|
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.11.2005. 16:58 ] @
| Poz 2 all
Imam devojku u Kanadi... Ona ce da dodje u Srbiju negde izmedju 4 i 7 meseca po mene. E sada mene zanima kako cu ja zbog papira... Nemam vojsku zavrsenu 86 sam godiste.
Znaci zanima me kakve su sanse da odem tamo i da dobijem papire kanade?
P.S
Ona je drzavljanin Kanade.
Ako moze opsinriji odgovor bilo bi lepo.
Unapred zahvalan Danilo. |
[ kobrejabre @ 25.11.2005. 17:09 ] @
Koliko ja znam, ako je ozenis onda dobijas bez problema, jer to mu dodje spajanje porodice.
Ako ti je samo devojka onda ne verujem da ima mnogo uticaja...
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.11.2005. 17:12 ] @
Volimo se...
Ona je planirala da se ovde "uzmemo" pred bogom naravno. Znaci imam sanse da odem preko bez problema?
[ despotbg @ 25.11.2005. 17:35 ] @
Pred bogom se neće mnogo da važi u ambasadi. Samo brak zaključen u opštini.
Iako te ne znam preklinjem te da se ne ženiš. Čoveče pa tek ti je 19 sačekaj. Takvi brakovi se brzo raspadaju. Razmisli dobro, koliko još žena treba sresti da bi znao koja je prava, i koliko vremena treba da prođe da bi nekoga upoznao, ali sve je to offtopic
Jedna pozitivna stvar može da bude kanadsko državljanstvo.
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.11.2005. 17:41 ] @
Hehe
Dobro vencacemo se u opstini :)
Pitanje je "Da li cu opet imati sansu da odem na zapad?"
E ovu sansu necu da propustim jer ja ovde buducnosti nemam. Volim devojku i mislim da nece biti problema. Kanada je velika drzava i devojaka ima....
Da ne idemo u offtopic... Mene samo zanima sansa za vizu nista vise :)
[ IvankKojic @ 25.11.2005. 17:58 ] @
treba prvo da dobijes imigrantsku vizu... treba ce vam telefonski racuni, kopije pisama, e-majlova, zajednicke fotke, da nisi osudjivan, lekarski pregled kog ovlascenjog lekara..i ostali dokazi da ovo nije samo brak zbog papira... i sve ce to na zalost morati da ide preko kanadske ambasade u becu
[ despotbg @ 25.11.2005. 17:59 ] @
Ukoliko je venčaš u opštini, treba ti još samo kinta za kartu. Imaš moje pozdrave.
Mislim da sam te shvatio, sa takvim mišljenjem ćeš da imaš lep život. Nemoj mnogo da se misliš uradi ono što si naumio. Sada ti prosto zavidim!
A da i moraš da istraješ min 2god.
Javi nam se kad odletiš!!!!!
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.11.2005. 18:55 ] @
Hvala mnogo.
Bilo bi mi zao da sve propadne mnogo. Iskreno volim devojku a i ona mene. Kuca je kupljena tamo za mog druga i njenu drugaricu.
Znaci dovoljno je samo da je ozenim ovde i da uzmem kartu?
Ako je tako bas super.
Hvala na odgovorima.
[ Mitrović Srđan @ 25.11.2005. 19:00 ] @
Danilo prvo vidi jel to ta :) pa je zeni jel
sudeci po njeim drugaricama ja to nebi zenio :)
ni da mi daju kanadu celu :)
[ DrJekyll @ 25.11.2005. 19:01 ] @
Citat:
Pitanje je "Da li cu opet imati sansu da odem na zapad?"
E ovu sansu necu da propustim jer ja ovde buducnosti nemam.
A mislis da tamo sve pada s neba, i da svi samo tebe cekaju? OK, ako mislis da je tako, sta reci, srecno.
[ Danilo Cvjeticanin @ 25.11.2005. 19:10 ] @
Citat: aleksandrin: Danilo prvo vidi jel to ta :) pa je zeni jel
sudeci po njeim drugaricama ja to nebi zenio :)
ni da mi daju kanadu celu :)
Siguran sam da je ta. Kakva god ona bila nadam se da je sada dobro. Volim je takvu kakva jeste i mislim da ce biti ok..
Citat: DrJekyll: A mislis da tamo sve pada s neba, i da svi samo tebe cekaju? OK, ako mislis da je tako, sta reci, srecno.
Znam, ali je sigurno bolje nego ovde. Znam da cu tamo morati da radim kao crnac ali nema veze. Makar cu da znam za sta radim :)
[ talicni_tom @ 25.11.2005. 20:44 ] @
Citat: despotbg: Ukoliko je venčaš u opštini, treba ti još samo kinta za kartu.
Kako da ne haha
http://www.cic.gc.ca/english/sponsor/index.html
Da bi ostao u Kanadi devojcica mora da te sponzorise. Procedura traje dosta dugo a i kosta(pogledaj fees).
Druga varijanta je da dodjes na turisticku vizu i da onda odavde apliciras za permanent residence.
Application for Permanent Residence in Canada — Spouse or Common-law Partner
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5289E.PDF
Prouci i promene od February 18, 2005:
"Q6: Given this policy change, what are the advantages of applying for sponsorship overseas?
There is no guarantee that a spouse or a common-law partner application in Canada will be approved. This considered, it is less risky for applicants to apply from overseas as opposed to uprooting themselves, moving to Canada and facing possible removal if they are not approved. Spouses and common-law partners who do not have valid temporary immigration status are unable to apply to work or study in Canada until they receive first-stage approval. Also, overseas spouse and common-law partner applications will continue to benefit from priority processing (see Question 5 for more details on processing times)."
Uopste nije zagarantovano da ce aplikaciju da rese pozitivno i do tog prvog apruvala ne mozes leagalno da radis u Kanadi, sto znaci da jedino mozes da sljakas kao crnac za male pare.
Neka te ova duga procedura ne obeshrabri, sve na kraju bude ok.
Srecno.
[ SmilieBG @ 26.11.2005. 11:39 ] @
Koliko sam video, jedino ti se Talicni javio iz inostranstva (i to bash Kanade), ostali su pisali iz juge... Pa reko, evo ti jos jedno misljenje iz inostranstva.
Prvo, koliko je dobro sto odlazis mlad, toliko je i lose.
Dobro je jer se jos izgradjujes i jos (verovatno) nemas toliko urasle stavove i norme, pa ces se stoga lakse prilagoditi potpuno novom zivotu. Takodje, zivci su ti verovatno jos jaki, pa ces moci sve da guras sto te snadje.
Lose je jer bash zato sto si mlad, nemas prakticno nikakvog iskustva, koje ce ti svakako trebati, ali kao sto kazu: ili plivaj ili ...
