[ shoosh @ 07.12.2005. 06:28 ] @
| Sad se setih jednog koji sam svaki dan gledala na RTS-u,imala sam 4-5.
Ne znam kako se zove ali se sećam da je bio neki ludi zec madjioničar i da muči nekog jadnog kera!Ne znam zasto ali sam ga se mnogo plašila!
Jao Moćni Rendžeri...ali dobro to nije crtani!
Pa Nindža Kornjače, Cipelići........... |
[ Fedya @ 07.12.2005. 08:12 ] @
Lepo sto je neko otvorio ovu temu!
Kad pogledam danasnje crtane filmove i deciji program, pa to je uzas!
Pre neki dan u busu slusam sta deca pricaju kaze jedan klinac drugom (ne stariji od 4 godine): "ja imam zmaja koji te baci na zemlju i ti se raspadnes a onda izvadi pistolj i ubije i tebe i tvoju mamu i malu bebu......"
U nase vreme je to bilo mnogo pristojnije. Seca li se neko Cudesne sume, zatim Evoksa i vec ne mogu ni da se setim ali to je bio deciji program a ne ovo danas!!
[ dalibord5 @ 07.12.2005. 08:18 ] @
Mozda sam malo stariji,pa pamtim:
Strupfove
Baltazara
Tarzana
Loleka i Boleka
Gustava(najjaci je)
Cudesna suma
Snorkijevci
Hi-mena
I naravno sve one crtice sa TOmom i Dzerijem,Duskom,Dachom...
Ako postoji evergrin u oblasti crtaca onda je to to,pa Pera kojot,Elmer Davez...
Ih...!
[ noviKorisnik @ 07.12.2005. 08:41 ] @
Kalimero ;-)
Šta fali danšnjim crtaćima? Sunđer Bob je odličan, Ren i Stimpi brutalni :-p
Citat: Fedya: Kad pogledam danasnje crtane filmove i deciji program, pa to je uzas!
Pre neki dan u busu slusam sta deca pricaju kaze jedan klinac drugom (ne stariji od 4 godine): "ja imam zmaja koji te baci na zemlju i ti se raspadnes a onda izvadi pistolj i ubije i tebe i tvoju mamu i malu bebu......"
Nije to ništa novo. Odrasli smo uz klasike Toma i Džerija, Duška Dugouška, Paju Patka... koji su krcati nasilnim gegovima. Obrati pažnju na Itchija i Scratchija u Simpsonima - oni su samo blaga parodija na stvarne crtaće.
[ Atos @ 07.12.2005. 08:43 ] @
Imali smo jednu slicnu temu.
Pozdrav, Atos.
[Ovu poruku je menjao Atos dana 07.12.2005. u 09:44 GMT+1]
[ acaradio @ 07.12.2005. 11:46 ] @
Eh, kad se setim....prvi program TV Beograd (a tako su radili i ostali JRT programi)....19.15 h....svako vece:
Tom & Jerry
Looney Tunes (Dusko, Daca, Sofronije, Gonzales, Kojot & Ptica Trkacica......)
Pera Detlic
Kada bi se neka emisija zavrsila ranije, crtaci bi krenuli vec u 19.05 i onda bismo dobili duplu dozu :)
Nedeljom su pocinjali u 18.55....tada smo imali Mikijevu Radionicu (Disneyeva produkcija), Tarzana, Putovanje u srediste zemlje (jel' se tako zvalo), Miku Macora i ostale Hanna-Barbera 20-minutne crtace....
Najgore je bilo u vreme dana zalosti, kada bi nam uvaljivali crtane filmove tipa "Bojan" (slovenacki "soft" crtani, zabranjeno za starije od 2 godine). Ili cetvrtkom, kada je u 19.15. isla ona emisija "Male tajne velikih majstora kuhinje" pa bi nam posle nje, zbog nedostatka vremena, uvalili italijanski "La Linea", koji sam tada mrzeo (sada mi je simpatican).
Stvari su krenule naopako (moje skromno misljenje) kada su se pojavili razni "ratnicki-kungfu-mutant-robotski" crtani likovi, da im ne pominjem ime (a bilo ih je raznih) i u potpunosti zamenili "stare" junake.
