[ downer @ 31.12.2005. 12:03 ] @
jeste li videli onu reklamu za loto kada lik vozi mercedes i staje onoj devojci i oni se voze i on kao krene da je mazi i scena se prebaci u autobus gde on mazi nogu babi...
identicna reklama postoji, glumi Stephen Dorff, potpuno ista fora...
[ jnk @ 31.12.2005. 14:27 ] @
takodje je i ona baba sto pokazuje slajdove.....

nesto slicno sam davno video...........

cenim da je gomila domacih reklama plagijat.
[ stonex @ 31.12.2005. 16:06 ] @
Video sam i razmisljao kako da ih tuzim u ime originalnog autora . Kako bi im lepe parice uzeli na sudu ( ako ih ne potplate ) !
[ Zikka @ 31.12.2005. 16:57 ] @
Citat:
stonex: Video sam i razmisljao kako da ih tuzim u ime originalnog autora . Kako bi im lepe parice uzeli na sudu ( ako ih ne potplate ) !

Ako ih tuzis u Jagodinskom opstinskom sigurno ces da izgubis.
[ fade @ 31.12.2005. 17:48 ] @
pa pazi ,nek su plagijat itd ,a;li pre bi njih gledao nego one glupe reklame za vesh i uloske ,kad vec moram da trpim reklame na nekim kanalima...
[ downer @ 31.12.2005. 18:27 ] @
Citat:
pa pazi ,nek su plagijat itd ,a;li pre bi njih gledao nego one glupe reklame za vesh i uloske ,kad vec moram da trpim reklame na nekim kanalima...

pa zamisli da dođe neki turista ovde i vidi tu reklamu? Kakav utisak to ostavlja?
Ne znam kako ih nije sramota.

[ despotbg @ 31.12.2005. 19:00 ] @
Vasa: Ehh maldi.
Posuđe: Krasghhdboj.
Vasa: Marija vidi ovo nema mu spasa.
Marija: Pobogu Vaso nemislis valjda da će me uplašiti nekoliko mrlja. Sada kada imam novi bonux lemun.
Zaključak: Čistije, ekonomičnije, pametnije.

Bolje i kopija nego nešto ovako.
[ Nabukodonosor @ 31.12.2005. 21:42 ] @
Da. Ako vec nemamo kreativnosti i smisla za lepo, bolje da kopiramo. To je manja bruka nego ovo djubre sa Vasom i Marijom.
[ separator @ 01.01.2006. 01:48 ] @
Mene na primer najvise nerviraju lose sinhronizovane reklame.
Jedina reklama koja je dobro odradjena (bar sto se sinhronizacije tice) je ona za neki izbeljivac ili vec sta ("...sta to radite unisticete mi haljinu...").
Sto se plagijata tice imam bar 5 stranih reklama na kompu koje su izplagirane i kod nas.
[ bakara @ 01.01.2006. 03:03 ] @
Citat:
separator: Mene na primer najvise nerviraju lose sinhronizovane reklame.

Vec je bilo reci o ovome u M.zone, naime oni to rade namerno (vecinom) da bi reklame zvucale kao strane-prevedene, a u stvari su domace..
[ Corey @ 01.01.2006. 14:03 ] @
Klasično srbovanje
[ Horvat @ 01.01.2006. 22:16 ] @
Citat:
bakara: Vec je bilo reci o ovome u M.zone, naime oni to rade namerno (vecinom) da bi reklame zvucale kao strane-prevedene, a u stvari su domace..

kao npr. za postansku stedionicu

inace kod nas na sudovima bi dobio k...c od ovce,jer nije ti ovo amerika ,pa cim slicno nesto izgovoris mozes da tuzis i da zgrnes lovu

jedini (mozda) nacin je da kontaktiras autore original reklama i njima to saopstis ,pa nek ide na medjunarodni sud ( u den haag :) )
[ ton_majstor @ 02.01.2006. 12:25 ] @
Uopšte ne želim da se upuštam u copyrighte i ostale pravne aspekte krađe ideja.

Suština je da je neko MASNO naplatio tuđu ideju. Agencija! Tj. njen GAZDA! Storyboarderi i copywriteri nisu sigurno. Mada, dogovor sa klijentom sigurno postoji!

Dalje, tehnički ste daleko od istine!

Sinhronizacija glasa sa slikom se radi studijski i česti je zahtev savršen "lipsync"! Ne sme tu da se ništa "raspada"!
Ako je reklama strana, tj. cela je SNIMLJENA napolju, ovde se preko marketniške agencije dobiju pilot-ton, šumovi i muzika, na DAT-kaseti. To se pasuje na sliku a zatim nasnimavaju domaći spikeri.
Tekst reklame se prevodi sa engleskog na srpski, zatim se prevod PONOVO prevodi na engleski, i tako šalje na odobrenje NAPOLJE! Tek kada se to vrati, snima se ovde!

Znači, ako su Vasa i Marija glupi, glupi su gde god se po svetu prodaje "Gaće"! Tj. samo je Vasa glup...

"Uništićete mi haljinu" je gotovo sigurno live-shot sa snimanja. Nije to ništa posebno. Malo montaže, malo procesiranja, kao i na filmu. Ne mistifikujte!

Pozdrav!

[ gorang @ 02.01.2006. 22:07 ] @
Baubau: jel Mira Banjac noci naocare ili ne?

a da tek cujete domaci Venish na hrvatskom, e to je vrh
[ crews_adder @ 02.01.2006. 23:30 ] @
Internet je ćudo!
[ Nabukodonosor @ 03.01.2006. 03:47 ] @
Citat:
Vec je bilo reci o ovome u M.zone, naime oni to rade namerno (vecinom) da bi reklame zvucale kao strane-prevedene, a u stvari su domace..

Pa nisu ljudi debili da ne vide npr. da Ana Mihajlovski (ako sam pogodio prezime) glumi u onoj reklami za farbu za kosu ili nesto slicno?! Ako su vec to hteli sto ih nisu naterali da otvaraju usta na nekom drugom jeziku. Mislim, sta reci....jos jedan izum Nebeskog Naroda.

mod edit>izbačen podrugljiv tekst.

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 03.01.2006. u 12:22 GMT+1]
[ D.i M.e @ 09.01.2006. 00:38 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Pa nisu ljudi debili da ne vide npr. da Ana Mihajlovski (ako sam pogodio prezime) glumi u onoj reklami za farbu za kosu ili nesto slicno?!

A jel provalio još neko na kablovskoj, da se ta reklama emituje i u Bosni (OBN), dok u Hrvatskoj ide identična reklama (mesto snimanja, kadrovi, uglovi kamere, tekst) ali se pojavljuju neke dve njihove (piše na početku i ime, ali nisam zapamtio, prvi put sam tada video)