[ daki_bmw @ 17.11.2005. 18:10 ] @
S'obzirom da sa ovom varijantom "posedovanja" automobila uopste nemam iskustva (a varijanta je "zanimljiva" zbog mogucnosti registrovanja automobila i preko 3, odnosno 6 godina starosti), interesuje me misljenje onih koji imaju iskustva sa ovim (a i svih drugih, naravno), koliko bi se trebalo upustati u ovu avanturu, ukoliko zelite zapravo da VOZITE auto (dakle, na duze staze jedan auto, bez onoga, "radim sa tim, pusticu ga na oglas za 2-3 meseca...moze zamena, bla bla...")!
Moj neki info kaze da se u Srbiji vozi nekih 70.000 vozila sa CG tablicama. Uz pretpostavku da se "nadje" neki "stranac", potpuno legalan (koliko se to u trenutku kupovine uopste moze znati...?!?!), npr. i dalje registrovan na strane table, zatrazi se odjava sa osiguranja...kada odjava stigne, registruje se auto na CG (preko "tamo nekog") i onda se sa punomocjem, odnosno ovlascenjem vozi po Bg-u (ili bilo gde po Srbiji). Ono sto mene interesuje je koliko je zapravo "pametno" ovo raditi, u kojoj meri se moze uleteti u probleme... Za sve one koji voze ovako registrovan auto, pitanje, u kojoj meri trpite "maltretiranje" od strane policije (ne BUKVALNO maltretiranje, vec ono, cesta ili precesta zaustavljanja, gubljenje vremena dok oni proveravaju broj motora, broj sasije...ili sta vec rade, odnosno sta vec TREBA da rade...), "kakvim ocima" vas generalno gleda policija...da li kao da radite nesto polu-legalno, ili kao potpuno normalnu stvar (sto bi valjda i trebalo da bude)...ili se a priori uzima da "sa tim autom nesto nije u redu"....
I uopsteno, koja su ogranicenja ovog nacina posedovanja vozila, na sta treba obratiti paznju pri kupovini "stranca" (da bi na kraju sve ispalo potpuno legalno)...svaki savet mi je dobrodosao! Hvala najlepse....
[ Lappy @ 18.11.2005. 00:11 ] @
Pridruzujem se pitanju :) i mene interesuje.

Hoces da kupis neki bmw predpostavljam? Ja bih alfu 156 :(
[ pctel @ 18.11.2005. 01:28 ] @
Citat:
daki_bmw: Za sve one koji voze ovako registrovan auto, pitanje, u kojoj meri trpite "maltretiranje" od strane policije (ne BUKVALNO maltretiranje, vec ono, cesta ili precesta zaustavljanja, gubljenje vremena....

Sigurno ce te tretirati kao nekog ko voli da se pravi pametan trazeci rupe u zakonu, jedni nece reagovati jer su se vec smorili od "maltretiranja" slicnih tebi, drugi ce biti veoma raspolozeni za "maltretiranje", sve zavisi na kakve naletis, u principu ako imas jake zivce i ne nerviras se, ne mogu ti nista.
[ bukovski @ 18.11.2005. 02:06 ] @
uzmi i slobodno vozi jedan moj dobar drug vozi tako vec 3 godina promenio ih je 3-4 do sada, malo ga milicija ono ispituje ali na kraju pusti
[ Milos niks @ 18.11.2005. 10:26 ] @
Ja vec imam jednog passata , izuzetan .... samo 10 godina star .. jel ima neko informacija iz prve ruke ?

poz
[ Mobtel @ 18.11.2005. 10:40 ] @
Ja sam bas mislio da nabavim neki tkav ali mi je skup golf 2 izadje me oko 2000 eu a za te pare ga mogu naci i na nase table.isplati se samo za mladja vozila
[ smfilip @ 18.11.2005. 14:12 ] @
evo,da ti ja dam info iz prve ruke,posto se upravo tim bavim...ti dobijas ovlascenje sa potpisom vlasnika i ovjereno od strane suda-da mozes da raspolazes sa vozilom kao da je tvoje,znaci osiguranje,prodaja...bla bla...Policija ne bi trebala da te maltretira nista vise nego da imas samo saobracajnu na tvoje ime-jer je to 100% legalno-kako bi ga inace ovjerio sud. I da,to nije rupa u zakonu,to je dozvoljeno kako kod nas tako i u svim drugim zemljama.
[ smfilip @ 18.11.2005. 14:18 ] @
Citat:
Mobtel: Ja sam bas mislio da nabavim neki tkav ali mi je skup golf 2 izadje me oko 2000 eu a za te pare ga mogu naci i na nase table.isplati se samo za mladja vozila

za jos 500 evra mozes da kupis Golf 3...Tako da te je neko vjerovatno pokusao da odere sa tom cijenom.(Naravno,ukoliko je u pitanju 'standardni' Golf)
[ DrJekyll @ 18.11.2005. 15:38 ] @
Koliko kosta prenos sa stranih na CG otprilike za automobil 1.6-1.8 benzin 10 godina star?

