|
[ Zaratustra. @ 05.10.2005. 22:26 ] @
| Evo danas sam gledao tucu,jedan lik je skocio na drugog sa pajserom u ruci ,naravno ovaj je odma pao posle udarca pajserom i onda su ih nekako razdvojili .
Pa sam se zapitao, ima li neki nacin da se covek odbrani od takvog udarca,mislim sta mozes da uradis kad neko na tebe nasrce pajserom ,samo da pokusas da izbegnes i onda nekako da ga savladas ali ipak i to je zajebano.... |
[ SmilieBG @ 05.10.2005. 22:31 ] @
jedino sto zaista mozes, jeste da NE dovedes sebe u takvu situaciju...
Jednom u naletu, cime kod i ko god: kasno je :(
Poz,
Sale
[ mida5 @ 05.10.2005. 23:02 ] @
Neki koji su se bavili borilackim vestinama kazu da treba iskoristiti snagu napadaca i pomoci mu da u takvom naletu zavrsi na zemlji. Kako? Uci borilacke vestine.
[ Pharos @ 05.10.2005. 23:24 ] @
U slučaju da ne možeš da izbegneš udarac, jedino što možeš da uradiš jeste da podmetneš ruku. Bolje i ruka da ode nego glava. Uči borilačke sportove, ali u tim situacijama jedino pomaže podmetanje ruke.
[ McKracken @ 05.10.2005. 23:38 ] @
Podmetanje ruke za rezultat ima samo da ona pukne, milsim ruka.
Stopanje nogama, eskivaze i hvatanja su jedino resenje kad je pajser u pitanju.
[ fanfon @ 06.10.2005. 00:30 ] @
Ako je u pitanju tuca i vec ima pajser u ruci, onda znas da ce te udariti s njim. Pa ako to znas, onda jedino ostaje da ga sprecis tako sto ces ga uhvatiti pre nego sto te udari. Procena...Postoji jos jedna varijanta koju mi je ispricao trener aikido-a. Kad su ga pitali sta bi uradio kad bi neko krenuo nozem na njega, rekao je da bi prvo ko bez glave udario sprint od 200 metara pa tek onda razmislio. To isto se moze uraditi kad te neko napadne pajserom ili sl. Najbolje izbeci sukob, ali kad se vec ne moze, onda uraditi nesto od prethodno navedenog...
[ berserk @ 06.10.2005. 00:37 ] @
Eskivaza,pa saplitanje(60% uspeshno,eh sad onih 40%...jbg)!
Naravno ovo samo vazi ako ti je protivnik spreda!
EDIT: Sta se podrazumeva pod saplitanjem?
-Kada protivnik zamahne predmetom,zamishljeno tezishte njegovog tela se premeshta ispred njega!Treba to lepo iskoristiti!
Na koji nachin?
-Izmaknesh se na stranu(AKO IMA PROSTORA),jednom rukom ga uhvatish za ruku,drugom ga uhvatish za vrat(za potiljak,moze i za kosu)!Nogom ga naglo pokosish po njegovoj nozi,svom snagom mu gurnesh glavu(njegovu ) na dole!Tresnesh mu facu o pod(najjache shto mozesh) i gledash ga onako jadnog kako cvili na podu)!Vidish da li ima uniformisanih lica u blizini(da pokupe skota)!
Zashto uniformisana lica?
Ako ga ne daj Boze TRAJNO osakatish!Nadjesh svedoke(nadam se da cesh ih naci) i reshish problem u svoju korist!
POD OBAVEZNO:Pokushaj da reshish mirnim putem ili shturni,ako nishta ne pomaze okushaj se u navedenoj caki!
pozz
[Ovu poruku je menjao berserk dana 06.10.2005. u 01:59 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 06.10.2005. 01:46 ] @
Najbolje je poslusati Homera Simpsona. U toj situaciji, pocnes da cvilis kao curica, i kada on zabezeknuto pocne da bulji u tebe ti ga onda iz sve snage sutnes u muda u pocnes da bezis.
[ spartak @ 06.10.2005. 07:36 ] @
Za ljude koji se bave borilackim vestinama, taj napad svakako nije ni blizu strasan kao za "civile", da tako nazovem ostale koji ne treniraju.
Sad tu svakako treba razdvojiti borilacke sportove poput boksa, gde se ovakva situacija ni ne razmatra... ali svuda gde se vezba odbrana od napada motkom, kratkim stapom i slicno, ovakva situacija je prilicno uobicajena tema za uvezbavanje.
Mi u Ruskom Sistemu konkretno radimo dosta i kratak stap (pajser) a i vojnicki asov, sto nam je ostalo kao nasledje od Specnaz jedinica cija je to glavno "hladno oruzje".
