[ Zikka @ 23.12.2005. 19:35 ] @
| Moja mala sestra od ujaka je pronasla malog jeza u dvoristu. Posto je secajuci se nekog dogadjaja iz crtanog filma (verovatno) i dala mu ostatak od jabuke i tako zadobila njegovo poverenje. Taj dogadjaj se desio polovinom oktobra. Posto je zima nastupila a mali gost se odomacio i zblizio sa svima u kuci. Sada je problem da saznamo sta ne bi smeli da mu daju za jelo? Neko im je rekao da ne sme da pije mleko u sta ja licno ne verujem zato sto su jezevi sisari. Sve sto sam nasao na netu to je dve tri recenice uopsteno . Pitanje glasi: Gde mogu da nadjem uputstvo o jezevima ? |
[ superbaka @ 23.12.2005. 22:52 ] @
ja sam jeza morao tri puta da izbacujem van dvorista jer mi je zesce zezao kera... nemojte da me pitate sta sam mu uradio na kraju...
[ fanfon @ 23.12.2005. 23:07 ] @
Slobodno mu daj mleko. Nista mu nece biti. Ako mozes nabaviti neke insekte mozes i to. Imaj na umu da mnogo smrde, a i pravo okruzenje za zivot im nije kucna atmosfera.
@Superbaka
Odselio si se i kupio kucu sa dvoristem u drugom gradu?
[Ovu poruku je menjao fanfon dana 24.12.2005. u 00:09 GMT+1]
[ Milan BG @ 23.12.2005. 23:30 ] @
[ Zikka @ 24.12.2005. 01:11 ] @
Citat:
superbaka: ja sam jeza morao tri puta da izbacujem van dvorista jer mi je zesce zezao kera... nemojte da me pitate sta sam mu uradio na kraju...
Kerovi su u potpunosti odlepili. Izgleda da on kapira da ih nervira i da mu oni nista ne mogu tako da ih cesto provocira . Sto se mirisa tice stvarno je neprijatan . Drugo uopste nije miran . Ali se nekako uklopio i svi su srecni kada ga vide.
[ Zikka @ 24.12.2005. 01:13 ] @
Hvala. To je ono sto sam trazio.
[ Fuzz @ 24.12.2005. 01:43 ] @
Genijalno! Srecno sa ježom!
[ Shadowed @ 24.12.2005. 07:09 ] @
Sto se tice mleka, ne bi trebalo da mu skodi. Ja sam cuo da im zapravo smetaju mlecni proizvodi (jogurt na primer).
Inace, ako imas problem sa psom i jezom, trudi se da ne dopustis da se sukobe. Ja sam ih jednom pustio i pas neko vreme skakao oko njega, ali mu na kraju dojadilo i krenuo da ga grize zajedno sa sve bodljama. Uspeo sam nekako da ih odvojim pre nego sto je skroz izbusio usta.
[ spartak @ 24.12.2005. 09:28 ] @
Malog jeza da ostavite napolju da se na vreme uspava. Jer ako ga prevari toplota u kuci, moze da se desi da u zimski san padne kasnije, ili ne padne uopste a to ce da mu ruinira bioritam a verovatno i imunitet.
Ili ga stavite na neko hladnije mesto, podrum, ostava, sa sandukom punim lisca krpa i slicno... neka se zavuce i prespava zimu. Jadna zivotinja nije igracka.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.