[ separator @ 22.12.2005. 01:10 ] @
Na primer scena iz filma "Cast Away"(Izgnanik), kada se Tom Hanks "ubija" od tuge za loptom koja mu je bila jedini prijatelj na pustom ostrvu.

Zatim scena u filmu "Four Rooms"(Cetiri Sobe), kada potrcko odseca tipu prst i odlazi kao da se nista nije dogodilo. Mrtav hladan!

Ima ih jos, al' u sledecim postovima.

[Ovu poruku je menjao separator dana 22.12.2005. u 02:12 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 22.12.2005. 01:13 ] @
Ma, ima ih mnogo, ko će ih se sad sve setiti tih scena. Ajde, nabroj još neku, ono si dobro rekao za Četiri sobe.
[ separator @ 22.12.2005. 01:23 ] @
Evo na brzaka jos jedna.

Iz filma "The Shawshenk Redemption"(Bekstvo Iz So Senka), kada Endi pobegne iz zatvora i isplivava na povrsinu, cepajuci majcu i podizuci rasirene ruke ka nebu. Savrseno docaran osecaj slobode.

I jos jedna

Scena u filmu "The Grudge"(Prokletsvo), kad devojka odlazi u kucu u kojoj su se izdesavala ubistva, i vidi dogadjaj koji se odvijao u toj kuci. Konkretno scena u kojoj vidi tipa koji je izvrsio samoubistvo, koji lista dnevnik i ispada mu slika na pod. U tom trenutku se oboje saginju da dohvate fotografiju i bez obzira sto je on mrtav, slucajno se dotacinju rukama. Osecaj i zvuk su tako dobro preneti, da prosto imate osecaj da ste se vi dotakli sa mrtvakom.

[Ovu poruku je menjao separator dana 22.12.2005. u 02:47 GMT+1]
[ Force @ 22.12.2005. 10:58 ] @
Meni je ubedljivo bila najjaca scena iz Halloween H20.. kad je Majkl prikljesten kombijem za drvo i pruza ruku.. i ova krene da mu daje ruku i zastane na pola..i onaj smeh(yeah right ) i cap sekirom i onda ona extra muzika.. mmm

[ KnightOfDoom @ 22.12.2005. 12:25 ] @
Bilo koja scena iz Dve cadjave dvocevke...doduse kraj je najbolji

E sad cu morati opet da ga gledam
[ networknagual1980 @ 22.12.2005. 12:40 ] @
A prica iz Reservoir Dogs, kad doruckuju i raspravljaju o "Like a Virgin" ??

A Pulp Fiction, kad Bruce Willis uspije da se oslobodi dok Crnju siluju pederi, pa dolazi do izlaza, al ipak odluci da se vrati po njega..
E sad ono kad gleda sta da uzme, motorka-ne, palica, ne...I onda zum na lice, kao dijete kad mu ostvaris najvecu zelju-KATANA!
E to je scena!
Katana brate...
[ Zikka @ 23.12.2005. 14:03 ] @
Iz filma Bilo Jednom Na Divljem Zapadu kada stoje Henri Fonda i Charles Bronson i nisane se dok Bronson u glavi priseca se sebe kako drzi na ramenima svog brata i henrija Fondu kao mladjeg kako mu se smeje. Za sve to vreme se cuje jeziv zvuk usne harmonike i ...
[ Zikka @ 23.12.2005. 14:03 ] @
Da ne zaboravim bilo koja scena iz Ben Hura .
[ Atos @ 24.12.2005. 08:34 ] @
Zadnja scena iz " Butch Cassidy and the Sundance Kid ".
[ shame @ 24.12.2005. 09:04 ] @
Scena obracuna na stepenicama i spasavanja bebe u djecijim kolicima u ''The Untouchables'' .
Pozz
[ Shadowed @ 24.12.2005. 09:12 ] @
Related thread - http://www.elitesecurity.org/tema/101092
[ Bojan Basic @ 24.12.2005. 10:45 ] @
Meni se mnogo dopada poslednjih nekoliko sekundi filma Cube Zero (treći deo serijala Kocka). Zaista je efekat neverovatan.
[ dusans @ 24.12.2005. 12:03 ] @
Zikka:

Citat:

Iz filma Bilo Jednom Na Divljem Zapadu kada stoje Henri Fonda i Charles Bronson i nisane se dok Bronson u glavi priseca se sebe kako drzi na ramenima svog brata i henrija Fondu kao mladjeg kako mu se smeje. Za sve to vreme se cuje jeziv zvuk usne harmonike i ...

Najjače!!!

[Ovu poruku je menjao dusans dana 24.12.2005. u 13:04 GMT+1]
[ forgotten @ 24.12.2005. 14:49 ] @
Ubedljivo najjaca scena po meni je u filmu "From dusk till down", u kojem glavni akteri odlaze u motel "od sumraka do svitanja". Tamo slusaju muziku, pa onda izprepucaju nekog tipa. Zatim, tajac... a onda ludilo. Ko je gledao film znace nasta mislim.

