[ downer @ 27.12.2005. 19:09 ] @
da li ste ikada vozili u pijanom stanju, da li su vas uhvatili, koliko ste "naduvali" i koja je kazna?

ja sam 29.3.2005. imao 1.30 i u septembru dobio 4 meseca "odmora".
[ Dr. Sachma @ 27.12.2005. 22:11 ] @
sada valjda od 1.1 ovo ce biti malo ozbiljiji prekrsaj
tj kaznjavace se rigoroznije cak i za 0.3 ide prekrsajna novcana kazna a preko 1.8 otrilike krivicno
blizu je vrema kada ce mo za prolazak kroz crveno pored kazne i sankcija ici kod psihologa kao svedjani
evropo tu smo
[ despotbg @ 28.12.2005. 00:04 ] @
nikada pijan za volan
ma sta da treba.
jedino ako bi neka cura naletela tada bi mozda rizikovao
[ downer @ 28.12.2005. 00:22 ] @
zanima me baš da li ljudi ovde sa ES-a sedaju pijani da voze, pošto ima gomila likova čije mišljenje dosta cenim (ako krenem da navodim ispašće poltronski)

ja sada stvarno razmišljam pre nego što sednem u auto, nisam vozio pijan od tad, osim u jednoj prilici, ali bilo je vrlo bitno, vozio sam u Urgentni centar....

što se mene tiče, taj što me je zaustavio nije smeo da me pusti da vozim do kuće....

nervira me što sam napravio JEDAN peh (pre toga nisam vozio pijan) i sada 4 meseca ne mogu da vozim, a svaki dan viđam (uglavnom taksiste) koji ne daju migavce, ne poštuju pešački prelaz, krše svako moguće pravilo saobraćaja....

čisto me zanima, statistički, koliko ljudi ima ovaj problem, i da li posle kazne nastavljaju ili se opamete....

edit: gramatičke greške.... opet ista stvar, samo bez auta.

[Ovu poruku je menjao downer dana 28.12.2005. u 01:23 GMT+1]
[ Mefisto_soad @ 28.12.2005. 00:26 ] @
Nisam ni necu.
Poz.
[ dr.NPN @ 28.12.2005. 00:37 ] @
Par puta pripit, sve ok, dva puta pijan, jednom kanal, jednom bandera. Ali od bandere ne pijem vise kada vozim, ne zbog nje, nego da ona nije bila tu uleteo bih u jezero u sred decembra..... I sada ovo ne bih ni pisao.... A i prestao sam uopste da konzumiram alkohol pre par godina, samo sokovi i cajevi... Ali pijan vise ne.
[ BeastMaster @ 28.12.2005. 00:51 ] @
Generalno mi je cesta pojava da popijem pice dva (vrlo retko vise) i da sednem za volan, ukoliko se i to racuna, mada je bilo i trenutaka da samo zamolim nekog da me spakuje u kola i dodjem kuci neogreban :) mada takve situacije striktno izbegavam. Sa druge strane, jednog dana sam popio samo dve kafe i seo u auto da skoknem do druga i otkinuo branik :)..
[ pctel @ 28.12.2005. 01:03 ] @
Citat:
downer: da li ste ikada vozili u pijanom stanju...