[Ovu poruku je menjao DrJekyll dana 18.11.2005. u 16:41 GMT+1]
[ smfilip @ 18.11.2005. 16:29 ] @
Za tu info mi posalji PM sa kompletnim podacima o automobilu,posto je to bitno za registraciju.Znaci:

Marka/Tip
kW/KS
kubikaza
Godiste
benzin/dizel
[ daki_bmw @ 18.11.2005. 17:08 ] @
Citat:
Lappy: ... Hoces da kupis neki bmw predpostavljam? Ja bih alfu 156 :(

Evo, Lappy je pitao...a i slika ce biti kompletnija, pa da odgovorim: da, trazim bmw-a, 325 93.-94.-95. god (dakle E36), uz jedan dodatni "problem" - da bude full, ili eventualno bez koze! Sta se desava, i zasto sam uopste poceo da razmisljam o "strancima": ponuda ovih modela je u Srbiji, najblaze receno, ocajna! 316 i 318 se jos i moze naci...ima ih dosta vise na Bg (ili bilo koje druge SER) table, pa samim tim se i moze naci nesto sto je u malo boljem stanju! 325/328 ima dosta manje u samoj ponudi, i gotovo po pravilu su u ocajnom stanju! Ja jos gledam da bude i coupe (po mogucstvu), i tek sa tim mi mogucnost izbora (evo, vec mesecima pratim oglase...) pada prakticno na NULU! Sto se stranaca tice, tu sam cak i naleteo na 2-3 komada "koje bih rado posedovao"...moje, mozda i onako naivno razmisljanje, je da ti automobili ipak nikada nisu vozeni po nasim putevima (ili, ako i jesu, to je vrlo malo...), a i finansijski bi se malo i ustedelo (bar mi se tako cini)... Evo jednog proverenog primera: 320i '96. (dakle 2000 ccm, 110 kW), se u prilicno "kulturnom" stanju (i u totalnom full-u) kupuje za oko 3000€ na strane table... Da bi se odradila cela procedura oko registracije (dakle, i da se onome ko to radi i plati za uslugu) treba jos 2000€...dolazimo na cifru 5000€ ... Za 5000€ se u Srbiji NE MOZE naci takav auto na SER table...nije cak ni cifra problem, jednostavno u full-u, u takvom stanju, '96. god., 320i ne moze cak ni za 6000€ npr. (ok, ovde je rec o 320i, necemu sto se malo razlikuje od onoga sto ja trazim, ali navodim kao PROVEREN primer).

Verovatno ja trazim malo nezgodan auto...i siguran sam da situacija nije ista sa razlicitim markama/modelima, ali E36 sestak (320/325/328) deluje kao bolji "deal" u varijanti "stranac, pa na CG"....ali meni samo to DELUJE...ne znam, nisam siguran, nemam iskustva, zato sam i postavio ovu temu ovde! Hvala svima na odgovorima!
[ spartak @ 18.11.2005. 17:16 ] @
Evo vesti iz prve ruke. Upravo mi dovoze jedan golf 2 veceras.

Prvo da prokomentarisem ovo sto je par poruka iznad rekao Mobtel. Znaci druze ne da nisi u pravu nego si promasio temu totalno. Cak i da jeste ista cena kako si rekao (2000 i kod nas i u cg), znas li ti koja je razlika izmedju automobila koji je sad uvezen iz nemacke, i tog na BG koji je uvezen pre par godina? hahaha pa to je krsh totalni, pogotovo za 2000.

Ovaj koji sam uzeo kostao me je 1500, 89', 1600 benzinac, 5 brzina, 3 vrata, metalik boja. Na to sam platio registraciju 167 eura i 2.5 eura punomoc. Kraj.

