[ Hefestionlove @ 05.11.2005. 14:31 ] @
Ako planirate da povedete svoje pse ili macke u EU oni moraju da imaju biocipove kako bi ih lakse locirali ako dobiju "pseci grip",ili "macji grip"? (Pticji grip je modifikovani virus,pa me uopste ne bi iznenadila pojava nekog "pseceg ili macjeg gripa"!).
Sledeci korak je logicno "cipovanje" gradjana,a Srbija i Hrvatska ce da prednjace u tome! Videcete! Drzave koje se nalaze na periferiji civilizacije obavezno moraju da prednjace na planu kontrole gradjana.
U Americi se kontrola gradjana vrsi mnogo suptilnije preko licnog broja,a i njihovi gradjani su protiv "zigosanja" biocipovima.
Biocip ce predpostavljam da sadrzi:otiske prstiju,mozda uzorak DNK,mozda i snimak zenice,itd..?
Ako projekat "cipovanja stanovnistva" pokaze dobro rezultate na teritorijama Srbije i Hrvatske mozda ce ga i velike sile primeniti kao vid kontrole nad svojim gradjanima?

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 05.11.2005. u 15:32 GMT+1]
[ pajaja @ 05.11.2005. 14:34 ] @
zanima me kako ce da stave DNA u chip...
[ bojan_bozovic @ 05.11.2005. 14:36 ] @
Je li, mozes li ti o icemu sem o teoriji zavere... Videcemo, ja se licno kladim da u zapadnoj Evropi ili USA to ne moze nikako da prodje... Sto se tice Irana, Sudana i Kube, mozda nisi daleko od istine...
[ Hefestionlove @ 05.11.2005. 14:54 ] @
Razume se da to ne moze da prodje u U.S.A. i u zapadnoj Evropi. Ali Srbija i Hrvatska ce da realizuju taj projekat jer moraju da prednjace bas zato sto su na periferiji civilizacije. "Cipovanje stanovnistva" se namece kao imperativ jer kontrola preko maticnih/licnih brojeva nije efikasna. U Srbiji ima oko 70 % funkcionalno nepismenih gradjana,a generalno gledano i Srbi i Hrvati su kompjuterski nepismene nacije koje ne koriste internet u onoj meri u kojoj ga koriste superiorni Slovenci. Slovenci nemaju potrebe da eksperimentisu sa projektom "cipovanja gradjana" jer to rade mnogo suptilnije,kao i Amerikanci.
[ BigHakuna @ 05.11.2005. 15:32 ] @
Pandora,
Malim rucnim mikserom izmuti nes kafu sa mlekom. Jos ako imas 300 grama neke otmene mlecne cokolade da ti malo sredi "stolicu" garantovano ces prestati sa proseravanjem ovde.
[ Kosta ******um Rex Persia @ 05.11.2005. 15:35 ] @
Upravo tako. nes kafa čini čuda. Pandora, stvarno, dokle više sa tim tvojim teorijama zavere. Nisi nam više interesantan.Bolje se koncentriši na tvoj sajt.
[ despotbg @ 05.11.2005. 15:55 ] @
da da naseg coveka da nateras da se cipuje. Opste je poznato da smo mi jedan od najneposlusnijih naroda. Birač izmlatio coveka samo zato sto mu je ovaj na birackom mestu hteo da naprska onu tecnost.
[ Milos Stojanovic @ 05.11.2005. 16:00 ] @
Ja lično ne bih imao ništa protiv toga da mi stave čip pod kožu. Ko nema problema sa zakonom njemu mirna savest. Treba da se bune robijaši i ostala "bagra" ;P
Nikad mi ne bi smetalo da me "Veliki Brat" posmatra...
[ pajaja @ 05.11.2005. 17:57 ] @
Ne bi ni meni smetalo :)
cak bi se dobrovoljno javio da medju prvima da testiram to...

ali me i dalje zanima kako ce da ubace DNA u chip... i kako ce on u cipu da opstane...
[ Nabukodonosor @ 05.11.2005. 18:25 ] @
Citat:
zanima me kako ce da stave DNA u chip...

Jel ti nije tesko da mi kazes sta je DNA?