Hmmm, pa nisam siguran... Ja kad dodjem pred kafanu parkiram auto da bude okrenut prema kuci, a da li posle vozim ili ne vozim, to se sledeceg dana ne secam :-)
Salim se naravno, ali, da smatram da je u redu piti i voziti, verovatno bi bilo upravo tako :-)
Ovako, kad pijem ne vozim, kad vozim ne pijem. Obicno se unapred dogovorimo ko ce da vozi i taj (ili ta) to vece pije samo bezalkoholna pica, niko nikada nije prekrsio dogovor!
Svi mi mislimo da to nije nista opasno i da se nece bas nama desiti da nekog ugrozimo u saobracaju, ali... moj komsija je jos dok sam ja bio sasvim mali pijan usmrtio 5 ljudi, secam se kao da je bilo juce... to sto je proveo 10 godina u zatvoru nije toliko bitno, bitno je da ni posle toga nije mogao da se vrati normalnom zivotu. Suvisno je reci da nikada vise nije seo za volan, napomenucu samo da ga niko nikada nije video da se nasmeje, da pusti muziku, da kaze nesto veselo... a i kako bi kad komsija prva kuca do njegove jos nije prezalio sina jedinca... Nikada nije komentarisao taj dogadjaj ali se iz njegovih ociju videlo da nikada nije sebi oprostio sto je pijan vozio, a uopste nije bio mnogo pijan, tek onoliko koliko da coveka ponese i pruzi mu osecaj da moze sve. Pio je i posle, ali ne tako malo, vec je pio koliko moze i jos vise na silu, da unisti samog sebe sa sve mislima koje su ga proganjale. Onako, tiho, sam, sedi, cuti i samo naginje flasu. Ako ga neko nesto pita on samo klimne glavom i proguta jos malo... I umro je covek pre par godina ne docekavsi cetrdesetu, svesno i namerno je pocinio tesko i nekoliko godina dugo samoubistvo alkoholom. A nekada je sa svojih 22 godine bio bas veseo, zdrav, zivahan mladic. Voleo je zabavu, drustvo, pice, devojke, automobile... bas kao mnogi od nas sada...
[ Dusan Marjanovic @ 28.12.2005. 01:24 ] @
Vozio sam, dok se nisam zabio u betonsku ogradu vozeći 80 preko nekih puteljaka jedva da stane auto na njih, izleteli neki klinci i ja umesto u njih, u ogradu :) a u gepeku dve prazne kutije tuborga :) anyway, ortak idalje vozi pijan, prošli vikend ga terali panduri da duva, staviš im dve crvene u džep...i voziiiii :) SRBIJA! :)
[ despotbg @ 28.12.2005. 01:37 ] @
Nažalost ovo je Srbija.
OĆU DA IDEM ODAVDE :(
[ BladeCool @ 28.12.2005. 08:47 ] @
Mene su dvaput , keš je nestao vrlo brzo a samo zbog 0.4
[ mexico @ 28.12.2005. 09:26 ] @
Citat:
pctel: Ovako, kad pijem ne vozim, kad vozim ne pijem.

To je i moja parola!!! I toga se pridrzavam.

Citat:
downer: ...nervira me što sam napravio JEDAN peh (pre toga nisam vozio pijan) i sada 4 meseca ne mogu da vozim, a svaki dan viđam (uglavnom taksiste) koji ne daju migavce, ne poštuju pešački prelaz, krše svako moguće pravilo saobraćaja....

I meni a i vecini ostalih gradjana smeta isto sto i tebi, ali to je za neku drugu temu. Iako vozaci krse dosta pravila u normalnom stanju ipak imaju bolju moc rasudjivanja i brzinu refleksa. U pripitom, a tek u pijanom, stanju se sve to menja. Percepcija stvarnosti, opazanje okoline kao i brzina reakcije... Sve je to dosta umanjeno.

Trebalo bi vise da bude takvih koji su tebe zaustavili nego:

Citat:
Dusan Marjanovic: ...anyway, ortak idalje vozi pijan, prošli vikend ga terali panduri da duva, staviš im dve crvene u džep...i voziiiii :) SRBIJA! :)

[ Branko Santo @ 28.12.2005. 13:11 ] @
Ne vozim posto nemam kola, imam vozacku vec 5 godina.
Pijan za volan nikad.

Sto se mene tice koga uhvate sa 0.3, 6 meseci vozacka sa vise od toga zauvek.
Pa ko voli nek izvoli. Aman i poraz na alkohol i cigarete bih digao na 300-400% :)
[ downer @ 28.12.2005. 13:13 ] @
Citat:
Sto se mene tice koga uhvate sa 0.3, 6 meseci vozacka sa vise od toga zauvek.

ne slažem se baš sa ovim. Slažem se da kazne treba da budu rigorozne, ali zakon treba da ostavi mesta za pokajanje. Pravni lek je lek u pravom smislu reči, ne čekić ili tako nešto...

