[ netoff @ 10.10.2005. 14:51 ] @
Da li prijavljivanje za gren card loterry(ili kako se već zove) može u budućnosti da mi smanji šanse da dobijem neki drugi tip vize, tipa studentska, turistička, etc. Postoji li mogućnost da me odbiju obzirom da sam im pokazo svoje namre da ostanem i živim u usa?
[ berserk @ 10.10.2005. 17:59 ] @
Citat:
netoff:Postoji li mogućnost da me odbiju obzirom da sam im pokazo svoje namre da ostanem i živim u usa?

Bolje da se pitash postoji li mogucnost da te prime,jer je to sve jedna VELIKA farsa!

pozz
[ berserk @ 11.10.2005. 02:15 ] @
Prouchi malo ovo : http://www.elitesecurity.org/t...encardserbia-com-Cista-PREVARA

[Ovu poruku je menjao berserk dana 11.10.2005. u 03:29 GMT+1]

edit: izbacen flame

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.10.2005. u 23:17 GMT+1]
[ igors @ 11.10.2005. 07:42 ] @
Ja znam najmanje troje ljudi koji su otisli u Ameriku tako sto su dobili zeleni karton na lutriji. A u gore pomenutoj diskusiji se samo raspravlja o tome da li su agencije koje rade prijavljivanje za lutriju prevara ili ne - u to ne ulazim.

edit: pravilo br. 7
edit: izbacena uvredljiv deo teksta

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.10.2005. u 23:18 GMT+1]
[ Jagnjeca brigada @ 11.10.2005. 07:49 ] @
Kada pocinje prijavljivanje za sledece izvlacanje?

[ milanche @ 11.10.2005. 08:26 ] @
Green card lottary NIJE prevara - ogroman broj ljudi je zelenu kartu dobio bas tako.

Posle vencavanja sa americkim drzavljaninom, to je najkraci put da se zelena karta
dobije - najprostija je procedura, najmanje zezanja, najmanje problema.

Drugi je problem, doduse, sto gomila kojekakvih firmi ulece sa ponudama da vas
prijavi a da pritom platite. Ne nasedajte, ova procedura je (bar do sada bila) potpuno
besplatna.

Ko planira da dodje/ostane u USA neka obavezno igra green card lottary.
[ crews_adder @ 11.10.2005. 09:53 ] @
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html

Ko ne ume sam da popuni, ne treba ni da mrdne dalje od svog nosa.

I naravno da je besplatno, bilo i bice.
[ netoff @ 11.10.2005. 10:17 ] @
Jel može neko konačno da odgovori na moje pitanje nisam pitao da li je prevara ili da li imam šanse.
[ narator @ 11.10.2005. 10:59 ] @
Nije farsa. Mene su izvukli pre 2 godine ali nisam otisao. Mnogi misle da sam budala!
[ crews_adder @ 11.10.2005. 14:12 ] @
@netoff:

Nije prevara i imas sanse. Svako ko ispravno popuni online forumlar i posalje prijavu samo jednom ima sanse.

Za pocetak kreni odavde.
[ noviKorisnik @ 17.10.2005. 18:39 ] @
Računam da bi ovo mogao biti dobar tekst na ovu temu... http://milos.srdjevic.net/blog/archives/zelena-lutrija-retro
[ whitie2004 @ 20.10.2005. 07:56 ] @
Pa verovatnoca prosle godine je bila 1 : 70 sto je mnogo vise nego da dobijes ulog na greb lutriji. Za mali mercedes ti treba mnogo vise srece ...

Inace netof jos ne dobi odgovor, a i tesko je predpostaviti sta Ameri rade sa ovim podacima. Mislim da su oni odavno u situaciji da imaju mnogo vise podataka nego sto ih mogu obraditi i tek kada ispadne neko sra**e sete se da su imali podataka na pretek ...

[ whitie2004 @ 20.10.2005. 08:03 ] @
Sto se tice racunice, ja ovo shvatam kao klasicnu lutriju ( pa tako se i zove ), i samo treba izabrati postenu kladionicu. U Americi ima dosta mesta gde se uz neki manji ulog ( treba se cenkati ), moze uz americku vizu vezano dobiti i avionska karta, i/ili garancija , kursevi ...

Ipak je sve to lutrija ...
[ Black_eyed @ 20.10.2005. 09:31 ] @
Izgleda da nije bas klasicna lutrija. Pre bi se moglo reci poludrigivani zreb. Naime, ukoliko imate visoko obrazovanje pogodnog fakulteta i jos par godina radnog iskustva nekako se desi da vas odmah izvuku....

[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 20.10.2005. u 10:37 GMT+1]
[ kobrejabre @ 20.10.2005. 10:05 ] @
Nemoj da pricas napamet. Znam dosta ljudi sa izuzeno visokim obrazovanjem koji nisu dobili, a, opet neki koje znam da su dobili imaju samo srednju skolu (koja je minimum za prijavu). Uostalom, nesto se ne secam da se detalji obrazovanja navode u prijavi. Nemoj da lozis ljude...

