Citat:
Sad cu reci nesto sto moze da te obeshrabri, ali ne daj se. Iako sigurno ima posla koji covek sa tek svrsenim fakultetom (ili apsolvent) bez iskustva moze da radi, ja nikada ne bih zaposlio nekoga takvog. To sto se uci po skolama je zaista, zaista premalo...
E pa ja se sad ne bih slozio sa tobom, ja svoj fakultet jako cenim (PMF!!!!!), jeste da se ne nauci mnogo toga sto je potrebno da bi dosao u firmu. ali samo da napomenem neke stvari koje na faxu naucis a da nisu cisto koderske i vezane za jednu stvar
1 Pravilan strukturirani stil programiranja
2 Strukture podataka - kako osnovne tako i napredna stabla i grafove
3 Asembler
4 OOP
5 Operativne sisteme
6 Kompajlere (Mi radimo java kompajler)
7 Baze podataka
8 Upisite PMF pa vidite sta jos! :)
NAJVAZNIJE OD SVEGA NAUCIS DA RAZMISLJAS!
E sad to nije dovoljno za posao ali je meni drago sto sam sve to ucio i planiram dalje za sebe da usavrsavam os iako od toga necu zaradjivati
Citat:
Java Beograd:
Na sreću. ovo je samo naizgled ovako. Postoji priličan broj firmi koje bi da uštede na plati zaposlenih. Kako ? Ciljna osoba je: mlada, pametna, bistrooka, vredna i agilna, sa trunkom iskustva ili bez imalo. Ja bih lično ovakvu osobu odmah zaposlio. E sad, drugo je pitanje što ovakvih poslova nema uvek i stalno. Ali - budi informisan. Posećuj ovakve i slične forume, specijalne forume za nalaženje posla, prijavi se recruterima ... Biće posla preko glave. Ja lično ne poznajem ni jednog ko je stvarno hteo da radi a da nije našao posao. (Koliko ja znam, već dve tri godine je pravi deficit Java developera u Bgd-u.)
Ja se sa ovim potpuno slazem, ima ljudi koji pored faxa dosta rade i za bilo koju firmu oni vrede vise nego neko ko tu godinama radi - cisto zbog toga sto je skolovan programer i nije usko specijalizovan za jednu oblasT!