Drugo, moras da shvatis, da pored toga sto zapocinjes potpuno nov zivot u potpuno novoj i nepoznatoj sredini, da pored toga sto ne znas sta ce sa tobom biti sutra, niti gde ces da zavrsis, pored toga sto ces svaki dan imati trzavica -- ti pocinjes i jos nesto novo - zajednicki zivot.
Poceti da zivis sa nekim, koga (ako smem da procenim) jos i ne poznajes tako dobro, cak i u idealnim uslovima je prilicno komplikovana stvar. Koliko god da ljubav medju vama postoji, sto ne osporavam, ima tu jos milion drugih stvari koje ulaze u igru.
Zatim, ako vas tvoj odlazak u Kanadu jos i materijalno iscrpi - vi ste gotovo osudjeni na propast. Gde beda na vrata udje - tu ljubav kroz prozor izlazi. Takodje ne zaboravi, da ti i tvoj celokupan zivot zavisite od te devojke. Ako se sutra, daleko bilo, u njenom zivotu pojavi drugi i ako ona odluci da bude sa njim (pre isteka 2 godine da ste vi zajedno), ti se vracas ili prvim avionom nazad - ili prelazis tamo u ilegalu...
Zasto ti sve ovo ovako negativno pricam!? Ne da bi te odvratio od ideje odlaska (sto mi verujem ne bi uspelo, sve i da hocu) - nego ti pricam samo u nadi, da ces makar pokusati da predvidis sve stvari koje ce te snaci, pa samim tim uspeti i da ih sprecis ili makar da izvuces maximum iz njih. Ja sam licno prolazio kroz sve ove faze i znam kako je.
Sto se mene barem tice, ja evo ni posle 6 godina na zapadu nisam nasao tu neku srecu. Materijalno je sve ok, ali sam samo postao jos gori materijalista. Kada ne mogu da nadjem drustvo, kada sam u depresiji - ja kupujem svasta, ne bi li sebe 'utesio'.
Razmisli dobro opet i opet i opet o svemu iako znam da si do sada provrteo sve moguce i nemoguce scenarije kroz glavu. Slobodno pitaj i 'iskoristi' nas, koji smo prosli sve to vec - da sebi amortizujes odlazak / dolazak i boravak u Kanadi...
Poz i sve najbolje!
Sale
PS. ako nije tajna, koliko godina ima tvoja devojka?
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.11.2005. 13:55 ] @
Ovako.
Hvala na opsirnom odgovoru to sam i trazio. Jos nista konrektno nisam izvukao sto se tice mog odlaska i vize.
Imam veliku zelju da odem tamo i da pocnem zivot ispocetka. I tesko da ce me neko ubediti da ne odem tamo. Ovde ja nikakve buducnosti nemam kao sto sam vec rekao.
Sto ovde da radim za npr 300 eura kad tamo na istom poslu mogu da zaradim do 5000 CAD. Novac uopste nije bitan.
Znam da je tesko zapoceti novi zivot u ovakvim godinama. I meni i njoj ce biti veliki potez u zivotu. Ali nekako cemo to da proguramo :)
To sto si rekao da necu znati sta sutra moze da se desi me najvise zabrinjava. Ne daj boze nesto veoma da se losi sa njom ili samnom nebi bilo lepo.
Iskreno nju ne poznajem jako dobro ali vreme ce da pokaze svoje... Verujem da cemo uspeti sve sto smo planirali i da nas niko u tome nece ometati.
Stambeno sam tamo obezbedjen a i materijalno i to ne predstavlja nikakav problem. Imam dosta drugova, prijatelja koje znam licno i koji zive u istom mestu ili blizu mesta u kom cu nadam se da zivim...
Svako vece razmisljam sta i kako... Sta ako ovo, sta ako se desi nesto i sliicno. Ali cvrsto sam odlucio da odem tamo i da pocnem sve iz pocetka pa sta mi bog dan..
Hvala jos jednom na lepom odgovoru :) Nadam se da cu izvuci neku porukicu iz svega ovoga i videti sta je za mene najbolje. Al da cu probati probacu...
Poz...
P.S
Jos samo da saznam tacne informacije zbog mog odlaska tamo i sve je cool
[ pecos @ 26.11.2005. 18:06 ] @
Iz licnog iskustva
Od momenta kada ti (buduca) supruga preda papire pa do poziva iz ambasade u Becu da posaljes pasos na viziranje - racunaj 6 meseci.
Obavezno zavrsi medicinski pregled (imas gore navedeni sajt sa svim informacijama) i izvadi potvrdu da nisi kaznjavan. Ima tu jos par papira koje moras ispuniti, fotografije, tel racuni. Pazi samo za slike za vizu. Moraju biti tacno po dimenzijama i treba ti barem 8 njih.
Ja sam poslao papire za suprugu u septembru, trenutno je njen pasos u ambasadi u Becu. Nadam se da ce biti gotov pre Bozicnih praznika.
U svakom slucaju, zelim vam puno srece i probaj da zavrsis neku skolu u Kanadi. U pocetku je gadno, ali posle sve dodje na svoje mesto.
[ zveckoo @ 26.11.2005. 20:45 ] @
Citat: IvankKojic: ... i sve ce to na zalost morati da ide preko kanadske ambasade u becu
Dali to znaci da predajes dokumente u Beogradu pa ih salju na obradu u Bec.
Kakva su vasa iskustva sto se tice priznavanja nase diplome u Kanadi, konkretno masinski inzenjer, smer termoprocesna tehnika?
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.11.2005. 01:18 ] @
Ala sam sada zbunjen :(
Znaci ona dodje u Junu mesecu. I ja ne mogu da idem za Kanadu dok ne prodje 6 meseci i dok se sve to ne isproverava...
ZDrav sam kao dren, nisam kaznjavan....
[ SmilieBG @ 27.11.2005. 01:35 ] @
Drago mi je da si shvatio moje kritike upravo onako kako su ti bile namerene ;)
Sto se tice odlaska - verovatno da neces moci pre toga. Iz mog iskustva, a ne verujem da je u Kanadi mnogo drugacije - to je cista birokratija i proces koji moras sacekati. A veruj mi - 6 meseci nije nista ;-) Samo je vazno, da ti je cilj jasan (odlazak) i da izdrzis to cekanje ;)
Zelim vam sve najbolje!
Poz,
Sale
[ Boki4u @ 27.11.2005. 02:07 ] @
Ja samo da te podrzim...
Pravilno razmisljas. Sta ces ovde koji....
Ja isto planiram da palim, ali me trenutno sprecava to sto studiram.
Hvala bogu pa mi je poslednja godina.
Kad zavrsim, odo i ja preko, jer se ovde necu 'leba najesti.
To da cu da palim je sigurno, ali ne znam na koliko...za pocetak na godinu dana, pa cu da vidim sta dalje i kako.
