[ fade @ 26.09.2005. 18:42 ] @
Sad sam gledao i ocekivao sam nesto a ,prvo spicu su ukrali sa RTS-a onaj cuveni sat koji otkucava ,voditelj nesto kao ovo su vesti a sad nesto bla bla ,i odma reklame ,a Dnevnik ,onda kao ovo su bile reklame a sad vest kao sto ovoj emisiji i prilikuje nesto na tu foru ,pa onda vesti dana u bojama ??? crno je bila neka nesreca ,crveno boja jeseni ,itd ... kao da su dnevnik radili neki amateri a voditelj , ma taj ni radio emisiju ne bi mogao da vodi...
[ ventura @ 26.09.2005. 18:46 ] @
Katastrofa... Dnevnik treba da informise, a ne da prave neke slikovnice sa bojama, i da onaj vuk draskovic k**** 15 minuta...

Greske u realizaciji i organizaciji se mogu oprostiti jer je ovo tek pocetak, ali sam koncept emisije je ocajan, usporen, nekvalitetan...
[ markolazarevic @ 26.09.2005. 18:49 ] @
E bas sam hteo da otvorim ovu temu...mislim onaj voditelj k'o da je pao s marsa, nesto usporen...kakve je*ene boje pa dnevnik je informativna emisija a ne bojanka...sto rece onaj komentator posle poraza on francuza "sramota,sramota i jos jednom sramota"!
[ S_Kid @ 26.09.2005. 21:08 ] @
A zasto vi to gledate?
[ Acika @ 26.09.2005. 21:14 ] @
Pa toliko najavljivani dnevnik, ali stvarno bruka, bruka i bruka! I sto je najgore mnogo gresaka u produkciji i montazi emisije! A sto se sarenila tice, pa sta ste vi ocekivali od pinka, osim sarenila i sarenila i sarenila!!!
[ vlada01us @ 26.09.2005. 21:20 ] @
Hm, ne verujem da je @S_Kid postavio pitanje u vezi dnevnika, nego zasto uopste gledate Pink?
[ anon28907 @ 26.09.2005. 23:17 ] @
Citat:
Acika: A sto se sarenila tice, pa sta ste vi ocekivali od pinka, osim sarenila i sarenila i sarenila!!!

Pa da oni samo to i imaju ...

Citat:
vlada01us: nego zasto uopste gledate Pink?

Ja ga licno uopste ne gledam ... a sto se tice ostalih, pa kad toliko najavljuju mnogi upale TV da vide sta je to tako 'veliko' a ono - nista .
[ Bhamby @ 26.09.2005. 23:22 ] @
Dal je Tijanić gledao, šta mislite?

I kakav će mu biti komentar ako je sve ovako kao što kažete?
[ Pici man @ 27.09.2005. 00:42 ] @
Citat:
Bhamby: Dal je Tijanić gledao, šta mislite?

I kakav će mu biti komentar ako je sve ovako kao što kažete?

Verovatno: "Ovo je jos jedan razlog sto vi treba da placate pretplatu RTS-u i budete lojalni televiziji koja sve prikazuje "crno (na) belo" umesto u koloru i sa puno sarenila"! :)
Ili: "Nas dnevnik - e to je...." :) - jel se uglavnom samo gledanoscu dnevnika i ponosi bagra RTS-ovska.

Sto se tice Pinka i njegovog dnevnika - bolje da zaposle neku od obnazenih pevaljki iz onih parada i posela - sigurno bi povecali gledanost i presisali statisticare RTS-a. :)
Ma koga normalnog vise u ovoj drzavi interesuje dnevnik i sam uvod u zadnjih pet godina: "na Kosovu...", "EU"...
Kad bolje razmislim i ona posela i parade ne dodju tako tuzno i jadno kao sam dnevnik i njegov koncept i informacije koje pruza.
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 27.09.2005. 00:46 ] @
Ovo veceras je stvarno bilo smesno... Crkvenjakov se bas nije snasao u tome.. kompromitovao se lik bezveze.. ja koliko sam skapirao to ce biti autorski dnevnici tj svako od ovih likova ce da uredjuje svoj dnevnik tako da se nadam da ovih bojanki i ostalih gluposti nece da bude.. uostalom videcemo..
[ mkdsl @ 27.09.2005. 00:51 ] @
Heh, ovaj post je greshkom zalutao na pogreshnu temu, no evo ispravljam greshku pa postujem ovde (inache, napisan za vreme trajanja dnevnika RTS1)

Citat:
Nego, generalno su nam informativne emisije prilichno losheg kvaliteta, iako se trude da kopiraju poznate svetske stanice tipa BBC, CNN itd... Evo upravo sam sad na RTS1 video voditeljku kako, nakon emitovanja neke reportazhe o papagaju koji pricha, opushteno zhvace zhvaku... Sramota.
[ Dr.sima @ 27.09.2005. 02:08 ] @
Sta se moglo ocekivati od njih?
p.s.
Ko jos gleda pink?
[ Bhamby @ 27.09.2005. 02:19 ] @
Sa ES verovatno niko.

Međutim, okreni se oko sebe.
[ ventura @ 27.09.2005. 07:39 ] @
Ja gledam Pink, sta tu ima lose?

Svi vi sa tim stavovima 'pink je seljanja, ja ga ne gleadam iz principa' zapitajte se malo kakva su vam to izopacena misljenja i koliko ste ustvari vi sami zatucani... Pa ako ja vrtim kanale i vidim da mi se nesto svidja, zasto ne bi gledao, sta me boli uvo koja je to stanica?

A isto tako, najvise kod ovih pljuvaca volim sto glorifikuju B92, koji se preko noci ustvari pretvorio u Pink2, samo sto im fali grand parada, al verujem da ce uskoro i oni napraviti neki svoj Grand...
[ dr.NPN @ 27.09.2005. 08:59 ] @
Nama sanse da B92 to uradi!