Inace ugradjivanje mikrocipova u zivotinje se odavno radi i ja planiram svom psu ovo da uradim. Ali to se ne radi iz onih razloga koje je Pandora naveo.
[ Hefestionlove @ 05.11.2005. 18:37 ] @
"Veliki brat" je vec sada u mogucnosti da locira svakog gradjanina koji koristi mobilni telefon. Ako nosite mobilni sa sobom "Veliki brat" moze da prati vase kretanje i da u svakom trenutku zna gde se i kod koga nalazite. Moguce je i prisluskivati vase intimne razgovore! A prica se da u Srbiji postoji sofisticirana oprema tako da svi mobilni mogu da se prisluskuju.
E sad zamislite kad se krene sa ugradnjom tih mikrocipova i sa projektom "cipovanja" stanovnistva?! Pokusavam sebi da docaram na sta ce to liciti?

P.S. Na netu mozete skinuti Orwellovu "1984" na srpskom jeziku na
http://www.orwell.ru/library/novels/1984/serbian/

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 05.11.2005. u 19:44 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 05.11.2005. u 19:45 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 05.11.2005. u 19:48 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 05.11.2005. u 19:50 GMT+1]
[ Milos Stojanovic @ 05.11.2005. 19:27 ] @
Mogu da potvrdim da je 1984 vrlo dobra knjiga. Jednostavno ne vidim nikakav problem u tome da me država nadgleda. Kada bi se 100% stanovništva registrovalo na taj način drastično bi se smanjio nivo kriminala. Išao bih prvi da glasam za to.
[ pajaja @ 05.11.2005. 21:53 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Jel ti nije tesko da mi kazes sta je DNA?

Deoxyribonucleic acid ili DNK kako je mi zovemo.. [ deoksiribonukleinska kiselina ]

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 05.11.2005. u 22:54 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 05.11.2005. 22:27 ] @
Citat:
DNK kako je mi zovemo..

Pa zasto onda tako i ne kazes?! Znam ja sta si ti mislio, ali ovo je "domaci" forum. Cemu foliranje?!
[ pajaja @ 06.11.2005. 00:02 ] @
Cemu onda takva pitanja?
U knjigama za fax pise DNA i ja sam naucio da kazem DNA...

bolje da se vratimo na temu...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 06.11.2005. 00:59 ] @
Čipovanje neće zaživeti ni u svetu, a kamoli kod nas, jer je ogromna većina građana protiv takve vrste manične i manijakalne kontrole!!!

Logično je,zar ne.
[ bojan_bozovic @ 06.11.2005. 01:05 ] @
@Kosta

Na Kubi, u Iranu i u Sev.Koreji nije tako, moras da radis sve sto uvrnutima na vlasti padne na pamet ili si drzavni neprijatelj i sledi besenje za ja*ca ;) Nema biranja tamo, pa je moguce da ce negde (na svu srecu ne ovde) ljudi biti tretirani kao psi i macke i ubuduce, kao dosad ;)
[ Ilic Igor @ 06.11.2005. 19:51 ] @
U SVETOM PISMU lepo to objašnjavaju . Imaćete svi na čelu oznaku. Koga zanima neka pročita
[ Ivan Dimkovic @ 06.11.2005. 20:03 ] @
Kakav megatrol - kakve veze ima cipovanje macaka i pasa sa cipovanjem ljudi? Pa i ovce, krave i konji se odavno cipuju gde ima potrebe, sto se ne bi cipovale i kucne zivotinje?

Kapiram da bi svakom bilo jako drago da mu se kucni ljubimac locira ako se negde izgubi a ne da zavrsi u sapunu - a ova tehnologija omogucava bas to. Ili recimo ako neki smart-ass posle igranja sa psom ili mackom odluci da svoju "igracku" izbaci napolje - da mu se to fino naplati.

Nema apsolutno nikakve potrebe za cipovanjem ljudi - ljudi su savrseno sposobni da nose identifikaciona dokumenta sa sobom - a nemanje istih obicno samo stvara probleme za onog ko ih nema.

Citat:

U SVETOM PISMU lepo to objašnjavaju . Imaćete svi na čelu oznaku. Koga zanima neka pročita

Ja pak savetujem ekranizaciju izvedenu od strane Monti Pajtonovaca - jos je gotivnija ;-) Evo - otkopali su armagedon pre neki dan u Izrailu - doslo je poslednje vreme :-)
[ Nabukodonosor @ 06.11.2005. 22:58 ] @
Citat:
Kapiram da bi svakom bilo jako drago da mu se kucni ljubimac locira ako se negde izgubi a ne da zavrsi u sapunu - a ova tehnologija omogucava bas to. Ili recimo ako neki smart-ass posle igranja sa psom ili mackom odluci da svoju "igracku" izbaci napolje - da mu se to fino naplati.

