[ k0ka_m0ka @ 10.11.2005. 20:38 ] @
| Hocu da kupim Mungosa ili Lasicu za kucnog ljubimca...ima li neko ideju gde mogu da ih nabavim?gledao sam po nekim zoo shopovima ali nemaju...ako neko zna neka se javi :)))....aj pa uzdravlje :)
[Ovu poruku je menjao k0ka_m0ka dana 10.11.2005. u 21:39 GMT+1] |
[ Deda_Mraz @ 10.11.2005. 20:43 ] @
Hehehehe pa gde baš nadje mungosa čoveče
[ k0ka_m0ka @ 10.11.2005. 20:45 ] @
ma mungosi su face veruj mi :))))...moze i lasica ! hehehe....aj pa uzdravlje :)
[ Deda_Mraz @ 10.11.2005. 20:48 ] @
[Ovu poruku je menjao Deda_Mraz dana 10.11.2005. u 21:48 GMT+1]
[ k0ka_m0ka @ 10.11.2005. 20:54 ] @
hehehehehehehehheh.....extra ! bas bi bio dobar kucni ljubimac...aj pa uzdravlje :)
[ flylord @ 10.11.2005. 21:08 ] @
Da li bi ti voleo da ti neko stavi ogrlicu oko vrata i da te drzi zatvorenog? I da ceo zivot provedes sam bez mogucnosti da budes sa nekim ko je iz tvoje vrste?
licemerje na delu, uzass
[ k0ka_m0ka @ 10.11.2005. 21:19 ] @
da tebe slucajno ne zovu filozof?....pffffff....verovatno bih ih uzeo u paru tako da bi im verovatno bilo ok..ccc...:))......aj pa uzdravlje:)
[ flylord @ 10.11.2005. 21:28 ] @
Da li bi ti pristao da zivis u zatvoru???
[ k0ka_m0ka @ 10.11.2005. 21:32 ] @
naravno da ne bih......aj pa uzdravlje :)
[ flylord @ 10.11.2005. 21:41 ] @
pa zasto onda hoces da nekog drugog drzis u zatvoru!?
[ Deda_Mraz @ 10.11.2005. 21:44 ] @
Flylord ajde nemoj da mračiš čoveka!
Pajo briši ove neprikladne postove odmah!
[Ovu poruku je menjao Deda_Mraz dana 10.11.2005. u 22:45 GMT+1]
[ superbaka @ 10.11.2005. 21:45 ] @
ti bi da budes glavni baja u kraju jer ces da cuvas nesto sto niko nema,a? e pa za tvoju informaciju, to su divlje zivotinje i ne opstaju u zatocenistvu, i btw ugrozene vrste pa mozes i u corku da zaglavis... i pre svake ovakve nebuloze bi trebalo da se postavi logicno pitanje:"A zasto to jos neko ne cuva"? sigurno nije zbog niske cene kupusa...
[ Predrag Gajic @ 10.11.2005. 21:46 ] @
Citat: flylord: Da li bi ti voleo da ti neko stavi ogrlicu oko vrata i da te drzi zatvorenog? I da ceo zivot provedes sam bez mogucnosti da budes sa nekim ko je iz tvoje vrste?
licemerje na delu, uzass
Koliko sam primetio nigde nije navedeno da će da ih drži na ogrlici i da će da ih drži zatvorene,ko zna možda k0ka_m0ka ima adekvatne uslove za držanje tih životinja.U samom nazivu teme je napisano:Gde mogu da kupim Mungose ili Lasice,znači radi se o množini(više životinja),što znači da će ih biti više i da neće biti SAM/SAMA životinja a pošto ih ima više normalno je da će i da se razmnožavaju(uglavnom se kupuje mužjak i ženka,zar ne?)...
[Ovu poruku je menjao Predrag Gajic dana 10.11.2005. u 22:48 GMT+1]
[ Deda_Mraz @ 10.11.2005. 21:49 ] @
Citat: superbaka: ti bi da budes glavni baja u kraju jer ces da cuvas nesto sto niko nema,a?
Zašto misliš da zbog toga hoće da uzme životinjice? zar ne misliš da ih možda voli? A kada neko toliko voli životinje onda o njima brine i više nego što te životinje prirodno brinu same o sebi.