Stanje je savrseno, tvrd, sve plastike unutra na mestu, nista ne bruji ne zuji ne tandrce, ide kao metak. Cak su i ruckice u bravi na vratima sto je dvojci slaba tacka, savrsene kao juce ugradjene.
[ bamboocha @ 18.11.2005. 17:19 ] @
Ne znam da li se zakon promenio, ali ja sam pre tri godine vozio automobil na punomocje koje je glasilo da mogu upravljati vozilom, registovati, da svu pricinjenu stetu ja snosim, itd. Punomocje je bilo overeno u sudu u prisustvu davaoca i primaoca.
Vozilo je bilo na nasim tablama (mislim Srbija).

Zaustavi me pandur i pise mi prjavu za pokretanje prekrsajnog postupka:

Dana...zatecen je da upravlja vozilom...a kontrolom je uvrdjeno da nije u zakonskom roku izvrsio prenos vlasnistva vozila.

I kod sudije za prekrsaj, on mi predoci da je zakonski rok za prenos vlasnistva vozila samo 15 dana, toliko mogu da vozim na punomocje.
čl.226.st.1.tač.34.ZOBS-a
Posto mi je bio to prvi prekrsaj rebne me nekih 600din.

[Ovu poruku je menjao bamboocha dana 18.11.2005. u 18:19 GMT+1]
[ smfilip @ 18.11.2005. 17:28 ] @
Pazi...taj zakon vise ne postoji,to je rezultat nekog deal-a izmedju vlada Srbije i Crne Gore...za otprilike 5-6 mjeseci se ocekuje donosenje zakona koji bi dozvolio svima da prebace na Srbijanske table automobile koji su ubaceni na CG table,koji se sada voze 'na ovlascenje'. E tada mogu da zezaju ako ne prebacis auto,ali mislim da niko nece propustiti da sto prije to uradi...
[ Mobtel @ 18.11.2005. 18:02 ] @
Ma ono za 2000 eu sam reko jer sam se ja raspitivao za cene golfovau cg kad sam bio ...otprilike oni koji ih prodaju traze oko 200o i vise Eu..zbog toga sam i naveo tu cenu..Jos nesto.ako uzmem stranca ovde kod mene u Subotici da li ja moram da ga vozim u Cg ili je dovoljno da odem sa papirima i da se to resi jer ipak mislim da bi bio problem voziti auto 500km bez tablica?
[ Mobtel @ 18.11.2005. 18:03 ] @
Mislim da znam da bi trebalo da idem sa autom ali da je to nekaaaaaako moguce?
[ H@usto® @ 18.11.2005. 18:35 ] @
@spartak

Pa sta mislis kakav ce tvoj biti za godinu, eventualno dve? :D

Inace, to je javna tajna, i to svi rade. I ja sam planirao to, ali ipak cekam posle Nove, da vidimo da li ce se izglasati taj zakon da mogu svi slobodno da uvoze. Bas njih zabole da zaustavljaju takve na CG, pre ce strance koji su puni para i kojima mogu da izvuku neki evro.
[ smfilip @ 18.11.2005. 19:21 ] @
@MOBTEL: automobil mora da dodje u CG...to mozes da izvedes tako sto ili ces dati nekom policajcu da ga doveze do medjugranicne zone,ili tako sto ces iznajmiti slepu AMS-a ili neku privatnu i dovesti automobil do granice.
poz
[ nnn @ 18.11.2005. 22:53 ] @
ili stavis na autovoz
[ simor @ 19.11.2005. 13:25 ] @
Evo mog iskustva sa vozilom na PG table. Kupio sam ga u Podgorici 2002 i vozio u Srbiji 2.5 godine na punomoc bez ikakvih problema. Znaci pravi vlasnik je u Podgorici a ja sam vozio na punomoc. Nekada se desilo da saobracajci vole da se prave pametni i da nesto prigovaraju, ali s obzirom da je to pitanje izmedju Srbije i Crne Gore do dan danas nereseno, nema tu sta da se prave pametni. I obicno prigovaraju panduri po selima gde su PG table "trn u oku". A u BG, NS, Nisu i ostalim vecim gradovima (kao i na autoputu) apsolutno nisam imao nikakvih problema. Desi se da uzmu saobracajnu i provere preko kompjutera da li je auto kraden, ali posto nije samo mi pozele "srecan put".

