradovic.
A i sudije su bile protiv nas, i nismo imali srece bas kao u Atini. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
[ DARK FORCE @ 20.09.2005. 22:11 ] @
Dobrodosli u zemlju kosarku.......Debi**...... A zamislite da ste kupili karte za zavrsni turnir!!!!
[Ovu poruku je menjao DARK FORCE dana 20.09.2005. u 23:40 GMT+1]
[ Tisma @ 20.09.2005. 22:20 ] @
Jadno i žalosno!
[ boyy @ 20.09.2005. 22:30 ] @
Bruka i sramota, sta vise reci,moramo da se (izgleda)pomirimo sa tim da nismo vise u vrhu kosarke
[ voja_pfc @ 20.09.2005. 22:37 ] @
Posle duge i teške bolesti, koja je trajala godinama, danas
je , na našu veliku žalost nesto posle 22 h, preminula naša košarka.
Neka joj je večna slava i hvala joj za sve lepe trenutke u prošlosti.
Sahrana će biti obavljena odmah.
Nadamo se da će njena deca kroz koju godinu uspeti da povrate njenu slavu.
[ exer! @ 20.09.2005. 22:44 ] @
E, moji košarkaši, moji košarkaši...
...
...
...
Nemam reči...
...
...
...
[ dinke @ 20.09.2005. 22:48 ] @
Nije nikakva bruka! Jednostavno vise nismo najbolji i to je to. Svi vi koji ste samo zlato ocekivali od ovih momaka ste mozda isto tako krivi sto nisu izdrzali pritisak. Sta je bilo sa odbojkasima ? Ljudi su treci i nista, cim nije zlato to nije nikakav uspeh. Heh da smo treci u necemu drugom nego u sportu gde bi nam bio kraj ...
Sta sada ? Nista, malo da se pojedini spuste na zemlju, malo da igramo kvalifikacije kao braca Hrvati sto su neko vreme, i evo ih, sada su bolji od nas. Inace, mnogo toga je trulo, nisu krivi samo Zeljko ili igraci. Ceo savez je truo, no to je za duboku analizu (a ne za ES :)
[ Sunjalo @ 20.09.2005. 22:55 ] @
Obradović: "Igrači su krivi!"
Selektor košarkaške reprzentacje SCG Željko Obradović optužio je igrače za debakl nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.
“Igrači nisu ljudi. Gore ljude nikad nisam video. Čekao sam da se možda dogovore ili ujedine. Oni među sobom ne govore.
Svako je gledao svoj interes i radio šta je hteo, dolazio u hotel u pet ujutro. Niko nije slusao ono sto smo se dogovarali na trenizima.
Igraci ne znaju šta je reprezentacija i dres koji nose, ali za njih nema sramota jer nemaju obraza. Većina je nepoštena i moja je greška što ih nisam šestoricu oterao sa priprema, ali šestorica su morala da lete", rekao je između ostalog Obradović, koji nije podneo ostavku.
Novinari su izlaganje selektora nekoliko puta prekinuli aplauzom.
To je nas selektor :o)
izvor : [url]http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2005&mm=09&dd=20&nav_id=176985[/url]
[ boyy @ 20.09.2005. 22:58 ] @
Citat: dinke: Nije nikakva bruka! Jednostavno vise nismo najbolji i to je to. Svi vi koji ste samo zlato ocekivali od ovih momaka ste mozda isto tako krivi sto nisu izdrzali pritisak. Sta je bilo sa odbojkasima ? Ljudi su treci i nista, cim nije zlato to nije nikakav uspeh. Heh da smo treci u necemu drugom nego u sportu gde bi nam bio kraj ...
Sta sada ? Nista, malo da se pojedini spuste na zemlju, malo da igramo kvalifikacije kao braca Hrvati sto su neko vreme, i evo ih, sada su bolji od nas. Inace, mnogo toga je trulo, nisu krivi samo Zeljko ili igraci. Ceo savez je truo, no to je za duboku analizu (a ne za ES :)
Pa ok je sto su odbojkasi treci ,to je bar neki uspeh ,ali ovi kosarkasi ni u prvih 8 nisu mogli da se izbore,i to na evropskom prvenstvu
[ H@usto® @ 20.09.2005. 23:00 ] @
Sta bre tripujete oko toga? Jaka stvar. Svi znaju da smo najbolji, zar moramo da pobedimo svaki put? Bice i svetsko, pa...
[ mrkidivx @ 20.09.2005. 23:06 ] @
Citat: Svi vi koji ste samo zlato ocekivali od ovih momaka ste mozda isto tako krivi sto nisu izdrzali pritisak.
Ovo jednostavno nije tačno!
I 95 kad smo prvi put posle sankcija zaigrali na evropskom prventstvu opet su mnogi očekivali zlato a ovi to i ostvarili.Ali tada su igrali neki drugi ljudi...
[ boyy @ 20.09.2005. 23:10 ] @
Citat: H@usto®: Sta bre tripujete oko toga? Jaka stvar. Svi znaju da smo najbolji, zar moramo da pobedimo svaki put? Bice i svetsko, pa...
"Svi znaju da smo najbolji" mozda u tome lezi problem kod nas
[ dinke @ 20.09.2005. 23:13 ] @
Kako se zove ova debilna emisija na RTS-u koja ide ceo dan na drugom kanalu ?
PLAVI POBEDNIK
Pre neko vece interview-u sa Borom Stankovicem. Novinar ga pita hocemo li moci ovako bar do polufinala, a on odgovara namrsteno "ako je samo polufinale vas cilj to je vas problem. Svi mi znamo koji je nas cilj na ovom prvenstvu". Dakle, sve osim zlata je neuspeh.
Btw, obzirom da smo (jos uvek) svetski prvaci, kako to da nemamo pravo da branimo titulu (tj. necemo ni igrati svetsko prvenstvo). To su promenjena pravila ili sta ?
[Ovu poruku je menjao dinke dana 21.09.2005. u 00:14 GMT+1]
[ cicika @ 20.09.2005. 23:29 ] @
Citat: malo da igramo kvalifikacije
Još uvek ništa od igranja kvalifikacija, mada bi to verovatno solidno doprinelo kvalitetu igre i ozbiljnosti u reprezentaciji, od kojih god igrača da je sastavljena. Dinke, još uvek smo aktuelni svetski prvaci i tek kad sledeće godine ne udjemo u četvrtfinale na SP u Japanu padamo na kvalifikacije. U prevodu, očekujte još jedan debakl sledeće godine.
Vreme je da se postava reprezentacije potpuno zameni maldjim igračima. Iskreno, Obradovićev izbor nije bio najsrećniji ni ove ni prošle godine. Iz aviona se vidi da medju igračima nije postojala želja (znate svi kako je to ranije izgledalo) za pobedom. Svi su samo odradjivali. Iako je večerašnja utakmica protiv Francuza ujedno i najbolje odigrana utakmica na EP ove godine to nije ni blizu kvalitetu igre od ranije. Realno, timski smo bili bolji kompletne tri četvrtine, čak i pored solidnog broja grešaka ali su oni više želeli da prodju od nas. Zato su i prošli. I bolje je tako (mada sam se žestoko iznervirala).