Samo sto ja na raspolaganju imam malo toplije krajeve (ne volim zimu)
Pozdrav, i sve najbolje!
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.11.2005. 11:32 ] @
Thank's guy's :)
Nego moze neko meni da napise sve uslove koji su potrebni da odem preko. Znaci pod 1 . 2 .3 .4 itd... ZNaci uslovi koji su tacni da ja to bolje skontam. Dobio sam dosta dobrih odgovora pa sam se zbunio skroz :)
Hvala jos jednom :)
[ boccio @ 27.11.2005. 14:23 ] @
Citat: Danilo Cvjeticanin: Thank's guy's :)
Mislim da bi morao malo i da poradis na engleskom, ako nameravas da radis nesto ozbiljnije tamo :)))
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.11.2005. 15:24 ] @
Engleski uopste nije problem :)
[ vanchi @ 27.11.2005. 16:01 ] @
Pozdrav
za pochetak da se predstavim, ja sam od danilove zene najbolja drugarica tj.kumica hehehe.....i zivim u kanadi vec skoro 6 godina. Uglavnom nisam nikada ni pomishljala da cu i ja da zavolim nekoga tamo 'preko bare' i da cu da se trudim da ga prebacim ovdje, mislila sam ja da je to sve lako, da to chak i maloljetna djevojka mozhe, al shipak....
nisam dovoljno imala znanja shto se toga tiche,ali evo i ja kao danilo chekam 4-7 mjesec da idem sa njegovom zenom po danila, i moga ...muzha
bash sam chitala vashe komentare i zahvaljujem se onima koji podrzavaju danila i sav ovaj proces 'odlazka za kanadu'. Uopshte nije toliko komplikovano samo se u nekim stvarima mora i lagati da samom sebi dupe izvucesh, ali shta je tu je..
ja se odavno raspitujem za njjegov dolazak ovdje, i svi mi drugachije kazu, svako je na drugachiji nachin doveo nekoga, (NPR. na garantno pismo to se nebi nikad usudila, jer tad odgovarash za osobu vishe od 10god, nema ni health insurance,tesko je za posao, ako osoba koja podrzaava tj garantuje i odgovara za tu osobu i nedaj bozhe kojim sluchajem izgubi posao nema pravo na socijalni doprinos itd).
shto se tiche pravog i stalnog dolazka, najlakshe i najbolje je da se uzmu, (ali da taj brak nebude iz interesa i papira vec ljubavi, naravno samo iz ljubavi mozesh da dovedesh nekoga,shto se mene tiche)
razumijem ja sve a takodje i Snezana, da u bivshoj Yu danashnjoj SCG, nema buducnosti, ..... da, shto se shkolovanja tiche zavidimo vam jer mi u 4 srednje uchimo tigonometriju,i vektore itd. nevazno, uglavnom jachi sistem shkolovanja, ali shta vrijedi kad tu nema buducnosti? kada sam tu bila ljetos [skupa sa Snezom] uvjek smo komentarisale kako se Bosna,Srbija itd. svi bacili na neki tako zvani americhki sistem zivota, ali....nazalost kasnite nekih 20-30god.
mnogo je teshko naci posao,sve u svemu ja ne zelim da se moj kum danilo, muchi da on cijeli zivot zivi od 200Km, da uvjek gleda kad ce mu neko dati,da nikad nije sit jer pita se 'shta ce sutra biti'?, ja ne zelim to ni njemu, a ni svome dechku....a ni nikome a i ne slazem se za veze samo zbog papira.
Nego, najlakshi nachin i bez problema je ako se dvoje uzmu, nisam sigurna shta tahcno treba od papira ali znam kao drzavljanin kanade imash svoja prava, i netreba se duze od mjesec dva chekati, zato mi idemo ranije da bi se mogli vratiti u augustu, ili sl. jer od moje druge frendice njena sestra je ishla u Mostar i udala se, dobila vizu za 7 dana [sve zavisi ako im se svidish u ambasadi] i eno ih, zive sretno...tako je i moj komshija vec 3godine,
zato ljudi, ako mozete ako se volite, ako zelite sretan zivot, ZENITE SE:) sretno svima, posebno mome kumu, volim te i chuvaj se:**
[ vukad @ 27.11.2005. 16:09 ] @
Na http://www.cic.gc.ca/english/applications/fc.html imas sve objasnjeno, korak po korak. Najveci deo posla je na tvojoj devojci, ti saljes popunjene formulare njoj, a onda ona podnosi aplikaciju. Mora da ima preko 18 (napominjem posto vidim da si tek '86), da je drzavljanin i da ima sredstva da te sponzorise minimum tri godine. Devojka treba da preuzime veliku obavezu na sebe, a izgleda da toga jos nije svesna cim ti odgovore trazis ovde na forumu.
Citat: Sto ovde da radim za npr 300 eura kad tamo na istom poslu mogu da zaradim do 5000 CAD.
Da, ali ces malo da pricekas na to, moraces da zavrsis faks i postanes menadzer u nekoj jacoj firmi da zaradjivao 5000 CAD neto.
Mislim da treba da pokusas u svakom slucaju, nista te ne kosta (osim 500 CAD za aplikaciju).
Srecno.
[ vukad @ 27.11.2005. 16:34 ] @
Citat: na garantno pismo to se nebi nikad usudila, jer tad odgovarash za osobu vishe od 10god, nema ni health insurance,tesko je za posao, ako osoba koja podrzaava tj garantuje i odgovara za tu osobu i nedaj bozhe kojim sluchajem izgubi posao nema pravo na socijalni doprinos itd). shto se tiche pravog i stalnog dolazka, najlakshe i najbolje je da se uzmu, ...
Ugovor o sponzorisanju (to sto zoves garantno pismo) mora da se prilozi u svakom slucaju, a mislim da vas dve ne ispunjavate finansijske uslove da bi nekome bile sponzori. Bolje neka decko upise neki faks tamo i aplicira za studentsku vizu koja se brze i lakse dobija, a ni vi nemate nikakve legalne obaveze prema njemu u tom slucaju.
[ abishai @ 27.11.2005. 16:55 ] @
@Danilo - Idi bez razmisljanja, ovde neces daleko dogurati.... I zasto lepo ne pozoves ambasadu i pitas ih kako sta ?
Sto ja nisam potrazio neku devojku preko "grane"... da sam znao da se toliko udaju... :). Sada ne ide da raskidam... mada... kanada... hm... :)
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.11.2005. 17:11 ] @
Sve cu uraditi da budem pored nje tamo. Kako da dodjem do broja nase ambasade i da se raspitam da znam na cemu sam?