Sada vozim drugo auto na nase domace table, i sto mi je vrlo zao, za te 2.5 godine sam pokusavao na razne nacine da ga "preregistrujem" na nase domace, ali na zalost nisam uspeo.

ps: dobra stvar kad istekne registracija autu na crnogorskim tablama ne moras da ides u CG na tehnicki nego samo posaljes "izvesnu sumu" pravom vlasniku da ti progledaju kroz prste, posto nisam siguran da li Crnogorci priznaju nase uverenje o tehnickom pregledu...
[ smfilip @ 19.11.2005. 18:20 ] @
@simor: od sledeceg ljeta ce navodno moci da se prebace na srpske tablice svi automobili uvezeni na CG
[ Floydian @ 20.11.2005. 02:21 ] @
Koliko će da košta na CG table Fiat Brava 1,6 benzinac,75kW(100KS),1996.godište?Hvala!
[ smfilip @ 21.11.2005. 18:01 ] @
@Floydian: pogledaj PM
[ pctel @ 22.11.2005. 00:46 ] @
Citat:
smfilip: @Floydian: pogledaj PM

Znate sta vas dvojica?! Da li forum sluzi za to da razmenjujete privatne poruke? Verujem da ovde ima jos dosta ljudi koje zanima odgovor na isto pitanje tako da bi to trebalo objaviti javno da svi mogu da procitaju. Eventualno bih razumeo da je pitalo vas 50, pa da smfilip odgovori na prvih 4-5 pitanja javno da se stekne neki utisak o kolikim orjentaciono iznosima je rec, a ostalima na pp da se ne zatrpava forum. Ovako, prvi mu se javio, on ne samo sto zloupotrebljava forum za zakljucivanje privatnih poslova sa njim vec ne zeli 'poverljive' informacije da podeli sa drugim clanovima?!
[ simor @ 22.11.2005. 10:41 ] @
@pctel

U pravu si, ova tema se polako ali sigurno pretvara u neku vrstu online auto-pijace. Neka moderator reaguje.
[ smfilip @ 22.11.2005. 12:22 ] @
@pctel:ja sve cijene mogu da iznesem javno,ali sam mislio da ce biti mnogo gore ako pocnemo zatrpavati forum cijenama...i naravno,sta tebi znaci koliko kosta uvoz brave,kad cijene mogu drasticno da se razlikuju za godinu dana noviji automobil,za 1 kw vise i sl...
EDIT: i da,ja nikoga ne tjeram da registruje automobil,ja moram debelo da se pomucim da bih saznao koliko ce iznositi sve za neki automobil,a dajem besplatne info,i to tebi smeta...sto se mene tice,moze i lock na ovu temu,a moze i da se izbrise
da ne zaboravim:pctel,nisam vidio da si ti igdje javno dao cijenu neke konfiguracije koliko kod tebe kosta ,jer bi se to,naravno smatralo reklamom

[Ovu poruku je menjao smfilip dana 22.11.2005. u 13:27 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao smfilip dana 22.11.2005. u 13:28 GMT+1]
[ Milos niks @ 22.11.2005. 12:57 ] @
filipe , napisi barem cenu za bilo koji auto... cisto radi teme ... recimo onaj koji si zadnji registrovao ? Niko to od ovde prisutnih nece smatrati za reklamu .

pozdrav

PS: Sta bi za mog passata na PP :) ?
[ smfilip @ 22.11.2005. 13:07 ] @
BMW 318
113KS
1993
Benzin
Italija: 1.450,00€
Njemacka: 1.550,00€
----------------------------
Audi B4 1.6
101 KS
1993
Benzin
1.100,00€
----------------------------
i evo jedno koje upravo zavrsavam
Mercedes ML 3.2
1999
Benzin
Italija
6.540,00€ EDIT:ovde je bila greska,jer sam stavio cijenu sa automobilom,pa sam editovao
E,sad,nek se niko ne oslanja na ove cijene,posto i najsitniji detalji mogu da promjene taj iznos

P.S. Za pasata cu ti javiti uskoro,i napisacu ovde,da vidis i ti ,a i ostali

[Ovu poruku je menjao smfilip dana 22.11.2005. u 14:07 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao smfilip dana 22.11.2005. u 19:29 GMT+1]
[ pctel @ 22.11.2005. 15:11 ] @
Citat:
smfilip: @pctel:ja sve cijene mogu da iznesem javno,ali sam mislio da ce biti mnogo gore...

pctel,nisam vidio da si ti igdje javno dao cijenu neke konfiguracije koliko kod tebe kosta...