Posto za film nit sam video omot, niti sam znao o cemu se radi u njemu, tako da je ona scena ispalo pravo iznenadjenje za mene. Po meni najbolji film Kventina Tarantina.

[Ovu poruku je menjao forgotten dana 24.12.2005. u 15:50 GMT+1]
[ despotbg @ 24.12.2005. 17:06 ] @
Kada u filmu "pijanista" ispada činija sa pasuljem i ka da pritrčavaju oni gladni da jedu.
Lepa sela lepo gore kada se vodi dijalog
"Lepa sela lepo gore" odgovor "a ružna ostaju ružna čak i kada gore"
[ Andrej Čvoro @ 24.12.2005. 18:01 ] @
Film "The Game" (Igra) kada se na kraju otkriva da je sve bila namestaljka
[ Leftist @ 24.12.2005. 22:29 ] @
Odiseja 2001 gomila scena....
[ Boboje @ 25.12.2005. 03:35 ] @
Desperado 1, scena u kafani kad Tarantino prica vic o pisanju u casu
[ downer @ 25.12.2005. 08:22 ] @
- kada tom green svira sint, jede kobasice i crta u isto vreme (Freddy Got Fingered)
- outro u Requiem For a Dream, kada su svi propali
- ceo nicolas cage performans u Matchstick Men
- kraj prvog dela SAW
- u filmu Dead End, kada žena masturbira dirajući svoj mozak, koji curi jer joj je pukla glava
- ...

ima mali milion, mrzi me da pišem
[ Mefisto_soad @ 25.12.2005. 14:23 ] @
Ma ovo je definitivno najaca scena :)
Poz.

[Ovu poruku je menjao Mefisto_soad dana 25.12.2005. u 15:24 GMT+1]
[ formeye @ 25.12.2005. 17:34 ] @
Film: "Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb"
Scena: Kaoboj na A bombi pred sam kraj filma. Ko je gledao, zna na sta mislim...
[ Andreja Dulovic @ 25.12.2005. 18:57 ] @
osmi putnik 2, poznatiji kao "aliens".
sigurni viver ulazi u onog "robota" dok cudoviste juri cevojcicu, vrata se otvaraju i ridley kaze:

"stay away from her, you bitch!" (zatim sledi zvuk servo motora robota)

:) eh, kad sam bio mali.. :) :)
[ l4m3r @ 26.12.2005. 01:19 ] @
dve chadjave dvocevke - kao sto neko reche gore.. bilo koja scena..

snatch - takodje bilo koja scena..

uh.. sad stvarno nemogu da se setim.. jbg

[ DaChaS @ 26.12.2005. 03:56 ] @
e Ovako Zadnja Scena u Requiem For A Dream, i u Saw sam kraj.......takodje kraj od Fight Club-a,U Mullholand drive kada onaj lik u restoranu pricha svoj san,Lost Highway kraj kad lik pozvoni na vrata.........pisacu josh.... bilo je i gore finih predloga
[ Deep|Blue @ 27.12.2005. 12:27 ] @
galipolje - poslednji juris
crna guja - poslednji juris
[ Darko Prelic @ 27.12.2005. 15:18 ] @
balkanski spijun kada bata pada sa terase na ledja hahah
[ cicovic @ 27.12.2005. 18:36 ] @
Citat:
l4m3r: dve chadjave dvocevke - kao sto neko reche gore.. bilo koja scena..

snatch - takodje bilo koja scena..

Citat:
Andreja Dulovic: osmi putnik 2, poznatiji kao "aliens".
sigurni viver ulazi u onog "robota" dok cudoviste juri cevojcicu, vrata se otvaraju i ridley kaze:

"stay away from her, you bitch!" (zatim sledi zvuk servo motora robota)

:) eh, kad sam bio mali.. :) :)

Valter brani Sarajevo, kada ga lik pita ko je Walter, a drugi odgovara,
"Gledaj lafcino, vidis ga!"

Naravno, a i :

Lepa sela lepo gore.. kada Nikola Kojo prica o postenju....
e tu me nasao...

[Ovu poruku je menjao cicovic dana 27.12.2005. u 19:37 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao cicovic dana 27.12.2005. u 19:38 GMT+1]
[ zi:: @ 27.12.2005. 19:34 ] @
hm ... recimo ... u American Beauty, kada tip objašnjava najlepšu scenu koju je snimio u životu, kada se vetar igra sa vrećicom ... i na kraju American Beauty, kada Kevin Spacey pogleda sliku svoje porodice pre nego što ga ubiju, i kaže: I'm happy.
[ Branko Santo @ 27.12.2005. 21:17 ] @
Die Hard I - Bruce Willis u ventilacionom sahtu.... pa gde to ima ... pali svoj ZIP i kaze "Come to the coast, we'll get together, have a few drinks, some laughs..." i onda mrmlja nesto tipa "tijamajku" i gasi ZIP...... Treba li vam sta vise?

