[ Ilic Igor @ 21.11.2005. 14:51 ] @
Pozdrav,
tražih po netu, nešto, o našoj zemlji (googlo), kad prvi rezultat "CIA - The World Factbook -- Serbia and Montenegro" reko dal` smo bre toliko loši da odma cia prvi rezultat!?
Probao sam sa ostalim državama ista stvar "CIA - The World Factbook".
Opasni su, nema šta.
CIA snajka, CIA.
[ zaraza @ 21.11.2005. 15:03 ] @
ne vidim sta je u tome lose, pa to je samo Factbook....
[ Ivan Dimkovic @ 21.11.2005. 15:33 ] @
Citat:

reko dal` smo bre toliko loši da odma cia prvi rezultat!?

Sta je tu lose? :) Dobar deo CIA sluzi za prikupljanje javnih podataka i informisanje javnosti o tim faktima, sve u cilju boljeg poslovanja i odnosa sa drugim zemljama. Iskreno receno, oni taj posao rade jako dobro (bilo bi cudno da je drugacije ;-) - i CIA world factbook je primer vrlo dobrog servisa za javnost.

To mu efektivno dodje kao besplatan (za one koji ne placaju porez USA) informativni servis u kojem se moze uvek saznati (relativno) aktuelna informacija o nekoj zemlji.

Recimo ako si biznismen, i treba da ulazes u neku zemlju, prvo ces pogledati CIA world factbook - za elementarne pokazatelje o toj zemlji, a zatim neku strucnu ekonomsku studiju i sl...

Razlog zasto je CIA obicno prva u pretrazi, je sto dosta sajtova linkuju na CIA world factbook kada treba da se quotuje stanje u nekoj zemlji i elementarni fakti.
[ Ilic Igor @ 22.11.2005. 00:28 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Sta je tu lose? :) Dobar deo CIA sluzi za prikupljanje javnih podataka i informisanje javnosti o tim faktima.

Kako im tek izgleda onaj drugi deo "cije", kada ovaj ima ovoliko podataka.
Pa ne znam, gde mogu da nadjem ove podatke ali da su naši objavili ?!
[ jablan @ 22.11.2005. 08:34 ] @
Citat:
Ilic Igor: gde mogu da nadjem ove podatke ali da su naši objavili ?!

LOL

Naši ne objavljuju ni podatke o sebi, a kamoli o ostalima...
[ Hefestionlove @ 22.11.2005. 19:35 ] @
Dobro ste me podsetili da na moj sajt stavim nekoliko linkova vezanih za rad i aktivnosti "CIA".

P.S. Za sada sam postavio na mom sajtu u rubrici "Linkovi" samo sajt "NSA"
http://www.nsa.gov/intro.htm

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 22.11.2005. u 20:39 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Hefestionlove dana 22.11.2005. u 20:39 GMT+1]
[ Ilic Igor @ 22.11.2005. 22:42 ] @
Izvalio sam da ovi "nasi", državne tajne su im bile ko ga su ubijali, samo!
Mi smo plaćali državi da se neotkriju te tajne!!