[ despotbg @ 06.11.2005. 17:43 ] @
Dobio sam beli i crni kavijar u teglicama. Beli je u obliku pastete a crni je u obliku kuglica. I jedan i drugi imaju odvratan ukus (crni pogotovo koji je inace bio najskuplji)tako da pretpostavljam da ima neki proces spremanja.
[ McKracken @ 06.11.2005. 17:48 ] @
Nope, kavijar se ne sprema.
[ despotbg @ 06.11.2005. 17:57 ] @
Nemoguce da je onako odvratan!
[ Slobodan Miskovic @ 06.11.2005. 18:00 ] @
Da li si proverio rok trajanja :) Obicno je napisan na ambalazi ;)
[ despotbg @ 06.11.2005. 18:01 ] @
veruj to je prvo sto sam uradio.
[ pajaja @ 06.11.2005. 18:11 ] @
Kavijar [crni] je ikra jesetri, [ ima i onaj crvenkasti od lososa] i da, tako je odvratan
nisam ga nikad probao, niti hocu, samo sam ga pomirisao...

On valjda treba da se maze na hleb sa maslacem.

[Ovu poruku je menjao pajaja dana 06.11.2005. u 19:14 GMT+1]
[ DaChaS @ 06.11.2005. 18:58 ] @
ne znam meni se bash dopada ukus ....valjda je to razlichito .......probaj samo na tostu sa malo zelene salate ...pozdrav
[ despotbg @ 06.11.2005. 19:32 ] @
DaChaS ajde opisi taj ukus. Meni je ukus kao da jedem motorno ulje sa pokvarenim sirom :)
[ Stefano @ 06.11.2005. 19:56 ] @
meni se kaviar isto dopada,naravno ja ga koristim tako sto ga namazem na hleb i tada je ukus super.
[ davd @ 06.11.2005. 20:22 ] @
nije zvaka za seljaka...
[ ventura @ 06.11.2005. 20:23 ] @
Kavijar se samo namaze na tost... Isto kao i tatar biftek...

Inace, kavijar nikada ne treba vaditi i sluziti sa srebrnim priborom jer mu se u tom slucaju menja ukus, i pri sluzenju, posuda u kojoj je kavijar treba biti na ledu...
[ Nabukodonosor @ 06.11.2005. 22:54 ] @
Covece, i posle kazu lose finansijsko stanje u Srbiji. Pa kako kada po ovom slucajnom uzorku dolazimo da zakljucka da 50% Srba redovno jede kavijar?!?!

Naravno, necu ni ja da se razlikujem, tako da sam ga i ja jeo, a obicno ga jedem sa euro kremom i tada je ukus najbolji. Ponekad takodje volim da ga jedem uz pasulj...ali prebranac.
[ despotbg @ 07.11.2005. 00:15 ] @
Citat:
davd: nije zvaka za seljaka... ;)


Ma da bolji je prebranac 100%
[ Fuzz @ 07.11.2005. 11:51 ] @
Ma ne, riblja jajasca zvuce sjajno....
[ DaChaS @ 07.11.2005. 12:14 ] @
nije niko rekao da jede redovno nego smo raspravljali o ukusu ..........
[ boccio @ 07.11.2005. 12:46 ] @
A cudo jedno kako uvek neko mora da troluje :)

Dobro, evo, sramota je reci da jedes kavijar, jer to nije za Srbe... Dajte 'vamo lavor prebranca i svinjske papke u saftu! Koji kompleks, sunce ti...

ajde, samo jos fali da se javi Pandora i kaze kako su njegovi roditelji, koji su inace americki drzavljani, rekli da je kavijar u srbiji loseg kvaliteta, a da on licno preferira norveski, jer je taj najbolji, pa da zavrsimo i sa ovim :)
[ Ivan Dimkovic @ 07.11.2005. 12:59 ] @
Dzizs krajst...

Ajde koncentracija - procitajte ovo dobro, ime teme je:

Citat:

Re: Kako se priprema kavijar?


A ne nesto od ovoga:

- Da li volite kavijar
- Koji je kavijar najbolji
- Sta mislite o ljudima koji jedu kavijar
- Da li bi ste vi potosili toliko i toliko za kavijar

itd...

Dakle, please - stick to the topic ;-)
[ Nabukodonosor @ 07.11.2005. 19:06 ] @
Nema razloga bilo ko da se ljuti...ja sam samo prokomentarisao ocigledan paradoks. Najnazadnija drzava u Evropi a svaki drugi stanovnik redovno konzumira kavijar. Neko je rekao "nije niko rekao da jede redovno"....pa samo covek koji ga cesto jede moze da govori kada je ukus najbolji, kako je najbolje da se konzumira, koja marka je najkvalitetnija....a svi u ovoj temi su bas to radili. Cak se zna i od kojeg materijala nikako NE SME da bude pribor kojim se kavijar konzumira. LOL

Citat:
Dobro, evo, sramota je reci da jedes kavijar, jer to nije za Srbe... Dajte 'vamo lavor prebranca i svinjske papke u saftu! Koji kompleks, sunce ti...