Full Metal Jacket - .... previse :) ma svi Cubrickovi filmovi su poremeceni!!!
[ panonski mornar @ 27.12.2005. 21:22 ] @
Ima jedan film (jos kad bih mogla da mu se setim imena) gde se radnja odvija u turskom zatvoru- amerikanac proba da prokrijumcari drogu preko granice kada je turisticki bio u Turskoj sa devojkom, i zavrsava u Turskom zatvoru- film je radjen po istinotoj prici- momak je na kraju pobegao, a ceo, ali bukvalno, ceo film je prepun scena koje dugo ostaju u glavi, strahote turskoh zatvora su docarane odlicno, prosto mi i sad tesko kad se setim...

Ako neko zna ime filma neka napise
[ BladeCool @ 28.12.2005. 08:51 ] @
Neo u prvom matrixu - ona famozna scena kad izbjegava metke na krovu zgrade...
[ Fedya @ 28.12.2005. 09:05 ] @
Green Mile kada prze lika na elektricnoj stolici bez kvasenja sundjerom...
[ Andreja Dulovic @ 28.12.2005. 11:07 ] @
Citat:
panonski mornar: Ima jedan film (jos kad bih mogla da mu se setim imena) gde se radnja odvija u turskom zatvoru- amerikanac proba da prokrijumcari drogu preko granice kada je turisticki bio u Turskoj sa devojkom, i zavrsava u Turskom zatvoru- film je radjen po istinotoj prici- momak je na kraju pobegao, a ceo, ali bukvalno, ceo film je prepun scena koje dugo ostaju u glavi, strahote turskoh zatvora su docarane odlicno, prosto mi i sad tesko kad se setim...

midnight express?
[ chupcko @ 28.12.2005. 11:20 ] @

Jedna jedina scena koja me je naterala da ju je ponovo vidim:

Brus Vilis ubije nekog negativca pesnicom u nos :).

Film: Poslednji skaut ili The Last Boy Scout (http://www.imdb.com/title/tt0102266/)

Jedan jedini film koji me je naterao da ga pogledam ponovo:

Kraj i razresenje filma Sesto culo ili The Sixth Sense (http://www.imdb.com/title/tt0167404/)

P.S. Pa ja volim Brusa Vilisa :))))
[ Atos @ 28.12.2005. 11:45 ] @
Citat:
Deep|Blue: galipolje - poslednji juris
crna guja - poslednji juris

Svaka cast.
[ Deep|Blue @ 28.12.2005. 13:26 ] @
Citat:
panonski mornar: Ima jedan film (jos kad bih mogla da mu se setim imena) gde se radnja odvija u turskom zatvoru- amerikanac proba da prokrijumcari drogu preko granice...

ovo bi bio Midnight Express
[url]http://www.imdb.com/title/tt0077928/[/url]]

a iz kog je filma scena, kad bata obara avion uz pomoc tandzare i raslji?
cool scena

i jos nesto novije
-uspavljivanje u million dollar girl

-taxi - scena kad izlecu iz tunela red tenkove - uvek se setim jadnika koji je pritom poginuo

-scene borbe izmedju inspektora kluzoa i pomocnika kineza

-welcome to slavery iz od svitanja do sumraka
[ panonski mornar @ 28.12.2005. 20:52 ] @
da, to je Midnight express, odlican film, a neko je spomenuo seto culo, e tu bas dolazi do izrazaja koliko jedna scena (ta zadnja) moze da promeni misljenje o filmu- ceo film postaje jasan kada se pogleda bas ta zadnja scena. Evo nekih filmova, po mom ukusu:
1. Boj na kosovu scena _ Kada Milos Obilic kaze - sutra cu na Kosovu ubiti Murata ( a svi mu se smeju)
2.Nebeska udica
3. neprihvatljiva ponuda
4.Hrabro srce ( kada mel Gibsona na kraju ubijaju, izuzetno jaka scena)
5. gladiator
6. Upoznajte Forestera (ovaj mi je takodje drag film- izuzetan emotivan odnos izmedju naizgled dva potpuno razlicita coveka, decaka crnca i starca cudaka)
7. crtani film Princ Egipta- scena na pocetku kada majka pusta u korpici niz reku bebu Mojsija, jer je primorana, a stariji brat trci obalom da vidi sta ce sa njim biti i kada ga nadju ide u pozadini tekst pesme :brother, you are safe now...odnosno odlicna pesma deliver us)

[Ovu poruku je menjao panonski mornar dana 28.12.2005. u 21:54 GMT+1]
[ SHVAKHI @ 28.12.2005. 21:00 ] @
Gone in 60 seconds jurnjava sa Fordom gt-500
[ ypow @ 30.12.2005. 03:08 ] @
TAXI III-kada Stalone-u na mountain bike-u otkazu kocnice pa se uhvati za mrezu;
pa kad pokusa da ukrade skate-najjaca;
i kada ih prati spec. jedinica - mitsubishi evo, a batica mrtav ladan stisne dugme i...-nema ih.
Ali br 1 je kada je juri sa jakuzama, pa panduri pocnu da se naslazu - a u prvom planu zaljubljen par.
[ twix @ 30.12.2005. 17:50 ] @
Bruce Almighty (2003)

Kada dobije moci Boga i kaze ...

On to radi i on vidi da je to dobro

:P