[ Black_eyed @ 06.10.2005. 08:40 ] @
Idi u klinc sa njim! Sto pre smanjis rastojanje izmedju tebe i njega to ce krak sile sa pajserom biti manji a i teze ce te udariti kada mu stojis na 20cm. Naravno, tu onda imas mogucnost da ga munes glavom ili jos bolje kolenom u mu*a.
Glavno je da mu smanjis manevarski prostor....
[ Java Beograd @ 06.10.2005. 08:55 ] @
Poslušaj savet što će ti čiča dati:
Ako te napadne ulična baraba - beži, beži, beži. Ja sam lično gledao kako komšija, bivši reprezentativac u Tekvondo-u odličan borac (ali sportista) dobija batine na semaforu. Zašto ? Za svakog "normalnog" je takva situacija stresna, i ma koliko mi, zavaljeni u fotelji, ili ispred ekrana monitora mislili da možemo da eskiviramo ili zadamo protivudarac - mi to ne možemo. Za nekog, ko se svaki dan tuče na ulici ovo nije stres, već normalna, svakodnevna situacija, koju je mnogo puta doživeo i rutinirano će da "odradi" i ovaj put. Povrede koje može da nanese sa samo pitanje njegove agresivnosti i vaše gluposti da se uhvatite u koštac sa takvim likom. Naravno, ništa nije crno-belo, sve je moguće, ali najbolji savet je -beži !
[ spartak @ 06.10.2005. 09:58 ] @
Java je u pravu 101%
Sportska borba u kontrolisanim uslovima koji podrazumevaju odredjene uniforme, pravila, podlogu, prisustvo sudije, samo jednog protivnika i slicno - nema nikakve veze sa svakodnevnim borbenim situacijama.
[ S_Kid @ 06.10.2005. 10:09 ] @
Poslusajte reci velikog master Spartaka!
[Ovu poruku je menjao S_Kid dana 06.10.2005. u 11:11 GMT+1]
[ berserk @ 06.10.2005. 13:12 ] @
Citat: Java Beograd: Poslušaj savet što će ti čiča dati:
Ako te napadne ulična baraba - beži, beži, beži.
Citat:
...samo pitanje njegove agresivnosti i vaše gluposti da se uhvatite u koštac sa takvim likom.
A shta ako se nalazi u bezizlaznoj situaciji(nema gde da bezi,josh 10 mandova oko tebe,itd.)?
Da stoji dok ga lome?!
Ako je velika verovatnoca da cesh biti pretuchen,onda im pokazi zube(samo pazi da ti ih ne polome )!
p.s.
U takvoj situaciji sam se nashao 2 puta.
Prvi put,neki Rom koji je hteo da mi otme telefon!Sa nogarom od kuvane bukovine!
Zube je ostavio na podu!
Drugi put sam takodje pokushao na istu caku,ali zakachio(bolje reci otkinuo) me je po zglobu(zglob je naprs'o,nije bio polomljen)!Sreca je bila, da je to bio jedan od onih malih ulicharskih PACOVA-koje oduva vetar!O5 ista fora!Ovome je nosina(PACOVSKA) otishla na stranu!Medjutim doshli su njegovi "drugari"(tri drugara preciznije) i ispomerali mi bubrege!
pozz
EDIT: pravopis
[Ovu poruku je menjao berserk dana 06.10.2005. u 14:26 GMT+1]
[ Zaratustra. @ 06.10.2005. 13:24 ] @
Pa ja mislim da je stvarno najbolja opcija da ako uspes da izbegnes udarac da se bacis na njega, smanjis rastojanje i da pokusas da ga oboris i onda sta bude ....bice :-)
[ berserk @ 06.10.2005. 13:30 ] @
Ne, najbolje je da u tu situaciju uopshte ne upadnesh!
Druga solucija je shtrafta preko plota!
Treca je razgovor!
Chetvrta je borba!
pozz
[ pajaja @ 06.10.2005. 13:45 ] @
Molim da prestanete sa pisanjem gluposti [ posebno se odnosi na korisnika : Pyotr the Velikiy ] , ako nemate sta da kazete pametno, nemojte nista da pisete.
[ flylord @ 06.10.2005. 14:01 ] @
Ja se pridruzujem kolegi moderatoru: Blago onome ko nema sta da kaze ali ipak cuti! Poslusajte ovaj savet. Ukoliko odredjeni korisnici budu nastavili po svome, bicu prinudjen da trazim da se prema njemu poostre mere. Mislim da stvarno nema smisla da oba moderatora na istoj temi reaguju sa upozorenjem. Ja sam se poslednji put oglasio na ovoj temi za ovo.
