|
[ T-Jay @ 05.11.2005. 01:11 ] @
| problem je sljedeći:
cijeli 7 i 8. mjesec sam pušio travu i samson (duhan)
od 1.9. više ne pušim travu..lako sam se skinuo..
problem je ostao duhan..
svaki dan smotam jedan samson navečer prije spavanja..po danu nikad ne pušim..ne pušim ni cigarete.
skonato sam da ne mogu prestati pušiti iako ne pušim puno..po dano je ok..nemam ni želju al navečer me nešto vuče da smotam i pušim..jednostavno ne mogu prestati..
ima neko ideju kako da prestanem? |
[ codeus @ 05.11.2005. 02:08 ] @
a da ... tako smo se lako skinuli sa trave .. a problem nam je samson ... ja kad spojim tri dana trave ..imam veliki problem da stanem ...
sta da ti kazem ... uvece kad smotas "samson" prepolovi ga ...pola baci ...pola zapali ... ili zalepi one nikotinske flastere ... ili sakri upaljac ... ili nemoj da spavas ...ili prijavi se za velikog brata ..
svaka cast ako si prestao sa travom ... to je za pohvalu ...
[ Shadowed @ 05.11.2005. 06:25 ] @
Ustani ujutru dva sata ranije i lezi uvece dva sata ranije tj. pre nego sto ti dodje vreme za samson.
OK, ovo je bilo poluozbiljno, ali star je jednostavna - ako neces, ti nemoj. Ako ne mozes da se uzdrzis, zaboravi, nisi dovoljno jak karakter i nece ti pomoci nista drugo osim mozda nenamerne fizicke izdvojenosti (ostanes na nekom ostrvu posle brodoloma i sl.).
[ NrmMyth @ 05.11.2005. 06:41 ] @
Boze!
Nema tu pomoci, moras bit covijek sa jakom voljom ili nista od toga.
Mozda da se ubijes, ko zna mozda prestanes...
[ commissar @ 05.11.2005. 10:43 ] @
@T-Jay: pusio si duvan dva meseca i ne mozes da prestanes??!?
[ Fuzz @ 05.11.2005. 14:11 ] @
Ako je samo taj jedan srolani samson u pitanju, ja ne vidim u cemu je problem...
[ biotech @ 05.11.2005. 14:23 ] @
Citat: Fuzz: Ako je samo taj jedan srolani samson u pitanju, ja ne vidim u cemu je problem...
i ja se slazem sa ovom konstatacijom...ali ipak mislim da na kraju laki pusaci kao sto si ti nikad ne prestanu dok tezima se sve to smuci i nikad vise ne zapale cigaru(dobro,mnogo je vise onih koji nikad ne prestanu)....inace ja sam bio tezi pusac 1-1.5 kutija dnevno + marihuana + alkohol,znaci tesko unistavanje organizma...ponekad zapalim dzoint i toga nemam nameru da se odvikavam,flase piva ili vina takodje dok cigaretu nema sanse vise da zapalim u zivotu....kupio sam jedan lek koji se zove ZYBAN,vrlo je efikasan,kupi i neces se pokajati.malo je skupljji i pije se dve nedelje i normalno pusi a onda odredis jedan dan u drugoj nedelji uzimanja leka za prestanak pusenja.zavisi kako ces reagovati na lek.moje iskustvo je to da nisam imao bas ni jednu krizu,bukvalno kao da nikad nisam zapalio cigaretu.terapija se prepisuje na dva meseca a kod mene nije bilo potrebe za drugi....probaj sa tim sta da ti kazem,mada ti u sustini i nisi tezak pusac.
[ T-Jay @ 05.11.2005. 19:06 ] @
znam da nisam teži pušač...nekad pušim jedan samson i po 2-3 dana..al bitno je to što svaki dan zapalim...
nije to ni financijsko opterećenje...jednu vrećicu samsona sam pušio 2 mjeseca...ali zbog sebe želim prestati...
par puta sam uspio da ne pušim 1 dan...uglavnom tako da sam ranije zaspao..
probat ću s tim ljekom...možda mi se posreći..
nije da mene pukne neka kriza nego..imam feeling kao da mogu prestat pušit bez problema i onda si mislim "jedan samson-ništa strašno"
travu ssam bez problema pustio..imam u sobi 50g..i nemam niželju da smotam..
jel imo neko dobra iskustva s nikotinskim flasterima? kolko sam ja čuo kažu da su za ku*ac
[ IcyImpact @ 05.11.2005. 19:16 ] @
Citat: ...problem je ostao duhan...
Shvacam ja tebe, navika je stecena i tesko je se otarasiti (pogotovo takve), ali velika volja i stjecanje druge (dobro) navike (koja bi zamjenila postojecu) bi bilo dobro da se skines sa toga... ili lupaj po necemu - radi nesto sto ce ti odvratiti misli od duhana...