Da me neko neinformisan pitao koliko otprilike kosta kompletna nova konfiguracija sa monitorom u Beogradu, rado bih mu odgovorio da se cene krecu od 350 EUR-a za nesto najjeftinije do 700 EUR-a za nesto bolje pa navise za najbolje i to se ne bi smatralo reklamom.
Lepo je od tebe sto si objavio cene za par automobila, mozes eto za jos par njih koji se najvise uvoze i nadalje je sasvim u redu da se neka specificna pitanja postavljaju putem privatne poruke.
[ smfilip @ 22.11.2005. 18:21 ] @
pa vidi ja mogu da kazem da je zavrsavanje papira od 500-5000 evra,ali kakve je koristi od toga,kad,kao sto rekoh,ovo je precizan posao,u kome lako moze da se desi da 100% dva ista automobila budu procjenjeni od strane carine na vrijednosti koje mogu da se razlikuju i do 500 evra!Tu nastaje problem,pa ja vrijednost svakog automobila prethodno usaglasim sa carinom,kao da je vec stigao i da hocu da ga registrujem.Ali nije problem,objavicu jos neke najcesce uvozene automobile,iako po mo mom misljenju,to ne znaci mnogo nekome ko ce da uvozi automobil,dok prethodno ne provjeri hoce li i za njega biti ista cijena.
[ smfilip @ 22.11.2005. 18:27 ] @
@Milos niks:

M/T:Passat 1.8
God:1993
S.M:99kW/90HP
V.G:Benzin

Ukupno:1.120,00€
[ Mobtel @ 22.11.2005. 20:04 ] @
Cekaj malo ..ove cene sto di dao su krajne cene po kojima mi mozemo da dodjemo do auta ili cene napolju?
[ smfilip @ 22.11.2005. 20:50 ] @
to su cijene registracije,znaci dovezes automobil do odredjenog mjesta u medjugranicnoj zoni,i platis tu sumu,i posle nekoliko dana dobijes registrovan automobil
[ ghetto superstar @ 22.11.2005. 21:56 ] @
posto vidim da se bavis time, da li je problem da napises za koliko se ti odredjeni automobili mogu uzeti napolju (okvirno, ne moras napisati koliko si ti platio, ipak to ti je posao - razumijem)
[ Milos niks @ 22.11.2005. 23:17 ] @
covek je lepo napisao ono sa cime je upoznat , za cene u nemackoj autoscout24.de i mobile.de a za cene kod nas halooglasi.co.yu pa uporedi

poz.
[ nikola87 @ 23.11.2005. 08:24 ] @
Citat:
Milos niks: za cene u nemackoj autoscout24.de i mobile.de

jesu realne te cene?

[Ovu poruku je menjao nikola87 dana 23.11.2005. u 09:25 GMT+1]
[ Milos niks @ 23.11.2005. 11:14 ] @
Neke da , obicno ako je vise od 15 automobila po slicnoj ceni onda jeste ako vidis neki auto koji je drasticno jeftiniji od ostalih ... onda je navlakusa . Moj passat je placen 1100 evra , i to posto rodjak nije mogao da kupi auto oko koga su se dogovarali preko intreneta ... nasli smo na brzinu drugi auto tj. ovaj koji je kupljen .

pozdrav
[ skymobile @ 23.11.2005. 18:51 ] @
Pazite ovako, da vam pojasnim par stvari.
Vozim auto na cg table vec godinu dana. Kad sam ga kupio na strane table, pokusao sam da ga registrujem sam u cg na nekog rodjaka, ali nisam znao proceduru pa su me bukvalno odrali i uzeli mi 1250 eura. Inace auto je Opel Astra 1.4 benz 93 god. Isti takav auto mladji godinu dana ja sam zavrsio, kasnije, SAM za 680 eura troskova sa registracijom. Znaci tip koji je zavrsio moju astru je dobar od jednog auta cca 600eura!!! Ove cene koje Filip daje su cene koje vam traze ljudi koji koriste guzvu, i prave nekog ludim. Mogu vam reci samo da ako mislite sami da odradite sve sto vam treba, auto mora biti registrovan ili na col tablama. Morate imati kupoprodajni ugovog gde vlasnik auta prodaje auto coveku iz CG. Kasnije kad ocarinite auto, morate u sup da ponesete odjavu i to je to. Ako nekog interesuju detalji nek me kontaktira na pp, dacu mu broj tel pa sto budem mogao da pomognem, tu sam.
Sto se tice pandura niko vas nece dirati, niko me nije zaustavio bar pola godine, tako da nema sta da brinete.
[ Mobtel @ 23.11.2005. 19:11 ] @
Ajde mi pogledaj ovaj auto ako ti nije tesko koliko bi trebalo da me izadje registracija...
VW GOLF III 1.4 eGSD
110.140 km, 44 kW (60 PS), EZ: 01/95, TÜV: 01/06, AU: 01/06, rot-metallic, 2/3 Türen, Benzin,