[ Zikka @ 06.10.2005. 16:52 ] @
Oceni na brzinu situaciju. Kao prvo moras da izbegnes udarac. Dok to radis vidis da li je slabiji od tebe ili da li ih je vise . Ako je sve nepovoljno po tebe jednostavno pobegnes. I to bezis sto dalje od malih ili slepih ulicica tamo gde ima dosta ljudi. nije dovoljno i da samo bezis moras i da malo pustis glasa od sebe. E sada ako je situacija takva da nemas gde da pobegnes onda im lepo das sve sto potraze (sat, novcanik, ...) jer ce ionako oni to sami da uzmu. Popamtis im lica i pravo u SUP. Ljudi koji to rade su sitne jajare i njih policija hapsi cesto i lako.
[ Force @ 06.10.2005. 17:51 ] @
Jedini spas ti je da se ti zaletis na njega i da mu ne das da krene pajserom ili da bezis.Ako je u pitanju noz,tu bezi odma bez razmisljanja.Tesko da ove borilacke vestine pomazu u ovo nase vreme,gde se svi sibaju sa onim sto im se nadje pored ruke(cigla,stangla,noz).Moj savet ti je da ne dolazis u takve sukobe i trudi se da izbegavas takve likove.
[ S_Kid @ 06.10.2005. 19:32 ] @
Cenim da te sitni dzeparosi nece napadati na taj nacin jer njima je cilj da te opeljese a ne da ti razbiju njusku... Po meni, najveci problem je sa obesnim budalama koji se tuku samo da bi se tukli, znaci prolazis negde i pijane/drogirane ili sasvim strejt budale te iscimaju. U poslednjih par godina u Beogradu je sve vise ovih slucajeva...
Cudo jedno kad te popuca adrenalin kako ti noge dobiju vetra... :)
[ Milos Dedijer @ 06.10.2005. 22:50 ] @
Pa meni licno u takvim situacijama strasno su koristile moje dugacke noge... Sa svojih 196 i nogama od 100 nisam za sada imao problema da odbijem takve napade jakim udarcem u predeo grudne kosti ili pak nize ako se radi o nekom spretnijem napadacu... naravno ovo ne radi kod duzih predmeta poput u prvom postu pomenutog pajsera(p.s. Radilo kod pendreka )... E sad ako nemate moju visinu onda bi trebalo da imate brzinu i ne bi trebalo da vam pretstavlja problem da eskivirate udarac a onda iskoristite vreme dok napadac pokusava da "ukroti" svoj pajser...
Al najpametnije:
STAY OUT OF IT IF U CAN
Gledao sam tone takvih tuca i primetio sam samo da ljudima treba oko 3-5 sekundi da uoce da ne koriste svoje noge ako su im pokreti rukama onemoguceni... Strasna stvar! Gledam dvojicu jedan krenuo na drugog ovaj mu uhvatio ruke i samo se gledaju par sekundi dok se neko od njih ne seti da postoje i noge...
Citat: S_Kid: Po meni, najveci problem je sa obesnim budalama koji se tuku samo da bi se tukli, znaci prolazis negde i pijane/drogirane ili sasvim strejt budale te iscimaju.
Pa da, pijani manje vise... Ali ljudi koji su isfrustrirani i nezadovoljni sobom su glavni problem! They just want to fight their way...
Evo kod nas u Cacku lik sa kojim cesto visim je prvo u jednom lokalu izbo decka nozem u ledja a nakon 30 dana(15 dana zatvorske kazne i pusten na uslovnu) je u lokalu u kome se nalazilo 200 ljudi pucao u lika, relativno iz cista mira. E finta je u tome sto je taj lik glup, slab i ruzan. I eto kako izbacuje svoju frustraciju!
A pandurima je da iz stanice dodju u centar(nekih 200m) trebalo oko 15 minuta... Da stvar bude gora...
A i pravosudje je krivo...
Kada lik koji skace jednom decku po vratu na moje oci nekih pola sata, dok ga njegovi ortaci brane od normalnih ljudi koji pokusavaju da ga zaustave, sutra dan biva pusten na slobodu kao da nista nije uradio. A decko kome je skakao po vratu je ostao delimicno nepokretan...
Ma muka mi je vise!
[ Java Beograd @ 07.10.2005. 07:41 ] @
Citat: S_Kid: Cenim da te sitni dzeparosi nece napadati na taj nacin jer njima je cilj da te opeljese a ne da ti razbiju njusku... Po meni, najveci problem je sa obesnim budalama koji se tuku samo da bi se tukli, znaci prolazis negde i pijane/drogirane ili sasvim strejt budale te iscimaju. U poslednjih par godina u Beogradu je sve vise ovih slucajeva...