Ono što je Obradoviću praksa je to da čim se udje u malo ozbiljniji deo takmičenja (čitaj: kad se prodje takmičenje po grupama) je to da se mladji i neiskusniji igrači ne uvode u igru. Tako večeras nismo videli na terenu Miličića, Milojevića, Avdalovića samo na kratko. Ispostavlja se kao pogrešna taktika.
Kada je Pešić, 2002. godine, poveo reprezentaciju na SP u Inidianapolisu, u početnom delu takmičenja sam mislila da nije normalan. Kritična situacija na utakmici, Pešić - tap! - tri mlada igrača! Gledam, mislim... "Daj, brate, nekog sigurnog, šta će ovaj mali, tek se ispilio..." Jes', ispilio, taj "mali" pika basket otkad zna za sebe. Generalno, tim je dobro igrao, bilo je grešaka, svi igrači su imali gotovo ravnopravnu minutažu, greške su ispravljane u letu, svaku sledeću utakmicu igra je bivala sve bolja. Mladji igrači su imali ravnopravnu ulogu kako u početnim tako i u odlučujućim delovima mečeva. Recimo, Vujanić je te godine, valjda, prvi put zaigrao za reprezentaciju i igrao je u startnoj postavi protiv Amerikanaca. Zapravo, odigrao je sigurno 15ak a možda i više minuta na parketu i sjajno se snašao. Čuj, snašao, dao je sve od sebe, postigao solidan broj poena. Kasnije sam čitala neki njegov intervju u kom je rekao da se pomalo zbunio kad ga je Pešić poslao na Amere i da mu je na njegovu zbunjenost Pešić samo rekao "Igraj svoju igru, nisu oni vanzemaljci" i tako je i bilo. Poverenje selektora opravdano, Ameri pobedjeni.
Obradović, pak, to nikada ne radi. On se uvek trudi da ima sigurnu petorku, eventualno šestorku i to je to. Striktno - prva postava, druga postava, bez mnogo kombinovanja. Evo, večeras smo videli 10ak puta istu kombinaciju. Neki plej ili krilo, proigra odbranu Francuza, udje u polje, povratna spolja, povratna njemu, oslobodi se reket, iz suludog ugla na peticu - koš. Situacija u kojoj se Krstić nekoliko puta nije snašao, za razliku od Rebrače koji je to završavao. To je cela, jedna akcija. Nekako imam osećaj da su to uvežbavali pola priprema.
U situaciji 'bez kombinovanja' ne postoji timska igra. Ne postoji faktor iznenadjenja za protivnika. Mislim, Bodirogin prodor svi već znaju napamet, na primer. I on više ne prolazi, naravno.
Da skratim...
Bedak je što nismo poneli bilo kakvu medalju na sopstvenom terenu. Makar da smo stigli do polufinala. Organizacija takmičenja je, koliko sam shvatila, dosta dobra, FIBA je zadovoljna, verujem i silni stranci koji su se sjatili u domaće gradove da navijaju za svoje reprezentacije. Dakle, jedini faktor koji je ostao neispunjen je reprezentacija.
Lepo Bodiroga kaže - "Danas svi igraju košarku"
[ cicika @ 20.09.2005. 23:32 ] @
Mnogo sam kucala :) pa mi ovo promače...
Citat: Btw, obzirom da smo (jos uvek) svetski prvaci, kako to da nemamo pravo da branimo titulu (tj. necemo ni igrati svetsko prvenstvo). To su promenjena pravila ili sta ?
Što ne bi igrali?
[ Floyd @ 20.09.2005. 23:33 ] @
Bilo je publike uopste? Ja ih nesto nisam cuo.
[ Sunjalo @ 20.09.2005. 23:36 ] @
Citat: Floyd: Bilo je publike uopste? Ja ih nesto nisam cuo.
???????? bravo za ovo, sta si ti gledao ???????
[ DZomba @ 20.09.2005. 23:40 ] @
1.Ove manekene sa frizuricama treba sve(osim kapitena) pohapsiti i j....i im mamicu.Prvog Jarica ,plejmejkera koji ne moze da pogodi slobodno bacanje a o sutu sa distance iliti nedaj boze 3poena da i ne govorim.
2.Svi ste videli da oni nemaju m..a,imaju srce kao prepelice.
3 najbitnije.Kakva drzava(zajednica)takav i sport.
P.S
Pa crnogorci u Podgorici nigde nisu istakli zastavu zajednice ali su zato istakli crnogorsku i napisali na parketu u Moraci "podgorica-montenegro" dok je u svim ostalim halama napisano samo ime grada.!!??
edit: izbacena uvreda
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 21.09.2005. u 16:12 GMT+1]
[ cicika @ 20.09.2005. 23:41 ] @
To sa Crnogorcima je druga priča, ali na ovoj temi nećemo ulaziti u detalje, zbog pravila ESa pa vas molim da ne potežete politička pitanja.
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 21.09.2005. 00:39 ] @
Veceras se pokazala i dokazala jedna prosta stvar... zastarela filozofija kosarke (citaj igramo pun napad) gde se od 10 ekstra tj. vanserijskih pojedinaca trazi da se podrede pozicionoj igri u napadu jednostavno ne pije vodu vise.. od Rakocevica, Radmanovica, Jarica i da ne nabrajam koji iste sekunde mogu da rese svaki napad i situaciju traziti svaki put ceo napad to je zaista smesno.. zato smo i prosli ovako.. kako ne kapirate da je takva filozofija kosarke davno proslo vreme.. sada komotno mogu da se Obradovic i Tanjevic uhvate pod ruku drugu ruku za usi i da igraju u Areni za vreme tajmauta i zabavljaju gledaoce koji su platili da gledaju verovatno svoju reprezentaciju a ovako nek se bar zabavljaju za iste pare... a ono "igraci su krivi" pa ono je kriminal... ti 10 vanserisjkih igraca (ne racunam zalutale Avdalovica i Milojevica) koji su bolji od bilo kog drugog na turniru uspes da skenjas da ne mogu nikog da pobede pa to je stvarno tragedija.. MOJE ISKRENO MISLJENJE JE DA SMO IGRALI BEZ TRENERA I PRIPREMA IGRALI BI NAJMANJE POLUFINALE...
[ techtris @ 21.09.2005. 07:36 ] @
Citat: cicika: Još uvek ništa od igranja kvalifikacija, mada bi to verovatno solidno doprinelo kvalitetu igre i ozbiljnosti u reprezentaciji, od kojih god igrača da je sastavljena. Dinke, još uvek smo aktuelni svetski prvaci i tek kad sledeće godine ne udjemo u četvrtfinale na SP u Japanu padamo na kvalifikacije. U prevodu, očekujte još jedan debakl sledeće godine.