Nije uopste sramota. Ali da se u "dzet setu" jede...how to put this?...izmet...verujem da bi se svaki drugi clan ovog foruma hvalio kako ga redovno konzumira, jer jel da, to je fensi....Ne moze niko na ovom svetu da me ubedi da kavijar ima lep ukus...Zato se zapitaj ko ustvari u ovoj situaciji leci komplekse.
[ boccio @ 07.11.2005. 20:39 ] @
Niko se ni ne ljuti. Otisao si u offtopic sa svojom porukom, i to bez ikakvog razloga i povoda. Ako ljudi zele da komentarisu kako se priprema i jede kavijar - u cemu je tu problem?

Najnazadnija drzava u Evropi? Pa mozda... ali kakve to veze ima sa kavijarom i clanovima ovog foruma? Pa svaki clan ovog foruma ima i racunar (neki i vise komada :)), sto priznaces i nije bas cest slucaj po Srbiji... Pa ne vidim da neko ovde proziva na hardverskim forumima "u jeeee, a ti imas i desktop i laptop!? pa ti se neko zesce mudo, ***ote!!!". Ne, to je OK, ali kavijar nije.

Regulisi svoje kriterijume, molim te :)
Citat:
Nabukodonosor: Neko je rekao "nije niko rekao da jede redovno"....pa samo covek koji ga cesto jede moze da govori kada je ukus najbolji, kako je najbolje da se konzumira, koja marka je najkvalitetnija....a svi u ovoj temi su bas to radili. Cak se zna i od kojeg materijala nikako NE SME da bude pribor kojim se kavijar konzumira. LOL

Da, pa? Ok, ja licno volim kavijar, kao i najobicniju ikru (koju ruku na srce mnogo teze mogu da nadjem nego kavijar), ali ja volim ribu i morske plodove generalno, i zaista ih cesto jedem. Hoces da cujes PRAVI paradoks? E, pa kad se pricalo o prsuti, tu su se svi ukljucili u temu, i to je bilo najnormalnije (iako prsuta kosta oko 2.000 din kilogram), cak se polemisalo o izvesnoj medvedjoj prsuti(?!?). Ali kavijar ne! Kavijar je foliranje... Mislim, postoje ljudi koji zaista vole da uzivaju u hrani. I njima naravno da cini veliku razliku da li je kavijar ohladjen kako treba, ili nije. Kao i sto im cini ogromnu razliku da li je vino na propisanoj temperaturi (koja opet, varira u zavisnosti od vrste vina), a bogami i od casa u kojima se servira, jer verovao ili ne - razlicita vrsta vina se serviraju u razlicitim casama. I sad treba da slusam nekog kome je svejedno da li pije Banatski Rizling ili Casillero del Diablo kako mi prica da sam isfoliran... pffffff
[ atinna @ 07.11.2005. 21:54 ] @
Citat:
Nabukodonosor


Nije uopste sramota. Ali da se u "dzet setu" jede...how to put this?...izmet...verujem da bi se svaki drugi clan ovog foruma hvalio kako ga redovno konzumira, jer jel da, to je fensi....Ne moze niko na ovom svetu da me ubedi da kavijar ima lep ukus...Zato se zapitaj ko ustvari u ovoj situaciji leci komplekse.



meni se cini da si ti taj koji leci komplekse...
da si otvorio temu kako volis da jedes cvarke, ja te ne bih ubedjivala da su grozni iz razloga sto ih ja ne volim...
[ pajaja @ 07.11.2005. 22:17 ] @
po 2 put , vratite se na temu...
Kako se priprema kavijar?
[ despotbg @ 07.11.2005. 22:53 ] @
Nikako mi nije jasno zasto onog tipa zovete Pandora!

[Ovu poruku je menjao despotbg dana 07.11.2005. u 23:54 GMT+1]
[ ventura @ 07.11.2005. 23:27 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Nema razloga bilo ko da se ljuti...ja sam samo prokomentarisao ocigledan paradoks. Najnazadnija drzava u Evropi a svaki drugi stanovnik redovno konzumira kavijar. Neko je rekao "nije niko rekao da jede redovno"....pa samo covek koji ga cesto jede moze da govori kada je ukus najbolji, kako je najbolje da se konzumira, koja marka je najkvalitetnija....a svi u ovoj temi su bas to radili. Cak se zna i od kojeg materijala nikako NE SME da bude pribor kojim se kavijar konzumira.