[ H@usto® @ 28.12.2005. 13:17 ] @
Posto mog caleta zna mnogo ljudi, a samim tim i mene, uvek mu neko kaze kako vozim, a vozim kao manijak, kad sam trezan. Sto i jeste tacno. I on meni lepo dâ opomenu, i kaze cuje li jos nesto, mesec dana nemam auto. I mislim da je to bolje, nego da placam kazne ili da mi uzimaju dozvolu. Pre sam pijan sedao za auto. Jesam bio pijan, ali cim sednem u njega, otreznim se, kad izadjem iz istog, opet sam pijan. Ali sada vec dugo imam devojku, pa vise i ne pijem, tako da nemam problema. Sreca da imam siguran auto, inace bih vec odavno zavrsio u nekom jarku ili gde vec.

Evo jedne price od pre dve nedelje, kad me je zaustavila policija.

Isli smo u neku folkoteku, udaljenu nekh 30-ak kilometara od mog mesta. Pri vracanju, sreo sam se sa dvojicom drugara, koji su vozili svoj auto. Isao sam lepo iza njih, sto uvek i radim, ali bio sam blizu kuce, pa rekoh da idem ispred. I CAP, eto njih. Zaustavili mene, druga iza mene, a treceg propustili. Onaj iza mene mu dao 10 evra i zavrsio posao, a bio je uduvan, pijan.... Ja nisam imao naocare, koje inace ne nosim, ali mi jos uvek stoji u dozvoli tako. Onda je jedan od njih trojice nasao kesice od kondoma iza dozvole i pitao sta je to, ja mu lepo rekao KESICE. E tu se iznervirao i terao me da duvam. Drugi, koji me je alkotestirao, kaze meni 0.92. MOLIM?! - razdrah se ja, a on meni sto se derem, kako se to ponasam, sta zamisljam da sam ja, poceo da se dere na mene i kaze trecem da pocne da pise u zapisnik: naocare i alkotest. Ali ja ne popustam. Valjda znam sta sam popio, jedan jeger majster i jedan gusti i plus sto sam uzeo dve ljute zvake. Nije mi dao da vidim alkotest, jer je ocekivao da mu ponudim mito. Ali nisam blesav valjda. I na kraju, kad je video da ce biti mrka kapa od svega, samo me opomenuo, rekao da izvadim one kesice, koje inace mogu da stoje gde ja hocu da stoje, jer je to moj novcanik valjda, ali nisam imao naocare, pa se nisam bunio. I da, ako me opet uhvati on, a ne budem zadovoljavao kriterijume, bice svasta. Ja sam se samo cinicno osmehnuo, i pozdravio ga. Mamu mu jeb...

To ti je policija, smrdljiva. Samo bi mito da uzimaju. Nadam se da ces izvuci nesto iz ovoga. Pozz...
[ igors @ 28.12.2005. 13:36 ] @
Citat:
H@usto®: Pre sam pijan sedao za auto. Jesam bio pijan, ali cim sednem u njega, otreznim se, kad izadjem iz istog, opet sam pijan.

Blago tebi, mozes da zaradis opasne pare sa ovim patentom.
[ cicovic @ 28.12.2005. 16:20 ] @
Nikad kad trebam sesti za volan.
Uvek pomislim na moje dete koje sedi na zadnjem sedistu i tudje, koje ce preci ulicu.
Ne volim pijane za volanom.
[ Zikka @ 28.12.2005. 18:03 ] @
Kao dosta pijan vozio sam samo dva puta i to poslednji put pre osam godina. Prvi put nije bilo nista a drugi put sam dva puta zadremao, prvo kod semafora a drugi put ispred zgrade . Posle vise nikada nisam okusio alkohol kada sam trebao da vozim.
[ SHVAKHI @ 28.12.2005. 21:22 ] @
Ja sam imao veliku srecu udario sam glavom u sirenu jer sam zaspao za volanom lepo sam stao parkirao se i odspavao 3 sata i posle se vratio kuci , od tada vise alkohol ne uzimam kad vozim
[ l4m3r @ 29.12.2005. 17:56 ] @
Vozio sam par puta pripit.. al ne neke duze relacije.. a letos.. uh.. bio sam na splavu na savi.. nbgd.. i rekao pre te veceri da necu da pijem.. al ***i ga.. znam menadzera na tom splavu.. i za dzabe sam popio pola kile vodke, par chasha camparija, 4 piva.. znachi MRTAV.
Poshto niko oko mene nije bio trezan.. morao sam ja da vozim svoj auto do kuce.. inache u rakovici... e to je bilo.. tad i vishe nikad. Srecom, nishta se nije desilo.. jer sam imao srecu da od gazele do mog kraja sam pratio neku hondu crx, kojoj sam ufiksirao shtop svetla.. i pratio ga na udaljenosti od 10-ak m. Nismo isli brzo.. chak shta vishe.. poshtovali smo, i ja i taj lik ogranichenja. Kako on krene da kochi.. ustvari, chim vidim da su se crvena svetla pojachala, ja pratim njegovo kochenje, i kochim. I stigli smo 100% bezbedno.. ali uz srecu.
Inache.. imao sam blur motion, iako sam veci deo puta vozio 40-50 km/h, a mislio sam da je upaljach na tabli, nitro. Srecom pa ga nisam stiskao.. valjda