Na žalost (ili na sreću kako je krenulo), nema nas na svetskom prvenstvu ukoliko od FIBE ne dobijemo wild card. Izgleda da su pravila promenjena.
[ DARK FORCE @ 21.09.2005. 08:40 ] @
Ma da je tu Pesic mi bi ih razbili, on je znao da vodi tim, imao je neku strategiju, a ne Obadovic:"Gurovicu sutni kad god mozez", bolesno!
[ techtris @ 21.09.2005. 09:04 ] @
E da je samo selektor problem.... sve bi bilo super. Ali nije....
Ne kapiram ljude koji kažu da je bilo bolje dok je Pešić bio selektor, pa već 2002. se videlo da dolaze crni dani, iako smo osvojili svetsku titulu. Ni tad nismo imali nikakvu igru, već mnogo sreće, pa je konačni rezultat zakrpio rupe. Bez namere da branim Obradovića, ali najlakše je sve svaliti na jednog čoveka, a ne valja čitava košarkaška organizacija, zemlja je skroz nedefinisana, pojedini igrači su priča za sebe....
Uz sve to, vođenje tima u poslednjoj četvrtini utakmice je bilo katastrofalno, i u jednom trenutku sam pomislio da Obradović iz samo njemu znanih razloga želi da izgubimo, jer držati na klupi Radmanovića kome je konačno krenulo, i Miličića koji je bio odličan pod košem u prethodne dve utakmice je samoubistvo. Ja nisam košarkaški stručnjak, ali čak i laiku je bilo jasno da nema šanse da dobijemo utakmicu sa onako sporom, plašljivom i bezidejnom igrom sredinom četvrte i u četvrtoj četvrtini. Uz to, čovek igra sa jednim centrom čitavu utakmicu.... potpuno neshvatljivo. Kad je Parker sto puta ušao pod koš i šutirao preko 20 cm višeg Krstića nismo ni mogli da dobijemo.
Ja mislim da je on prs'o i da je jednostavno hteo da se ta agonija završi što pre. U svakom slučaju nije zaslužio da ostane na mestu selektora, ali mi imamo mnogo više problema koji će se kao po običaju u zemlji Srbiji rešiti tako što ćemo da sredimo posledice, a ne uzroke.
[ van t hoff @ 21.09.2005. 09:47 ] @
Ima pet vajld karata cini mi se, izvjesno je da cmo mi dobiti jednu, mada pthh...
Ovaj, mislim da neko mora da odgovara, ako se vec onakav hram kosarke vec 15, ponavljam 15 godina pravi, samo za ovih 10tak dana, da bi zivio i ozivio malo ovu zemlju na 10tak dana, a da se neko na svu tu muku i novac ovako popisa, ne moze.
Ja razumijem da je sve to samo igra ali ovog puta je bilo i vise, a ako se izgubi na trenenu onda nema sta, nemam komentara, ali i to treba uraditi ljudski. ALI kada umjesto tezista na igri taktici kosarci, teziste padne na neke druge stvari, onda to ne moze.
Hiljade i hiljade ljudi je radilo da se ovo prvenstvo desi sada kod nas, hiljade je radilo, gradilo, ne samo halu, ulice saobracajnice, nas novac, iz gradse kase republicke, prije toga itd, je bukvalno letio na sve strane da bi sve bilo OK, sve je placeno puno vise samo da se zavrsi i popravi na vrijeme.
Mene ne interesuje ko je najvise kriv, interesuje me da svi i najmanje odgovorni povuku otkaze i kroz rate da vracaju pare ovoj drzavi koje su procerdali, kako znaju i umiju. A ako ne osjecaju odgovornost i nisu svjesni svojih dijela, mislim da ih mi moramo osvjestiti.
O kosarci neki drugi put.
[ skijash @ 21.09.2005. 10:18 ] @
Tako to ide kad su p**** u reprezentaciji. Njima je bitniji klub i ego nego reprezentacija. Trebao je Obradović da zove neke klince iz juniorske reprezentacije, oni bi se polomili u igri...
Ja mislim da su Rakočević i Tomašević sigurno ok (i Bodiroga, Milojević, Rebrača), i da su napali smradove Jarića i Radmanovića zbog nezalaganja i zbog Jarićevih idiotskih ulaza. Uglavnom treba pohvaliti prave ljude za zalaganje i trud, a smradove oterati u tri p**** materine, nek igraju u svojim smrdljivim klubovima i nek nikad ne osete kako je kad te ljudi obožavaju i dočekuju pred skupštinom kao boga...
[ dinke @ 21.09.2005. 10:30 ] @
Citat: techtris: E da je samo selektor problem.... sve bi bilo super. Ali nije....
Ne kapiram ljude koji kažu da je bilo bolje dok je Pešić bio selektor, pa već 2002. se videlo da dolaze crni dani, iako smo osvojili svetsku titulu. Ni tad nismo imali nikakvu igru, već mnogo sreće, pa je konačni rezultat zakrpio rupe. Bez namere da branim Obradovića, ali najlakše je sve svaliti na jednog čoveka, a ne valja čitava košarkaška organizacija, zemlja je skroz nedefinisana, pojedini igrači su priča za sebe...
Tacno tako. Selektor jeste problem, ali ne i jedini. I ranije je skripalo, ali smo imali mnogo vise srece i tako se provlacili. Da li se iko seca kako smo ranije pobedili Hrvate (trojka u poslednjoj sekundi), Argentince u finalu SP u Indijanapolisu i sl. No to smo ocigledno brzo zaboravili.
Nas narod kaze da riba smrdi od glave. Obzirom da sam radio 3 godine u firmi koja izmedju ostalog drzi i kosarkaski klub upoznat sam sa nekim stvarima za koje obicni ljudi ne znaju. Trulo je u samom korenu (savez) gde je izgleda bolest sa fudbala presla i na kosarku :(
[Ovu poruku je menjao dinke dana 21.09.2005. u 11:33 GMT+1]
[ dinke @ 21.09.2005. 11:38 ] @
Citat: Obradović: "Igrači nisu ljudi, oni su krivi"
Selektor košarkaške reprzentacije SCG Željko Obradović optužio je igrače za debakl nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.
“Ovi igrači nisu ljudi. Gore ljude nikad nisam video. Čekao sam da se možda dogovore ili ujedine. Oni među sobom ne govore.
Svako je gledao svoj interes i radio šta je hteo, dolazio u hotel u pet ujutro. Niko nije slusao ono sto smo se dogovarali na treninzima.
Igraci ne znaju šta je reprezentacija i dres koji nose, ali za njih nema sramota jer nemaju obraza. Većina je nepoštena i moja je greška što ih nisam šestoricu oterao sa priprema, ali šestorica su morala da lete", rekao je između ostalog Obradović, koji još uvek nije podneo ostavku, ali je najavio da će to učiniti.
Novinari su izlaganje selektora nekoliko puta prekinuli aplauzom.