A pink jeste seljacka televizija, pogledaj samo ko to gleda.

B92 je "urbana" televizija i moze se naci nesto pametno da se vidi.
A da gledam zavezde granda... brate.... seljacenje do panja! Svi bi kao da budu neke zvezde a veze nemaju sa mozgom!

Uostelom, mislim da svi na racunarima imaju one klipove sa grand audicija one pajsere i pedere, Vladu cokoladu i ostale RETOSE... e TAKVI gledaju pink i UZIVAJU u njemu.

Znaci klasicna komercijala ispiranje mozga ovom narodu.

Kao sto je Cigani, ovaj, Djogani.
Ko to slusa? Deca do 5-14 godina. Niko vise.
Pa ovo ste culi: "Ja bicu poznata jer sam s'tobom vidjena u svim novinama...."

Kakav je to retardirani text za retardiranu masu???!!!
Ko je to izmislio moze slobodno da puca sebi u glavu jer drugo nije ni zasluzio.

Ali sta ce jadna deca Minja Subota vise ne peva! A ni Manda!

A taj cigani, ups, djogani, se pusta na tom pinku!

Ja sam svoje rekao, ko hoce da me napada neka izvoli.
Poz
[ mexico @ 27.09.2005. 09:53 ] @
Ja gledam pink kada ima nesto sto me zanima.

Vecina programa na pinku je shund ali povremeno naidje nesto sto se moze ili treba pogledati. Ni jedna televizija mi nije uzor u formiranju mog misljenja vec informacije skupljam sa svih, koje mogu da pruze informacije, pa filtriram sta je logicno i povezano i tako pokusavam da razmisljam.

ovaj "dnevnik" sam pogledao malo cisto da vidim sta je i kakav je. Mada sam vec imao pocetno misljenje:

Pinkov dnevnik je napravljen od istih ljudi koji pokusavaju da vaskrsnu rts i tu nema diskusije. Eto, kao, demokratski ima konkurancija drzavnom denvniku pa se oni kao nesto raspravljaju ne bi li bilo ubedljivo. Ovako da je samo rts neko bi trazio alternativu, a u ovoj situaciji vecina "pinkomana" ce ostati uz pink.

Zasto tako mislim? Pa u urednistvu pink "dnevnika" je i Petar Lazovic, gospodin koji je vezbao lepi govor uz ministra Ilica i koji je "savetnik za medije ministra za kapitalne investicije". Zakljucite sami onda kako se kuva ova corba.

Prema tome sve je napravljeno zbog privida "demokratije" a ustvari ista ekipa samo drugo pakovanje...

@dr.NPN
Izgleda da ti poznajes bolje pinkov repertoar i reci pesama nego neki drugi koji to "gledaju" :-)
[ Beltrammi @ 27.09.2005. 10:06 ] @
Hehe uvek se (gorko) nasmejem kad vidim prepucavanja Pinkovci vs. OniKojiToNisuMaStaDrugoBili.

Ja sam odrastao na kockici, opstanku, istorijskoj citanci, naucno obrazovnim programima RTBg i RTZg. Takvih stvari vise nema jer je i drustvo i vreme i citav taj socio-kultutoloski milje nestao. TV Pink je samo jedna banalna ekranizacija danasnje filozofije zivota, a to je: NAMA SVE TREBA I PRIPADA. Ljudi, Pink generacija je odrasla i dzabe vise bilo kakve price.

Nisu to samo Pink pevaljke mi vec sada imamo pink politicare, pink lekare, pink mehanicare, pink inzinjere, sve je jednostavno pink.

Sad, da li ce neko gledati Pink, RTS, BK pa to je tako nebitno...
[ techtris @ 27.09.2005. 10:52 ] @
Daljinski je jedna sjajna stvar.... kad vam se ne sviđa ono što vidite potražite nešto zanimljivo na nekom drugom kanalu. Mada se ni meni ne sviđa Pink filozofija života, niti Pink kao tv stanica, ako vidim zanimljiv film ili neku noviju seriju (a da nije latino američka sapunica) naravno da ću da je pogledam. Nisam od ljudi koji će izbrisati kanal samo zato što im se nekoliko sati, pa čak i većina programa te stanice ne sviđa. Hvala bogu, imam televizor koji može da ih memoriše 100 kanala, tako da za prostor ne brinem.

Iz radoznalosti, pogledao sam i taj dugo najavljivani dnevnik.... Crkvenjakov je izgledao kao da nikad nije vodio informativnu emisiju, u svakom slučaju emisija je pomak u odnosu na InfoTop, ali i dalje grozna kopija stranih news kanala, sa naglaskom na šarenilu.

Evo malo o tome kako Pink realizuje informativni program. Već sam pisao na nekom Pink topiku na ES-u....
Ono što je meni bilo smešno u InfoTopu je kad recimo kreće fono izveštaj, i onda splituju sliku tako da se sa desne strane u kvadraticu nalazi voditelj, a sa leve strane video zapis ili još gore fotografija mesta/zgrade odakle se reporter javlja, pa se tada meni činilo da voditelj priča sa zgradom vlade ili zgradom skupštine, ili nekim mostom koji se vidi na slici. Ili fenomenalno uključenje reportera sa lica mesta - napolju se smračilo, a sa leve strane reporter stoji ispred zgrade vlade u dnevnom ambijentu. Neverovatna scena, a naravno sve ide "uživo". Voditelj sve vreme ćuti i na kraju samo kaže nešto u stilu "hvala kolega".