Cudo jedno kad te popuca adrenalin kako ti noge dobiju vetra... :)
Sasvim tako. Sitnim džeparošima je majka Bežanija. A u vezi obesnih: pre oko 4-5 godina, tokom proleća, moj ortak šeta stazom oko Ade, u susret mu dolazi grupa od ok 4-5 i iz čista mira, dakle nisu se ni očešali ramenima, ništa, ali nije ih ni pogledao, pričao sa ribom najnormalnije, i dobije pesnicu u sred lica ! Posle ih navatali panduri i lešili neko vreme pošto su tako, iz čista mira, nokautirali nekolicinu tog dana na Adi.
[ Stefano @ 07.10.2005. 22:28 ] @
Citat: Java Beograd:pre oko 4-5 godina, tokom proleća, moj ortak šeta stazom oko Ade, u susret mu dolazi grupa od ok 4-5 i iz čista mira, dakle nisu se ni očešali ramenima, ništa, ali nije ih ni pogledao, pričao sa ribom najnormalnije, i dobije pesnicu u sred lica ! Posle ih navatali panduri i lešili neko vreme pošto su tako, iz čista mira, nokautirali nekolicinu tog dana na Adi.
Najezio sam se od ove price...tek kada sam procitao da je bilo pre 4-5 god malo mi je laknulo,mada da budemo iskreni to moze i sada da se desi,mislim da se broj budaletina na ulicama naseg grada nije smanjio.Ne mogu da shvatim da nekog iz cista mira nokautiraju i to jos dok seta sa ribom.
Ja nemam mnogo iskustva sa tucama,ne znam da li je to dobro ili lose,ali jedno me je kostalo zgloba.Naime bio sam jos u osnovnoj skoli,i secam se drugara je poceo da maltertira neki stariji lik od nas,ja kao najkrupniji sam krenuo da ga branim i to odmah zestoko,mislim nalupao sam ga,i jos pride bacio u neke koprive koje su bile tu pa se sav ozario(bilo je leto).Posle jedno nedelju dana,lik me je uhvati dok sam picio basket.Bilo je ono u fazonu,a sta ces sad! bio je sa ortacima,lik je ocigledno bio mnogo iskusniji od mene u sibanju 2 puta me je sapleo(toga se secam jedino) i ode rucni zglob!Ruka u gipsu mesec dana.
U sutini u osnovnoj i srednjoj sam bio mirno dete i nisam se tukao mnogo,eto mozda je i ovo kad su mi slomili ruku bilo presudno..
Ali ovako,moj burazer je za razliku od mene mnogo iskusniji,najvise sto se tice navijackih tuca(nebitno za koga navija da se diskusija ne bi prenela u drugu temu).
Njega sam bas pitao kako reagovati pred samu tucu,kad vise ne moze da se izbegne.Dakle one filmske fore,tipa gurkanje zaboravi.
On kaze da na tuci jedan na jedan je najbolje krenuti istovremeno pesnicom i kolenom(nogom),i to biti sto blizi.Mozda nisam dobro objasnio,mislim on je to simulirao na meni,pa sam video kako to izgleda otprilike.Takodje slobodno se tuci "kurvinjski" kako on kaze,tj udarati u najosetljivije delove tela(tipa nos,muda),jel neprijatelja "moras da slomis".
E da,recimo njih nekoliko ortaka imaju foru,posto da ne bi rizikovali da im murija nadje nozekalje,oni koriste kaiseve od pantalona u tuci i to znaci onaj metalni deo(po mogucnosti sto masivniji da zaboli).E kaze da je to neverovatno efikasno,e sad koliko je primenjivo kad moras na brzinu da vadis kais ne znam...
Sto se tice tuca po diskotekama njih bi bilo najbolje izbeci,zato sto kad interventna upadne u tucu,oni ne biraju koga biju pendrecima,tako da moze da nastrada i onaj koga su tukli.A obezbedjenje u diskotekama je prilicno indiferentno,tj.za njih su krivi svi koji su ucestvovali u tuci!
ja se nadam da ce ovakvih problema biti sve manje,ali pitanje je koliko je to realno nadanje.
[Ovu poruku je menjao Stefano dana 07.10.2005. u 23:37 GMT+1]
[ berserk @ 07.10.2005. 22:50 ] @
Citat: Stefano:,oni koriste kaiseve od pantalona u tuci i to znaci onaj metalni deo(po mogucnosti sto masivniji da zaboli).E kaze da je to neverovatno efikasno,e sad koliko je primenjivo kad moras na brzinu da vadis kais ne znam...
Prva pomoc!Uvek dobrodoshla brnjica od kaisha! :D
pozz
[ Floyd @ 08.10.2005. 12:50 ] @
Kontam da ne mozes znati sta ces uraditi u toj situaciji. Jednostavno te adrenalin ponese pa kako zavrsi, zavrsi...