"I dalje tvrdim da smo košarkaški najbolja selekcija ovde, ali ljudski jako daleko. Ja takve odnose u reprezentaciji nisam nikad video kao za ova dva meseca. Nisam uspeo da ubijem ego u njima. Od prvog dana sam trošio po sat vremena na individualne razgovore da im objasnim zašto su ovde. Na pripremama na Kopaoniku je bilo sve u redu, ali posle sam morao da ih jurim po gradu gde ko izlazi. Samo se takmiče ko će da bude veći šmeker, ko će da dâ dva poena.
Pa da li je normalno da se na 15 razlike za nas igrači posvađaju zato što jedan drugom nije dodao loptu?! Da li je normalno da igrač neće da trči u odbranu jer nije dobio loptu? Crtam im napade, neće da igraju. Da li mislite da ja ne vidim šta i kako je trebalo da igram? Ja zovem trougao, igrač neće da doda loptu, jer mora da misli na svoja dva poena. Nemaju koncentracije, ne mogu da zapamte najosnovnije kretnje. A zašto? Zbog ega.
Reuters
Reuters
Obradović je priznao da je prvog dana EP optužio publiku samo da bi zaštitio igrače, ali da oni nisu shvatili šta treba da rade.
"Ova publika je čudo. Ja sam posle zvizduka od Španije rekao ono da bih zaštitio igrače. Nisam imao problema što mi zvižde, ali sam mislio na igrače. A šta mislite, koliko nas u reprezentaciji ima koji to cene? Njima nije ni motiv da igraju pred 20.000 ljudi u Beogradu. Nikad lakše nisam doneo odluku ko će da otpadne, a imao sam još četvoricu na spisku.
Meni su svi igrači isti, bez obzira odakle dolaze. Oni se, međutim, trude samo da ispadnu veći šmekeri. Takmiče se ko će da dođe na sastanak kasnije da bi bio veći mangup, svađaju se kad vodimo. Oni u mom klubu ne bi izdržali ni 24 časa. Dođu na pripreme i veruju da su čudo od igrača. A znate kakvo je to čudo? Date im dve informacije i oni dožive kolaps u glavi. Oni ne znaju kretnje 'pet na nula' - dodaj, protrči, prođi. Takvi u klubovima ne bi došli ni na klupu posle takvog ponašanja na treningu, a sutra ne bi ni bili u klubu. Sudaraju se na terenu.
On nije želeo da govori konkretno o imenima, samo je novinarima rekao da pitaju igrače za stvari koje je rekao novinarima.
"Neka pokažu da imaju nešto drugo, pa nek vam kažu to u oči. Ali niko neće da priča o sebi, svi su na sastancima hteli samo da govore o 'onom drugom'. Žali se igrač da ga ovaj preskače u napadu, ja pozovem tog drugog da vidimo u čemu je problem, a ovaj prvi neće pred njim to da ponovi. To je karakterna osobina. Ja nikad nisam bio veliki igrač, ali sam znao koje je moje mesto u reprezentaciji. Kakvi god da su nam bili odnosi, kada bismo izašli na teren ginuli bismo jedan za drugog.
On je rekao da neće više biti selektor, ali da tu odluku mora da saopšti ljudima iz Košarkaškog saveza i da će tada to biti zvanično.
"Čega da budem selektor? Čega? Sada sam za hospitalizaciju - tako se osećam. Meni je savest mirna, osim onoga što sam već rekao. Dve godine svog života sam posvetio ovome! Imao sam najviše ambicije. 'Ej! Igraš prvenstvo pred svojom publikom, šta više možeš da tražiš? Ono što se kod nas dešavalo je strašno. Igrači mrze jedan drugog. To je mržnja! Znate li šta znači ta reč”?
Reuters
Reuters
On je razliku između igrača koji su bili u prethodnoj generaciji i sadašnjih potkrepio primerom kada je jednom od reprezentativaca objašnjavao kako mora da popravi odnos, dok je drugi prolazio gledajući u pod.
"Ja kada sam video njega kako prolazi i ne progovara ni reč, otišao sam u svoju sobu i isplakao sam se. Baš tako, tek kada sam došao sebi, otišao sam do njega i rekao sam mu da proba da se sredi, jer je on lider ovog tima. Svaka čast onima koji su izgarali, a ima ih. Lepo je Željko Rebrača rekao pre šampionata - ako pobedimo sebe, pobedićemo i na turniru. Jesmo li pobedili sebe? Nismo, očigledno.
Žao mi je ljudi iz stručnog štaba, žao mi je tih igrača koji su pošteno radili, koji su potrošili svoje vreme. Nisam ranije rekao da prvih mesec dana nisam ispuštao telefon pošto sam nagovarao igrače da dodju na pripreme. Kao da je to moja lična reprezentacija! Oni samo gledaju 'da li će doći onaj drugi'. Žarko Paspalj, Predrag Bojić, Dragan Šakota i ja jurimo igrače, svi hoće da dođu dok ne budu pripreme, a onda ih nema. Nego su oni mislili da će malo samo da 'poguraju' i da su evropski prvaci, pa još da iskoriste što su u Beogradu. Ja još u telefonu čuvam poruke koje su mi slali igrači. Ja nekima otac mogu da budem, a crvenim samo kada se setim šta tamo piše.
Ova Francuska nije posebna ekipa. U normalnim uslovima, kažem u normalnim, lako je dobijamo sa 20 razlike. Šta se to promenilo od kada smo ih na pripremama dobili 27 razlike? Nije počeo Toni Parker. Pa kakva je to promena? Samo, ovo nisu normalni uslovi. Kažem igraču da pravi faul, on ga ne napravi. Pitam ga zašto, on slegne ramenima. Rekao sam im da ću sve da vam kažem, a vi ih pitajte sami da vidite da li će biti ljudi da vam išta priznaju. Trebalo je da ih udaljim posle prvog konflikta.
On je istakao da pre dve godine niko nije želeo da preuzme reprezentaciju, a da su mu prijatelji rekli da je budala kada je pristao da je preuzme.
"Ko su ti igrači? Šta su oni osvojili? Ja znam kakav sam trener i šta imam iza sebe. Osvajao sam trofeje, da li su oni osvajali? Da li će osvajati? Ja sam za sebe siguran da hoću", rekao je Obradović, posle čega je dobio aplauz novinara.
Izvor:
b92
[ teddy @ 21.09.2005. 11:42 ] @
Na sajtu budućeg svetskog prvenstva piše da Fiba dodeljuje četiri pozivnice (wild cards), a nigde se ne pominje automatsko učešće aktuelnog šampiona.
[ teddy @ 21.09.2005. 12:06 ] @
Evo jednog komentara sa sajta B92 malo da podigne atmosferu:
Citat: Pa naravno da nije Zelimir kriv!
