[ tibihudini @ 29.11.2005. 00:36 ] @
| Skola origamija pocinje sa radom 03.12.2005.god u Kikindi.
Ima li neko bilo kakva iskustva rado bi ih podelio sa Vama.
Tibor Ruzic majstor origamija. Znam napraviti preko pedeset figurica(napamet) a uz pomoc skica i nekoliko hiljada figurica. |
[ abyss @ 29.11.2005. 12:17 ] @
Onda sigurno imaš šemu za velikog samuraja koji maše mačem? Video sam ga pre mnogo godina ali nisam našao šemu...
[ Slobodan Miskovic @ 29.11.2005. 12:25 ] @
[ tibihudini @ 29.11.2005. 14:23 ] @
Za samuraja nije mi jasno dali je mac sastavni deo samog samuraja ali je od posebnog dela? Dali je figirica samuraja sastavljena iz vise delova. Predpostavljam da je komplikovana. Imam sigurno neke jednostavnije varijante. Za visesatno savijanje licno nemam vremena jer desetak sati dnevno. Videcu pa cu se javiti.
Slobodane , napravio sam mamuta sa izrnutim kljovama slona takodje. za prvog mi je trebalo nekoliko sati kad sam prvi put radio. Takve pa i one tvoje iziskuju ogroman papir jer se ja sluzim samo svojim prstima. Pravim pretezno od kvadratnog papira, bez secenja, iz jednog komada... To mu dodje ortodoksni origami makar da znam dosta toga iz vise delova ali tada moraju delovi da se lepe itd. Slike si verovatno skinuo sa neta a tamo se to placa sto je za nas puno.
Pozivam one koji imaju iskustva sa skolom origamija da mi pomognu. Valjda cu i ja njima znati pomoci jer tako nesto kod nas nije uslo u neke okvire.
[ abyss @ 29.11.2005. 16:17 ] @
Ceo samuraj i mac su iz istog dela... I verujem da je veoma
komplikovano...
[ zi:: @ 29.11.2005. 17:19 ] @
Pored ovih sto je Slobodan postavio, imate ih jos ovde dosta ovde:
http://www.damnfunnypictures.com/html/Cool-Origami.html
Deluju stvarno komplikovano
[ Slobodan Miskovic @ 29.11.2005. 17:42 ] @
[ tibihudini @ 30.11.2005. 12:33 ] @
Neznam dali je neko napravio onog pegaza kojeg imam odavno. Origami je umetnos pravljenja svega i radost je u tome usreciti nekog a ne praviti nesto komplikovano. Znam i njih da pravim ali detetu ako poklonis pticicu on ce biti srecan. Sledeci put cu vam spremiti neke moje radove. Najveci origamista danasnjice pravi izuzetne ali ipak jednostavne figure. To da se prave prakticno nemoguce figure su doneli zapadnjaci.
Do skorog pisanja pozdravlja Vas Tibor Ruzic.
[ Nemanja Avramović @ 30.11.2005. 12:41 ] @
Aaaaaaaaahhhhhhh... origamiiii... mnogo dobar "sport" ili bolje da kazem umetnost. Pre sam se lozio na to (i ne, nije mi islo nesto extra :)), ali sad se nema vremena :(
[ Uranijum @ 02.12.2005. 15:56 ] @
Vrlo lepo od tebe Tibore sto pocinjes skolu origamija. Plemenito je zaintesovati omladinu i sve ljude dobre volje za ovu drevnu umetnost sa dalekog istoka. Zelim ti puno uspega u radu!
[ Vole Domu @ 02.12.2005. 20:29 ] @
A jel ima neko link ka necemu prostijem tipa kocka, zaba ..., ovi pegazi su ipak za experte... :-(
[ tibihudini @ 03.12.2005. 00:41 ] @
Sledece nedelje kupujem skener pa to sve bi meglo i na samom forumu ukoliko nema niko nista protiv. Do tada strpite se.
Stefane, nisam siguran ko moze onakve figure da pravi ali ti nerade samo pomocu prstiju nego koriste pomagala. Nije to zabranjeno ali to vise nije onaj origami kako ga zamisljaju ortodoksni origamisti.
Ujutru u 10h krece skola nadam se uspehu.
[ dr.NPN @ 03.12.2005. 08:26 ] @
Tibi, ne mogu da verujem da ce neko u Kikindi da se seti da uradi nesto.
Potpuno te podrzavam i zelim da uspes sa skolom i da zainteresujes ljude. To je veoma zanimljiva vestina, i verujem da ce se mladji ljudi interesovati.
Mozda bih se i ja druzio sa vama, ali ja sam elektronicar pa mi je to daleko od interesovanja, ali svakako, lepo je videti tako nesto.
Srecno.
[ tibihudini @ 05.12.2005. 14:16 ] @
Skola odlicno pocela. Nisam se nadao ovolikom broju ali ni to nije dosta. Naime bilo je prijavljeno dva polaznika a doslo ih je deset. Jos neki su najavili dolazak. Iz licnog iskustva licno mogu da radim sa maksimalno njih dvadeset. Tesko je raditi sa vise i zbog mene i zbog prostora.
[ tibihudini @ 05.12.2005. 14:21 ] @
Skola odlicno pocela. Nisam se nadao ovolikom broju ali ni to nije dosta. Naime bilo je prijavljeno dva polaznika a doslo ih je deset. Jos neki su najavili dolazak. Iz licnog iskustva licno mogu da radim sa maksimalno njih dvadeset. Tesko je raditi sa vise i zbog mene i zbog prostora.