[ vertex @ 08.10.2005. 13:01 ] @
ja ne mogu da delim savete, kad god sam se nashao u takvoj situaciji dobio sam batine
[ Fuzz @ 08.10.2005. 15:02 ] @
Ako baziras svoju odbranu na osnovu saveta sa foruma, velika je sansa da ces poginuti. Zato, bezi.
[ privrednik @ 08.10.2005. 21:03 ] @
Ako nisi jaci i brzi u tuci ,budi brzi na nogama,ako nisi ni to ,budi lepsi i pametniji ,pa se lepo -izvini.Em je kulturnije ,em je prakticnije.A,sto se tice sujete,pa,ona moze i da saceka.Kazu italijanski mafijasi da se osveta najlakse ispija kada je hladna i bistra glava.Malo Cikaske skole i Beckih manira ,nece manjkati.Salim se ,naravno...
[Ovu poruku je menjao privrednik dana 08.10.2005. u 22:03 GMT+1]
[ JimRainor @ 09.10.2005. 13:10 ] @
upotrebi OVO :)
www.realultimatepower.net
[Ovu poruku je menjao JimRainor dana 09.10.2005. u 18:46 GMT+1]
[ privrednik @ 10.10.2005. 08:05 ] @
Mozda ovde nadjes nesto http://www.realaikido.org/ .Pogledaj pod "Video"...
[ privrednik @ 10.10.2005. 08:17 ] @
Ili potrazi na nekim od sajtova sa ovog spiska http://www.freeb92.net/link/index.php?view=1380 .Samo nemo` da te neko "isfleka" dok ti ovo izcitas i pregledas.Ovo je samo u "edukativne svrhe".
[ ghost2k3 @ 10.10.2005. 08:42 ] @
Nema tu neke posebne odbrane, bilo da je pajser, mocuga, noz, ili bilo kakav u toj situaciji opasan predmet. Veoma velika verovatnoca da ces dobiti po "glavudzi", ali uvek postoji odreden procenat koji se nekako izvuce. To sto se vidi u filmovima su su ciste gluposti. Drug mi je pricao kako je jedan prekaljeni specijalac iz Izraela (mislim da je nas covek, a otkud iz Izraela nemam pojma), demonstrirao obicnoj vojsci odbranu od noza. I tu je on bacakao vojksu tamo amo, dok se nije prijavio jedan lik od 190+ i 150 kila. Kog ovaj nije mogao da okrene ili sta vec, i u svojoj nemoci srusio ga na sebe. Posle je komentarisao kako to ne moze tako, on je jako debeo, mora da smrsa, bla bla ... :))
[ despotbg @ 10.10.2005. 11:38 ] @
Ja sam licno gledao kako covek lema 6-toricu ljudi. 6 skin hedsa svi od 80-120kg. Doduse samo je 4-ricu lemao dok su ova dva pobegla po gradu pa ih je on jurio. Imao je samko jednog druga da mu cuva ledja ali se on nije ni tukao bio je samo ko ja nemi posmatrac.
imam jedan dobar snimak tuce ali je veliki oko 3mb ne znam kako da ga okacim
Jeli ima da se skine neka muzika sa www.realultimatepower.net nikako da nadjem.
[Ovu poruku je menjao despotbg dana 10.10.2005. u 12:40 GMT+1]
[ Mister Big Time @ 12.10.2005. 03:05 ] @
Ovo pitanje mi zvuci kao ono "mirko pazi metak"
Mislimm... sto neko rece na pocetku teme prvo gledaj da sebe ne dovedes u takvu situaciju. Ako te vec neko juri pajserom.. khm... mozda si i zasluzio? Mali je procenat da bas slucajno naletis na neku budalu koja ide ulicom sa pajserom u dzepu i snima koga ce da mlatne po tintari "na lepe oci".
[ biber021 @ 12.10.2005. 09:37 ] @
[ camp @ 12.10.2005. 16:25 ] @
izbegni, blokiraj mu ruku i udri ili lomi delove tela, e sad kako... uci neku korisnu borilacku vestinu koja radi i upadaj u takve lakse situacije cesto pa ako prezivis nesto ces nauciti i onda posle upadaj u teze, itd, sigurno ces nauciti i dobiti fizicke mogucnosti, samo ako ti ne smeta da radis na tome, itd...