[Ovu poruku je menjao IcyImpact dana 05.11.2005. u 20:30 GMT+1]
[ BigHakuna @ 05.11.2005. 21:44 ] @
Ovo je 100% resilo problem kod par mojih drugara:
http://www.tabex.net/
... ja sve kao nesto cekam, sutra cu ... poceti, sutra :(
[ simor @ 05.11.2005. 22:15 ] @
A sta je to "samson"??? Nisam pusac, pa ne znam...
[ biotech @ 05.11.2005. 22:54 ] @
Citat: simor: A sta je to "samson"??? Nisam pusac, pa ne znam...
duvan za motanje
[ Nabukodonosor @ 06.11.2005. 01:55 ] @
Citat: ostanes na nekom ostrvu posle brodoloma
Pa ne verujem da ce mu to pomoci, jer tamo ima gomila neke trave, lisca, sena a sve to moze da se pusi. Rekao bih jos nesto ali da mi ne obrisu Mundiri poruku.
[ S_Kid @ 06.11.2005. 06:17 ] @
Uzmi i popusi kesu Samsona za vece, naredna tri dana nece ti pasti na pamet da pridjes duvanu, ujedno toliko traje i fizicko skidanje sa nikotina...
Ja sam ostavio pusenje kad mi se zgadilo, a zgadilo mi se kad sam tako prepusio da sam doslovno 'teo da umrem jutro posle... srecno.
[ Floyd @ 06.11.2005. 11:14 ] @
Ima neko savet za ostavljanje trave (par dzokavaca dnevno 3 godine)?
[ biotech @ 06.11.2005. 12:08 ] @
Citat: Floyd: Ima neko savet za ostavljanje trave (par dzokavaca dnevno 3 godine)?
e,a mozes li mi reci da li si primetio neke nus pojave kao rezultat toga sto prakticno tri godine nisi bio strejt?znam par ljudi koji rade upravo to,a oni nemaju volje da zive,da zavrsavaju skole,da rade,neuredni su,zapusteni....sve zavisi od coveka do coveka ali sto je mnogo-mnogo je.ja povremeno popusim dzoint,nikako svaki dan po ceo dan,moze mnogo lose da se odrazi na psihu...
[ dr.NPN @ 06.11.2005. 12:17 ] @
Ima. Jednostavno kazes sebi necu. Pomaze. Jednostavno kada te neko ponudi ti reci necu. Jeste malo cudno ali samo je stvar navike. Nije tesko prestati kao sa duvanom. Znaci, ako pusis tri godine po par komada dnevno, verujem da je davno prestao onaj pravi rad, i ostao samo stond posle varenja?
Naviknes se, radis nesto drugo. Psihicka zavisnost.
Ili, kad se istripujes da imas neku opasnu bolest od nje, prestaces sam iz straha.
Ne mozes ti da prestanes ako neces, moras imati jak karakter. Bolje je bez nje. Veruj mi. I zrdavstveno i novcano {sem ako ne dilujes}.
[ dr.NPN @ 06.11.2005. 12:22 ] @
Citat: biotech: e,a mozes li mi reci da li si primetio neke nus pojave kao rezultat toga sto prakticno tri godine nisi bio strejt?znam par ljudi koji rade upravo to,a oni nemaju volje da zive,da zavrsavaju skole,da rade,neuredni su,zapusteni....sve zavisi od coveka do coveka ali sto je mnogo-mnogo je.ja povremeno popusim dzoint,nikako svaki dan po ceo dan,moze mnogo lose da se odrazi na psihu...
Uvek postoje nuspojave. Fizicke ili psihicke. Fizicke manje vise, zajebane su, ali psihicke te onemogucavaju da normalno funkcionises u drustvu.
Povuces se u sebe, nista te ne interesuje, sve te mrzi, samo te ne mrzi da se iscimas za gandzu. Svadjas se sa ortacima, odvajas se od realnosi, samujes sa zelenom drugaricom, i lepo ti je. Kada izadjes u drustvo, ne znas o cemu da pricas, mrzi te, sedis kao panj. Ne svi, ali na 85% ljudi utice tako, bar u mojoj okolini.
Ono sto si napisao gore je skroz tacno.
