[ vertex @ 29.09.2005. 21:53 ] @
Dakle zanima me kako one tachno deluju, koje su posledice, i SHTA su one uopshte :)
[ biotech @ 29.09.2005. 21:58 ] @
halucinacije...
[ vertex @ 29.09.2005. 22:15 ] @
hahahahhahaha... pa to vec sam zakljucio

trebaju mi neke konkretne informacije o njima

[Ovu poruku je menjao vertex dana 29.09.2005. u 23:17 GMT+1]
[ biotech @ 29.09.2005. 23:00 ] @
bolje probaj curke
[ despotbg @ 29.09.2005. 23:08 ] @
Sta su tatule?
[ BytEfLUSh @ 29.09.2005. 23:41 ] @
http://www.erowid.org/plants/datura/
[ Swans @ 30.09.2005. 05:37 ] @
Mislim da su to bunike po naski
[ OffShore @ 30.09.2005. 07:54 ] @
stara dobra tatula:)

Tatula nije bunika i ne izaziva halucinacije nego sracku:) brze i bolje nego ricinus:)
[ WinterMute @ 30.09.2005. 08:16 ] @
Ukratko: datura tatula u sebi (između ostalog) sadrži supstance koje utiču na lučenje neurotransmitera koji su inače prisutni samo dok traje san. Jedina razlika je što je subjekt budan ...a sanja. Stoga, kao i u snu subjekt je ubeđen da su ljudi, biljke, životinje i predmeti koje sreće i sa kojima priča (u stvari priča sam sa sobom) - stvarni.

Više informacija sa opisanim konkretnim slučajem:
http://www.zion.co.yu/forum/viewtopic.php?TopicID=1464

Tatula je otrovna biljka u celini!
[ BytEfLUSh @ 30.09.2005. 08:40 ] @
Inače, VRLO sličan efekat ima i Dimenhidrinat (Dramamine, Dimigal - da, ono protiv mučnine što se uzima pred put) kad se uzme u velikim količinama (recimo, 8-14 tableta od 50mg). Samo što to nikako ne preporučujem (mnogo je gadan i opasan trip).
[ vertex @ 30.09.2005. 14:23 ] @
Inache pitam jer su sinoc neki moji ortaci gutali semenke, ponudli me, pa sam ljubazno odbio :)

A koliko ona shteti organizmu? Npr. shta ce biti ako zgutash jednu semenku?
[ superbaka @ 30.09.2005. 14:37 ] @
tatula je bunika, raste na djubristima i jos malo pa ce da sazri... sadrzi skopolamin ("serum istine"), hiosciamin i atropin... u malim dozama mogu izazvati trip, vece su smrtonosne i veoma stetne... koga zanima, neka izgugla o ovim supstancama... inace, to je "prljava droga", spada medju najgore ako i sama nije najgora, i nijedan posteni narkoman nece ovo ni da stavi u usta...
[ biotech @ 30.09.2005. 14:46 ] @
Citat:
superbaka: tatula je bunika, raste na djubristima i jos malo pa ce da sazri... sadrzi skopolamin ("serum istine"), hiosciamin i atropin... u malim dozama mogu izazvati trip, vece su smrtonosne i veoma stetne... koga zanima, neka izgugla o ovim supstancama... inace, to je "prljava droga", spada medju najgore ako i sama nije najgora, i nijedan posteni narkoman nece ovo ni da stavi u usta...