[ Djomloun @ 27.11.2005. 17:31 ] @
Citat:
mnogo je teshko naci posao,sve u svemu ja ne zelim da se moj kum danilo,
muchi da on cijeli zivot zivi od 200Km
Kako za koga, a da li je neko od vas koji se zalite na male plate i posao
zavrsxio neki ozbiljniji fakultet, sa nekim ljudskim prosekom pa se o5t
dobro potrudio da nadje posao, i tek onda digao ruke od svega i
otisxao....mislim da nije....ja vam (svima vama zajedno u zbiru) zelim da
uspete, ali delujete malo naivno sa vasxim stavovima, pride imajuci u vidu
vasxa godisxta....a sxta je sa VSCG?...
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.11.2005. 17:33 ] @
Ma kopacu kanale ako treba to nije problem. Pare nisu problem nikako. Samo papiri i da uspem da odem preko to je sve.
[ Ivan Dimkovic @ 27.11.2005. 17:40 ] @
Citat:
a sxta je sa VSCG?...
VSCG vec 3 1/2 godina nema zakonskih ovlascenja da spreci bilo koga da ode u inostranstvo - pa i da se ne vrati ako bas zeli.
[ vanchi @ 28.11.2005. 01:53 ] @
:DDDD opet jaaaaaaaaaaaa
.........
Ljudi.....danilo ce def. doci kao i moj muzitj eehheehee... sve ce se srediti nacicemo nachin, uzeti se odmah i zajebi studentsku vizu bla bla......majke mi......
a ja i snezana obe imamo 17godina.....taman dok planiramo doci obe 18 josh malo, i sve bude okej. danilo ima potencijala da bude neko u zivotu i dok god on to sam zeli drugi ce ga podrzavati, eto Kume vojim te.......:)
[ neetzach @ 28.11.2005. 11:13 ] @
Samo ti kazem da kada se ozenis i prijavis za emigraciju na osnovu porodice, onda ces cekati oko 2 godine da dobijes papire. Postoji i druga varijanta, a to je da se ozenis, odes tamo turisticki i onda zatrazis boravak dok si u Kanadi. To traje mislim mesec-dva. Samo je tu problem sto treba dobiti kanadsku turisticku vizu... Srecno! :)
[ Danilo Cvjeticanin @ 28.11.2005. 11:25 ] @
Hvala svima jos jednom. Bice dobro ja se nadam.
Ako neko ima broj ambasade pa da nazovem :)
[ Mitrović Srđan @ 28.11.2005. 11:55 ] @
Imam ja 988.
Eto npr meni ovde sasvim odgovara :)
I nije tacno da moras da zavrsis neke fakultete skole visoke itd da bi dobro zaradjivao. Ukoliko znas posao mozes raditi bilo sta :) i imati para za pristojan zivot.
Evo ja sam npr zavrsio za vinklera prvu god vise skole sam pao ali eto ....radim tamo gde radim :)
[ Milos niks @ 28.11.2005. 12:44 ] @
Jeste da nemam pojma o iseljenu u kanadu ali .... danilo u celoj prici vidim da ti je
prioritet da odes da zivis sa devojkom koju volis i stvarno nedozvoli da te ljudi
poklebaju u toj ideji , neka ti je sa srecom . a pare ostavi u drugom planu
kao i do sada .Mozda imate malo previse entuzijazma i optimizma ali se to moze opravadati manjkom godina , tako da je bolje da sve isplanirate po pet puta , nego da idete logikom "lako ce to ici ". ehhh da ja imam 10 godina manje:) sta bih dao... :)
Pozdrav i good luck
[ zlatousti @ 28.11.2005. 13:29 ] @
Budimo realni... devojčica ima 17 godina...
Koliko si se ti puta dnevno zaljubljivao kada si imao 17 godina? :D
Hoću reći da je procedura predugačka, a godine neozbiljne još uvek.
Dalje, koji će činovnik progutati priču da će ga izdržavati 17. godišnja devojka?
Koliko takvih slučajeva na IRC-u imaš samo...
Iskreno i dobronamreno, ponekad je nekom bolje razbiti iluzije, nego davati lažne nade...
To je moje mišljenje, ne tvrdim da sam u pravu.
Pozdrav.
[ Danilo Cvjeticanin @ 28.11.2005. 15:26 ] @
Nece mene niko tamo da izdrzava. Radicu sta god samo da nam bude dobro. Ona ima roditelje koji ce da garantuju za mene a ne ona :)
A uostalom napunice 18 godina i bice sve ok.
Citat: Milos niks: Jeste da nemam pojma o iseljenu u kanadu ali .... danilo u celoj prici vidim da ti je
prioritet da odes da zivis sa devojkom koju volis i stvarno nedozvoli da te ljudi
poklebaju u toj ideji , neka ti je sa srecom . a pare ostavi u drugom planu
kao i do sada .Mozda imate malo previse entuzijazma i optimizma ali se to moze opravadati manjkom godina , tako da je bolje da sve isplanirate po pet puta , nego da idete logikom "lako ce to ici ". ehhh da ja imam 10 godina manje:) sta bih dao... :)
Pozdrav i good luck
To cenim, hvala batice upravu si totalno. Samo smrt moze da me zaustavi da odem u Kanadu!
[ Stole_sto_ljubi_zene_gole @ 28.11.2005. 16:16 ] @
Cisto moje razmisljanje...
Neko rece da nema posla i da se ovde radi za 300 eura a di bi tamo imao 5000...
Totalno pogresno i naopako razmisljanje... tamo da bi imao 5000 cad kao sto neke rece moras da zavrsis coledz pa onda da staziras po manjim firmicama pa onda ako se dobro pokazes tek da razmisljas o nekom ozbiljnijem zaposlenju i dobroj plati i to opet nije nikakva garancija da si ceo zivot miran i ususkan... ljudi pogotovu oni koji nisu bili van ove nase male zemlje zive u iluzijama kako je tamo napolju sve bajno i sjajno a totalno je drugacije... ok ako neko resi da ide onda je resio i tu nije nista sporno... al kazes da bi radio sve i svasta samo da odes, niko me ne moze ubediti da ovde nema posla... to su u glavnom ljudi koji kukaju nad svojom sudbinom cekajucu da im posao od 1000 eura zakuca na vrata... tamo ces vrlo verovatno morati da radis svakave gluposti a mozda i dva posla ako ne planiras da studiras... ovde sa dva posla moze jako dobro da se zivi... u nasoj zemlji napravi da zaradjujes 50-ak hiljada din mesecno i onda si kralj... a za to treba samo malo mozga i malo ambicije...
Ne znam dal si razmisljao o tome koliko je Canada daleko i koliko kosta avionska karta... ako ti ova zemlja, porordica i prijatelji ne znace nista onda furaj i ne okreci se sine... u protivnom dobro razmisli o svemu...