[ biotech @ 06.11.2005. 13:13 ] @
ma na neki nacin sam prosao kroz to,a isto tako mislim da je mnogo pogubnije za klince (osnovna skola pogotovu) jer marihuana moze potpuno da im izmeni licnost,i to u vecini slucajeva na gore...mozda ce neko reci da sam lud ako kazem da je marihuana generalno dobro stvar ako se koristi umereno i to tek od neke dobi kada moze da se smatra da je licnost donekle formirana,npr kad krenes na fax :-)
ovo sve govorim jer sam pratio razvoj malog burazera od tetke i faze kroz koje je prolazio kada je poceo da se druzi sa malo starijim likovima od sebe,da pusi vutru i tako to.nisam mogao da ga prepoznam,trasformacija od normalnog klinca do dugokosog,kurcevitog,nemoj-da-vam-svima-jebem-kevu-jer-sam-ja-kul-lik moonstruma u kaubojkama i maskirnim pantalonama sa pljugom u ustima i stavom : "sta ce meni skola,vidi kako se zivi u zemlji...." me smorila nacisto,ali klinci su klinci,nista im nemozes objasniti....
[ Floyd @ 06.11.2005. 14:15 ] @
Citat: biotech: e,a mozes li mi reci da li si primetio neke nus pojave kao rezultat toga sto prakticno tri godine nisi bio strejt?znam par ljudi koji rade upravo to,a oni nemaju volje da zive,da zavrsavaju skole,da rade,neuredni su,zapusteni....sve zavisi od coveka do coveka ali sto je mnogo-mnogo je.ja povremeno popusim dzoint,nikako svaki dan po ceo dan,moze mnogo lose da se odrazi na psihu...
Pa normalno da ima kad si nadrogiran. Mislim, predje ti u naviku, lakse podnosis (lakse se snalazis dok si navaren), ali jebem mu mater, ipak si nadrogiran. Tacno da nije uzbudljivo kao ranije, ali THC je THC. Meni je cudno sto drugi ne primecuju.. U svakom slucaju, pitao sam, jer bi sad vec stvarno voleo da ostavim travu pa reko mozda neko ima korisne savete. Znam kad sam pauzirao radio sam stvari kao trcanje i basket sto mi je puno pomoglo sto se tice nervoze i svega ostalog sto ide kad ne pusis par dana ili par nedelja. Znaci takve stvari me zanimaju...
Citat: Povuces se u sebe, nista te ne interesuje, sve te mrzi, samo te ne mrzi da se iscimas za gandzu. Svadjas se sa ortacima, odvajas se od realnosi, samujes sa zelenom drugaricom, i lepo ti je. Kada izadjes u drustvo, ne znas o cemu da pricas, mrzi te, sedis kao panj. Ne svi, ali na 85% ljudi utice tako, bar u mojoj okolini.
Nije to od trave. Meni je sasvim lepo kad sam navaren u drustvu. Svi se smejemo, lupetamo gluposti (navareni oni ili ne), ako sam dobro raspolozen, super mi je. Ako sam lose raspolozen, onda je bedara, ali to je stvar vere, ne trave.
[ biotech @ 06.11.2005. 14:24 ] @
bojle da se napise kao naziv teme kako ostaviti marihuanu? :-)
pokusaj da smanjis,pusi samo pred spavanje,vise ce da ti prija....
[ fanfon @ 06.11.2005. 15:25 ] @
Ja ne podnosim duvanski dim. Cak nisam nikad ni probao cigarete(mozete li to da zamislite?). Iz nekih iskustava koje sam imao prilike da vidim, ljudi su prestajali pusiti tek kad im je doktor ozbiljno zapretio da ce imati teske posledice ako nastave. Kad su u pitanju mladi koji koriste travu ili nesto jace(npr. narkotike), onda imam utisak da ne znam nikog ko je uspeo da prestane pusiti(bar nisam video takav slucaj). Znam neke koji su uspevali da izdrze par meseci(najvise godinu dana) i onda se desi neki dogadjaj u njihovim zivotima koji utice na to da se opet vrate pusenju i to strastvenije nego pre. Pusenje je ozbiljna bolest zavisnosti i potrebna je stvarno celicna volja da se prestane. Licno, ne znam nijedan pozitivan argument kod onih koji pokusavaju da brane pusenje(osim onoga da im ublazava stres), a negativne bi mogao do sutra nabrajati. Sto se tice stresa, on se moze suzbijati i na druge nacine, a ne pusenjem(npr. pravilnom i odgovarajucom ishranom).
[ biotech @ 06.11.2005. 15:34 ] @
pa cigarete mogu samo i da ti uvecaju kolicinu stresa,nikako ne mogu da ga smanje (mislim na duge staze naravno :-)
[ Fuzz @ 06.11.2005. 16:02 ] @
Koliko li ce jos ovakvih rasprava biti na MZ-u...