Jeste li primetili da su se ovi crtani filmovi pojavili bas krajem 80-tih ? Slucajnost ?
[Ovu poruku je menjao acaradio dana 07.12.2005. u 12:50 GMT+1]
[ dejan @ 07.12.2005. 11:47 ] @
Jedan od mojih omiljenih bese "Sport Billy". Voleo bi kad bi nekako mogao da nabavim neku epizodu istog...
Takodje mi je u lepom secanu ostao Tarzan serijal.
[ Serious @ 07.12.2005. 12:06 ] @
Dva crtaca svih vremena su STRIPPY i WOOMY(ili tako nesto) ima li ko njih na vhs ili cd?
[ fanfon @ 07.12.2005. 12:24 ] @
Kad se setim tih starih crtaca i pogledam ove nove bude mi muka. Jeste primetili da su ovi novi ili preterano debilni(one loptice sto govore na B92 cini mi se) ili preterano agresivni? u stvari nema normalnog crtanog filma za danasnje dete. U Dusku Dugousku, Patku Daci i ostalim je bilo nasilja ali to je prikazivano na neki smesan nacin tako da ne pobudjuje zelju za istim, a u ovim novim samo sto te crtani junak ne zove da koljes, ubijas tuces i razbijas sve oko sebe. I ova hiperprodukcija kineskih i japanskih crtaca sa gomilom magije i nasilja uopste nije dobra(npr. Ju gio ili kako li se zove...). Verovatno urednici nemaju osecaja za ono sto serviraju deci. Mozda bi trebalo da urade neku anketu u kojoj bi pitali decu kakve crtane zele da gledaju-stare sa Duskom, Dacom, Kobcem i druge ili ove nove. Mada, danasnjak deca stare crtace mogu gledati samo ako uzmu dvd sa nekom kolekcijom istih. Skoro ih nigde ne prikazuju. A i ove nove proizvode u 200 epizoda ko latino serije pa deca moraju gledati svaku epizodu da pohvataju radnju ako je uopste i pamte. Cinjenica je da u njima nema nista dobro i poucno za dete...
[ acaradio @ 07.12.2005. 12:31 ] @
Citat: Serious: Dva crtaca svih vremena su STRIPPY i WOOMY(ili tako nesto) ima li ko njih na vhs ili cd?
To je bas tesko nabavljivo...ja sam jedva uspeo sa neta da skinem tri epizode Strippy-ja. A voleo bih da imam sve :) ...
Inace, kada sam pre neki dan pustio Strippy-ja jednom ortaku (mladja generacija) i poceo da se valjam od smeha, on me gledao u cudu i rekao: "je*ote, kojim se ti glupostima smejes"....covek ne shvata.
[ Mefisto_soad @ 07.12.2005. 13:09 ] @
He he pa ja i sad gledam crtace :)
Inace cudesna suma, vitez koja...
Ali definitivno najbolji je Lion King.
[ shoosh @ 07.12.2005. 13:41 ] @
Jos se secam plave princeze,lav leo.....
Sad gledam Sundjer Boba, Dexter-a, Three Happy Friends.....
Crtaci su ipak zakon i uvek cu ih gledati,jednostavno se uvek oraspolozim...
Klinci su sada mnogo drugaciji,npr. imam brata(3 god.) i jedva sam ga odvojila od kompa...Zarazio se sa GTA,covek je sam naucio da ubija ljude i da im kupi pare!
Crtace u opste nece da gleda!
[ Bhamby @ 07.12.2005. 13:46 ] @
Al sam star ...
Seća li se neko ovih (možda se zavrte ponekad na Cartoon network - ne gledam više):
Krcko Tajnić, Sima sipa, Atom mrav, Rz brzotrz ...
[ shoosh @ 07.12.2005. 13:50 ] @
ja se secam Atomskog mrava!podseti me tvoj nik na bambija!eeeeeeeeeeeeeeeee
[ DrJekyll @ 07.12.2005. 17:55 ] @
A jel se secate snorkijevaca nedeljom uvece :) ...
[ JOJO847 @ 07.12.2005. 17:55 ] @
E pa ovako....