[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 20.10.2005. u 11:52 GMT+1]
[ kobrejabre @ 20.10.2005. 10:08 ] @
Citat:
whitie2004: i samo treba izabrati postenu kladionicu.

Kladionicu ne mozes da biras - postoji samo jedna, a to je imigraciona sluzba koja i organizuje lutriju. Sve ostalo su lesinari koji zaradjuju na neobavestenosti musterija.
[ sasas @ 20.10.2005. 10:21 ] @
Ontopic:

Jedan moj poznanik neposredno posle rata u bosni ('97) prijavio za zelenu kartu i izgubio. Posle par godina (2002) su se stvari smirile, on već imao super posao i rešio da ide turistički u usa. Pogađate, nije dobio vizu, obrazloženje: prevelik rizik da ostane u us jer je pre tražio green card. E sad, ako je on lagao mene, i ja lažem vas.

ss.
[ netoff @ 20.10.2005. 10:39 ] @
Konačno bar neki odgovor na moje pitanje. hvala. Sva sreća što se još nisam prijavio, ipak ću još malo da razmislim.

[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 20.10.2005. u 11:53 GMT+1]
[ Black_eyed @ 20.10.2005. 11:55 ] @
Citat:
kobrejabre: Nemoj da pricas napamet. Znam dosta ljudi sa izuzeno visokim obrazovanjem koji nisu dobili, a, opet neki koje znam da su dobili imaju samo srednju skolu (koja je minimum za prijavu). Uostalom, nesto se ne secam da se detalji obrazovanja navode u prijavi. Nemoj da lozis ljude...

[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 20.10.2005. u 11:52 GMT+1]

Slucaj je sa Dr.el.teh. sa 10-tak godina radnog iskustva u struci, ozenjen. Prijavio se reda radi i dobio. Slucajnost....moguce, samo ja u to ne verujem. Pitanje je samo da li si im potreban. Nisam rekao da im svako ko ima titulu da ide automatski, govorio sam o strucnjacima a to je ipak velika razlika.
[ milanche @ 20.10.2005. 16:56 ] @
Citat:
Black_eyed: Izgleda da nije bas klasicna lutrija. Pre bi se moglo reci poludrigivani zreb. Naime, ukoliko imate visoko obrazovanje pogodnog fakulteta i jos par godina radnog iskustva nekako se desi da vas odmah izvuku....

Sklon sam da verujem u ovo, sa velikim postotkom kada se radi o ljudima koji su vec
u USA na nekim vizama kao sto su F-1 (studentska) J-1 (exchange scholar), H-1B
(radna). Takodje, video sam slucajeve gde cela porodica dobije green card po nekom
osnovu a izvisi najstarije dete koje je prevrsilo starosni limit. Vec sledece godine, na
visa lottary taj (ne)srecko dobije green card, pa zaokruzi pricu.

Sto se tice ljudi van USA, mislim da nema nekog specijalnog profilisanja.
[ Zikka @ 20.10.2005. 19:45 ] @
Citat:
Black_eyed: Izgleda da nije bas klasicna lutrija. Pre bi se moglo reci poludrigivani zreb. Naime, ukoliko imate visoko obrazovanje pogodnog fakulteta i jos par godina radnog iskustva nekako se desi da vas odmah izvuku....

[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 20.10.2005. u 10:37 GMT+1]

To uopste ne mora da bude tacno. Moji kumovi su magistrirali (nesto u vezi hemije)7-8 godina , imaju dvoje male dece i svih ovih godina pokusavaju da dobiju greencard . Znaci ispunjavaju sve uslove ( zdravi su, nisu osudjivani, nisu ucestvovali u ratu,..) i nista. Sa druge strane moje komsije oboje sredjoskolci (propali taksista i medicinska sestra bez dana radnog staza ) dobili su iz prve. I na kraju moj drug iz osnovne skole (elektro inzenjer) i njegova zena ( gimnazijalka ) su dobili iz drugog pokusaja. Znaci nema pravila.
[ crews_adder @ 20.10.2005. 20:01 ] @
Citat:
Black_eyed: Slucaj je sa Dr.el.teh. sa 10-tak godina radnog iskustva u struci, ozenjen. Prijavio se reda radi i dobio. Slucajnost....moguce, samo ja u to ne verujem. Pitanje je samo da li si im potreban. Nisam rekao da im svako ko ima titulu da ide automatski, govorio sam o strucnjacima a to je ipak velika razlika.

A gde u formularu za GreenCard Lottery treba da se upise stepen strucne spreme i radno iskustvo?