Poznavanje odredjenih stvari naprosto spada u domen opste kulture i bontona, konkretno sto se tice kavijara, ne mora da znaci da ces da ga trpas u pasulj, jer ga pre toga nikada nisi probao, vec je normalno da znas kako se isti konzumira, kao uostalom i sve ostale stvari iz domena licne kulture i vaspitanja.

Ti verovatno znas da kad skaces padobranom da u odredjenom trenutnu treba da povuces rucicu kako bi se padobran otvorio... Iako verovatno nikada nisi iskakao iz aviona.

Citat:
Nabukodonosor:
Nije uopste sramota. Ali da se u "dzet setu" jede...how to put this?...izmet...verujem da bi se svaki drugi clan ovog foruma hvalio kako ga redovno konzumira, jer jel da, to je fensi....Ne moze niko na ovom svetu da me ubedi da kavijar ima lep ukus...Zato se zapitaj ko ustvari u ovoj situaciji leci komplekse.


Ukusi su razliciti, glupo je o tome raspravljati... Neke kulture za delikates smatraju przene insekte, nekome se ne svidja "10 s'lukom", a neko bas voli kavijar...


A propo opste kulture, smatram da bi svako trebao da zna da pravi kavijar potice iz kaspijskog mora, i da samo taj kavijar ima pravo da nosi taj naziv, svi ostali moraju da se nazivaju drugacije... Isto tako opste je poznato da su tri vrste najkvalitetnije - Beluga, Osetra i Sevruga... Isto tako popularan je i crveni kavijar od lososa, od koga se recimo pravi ikura (vrsta susija)... Poznato je da se kvalitet kavijara odredjuje po velicini ikre i po boji... Najskuplji je najsvetlij, najjeftiniji su tamni... Isto tako je poznato da kavijar moze da se nalazi u obliku pastete i u obiku celog 'zrna'... Da se jede namazan na tost, ponekad sa dodatkom putera ili limunovog soka... Da se ne maze srebrnom ili priborom od nerdjajuceg celika, jer u tom slucaju poprimi metalan ukus... Poznato je da se sluzi rashladjen...

Podsmevati se bilo kome, samo zato jer poseduje odredjen nivo licne kulture, je u najmanju ruku smesno...
[ Nabukodonosor @ 07.11.2005. 23:47 ] @
Citat:
sve ostale stvari iz domena licne kulture i vaspitanja.

Kavijar spada u domen licne kulture?!?! hm...a da to mozda nema veze sa finansijskom situacijom pojedinca a bogami i cele drzave?! Ajde reci deci iz Afrike da to spada u domen licne kulture i vaspitanja.

Citat:
Ukusi su razliciti, glupo je o tome raspravljati... Neke kulture za delikates smatraju przene insekte, nekome se ne svidja "10 s'lukom", a neko bas voli kavijar...

Shvatam ja da su ukusi razliciti...ima i onih koji vole Seku Aleksic...ali to i dalje ne znaci da je to lepo. Sloboda izbora ne podrazumeva i kvalitet izabranog.

[Ovu poruku je menjao Nabukodonosor dana 08.11.2005. u 00:51 GMT+1]
[ ventura @ 08.11.2005. 00:03 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Kavijar spada u domen licne kulture?!?! hm...a da to mozda nema veze sa finansijskom situacijom pojedinca a bogami i cele drzave?! Ajde reci deci iz Afrike da to spada u domen licne kulture i vaspitanja.


Ne, licna kultura i obrazovanje nema nikakve veze sa materijalnom situacijom. Da li ti hoces da kazes da onaj ko nema para ne treba da zna manire lepog ponasanja, niti treba da zna kako se ponasa za stolom na nekog gala veceri, kada verovatno nikada u zivotu nece prisustvovati istoj?

Jesi li ti nekada procitao bonton, ili bilo sta tome slicno u cilju prosirivanja svojih vidika?

Ja smatram da pod domen licne kulture spada znaci kako se obuci za neku formalniju priliku, kako se ponasati na jednoj takvoj svecanosti, sta je primereno a sta ne, kako jesti kavijar izmedjuostalog, iako je verovatno da ces to znanje iskoristiti u vrlo retkim prilikama, to ne znaci da te stvari ne treba da se znaju.

U drugom delu poruke mesas dve potpuno razlicite stvari. Prvo, deca u africi o kojima ti pricas nemaju osnovne uslove za zivot, niti imaju prilike da se obrazuju i da prosiruju vidike, ali neko ko ne zivi u takvim uslovima, i ume da cita, verujem da bi trebalo da proradi na sebi, jer je sramota da neko moze da se ponosi stavom - "Ja sam zatucan i bas me briga".