Štrumpfovi, bipsići, leteći medvjedići,onaj crtić gdje su one dve žabetine - poncho i eltoro, tom and jerry, "mislim da sam vidio micu macu", rakuni, čarobnjakov štapić, čarobna šuma ( vjerovali ili ne ovaj sam gledao u kinu '88- '89 ), pink panter, lolek i bolek, a je to, baltazar...
najjači likovi su mi bili gargamel i papa štrumpf iz štrumpfova, bipsići mi se nisu sviđali, ali naj naj od svih su mi bili čarobnjak štapić i car mrazomor. Nije ni za zanemariti čirila stipsu i beru rakuna, doktora baltazara koji je imao riješenje za sve, i ona dva lika iz a je to....
baallll baalltazzarrrr baaall- baallltazzzaarrrrrrrrr - možda stavim i u potpis
[Ovu poruku je menjao JOJO847 dana 07.12.2005. u 18:57 GMT+1]
[ shoosh @ 07.12.2005. 18:58 ] @
Daj bre, Baltazar je toliko glup da ga nisam htela gledati ni sa 3 god!Bas je bzvz...
No dobro, ukusi su razliciti!
[ Slobodan Miskovic @ 07.12.2005. 19:26 ] @
Jel zna neko kako se zove onaj crtac sa likovima koji drze valjda neku prugu, tu je neka sova, neki lik sa crvenim odelom (onim radnickim a on je zut) onda neki veliki lik i znam da su non stop spominjali neke kisele krastavce, non stop su ih pravili...
Inace od crtaca secam se, Draguljce, Srle i Pajce, Porodica Dobric , onda Vitez Koja, Lale Gator...
P.S. Setih se kako se zove onaj crtani iz prvog pasusa ! GENERALOVA RADNJA! :D
[ fanfon @ 07.12.2005. 19:28 ] @
Onaj mis je Mile a sova Buljko cini mi se...
[ SmilieBG @ 07.12.2005. 19:33 ] @
Eh, da to bejahu vremena :)
@shoosh - Tree Happy Friends (ne Three), inace po meni jedan od bizarnijih crtanih filmova.
A Linea je po meni genijalno umetnicko delo. 2 boje (plava pozadina i bela linija) i iz jednog poteza crtani film! Strasno :)
Takodje, citao sam negde, zasto se Hi-Man (hint: himen) bash tako zvao :) Sto, kada se pogleda (jedno od) tumacenje Crvenkape, dobija neku sasvim drugu svetlost...
Inace, moj 'ritual' je bio gledanje crtanog filma u, cini mi se, 7:45 ili 7:50 u jutarnjem programu. Bez toga, sam kategoricki odbijao da krenem u skolu ;)
Ovo danas - cista komercijala :(
Poz,
Sale
[ zaraza @ 07.12.2005. 20:02 ] @
jel neko spomenuo A e to (ili A je to)? Dva majstora sto na kraju sve pokvare, ali opet, sve im radi :)
[ anon28907 @ 07.12.2005. 20:19 ] @
Citat: SmilieBG: Inace, moj 'ritual' je bio gledanje crtanog filma u, cini mi se, 7:45 ili 7:50 u jutarnjem programu.
da, te sam i ja najvise voleo ako su to oni stari, kratki crtaci ...
[ shoosh @ 07.12.2005. 20:24 ] @
ja ipak mislim da je to bilo u 7:15, a mozda i gresim!Znam da me je nerviralo sto su davali samo jedan!
[ BloodMage @ 07.12.2005. 20:26 ] @
Ja,posto sam verovatno mnogo mladja generacija od svih vas ovde,sam gledao one Mocne Rendzere,jeste da to nije bio crtani ali nekako sam vise vole te fight-serije.Zatim tu su i neprevazidjene Nindza kornjace i Tom and Jerry.Pa je tada bio ponovo u modi i onaj Hi-Men ili tako nesto,pa oni roboti (ne znam kako se zove) itd.
[ JackL @ 07.12.2005. 20:32 ] @
Khrsta Khrstic :)
[ Corey @ 07.12.2005. 20:49 ] @
Tom i Džeri,Kornjače,Patak Dača i co....