Treci kos je iz cistog ofsajda, voda je bila pretopla, srednji blokeri su totalno zakazali, nas golman je kriv bar za 2 kosa, lopta je bila prepumpana, jedan navijac je jeo za vreme utakmice lepo se vidlo, Milicicu nisu bili u redu kramponi pa Zelimir nije hteo nista da rizikuje, Radmanovic je umalo pocepao mrezicu pa je ugrozio nastavak sampionata-bolje da ne sutira vise, nasi su imali Michelinove djonove koji su dobri u BG ali slabi u Novosadskim krivinama...
Samo budale i neznalice misle da je Zelimir jedini krivac. Ne daj se Zeljko!!!
(Goran18, 20. septembar 2005 23:53)
[Ovu poruku je menjao teddy dana 21.09.2005. u 13:27 GMT+1]
[ cicika @ 21.09.2005. 12:46 ] @
Citat: nema nas na svetskom prvenstvu ukoliko od FIBE ne dobijemo wild card. Izgleda da su pravila promenjena.
Uh, nezgodno. A pretpostavljam da će se tek sledeće godine znati dobismo li ili ne wild card. Izvinjavam se za dezinformaciju, nisam ovo znala.
Ne znam kako i da li ćemo uopšte proći kvalifikacije, u tom slučaju.
Ne znam za vas, ali ja verujem u ovo što Obradović kaže za igrače. Uostalom, to se videlo na terenu.
[ teddy @ 21.09.2005. 12:59 ] @
Nema kvalifikacija za one koji dobiju wild card, a za druge kvalifikacije predstavlja Evropsko prvenstvo. Još jednom, link na Fibin sajt.
[ vidakovic81 @ 21.09.2005. 13:03 ] @
Kako zaista stoje stvari....
Jaric, Scepanovic, Rakocevic, Milicic i Gurovic svako na svoju stranu svako vece odlaze bez dozvole i vise do ranih jutarnjih casova jureci klinkice po splavovima.
Jaric, koji se za vreme priprema na Kopaoniku pojavljuje uvece na beogradksim splavovima .
Rebraca kome je za vreme priprema stiglo 6 skutera i jedan porse pa je samo o tome razmisljao preko dana. A,opet, preko veceri mu je glavna zanimacija bila da iskesira neku cicu i da se celu noc zanima.
Jaric i Rakocevic koji se mrze i ne mogu da se pogledaju. Ili jedan ili drugi napustaju treninge jer ih, citiram "vise boli k**** da gube zivce" .
Sa Radmanovicem niko ne prica, ili bar veci broj.
Pa i Divac, Danilovic, Djordjevic su bezali sa priprema, zajebavali se, ali su bili TIM, veliki PRIJATELJI. Pokrivali su jedni druge i jebali kevu svima na terenu. Plakalo mi se kada sam ih video na tribinima. Pzeleo sam da se spuste na teren i pokazu kak ose igra za Srbiju, za ljude koji tesko zive i najveca sreca im je kada reprezentacija osvoji zlatnu medalju.
Srpskom narodu je medalja kao infuzija, energija da mogu da nastave da zive u na rubu egzistencije. Svi tada zaboravljamo na svoje probleme i ponosimo se koliko smo mi u stvari JAKA zemlja. To su retki trenuci kada se okupljaju porodice, velika grupa prijatelja i svi bulje u televizor i niko ne zali sto nije mogao da kupi kartu za utakmicu, samo navijaju i zeljno iscekuju to finale, to zlato...
I zbog cega MI treba da se nerviramo?!?!?!? Kazu da ne treba da ih pljujemo, ipak su nas zaduzili!!! Jeste reprezentacija, ali ovi ljudi nisu !!! Mada stvarno iz ove price iskljucujem one igrace kojima nije mesto u ovoj prici, a svi znamo koji su to.
Neka im sve ovo sluzi na cast i ako imaju imalo obraza neka se vise ne pojavljuju ovde da igraju kosarku. Ima onih koji ce srce ostaviti na terenu. A nama ce ova gorcina u grudima valjda proci brzo.
[ oliver78 @ 21.09.2005. 13:23 ] @
Tada (95) su igrali LJUDI, LEGENDE.
P.S. Osnovali su GRUPU8. Ne treba više objašnjavati.
[ Miroslav Jeftić @ 21.09.2005. 13:47 ] @
Citat: vidakovic81: I zbog cega MI treba da se nerviramo?!?!?!?
Tako je. Oni su debelo plaćeni a mi se nerviramo. Neka se oni nerviraju, tj. ako ih uopšte pogađa to što će da igraju za plasman od 9 do 12 mesta (opet).
[Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 21.09.2005. u 14:48 GMT+1]
[ Dragi Tata @ 21.09.2005. 13:58 ] @
Mene uvek fascinira kako ne umemo ni da pobedimo ni da izgubimo normalno. Kad pobedimo, onda organizujemo cirkuse, kujemo igrače u zvezde, proglasavamo ih bogovima, a kad izgubimo onda su p(cenzura), izdajnici, neljudi, prodane duše. Jbga, i pobede i porazi su sastavni deo života.
Da citiram Čerčila: "In war: resolution. In defeat: defiance. In victory: magnanimity. In peace: goodwill."
[ mrkidivx @ 21.09.2005. 14:50 ] @
Ma nije sramota izgubiti ako si ostavio srce na terenu, sramota je da izgubiš na način na koji su oni to uradili-malodušno, bez volje, kao da su igrali balet a ne košarku...
[ mexico @ 21.09.2005. 15:38 ] @
edit: obrisan citat
Bas to. Nije sramota izgubiti i sve je to deo sporta i zivota. Boris se stalno, za pobedu. E sada neki put pobedis, neki put naletis na boljeg od sebe, neki put imas srece, neki put nemas.... Niko rec nikada nije rekao kada su vaterpolisti izgubili od Madjara u poslednjoj sekundi pre neku godinu. Svi su slavili medalju iako bi bilo lepo da je bilo zlato ali borili su se i zaslizili su svo postovanje i slavlje. Kosarkasi su bili tim i idoli mnogima. Do one utakmice sa Argentinom u finalu svetskog prvenstva. Mada i tada su neke stvari skripale (ako se secate) ali svi su mislili da je to samo prolazna nervoza. Nazalost nije....
Citat: Dragi Tata: Mene uvek fascinira kako ne umemo ni da pobedimo ni da izgubimo normalno. Kad pobedimo, onda organizujemo cirkuse, kujemo igrače u zvezde, proglasavamo ih bogovima, a kad izgubimo onda su p(cenzura), izdajnici, neljudi, prodane duše. Jbga, i pobede i porazi su sastavni deo života.
Niko ne naziva njih tim imenima zbog pobede ili poraza vec zbog njihovog ponasanja na terenu: kada se bore kao bogovi onda ih tako nazivamo (a to donosi i rezultate). Kada se ponasaju onako kako si ti naveo i tada ih nazivamo kako im pripada. Niko nema pravo, ali NIKO, kada uradi dobru stvar da posle radi lose. Naprotiv ko uradi nesto dobro mora da nastavi sa dobrim stavrima ili da se povuce. Ali povlacenje vuce i nedostatak para......