Voditelj koji razgovara sa audio ili video zapisom, i još mu se posle toga zahvaljuje - to valjda ima samo na Pinku

Valjda najcrnja stvar na Pinku je prime-time. Ono što je u svakoj normalnoj zemlji udarno TV vreme, rezervisano za najnovije filmove i serije uglavnom američke produkcije, Pink koristi za najljigavije i najjeftinije latino-američko smeće. Ili "predivne" Grand emisije o kojima više ne bih ni slova.

Večeras će napraviti presedan pošto kreću toliko hvaljene Desperate Housewives od 21h. Šta im bi? (Uopšte ne sumnjam da će ih iskasapiti ogromnom količinom reklama)

[Ovu poruku je menjao techtris dana 27.09.2005. u 11:57 GMT+1]
[ zeljoo @ 27.09.2005. 13:36 ] @
Tresla se gora, rodio se shmi :-(
[ Silencer @ 27.09.2005. 13:38 ] @
ljudi mozemo mi da pricamo sve naj naj gore o njima :) Ali oni zaradjuju pare i boli ih patka za ovo sto mi kenjamo ovde :) Samo bi nam rekli ...... Imate RTS pa gledajte vesti.... Ko zna kolko je kostala jedna reklama u toku tkz "Nacionalnog dnevnika"
[ Bhamby @ 27.09.2005. 14:36 ] @
Citat:
ventura: Ja gledam Pink, sta tu ima lose?

Nekad su se iz Beograda u provinciju donosili Tom Bejts i Džoe Satrijani, a danas Stoja i Indira.
[ fade @ 27.09.2005. 15:13 ] @
Pa ja gledam pink ,ali ne zbog onih glupih sapunica nego zbog jedne dbre stvari koje imaju a to je poneka serija ,evo sad prijatelji krenuli ,i simpsonovi se uskoro nadam se ,pa nek neko kaze da bar 10 min na dan ne gleda pink ,jedno pricate a drugo radite.
[ Acika @ 27.09.2005. 16:08 ] @
Epa ne verujem da postoji takav covek koji uopste ne pogleda pink, jer u pravu si <fade> za poneku seriju (ne spansku) kao sto su prijatelji i simpsonovi, i naravno filmovi, ali zato sve ostalo je sheet,

inace ja sam se osvrnuo iskljucivo na dugo najavljivani nacionalni dnevnik!!!

ps: B92-ka je sasvim u redu! Meni uopste ne lici na pink!
[ Pici man @ 27.09.2005. 16:11 ] @
Citat:
Bhamby: Nekad su se iz Beograda u provinciju donosili Tom Bejts i Džoe Satrijani, a danas Stoja i Indira.

off-topic

Ne razumem bas potpuno odgovor......., ali kako vidim i gledam na svim mogucim tv kanalima izgleda obrnuto: nekada su se iz Beograda u provinciju "donosili" narodnjaci(Silvana Armenulic i ta klika...) a sada se iz provincije na velika vrata dovode u Beograd i predstavljaju kao simbol nacije.
Pa najvece poselo i skup narodnjaka se odrzava bas u tom Beogradu i svim mogucim halama, bolje receno mafijaseva nevesta Ceca je uspela da u glavnom gradu skupi 80000 i vise "Beogradjana" i popuni ceo jebeni stadion?!? Pa to ne mogu ni Joe Satriani ni Eric Clapton zajedno pa ni sam Jimy Hendrix da vaskrsne i dodje u Beograd!!!
Vidim da svi Pink nazivaju seljackom televizijom bas zbog toga sto misle da se u selima slusa ta vrsta muzike koju propagira Pink tj."narodnjaci". Medjutim poznavajuci mnogo prijatelja iz raznih sela sirom ove lepe nase domovine ispade da svi u nekom kutku imaju gitarice i pikaju "smoke on the water", dok su im kolekcije albuma sa rok i hard rock(obelezje velegradoooovaaaa, ha?) muzikom pozamasne?!?
Samim tim pada u vodu teorija da se Beograd bori protiv narodnjaka i ne voli ih bas previse imajuci u vidu popunjenost svih hala u tom gradu i gotovo euforiju publike(beogradske najvise) kada "grandovci" stupe na scenu, dok o Marakani i njenoj ulozi u svemu tome beogradjane treba da je stid i to dok su zivi.
Onda na kraju kao slag na torti(cvrstog rokerizma) dodjose pastirski rokeri i skupise ni manje ni vise nego 200000(slovima- dvestotine hiljada posetilaca) u glavnom gradu Beogradu i sto je jos zamornije odsvirase kao neki klinci koji tek pocinju karijeru + iskoristise svih 200000 naivaca i ubacise ih u reklamu za "MB" pivo koje u nekim ranijim postovima povodom "Bijelog Dugmeta" popljuvase svi od reda i zaklese se da ga vise nece piti.
E, pa cestitam Beograde skupio si sav sljam koji ni u selima i najvecim zabitima ne bi imao prodju i ucinu ih mega, grand ili sta vec zvezdama.
Nije tu Pink kriv, krivi su oni koji popunjavaju hale i stadione a takvih je bas najvise iz Beograda jer se podrazumevano u tom gradu i odrzavaju sva posela u zadnjih 15 godina.
[ BytEfLUSh @ 27.09.2005. 16:18 ] @
Citat:
fade: pa nek neko kaze da bar 10 min na dan ne gleda pink ,jedno pricate a drugo radite.

Nemoj da pričaš napamet. Eto, ja ne gledam Pink ni minut dnevno (memorisan mi je na 70-i-nekom ili 80-i-nekom programu) a Simpsonove gledam na RTL-u.
[ BillyTheKid_79 @ 27.09.2005. 16:24 ] @
Koliko sam ja upoznat,zar nece sa novim zakonom o TV(koji uskoro dolazi na snagu) da u 19:30 ce moci samo biti vesti(Dnevnik) na Nacionalnoj televiziji a nece moci Nacionalni Dnevnik na PINKU ili sta ja znam vec.
Bar sam ja tako razumeo Tijanica.