Sve u svemu.. nikad vishe nisam vozio pijan. Jesam, ali npr. popijem jedno pivo, prodje 1.5 h.. i onda kao da bacim nekog kuci do grada. Chak sam tad i duvao.. ochekivao sam barem 0.01, ali uvek 0.00 .. normalno.. ja totalno trezan.

Poz.
[ H@usto® @ 30.12.2005. 01:13 ] @
@igors

Sta je, ako podjebavas nesto? To je cist strah da ne sjebem auto, jer sam imao loseg iskustva od porodice po tom pitanju, zato pazim sta radim, ali samo kad vozim. A patent ti poklanjam, pa ga slobodno registruj sto pre, da te ne preduhitrim.
[ dexter_rulez @ 13.01.2006. 13:39 ] @
Ne pijem dok Paja vozi:)
Salim se, dogovorim se sa ortacima ka vozi taj ne pije mada bilo je iskustva da je jedan ortak overio banderu iako je bio trezan ko kiseo kupus...
[ ton_majstor @ 13.01.2006. 15:18 ] @
Pre 4 godine, 0.7... pukla dozvola tri meseca. Ne bi me lik provalio nego smo tukli neku radžu, pa je smrdelo iz kola kao iz pecare!

Kaže on pošteno:"Gospodine, vidim ja da niste mnogo cirke, ali ja sam LEČENI ALKOHOLIČAR, moram da Vas kaznim!"

Ja mu se zahvalim, i bogme, od tada max. 2 piva, pa PAUUUUZA, pre volana. A srećom, gospođa ume da vozi, a i taxi postoji...

Pozdrav!

[ downer @ 13.01.2006. 18:32 ] @
Citat:
A srećom, gospođa ume da vozi

he he
to bi meni rešilo probleme... al' neće da nauči pa to ti je...
[ Corey @ 13.01.2006. 20:38 ] @
Citat:
ton_majstor: Kaže on pošteno:"Gospodine, vidim ja da niste mnogo cirke, ali ja sam LEČENI ALKOHOLIČAR, moram da Vas kaznim!" :D

lol,pa mogao si se žališ...ipak je to 3 meseca :)
[ vlada.bgw @ 14.01.2006. 19:15 ] @
Vozio sam par puta u pripitom stanju , i par puta pijan ... bez posledica , ipak sam profesionali vozac ... postoji jedna mnogo dobra stvar kad covek sedne za volan pijan : ZABORAVI 4. i 5. BRZINU , znaju da budu mnogo opasne , znaci treca plafon ... i polako se uvek stigne ( naravno ako MORA da se vozi u pijanom stanju) ...

Kao i mnogo ovde i ja imam zamenika za volanom ( devojcicu ) koja vozi odlicno , ali ipak se meni cini da ja bolje vozim i posle 2 piva nego ona trezna :D .
[ vaderru @ 14.01.2006. 23:01 ] @
Ja sam par puta vozio u pripitom stanju,ali jedno je sigurno da vise necu.
Nema ljutnje sto se tice kazni koga uhvate sa alkoholom da vozi.Zamislite da vas neka pijana budala udari.Ja sam za kazne ko vozi pijan.?!
[ fLuXx @ 14.01.2006. 23:16 ] @
Citat:

Ja sam za kazne ko vozi pijan.?!

LOL! Pa i treba da jesi!!! Ko nije taj bash i nije normalan. Ja ne znam da li postoji neko ko kaze da bi ljudi trebali da voze pijani!
[ apex @ 14.01.2006. 23:50 ] @
jednom su mi oduzeli dozvolu mislim da cu ipak sledeci put platiti devojci taksi ili cak prosetati sa njom. Nebih opet da me uhvate a hvala bogu nov zakon je uveden pa vi gledajte minimum 20.000 din za pijano stanje plus ode dozvola na 6 meseci.