[ fanfon @ 07.12.2005. 20:53 ] @
Gledao sam nedavno na nekom programu Nindza kornjace. Ako pazljivije pogledate videcete da je crtani pun nasilja. Kornjace su vecito ljute, nakostresene i samo zele nekog da prebiju, uniste ili ubiju. Zar glavni junaci ne treba da daju deci primer kao se boriti za dobro? Ovakav nacin kako ih prikazuju nije dobar. Lose poucno za decu koja ih gledaju...Dusko Dugousko, Paja Patak, Miki Maus i slicni rules!!!
[ Mister_rap @ 07.12.2005. 21:01 ] @
Ja sam gledao a i opet bih: Viteza Koju, Atomskog Mrava, Cudesnu Sumu, Transform...
[Ovu poruku je menjao Mister_rap dana 07.12.2005. u 22:04 GMT+1]
[ markolazarevic @ 07.12.2005. 22:26 ] @
Tom i dzeri, na Cartoon Network, svakog dana posle vrtica.
[ sLovenMan @ 07.12.2005. 23:34 ] @
Gustav :)
[ zoran @ 07.12.2005. 23:48 ] @
Calimero je najbolji.....mornar Popaj sam Ja ....phuuu,phuuuuuuu!!!!!!!!
[ zlatousti @ 08.12.2005. 00:21 ] @
Pustite te priče kako je nekad bilo bolje, a ovo sada ništa ne valja. Tražite samo negativne primere i poredite sa najboljim iz vašeg vremena, tako dobijate priličan kontrast, ali to nije tako.
Zaboravljate npr. na Shreka, Finding Nemo, Simpsonove, South Park, Toy Story, Stuart Little, Polar Express, Ice Age, Sinbada, Balto, Corto Maltese, Mulana, Incredibles i da ne nabrajam dalje, sve su tu FENOMENALNA ostvarenja i samo mogu da poželim da opet imam 7 godina i da mogu da odgledam te crtane filmove, u moje vreme tako lepih stavri nije bilo, dragi su i meni Looney tunesi, ali mislim da to ne može da se meri sa današnjim ostvarenjima.
Ako roditelj prepusti dete Pinku ne može puno da očekuje od svog deteta, ali to već nema veze sa crtanim filmovima...
[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.12.2005. 01:28 ] @
I ja sam gledao, kao i većina nas, Tom i Džeri, Vitez Koja, Čudesna šuma, Transformersi, Nindža kornjače( ovaj sad serijal što ide na Pinku je neka nova verzija, starija je daleko bolja), Ptica trkačica itd... Lista je predugačka.
[ Mefisto_soad @ 08.12.2005. 01:46 ] @
Skoro zaboravio gledao je neko od vas All Dogs Go to Heaven meni jedan od bljih crtanih filmova koje sam pogledao.
Poz.
[ Zikka @ 08.12.2005. 01:49 ] @
Mornar Popaj, Lolek i Bolek ,patak Daca , Kalimero, Gustav , Tom i Dzeri, Brzi Gonzales, Sofronije , Mikijeva radionica ,... Bio je jedan crtani film u kome je glavni lik licio na Miku macora ali mislim da to nije bio on. Pocetna slika je licila na strip i sastojala se iz vise slika.
[ Mitrović Srđan @ 08.12.2005. 06:48 ] @
Sve sto ste nabrojali + Plava Princeza crtani z apamcenje.
I jos jedan ne znam kako se zvao o maloj devojcica koja pilotir ostane nepokretna i sl i djavo je juri kroz ceo crtani sve epizode pretvarajuci se u razne oblike. mislim da je
ibio francuski crtani pa onda 10001 Amerika ekstra :)
[ stil @ 08.12.2005. 06:57 ] @
Niste stavili na listu i Pčelicu Maju,sećam se da sam gledao taj Nedeljom a da je posle bio Muzički tobogan.
[ fanfon @ 08.12.2005. 09:07 ] @
Citat: zlatousti: Pustite te priče kako je nekad bilo bolje, a ovo sada ništa ne valja. Tražite samo negativne primere i poredite sa najboljim iz vašeg vremena, tako dobijate priličan kontrast, ali to nije tako.