Citat:
Nabukodonosor: Shvatam ja da su ukusi razliciti...ima i onih koji vole Seku Aleksic...ali to i dalje ne znaci da je to lepo. :D Sloboda izbora ne podrazumeva i kvalitet izabranog.


Zbog cega muzika Seke Aleksic nije lepa? Sta je definicija lepe muzike?



[Ovu poruku je menjao ventura dana 08.11.2005. u 01:07 GMT+1]
[ Boboje @ 08.11.2005. 00:55 ] @
probajte uz pola litra vodke pre i posle, mnogo je bolji ukus ;) - Corto Maltese

Elem, svako obrazovanje bi trebalo krenuti od toga da deca u Africi gladuju uglavnom zbog onih koji KUPUJU kavijar

[Ovu poruku je menjao Boboje dana 08.11.2005. u 02:00 GMT+1]
[ Nabukodonosor @ 08.11.2005. 01:09 ] @
Citat:
Ne, licna kultura i obrazovanje nema nikakve veze sa materijalnom situacijom.

Ej, necemo da diskutujemo metodom zamene teza. Ja nisam rekao da kultura i obrazovanje ima veze sa materijalnom situacijom, vec sam rekao da kavijar nema blage veze sa licnom kulturom i vaspitanjem. I iza toga cvrsto stojim. Takodje sam rekao da redovno konzumiranje kavijara i Sardonea ima vise veze sa finanskijskom situacijom pojedinca i zemlje u kojoj pojedinac obitava nego licnim vaspitanjem. I iza toga takodje cvrsto stojim.

Citat:
Ja smatram da pod domen licne kulture spada znaci kako se obuci za neku formalniju priliku

A ovo nema veze sa finansijskom situacijom?! Kako cu prijatelju ja da ucim kako da se ubucem za neku gala veceru ako nemam sta da obucem?!? Ajde bre...

Citat:
Zbog cega muzika Seke Aleksic nije lepa? Sta je definicija lepe muzike?

Pa ti si taj koji se kulturno uzdize...trebao bi da znas sta ima visoku ocenu umetnicke vrednosti a sta ne. Itekako se zna sta je "lepo" kako ti kazes a sta ne. Npr. u Engleskoj postoje "organi" koji kontrolisu da osobe kao sto je pomenuta ne dodju na televiziju. Ali da ne zalazimo previse u to. Otici cemo daleko. I ovako smo na granici da nas banuju...znas kakve poglede na diskusiju ima ovaj forum. :D

Sto se naseg "problema" tice....razumem ja tebe sta ti govoris, ali da bih ja ucio bonton u situaciji "gala vecera" moram i da imam odredjene uslove zivota, tj. neki standard. Ukoliko ja jedva prezivljavam u zemlji Serbiji, tesko da ce mi to biti prioritet...da li da jedem kavijar srebrnom kasikom (tj. nozem) ili mesinganom. Miisssiiim....a ovamo nemam da se obucem kao covek.
Ja sam se samo osvrnuo na paradoksalnu situaciju, gde u jednoj temi 85% ljudi govori kako redovno konzumira kavijar, a 90% njih koji ga redovno konzumira kaze da ima odvratan ukus i miris. Pa jel tu samo meni nesto ne stima?! Svako sa pola mozga u glavi bi odmah pitao "Pa koji ga qurac jedes onda?!?!". E tu dolazimo onoga o cemu sam na pocetku teme pricao...a to je lecenje nekih kompleksa. Pazi, ja verujem da se on tebi svidja, razliciti su ukusi, ali vecina je sama rekla da je ukus odvratan. Razmisli i sam i reci mi da kavijar kao npr. Audi A8 nije statusni simbol?


Da mi ne bi obrisali poruku: kavijar se ne priprema.

[Ovu poruku je menjao Nabukodonosor dana 08.11.2005. u 02:10 GMT+1]
[ boccio @ 08.11.2005. 02:13 ] @
Citat:
Nabukodonosor:
Ja sam se samo osvrnuo na paradoksalnu situaciju, gde u jednoj temi 85% ljudi govori kako redovno konzumira kavijar, a 90% njih koji ga redovno konzumira kaze da ima odvratan ukus i miris. Pa jel tu samo meni nesto ne stima?!

Na ovoj temi su ukupno 2 (dve) osobe izjavile da im se ukus kavijara ne svidja: despotbg i pajaja. O cemu pricas? Opet si se napio :)
[ pajaja @ 08.11.2005. 06:37 ] @
Dakle kavijar se ne priprema.
Maze se na hleb.