Citat:
vlada.bgw:Kao i mnogo ovde i ja imam zamenika za volanom ( devojcicu ) koja vozi odlicno , ali ipak se meni cini da ja bolje vozim i posle 2 piva nego ona trezna :D .

Ipak mislim da je bolje devojka da vozi trezna nego ja moje pivo da platim 20.000
[ NeShYU @ 14.01.2006. 23:59 ] @
Ja sam imao tu srecu da sam se jedno 50-60 puta vracao kuci sa bratom oko 15KM i da je on bio MRTAV PIJAn, a pod to podrazumevam kad popije 30-40 vinjaka i kad me tera da mu otvorim vrata i stavim kljuc u bravu. Svaki put smo stigli kuci bez ijedne ogrebotine, i to je uvek vozio strogo po propisima.
[ voodoosin @ 15.01.2006. 06:10 ] @
he, he, citajuci ovaj forum, nikako mi nije jasno ko su toliki pijani vozaci kad niko ne vozi pijan :-)

ja sam u principu protiv pijanih vozaca, pogotovo kad se uzme u obzir koliko njih ne znaju da voze ni kad su trijezni! pa ipak, ne mogu se bas pohvaliti da sam postovao pravilo da ne pijem kad vozim. jedino sam postovao doslovno da ne pijem KAD vozim, ali zato prije i poslije sjedanja za volan... :-)
inace, uglavnom pokusavam da ne pijem kad vozim, ali nekako me uvijek zakaci da sam jedini vozac u drustvu!
inace, uglavnom gledam da pijem i vozim kada pada kisa, posto tada ima najmanje saobracaja i naravno drotova :-) sjecam se da sam tako jednom bio kod drugara na partiju, i stvarno nisam htio popiti vise od jedne-dvije pive, a onda je poceo pljusak vani i ja sam se tu malo oslobodio... i dan danas ne mogu vjerovati da smo nas dvojica uspjeli popiti dvije flase balantines-a, plus ko zna koliko piva, votke i vina, a ja sam nakon toga bez ikakvih problema sve frendove razvezao kuci, i to sve na suprotne krajeve grada!

medjutim, najgluplja stvar sto sam uradio i poslije cega sam stvarno znacajno smanjio kolicinu alkohola kad vozim, je kad sam se sa nekim prijateljima doslovno UBIO od alkohola u okolini splita, a onda smo se u 3 sata ujutru ganjali autima kroz one uske dalmatinske ulicice... da me je uhvatila hrvatska policija, ne smijem ni pomisliti kako bi se proveo, posto su tamo inace rigorozni po pitanju alkohola, a jos kad si stranac!!! kasnije sam jednom posao autom kroz te ulice, trijezan, i nisam mogao vjerovati kako sam uspio tuda voziti a da na autu nije bilo ni ogrebotine! betonski zid sa obje strane, ulica krivudava, a dva auta se ni u teoriji ne bi mogli mimoici koliko je ulica uska!

srecom, nisam nikad gubio dozvolu, niti sam napravio ikakav udes.

sada sam konacno spustio loptu, tako da mi je tri piva plus duza pauza sa sokovima limit koji postujem.