[ zlatousti @ 28.11.2005. 23:45 ] @
Mislim da nam je veci deo zemlje jad i da nema neke perspektive, ima gradova gde bukvalno ni jedna firma ne radi i ljudi nemaju novca i ne vrediti ti ni jedna ideja kad para jednostavno nema.
Ali tu je Beograd (eventualno Novi Sad), pa zasto prvo ne pokusati tu. Nije istina da se u jednom Beogradu ne moze. Ko zna sta hoce i ne boji se rada u jednom Beogradu moze da uspe i da zivi solidno, verovatno ne kao na zapadu, ali si bar svoj na svome, a tamo ces uvek biti "stranac".
Po meni na zapad treba otici, ali ko moze da ode i udje na velika vrata, na osnovu svog znanja i strucnosti prvenstveno, ali ove ostale varijanete, nikako...
[ vanchi @ 01.12.2005. 12:28 ] @
Mislim da malo vishe pretjeravate...
neko kaze 3 mjeseca, neko 6 drugi 2god....daj ljudi ne lupajte kad 'mislite' a ustvari ne znate, strpi se danilo sve cesh vidjeti kad snezana dodje.....
nishta strashno
[ Danilo Cvjeticanin @ 01.12.2005. 13:32 ] @
Znam kumice moja... Sve ce biti ok.
[ Stefano @ 01.12.2005. 14:12 ] @
nisam imao snage da procitam do kraja a da ne odgovorim...
Pokretaca teme bi sasvim dobronamerno pitao,da li mislis da kad stignes u Kanadu docekuju te sa dzakom para,i da tamo pare padaju sa drveca ko zrele jabuke?
Ja sam jedno vreme ziveo u Italiji i vrlo dobro znam da to nije tako.
Kod nas je tragedija sto narod,i mladji ljudi cak sto je tragedija beze od stvarnosti,i zamisljaju kako je eto tako svugde super a kod nas je shit.I tako im bude lakse.Mrzim kad cujem price moje generacije,samo da zavrsim faks pa da palim preko i da uzimam 3 soma eur mesecno,ja tu samo odgovorim "sine vidi labuda".
Kod nas je itekako moguce stvoriti lep novac i to posteno(ja ti garantujem to) samo je bitno(vec sam jednom napomenuo) biti sposoban i imati viziju,i kontakte.Uvek se trudi da stices poznastva,bio ovde ili u Kanadi,veruj mi to je neophodno za uspeh u poslu.Nazalost i kod nas i u Kanadi poznanstva(da ne kazem prijateljstva) se sticu uglavnom iz koristi,ali to je samo inicijalna kapisla,posle se mnoga takva poznastva koja se steknu iz koristi razviju u prava prijateljstva.
Znaci savetujem te kao bih mog mladjeg burazera(koji je btw tvoje godiste) i veruj mi krajnje dobronamerno.
[Ovu poruku je menjao Stefano dana 01.12.2005. u 15:19 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 01.12.2005. 15:22 ] @
Citat: Stefano
Kod nas je itekako moguce stvoriti lep novac i to posteno(ja ti garantujem to) samo je bitno(vec sam jednom napomenuo) biti sposoban i imati viziju,i kontakte.
Al zato ako nemas viziju i kontakte u vecini slucajeva u Srbiji ipak zivis na necemu sto se nakaradno zove "potrosacka korpa" iliti onome sto se na zapadu zove "elementarni minimum zivotnih uslova" - tj. da od plate mozes da kupis osrednju hranu i minimum elementarne higijene, i da se skrpis da kupis stvari za oblacenje tu i tamo.
Vec sam ti mislim jednom objasnjavao, statisticki najveca grupa ljudi jednostavno samo zele da zive normalno - tj. da rade neki prosecni posao bez nekog preteranog isticanja i pametovanja, i od plate mogu da iznajme/kupe stan na kredit, voze neka kola srednje klase, hrane se i oblace normalno, i da dva puta godisnje mogu da odu negde na odmor. Eventualno da malo pristede.
Da izvines, svako ko kaze da se u Srbiji 2005 to sa prosecnim poslom moze... je notorna lazovcina. Sa prosecnim poslom u Kanadi, to sigurno mozes da uradis.
To je razlika...
A ti ako si "sa vizijom" i "imas kontakte" - obicno ti ne treba ovaj forum da znas sta ces da radis sa sobom - svakako ljudi sa vizijama i kontaktima imas max. 10% u nekom drustvu - ostalo su ljudi koji su ipak prosek - i to ne "prosek" tipa "jedva srednja strucna sprema" vec prosek svih... prosecni inzenjeri, doktori, VKV radnici i sl..
@edit - ne mislim ovde pritom ni na koga iz ovog topica... jednostavno, prosecan covek kad masta o zivotu "na zapadu" - ne masta o nekom "pravljenju lepog novca" vec o normalnom zivotu.
[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 01.12.2005. u 16:26 GMT+1]
[ Milos niks @ 01.12.2005. 15:37 ] @
Stefano ,slazem se sa prethodnim postom osim sto ja tebi garantujem da postenim radom nikada nista nece zaraditi .
Ili da predefinisem , neko je super ako ne najbolji u svom poslu radeci za nekog (nema pocetni kapital , nije dobar u vodjenju svoje firme itd. ) nikade nece nista zaraditi .
Jesi li ti napravio lep novac uz gore navedene kvalitete ?
Je li neko koga znas ?
Kako ?
Jedni ako ne mislis na sledecu varijantu:
sposobnost - da pogodis loto ? igras kosarku kao Jordan ? itd.
viziju - pravljenje motora v12 koji trosi 2 l dizela
kontakte - pdiddy , boris tadic , bill gejts itd.
gore navedeno kombinacije vecina nas nema , a ako nisi mislio na to napisi na sta si mislio ? jer sa takvim kombinacijam mozed da budes milijoner i u Kongu a za vecinu populacije (99.98%) je tako nesto neostvarljivo ( berem vise nego da odes u kanadu i radis za 10000 USD )
Danilo u krajnjem slucaju ako ti nesto podje lose , vratices se u srbiju i to je to , znaces da is pokusao , dao sve od sebe i to je to . par protracenih godina nije nista , i ja sam bio 13 meseci u vojsci ... mozda bi bilo bolje da sam za to vreme radio i ustekovao 5000-6000 evra ali sta sad....
Ali ako ne uradis i ostanes ovde , kajaces se .... sto zbog te devojke , sto zbog mogunosti da odes odavde ... i to ce ti uvek biti opravdanje za sve sto ne uradis dobro u zivotu .
Pozdrav
[ Stefano @ 01.12.2005. 20:29 ] @
Obojici cu da odgovorim.
I ja mislim na normalan zivot a ne na to da covek bude milioner.