Zaboravljate npr. na Shreka, Finding Nemo, Simpsonove, South Park, Toy Story, Stuart Little, Polar Express, Ice Age, Sinbada, Balto, Corto Maltese, Mulana, Incredibles i da ne nabrajam dalje, sve su tu FENOMENALNA ostvarenja
Tacno, ali to su takodje i dugometrazni crtani filmovi a vecina napred nabrojanih nije(Dusko, Miki, Patak Daca(Paja) i dr.) pa se tako ne moze porediti. I ranije je bilo lepih dugometraznih. Simpsonovi su stvarno fenomenalno ostvarenje ali se moze dovesti u pitanje kako uticu na decu zbog tolikog crnog humora koje sadrze(samo jedan primer je Itchy & Skratchy). Mnogo zemalja je poteglo rasprave da ih zabrani jer smatraju da negativno uticu na decu(Rusija je poslednja nizu).
[ stex @ 08.12.2005. 10:09 ] @
Ali najjace mi je bilo kad smo POPEYE (mornar Popaj) čitali sa POPEČE :)
[ Boboje @ 08.12.2005. 10:32 ] @
vecina crtanih filmova koji se danas vrte na nasim kanalima su za odrasle i stariju decu. da ne govorimo o simpsonovima i south parku. za predskolsku decu i mladje osnovce nema crtanih filmova. tu je problem u tv urednicima i njihovom izboru, a danasnji dugometrazni filmovi su kvalitetna ostvarenja zbog toga da bi bili interesantni i starijoj publici i da bi doneli veci profit. trebalo bi vratiti stare crtace zbog klinaca. nemam nista protiv savremenih crtanih filmova ali trebali bi biti emitovani u drugim terminima.
Moji favoriti iz mladjih dana: Evoksi, Rakuni, Droidi, stare Nindza kornjace, Leteci medvedici, Tom i Dzeri...
P.S. Pogledajte dugometrazni film "Blago izgubljene lampe"
[ stil @ 08.12.2005. 11:13 ] @
Citat: stex: Ali najjace mi je bilo kad smo POPEYE (mornar Popaj) čitali sa POPEČE :)
Jeste malo komplikovano :)
[ Bartman @ 08.12.2005. 11:42 ] @
Na sve pomenute bi dodao i Discoveries Unlimited ili Otkrica bez granica. To je definitivno bio najbolji spoj crtaca i nauke. Ko je gledao mogoao je mnogo pametnog da nauci !!!
Pozdrav
[ zlatousti @ 08.12.2005. 12:02 ] @
Slazem se Bartman sa tobom, meni su "Otkirca bez granica" bila najzanimljiviji crtani, to se nije propustalo.
Ostaje nam samo da se nadamo da kada RTS postane javni servis da ce biti vise ovakvih stvari i uopste vise edukativnog programa i za decu i za odrasle.
[ Shadowed @ 08.12.2005. 12:37 ] @
Ja mislim da ih sada ne emituju jer moraju da placaju licencu.
[ fade @ 08.12.2005. 15:37 ] @
cek ,vi ne gledate crtace vise ? ja to bre pratim jes da imam 18 ,al crtani mi bolji of filma mnogo bolji ,evo sad verno pratim dragonball Z ,na mag-u
[ vladoj @ 08.12.2005. 21:39 ] @
Robotek, Transformersi, Strumfovi,
Starla i Nebeski Jahaci....
Godine nemaju veze sa tim gledas li crtane ili ne, moj tetak ima oko 60 godina a ne propusta Gokua....Peofesorica filosofije nam je na casovima dok sam bio u srednjoj skoli cesto pjevala onu pjesmu iz Mumijevih... :)
[ Bartman @ 08.12.2005. 22:00 ] @
Robotek , Voltron i Saber ridder and star sheriff's su legendarni, pored Transformersa i GI Joe (mislim da se tako zvao), kao i ostali koji su se davali na SkyONE-u vikendom ujutro na 3K pocetkom devedesetih. E to su bile godine !!!
Inace sto se tice Robotek-a to je strava anime, ali ovi nasi idioti su prikazali svega 10tak epizoda, a taj anime je prikazivan u nekoliko talasa do 2003.
Pozdrav
[ voja_pfc @ 08.12.2005. 23:19 ] @
Da li neko ima Nindza Kornjace na diskovima? To bi bilo dobro imati, verovatno bi bio kvalitet losiji, ali bolje i tako nego nista.