Ja verujem da porodicno, tj. izbeglice npr. i slicno dobijaju green card samo u toj formi, ali ne na lutriji. To verovatno vazi i za strucnjake i za neke koji imaju bliske rodjake, obezbedjen posao u USA i sl., ali verovatno nemaju drugog osnova da im daju papire ili sta ja znam, pa su KAO "izvuceni" na lutriji. SIGURAN sam 100% da njih ne izvlace, tj. oni ne ucestvuju u zrebu, vec dobijaju van konkurencije.
[ Zikka @ 20.10.2005. 21:02 ] @
Interesuje me onaj deo oko tog garantnog pismaTreba sada jos i da pronadjem nekog ko bi mi dao garanciju. Sta ja tu mogu da uradim. Da li moze to da se izblefira. Da li bih mogao da ocekujem solidarnost od nasih koji su taj problem vec resili? Mislim i ti ljudi preuzimaju rizik. Sta radim ako sve prodje kako treba. Izvuku me sredi se nekako to garantno pismo . Odem u NY , sta onda. Dodjem na aerodrom i izadjem sa njega , sednem u autobus i odem u grad (NY). I sta onda? Sta za posao sta za smestaj ? Kako za posao. Koliko para treba da ponesem? Engleski govorim i pisem prilicno dobro. Da li ce da mi poveruju? Koliko cu da cekam do prvog posla? Da li se javljam nekome? Ali kao prvo kako do garantnog pisma ?
[ whitie2004 @ 22.10.2005. 08:22 ] @
>>Kladionicu ne mozes da biras - postoji samo jedna, a to je imigraciona sluzba koja i organizuje lutriju. Sve ostalo su lesinari koji zaradjuju na neobavestenosti musterija.

Ne, kladionica je mesto gde dajes pare i mozda dobijes vise ako pogodis neki ishod na koji ne mozes da utices. Reci za imigraciona da je kladionica je isto sto i reci to za Real iz Madrida.

Ako das 10 dolara i u slucaju pogodka dobijes avio kartu od 1000 dolara definitivno nije lesinarenje. A da ima lesinara koji nista ne nude - ima..
[ ghetto superstar @ 03.02.2006. 09:35 ] @
jel zna neko kad ce se znati rezultati za green card 2007 ciji rok za prijave je istekao negdje u decembru?
[ skundra @ 03.02.2006. 10:22 ] @
Sve informacije vezane za Dvlottery imas ovde:
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html
[ MaaSiWe @ 04.02.2006. 17:13 ] @
Kad ce biti sledece prijavljivanje?
[ Dragi Tata @ 04.02.2006. 17:27 ] @
Citat:
MaaSiWe: Kad ce biti sledece prijavljivanje?

Nikad. GC lutrija je ukinuta. Još uvek nije jasno da li će biti obavljeno izvlačenje za DV2007 za koju su prijave već primljene.
[ srdjee @ 04.02.2006. 17:47 ] @
A jel moze neki zvanican link o tome da je GC lutrija ukinuta ?
[ IvanR @ 22.02.2006. 22:34 ] @
ukinuta ili ne jos ne znam, ali ovi ludaci iz greencardserbia.com samo spamuju i spamuju.
prijave su davno poslate i zadnji rok je zavrsen,
a oni pisu prijavite se kod nas za GC ove godine?!
strasno...al ne vredi spamuju sve redom.
[ phatsa @ 11.08.2006. 09:42 ] @
Šta je konačno odlučeno za DV2008?

Da li će je biti pa da se pripremam polako, ili su je ukinuli?

Na netu nailazim na oprečna mišljenja, te jeste, te nije ukinuta.

Thx.

[Ovu poruku je menjao phatsa dana 11.08.2006. u 11:47 GMT+1]
[ markalauskas @ 11.08.2006. 19:16 ] @
Citat:
Nije ukinuta lutrija ali je house of rep usvojila h.r. 4437 ,a jedan od 25 amandmana je bio i ukidanje lutrije zanimljivo roll call na taj amandman je bio 273-148 znachi velika vecina je glasala protiv lutrije i ma koliko se to vama ne svidjalo u pravu jer argumenti za ukidanje lutrije su ogromantni ako cemo cisto da gledamo logiku argumente common sense .Ovo ipak nije postao zakon a po meni ni nece jer to treba da prodje senat a to nece proci 100% jer ovi ce zakachiti amnesty i guest workers provisions koji ce biti vraceni posle u house na odobrenje i guess what oni ce da blokiraju to so nothing gets done.DA rezimiramo lutrija nije ukinuta ZA SAD.

da je ukinuta to bi prvo pisalo ovde http://www.dvlottery.state.gov/ i ovde http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html
a za sta se pripremas? pa ne trcis maraton
[ phatsa @ 11.08.2006. 20:53 ] @

Rado bih ti odgovorio, ali je "malo privatno". Lakše bi mi bilo da trčim maraton ;)
[ SupermenX @ 21.08.2006. 11:46 ] @
Na usafis.org je jos uvek moguce se prijaviti za greencard.
Sad me zanima da li je to za 2008 ili sta vec, posto ne pise neki rok dokle se moze prijaviti, niti za tacno koju god. je.

Jos jedno pitanje, sta se dobija time? Drzavljanstvo ili samo iseljenicka viza, da mozes tamo da radis, sve sa soc.sec.number ali sa Srb. drzavljanstvom?