[ Pali zari @ 20.11.2005. 12:32 ] @
naime kladio sam se sa drugom da cu ga baciti pod sto, e sad picemo zestinu>Pitanje za iskusnije , sta treba jesti pre neke zesce pijanke i kako piti da ostanes na nogama duze od drugoga (mogu dosta popiti ali moze i drugar)
[ fade @ 20.11.2005. 12:35 ] @
obicno se jede meso tanje iseceno ,a ne piti na ex ,vec po 1/3 casice (mislim na rakiju .....mmmmm..) odjednom .uostalom probaj pa vidi.he
[ stolex @ 20.11.2005. 12:52 ] @
-Gledaj sto vise da se najedes, tacnije nikako gladan da odes, jer je kod nas obicaj da zestina ide uz meze, tj na prazan stomak.
-Nikako ne moj da mesas, pi vodu zbog dehidratacije, pazi ako je secerusa ili neka hemija, nista se ne zna,
-gledaj da se dobro odmoris, jer umornog brze hvata.

E za sebe sam primetio da ako se malo zagrejem ujutru, pa odspavam i uvece izadjem na bojno polje ne mogu da se raznesem. Probaj, mozda i tebi pomogne :)
[ NickS @ 20.11.2005. 13:00 ] @
Alkohol se resorbuje u najvecem % u zelucu a konzumiranjem hrane sa puno masti usporava se resorpcija alkohola. Dakle, cvarci i slanina .... :)

EDIT: Za metabolizam alkohola, jetra trosi ogromne kolicine vode i nju treba uveliko nadoknadjivati. Alkoholna pica treba presecati kiselom vodom ili gaziranim sokovima da ne bi doslo do dehidratacije organizma.

[Ovu poruku je menjao NickS dana 20.11.2005. u 14:57 GMT+1]
[ bojan_bozovic @ 20.11.2005. 14:27 ] @
Dobro da se najedes jake hrane. Nemoj na ex da pijes zbog zeluca, ako mozes ikako, a i brze ce tako da te uhvati.
[ Deda_Mraz @ 20.11.2005. 14:50 ] @
Evo smiro sam se od smejanja :D

I nikako nemoj da jdeše pljeskavicu :( kukuuu ima da ispovraćaš i boga oca!
Znači nikako sa nopr cevapima da hrsaš kečap, majonez, seMf i ostale tečnosti, znači samo udri 10 upola sa lukom i pobedjuješ ga sigurno :)

Sretno pijanstvo!
[ McKracken @ 20.11.2005. 17:28 ] @
Prosto.

Samo kad se dobro premoris, zveknes jedan sumeci vitamin C od 500mg i kroz 5 min si kao nov ( ai lici na sok pa protivnik ne moze da provali da imas kviska)

(Mislim da su me neki sa foruma vec poslusali sa dobrim uspehom ;) )

[Ovu poruku je menjao McKracken dana 20.11.2005. u 18:30 GMT+1]
[ miki321 @ 20.11.2005. 21:42 ] @
dobro se najedi i samo opusteno
[ Pali zari @ 21.11.2005. 06:40 ] @
Hvala ljudi poslusacu savete i napred ja he heh he
[ Black_eyed @ 21.11.2005. 08:01 ] @
Ajde da napisem jednu foru pa ko moze da uradi....

Naime, ako hoces da drustvo pobacas pod sto mozes to da uradis tako sto ces popiti casicu zejtina (jestivog ulja) pre pijanke. Osecaj je odvratan dok ga ne popijes ali onda si instalirao firewall i mozes da drinkas do jutra bez problema.

Ja licno nikada nisam mogao to da uradim ali jedan poznanik jeste i rekao je da stvar radi posao. On je sam popio litru votke i bio je samo blago pripit. Naravno, kada je stigao kuci i ulje popustilo sve ga je stiglo ali bio je kuci a drusto pod stolom.
[ Black_eyed @ 21.11.2005. 08:19 ] @
Ajde da napisem jednu foru pa ko moze da uradi....

Naime, ako hoces da drustvo pobacas pod sto mozes to da uradis tako sto ces popiti casicu zejtina (jestivog ulja) pre pijanke. Osecaj je odvratan dok ga ne popijes ali onda si instalirao firewall i mozes da drinkas do jutra bez problema.