[ salec @ 16.10.2005. 03:10 ] @
Pridruzujem se apelima za mir i sport (sprint ili streljastvo). Ovo sto sledi koristite iskljucivo na svoju sopstvenu odgovornost, ja nisam nikakav strucnjak niti imam iskustva, znaci ako su lagali mene...,
U cuvenom (zloglasnom?) "anarhistickom prirucniku" pod "kako ubiti nekog golim rukama" (nije bas tako kako zvuci - odnosi se na ocajnicke slucajeve kada ti je zivot trajno u opasnosti od napadaca, npr. umlacivanje u zatvoru i slicno) izmedju ostalog (sto ne smem da napisem) pise i to da pre otpocinjanja konacne biti-il-ne-biti akcije moras jednom glasno zavristati iz sveg glasa, "kao da te kolju" (cuj, "kao"), jer se time aktiviraju sve rezerve snage u organizmu i uzima dodatni kiseonik, a osim toga to zbunjuje napadaca i privlaci paznju eventualnih spasilaca, ili makar svedoka...svako se nada da ce ga makar zakon osvetiti. Logicno bi bilo da pomaze i za brze trcanje, ako ta opcija postoji...
Sto se tice konkretnog pitanja/napada, ako se vec poslusa instinkt i "podmece ruka" (u originalnom predlogu, svesno zrtvovanje ruke ne spasava, samo na trenutak odlaze udarac po glavi, jer samo si potom nesposobniji da odbijes sledeci napad), onda blok mora da padne na clanak ili podlakticu ruke koja drzi pajser, nikako na sredinu ili kraj (vrh) pajsera. Istovremeno sa blokom, druga ruka mora da ide na lice (prsti-oci ili pesnica-brada ili dno dlana - koren nosa) ili grkljan (udarac poluispruzenim prstima), ali ne razmisljati mnogo o i ne zadrzavati paznju na tome, opasnost je pajser(!!!), kontranapad sluzi samo da pomete napadaca na trenutak, da pokusas da ga razoruzas koristeci obe svoje ruke. Naravno, sve to vazi samo ako ruka sa pajserom jos nije prosla tacku nagiba od oko 60 lucnih stepeni (45 stepeni je vec pun napad!). Ako je udarac u zamahu, odskoci ili padni unazad (kolut nazad!), kasno je za sprecavanje, nego pokusaj ponovo pri sledecem napadu.
Vrebaj trenutak kada promasi (nadaj se!), tada je izlozen. Zgrabi ga za manzetnu rukava (nikako za ruku) ruke sa pajserom i cimaj se sa njim. Ako treba, malo ga okreni, pritegni, da se ne bi zarozao do lakta, jer bi mu onda ruka bila kao slobodna, a osim toga, malo ce mu utrnuti saka. Dok ga drzis, odmah napadaj nogom, u lice, jaja, rebra, bubrege, ne dozvoli mu da se smisli da uzme pajser drugom rukom! Svojom drugom rukom uhvati pajser blize vrhu i okreni ga kao polugu i bez napora ces ga uzeti. Onda mu ga daj :D, malo po celenci (nemoj da ga ubijes! ... ali neka misli da hoces) pa zatim ne stedi po ruci koju drzis, po laktu, ramenu, a ostalo kako hoces :). U svakom slucaju onesposobi ga za pokusaj preotimanja prednosti (pajsera).
Ima i ona (rizicna! ...ali neocekivana) fora sa brzim skupljanjem u lopticu pravo ispred nogu napadaca u trenutku (ali tajming mora da bude tacan) kada je zamah vec krenuo - da bi preleteo preko tebe. E, sad, napad stapom (pajserom) uvek ide sa srednje (do vece) distance, pa u svakom slucaju moras da krenes prema njemu.
[ Abstract @ 17.10.2005. 15:24 ] @
Mislim da pochnensh da bezish definitivno nije najbolje reshenje, shta ti ima da se plasish nekog nadrkanog debila koji ima cakiju u ruci, cak i ako nisi izazvao nekog lika moze da ti se desi da te debili napadnu, tuzno je shto se sve vishe i vishe ljudi opredeljuju za ovakav nachin "zarade", ondosno stalno se to deshava i shto bi ti svaki put bezao? Najjednostavniji udarci su u stvari kombinacije odnosno udarac u odredjena mesta i saplitanje pa onda dalje onesposobljavanje, odnosno ako je lik 3 puta veci od tebe definitivno mu se necesh priblizavati, uvek su naravno najbolje udarci u glavu oni najvishe zbune protivnika pogotovo u nos i ispod brade tu se i oni "najiskusniji" fajteri izgube posle toga idesh neku polugu ili kosenje, bilo shta shto bi ga onesposobilo od dalje tuche, veruj mi nije uopshte potrebno da si neki baja da bi to uradio ja sam nosio naochare 5 godina pa sam se shibao ko lud. No da ne idem od teme, konkretno na ovom primeru trzish prvo jel ima neshto u blizini (jbg nadji neku ciglju) ali retki su pajseri, najcesci su nozevi ne bi verovao koliko ima tehnika za savladjivanja protivnika koji su veoma efikasni, poseti neki aikido ili dzudo trening svi su uvek otvoreni za javnost tako da mozesh slobodno posmatrati i "kupiti" tehnike Ako te stvarno interesuju principi i nacini odbrane pochni da trenirash neku borilachku veshtinu.