[ flylord @ 10.11.2005. 21:53 ] @
On da voli zivotinje ne bi zeleo da ih drzi u zatocenistvu, nego bi isao u njihovo staniste, u prirodu i uzivao dok ih posmatra, fotografise...
I sto rece superbaka, to su divlje zivotinje.
[ k0ka_m0ka @ 10.11.2005. 21:55 ] @
vec sam i malopre naveo da bi ih kupio u paru znaci m i f....a sto se tice uslova imam adekvatno dvoriste za njih tj mali vrt tako da nema problema...samo ne znam sto se flylord istripovao za tu ogrlicu i za tvorza :)....
za Superbaku : nisam jedini koji bi imao te zivotinjice ima jos likova koji ih poseduju samo sto su ih oni nabavili preko....a posto ne mogu da se cimam da odem preko i da ih kupim,samo sam pitao da li ovde imaju da se kupe te extra zivotinjice....
Predrag Gajic tnx :) ....aj pa uzdravlje :)
[ flylord @ 10.11.2005. 21:59 ] @
Te zivotinje ne mozes da drzis slobodne tek tako. Ako ih stavis u vrt, jednostavno ce da odu. Pa nije ti to pas. I kolko dugo ces da ih drzis?? Dok ti ne dosade. A onda ces da ih bacis u neku sumu, kad su vec totalno postale zavisne od tebe i nesposobne da se staraju o sebi.
I ne znam da li si primetio sta ti je superbaka rekao! To je zakonom kaznjivo! Te zivotinje su pod zastitom, pogotovo lasice.
I samo mi zao sto nas zakon nije dovoljno strog za ljude kao sto si ti.
[ Deda_Mraz @ 10.11.2005. 22:40 ] @
Citat: flylord: Te zivotinje ne mozes da drzis slobodne tek tako. Ako ih stavis u vrt, jednostavno ce da odu. Pa nije ti to pas. I kolko dugo ces da ih drzis?? Dok ti ne dosade. A onda ces da ih bacis u neku sumu, kad su vec totalno postale zavisne od tebe i nesposobne da se staraju o sebi.
I ne znam da li si primetio sta ti je superbaka rekao! To je zakonom kaznjivo! Te zivotinje su pod zastitom, pogotovo lasice.
I samo mi zao sto nas zakon nije dovoljno strog za ljude kao sto si ti.
Strašno.... Stvarno nemam komentara za ovaj post, pa ti ocrni čoveka kao d aje pitao gde mogu da ubijam Mungose i Lasice?
ma uvek se iznerviram kada čitam ovakve postove...neću više da se pojavljujem u ovoj temi!
k0ka_m0ka samo napred brate podržavam te slobodno kupi te slatke životinjice i staraj se lepo o njima! Poz za tebe!
P.S. ne obaziri se previše na neke postove ovde, jer postoje ljudi koji vole da kritikuju druge iako znaju su ti drugi u pravu!
[ despotbg @ 10.11.2005. 22:54 ] @
Zbog ovakvih ljudi koji se kidaju za prava zivotinja (flylord) dođe mi da kupim gomilu mungosa ili lasica i da ih na njihove oci zive oderem (naravno to nikad ne bih mogao da uradim). Mislim, vise se ljudi kidaju oko zivotinja i brinu se za njih, a kada prolaze pored narkomana koji se nafuran valja u travi pljuju ga i gaze ili jos gore zaobiđu ga, nije ih briga.
[ Ivan Dimkovic @ 10.11.2005. 23:04 ] @
Mungosi i lasice su divlje zivotinje - takvim zivotinjama je potreban daleko veci prostor nego necije dvoriste (pricamo o kilometrima, tako da osim ako neko nema posed velicine neke opstine.... ) - dakle, zatvaranje takvih zivotinja u dvoriste je nezdravo i lose po te zivotinje... e sad ako neko voli da ih muci...
Takodje, lasice su vrlo nezgodne zivuljke ako se osecaju ugrozeno - jedna je uspela da izgrize kablove na kolima mog kolege jer je valjda iznerviralo sto joj je neko blokirao omiljeni put - razmisli o tome pre nego sto ostanes bez creva za gorivo ili neceg slicnog.
[ pajaja @ 10.11.2005. 23:07 ] @
Ljudi se razlikuju od zivotinja po tome sto mogu svesno da reaguju ne neke stvari [ svesno koriste mozak ] dok zivotinje reaguju instinktivno.