Naprimer evo da uzmem primer moje keve,ona recimo radi vise toga,ali najvise kao prevodilac i to stranim firmama,kad kod nas sklapaju poslove,i to se lepo placa,sasvim lepo,necu da govorim o ciframa,ali sasvim dovoljno da ne oskudevam ni u cemu tj.da zivim kao "sav normalan svet".Doduse radi ona jos par poslica i nesto oko turizma ali prevodjenje je za sada glavna stvar.
Znaci i ja mislim na normalan zivot.Moja Majka to radi zato sto ima kontakte sa tim firmama,koje je jos ranije stekla po inostranstvu dok je kako ja to kazem,radila za druge(tj.bila zaposlena).Za prevodjenje ti ne treba neka vizija al za turizam treba(naprimer koja ce destinacija za nase turiste biti aktulena kad dodjemo na belu shengen listu).
Uzmimo i drugi primer,od mog poznanika cale,radio za transped i ta je firma pukla(ili je blizu pucanja) lik je osnovao svoju firmu pre nekoliko godina(mozda cak i 10-tak godina ne znam) za spediciju posto je imao dobre kontakte sa hapad loydom (posto su oni radili sa transpedom) on je ugovorio sa njima saradnju,tacnije postao je njihov zastupnik za nasu zemlju.U firmi ih radi samo cetvoro,on,2 sina,i sekretarica,ulaganje-pocetno je bilo jako malo(samo za lokal prakticno),a sada jedan sin vozi Subaru Imprezu 2004 godiste,drugi Toyotu Avensis 2004 godiste,imaju plasma tv na gajbi...
znaci moze,mislim znam da ce se naci neko ko ce poricati ove moje primere,ali tako je,vizija i kontakti,su najvazniji.
[ Danilo Cvjeticanin @ 01.12.2005. 20:42 ] @
Covece,
Pa lepo sam rekao da mi pare uopste nisu bitne jer ih imamo. Samo sam naveo sto bih radio ovde za nekih 300 eura kada na zapadu mozes sa istim znanjem da uzimas 3000eura i vise :)
Hvala na odgovoru i sam znam da tamo nije nista sjajnije nego ovde ali makar se zna red i neka kultura. Ovde mogu samo da gledam ocu li sutra biti ziv!?!? Jel vidite ljudi sta se desava ovde?
U svakom slucaju kad ja nju ozenim znam da me nista ne moze da spreci da odem tamo i da zivim sve izpocetka (sto je tema). Znaci ljudi da ne idemo u offtopic tema je "odlazak u kanadu" a ne "koliko zaraditi na zapadu".
Svestan sam ja svega sto vi meni govorite, ali sumnjam tj siguran sam da ce neko uspeti da mi promeni misljenje. SAMO ONA MOZE DA MI PROMENI MISLJENJE I NIKO DRUGI!
Hvala jos jednom na odgovorima (nadam se da ce ih biti jos).
[ Stefano @ 01.12.2005. 20:56 ] @
Pa 3000 eur za pocetak je ipak san...ako doguras do managera neke firme verovatno ce biti java da ti ostane neto 3000 eur.
[ Ivan Dimkovic @ 01.12.2005. 21:00 ] @
@Stefano...
Zasto bi neko to opovrgao - to sto pricas je savrseno tacno, ali vidi, naveo si primere par uspesnih ljudi u Srbiji... eto u Srbiji se pod "dobrim zivotom" smatra imanje kola od 2004 godine i plazma TV-a.. lepo, nije lose - ali za taj "dobar zivot" moras da ... ne budes prosek, jel da? Da.
E sad, zamisli onih 90% prosecnih lekara, prosecnih masinshih inzenjera, prosecnih gradjevinara, prosecnih racunovodja, prosecnih tehnicara, i sl... koji nemaju "vizije i kontakte" - da li u Srbiji mogu da imaju plazma TV-e i kola iz 2004 god? Ne mogu.
E sad - uzmi na primer sasvim prosecnog lekara na tom zapadu, UK, DE, USA - 10 godina staza, plata na godisnjem nivou bruto oko 50 hiljada evra, neto oko 2000 evra mesecno.
Stan - 600, kredit za kola 300, kredit za tu cuvenu plazmu 50-80, hrana i higijena 400, struja i telefon 150... 1500 evra... ostane ti 500 evra mesecno za odecu, obucu, izlaske i stednju za 2 godisnja odmora.
A onda se opet vrati u Srbiju i razmisli o proseku strucnih ljudi....
O tome se radi prosek u Srbiji zivi losije od proseka u DE, USA, itd... ko se snadje - moze da se snadje i u Burkini Faso, Kini, Srbiji, Indiji - i da bude i multimilioner - ali stvar je u proseku = najvecem broju ljudi.
Slika i prilika te Srbije je 16-18 hiljada dinara mesecno :(
Znam da ce neko sad da kaze "a sto se ne potrude" - pa ne mogu svi ljudi da se potrude i da budu snalazljivi - nije prosecan Srbin nista manje ili vise sposoban od prosecnog Engleza ili Nemca - ali je ekonomsko okruzenje takvo da on neminovno losije zivi i ima manje prostora za lagodan zivot za istu kolicinu rada
[ Milos niks @ 01.12.2005. 22:20 ] @
@ stefano Takvih primera koje ti navodis ,da neko ima privatnu firmu u kojoj mu rade sinovi koji voze novija kola , bolje zive od ostale populacije , imaju dobre kontakte itd ima svugde samo sto je ekvivalent tome u kanadi Akcionarska firma , gde sinovi glavnog akcionara imaju privatne avione i jahte od 17 metara
dakle kao sto rece (opet ) Ivan , u obzir moramo da uzmemo prosecnog coveka , koji nema nikakve kontakte nego samo svoje znanje i vestinu iz posla koji obavlja .
poz
[ Djomloun @ 01.12.2005. 23:17 ] @
Dimkovicu gresis mnogo, jer treba da uzmes u obzir kvalitet prosecnog npr. masinskog inzenjera ovde i u DE, USA..., i onda ce stvari doci na svoje mesto...
Ako nekome nije jasno, ovde prosek prave neznalice i dzabalebarosi pa stoga i tolika prosechna plata...oni koji rade ljudski mogu sebi da priuste za pristojan zxivot (uglavnom).
specijal edit posta za crvene, jel valja sada?
[ Milos niks @ 01.12.2005. 23:41 ] @
Nije tacno , cistacica i ovde i u DE radi isti posao a ovde ima manju platu , troskovi zivota su mozda 20% veci u de .
isto kao sto bi prozvani Dimkovic imao ovde platu 300 evra , tako da gresis . A i zasto onda ne dolaze ameri ovde da rade a ne mi tamo .
poz.