[ Holocen @ 20.10.2005. 16:58 ] @
Jednog mog prijatelja grupa likova je prebila pred publikom bez ikakvog razloga.
Ako vec izlazite na splavove i u klubove podrazumeva se da morate imati jaka ledja.
U kaficima je opustena atmosfera. Savet svima koji dodju u dodir sa vise neprijateljski raspolozenih osoba: TRCI!!!
[ zveckoo @ 20.10.2005. 17:50 ] @
Trcati... trcati i samo trcati....
A koliko sam primetio jedan drugar je koristio jos socniju taktiku cvilio je i molio je kao pickica samo da nebi dobio batine.
A posle par dana tako se osvetio oveme koji ga je napao. Uglavnom napadac je nakraju osto bez posla, razbili su mu kola....
[ ghetto superstar @ 20.10.2005. 20:37 ] @
@ zaratustra
bez uvrede, druze ti si dosao na forum da ti neko da savet kako da se odbranis. to ti je kao da si pitao da ti neko objasni kako da *ebes. sve sto su ti ljudi teoretski napisali je istina ali ti u stvarnosti nece pomoci ni malo.
konkretno, otidji na kurs samoodbrane, treniraj (bilo koji borilacki sport), vezbaj u teretani... nista od ovoga ti nece garantovati sigurnu odbranu ali ce ti sigurno znaciti vise nego svi nasi saveti ovde.
[ Marko_L @ 21.10.2005. 18:38 ] @
U bilo kojoj situaciji u kojoj može doći to tuče, najbolje oružije je mozak i hladnokrvnost.Prvo pokušati diplomatski pristup, a ako to ne pali, onda proceniti situaciju i prema tome reagovati.No u 90% slučajeva, povlačenje je najbolja opcija (naravno, podrazumeva se da ne braniš svoj posed ili nešto slično).
edit: sredjivanje teme
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 22.10.2005. u 13:26 GMT+1]
[ Shadowed @ 21.10.2005. 19:14 ] @
Kod tog napada pajserom postoje dve varijante: Iznenadi te (nisi ga odmah video, mnogo je brz i sl.) ili primetis na vreme. Ako te iznenadi i uspe da te udari verovatno vise neces nista ni moci da preduzmes. Ako te ne iznenadi, najbitnije je da izbegnes taj prvi udarac jer ce mu to poremetiti ravnotezu i dace ti priliku da uzvratis. Bezanje ne vredi jer te moze tim istim pajserom i gadjati (sto moze biti gore od obicnog udarca). Sad, kako ces da mu uzvratis, mnogo zavisi od situacije tako da ne vredi mnogo pisati o tome ali najbitnije je da izbegnes taj prvi udarac.
edit: sredjivanje teme
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 22.10.2005. u 13:28 GMT+1]
[ privrednik @ 26.10.2005. 21:12 ] @
Vidi ovde http://www.videotiger.com/streetfightervideo.shtml .Ima tu jos nekih varijacija na tu (i slicnu)temu.
[ Ilic Igor @ 26.10.2005. 23:48 ] @
Pištolj može da reši stvar ako promaši sa pajserom.
[ dezintegrator @ 21.11.2005. 11:19 ] @
Mislim da je '91 proshla i da ima sve manje morona koji potezhu pajser... Mislim,
potegao ga je jednom, pa drugi put, pa je treci put izbushen... Moroni kratko
zhive... A i svako u ovom gradu ima tatu, mamu, brata, drugare, shipku, pishtolj,
bombu, brze noge...
E sad, shta raditi? Ako si u strahu od takve situacije + losha iskustva, imash
vrhunskih spravica u vidu paralizatora (po meni mnogo delotvornije od suzavaca
i slichnih stvari)... Imash varijantu treniranja nekog sporta (mada je glupo da ti
jedan mali strah od jedne male apstraktne situacije bude motivacija)...
Ako vec dodje do s... onda vec priroda i adrenalin uzimaju stvar u svoje ruke...
Meni bi lichno najbitnija stvar bila da ustanem kasnije. Nema nicheg sladjeg nego
da posle dan/mesec/godinu/pet/deset smradu na koshutnjaku sipash kiselinu u ochi
i pishkish mu po faci...