Ako narkoman zeli da se drogira, onda se moze reci da on zna koje su posledice uzimanja droge i niko ga na to ne tera. Dok su zivotinje primorane da budu neciji ´ljubimci´ ... i sto je jos gore, na njima se zaradjuje...
Naravno da nemam nista protiv toga da ljudi imaju ljubimce, i ja ih imam, ali sam protiv trgovine sa njima...
Citat: despotbg: dođe mi da kupim gomilu mungosa ili lasica i da ih na njihove oci zive oderem
srpska posla.. inat.. tek da drugom napakostimo...
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 11.11.2005. u 00:12 GMT+1]
[ despotbg @ 10.11.2005. 23:20 ] @
Da najlakse je reci da je to njihov izbor. Sta mislis na one kojima je zivot propao do dna i onda se poceli drogirati, oni koji se drogiraju zivot je na dnu, pre bi njima pomogao.
Ajde za narkomane se moze i diskutovati ali bolje je pomoci deci bez roditelja, ljudima na kosovu, samohranim majkama, diskrimisanim romima, starim i bolesnim, mladim i besnim.
Mislim i ja sam protiv mucenja zivotinja, ali me prilicno zabole sto neki kunić nece imati sta da krese i vecina ljudi nema i sto nece imati prostoriju 5x5 (verujte mi moj drug zivi u samackom hotelu u cetvoroclanoj porodici u sobi od 18m2 i deli zajednicki WC i kupatilo sa jos 50porodica, covek ne moze da kupi komp jer nema gde da ga stavi, ima mesta samo za jedan krevet, sto i regal)
[ despotbg @ 10.11.2005. 23:30 ] @
Citat: pajaja:
srpska posla.. inat.. tek da drugom napakostimo...
Ovo sam rekao cisto figurativno. A i inat ne mora da se komentarise uvek u negativnom kontekstu.
Gledao sam emisiju u kojoj baku na kosovu u nekoj enklavi pitaju "baba zasto ti zivis kad su ti sve pobili"
A baba odgovara "iz inata"
Ipak to treba videti da bi razumeo sta moze da znaci inat. To je cisto sta moze da znaci. Inace ti si upravu, prirodno je da covek zeli da nekome napakosti kad ga ovaj iznervira jedino treba se sto bolje kontrolisati (jasno je da nikada nesto tako nebi uradio, to je ono sto mi pada u onim najcrnjim mislima, jednostavno to su najbolje reci koje ilustruju koliko me nerviraju aktivisti za zastitu zivotinja, ti ih mozda volis tvoja stvar)
[Ovu poruku je menjao despotbg dana 11.11.2005. u 00:32 GMT+1]
[ k0ka_m0ka @ 11.11.2005. 03:04 ] @
mislim da sam pogresno postavio topic....trebao je da glasi GDE MOGU DA UBIJEM MUNGOSE I LASICE?...
flylord pa nisam ja hteo da kupim belog tigra ili pandu jer su to ugrozena zivotinje,ja sam samo hteo da se raspitam o kupovini Mungosa i Lasica a one nisu ugrozene i ima ih sigurno negde u Srbiji u prodaji,jer posto ih ima preko...a i ti si decko nesto pogresio,pa ne zelim ja od njih da pravim bundu ili sta znam vec...provereno znam da mungosi tj lasice mogu da opstanu u malo vecem vrtu...a posto tako nesto i posedujem samo mi trebaju dva slatka mala mungosa...:))
Deda_Mraz hvala na podrsci :)))..kupicu ih samo da ih nadjem :)))
hm..sta reci...aj pa uzdravlje :)
[ zi:: @ 11.11.2005. 03:31 ] @
Na koje tačno lasice i mungose misliš? Ako misliš na afričke mungose (meerkate), njih nećeš moći imati, jer su im navike takve da će progristi sve što im dođe pod ruku, a mislim da ih je i zabranjeno držati kao kućne ljubimce, makar koliko na televiziji izgledali ljupko.