Ne radi se cipovanje samo iz tog razloga. U chip se upisuju podaci o redovnim vakcinacijama tako da kada prelazis preko granice ovo moze biti vrlo korisno. U Kraljevu kosta cini mi se 2500 dinara i vec sam rekao da nameravam to da odradim psu, ali nikako da se nakanim.
[ mexico @ 07.11.2005. 09:09 ] @
Citat:
Hefestionlove: "Veliki brat" je vec sada u mogucnosti da locira svakog gradjanina koji koristi mobilni telefon. Ako nosite mobilni sa sobom "Veliki brat" moze da prati vase kretanje i da u svakom trenutku zna gde se i kod koga nalazite. Moguce je i prisluskivati vase intimne razgovore! A prica se da u Srbiji postoji sofisticirana oprema tako da svi mobilni mogu da se prisluskuju.
E sad zamislite kad se krene sa ugradnjom tih mikrocipova i sa projektom "cipovanja" stanovnistva?! Pokusavam sebi da docaram na sta ce to liciti?

Ne treba ti nikakva "sofisitcirana" oprema. Ta oprema o kojoj ti pricas je u stvari centar mobilne telefonije. Odes tamo sedens i mozes da dekriptujes razgovor koji ti treba. Isto tako mozes da odes u bilo koji centar fiskne tlefonije, da se prikljucis na bilo koju liniju i da slusas.

Ubacivanje cipova kod zivotinja nema nikave veze sa ubacivanjem cipova kod ljudi. Stavise, ovo sa zivotinjam je sa ciljem da se olaksa briga o zivotinjama, olaksa putovanje i prelazak granica, promena mesta prebivalista.

Na kraju krajeva i savremene licne karte bi trebale da imaju cipove u koje ce stati vise podataka neko na klasicne "papirne". Toga ne bi trebao da se plasi nijedan normalna covek, kao sto neko vec rece.
[ the.kum @ 07.11.2005. 20:15 ] @
Citat:
trooper: Jednostavno ne vidim nikakav problem u tome da me država nadgleda. Kada bi se 100% stanovništva registrovalo na taj način drastično bi se smanjio nivo kriminala. Išao bih prvi da glasam za to.

Jesi li siguran? Ili bi samo porasla moc kriminalcima i svakojakim ludacima koji su u dilu sa vlastima? Jel bi pristao mozda da te "chipuju" npr. u Milosevicevoj crkveno-DeBe-ovskoj drzavi?

[Ovu poruku je menjao the.kum dana 08.11.2005. u 01:19 GMT+1]
[ Hefestionlove @ 08.11.2005. 15:31 ] @
Predpostavljam da bi cip koji bi bio sastavni deo novih licnih karata bio policijski dosije svakog gradjanina dostupan samo ovlascenim osobama koje imaju diskreciono pravo da imaju uvid u njega?
[ adler4s @ 31.01.2015. 21:28 ] @
[ hotchimney @ 31.01.2015. 23:54 ] @
Citat:
despotbg:

Opste je poznato da smo mi jedan od najneposlusnijih naroda.

O kome to govoriš? O Sijuksima?
Citat:
despotbg:

Birač izmlatio coveka samo zato sto mu je ovaj na birackom mestu hteo da naprska onu tecnost.

Partijska stoka je za mlaćenje.

Citat:
pajaja:

ali me i dalje zanima kako ce da ubace DNA u chip... i kako ce on u cipu da opstane...

U principu mogu da izoluju DNK iz tkiva i da zaliju providnom plastikom (ne nužno providnom za ljudsko oko).
Tako sačuvana (teoretski hiljadama godina) DNK bi mogla da se analizira spektroskopijom, IR, UV, NMR ili nekom drugom nedestruktivnom metodom.

Ne kažem da danas postoji tehnologija koja bi omogućavala jednostavnu analizu van laboratorija.
Medjutim, vrlo brzo će se doći i do toga.
[ adler4s @ 31.01.2015. 23:58 ] @
@hotchimney,

e neka, dobro si mu odgovorio na post od pre deset godina!
Daj nađi nešto sa smog početka foruma, pokaži koliki si bolid!
[ Branko.R @ 01.02.2015. 00:02 ] @
Citat:
adler4s: @hotchimney,

e neka, dobro si mu odgovorio na post od pre deset godina!