Uzgred, trenirao sam box dve godine... Mislim da je to jako delotvorno u ovakvim
situacijama chak i kad je pajser u opticaju. Za box mogu posvedochiti, za ostale sportove ne. Mislim da je bilo kakav oblik tuche sa oformljenim boxerom (pod "oformljenim" mislim na choveka koji vishe nije pochetnik - nauchio je osnove
udarca, odbrane i kretanja) unapred dosadan... E sada poshto ovde ima neistomishljenika da obrazlozhim tezu... Ceo box se svodi na brzinu. Kad si proshao teoriju, pochinju sparinzi i rad sa fokuserima. Tada se uchish da reagujesh u delicu
sekunde. Dovoljno je da suparnik na trenutak pomeri lakat i tvoja ruka je vec na
putu ka njegovom stomaku. Dovoljno je da samo na trenutak spusti svoju desnu
ruku kad udara levi direkt (klasichna greshka koja se javlja kod svih) i ti vec imash
poprilichno veliku shansu da ga oborish. Zashto ovo pricham? Pa zamislite lika
koji se recimo 4 godine cima na treninge... Ajde da kazhemo prva godina "teorija"...
On tri godine, pet puta nedeljno juri te SEKUNDE... Reaguje na svaki "pomerajchic" svog protivnika... I ti se zalecesh na njega? Pa dok ti zamanesh pajserom, on ce imati vremena da popije kafu, popushi pljugu, istushira se i stigne da te obori dok pajser josh putuje...
[ commissar @ 21.11.2005. 12:23 ] @
I sveto pravilo: kad god si u situaciji da dobijes batine od jednog ili vise likova, a ne mozes da se odbranis niti da pobegnes, ni slucajno nemoj pasti na zemlju
:D
[ fanfon @ 21.11.2005. 14:22 ] @
Koliko mi je poznato, u tim situacijama bas treba pasti na zemlju. U podsvesti onog ko negog tuce je cilj da ga srusi, ponizi ili vidi ispod sebe. Ako padnes pre ce prestati nego ako stojis. Ako namerava da te ubioje uradice to bilo da lezis ili da stojis, ali ako samo hoce da te propusti kroz sake, onda ce pre prestati ako lezis. U svim tucama koje sam gledao nijena se nije zavrsila drugacije nego sto sam opisao.
[ commissar @ 21.11.2005. 23:48 ] @
Mozda si i u pravu, ali isto tako u podsvesti nekog agresivnog lika/likova moze biti i jaka zelja da te npr. sutne u facu sto jace moze ili da ti skakuce po lobanji u nameri da ti izlomi i slusne koscice i sl. Jos ako tad nosi i martinke - sta ``s lepse od toga ;)
Ja licno ne bih proveravao tacnost tvoje tvrdnje, a ti - ako zelis, slobodno proveri.....
Mozda si video dosta tuca, ali neke nisi video.
[ Buum @ 22.11.2005. 08:28 ] @
Da bi se odbranio, moraš da postaneš NINJA! <--- Obavezno pogledajte!!!
[ spartak @ 26.09.2007. 16:45 ] @
Kome je do ozbiljne price na ovu temu, dobro dosao je na www.borenje.info
[ skymobile @ 28.09.2007. 01:07 ] @
Ako se vec nadjes u takvoj situaciji, najbolje da si savladao koliko-toliko neku vestinu samo odbrane. Noz moze da bude pogubniji po tebe, jer ne znas koliko je on spretan da se odbrani od noza. Pistolj je jako gadna solucija, jer mozes nayebati zbog toga sto ga neovlasteno posedujes/nosis, ali ako je situacija da stradas ti ili on, onda bolje on, jer "sa Bara se niko ne vraca" (c) Zabranjeno pusenje. Bio sam u situaciji da lika napadnu 4 momka u Budvi zbog ko zna cega, a bili su u prilicno alkoholisanom stanju i krenu na njega svi, jedan sa nozem, jedan sa onom kineskom palicom sto se izvlaci, druga dvojica nisu imali nista, sa namerom da ga "odvoje od zivota" Cova mrtav hladan izvadi pistolj, pred 20 svedoka.Ovi se sledise, stadose i ni makac. Kaze lik, 'ajde da vidimo ko je pichka, ili ja ako ne pucam ili vi ako ne krenete? Momci se tako syebano povukose, za par sekundi, nigde ih nema...
[ fanfon @ 28.09.2007. 09:09 ] @
Danas se u kaficima vise i ne tuce vec ko hoce da te napadne taj te odmah gadja casom, flasom ili pepeljarom. Pijani klinci prvo dohvataju flasu i gadjaju s njom pravo u glavu bez trunke prethodnog razmisljanja. Gledao sam par puta u skorije vreme. Cak se ne libe ni da udare flasom lika za kog znaju da bi ih ubio na mestu i koji je od njih stariji 15 godina. Toliko znaju biti pijani...
[ ~Vojvoda @ 28.09.2007. 11:36 ] @
Govori glasno i nosi psa sa sobom...
[ qazqaz @ 28.09.2007. 20:23 ] @
Aaaaa koji ste vi forum lurkeri. Digli ste temu staru 2 godine.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|