Sa druge strane, neke vrste lasica se drže kao kućni ljubimci. Baš pre neki dan sam spavao kod prijatelja u Budimpešti koji ima dva ferreta. Pre nego što se odlučiš da ih kupiš, obavezno pročitaj ovo:
http://www.soyouwanna.com/site/syws/ferret/ferret.html
Ako ih nećeš mučiti i držati non-stop u kavezu, način života će ti se prilično promeniti: te životinjice stvarno grizu ko blesave i neverovatno su znatiželjne. Jesu totalno divlje, ali mogu se do neke mere pripitomiti, da se naviknu na čoveka. Ja sam mislio da su moje 2 sijamske mačke tandem pod geslom uništi-ispitaj-pokori, ali one su čisto sunce i totalna mirnoća naspram tih lasica :)
Jesi se raspitao dobro o njima pre nego što ih uzmeš?
[ spartak @ 11.11.2005. 08:06 ] @
Pitome lasice koje su rodjene i odrasle kao kucni ljubimci mogu se kupiti u Pet Shop u Balkanskoj ulici. Prosli mesec sam cheskao tamo jednu. Hrane se dehidriranom hranom koja se daje i mackama.
Mnogo su lepe i bas mi se svidela jedna od njih. Tada je cena bila 16.000 dinara. Bas sam razmisljao kako bi se druzila sa malim persijskim mackom kojeg imam kod kuce. Ali otom potom.
[ zi:: @ 11.11.2005. 09:32 ] @
U Madjarskoj je cena slicna, 200eur po komadu.
[ renne @ 11.11.2005. 12:43 ] @
Lasice pitome mozes kupiti i na novom beogradu, odmah iza hotela putnik, u onom novom trznom centru
[ ctrl alt del @ 11.11.2005. 14:43 ] @
Narode, jeste li sigurni da su u pitanju lasice? Mustela nivalis? Dajte neku sliku te životinje da to raščistimo. Znam da se kao kućni ljubimci (a u nekim zemljama i za lov kunića) drže feretke - u prevodu na srpski: albino tvorovi Mustela putorius, koji su generacijama u zarobljeništvu, a inače su i do nekoliko puta veći od lasica, koje imaju do 20cm+ par cm repa. Često su samo malo veće od miša. Malo je veći hermelin (Mustela erminea), on ima crni kraj repa i zimska dlaka mu je skroz bela. I lasica i hermelin i tvor (i kune...) su zaštićeni zakonom, ne smeju se loviti, hvatati, PRODAVATI, uznemiravati... (izuzetak je mislim tvor ili lasica koji se mogu loviti u krugu od 100m oko fazanerija).
Ne ulazim u to koliko je lako/konforno imati ovakve kućne ljubimce, ali u svakom slučaju ako ih nema u našim zoo prodavnicama, možeš ih samo uvesti (prošvercovati).
slike:
lasica: http://www.wolinpn.pl/html/prz...ografie/lasica/gfx/lasica2.jpg
hermelin: http://www.toon.heindl-interne...gen/a800/57280018-hermelin.jpg
feretka: http://www.cs.wisc.edu/~eries/ferret%20cheerleader.JPG
[ bokizestoki @ 11.11.2005. 15:29 ] @
bas sam nedavno uzeo jednu damicu i mogu vam reci da su jako lude zivotinjice,
mada nalo zlobne vole da gricC:\Documents and Settings\a\My Documents\My Pictures\untitled.bmpkaju
[ k0ka_m0ka @ 11.11.2005. 23:14 ] @
bokizestoki mozes li mi poslati sliku te tvoje male lasice....
zi:: necu ih drzati u kavezu ali se nadam da cu ih pripitomiti :)))))
nasao sam lasicu i kosta 15000.din....moracu da pogledam i na nbg pa cu da vidim koju cu da kupim :))...aj pa uzdravlje :)
[ k0ka_m0ka @ 12.11.2005. 23:45 ] @
hm...zao mi je ali stvarno ne znam a i protiv sam toga da se od zivotinja prave razne bunde i ostala sranja...ovde se prica o lasicama kao kucnim ljubimcima...aj pa uzdravlje :)
[ ctrl alt del @ 13.11.2005. 14:16 ] @
Srećni vlasnici "lasica", jel će najzad neko od vas okačiti fotografiju vaše zverke da najzad raščistimo jel su to lasice ili nešto drugo...
[ k0ka_m0ka @ 14.11.2005. 01:18 ] @
jos uvek je nisam uzeo i definitivno je lasica...trebalo bi sutra da odem da je kupim...aj pa uzdravlje :)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|