[Ovu poruku je menjao mexico dana 21.09.2005. u 16:39 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 24.09.2005. u 02:33 GMT+1]
[ van t hoff @ 21.09.2005. 18:36 ] @
Sto se tice vajd karte, izgleda da sam pogrijesio da cemo je lako dobiti:
Bora Stankovic:
"Male su sanse da dobijemo vajld kartu za SP, ali postoje".
Znaci i tu nam se ne pise dobro... A kako ce se ovo odraziti na ucesce na OI ? Ja mislim da ako ne ucestvujemo na SP, nista ni od Kine.
[Ovu poruku je menjao van t hoff dana 21.09.2005. u 19:44 GMT+1]
[ Bartman @ 21.09.2005. 19:03 ] @
NBA zvezde su pokazale svoju vrednost. Najveci Zeljkov kiks je sto nije raskrtio sa matorim igracima (Rebraca, Bodiroga, Tomasevic, Gurovic i Scepanovic) i NBA zvezde najurio u 3 lepe p.m. Trebao je odmah da kaze kakva je situacija i da oformi mlad tim koji ce u buducnosti osvajati medalje. Francuska fudbalska reprezentacija je imala slican problem kada su ih Bugari izbacili za Mondijal 94 u USA. Ljudi su skupili mlade igrace i posle 4 godine postali Svetski, a 6 i Evropski prvaci.
Ipak ono sto treba svi da imate na umu je KAKVA DRZAVA - TAKVA KOSARKA !!!
Pozdrav
[ vlada01us @ 21.09.2005. 20:06 ] @
Najveca krivica lezi na Obradovicu. Sramota je da toliko pljuje po igracima. Sve je o njima znao i ranije, pa ih je pozvao. Sta kaze, svadjaju se zbog jedne lopte, mrze se, itd. Pa sta je on uradio kao trener, vodja ekipe, da do toga ne dodje? Nije znao da ih motivise. Nije znao kako da ih ukomponuje. Nemoguce da su ti momci zaboravili da igraju. Kaze da ga nisu slusali. Pa zasto? Gde mu je autoritet? Neka se ubije. Zasto su u bilo kom sportu najpre menja trener kad ne ide? Pa trener mora da bude i psiholog da bi napravio skladan tim. On to nije, sasvim sigurno. Milicica ubacuje na tri sec. pre kraja, onako nezagrejanog. Zasto? Da mu neko posle ne bi prebacio da Darko nije igrao. I sad, krivi igraci. Ma nemoj.
[ flylord @ 21.09.2005. 20:44 ] @
Eee, jel vi pricate o svadji medju igracima ili o EP? Molio bih vas da se malo potrudite...
[ davd @ 21.09.2005. 21:13 ] @
ljudi smirite strasti. pa nije smak svijeta. da je ovo bilo svjetsko prvenstvo
edit: sredjivanje teme
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 24.09.2005. u 02:34 GMT+1]
[ Stefano @ 21.09.2005. 21:54 ] @
Dozvolite da ja kazem moje vidjenje situacije:
Tako je to kad nam u reprezentaciji igraju dolarski milioneri.Pa ja zamisljam sebe da primam 8 milona $ godisnje i da vozim Bently Arange Red label kao Jaric boleo bi me tuki za sve oko sebe,a kamoli za reprezentaciju.
Njemu sama ta stvar sto prima 8 miliona godisnje stavlja u glavu da je on najbolji i najvazniji "apriori" i uopste se ne trudi da to vise dokaze u reprezentaciji.
Njemu se ostvario san svih nas,da budemo milioneri pre 30-te,i sta ces vise kad ti se to ostvari gledas samo da sto vise dobrih riba po*ebes,da vozis sto bolja kola da imas sto lepsu gajbu jednom recju da uzivas...koga briga za reprezentaciju i za osecanja nacije.
Druga stvar za koju mislim da je mogla da pomogne nasoj reprezentaciji je to da su se Divac i Djordjevic oprostili na ovom prvenstvu a ne pre nekoliko godina(Djordjevic je zadnji put igrao valjda 1999?).Djordjevic je sve do zimus najavljivao svoj oprostaj na ovom prvenstvu,i ne znam sta mu bi da odustane.Kao nesto da mladi dobiju sansu...vidimo kako su je iskoristili.
Mislim razumem ja sve to umor,godine,ali takvi ljudine od igraca kakvi su Divac i Djordjevic...oni su jednostavno neophodni u reprezentaciji kao podrska i kao jednostavno motor ekipe,pa makar bili na klupi svo vreme.Setimo se Divca 2002 u Indijanopolisu,on je jednostavno bio motor ekipe.
Da su njih dvojica,ili bar jedan od njih bili ovde umesto neke dvojice(citaj.umisljenih NBA zvezdica),ja sam ubedjen da bi 1/2 finale bilo zagarantovano.A mozda i zlato.
[ SaleDo @ 21.09.2005. 22:43 ] @
.........jaoooooojjj............. i ja se pridruzujem cestitkama nasim momcima:-(!!! Toliko mi je teško pao poraz da mi nije do priče ceo ovaj dan......
Sada će najverovatnije da Igraju finale Rusija i Slovenija..........
[ vidakovic81 @ 22.09.2005. 11:02 ] @
Citat: vlada01us: Najveca krivica lezi na Obradovicu. Sramota je da toliko pljuje po igracima. Sve je o njima znao i ranije, pa ih je pozvao.
Uopste ne branim Obradovica, ali ipak pitam zasto on treba da snoci svu odgovornost ??? Pa cela nacija bi ga razapela na krst da je oterao te zvezde, ostavio klince i pukao na prvenstvu. A i ti bi verovatno bio medju njima. Ne kazem da je on sjajan izbor, ali niko nije hteo nasu reprezentaciju kada su kola pocela da se ljuljaju. Covek pristane, pokusa da zakrpi ove rupe od igraca i dobije...NISHTA. Nije njemu lako bilo ni malo, ipak su tu velika ocekivanja bila, zategnuta atmosfera
[Ovu poruku je menjao vidakovic81 dana 22.09.2005. u 12:04 GMT+1]
[ dalibord5 @ 22.09.2005. 11:17 ] @
Ljudi pa sta je sad?Mi smo se malo nervirali i na kraju cemo sve da zaboravimo....
Nismo mi nista izgubili.Gubitnici su svi ti jadni i pateticni igracici,ukljucujuci i trenera.
Oni su,svi zajedno,trebali da naprave timi I NISU USPELI.Vratice se svojim malim zivotima,dzepovi su im puni para,kola besna a riba najbolja...i to je sve.
Nikada,ali NIKADA im nece cela nacija skandirati imena,nikada nece pobedjivati pred svojim navijacima,nikada njih nece cekati puna Arena...propustili su svoju zlatnu sansu i nikada je nece ponovo dobiti.Izgubili su nesto sto se samo retkim srecnicima na citavom svetu moze dogoditi.To su pravi gubitnici.Ako u njima ima imalo srama,stidece se citavog zivota.Pa neka im onda dolari.Neka pricaju deci gde su bili kada su igrali Divac,Djordjevic,Danilovic i ekipa.