LOL!!!
[ mushu @ 30.09.2005. 17:18 ] @
od jedne semenke ne da ti bude nista,ranije se tatula(datura stramonium) koristila u obliku duvana kao lek protiv astme,brat i ja smo probali da je gajimo ali nam je baba iscupala zato sto je smrdela(a i mak mislila da je korov),ako tvojim drugarima treba ce pravimo biznis,sadrzi alkaloide kao sve otrovne biljke a mislim najvise u plodu(ima izgled kestenove kosuljice sa sve bodljama) i zato da ne gutate semenke ko bombone nego da se naduvate em vam je super em kasalj ko rukom odnesen
[ Atos @ 01.10.2005. 08:32 ] @
Gledao sam licno kako lik jede kafenu kasicicu samlevenih semenki. Prvo pocinje da deluje kao neka blaga pogubljenost koja postepeno prerasta u ludilo neslucenih razmera ( u fazonu, stane na sred ulice da slusa horoskop, ljudi mu izlaze iz zemlje i pricaju sa njim, shora, a ne izvadi patku i sve gore i gore i gore od toga...). E, sad cini mi se da mu je prekidalo trip ako usne navlazi vodom. To je trajalo celu noc i sutra do pola dana. Znaci, mnogo gadna stvar za gledanje, opasna za njega i okolinu i mislim da to nikada necu zaboraviti. Sad, ne znam bas sta se desava sa par semenki ali navedena kolicina izaziva ludilo u obliku u kome ona dvojica iz "Paranoje u Las Vegasu" izgledaj smesno, pa ti sad vidi.
Pozdrav, Atos
[ simonzec @ 01.10.2005. 14:23 ] @
mushu je u pravu.koristio se kao lek protiv astme,ali ima i gadna dejstva ako se pretera.koliko se secam jedna pljuga se solila sa 1 gramom(maximum).nemojte da se zezate ipak sa njom.
[ superbaka @ 01.10.2005. 18:09 ] @
to je zbog atropina, on se i danas koristi u neke svrhe,npr. premedikacija pre operacije, sirenje zenica pri pregledu, antidot kod bojnih otrova itd... nekad su ga zene koje su pozirale za slikanje (ne fotografisanje) ukapavale u oci da bi im prosirene zenice dale lepsi sjaj ocima, pa se zato Velebilje koje ga najvise i sadrzi na latinskom zove Atropa Belladonna... mnoge stetne supstance su se kroz istoriju koristile kao lekovi u odsustvu drugih, boljih, a danas su izbacene iz upotrebe jer postoje efikasnije i sigurnije...
[ vertex @ 02.10.2005. 10:28 ] @
zvuchi zanimljivo
[ van t hoff @ 02.10.2005. 12:54 ] @
Citat:
superbaka: nekad su ga zene koje su pozirale za slikanje (ne fotografisanje) ukapavale u oci da bi im prosirene zenice dale lepsi sjaj ocima, pa se zato Velebilje koje ga najvise i sadrzi na latinskom zove Atropa Belladonna...
Za slikanje nisam znao, ali su ga opste koristile za "sminkanje" prije izlazaka i balova da bi prosirile zjenice, i dobile lijepse i zavodljivije oci (kakve je ovo psljedice imalo na vid ? :))

[Ovu poruku je menjao van t hoff dana 02.10.2005. u 13:57 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 02.10.2005. 13:12 ] @
Lose - kada ti oci treturaju atropinom, osim sto su ti zenice siroke, vidis sve udvojeno i nejasno. Ako ga progutas, mozes imati i srcane tegobe (tahikardiju npr, pa i gore probleme) - posto je atropin u vecim kolicinama otrov.

Citat:

A koliko ona shteti organizmu? Npr. shta ce biti ako zgutash jednu semenku?

Najverovatnije nista osim ako nisi ekstremno alergican na nesto u toj semenci, ili slabo srce. Pitanje je koji je uopste benefit od samog gutanja takve biljke ;)

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 02.10.2005. u 14:14 GMT+1]
[ vertex @ 04.10.2005. 11:52 ] @
pa zanimljivo je kad si malo is3povan i jurish zamishljene nindze, veshtice i zmajeve
[ simonzec @ 04.10.2005. 22:23 ] @
Citat:
vertex: pa zanimljivo je kad si malo is3povan i jurish zamishljene nindze, veshtice i zmajeve :D
pppprrrrrfffffffff!
glupost za malu decu..........
[ BytEfLUSh @ 04.10.2005. 22:49 ] @
Delirianti nisu baš mnogo zabavni... Ako hoćeš zabavnu psihoaktivnu supstancu, uzmi LSD; ako hoćeš da se sav istripuješ, da ne znaš gde si, ko si, šta tu radiš, ako hoćeš gadne fizičke simptome i ako hoćeš potpuno realne halucinacije (što zna gadno da te uplaši), e onda uzmi neki deliriant - tatulu, Dramamine i sl....

NAPOMENA: Ova poruka se ne treba shvatiti kao moja preporuka koja psihoaktivna supstanca je najbolja da bi se postigao željeni "trip". Ne preporučujem korišćenje pomenutih supstanci niti mogu da garantujem kakvo će biti njihovo dejstvo.

[Ovu poruku je menjao BytEfLUSh dana 04.10.2005. u 23:50 GMT+1]