[ Nemanja Avramović @ 05.12.2005. 14:42 ] @
Znam ja da napravim zhabu, ali nemam nikakvu shemu nauchio sam je gledajuci kako se pravi, a nemam dig. fotoaparat tako da ne mogu da slikam kako radim
[ tibihudini @ 05.12.2005. 23:45 ] @
Imam ja te seme ali nemam nacina da vam to postavim na forumu ili ne znam. Uglavnom su jpg fajlovi ali neuspevam da bilo sta direktno stavim kao odgovor. Samo sam uspeo da prekopiram sliku ali sumnjam da ste je mogli direktno videti. Naucite me pa cu vam ostaviti neke seme koje imam a mozda vas i necem i nauciti. Nebi mi bili prvi.
[ Nemanja Avramović @ 06.12.2005. 00:07 ] @
- Odes na www.imageshack.us
- Uploadujes sliku
- Dobijes linkove koje nam paste-ujesh ovde
- To je to :)
[ dr.NPN @ 06.12.2005. 15:16 ] @
Nego, Tibi, u kom se prostoru to odrzava, kojih su godista polaznici, koliko cesto, neke cifre za uletanje navedi... I tako malo da se informisem.
Ajd' ako ti nije problem?
[ H@usto® @ 06.12.2005. 16:30 ] @
Ja sam skinuo oko 300 modela sa neta, ali stignem otprilike desetak koraka i nema sanse dalje, a neki imaju i po 100. Mnogo je zeznuto, da se razume zapravo sta "pise" na slici. Oni Japanci ili ko vec su ludi ljudi. :)
[ Deda_Mraz @ 06.12.2005. 16:41 ] @
H@usto®
Aj mi molim te pošalji dve-tri neke lakše šeme da pokušam da naprvim baš me zanima!
[ tibihudini @ 06.12.2005. 17:08 ] @
Damire Skola je pocela u domu omladine. Godine su manje bitne. Imamo oko devedeset godina. Malo smo stariji od tebe.
[ Uranijum @ 07.12.2005. 19:15 ] @
Tibore, sta se desava, kako si zadovoljan sa odzivom, dali se povecava broj clanova - polaznika? Pozdrav!
[ dr.NPN @ 07.12.2005. 21:56 ] @
Hm... 90? Necu sa babama i dedama da se druzim! Salim se, koliko vas ima?
Iiiii... zar Dom nije prodat sa sve Pab-om?
Tako se nesto prica...
[ markone @ 16.12.2005. 20:28 ] @
elem
je l' neko nasao onog samuraja? ili onu prvu sliku?
[ tibihudini @ 18.12.2005. 14:46 ] @
Oprostite, ali bio sam zauzet skolom koja je u punom jeku
Radimo novogodisnje ukrase i jednu veoma lepu jelku.
Zao mi je sto se nisu javljale osobe koje zanima Origami kako ga ja zamisljam. Nemam mogucnosti da udovoljim Vasim potrebama.
Mislim da se tema nebi trebala nalaziti na ovom mestu ali sta da se radi. Slikacu jelku pa cu istu postaviti da mozete da vidite kako za kratko vreme moze nesto lepo da se nauci.
[ rebalza @ 18.12.2005. 20:08 ] @
e tibi ovako, kod nas je u svakom slucaju jako malo ljudi koji se bave origamijem i jednostavno to nekako ne uspeva.... Tesko je napraviti reklamu i koliko god ljudima interesantno bilo ipak nije lako privuci ih.... Ja sam se oduvek interesovao za origami i imao par knjizica i malo se sam oko toga zezao... Ali ipak mnoge stvari mi nisu bile dostupne... i prosle godine sam otisao kod jednog lika na kurs koji je on sam organizovao i bilo nas je oko desetak sve ukupno. Ja nisam zaludjen za nekim ludim modelima ali opet voleo bih neke koji imaju vise poteza i zezancija ali da i izgledaju efektno. Naravno sasvim mi odgovara i sa malo poteza da lepo ispadnu, najvise mi se svidja efektan izgled na kraju.... Nisam mnogo zainteresovan za jelkice il slicna cuda i naravno nisam u fazonu da secem ista i uglavnom krecem od kvadrata.... Eto tek izneo sam ti par stvari, tek da ti kazem da ima interesovanja ali opet moje je iskustvo da je to nedovoljno i malo i da je pogotovu to tako od nekih devedesetih godina.... I da treba bas dobra reklama da se odradi da bi se ljudi navikli na to.... A reci mi koju cenu drzis? i koliko casova dnevno? I jel delis papire i dijagrame i koliko obradite figurica za cas i tako te stvari.....
[ tibihudini @ 20.12.2005. 23:09 ] @
Konacno da neko neskrece sa teme.
Imam ista shvatanja u vezi origamija kao moj prethodnik na forumu.
Skolu organizuje Dom Omladine u Kikindi i naplacuje 300din. Dva puta nedeljno pe sat i po. Radimo uglavnom dve figure na dan. Malo se podsecamo starih. Dom bi trebao sve da obezbedi ali se bas i nisu pretrgli. Trenutno radimo ukrase jer je to aktuelno. Pre dosta godina sam imao isto kao neki klub i dolazilo je njih stotinak. Kikinda ima oko 40000 stanovnika. To je bio fantastican broj ali sam smetao jer im je trebao prostor za politicara. Da nesirim temu, nije bilo mesta za omladinu u Domu Omladine.
Posle nove godine radimo cvece i vaze do dana zena. Nakon toga bi nared doslo zivotinjsko carstvo.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|