[ zlatousti @ 02.12.2005. 00:07 ] @
@Ivan Dimkovic @Milos niks
Ako pričamo o prosečnom čoveku koji nema vizije, poznanstva, nije snalažljiv, ne želi da lupa glavom itd., nego pošteno da određuje svoj posao i da za to dobije solidnu platu od koje može solidno da živi, dakle takav prosečan Srbin verujem nije u stanju da sebi obezbedi boravišnu vizu, posao i sve ostalo u Kanadi ili nekoj drugoj razvijenijoj zemlji. Tako da je iluzorno i razmatrati tu mogućnost jer on jednostavno nije snalažljiv i ne želi da se dodatno angažuje, pa kao što ne bi mogao da organizuje posao sebi u Srbiji, tako ne bi mogao ni da sredi boravišnu vizu i posao preko jer to danas nije ni malo jednostavna stvar, čak, rekao bih da se za 99% prosečnih ljudi graniči sa nemogućim. Takvi su zakoni, obezbedili su se na sve moguće načine, Srbija je kavez nažalost.
Ljudi pričaju o inostranstvu, a često nemaju nikakvih osnova, ne znaju jezik, nemaju radnog iskustva, nisu se nikada ni odvajali od kuće, naravno ima izuzetaka, ali većina je takva, bar ja mahom srećem takve ljude.
Iskreno nisam sreo čoveka koji je fakultetski obrazovan, priča tečno nemački ili engleski i da pri tome kuka kamo mu ne ide, kako ne može ni preko da ode...itd. Obično kukaju ljudi koji nemaju nikakve osnove i kvalifikacije ni za ovde, a još manje za inostranstvo.
[ ivicat13 @ 02.12.2005. 20:21 ] @
Citat: Djomloun: Dimkovicu gresis mnogo, jer treba da uzmes u obzir kvalitet prosecnog npr. masinskog inzenjera ovde i u DE, USA..., i onda ce stvari doci na svoje mesto...
Ako nekome nije jasno, ovde prosek prave neznalice i dzabalebarosi pa stoga i tolika prosechna plata...oni koji rade ljudski mogu sebi da priuste za pristojan zxivot (uglavnom).
]
Djomloun, gresis mnogo. Poznajem odredjen broj mas. ing. koji su 'prosecni' i iznad 'proseka' (po znanju i zalaganju) ali koji primaju platu koja je ispoood proseka. Mada ako pogledas onu lepsu stranu, imaju za stan i hranu a ostane nesto i za garderobu...
Odosmo u off top.
@Danilo
Kako imas priliku da odes odavde, obavezno je iskoristi. Ako ti se ne svidja u Kanadi, lepo se vrati. Ali ces znati da si probao i neces se kajati. Ukoliko ne odes, kad-tad ces sebi reci: "Eh sto nisam otisao?". Mnogi ovde nemaju hrabrosti i/ili volje za tako nesto a zeleli bi da odu, dok nekima je ovde lepo da malo rade, malo primaju i kukaju.
Idi i ne okreci se...
[Ovu poruku je menjao ivicat13 dana 02.12.2005. u 21:23 GMT+1]
[ ivicat13 @ 02.12.2005. 20:32 ] @
Zaboravih. Nadji jednu 'nasu' Kanadjanku za mene da se zaljubim pa da odletim na krilima ljubavi hihihi...
[ Stefano @ 02.12.2005. 21:47 ] @
Citat: zlatousti:Obično kukaju ljudi koji nemaju nikakve osnove i kvalifikacije ni za ovde, a još manje za inostranstvo.
Svaka cast!!! ovom recenicom si rekao ono sto sam ja hteo da kazem.
[Ovu poruku je menjao Stefano dana 02.12.2005. u 22:47 GMT+1]
[ zveckoo @ 02.12.2005. 22:56 ] @
Citat: ivicat13: Zaboravih. Nadji jednu 'nasu' Kanadjanku za mene da se zaljubim pa da odletim na krilima ljubavi hihihi...
Hehe :) moze i za mene jedna... Mada ja sam isto vec pokreno sve zivo na osnovu faxa i mojih projekata za odlazak ali od viska glava ne boli.
[ Milos niks @ 02.12.2005. 23:01 ] @
Zanimljivo , a kakve vam kvalifikacije trebaju da bi ste cistili neke prostorije , pravili hranu , pakovali nesto , bavili se zavarivanjem , teskom mehanikom, poljoprivredom itd.
Cine mi se da ste vas dvojica jedini koji imate visoke standarde , vecina "obicnih" ljudi radi ipak "obicne" poslove a oni su isti i ovde i u kanadi, Eu , USA, kini ,kongu ....
S tim da je bez dravljanstva u nekim zemljama jako tesko doci do "obicnog " posla .
PS: Danilo i meni jedna kanadjanka , ali orginal sa copyrightom :))
[ zlatousti @ 03.12.2005. 01:11 ] @
Citat: Milos niks:
S tim da je bez dravljanstva u nekim zemljama jako tesko doci do "obicnog " posla .
Upravo to, a ko je snalažljiv, snaćiće se bilo gde, pa i u Srbiji. Nemam ja viskove standarde, nego ih ima EU, USA, Kanada... ne primaju oni bilo koga, ne primaju prosek to je poenta, a onima što su iznad proseka može da bude dobro i ovde.
Da se razumemo, nemam ništa protiv da dečko ode za Kanadu i ne bih mu rekao da pokuša ovde ako ima izgledne šanse da ode, ali meni sve to izgleda kao pucanj u prazno. Pitam se u kom su fazonu roditelji te devojčice kad žele da im se ćerka uda sa 18 godina? To mi je malo onako čudno... Ipak su to godine kad čovek još treba da se bavi mnogim stvarima kojima ne može u braku...
[ Djomloun @ 03.12.2005. 04:04 ] @
Studiram Masinski fakultet u Bgd pa sam zato i uzeo dip. mas. inz. za
primer, i ne gresim uopste...mada naravno pitanje je sta je prosek (tj.
prosecno znanje), ono sto ja smatram (i na koje se to ljude odnosilo) je
masinski inzenjer koji ima sledece:
-ozbiljnije poznavanje rada na racunaru, da koristi Windows, Office, zna da
crta na racnunaru, Catia-i npr. ili nekom srodnom programu, da zna da
koristi internet i google za informacije koju su mu potrebne
-da ima zadovoljavajuce znanje engleskog jezika
-(pozeljna dozvola B kategorije)
-da je zavrsio fax sa nekim ok prosekom, recimo 7.5 i da je ispite spremao
da bi znao a ne da bi polozio
Kao sto sam rekao studiram MF, i mogu reci da dobar deo ne zadovoljava
nisxta od navedenog, zavrsili su fax i nisu se pomerili od rapidografa i
milimetarskog papira, a kako su ispite davali prica za sebe...e sada ne bi
bio problem sto neko recimo ne zna da crta na racnunaru ali da hoce da
nauci, vec jednostavno nece, mrzi ih, odnosno nisu svesni da im je to
neophodno.