[Ovu poruku je menjao Mobtel dana 23.11.2005. u 20:12 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Mobtel dana 23.11.2005. u 20:17 GMT+1]
[ smfilip @ 23.11.2005. 19:26 ] @
@skymobile: ja NE KORISTIM GUZVU,IMAM AGENCIJU ZA TE POSLOVE,KOJA POSLUJE OD 1992,koja je u ovom periodu od kada je dozvoljen uvoz registrovala preko 3000 automobila!!!Prije nego sto nekoga optuzis,NADJI DOKAZE!!!Ne tjeram bilo koga da mu ja registrujem auto,kazem koliko to ovde iznosi,a ti ako mozes jeftinije,slobodno.Moja zarada po automobilu je CCA 70€ i to nije nikakva tajna,svima koji registruju kod mene iznesem detalje sta koliko kosta,koji mogu da se provjere za 5 minuta.To sto je tebe neko napravio ludim,tu ti ja nisam kriv.Ugovor ne treba da glasi na lice u CG,posto agencija moze da garantuje vjerodostojnost,i da pravi drugi ugovor,uz provjeru legalnosti vozila.Ne mora auto biti registrovano,moze da bude odjavljeno,i da se doveze na slepi.I po drugi put te molim,nabavi dokaze za tu pricu,prije nego kazes bilo sta.
Inace,sumnjam da si astru uspio da zavrsis za 680€,posto je carina i PDV za nju minimum 250,00€+registracija 250+ potvrda i certifikat 200 sto je vec 800,00€, a tu su jos i tehnicki pregled,osiguranje,troskovi carinskog terminala,prevodi,ovlascenje.E sad,to jeste manje od 1250,00 ali ne mnogo manje.
Kao sto rekoh,ne isplati se uvoziti slabija vozila posto carina i PDV MORAJU da iznose minimum 250,00€-takav im je pravilnik(tacnije u pravilniku se kaze da vrijednost procjene robe-vr. procjenjuje carinik-ne moze da bude ispod 700€,na sta se dodaju transportni troskovi,koji iz IT iznose 200€ a iz GER 250€,i sve se to dijeli sa otprilike 26%)

[Ovu poruku je menjao smfilip dana 23.11.2005. u 20:31 GMT+1]
[ Mobtel @ 24.11.2005. 10:22 ] @
Ajde mi reci koliko bi me izaslo da mi se registruje auto ovaj pretodni post....I na cije ime on ide?
[ skymobile @ 24.11.2005. 15:01 ] @
Kao prvo Filipe ja ne optuzujem nikog nego iznosim moja saznanja, ali ako neko tu pronalazi optuzbe na svoj racun, onda je to njegov licni problem. Za astru carina i pdv i ostale takse su bili oko 180 eura mozda koji euro + -. Registracija za doticni auto nije 250 nego 180 eura sa tablicama, polisa lovcen osiguranja, registrovano u agenciji, znaci nisam ja petljao nista oko toga. Papiri spedicije 30 eura,slepa 30, certifikat 200, zavrsio mi jedan poznanik iz PG, tako da nisam ja morao da se cimam da idem tamo. Jos nekih extra troskova oko 50-60 eura(gorivo,punomocje,kafice u medjuvremenu,itd..) i to je sve i tu nema nikakve magije i petljancija. Posto si iz Pljevalja reci mi znas li izvesnog Radivoja, koji se bavi istim poslom kao ti? Eh da, da ne zaboravim, meni su za tu istu astru koju sam ja registrovao trazili 1200-1300! I to gde sam god zvao, po celoj CG, jedino mi je jedan momak iz Tivta trazio 1100 i na kraju spustio cenu na 1000, priznaces velika je razlika izmedju 1300 i 1000, a tek od 680 da ne pominjem!
Jos jedna stvar: NIJE ISTINA da auto ne moze biti procenjeno na manje od 700 eura, znaci ne postoji donji limit!!!
Imam prijatelja koji radi na proceni auta u Bijelom Polju i pricao sam sa njim, malopre i rekao mi je da je to notorna neistina, da ne kazem sta grublje!
Carina, pdv, takse i ostale gluposti su 21% od procenjene vrednosti auta a ne OKO 26%, znaci da budemo nacisto!
Ako bilo koga nesto interesuje, tu sam da pomognem.