[ vlada01us @ 22.09.2005. 11:58 ] @
@vidakovic81 Pa onaj Pesic usred takmicenja otera Radmanovica, a Obradovic je na pripremama dozvoljavao da momci rade sta hoce. I sta je ocekivao kad pocne turnir? Da ga slusaju? Kaze-Ja ih molim, uradite to i to. Pa gde mu je autoritet? I dalje tvrdim da je on najkrivlji za ponasanje igraca, i njihov odnos prema igri i timu.
[ vidakovic81 @ 22.09.2005. 13:57 ] @
Citat: vlada01us: Pa onaj Pesic usred takmicenja otera Radmanovica, a Obradovic je na pripremama dozvoljavao da momci rade sta hoce.
Pesic je oterao JEDNOG igraca, Obradovic je morao da posalje kuci pola tima ! Ali pod broj dva, ne branim ja Obradovica, ne kazem da nije on ni malo kriv, ali ipak da igraci imaju imalo obraza, zar trener treba da ima govori da ne treba ujutro u 5 da se vracaju kuci. Zar je trener tu da VASPITAVA igrace. On je tu da uigrava tim, ali to ne moze kad svako igra svoju igru. Ko je kriv sto Jaric nece da se vrati u odbranu jer mu neko nije dao loptu???? Mozda Obradovic?!?!? E pa nije....a da Obradovic nije autoritet, zaista to nije i vidi se...a i ne moze da bude jer i on vodi razvratnicki zivot. Zakljucak je da ovi igraci NEMAJU MORAL, ne osecaju obavezu prema NAMA, a ne prema treneru. Trener je tu u drugom planu.
Sinoc je moj prijatelj (novinar) sedeo sa Rebracom do pola dva u hotelu. Covek, 215 cm visok, kao od stene odvaljen, place kao kisa....rida....moj drug ne moze da veruje !!! Ali kasno je proradila griza savesti....Jos samo da docekamo da Hrvati osvoje prvenstvo i nek sve onda ode do djavola.
I Toni Parker (Francuska ) ne prica sa trenerom pa nas opet pobedise. A nije ni potrebno uporedjivati kvalitete ove dve reprezentacije kada se pominju imena.
[ flylord @ 22.09.2005. 23:56 ] @
hmmm, zar bas ne mozete da me poslusate?? ako vas lepo zamolim da budete dobri i da se drzite teme
[ Srdjan Marinkov @ 23.09.2005. 09:14 ] @
Svaki komentar je suvišan, pa i ovaj!
[ hakinen @ 23.09.2005. 10:13 ] @
Dobro je ljudi pustimo malo nasu reprezentaciju, a i flaylord ima da nam zakljuca temu :)
Nego kako komentarisete sjajnu igru Francuza protiv evropskih prvakal Litvanaca???
I pobeda Grka protiv Rusa nije bila bas ocekivana, kako i to komentarisete???
[ van t hoff @ 23.09.2005. 21:24 ] @
Da su evropski prvaci izasli u sampionskoj petorci ili bar polovini te petorke, utakmica bi bila gotova poslje 1, dvije cetvrtine, jasno u ciju korist.
Grci, pa nista cudno, vrlo kompaktni, disciplinovani, svako igra svoje, reaguju na trenera kao da su na daljinskom, ljudi znaju zasto su dosli na prvenstvo.
[ Željko Obradović @ 23.09.2005. 22:17 ] @
Citat: vidakovic81: Ko je kriv sto Jaric nece da se vrati u odbranu jer mu neko nije dao loptu????
Nije Jarić, već vlado Šćepanović.
Citat: vidakovic81: a da Obradovic nije autoritet, zaista to nije i vidi se...a i ne moze da bude jer i on vodi razvratnicki zivot.
Koji si ti lik. :)
[ van t hoff @ 23.09.2005. 23:04 ] @
Ispadose Hrvati i Slovenci, steta gledam ih danas na terazijama kako pijance, i raduju se, cisto da me nesto podsjeti da je EP u nasem gradu + neka kesiraju ovdje :).
Hrvati su imali dosta solidno uklopljenu ekipu, mislio sam da u ovakvom rasporedu mogu puno vise, mada se jos ranije vidjelo da im moze zafaliti psiholoska stabilnost, nedostatak pravog vodje, plus ove povrjede... Roko Leni je pokazao da zna.
I jos nesto za veceras, kako mi je los RTS, gledao sam utakmicu na HRT-u (inace cesto gledam sport kod njih), i drago mi je zbog toga, ustvari zao da vidim da oni jos uvjek gaje one naci(onalisticke) maloumnike za komentatore(a).
[ dinke @ 23.09.2005. 23:28 ] @
Gledao sam Hrvatska - Spanija, Spanci sramotno idu dalje posle klasicne sudijske kradje. Mislim, ako ono nije bio faul 10 sec pre produzetaka, onda ne znam sta je.
Anyway, evo sta sportnet.hr kaze o tome :)
Citat: Sramite se, bando lopovska!
Luigi Lamonica, Virginuis Dovidavičius, Vladimir Drabikovsky. Talijanski, litavski i ukrajinski sudac režiseri su jedne od najsramotnijih farsa u profesionalnom sportu u posljednje vrijeme. Ono što se večeras događalo u beogradskoj Areni, ući će u anale europskog sporta.
Ono što smo večeras vidjeli, što smo večeras doživjeli, zaista je teško opisati. Ovo je trebalo vidjeti. Naša momčad potpuno je izmasakrirana od strane sudačke trojke, ovu utakmicu naprosto nismo smjeli dobiti.
37 prekršaja suđeno je našim košarkašima, 14 Španjolcima. 48 slobodnih bacanja izveli su Španjolci, 12 slobodnih bacanja izveli su naši košarkaši.
Pet sekundi prije kraja Marko Tomas dohvatio je loptu u napadu, pri rezultatu 73:71 za Hrvatsku. Odgurnut s leđa pao je po parketu, naravno, ni jedan od trojice sudaca nije vidio prekršaj, Vasquez je uzeo loptu i poentiaro za produžetak.
Ovakvih detalja bilo je tijekom cijele utakmice. Naši igrači krcali su se prekršajima, čiste naše lopte, koju su u aut izbacivala po dvojica španjolskih igrača davane su Španjolcima, svaki pogled prema protivniku suđen je kao prekršaj. Našima, naravno. Vujčića su potjerali s parketa nakon prvog poluvremena, Bagarić je za četiri prekršaja trebao samo par minuta. Mamić se hvatao za glavu, Popović i uvijek mirni Spahija psovali su suce u besramna lica, potpuno izgubivši živce. Ukić i Tomas bili su na rubu suza. Nevjerojatno, zar je moguće da nam ovo rade? Pred toliko ljudi?