Ja licno nikada nisam mogao to da uradim ali jedan poznanik jeste i rekao je da stvar radi posao. On je sam popio litru votke i bio je samo blago pripit. Naravno, kada je stigao kuci i ulje popustilo sve ga je stiglo ali bio je kuci a drusto pod stolom.
[ boccio @ 21.11.2005. 10:02 ] @
Ma bre zvekni dva lajna spida, i ima da loces do prekosutra :)))))
[ fanfon @ 21.11.2005. 10:11 ] @
I je li se probudio posle litre vodke?
[ biotech @ 21.11.2005. 10:55 ] @
Citat:
boccio: Ma bre zvekni dva lajna spida, i ima da loces do prekosutra :)))))

ili jedan kser, to ti je jos bolje 8-)
[ Floyd @ 21.11.2005. 11:02 ] @
Bolje spidaru, od ekera mu se nece piti.
[ pctel @ 21.11.2005. 12:52 ] @
Vazno je da budes dobro istreniran, znaci da krenes 10-ak dana pre toga da pijes svako vece da se organizam navikne i stekne imunitet. Ako nista nisi pio mesec dana nemas bas velike sanse.
[ DrJekyll @ 21.11.2005. 12:59 ] @
Citat:

znaci da krenes 10-ak dana pre toga da pijes svako vece da se organizam navikne i stekne imunitet

Pa nije alkohol virus pobogu :) kaze se kondicija..

Citat:

Ako nista nisi pio mesec dana nemas bas velike sanse.

Ovo je tacno.
[ dalibord5 @ 21.11.2005. 16:28 ] @
Jetra svakako mora da preradi sav alkohol.Bez obzira kako covek podnosi alkohol,jetra trpi.
Postoje nacini da se alkohol lakse podnese i ovde su mnogi vec izneti,ali treba biti oprezan.To sto neko podnosi velike kolicine alkohola pa ne padne pod sto,ne znaci da mu jetra nece klonuti.
[ voodoosin @ 22.11.2005. 18:15 ] @
a kako znati koja je granica opijanja poslije koje nema povratka, odnosno poslije koje je ispumpavanje obavezno?
ja npr. mogu da pijem i pijem, svo vrijeme sam blago pripit, a onda me poslije cca sat vremena tako "udari" da je to nevjerovatno!
poslije se svaki put pitam, sta bi bilo da sam popio jos koju casicu!

inace, obicno udaram prvo po pivkama, a onda poslije udarim po zestini. jel' mozda bolje odmah poceti sa zestokim, nego mijesati pica?

doduse, primjetio sam par puta da nakon sto dodjem do neke granice koja se otprilike manifestuje kao odvratnost prema alkoholu, kada vise nemam zelju da pijem, onda ako nastavim, mogu da pijem pice kao vodu, ne osjecam da me jace "udara"!

i kako se izboriti sa periodom koji mi povremeno naidje da imam neopisivu zelju za spavanjem? ne zelim ponovo spavati ispod drveta :-)
[ neca @ 22.11.2005. 22:33 ] @
Moj savet, nikad ne mesaj pivo i zestinu ;)
Meni se vise svidja zestina i energetsko. Mozda je vise stetno od pivo/zestina kombinacije, ali mnogo bolje radi (bar mene), a sanse za kontuzijom su manje.
[ voodoosin @ 22.11.2005. 23:50 ] @
zvuci kao dobar savjet, ima smisla :-)
sjecam se da sam jednom sa drugom uspio popiti dvije flase ballantines-a, a kao zagrijavanje sam popio samo 2-3 pive i nevjerovatno je da sam, iako pijan, bio u prilicno dobrom stanju, odvezao raju kuci, a ujutro sam bio k'o nov, bez ikakvih after efekata!!!
doduse, ballantines je bio kupljen u svabiji, tako da sigurno nije bio neki domaci dupljak!

sa druge strane, obicno se prvo napijem od pive, a onda me zestoko puno lakse obara s nogu!
mada ni ja nisam vise u formi kao prije 5-6 godina...
[ zderavko @ 26.11.2005. 17:51 ] @
Chudno mi da niko nije pomenuo kako idu cigare i zhene uz pice... od chega vishe boli glava ujutro :)

Kad ustanem imam osecaj da sam se pretvorio u suvu shljivu
[ miki321 @ 26.11.2005. 20:28 ] @
ja veceras idem sa drustvom iz razreda
bice lom ali ne znam ko ce koga baciti pod sto
mislim da cu ja biti winner