Da ne mislis da pricam u prazno, evo jednog primera, prosle godine je bio
organizovan kurs crtanja na racunaru za dz, ajde da kazemo da je bilo 20-tak
polaznika u grupi, posle 2-3 casa ljudi se smorili/ili sta vec (!??) pa nas
je zavrsilo mozda 7 iz grupe...
I dalje tvrdim da je znanje na niskom nivou pa shodno tome su i tolike
plate...
[ ivicat13 @ 03.12.2005. 07:04 ] @
Ti tvrdis da je znanje na niskom nivou jer si cuo neke price i/ili video nesto tako. Spominjes grupu koja je isla na kurs crtanja. I vas 7 je zavrsilo. Znaci vi ste studenti. Pa to nije greska drugih ako ste nezainteresovani vec vasa.
A one inz koje sam ja spomenuo su ljudi koji rade godinama sto znaci da imaju iskustvo, znanje, znaju da rade na racunaru (naravno i neki specijalizovani software za CAD), i znaju bar jedan strani jezik a neki i dva.
Citat: I dalje tvrdim da je znanje na niskom nivou pa shodno tome su i tolike
plate...
Na osnovu cega ti to tvrdis? Na osnovu kolega sa faksa ili gledas sire? Mada kada se setim nekih ljudi, delimicno si u pravu...
PS; Prvi sam se javio za 'nasu' Kanadjanku, zao mi je :D
[ Trikki @ 03.12.2005. 09:29 ] @
Meni ovo zvuci ko skrivena kamera...
[ Danilo Cvjeticanin @ 03.12.2005. 10:36 ] @
Citat: Trikki: Meni ovo zvuci ko skrivena kamera...
Sto?
[ Djomloun @ 03.12.2005. 13:50 ] @
Citat:
Pa to nije greska drugih ako ste nezainteresovani vec vasa.
A gde sam ja rekao suprotno? Bas o tome i pricam, dobiju servirano na tacni
za dz kurs i njih bole bas uvo da se potrude da nauce? to je samo jedan od
primera a ima ih mnogo...
Ali je tuga sto je ta masa prosek, pa shodno tome koliko znaju imaju i
tolike plate, i naravno nagvazaju kako nema posla, slabo su placeni itd.
Citat:
Na osnovu kolega sa faksa ili gledas sire?
U vezi sa neznanjem, da kolege sa faxa, pa zaboga tu se skoluju buduci mas.
inz. I oni koji sada cine prosek ne vrede mnogo, jer ne znaju...
Sire, da ima caletovih drugara koji su dip inz i zive lepo, nije bas ima se
moze se, ali se ne zale! Naravno tu su i asistenti na faxu koji se ubise od
posla.
[ zlatousti @ 03.12.2005. 14:28 ] @
Citat: ivicat13:
Na osnovu cega ti to tvrdis? Na osnovu kolega sa faksa ili gledas sire?
Evo da potkrepim priču primerom mog oca koji je dipl.maš.ing. pred penzijom. Dakle radi u Naftagasu, spada među najbolje inžinjere, nije čuo za Google, AutCAD ne zna da koristi, od jezika govori samo srpski... On nije izuzetak, ni ostali nisu ni malo bolji po tim pitanjima...
[ Mitrović Srđan @ 04.12.2005. 09:41 ] @
brate :) a mix ce kao da ozeni vanchi :)?
edit: izbacen link
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 06.12.2005. u 00:13 GMT+1]
[ Danilo Cvjeticanin @ 04.12.2005. 09:56 ] @
Ja sam se sokirao kada sam video link. Mozda je i bilo sanse da mix ode sa njom za Kanadu da tamo zivi. Ipak mu je kucu kupila, ali od toga nema nista.
[ ivicat13 @ 05.12.2005. 20:50 ] @
Citat: Trikki: Meni ovo zvuci ko skrivena kamera...
E nije skrivena nego web kamera :D. Sta ti je standard, ja sa dial-up_om ne mogu ni zvuk da saljem kako treba, a oni i video...
[ aleksandaraleksandar @ 15.12.2005. 19:43 ] @
Citat: zlatousti:Obično kukaju ljudi koji nemaju nikakve osnove i kvalifikacije ni za ovde, a još manje za inostranstvo.
bas tako. zato i kukaju. oni "sa osnovama" sede kod kuce i citaju anu karenjinu, ili su "oni sa kvalifikacijama" davno otisli odavde, ili im nije potreban forum za pitanje "kako otici?".
zato se i stice utisak da "kukaju" samo nepismeni. mada i tada imaju pravo da kukaju. sto da nece drzava da se uvredi sto svi ne klimaju glavom!?
Citat: dusko radovic: "jadni mi kad pobedimo u ovom socijalizmu, pa kad svi ti englezi i amerikanci dodju da zive kod nas."
[ Danilo Cvjeticanin @ 04.02.2006. 21:23 ] @
Pozdrav svima ponovo.
I jel neko saznao kakvi su uslovi ali znaci 1000% tacni?
[ Hefestionlove @ 05.02.2006. 00:55 ] @
Danilo,
Kanadske diplomate su najljubaznije diplomate i slobodno im se direktno obrati da ti pomognu pravnim savetima.
P.S. Najbolji grad za zivot je Vankuver u Canadi! Montreal je prava kosnica a zovu ga i "Parizom severne Amerike". U Torontu zivi mnogo nasih ljudi. Canada i Svedska imaju najvisi standard.
[ Danilo Cvjeticanin @ 06.02.2006. 18:40 ] @
Da, ali gde da nadjem diplomate?
Rec je o gradu Windzor ;) ili Windsor ne znam kako se pise ;)
[ NtC @ 06.02.2006. 23:07 ] @
Danilo brate ovo ti sad prijateljski kazem: ako nikako ne umes mimo ovog foruma da dodjes ni do sitne informacije onda bolje odustani. Pa imao si par meseca da se raspitas, a veruj mi da znam da se moze puno toga saznati za toliko vremena. Ok je sto trazis i pomoc drugih i to na forumu, ali meni se cini da ni na koji drugi nacin ne pokusavas da dobijas informacije.
[ Danilo Cvjeticanin @ 16.12.2007. 20:32 ] @
hehehe ja se zenio posle sneze jos par puta :) .. Salim se, ozenio sam ali Somborku, daleko Kanada, ***ote kakav sam bio...ccc...
[ abishai @ 16.12.2007. 22:04 ] @
Citat: Iskreno volim devojku a i ona mene
:))
[ Horvat @ 16.12.2007. 22:22 ] @
nek si ti ziv i zdrav :D
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|