Ja na PINK(program je sve losiji i losiji) u gledam samo fudbal,stvar je izbora,sta ko gleda i sta ko slusa.....
B92 ima najbolji sadrzaj i pristup vestima,ali,naravno,ne svim!
[ techtris @ 27.09.2005. 16:26 ] @
Citat:
BytEfLUSh:....a Simpsonove gledam na RTL-u.

Gledao sam i ja malo, grozno zvuči, Homer koji govori nemački.... nije to to.
Ipak se taj glas i te replike moraju čuti sa originalnim tonom :)

[Ovu poruku je menjao techtris dana 27.09.2005. u 17:27 GMT+1]
[ Pici man @ 27.09.2005. 16:29 ] @
Zar je moguce da se uprava RTS-a zalaze za pretplatu samo zbog toga sto ce gledaocima omoguciti "dnevnik" kao najgledaniju emisiju na nasim prostorima?!?
Ovo je ipak za raspravu u top-temi ali zaista ne mogu da verujem da se RTS uprava poziva na jebeni dnevnik kao apsolutnu cinjenicu koja treba da "obogati naciju" i njene apetite.
Pa ovo je za zonu sumraka!
[ Jbyn4e @ 27.09.2005. 16:30 ] @
Mislim da je byte mislio na jednu drugu RTL....
P.S. http://www.rtl.hr/program/prikaz/364/

[ BytEfLUSh @ 27.09.2005. 16:30 ] @
Mislio sam na hrvatski RTL.
[ techtris @ 27.09.2005. 16:35 ] @
A da... zaboravio sam da SBB u Somboru pušta hrvatsku verziju RTL-a....

[Ovu poruku je menjao techtris dana 27.09.2005. u 17:35 GMT+1]
[ random @ 27.09.2005. 17:06 ] @
Ne mislim da B92 ima nešto bolji sadržaj nego Pink. Informativne emisije su često neobjektivne, a posebno emisije neobaveznog tipa, kao Gou Plej i Šubidu, koje mi liče na običan EPP. A kad smo već kod toga, reklama ima toliko mnogo da često zaboravim šta sam počeo da gledam. Kako na TV tako i na radiju B92.

Međutim, mislim da je najgore u tom celom konceptu serviranje narodu neke tzv. "urbane kulture" koja je u suštini vrlo plitka i površna, i koncept onoga što je moj prijatelj nazvao "urbani retardi" -- likovi koji su bogznakako "in", u trendu sa nekim kulturnim dešavanjima (često diskutabilnog kvaliteta), a u suštini ne mogu da spoje prosto proširenu rečenicu. Uopšte ta filozofija "vi ne znate šta je kultura, mi ćemo da vam kažemo šta je kultura" je meni gnusna. B92 je jako rigidan i uzak po pitanju kulturnog sadržaja koji servira.

Tako da je Ventura donekle u pravu, samo što ja ne bih rekao da je B92 Pink u drugom pakovanju. Njihov koncept je dosta manje očigledan, perfidniji, ali zato možda i pogubniji po mladog čoveka.

@Bhamby:

Sve, sve, ali Tom BEJTS? Stoji i Indiri si barem zapamtio ime, i to nešto govori.
[ Radovan__III @ 27.09.2005. 17:11 ] @
He he sve gledate povrsno, to da je ruzicasti dnevnik los to stoji, ali on je postavljen zbog novog zakona po kome informativna emisija ( tipa dnevnik ) ako je kraca od 30 min ne moze biti prekinuta reklamama, samim tim su sve televizije pocele da emituju duze "vesti" koje traju vise od 30 min, tako radi b92, bk, sada i pink. Sve je ovo oko para.
A mene sad zanima posto po novom zakonu nece biti dopusteno reklamiranje u toku sportskih utakmica sta ce pink da radi, posto je zabranjeno i ono slika u slici.

[ Bhamby @ 27.09.2005. 17:20 ] @
Citat:
random: @Bhamby:

Sve, sve, ali Tom BEJTS? Stoji i Indiri si barem zapamtio ime, i to nešto govori.

Ako mogu da se operem...?

Tužna pisamca

Ona mi šalje tužna pisamca
čak iz Filadelfije
da obeleži godišnjicu nekog
ko sam bio davno.
Osećam se kao da je raspisana poternica
za mnom.
Stalno gledam u retrovizor
i večito sam u begu
zato sam promenio ime
ne nadajući se da ćeš me pronaći ovde ...

Tom Waits - Blue valentine 1978.

prevod D.D.T.

[ KOLE89 @ 27.09.2005. 17:42 ] @
Citat:
Acika:
Epa ne verujem da postoji takav covek koji uopste ne pogleda pink

Evo npr. ja . Ne gledam Pink već više od godinu ipo dana i osećam se mnogo bolje

[Ovu poruku je menjao KOLE89 dana 27.09.2005. u 18:54 GMT+1]
[ vlada01us @ 27.09.2005. 19:02 ] @
Pa ima nas i koji nikada nisu gledali to njesra-(Pink). Cak ni u ona najcrnja vremena. Na srecu, ljudi su izmislili satelitsku.:):) A, naravno postujem i Venturin stav, svako gleda ono sto voli. Inace sve cestitke Z. Mitrovicu, provalio je ovaj narod, i servira mu ono sto zeli. Sto se BG-a tice, retko ko je Beogradjanin par generacija, i kad je Zeljko poceo sa turskom muzikom, jebiga, geni su proradili.
[ ton_majstor @ 27.09.2005. 19:28 ] @
Jucerasnji nisam gledao, ali je ovaj vecerasnji, koji je "vodio" Mihajlo Kovac, bio potpuni debakl.