Au brate, stomak me zabole od smeha!
Prvo sam pomislio da je neka zezancija a onda vidim da stvarno replicira na post iz 2005. godine?!
Hahahahahahahahahahaha
[ adler4s @ 01.02.2015. 00:13 ] @
On je odavno čipovan ali mu je softver riknuo i sad šta je tu je!
Njegov softver nema odavno podršku, sem nekih budženih lite verzija!
[ Nika Matejic @ 01.02.2015. 00:34 ] @

Tu su, naravno, i neizbežni majstor za teorije zavere i "duhoviti" Ivan Dimković, sa svojim stručnim analizama.

Citat:
bojan_bozovic: Je li, mozes li ti o icemu sem o teoriji zavere... Videcemo, ja se licno kladim da u zapadnoj Evropi ili USA to ne moze nikako da prodje... Sto se tice Irana, Sudana i Kube, mozda nisi daleko od istine..

Citat:
Ivan Dimkovic: Nema apsolutno nikakve potrebe za cipovanjem ljudi - ljudi su savrseno sposobni da nose identifikaciona dokumenta sa sobom ...
Ja pak savetujem ekranizaciju izvedenu od strane Monti Pajtonovaca - jos je gotivnija ;-) Evo - otkopali su armagedon pre neki dan u Izrailu - doslo je poslednje vreme :-)

[ hotchimney @ 01.02.2015. 02:21 ] @
Stvarno svašta.

Čovek s nestrpljenjem čeka 10 godina na odgovor.
I svi ćute.
A onda kad mu se odgovori nadje se bolid da to kritikuje.

Pa gde si 10 godina da pomogneš čoveku?
[ Sava @ 01.02.2015. 08:30 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Pa i ovce, krave i konji se odavno cipuju gde ima potrebe, sto se ne bi cipovale i kucne zivotinje?

Ovo nije tačno. Postojalo je žigosanje stoke, kasnije tetoviranje, ali čipovanje u praksi je tekovina novijeg datuma, par decenija unazad.
Beleg na životinjama je služio jedino da se zna kome pripadaju, nije imalo drugu svrhu.
[ 3way @ 01.02.2015. 10:55 ] @
To jeste tacno....i sad sluzi tome. Kad izbacis psa na ulicu, policija ti ga vrati nazad.
[ Aleksandar Đokić @ 01.02.2015. 11:38 ] @
I sta će čip da ti uradi, osim što služi kao pristupna kartica, ili kartica za banku samo ugrađena ispod kože?
[ branko tod @ 01.02.2015. 11:45 ] @
Srce me je bolelo kada sam vodio mog psa na čipovanje. A kad vas počnu da čipuju
neću se uzbuđivati
[ Branko.R @ 01.02.2015. 12:00 ] @
Citat:
Aleksandar Đokić:
I sta će čip da ti uradi, osim što služi kao pristupna kartica, ili kartica za banku samo ugrađena ispod kože?

Jel ti to ozbiljno ili se šališ?
[ 3way @ 01.02.2015. 12:48 ] @
I sta ce da i uradi?
[ Aleksandar Đokić @ 02.02.2015. 22:24 ] @
Citat:
Branko.R:
Citat:
Aleksandar Đokić:

Jel ti to ozbiljno ili se šališ?

Najozbiljnije, objasni mi.
[ 2012 @ 02.02.2015. 23:37 ] @
Sacekajte da se seti.
[ Windows2 @ 03.02.2015. 11:31 ] @
Mozda je procitao, prekrstio se levom i desnom i ne zna sta bi rekao. Zanemeo...
[ branko tod @ 03.02.2015. 12:05 ] @

[ deedee6 @ 03.02.2015. 12:15 ] @
Citat:
despotbg:
da da naseg coveka da nateras da se cipuje. Opste je poznato da smo mi jedan od najneposlusnijih naroda.

Tako smo se busali u grudi kada je trebalo da se zabrani pušenje na javnim mestima
[ 2012 @ 03.02.2015. 12:30 ] @
Cipovanje je bajata prica koja nicemu ne sluzi. Jedini koji podgrevaju tu pricu su kompanije koje su ulozile u razvoj i proizvodnju tih cipova. Prakticna korist od tih cipova ne postoji, sa aspekta bezbednosti kako se navodi u video materijalu, smesno je razmisljati.
Upotreba ovakvih mikro RFID tagova ima svrhe kod zivotinja, ali kod ljudi nema nikakve svrhe.