[ smfilip @ 24.11.2005. 15:35 ] @
pazi,ne znam za carinu u podgorici,ali bilo ko moze da dodje ovde u carinu i da pita koja je minimalna vrijednost procjene...takodje,i cijena registracije moze da se provjeri,zar ne?znaci bilo ko ko ne vjeruje,neka dodje i provjeri.
i sto se tice 26%,i to se da provjeriti.Posto ti je zavrsio poznanik,iz toga moze da se zakljuci da je vjerovatno mogao da utice na cijene...
jos jednom ponavljam:ovde je takva situacija,cijene su tolike,ja ne mogu da uticem na njih. Pozdrav

[Ovu poruku je menjao smfilip dana 24.11.2005. u 16:36 GMT+1]
[ skymobile @ 25.11.2005. 16:19 ] @
Filipe, mozda tebe neko "klepa" po usima ali sumnjam jer si rekao da si vec zavrsio preko 3000 auta, nije to malo, pa da te neko pravi ludim. Carina, PDV, takse i ostalo su tacno 21% i tu nema ni tamo ni ovamo, toliko je po ZAKONU, ne odredjuju to ni carinici ni policajci. Cena registracije moze da varira ali to zavisi samo koje osiguranje je u pitanju, mada ni to ne moze da bude razlika veca od 15-20 eura max. To za minimalnu vrednost automobila koje se carini uopste ne pije vodu, NE POSTOJI MINIMALNA VREDNOST! Na cene moj prijatelj nije mogao da utice jer mi je on samo zavrsio certifikat i nista drugo, a auto je carinjeno u Beranama, a ne u BP.
Ne rece mi poznajes li Radivoja koji se bavi istim poslom kao ti? Mislim da ga znas, nisu Pljevlja velegrad, svi se i onako znaju, narocito ako su konkurencija.
Znaci, da rezimiramo, cifre koje posrednici traze za registraciju nekog auta su min 50% pa i preko 100% od cene koja je stvarna, ali dok je ovaca bice i sisanja....
Jos nesto, da ne bi bilo da ja pricam gluposti optuzujem nekog, evo par slucaja: Auto Citroen XM, god 95, 2.5 turbo dizel,100 KW Sve ukupno kostalo oko 950 eura i to jos sam castio neke momake sto su trcarali umesto mene.Za tog citroena su mi SVUGDE trazili 1650-1800 eura, a za volva 440,95 god, 2000 benz, 80KW su mi trazili 1500-1600, a sve ce kostati oko 900 eura, tako da price kako se malo zaradjuje su smesne, stvarno...
[ smfilip @ 25.11.2005. 17:14 ] @
slusaj me pazljivo...ja radim pod tim uslovima,sve sto sam rekao je tacno,i molim te da me ne ubjedjujes da nije,kao sto rekoh SVI MOGU DA PROVJERE. E sad,mislis da bi neko bio lud da mi povjeri automobil da zna da cu ga odrati toliko???to dokazuje broj registrovanih automobila,i niko se nije zalio,ko je sumnjao je otisao i provjerio... i sto se tice minimalne vrijednosti jos jednom ponavljam-minimalna vrijednost POSTOJI!,kako mi se cini da si i ti imao dosta posla sa carinom,znas kako su oni svojeglavi,svi tumace zakon na svoj nacin,ali u ovo sam siguran,pise i u predzadnjem sluzbenom listu RCG.i da,osobu koju ti pominjes poznajem,ali sa njom nisam nikada imao nikakvih kontakata.jos nesto,da sam uzimao po 50% od cijene,sta mislis gdje bi mi bio kraj posle 3000 automobila??? Meni nije stalo nekolika automobila manje vise,posto i onako imam posla preko glave,stoga ko hoce nek izvoli,ko nece,nema problema.

P.S. Ovim je moja diskusija sa tobom zavrsena,rekao sam sve sto imam,stoga te molim da me vise ne pominjes i prozivas u ovoj temi-ni posredno ni neposredno.

Poz