[ Force @ 10.12.2005. 13:38 ] @
Ubedljivo najbolji crtac mi je bio evoksi :( (bio bih zahvalan ako neko prosledi link za bar neki dl) Zatim, tom i dzeri(standard),nindza kornjace,transformersi,srle i pajce,sandokan,onda onaj kineski ili japanski ne znam mu ime,onaj mali klinac sto se bori pod vodom..,to je bilo na novom sadu valjda...(ako me dobro sluzi secanje),mece dobrici,roboteka i supermena(gledao na kasetama),sarki i zorz(+ naj pesma iz tog crtaca kao klincu :) ),Denver the last dinosaur,iznogud.. i jos neki ne mogu da se setim sada..
Secam se kad je na politici bio pustan cartoon network,tad je bio mnoooogoo bolji nego ovaj sada..na ovom sada mi je samo ok courage the cowardly dog,legenda :D A sto se nasih crtaca sada.. strasno.. bolje da krenu da pustaju stare,da vidi ova omladina sta su pravi crtaci..
[ noviKorisnik @ 10.12.2005. 13:55 ] @
E da Sandokan, ali ne crtani već serija... skupljao sam i sličice i popunio album !
[ fanfon @ 10.12.2005. 13:57 ] @
Citat: Force: onda onaj kineski ili japanski ne znam mu ime,onaj mali klinac sto se bori pod vodom..,to je bilo na novom sadu valjda...(ako me dobro sluzi secanje)
Triton-gospodar mora
[ Emil Ranc @ 10.12.2005. 17:02 ] @
Popeče... Hehe :) Ja nikad nisam mešao ćir. i lat. tako da sam i kao mali ono na slici gore čitao lepo, ćirilicom: "roreče" :)
Citat: Shadowed: Ja mislim da ih sada ne emituju jer moraju da placaju licencu.
Verujem da si u pravu, sve te stare stvari, čak i da su nastradale u bombardovanju i sl, mogle bi se ponovo nabaviti i sinhronizovati. U pitanju je licenca, definitivno... valjda su ovi japanski pokemoni i sl. jeftiniji od Diznija i WB. Ili možda uredništvo RTS smatra da su ti crtaći prevaziđeni? Čisto sumnjam da je baš tako.
Međutim, video sam neke Duško Dugouško klasike (npr. onaj kad Elmer dobija u nasledstvo mil.$ ukoliko ne naudi zecu) na nekim privatnim tv, dal Happy il dtv il tako nešto, sa novourađenom sinhronizacijom sa Nikolom Simićem u ulozi Duška! Nažalost, nema one čuvene replike "Ništa od para, debeljko" :)
[ Bartman @ 11.12.2005. 12:34 ] @
Ko ima stare crtace u DivX formatu neka mi posalje PP da se dogovorimo oko eventualne razmene.
Pozdrav
[ H@usto® @ 11.12.2005. 13:06 ] @
Meni je jos uvek u secanju, po meni najbolji crtani iz onih dana, a to je "Kadison". Seca li se mozda neko? U pitanju je onaj magarac, tj. on je glavni lik, pa njegove dogodovstine se pricaju. Odlican crtani, zao mi je sto se ne prikazuje sad, gledao bih ga opet sigurno. A i ne verujem da ga iko ima.
I jos jedan, mnooooogo dobar, je "Carobna suma" ili "Carobnjakov sesir". Taj crtani trazim dugo, dugo, ali nikako...
[ fanfon @ 11.12.2005. 14:04 ] @
Taj Kadison beše francuska prodikcija?
[ H@usto® @ 12.12.2005. 20:23 ] @
Da, francuska. Secas li se bar ti?
[ Nemanja Avramović @ 12.12.2005. 20:53 ] @
popeče, a neki i roreče
[ fanfon @ 12.12.2005. 21:12 ] @
Naravno da se seca. Kadison je trazio nekog cini mi se, pa je putovao po zemlji, sticao prijatelje i upadao u nevolje. Tako nesto bese...
[Ovu poruku je menjao fanfon dana 12.12.2005. u 22:14 GMT+1]
[ DJuzla @ 15.12.2005. 10:59 ] @
ljudi,ja sam se ubijao od nindza kornjaca.i danas znamneke epizode napamet.volio bih da nabavim nedje one epizode stare na dvd ili divx,ima li ih ko i gdje bih mogao da ih nabavim?