Covek je dnevnik pretvorio u sopstveno predavanje vidjenja danasnjih dogadjaja! Pritom je zvucao umorno, lazno pateticno, sa tonom koji, ako nije uspavljujuci, a ono je upozoravajuci, nalik na matorog profesora knjizevnosti ili istorije!

Pritom, puna usta svima "evropskih integracija"...

Uzas! Sada RTS nazalost ili srecom, ima laksi zadatak na trzistu.

Pozdrav!
[ fanfon @ 27.09.2005. 19:44 ] @
A koliko tek pravilno izabrano osvetljenje utice na gledaoca-to treba da zakljuce ovi sa flekice. A od silnog sarenila voditelj se i nije primecivao. Mnogo je los voditelj bio veceras. Slusao sam prvih minut i onda sam vratio na RTS. Nema sanse da im skoro pridju po kvalitetu. Ipak su to godine iskustva...
[ ventura @ 27.09.2005. 19:52 ] @
Ovaj pinkov dnevnik me podseca na one dnevnike iz 'nadrealista', al oni bar namerno prave parodiju, ovi su ozbiljni:)

Pa kakav je to dnevnik koji je smoren, usporen, i sto je najvaznije, odgledao sam vec drugi dnevnk i nisam uspeo da skapiram sta sam ustvari cuo..
[ jablan @ 27.09.2005. 20:43 ] @
Bila je skoro, u "Utisku nedelje" valjda, priča o novom dnevniku i bio je gost jedan postariji novinar (stara kuka sa RTS-a, izvinjavam se što ne znam cenjeno ime) koji je sada valjda urednik novog Pinkovog dnevnika. Njegova poenta je da nije hteo "čitače", nego voditelje-autore. Možda je Mihajlo Kovač dobar novinar, ali za voditelja definitivno nije, treba biti stvarno ekstra talenat pa biti i dovoljno elokventan i dovoljno odmeren i dovoljno pismen i dovoljno razgovetan i dovoljno prijatnog izgleda za to što oni hoće.

Kladim se u bilo šta da će Pink kroz maksimum 2 nedelje odustati od ovog koncepta i vratiti Bojanu Odavić (ili koga već) da lepo čita sa idiota.

@random: odavno nisam pročitao bolji offtopic!
[ Željko Obradović @ 27.09.2005. 21:40 ] @
Citat:
Radovan__III: A mene sad zanima posto po novom zakonu nece biti dopusteno reklamiranje u toku sportskih utakmica sta ce pink da radi, posto je zabranjeno i ono slika u slici.

Pink je mnogo redje prekidao fudbalske utakmice i kracim reklamama nego rts, narocito kad je igrala reprezentacija. RTS je to prvi izmislio i najbolji je u tome. Jedva cekam da donesu taj zakon.
Inace, najseljackija televizija odavno nije pink. Ko emituje 48 sati svadba, oces q..c neces, jedna pesma jedna zelja (pozdrave da ne pominjemo), ko najvise useljaci svako sportsko desavanje i unapred izbaksuzira rezultat, ko je izmislio gajica, dendu, kovinjala kojih nema ni na pinku ni na drugim televizijama? Ne gledam mnogo TV pa ne znam sta jos ima na RTS-u.
[ DrJekyll @ 27.09.2005. 22:43 ] @
Citat:

Ovaj pinkov dnevnik me podseca na one dnevnike iz 'nadrealista', al oni bar namerno prave parodiju, ovi su ozbiljni:)

Stvarno, i ja sam na trenutak pomislio da ce odjednom uskociti Nele sa gas maskom i da mu Djura kaze zdrrravo! :)

[ dinke @ 28.09.2005. 00:39 ] @
Citat:
ventura: Pa kakav je to dnevnik koji je smoren, usporen, i sto je najvaznije, odgledao sam vec drugi dnevnk i nisam uspeo da skapiram sta sam ustvari cuo..

Hehe, isto. Ja koji ne gledam nikad pink sam juce u novinama procitao najavu tog "Nacionalnog Dnevnika" i ponajvise zbog ljutnje na RTS (zbog najave pretplate) resio da vidim to cudo. Najblaze receno - katastrofa.

Elem, ono sto me je uzasno iritiralo je muzika koja ide u pozadini sve vreme emisije, sto je verovatno i razlog zasto mi ama bas nista od vesti nije uslo u glavu (a izgleda da nisam jedini).
[ dmc @ 28.09.2005. 00:58 ] @
da dodam svoj skromni komentar ... ne znam dal je ta usporenost neki fazon... ali ono ne mogu da sedim pola sata da mu klestima neko izvuce reci i vesti iz usta ... ocu brate na brzaka da cujem par vesti pre nego sto me zasvrbi zadnjica :)) Mislim OK jesu ljudi se potrudili u nekim segmentima da urade to OK... ali ne znam kod vesti sta bi vise moglo da se inovira.. bitno je da vesti budu objektivne (a najvise bi voleo da vesti budu lepe ;)) tipa ;) ne treba vise viza za EU ili sl. :))))))
[ commissar @ 28.09.2005. 01:15 ] @
Video sam juce ovaj topic, pa sam resio da pogledam na sta lici taj cuveni "Nacionalni dnevnik" na ruzicastoj TV. Ono je u najmanju ruku zalosno. Spiker koji zamuckuje, gestikulira, prica nekim letargicno-smorenim tonom i zvuci jako nepovezano kao da je malopre pao sa Marsa i neko mu tutnuo vesti na papiru rekao mu da ih cita,zatim novinari "sa lica mesta" koji su jedva nesto bolji od svog kolege u studiju...... UZAS!!!!
Nikako mi nije jasno kako je uopste moguce da oni sami (TV Pink) ne uvidjaju kakvu glupost prave.
[ zoran @ 28.09.2005. 02:20 ] @
xe xe , ne gledate Pink a pričate o njemu kao da je jedina tv.
Evo , JA GLEDAM PINK !!! I ŠTA SAD ???
Gledam na Pinku samo ono što me interesuje , naročito posle ponoći , zaredom idu filmovi.
Ko Vas tuče po ušima da gledate sve te limunade , parade i sl. ? I sami znate šta je dobro !