[Ovu poruku je menjao Fuzz dana 06.11.2005. u 17:03 GMT+1]
[ T-Jay @ 06.11.2005. 16:36 ] @
meni nije bio problem ostaviti travu jer mi organizam čudno podnosi travu...
nikad se nisam smijao kao budala ili lupetao gluposti nego sam bio smiren,ležalo mi se i umoran tako da nisam ništa dobro izgubio kad sam prestao sa travom
[ Zikka @ 06.11.2005. 19:17 ] @
Moraces da doneses sam sa sobom tu odluku o potpunom prekidu pusenja. Jedna cigara nije problem ali dok je i ta jedna postoji opasnost da se pojavi i druga treca i tako redom. Odluci se. Kada to uradis onda je lako. Ja sam to izveo u jednom danu. Sa 30-40 cigareta u rasponu od 22 godiine na 0(nula). Uspelo je.
[ Ilic Igor @ 06.11.2005. 19:35 ] @
Ne znam ko je rekao, da je najlakše ostaviti pušenje, ostavljao ga je 100x :).
Moj primer pušio sam cigare 5 godina, posle eskurzije gde nisam vadio cigaru iz usta, vratio sam sesa eskurzije počeo neko pismo da pišem zapalim pljugu i osetim da je palim iz navike, zgužvam paklu, bacim kožni zip koji sam kupio u Budimpešti kroz prozor u kompletu. To je sve, pokušao sam par puta da zapalim ali nije išlo. Evo nemam želje da zapalim cigaru biram restorane i kafiće gde se ne puši ili se manje puši i jedva čekam zakon u Srbiji da se na javnim mestima ne puši. Zamisli odeš da pojedeš kolač ko čovek, a pored tebe neki turčin ne gasi i kako ti da pojedeš kolač sa uživanjem!!!!?
[ dr.NPN @ 06.11.2005. 21:58 ] @
Citat: biotech: bojle da se napise kao naziv teme kako ostaviti marihuanu? :-)
pokusaj da smanjis,pusi samo pred spavanje,vise ce da ti prija....
Istina. Samo se tesko ustaje... Mrzi te.
Citat: Floyd:
Nije to od trave. Meni je sasvim lepo kad sam navaren u drustvu. Svi se smejemo, lupetamo gluposti (navareni oni ili ne), ako sam dobro raspolozen, super mi je. Ako sam lose raspolozen, onda je bedara, ali to je stvar vere, ne trave.
Da, u pocetku. Brzo preraste u stond&smor. Lepo je prvih 10-20 min, ali posle skenjava. Smoris se. Jede ti se cokoladica.
edit: sredjivanje teme
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 06.11.2005. u 23:03 GMT+1]
[ pajaja @ 06.11.2005. 22:04 ] @
Pripazite sta pisete [ posebno Floyd ]
i vratite se na temu ili ide lock.
Imali smo dovoljno rasprava o drogi na ovom forumu.
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 06.11.2005. u 23:04 GMT+1]
[ commissar @ 07.11.2005. 00:11 ] @
Kako ostaviti duvan? Resis da to uradis i uradis. Onog momenta kad si bacio duvan, moras biti svestan da nikada vise u zivotu neces zapaliti ni jednu jedinu cigaru. Ni za godinu dana, ni za 20 godina. NIKADA! Ne vidim sta tu vise ima da se prica......
[ Emil Ranc @ 07.11.2005. 00:24 ] @
@commissar
Pa nije baš tako. Bar ne u svim slučajevima. Znam ljude, koji su, kao što kažeš, odjednom ostavili i nikad više nisu zapalili. Isto tako znam i ljude koji su posle mesec, dva, šest meseci, ili čak dve godine, ponovo propušili. Ovaj poslednji slučaj: ostavio čovek pušenje (odjednom, nakon 2 pakle dnevno), i posle par godina, kao "ajd jednu da zapalim, samo jednu". Onda, ajd još par komada i gotovo. Čovek je propušio, puši kao i pre...
[ commissar @ 07.11.2005. 01:23 ] @
@Emilio Ranchez: nije uopste bitno da li ces odjednom baciti duvan ili posle dva-tri dana (ili cak meseca) razmisljanja. Bitno je da to ODLUCIS. Takodje je bitno da pored toga budes nacisto sa samim sobom da to zaista zelis da uradis i da budes svestan da je tvoja duvanska karijera gotova za sva vremena, da nikada vise neces zapaliti cigaretu, ma sta da se desi. E kad to odlucis, mislim da ce odvikavanje od duvana biti samo "puka formalnost".
Primere koje mi navodis znam i sam. Ja iz toga mogu da vidim sledece: oni koji su bili uspesni u bacanju duvana su rascistili sa sobom i nijedno zrnce sumnje u tu svoju odluku nisu imali; oni neuspesni su samo bacili duvan misleci "ajde da pokusam, sto da ne" i sl., sto znaci da nisu bili bas sasvim nacisto da li zele da prestanu da puse ili ne, zato i nisu uspeli da istraju u tome. Malko banalizujem stvari, ali to je uglavnom to.
[Ovu poruku je menjao commissar dana 07.11.2005. u 02:24 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|