[ fade @ 04.01.2006. 13:52 ] @
one glupe naocare sto su od kartona ili papira ,jedna strana plava ,druga crvena ,u cemu je tu stvar?
[ KarakorukaJapan @ 04.01.2006. 13:57 ] @
Pa to je da vidiš šareno... šarena laža... da gledaš u film ko tele u šarena vrata.
[ Deda_Mraz @ 04.01.2006. 15:13 ] @
Pa da ti izgleda kao da gledaš 3D film, mislim kao da si ti u filmu.
[ jablan @ 04.01.2006. 15:22 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Anaglyph_glasses
[ Marcony @ 04.01.2006. 15:24 ] @
Kad smo vec kod njih, gde ima da se kupi plavi i crveni celofan?
[ Misa_exclusive @ 04.01.2006. 16:28 ] @
Ma to je bre živo sra*e. Samo da nebi mogao normalno da gledas, pa je sve mutno.
A sto je najgore, i DVD izdanje je u tom fazonu... bljak!
[ KarakorukaJapan @ 04.01.2006. 20:11 ] @
Citat:
Marcony: gde ima da se kupi plavi i crveni celofan?

U knjižaru bi trebalo da ima... ako nema, ti kupi običan, pa ga ofarbaj.

P.S.
Znate da su seljaci pre (kad je televizor u boji bio retkost) stavljali plavi ili zeleni celofan preko ekrana, kako bi neko pomislio da imaju TV u boji? :)
[ FlashGrounder @ 04.01.2006. 22:50 ] @
Citat:
Misa_exclusive: Ma to je bre živo sra*e. Samo da nebi mogao normalno da gledas, pa je sve mutno.
A sto je najgore, i DVD izdanje je u tom fazonu... bljak!

ne vidim sta je tu s*****.. super je fora i moze zanimljivo da se iskoristi.. lepo je objasnjeno na ovom linku na wikipediji.

a ja bih to objasnio ovako... za orijentisanje u prostoru i odredjivanje daljina nekih stvari bog nam je dao dva oka, znaci sa jednim okom mozemo da odredimo polozaj necega samo ako se krecemo, ali ako smo nepomicni onda nam treba i drugo.. naocari funkcionisu tako sto se na TV-u, monitoru, papiru ili sta god preklapaju slike sa plavim i crvenim kanalom, kroz crveno "staklo" eliminise crveni kanal i kroz njega vidimo plavi deo slike, a kroz plavi obrnuto i tako dobijamo iluziju dubine, kao da predmeti vire iz tv-a

e sad po istom principu je davnih godina funkcionisala stereografija, tj. snimi se neki objekat sa dva foto aparata istovremeno.. recimo da postavimo aparate u medjusobni polozaj kao nase oci.. i tako dobijene fotografije gledale su se za to namenjenim "naocarima" ne znam kako se to zove ali fora je u tome da za svako oko ide po jedna od one dve fotografije..

dakle posto smo kod tv-a i bioskopa ograniceni na jednu povrsinu onda dobijamo taj stereogram preko deljenja boja za svako oko

nadam se da sam uspeo da pojasnim malo
[ Nabukodonosor @ 05.01.2006. 01:30 ] @
Rece mi sestra da je gledala neki film u bioskopu sa ovim naocarima i da je dobar trip. Ja licno nisam, tako da ne znam. A verujem isto tako da i ovi sto pljuju po njima takodje nemaju pojma i licnog iskustva.
[ Fuzz @ 05.01.2006. 01:43 ] @
Bio je neki plug-in, pa se iz Lightwave-a mogla izvesti animacija koja je u kombinaciji, sa tim naocalama imala vrlo zanimljiv efekat.
[ Deda_Mraz @ 05.01.2006. 02:59 ] @
Citat:
Nabukodonosor: A verujem isto tako da i ovi sto pljuju po njima takodje nemaju pojma i licnog iskustva.

Ja sam probao i s***** mi je, bole me oči od toga....
[ mrkidivx @ 05.01.2006. 03:55 ] @
To sa 3D cvikama nekad može biti zanimljivo a nekad pravi smor.Mislim da je smarajuće da ceo film mora da se gleda sa tom zvrčkom.
[ Marcony @ 05.01.2006. 06:02 ] @
Seca li se neko filma Ajkula? Tada su uz ulaznicu davali i 3D naocari. Trip je bio odlican. U jednom trenutku, kada je neko na filmu bacio koplje, ucinilo mi se da ide ka meni, i zesce sam se trgnuo.
[ Mitrović Srđan @ 05.01.2006. 08:26 ] @
a fredi kruger i 3d tjore :)