[ mexico @ 28.09.2005. 10:01 ] @
Ovo je jace od mene:

treba da se zove

GRAND DNEVNIK

tako i izgleda.... Onda bi sve imalo smisla, a bogami, mislim i da bi mu gledanost bila veca. Tako bi privukli da ogromna vecina stanovnistva gleda dnevnik, iako bi tek ogromna manjina bilo sta razumela. Ali bi gledanost bila fantasticna.
[ teddy @ 28.09.2005. 11:38 ] @
Na Pinkovom sajtu se hvale da je u ponedeljak (kad je bio najavljen u svim novinama) bio gledaniji od RTS-ovog. Tad su svi želeli da vide vredi li to nešto, ali nešto sumnjam da će Pink objavljivati rejtinge i ubuduće.

Moraće mnogo da se poprave ako misle da ozbiljno konkurišu RTS-u.
[ van t hoff @ 28.09.2005. 12:08 ] @
Prezentacija voditelja je nevjerovatna, kao da je namjenjena "sporijem" auditorijumu kome je neophodno sricati i praviti pauze od 2sec izmedju svake rijeci da bi nesto razumio.
[ DrJekyll @ 28.09.2005. 12:49 ] @
Ciljna grupa su penzioneri koji i najvise gledaju dnevnik, zar ne?
[ acaradio @ 28.09.2005. 13:27 ] @
Vrh svega je bio sinocni komentar M.Kovaca u sportskom bloku, nakon izvestaja novinara iz Portugala. Kaze Kovac ovako: "Hvala, kolega, ovo je bilo veoma profesionalno, uostalom kao i sve ostalo na televiziji Pink".........hahahahahahaha.....kakav blam !!!!!!!
E, a ona scenografija iza voditelja je loooodilo....prvo sam pomislio da je neko zaboravio merdevine, a onda sam shvatio da je to fora :)

Neverovatno je da je Pink posle onog 5. oktobra, umesto da mu se bar malkice "skresu krila", poleteo jos vise i postao najveca medijska kompanija u Srbiji. Veliki broj onih koji su nekada pljuvali po Pinku (najvece razocarenje - Pera Lukovic) postali su deo tj. radnici te kompanije.

Para vrti....sto bi narod rek'o....jel' da ?
[ Downforce @ 28.09.2005. 13:41 ] @
Citat:
van t hoff: Prezentacija voditelja je nevjerovatna, kao da je namjenjena "sporijem" auditorijumu kome je neophodno sricati i praviti pauze od 2sec izmedju svake rijeci da bi nesto razumio.

To je i meni najvise zasmetalo.Kako odugovlaci.Bas je onako lepo za uspavljivanje.To je valjda i fora."Laku noc,deco." samo za odrasle. ;-)
[ Hefestionlove @ 28.09.2005. 15:16 ] @
TV Pink bi morao da "proizvodi" vesti kao sto to radi CNN. Znaci Zeljko Mitrovic treba da "naredi" uredniku da pozove goste koji ce davati svoje polticke analize i ocene situacije u zemlji i okruzenju direktno u kameru.
Predlazem mu da pozove sledece gosce:

1). Danicu Draskovic
Nju bi voditelj trebalo da pita sta bi ona promenila u funkcionisanju i nacinu rada tajnih sluzbi da kojim slucajem bude izabrana za Direktorku "BIA"?

2). Borku Pavicevic
Nju bi trebalo pitati da li Srbija mora da prodje kroz proces denacifikacije i da li bi ona forsirala taj proces kada bi bila izabrana za Direktorku RTS-a?

3). Vesnu Pesic
Nju bi trebalo zamoliti da oceni stepen korupcije u nasem drustvu? Takodje treba je pitati kakve su njene politicke ambicije i da li bi prihvatila Premijersku funkciju,ili funkciju ministarke vojske?

4). Prpa Branku
Nju bi trebalo pitati za misljenje da li je po njenom misljenju Srbija jos uvek zaostala i primitivna drzava kojoj NIJE mesto u Evropi?

Znaci najvaznije je pozivati atraktivne goste/gosce da svako vece komentarisu politicku situaciju u zemlji. Tako ce privuci gledaoce.
[ Dr.sima @ 28.09.2005. 23:22 ] @
Citat:
Gledam na Pinku samo ono što me interesuje , naročito posle ponoći , zaredom idu filmovi.

Kad sam upisao fax gledao sam nocu filmove na pinku ... reci mi koliko puta si gledao isti film 2-3 puta mozda cak i 5-6 ako si pratio program!
p.s. Treba da ih bude sramota, kad su osetili da ce se deliti status nacionalne televizije, a samim tim i ogromna kolicina novca, brze bolje su uhvatili da ubace dnevnik nebili dobili isti.

[Ovu poruku je menjao Dr.sima dana 29.09.2005. u 00:24 GMT+1]
[ zoran @ 29.09.2005. 00:00 ] @
U pravu si , ali nije naodmet nekad se i prisetiti , pa imam ja i keca u rukavu DivX , pogledaj malo i SAT tivi i tamo imaš jedan te isti film se vrti ceo bogovetni dan , pa opet stanica radi , ne stižu svi na vreme da stignu pored malog ekrana pa se filmovi iz tog razloga i ponavljaju , a ako želiš da gledaš nešto drugo idi u bioskop. ;)

Ako hoćeš da opstaneš u nekom poslu , moraš se stalno prilagođavati.