[ zaraza @ 27.02.2006. 12:19 ] @
ko se seti svaka mu cast...
2 krompira koji ne znaju da pricaju, vec samo nesto susakaju i mumlaju. Kada se krecu, cuje se nesto kao 'fljis fljis'.
Kako se to zove?
[ biotech @ 27.02.2006. 14:44 ] @
Citat: zaraza: ko se seti svaka mu cast...
2 krompira koji ne znaju da pricaju, vec samo nesto susakaju i mumlaju. Kada se krecu, cuje se nesto kao 'fljis fljis'.
Kako se to zove?
tata brada, mislim da je to
[ HoT_Steppa @ 27.02.2006. 17:26 ] @
Mikijeva radionica
Pcelica Maja
Baltazar
La Linea
i ostala klasika
kasnije
Strumfovi
Snorkijevci
Bomboncici
:)
[ savanah @ 27.02.2006. 17:48 ] @
znam samo da je italijanska produkcija...
[ vaderru @ 02.03.2006. 18:37 ] @
Najbolji su crtaci sa duskom dugouskom????
Samo mi jedno nije jasno,zasto zec kopa na pocetku crtanog kao krtica???
[ ZaMpA @ 03.03.2006. 23:42 ] @
UhUh...zahtevna tema :))
neko je pomenuo, crtac gde devojcica ostane nepokretna, pa je djavo juri i tu ima nekih snova i sta ti ja znam...zove se, cini mi se "Klementina" ili nesto slicno. Jako lep crtani, pun neznosti,emocija - nisam ga voleo kad sam bio klinja ali sad kad razmislim, bio je vrh.
Naravno omiljeni crtaci:
- gustav (do pre nekog vremena bio redovno na NS-u)
- mumijevi (takodje)
- onaj iz prvog posta, kad zeka madjonicar muci dva psa, zbog ovog crtaca sam mislio da cu poludeti, bio mi strashan horrorchina, dok nisam video....
- PTICA MINA (ili vec tako neshto...) e ovo mi je unishtavalo moju deciju logiku i shvatanje sveta. Jednostavno pogledam ovaj crtac i vishe nisam siguran ko sam, dal mozda sanjam, i gde je ptica shto ce me pojesti?. uh. izbegavao sam ovaj crtac, ali posle par godina poceo je da me privlaci (sad mi "nije mogao nishta")
eeeeh....
stvarno jel mogu ove stvari da se nadju na dvd-u, divx-u ??
[ anon75319 @ 03.03.2006. 23:52 ] @
Nisam baš nešto stari al prije 7-8 godina dokada sam aktivno gledao crtiće najbolji su bili
Majstor Fantač
Tom & Jerry
Atomski mrav(dali se tako zove)
Dexter
Johny Bravo
...
E da i "A je To" sam volio. Bilo je puno tih crtiča koje sam gledao...
Moram reči da mi idu na živce oni japanski anime(tako nesto) gdje samo neki "svjetlosni efekti" tučnjava, borba... Blješti sve tuku se... Ma ugasim TV idem na ES
Da bar Cartoon Network opet postane besplatan... :'(
[ ZaMpA @ 04.03.2006. 00:05 ] @
paz'te ljudi nisu anime loshi filmovi, evo npr. "Ghost in the shell" je vrh, samo to definitivno nije za decu (mnogo krvi, golotinje i cyberpunk filozofije).
a pokemoni, yu-gi-oh!, i ostali imaju smisla samo ako ste prethodno igrali doticne video/drushtvene igre i zivite u Japanu!
svakako bi bilo bolje vratiti one "matore". Oni su imali i neki artistic shmek...zar ne?
[ smirotvorac @ 04.03.2006. 06:43 ] @
uglavnom sam gledao Štrumfove,i sad su mi simpaticni kad ih vidim,gledao sam nekog Misterioza(zaboravio sam ime crtane serije) i naravno ona dva genijalca ˝A JE TO˝
[ misty-13 @ 19.03.2006. 15:19 ] @
hm...Tom i Dzeri...toga sam se jedino setila
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|