Nakon svega, ne budite tužni. Ljuti da, razočarani u pravdu i sportsko poštenje da, ali i ponosni na momčad koja se mogla boriti protiv svih, osim protiv novca. Krađe, tako drske i bezobrazne krađe, kojoj je nazočilo 15.000 gledatelja u Areni i milijuni uz TV ekrane. Krađe s kojom će se izvući, jer su gazde. Sramite se, bando lopovska!
Izvor: sportnet.hr
[ Silenoz @ 23.09.2005. 23:29 ] @
U utakmici Spanija - Hrvatska, po mom skromnom misljenju, sudjenje nije bilo bas kriminalno, kao sto su to opisali na HRT-u. Bilo je lose, ali ne mnogo. Hrvatska je imala utakmicu u svojim rukama nezavisno od sudija. +2 i dva slobodna bacanja, od kojih je samo jedno Tomas iskoristio. Da je ubacio oba, Hrvatska bi bila u polufinalu. A i nakon toga isli su na faul, sa rizikom da se izgubi lopta posle drugog spanskog bacanja (sto se i desilo).
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 24.09.2005. u 02:37 GMT+1]
[ Srdjan_ts @ 23.09.2005. 23:47 ] @
Sudjenje je bilo ispod proseka, uzeli su im mozda par lopti, ali to 100% nije resilo utakmicu.
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 24.09.2005. u 02:38 GMT+1]
[ BytEfLUSh @ 24.09.2005. 06:54 ] @
Po mom mišljenju, nisu samo sudije krive za poraz reprezentacije Hrvatske od strane Španaca ali su mnogo doprinele tome...
[ salemfk @ 24.09.2005. 12:39 ] @
Potpuno je glupo uporedjivati da li je jedna ekipa imala vise faulova od druge. I mnogo me nervira kada odredjeni sportski kometatori sa televizija ili novina bas to istucu kako je pokazatelj loseg sudjenja. Prosto neka ekipa moze da bude dosta grublja u odbrani u odnosu na drugu ekipu, ili da jednostavno je neke igrace nemoguce zaustaviti drugacije osim faulom.
Problematika pomenute utakmice Hrvatska-Spanija, je u tome da su sudije pri kraju produzetka imali dvojaki standard oko faula u napadu. Steta sto nisam zapazio da li je to svirao isti sudija ili ne. Ali ocigledno je da faul koji je sudjen hrvatima kao faul u napadu je dosta razlicit od onoga sto su predhodno svirali za faul u odbrani. uz to ako dodamo da je faul svirao sudija koji je bio ispod kosa i kome je pogled delimocno bio zaklonjen igracem u odbrani, dovodi do toga da je ta odluka dosta losa. Da je bilo faula u napadu onaj ko bi to trebao da odsvira je sudija koji je stajao sa leve strane napada, jer je inace to i njegov de terena.
Ovako ostaje da su jedne velike sudije podbacile. Inetresuje me samo koju li su ocenu dobile od prisutnog delegata?
[ pedja @ 24.09.2005. 14:05 ] @
Bez obzira na suđenje, po meni je ubedljivo najbolja utakmica na prvenstvu do sada.
[ S_Kid @ 24.09.2005. 17:41 ] @
Hrvati su imali pobedu u dzepu i nisu je zadrzali... tako da, prvo moraju da budu ljuti na sebe a tek onda na sudije.
[ bukins @ 25.09.2005. 02:49 ] @
Jako mi je drago da su Grci pobedili Francuze u poslednje 3 sekunde pa nek ide zivot. Zasto? E zato!
[ Kosta ******um Rex Persia @ 25.09.2005. 16:06 ] @
Pa posmatrajte to ovako: onaj ko ne voli što su pobedili Grci,treba da potraži utehu u tome što će danas i naredna dva dana doći u Srbiju gomila grčkih razuzdanih navijača i će da potroše dosta para u našoj zemlji.To ti je čisti finansijski interes,molim boga da danas Grci pobede Nemce,jer ako izgube,naša zemlja će da ima mnogo manje zarade od njihovih navijača.
[ Srdjan_ts @ 26.09.2005. 01:06 ] @
Da, samo sto to isto vazi i za Nemce.
U svakom slucaju GRCIJA NOVI SAMPION EVROPE. Kapa dole momcima, odradili su istu semu kao u fudbalu - nemaju zvezde ali igraju timski i cvrsto. Kraj.
[ S_Kid @ 26.09.2005. 03:28 ] @
Stvarno mi je bilo srce puno dok sam gledao Grke veceras, momci su ekipa, svaka cast!
[ VRKY @ 26.09.2005. 06:28 ] @
Grci su jednostavno bili bolja ekipa, Njemci su na ovom turniru imali puno sreće (primjerice protiv Rusije i sl.), a i ovaj uspijeh zahvaljuju Dirk-u jer je on ustvari ekipa, da njega nema oni bi još davno ispali jer on "nosi" ekipu na svojim leđima.
[ Wega @ 26.09.2005. 08:40 ] @
Citat: VRKY: uspijeh zahvaljuju Dirk-u jer je on ustvari ekipa, da njega nema oni bi još davno ispali jer on "nosi" ekipu na svojim leđima.
sto po meni mnogo vise govori o drugim ekipama ;)
[ mrkidivx @ 28.09.2005. 12:15 ] @
Uopšte kvalitet ovog prvenstva je bio očajan, a Grci su održali našim "zvezdama i zvezdicama" predavanje o jedinstvu zarad višeg cilja.
[ Lazar-I @ 30.09.2005. 23:22 ] @
Previše emocija se unosi u gledanje utakmica a sportske utakmice su samo jedna vrsta cirkuske predstave. Ja sam bio pun emotivnog naboja kad sam gledao EP u Atini 95. Danas sam prilično ravnodušan dok gledam neku utakmicu ali mi je i dalje ostalo da ne volim grke zbog onakvog ponašanja njihovih navijača. Čini mi se da sam jedan od retkih koji to pamti jer je velika većina naših ljudi navijala za njih.
[ superbaka @ 20.10.2005. 14:16 ] @
izvinjavam se ako je ovo vec postovano, nisam isprato temu do kraja...
Perica (read: Peritza) was at school this morning in the outback and the
teacher asked all the children what their fathers did for a living. All
the typical answers came out, Fireman, Policeman, Salesman, Clerk etc,
but Perica was being uncharacteristically quiet and so the teacher asked
him about his father.
"My father is a dancer in a gay club and takes off all his clothes in
front of other men. Sometimes if the offer is really good, he'll go out
with a man, rent a cheap hotel room and let them sleep with him."
The teacher quickly set the other children some work and took little
Perica aside to ask him if that was really true. "No" said Perica, "He
plays basketball for Serbia and Montenegro but I was just too
embarrassed to say..."
[ markolazarevic @ 20.10.2005. 15:58 ] @
Extra fazon.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|