nego, drzite se vi one poslovice: don't drink and drive, take joint and fly
[ vaderru @ 15.01.2006. 14:21 ] @
To svi kazu srecom do jedamput.I sreca okrene ledja.
[ dalibord5 @ 15.01.2006. 20:15 ] @
Problem je u glavi nekih ljudi.
Apsolutno treba zabraniti voznju u alkoholisanom stanju.Ipak je problem u glavi vozaca.Cesto mi se dogodi da popijem par piva pre voznje,ali gledam da iskuliram pre same voznje sa par sokica,nekom klopom...dalje vozim mirno i uz pojacanu paznju.
A problem nastane kad neko ima naviku da se ozderava od alkohola i pritom da vozi kao Sumaher i to sa razhebanim autom...jos ako ima neku ribu pored sebe,e tu pocinje voznja...
Zabrana treba da stoji za sve,ali eto ja nemam problem da malo popijem pre voznje i da shvatim kad moram da stanem sa picem.Kao i da mi je vec jedno pivo dovoljno da se preterano opustim za volanom.
Zato se ne bojim toliko pijanih,koliko onih "napucanih" vozaca koji misle da ce nekog zadiviti obaranjem brzinskih rekorda po gradu.I hoce,ali samo prodavnicu pogrebne opreme.
Par puta sam se vozio sa ortakom u novom pezou.Razvukao ga je 200 na auto putu.
Kad smo stali rekao sam mu:OK.Zadivio si me,ali sledeci put kad zelis tako brzu voznju vozi se sam.I covek stvarno voli,ali bi to ipak trebao da radi kad je sam u kolima.
Nekima ne bih dao ni bicikl da voze kad su pijani.
Sa nekim bih seo i u avion iako su pijani.To je pitanje poverenja.
Ali voznju u pijanom stanju treba ipak najstroze zabraniti,i to u zavisnosti od kolicine alkohola,posledica i ucestalosti i dozivotno,ako treba.
[ Deep|Blue @ 16.01.2006. 10:48 ] @
veliki problem kod nas jeste mentalitet.
Gde god odes ispadnes seka persa ako ne pijes nista,
ako kazes da ne pijes jer vozis ide gomila smeha i ono "ajd ne seri pa mozes dva piva", posle cega sledi ponavljanje pa mozes jos dva piva
Gde god da odes ispijanje sokica se smatra nemoralnom radnjom. U nekim drustvima ne dao bog da pokusas da se kucnes sokicem, odmah te anatemisu.

A on osto je jos veci problem jeste cojstvo i junastvo ili nas balkanizam
"pravo musko" mora da podnese trovanje alkoholom i da normalno vozi, jer je uvreda casti ako auto ostavi ispred lokala il da nekom drugom da vozi. dno dna je da zamoli zenu, devojku, prijateljicu da ga odveze.
Prijatelj koji voli da popije povremeno, al mnogo, ozenjen, deca, ...
osljoka se i on obavezno mora da vozi porodicu kuci. Ne dolazi u obzir da ga zena odveze il neko od nas. Mozes da se prepires sa njim 2 sata al prva prilika nepaznj on isklizne i seda u auto. Takodje ne dolaze u obzir kafa, hrana il neki drugi pokusaj rastreznjavanja.

Povremeno popijem vina il vodku. Vozio sam par puta sa 3-4 dl vina i gomilom hrane u zelucu, al mi je uvek drazi taksi od voznje posle trece case.

[ bobo @ 16.01.2006. 14:35 ] @
nepijem dok vozim obicno izadjem iz kola da bi pio :)
[ andre2000 @ 17.01.2006. 15:58 ] @
Vozio sam pijan više puta, ali je dobro da sam svestan da sam cirke i vozim 30 na sat sa četvore oči otvorene. Džaba, jednom se lik zaleteo u mene, nisam bio kriv, ali sam bio cirke, pa nisam zvao muriju i sam sam platio štetu. Druga je stvar motor, on ne prašta greške kao auto, ali zato mnogo dobro ide :) Sad više ne pijem ko što sam znao, i uopšte ne pijem kad vozim.
[ EviLxxx @ 06.02.2006. 07:30 ] @
Kada vozim, nikada ne pijem.......
Ja bih duzimao dozvolu na godinu dana za vozhnju u pijanom stanju, a ako te uhvate drugi put - dozhivotno oduzimanje iste; a ne ovako, svaka pijana budala sedne za volan i uvek neko drugi naje*e zbog te budale, da ne pominjem kada usmrti nekog...
[ Floyd @ 06.02.2006. 17:48 ] @
Posle dve kazne i jednog slupanja kola, popijem maks jedno pivo pre voznje. Mada najcesce ne popijem ni toliko. Iz iskustva govorim, voznja u alkoholisanom stanju je totalni idiotizam. Ako cu da pijem, naci cu nekog drugog da vozi ili cu ici taksijem.