Nego pitam sve Vas , ako biste hteli svoju reklamu na nekoj tv stanici , za koju bi ste se odlučili ???

[Ovu poruku je menjao zoran dana 29.09.2005. u 01:01 GMT+1]
[ Dragan Varagic @ 29.09.2005. 06:52 ] @
Pri put sam juče gledao, kada je vodila ona plava žena (mislim da je urednik Info Top-a). Ono malo što sam gledao bilo mi je sasvim OK.
[ Bhamby @ 29.09.2005. 14:23 ] @
Izvor Kurir

[Ovu poruku je menjao Bhamby dana 29.09.2005. u 15:25 GMT+1]
[ H@usto® @ 29.09.2005. 19:01 ] @
Ma sta ste se uhvatili za taj dnevnik? Ko je od vas gledao dnevnik na RTS-u, jos kada nije postojao na PINKU?! Kome se ne svidja, ne mora da gleda. Inace, niko se nije rodio naucen. Tek je proslo cetvrto izdanje, treba vremena uvideti sve greske, preurediti ono sto je dobro i dodati neke novine. Ja ne skidam pogled sa Pinka, mozda iz navike, mozda ne, ali nista drugo i ne gledam osim njega. Dnevnik ne gledam, jer me ne interesuje, tako da me bas briga hoce li biti dobar ili ne. Nemam pojma sad... sta pricam! :)

P.S. I da da vas pitam koliko ce vas gledati utakmicu C. Zvezda - Braga na Pinku? - Ili je gledalo sada? -

[Ovu poruku je menjao H@usto® dana 29.09.2005. u 20:02 GMT+1]
[ Bhamby @ 30.09.2005. 02:06 ] @
Citat:
H@usto®: P.S. I da da vas pitam koliko ce vas gledati utakmicu C. Zvezda - Braga na Pinku? - Ili je gledalo sada? -

Priznajem. Gledao sam poslednjih 20 min.

Ono napred sam propustio jer mi je bilo milije da gledam kako neki primaju 5 komada.
[ dreams @ 30.09.2005. 20:49 ] @
Ma, ljudi ako hocete da gledate dobro prezentovane vesti, nadjite tv5 iz Nisa. Kada odgledate, javite da li se slazete da se tako radi. Uporedite sa CNN-om i videcete da jedino oni postuju standarde news televizije!
[ zri @ 03.10.2005. 23:54 ] @
Prvo Bih da izrazim OGROMNO zadovoljstvo sto nisam jedini koji ne voli ili cak mrzi pink...

Gledam vesti na svim televizijima (imam 20 godina) i onda dodjoh i do Pinka. Ono sto sam video mogu docarati samo jednim primerom jer ne postoji adekvatan termin u srpskom a ni engleskom jeziku.

Setite se osecaja kada gledate neki film i onda glavni junak biva tako mnogo izblamiran da se i vi sami osetite nelagodno i neprijatno zbog njega, tj onaj osecaj bede i zelje da premotate ili prekinete film jer je tako neugodna situacija (sramna) ali se tesite da se to vama ne desava i nastavljate dalje. Takav vas osecaj ceka dok budete gledali pinkov Nacionalni dnevnik.... Samo zamislite ili se setite tog osecaja.
[ rajkoc @ 13.10.2005. 18:13 ] @
Sto se tice tv5 iz nisa oni su prava news televizija, a sto se tice nacionalnog dnevnika trebaju jos dosta u uce kako se prezentuju vesti!
[ Deep|Blue @ 14.10.2005. 02:31 ] @
POsto nisam mogao da izbegnem bilborde sa reklamama za "nacionalni" dnevnik?!?!
rekoh ajd da pogledam.
pocetak je "fenomenalan" :)
voditelj koji drzeci do svog rejtinga komentarise nesto tipa : "eto vidite dragi gledaoci kako to kalgonit stiti ves masine, a sad cemo da vidimo sta ima novo u svetu"

posle pola sata voditelj ustaje i pocinje da recituje 2 kineske poslovice (naravno na srpskom) i pri tom jedva jedvice zavrsi iste poslovice (sta ces zaboravi covek)
ajde i to ok, taman pomislis zavrsilo se ovo smece, kad ono dnevnik se nastavlja vestima iz sveta ili kulture.
ovo sa poslovicama mu ispade kao intermeco.

pocela neka utakmica u osam. na poluvremenu ide ukljucenje iz studia, ali iz studia dnevnika koji se kao nastavlja posle sat vremena utakmice ?!? da nije mozda u pitanju sportski intermeco?
-----
zalosno mi je sto se vecina voditelja, koji su dosli na pink kao neka imena, prodala za neke sitne pare pa sad, kroz svoje emisije, prodaju kalgonit i odecu iz radnje "krvavi krojac" iz malog mokrog luga.

[ Bhamby @ 14.10.2005. 03:25 ] @
off (u temi)

Rizikujući da se izblamiram (što sam gledao uopšte), moraću da pitam:

Da li je neko gledao večeras - Sve za ljubav (ili tako nekako) na Pinku.

Ja sam gledao (sasvim slučajno - al` stvarno).

Dno dna - što bi rekli neki ovde.
Iskorišćavanje hendikepiranih osoba sa sopstvenu promociju.
Ja sam tako video.

p.s. Je l` to nešto novo ili sam ja OUT pa nisam primetio do sada.
[ ctrl alt del @ 14.10.2005. 10:31 ] @
A šta tek kažete na novi pinkov biser: Da se naježiš? Izgleda da je Ž. Mitrović procenio da na TV-u nema više dovoljno prizora kao svojevremeno iz Hrvatske, BiH, Kosova, Avganistana i Iraka, pa je odlučio da zadovolji psihopate puštanjem snimaka mirnodopskih nesreća. Pozivaju i gledaoce da za nadoknadu ustupe svoje snimke ako su dovoljno krvavi. A voditelj izgleda kao propali "žestok" momak, namršten, ozbiljan, sa prekrštenim rukama... Dno dna...
Pink bi trebalo ne zabraniti, nego zapaliti sa sve urednicima i na zgarištu pevati šaljive pesme (Jerome K. Jerome). Dnevnik je super spram ovoga.

