[ H@usto® @ 26.10.2005. 01:29 ] @
Daklem, sedeli moj drug i ja u parku, nesto pricali i pokusa on da iskljuci alarm na kolima. Medjutim nije uspelo, jer smo bili suvise daleko da bi uhvatio signal. I onda pocne pricu, kako mu je neki klinja pricao da to moze da uradi sa daljine, ali da pritom daljinski prisloni ispod brade, tako da dioda bude usmerena ka ocima ili da ga prisloni na slepoocnicu, takodje prema oku da bude okrenuta dioda, i da gleda u auto. Oboje smo poceli da se kidamo od smeha na to i on iz zezanja prislonio, pritisnuo dugme i uspeo da postigne to. Klinja je bio u pravu... Probajte i vi, funkcionisace sigurno.

A sad me zanima, u cemu je fora? Nikako ne mozemo da skapiramo. Neke magnetne sile ili sta?
[ dr.NPN @ 26.10.2005. 03:22 ] @
Aha. Vazi.

[Ovu poruku je menjao dr.NPN dana 26.10.2005. u 04:22 GMT+1]
[ Wega @ 26.10.2005. 09:39 ] @
je l' ovo trebalo da ide u temu "glasovi u glavi"?

lol
[ Shadowed @ 26.10.2005. 09:52 ] @
A onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

Trebalo je da isprobate stotinak puta sa i bez koriscenja "pomagala" i uporedite broj uspesnih i neuspesnih pokusaja.

Na vecoj udaljenosti je signal slab pa nekad uspeva, nekad ne.

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 26.10.2005. u 11:02 GMT+1]
[ Dr. Sachma @ 26.10.2005. 14:17 ] @
a mozda tvoj drug ima spec pojacivac ugradjen u oku
koji je pojacao signal iz daljinca
[ MileG @ 26.10.2005. 16:00 ] @
:o) pa jel moze neko lijepo da odgovori?
[ dr.NPN @ 26.10.2005. 18:06 ] @
Moze. Kakve veze imaju magnetne sile sa IC ili nekom drugom vezom?
[ bakara @ 26.10.2005. 18:08 ] @
@MileG
Pa meni se cini da je dobio bas lepe odgovore
[ markolazarevic @ 26.10.2005. 18:20 ] @
Jednostavno slucajnost.
[ H@usto® @ 26.10.2005. 21:46 ] @
Vidim, svi ste pametni. Ponasate se kao deca od 8 godina. Sad je fora podjebavati nekoga... Ma daaa!!!. Ako ti ovo pitanje vredja intelektualnost, zasto ga nisi zaobisao procitavsi ga, nego si gubio vreme odgovarajuci na neke decje budalastine? Odje..

Inace, nikako drugacije nece da reaguje, osim na ovaj nacin. Ali, ma koga sam ja nasao da pitam... - cast izuzecima!
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 26.10.2005. 21:51 ] @
Nesto nisam video ni jedan daljinac za alarm da ima diodu.. osim nekih meckinih koji imaju IC i naravno daljinac onda mora da bude 10-15 cm od brave da bi se otkljucao auto uopste tako da je ta prica smesna... mislim da vecina daljinaca radi na principu radio talasa koji se prostiru ravnomerno u svim pravcima nebitno dal gledas u daljinac , dal ti je on u dzepu ili u ustima... na malo vecoj (nazovi granicnoj) daljini bas kao sto neko rece nekad otkljuca nekad ne...
[ superbaka @ 26.10.2005. 22:33 ] @
da je stavio pod bradu macke pa da se odbije od "kristala" u oku, pa 'ajd nekako, a ovako, mislim da se malo nasalio sa tobom prethodno pritiskajuci drugo (neaktivno) dugme... a mozda je i slucajnost...
[ H@usto® @ 27.10.2005. 13:06 ] @
I nema diodu, malo sam se z. U pitanju je Honda i tako kao sto vi sada pricate, nisam ni ja verovao, dok nisam sam probao. Kako god da okrenem, prevrnem ili kako vec daljinac, nije hteo, osim ako ga ne stavim ispod brade. Ali, OK, svako ima svoja verovanja, a ja nisam tu da ubedjujem nekoga, vec sam hteo da podelim to sa ljudima i vidim komentare.
[ Deda_Mraz @ 27.10.2005. 13:31 ] @
H@usto® brate šta se nerviraš, vidiš da na ovom ES glavna fora je da se neko isporziva, ispljuje i iznapušava najstrašnije, bio ti u pravu ili ne !~?
Ja ti iskreno verujem za to jer sam probao na svojim kolima tako da nemoj previše da se obazireš na ljude koji ti govore da zavijaš šokoladice u foliju, da imaš glasove u glavi i tako to.

Molio bih moderatora da izbriše neprikladne komentare za ovu temu.
[ Wega @ 27.10.2005. 19:53 ] @
mozda bi mythbusters mogli da pomognu i rese ovu misteriju?

[ Deda_Mraz @ 27.10.2005. 22:52 ] @
Pa pozovi ih i pitaj. Ne vidim u čemu je problem?
[ H@usto® @ 28.10.2005. 00:38 ] @
Tako je to kada imas posao sa "dilejama". Mogu da verujem da vecina nije ni probala to, vec im sama ideja deluje nemoge. Ali ok, sta imam ja sa tim. Samo sam hteo da podelim to sa vama, a ne da budem tema omalovazavanja i tako to. Bitno je da ja verujem... i ti Deda_Mraze. Pozz za tebe!!
[ Zeljko_NS @ 28.10.2005. 06:42 ] @
Evo da se i ja pridruzim raspravi...
Probao sam i radi!!!!
Nemam pojma na koji fazon. Kad se direktno uperi, ne dolazi signal, ali kad se prisloni na slepoocnicu, proradi iz prve!