Citat:
Deep|Blue: veliki problem kod nas jeste mentalitet.
Gde god odes ispadnes seka persa ako ne pijes nista,
ako kazes da ne pijes jer vozis ide gomila smeha i ono "ajd ne seri pa mozes dva piva", posle cega sledi ponavljanje pa mozes jos dva piva
Gde god da odes ispijanje sokica se smatra nemoralnom radnjom. U nekim drustvima ne dao bog da pokusas da se kucnes sokicem, odmah te anatemisu.

Licno nemam takva iskustva, ali znas kako, bolje biti ziv-zdrav, nekaznjeni seka-persa, nego nakurceni majmun slupanih kola bez dozvole (ili ne daj Boze u zatvoru, sa nekoliko ljudi na dusi)
[ bakiman @ 06.02.2006. 23:34 ] @
http://www.pervertygo.com/koba...e/pripiti.kobajagrande.com.wmv
[ peterbra @ 31.12.2006. 09:09 ] @
Evo, bas sinoc su me startovali.... oko 2:30.... vracao se sa NBGD-a a oni kod iskljucenja za gazelu cekicaju. Prvo me startovao da sam isao 74 a ogranicenje 40 ili 50.... uglavnom ja mu rekao da nisam (a stvarno nisam) i on kao ajde da duvas.... Ja mu kazem, brate ne seri da imas... ali mu fora nije bila smesna... uglavnom ja DUNO.... ono nista... kaze ajde opet.... kad ono zablinkalo 1.81, KAO.... a popio sam samo par litara piva... UZAS.... danas u 14:30 idem na giljotinu.... bas da vidim sta ce da se desi... uglavnom su mi na licu mesta uzeli vozacku.... a sad samo da molim boga da ne ide po novom zakonu... valjda nece? jel stupa na snagu od 1.1.`07 ??

pisacu sta je bilo....
[ Dark_Runger @ 31.12.2006. 13:05 ] @
Citat:
postoji jedna mnogo dobra stvar kad covek sedne za volan pijan : ZABORAVI 4. i 5. BRZINU , znaju da budu mnogo opasne , znaci treca plafon

Hehe, prvom 60, drugom 110, trecom 170.
[ Sasa_NS @ 31.12.2006. 18:10 ] @
Nikad. Ne pijem...

Ja sam za zakon o 0 promila alkohola u krvi (kao u Hrvatskoj, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj...)

Pa ko voli - nek izvoli...
[ Nemanja Avramović @ 31.12.2006. 20:23 ] @
Slažem se sa tobom. I ja se pridržavam onoga: kad pijem ne vozim, kad vozim ne pijem

A evo priče mog ortaka:
Vozi ribu kući i pri povratku (sam u kolima) nagazio ga (pio je pre toga) i piše poruku i kaže: "Samo u jednom trenutku prolete nešto crveno pored mene. Ja pogledam u retrovizor, kad ono pandur trči prema (policijskim) kolima. Brže KOČI, rikverc, vraćaj se nazad."
Kaže on panduru kako ga nije video jer je pisao poruku a ovaj: "IZLAZI IZ KOLA, AJDE DA DUVAŠ, ZAMALO DA ME UBIJEŠ!"
I duva on u ono "sokoćalo", kad ono 1.7
Pokazuje pandur kolegi i kaže: "Pazi ga, može da stoji na nogama..."

I na kraju je puko ne znam ni ja koliko keša i oduzeta dozvola na 3 meseca.
[ dzonka @ 20.03.2008. 17:00 ] @
sinoc, tacnije jutros sam zaustavljen i dreger je rekao da imam 0.69 promila alkohola u krvi... kako nisu hteli da pravimo dogovor, pisali su mi prijavu i uzeli dozvolu.
zanima me... posto mi je prvi prekrsaj posle 13 godina imanja dozvole, da li postoji mogucnost da mi sudija izrekne samo novcanu kaznu, tj. da mi ne stavi meru zabrane upravljanja motornim vozilom?
nisam potpisao zapisnik, da li postoji neka mogucnost da nesto... kazem-slazem sto bi moglo da prodje kod sudije?
[ flylord @ 20.03.2008. 17:10 ] @
cek cek. Vozio si pripit, postojao je rizik da ubijes nekog, i hoces da se izvuces? Jako je zalosno sto nemamo rigorozne kazne za takve kao sto si ti.
Necu dozvoliti da se pomaze nekom ko krsi zakon na nacin koji je rizican po zivot nevinih ljudi.