Da se naježiš...
[ jablan @ 14.10.2005. 10:45 ] @
Vidim ja, pravićemo mi latinoameričke sapunice od... hmm... sapunice...
[ voja_pfc @ 14.10.2005. 11:55 ] @
Da li ste mozda sinoc videli biser na dva "nacionalna " dnevnika koji kao idu uzivo.
Na pocetku dnevnika na pinku kaze voditelj .
"Sa nama je u studiju selektor fudbalske reprezentacije Ilija Petkovic" i tu on prica.
Prebacim bezveze na prvi kad tamo istovremeno Ilija Petkovic gost drugog dnevnika.
I ko kaze da jos nije izvrseno kloniranje ljudi.
[ Hefestionlove @ 14.10.2005. 16:45 ] @
Zeljko Mitrovic i dalje fura koncept komercijalne TV a ocigledno je da emitovanjem "Nacionalnog Dnevnika" ne moze da namlati lovu pa ga prekida reklamama? Ako vec nemaju originalne uredjivacke ideje onda nek dovedu goste koji ce da animiraju gledaoce,na primer knjizevnika Svetislava Basaru,Milana St.Protica,Vesnu Pesic,Danicu Draskovic, Sonju Biserko,Natasu Kandic,pesnikinju Vesnu Krmpotic-Petkovic,Prpa Branku,i druge nezavisne licnosti koje imaju sta da kazu. Posto su to uticajne osobe na izvoru informacija bar mozemo nesto zanimljivo da saznamo od njih. Posto TV Pink ima veliku gledanost i tim gostima ce biti korisno da plasiraju svoje ideje u "Nacionalnom Dnevniku".
[ simonzec @ 14.10.2005. 22:13 ] @
hmm mislio sam da se ne izjasnjavam povodom ovog propalog projekta tv pink,ali nisam mogao da odolim da ne napisem nesto o prenosu utakmice scg i bih na doticnoj tv,u terminu produzenog Nacionalnog Gnjavnika! Program je vodio gosp.Lazovic i to je tako bilo smorno i uzasno,a tek njegovi komentari koji su trebali biti saljivi:
voditelj studio pinka iz Budve:pozdrav svim gledaocima nacionalnog dnevnika
Lazovic:taman posla da jos traje dnevnik,ne bi valjalo
dopisnik iz Banja Luke:ovde su ulice pune navijaca,cim montiramo saljemo sliku
Lazovic:ma ajmo kolega,sta bre montirate,samo ubacite traku u plejer,znate kako se to radi...
i onda vrh prenosa,pojavljuje se reporterka pinka sa trga,zvace zvaku i nosi torbicu!
pa jel to video neko negde na nekoj tv????
Lazovic:da cujemo sada Novi Sad,dobili smo informaciju da je tamo bilo veliko slavlje
studio NS:dobro vece,ovde u NS je sve mirno i za sada nema nikog na trgovima
Lazovic:pa da sacekamo malo,dok dodju navijaci iz kuca.....
da ne zaboravim gag sa pocetka dnevnika
voditeljka:igraju Srbija i federacija Bosne i hercegovine.Da cujemo kolegu iz Sarajeva
kolega iz Sarajeva:dobro vece svim gledaocima ND,a na pocetku da vas ispravim ne iigraju Scg i federacija nego Scg i bosna i hercegovina
voditelljka:ma dobro,neog da li ste se psiholoski spremili za poraz??
ukratko:
[ atinna @ 15.10.2005. 00:21 ] @
ono je smesno, ali opet, mislim da je to prava informativna emisija za konzumente latinoamerickih sapunica
[ Hefestionlove @ 15.10.2005. 10:29 ] @
Vlada mora smesta da oformi ekipu vrhunskih urednika i voditelja i da je nametne Zeljku Mitrovicu jer se ne smeju tolerisati nikakve improvizacije na TV PINK koja ima veliku gledanost. Ako Zeljko Mitrovic nije u stanju da kreira kvalitetan "Nacionalni Dnevnik" onda Vlada mora dekretom da postavi kreativne nezavisne licnosti koje ce uredjivati taj dnevnik.
[ techtris @ 15.10.2005. 10:54 ] @
Jesi li ti ozbiljan? Zbog čega bi i po kom zakonu vlada trebala da nameće uređivačku koncepciju privatnoj tv stanici ili da se bavi njom uopšte??? Neka uživaju u svom dnevniku, i oni koji ga uređuju i publika kojoj je namenjen.
[ Hefestionlove @ 15.10.2005. 11:04 ] @
Javna tajna je da je Mirjana Markovic dala novac Zeljku Mitrovicu za tu TV stanicu. O tome na sve strane trubi i A.Tijanic. Prema tome TV PINK NIJE ,niti moze biti Zeljkovo vlasnistvo! Po recima A.Tijanica Zeljko Mitrovic ima dva dvorca na Dedinju,jahtu,stanove,avione,itd... Mislim da je nedopustivo da TV PINK ostane privatno vlasnistvo jednog coveka. Zeljko Mitrovic bi trebao da se povuce u politicku penziju ako ima osecaj diplomatskog takta.
[ techtris @ 15.10.2005. 11:27 ] @
Mislim da je u tom slučaju logičnije da se ispita poreklo imovine, i eventualno zatvori rtv stanica, ali to se u Srbiji neće desiti.