PS. I jos nesto...Probao je i drug sa naocarima. Njemu nije radilo, ali cim je skinuo naocari, uspelo je...toliko o tome :)
[ H@usto® @ 28.10.2005. 12:30 ] @
O tome vam pricam... :)
[ zaraza @ 28.10.2005. 12:49 ] @
e citam ovo smejem se i zamisljam gomilu likova na parkingu kako stavaljaju daljince na slepoocnicu, usta bradu i slicno :)))
[ kUdtiHaEX @ 28.10.2005. 21:44 ] @
Jos jedan vrhunski srpski pronalazak... :D
[ DrJekyll @ 21.11.2005. 14:32 ] @
Ako ti pri tom jos svetle oci crveno onda sigurno imas neke superpowers!
[ H@usto® @ 21.11.2005. 15:32 ] @
Citat:
zaraza: e citam ovo smejem se i zamisljam gomilu likova na parkingu kako stavaljaju daljince na slepoocnicu, usta bradu i slicno :)))

A zamisljas li mozda i sebe medju tim likovima?!

Evo jednog slicnog pitanja. Sada ja kazem: "Dobio sam sedmicu na Loto-u!"
Vi biste isto tako reagovali i spustali bi me, jer ne biste verovali. Zar nije tako? Stopostotno sam siguran da bi se sprdali, dok bi se ja kupao u novcu. Ali mene ne bi bilo briga sta vi mislite, jer ja znam da sam dobio i to mi je jedino vazno. E tako me nije briga sto se vi sprdate sa ovim, bitno je da ja znam da moze, a vi, ako se smejete, samo napred, nikome ne skodi. Samo cete ostati gluplji za jedan podatak vise u zivotu, zato sto izgleda nemoguce.

"So long suckers!!" :))))
[ s!c @ 21.11.2005. 20:03 ] @
Uh, jebate - tema zapoche sa guranjem kljucha za daljinsko otkljuchavanje auta u tjelesne otvore, a zavrshi sa Lotom i lovom.
[ ypow @ 21.11.2005. 20:12 ] @
Bato, ja prob'o, radi. Ortak prob'o, radi, a obojica se smejali i nismo verovali dok nismo probali. Drugo sto neko misli da je pametan pa "zna" da to ne moze da bude!
[ H@usto® @ 21.11.2005. 21:14 ] @
Ja temu nisam postavio da bih se raspravljao, vec eto, cisto da kazem sta smo otkrili i mozda se nekome svidi. Mada nije lose voditi diskusiju, ali ce sad neko reci: Da, ali oko cega mi to vodimo... He he! Ko proba, videce, pa ce se smejati sam sebi. Wew... :)
[ vaderru @ 27.01.2006. 12:09 ] @
I meni radi ali se pre toga uzmes belo koju crticu?!?!
A onda dodje i svemirski brod
[ zaraza @ 27.01.2006. 12:37 ] @
u svakom slucaju takav nacin otkljucavanja kola bas i ne spada u nesto sto se vidja svaki dan :)
[ salec @ 27.01.2006. 13:20 ] @
Nemamo dovoljno podataka za bilo kakvo objasnjenje, pa te molim da ucinis eksperiment naucnim tako sto ces da isprobas jos nekoliko stvari:

1. Ako daljinski drzis u visini ociju, ali neprislonjen na i uopste daleko od bilo kog dela glave
2. Ako uradis sve kako je opisano (prislonis), ali sa diodom okrenutom od ociju
3. Ako daljinski prislonis na neku vecu metalnu povrsinu (postavljenu u visini glave)
4. Ako ne gledas u kola (zmuris) dok to radis, ili gledas u stranu, a daljinski drzis prislonjen na obraz koji je okrenut ka kolima
5. Ako prislonis daljinski na otvoren dlan ruke, okrenut prema kolima, u visini glave

i razne druge kombinacije svega ovoga... samo pazi da se baterija ne istrosi...

Takodje bi bilo od koristi i znati tacno koji je tip daljinskog tj. alarma i da li su rezultati eksperimenata isti i za druge tipove daljinskog.

Verovatno je neko vec pogodio kuda ova pitanja vode - za radio uredjaje bez vanjske antene, slaba kapacitivna sprega (blizina) sa nekim manje - vise provodnim neuzemljenim ili slabo uzemljenim objektom vece mase deluje kao da je prikljucen na antenu - emisija se nesto pojacava i ja tipujem da se upravo to dogadja u ovom slucaju, a sve ostalo je madjionicarsko "mahanje rukom" da bi se sugerisala magija i "cudo".

P.S. kako je okrenuta dioda, MOZE da ima veze, zbog stampanog kola. "Vruca tacka" mesto sa koga je "najzgodnije" pokupiti radioenergiju je mozda bliza jednoj strani kutijice daljinskog.

[Ovu poruku je menjao salec dana 27.01.2006. u 14:24 GMT+1]
[ apex @ 27.01.2006. 15:22 ] @
U je***e kakav flash. Ala vi umete od normalne da napravite ovako tripoznu temu.
tiruriruriruriruriruriruiruiruriruriruriruriruriruiru.

ps. daj koju kintu brate od te love sa lota, nemoj da si sisa :)

salu na stranu - izum radi.

[Ovu poruku je menjao apex dana 27.01.2006. u 16:26 GMT+1]