[ Horvat @ 19.01.2006. 18:05 ] @
posto vidim da se pominju vojni otpadi po beogradu,interesuje me ceo spisak vojnih otpada u ex-yu zemljama (mene konkretno vojvodina zanima) cuo sam da se u somboru nalazi jedan
[ Joseph B. @ 20.01.2006. 08:02 ] @
Imas u Temerinu, to ti je na oko 25 km od Novog Sada.
Pozdrav.
[ fade @ 20.01.2006. 09:32 ] @
A sta ima toliko dobro na tim otpadima ,to niko nekaze ,posto nisam u mogucnosti da obidjem ijedan od njih?
[ pctel @ 20.01.2006. 11:45 ] @
Citat:
fade: A sta ima toliko dobro na tim otpadima...

Vecina stvari na koje naidjes su vrhunskog kvaliteta, u poredjenju sa slicnim za civilnu upotrebu mogu slobodno vojnu opremu nazvati neunistivom. Ja sam pre 12 godina na jednom takvom mestu kupio transformator za punjac akumulatora. Taj tako dobro radi da niti se greje, niti se cuje, niti obara napon bez obzira na opterecenje. Obicni transformatori bi stradali zbog napona veceg za 10% od standardnog, za ovaj tek triput veci napon pocinje da predstavlja problem, nedavno je ceo uredjaj eksplodirao i izgoreo od udara groma, ali to se odnosi samo na kutiju, kablove i gretz, trafo je prosao bez ikakvog ostecenja! Za ljude koji vole nesto da majstorisu oko elektronike i mehanike, vojni otpadi su odlican izvor repromaterijala. Za ostale, tu su rancevi, lopate, odeca, obuca, uniforme... za nekog mogu biti zanimljive zolje, nagazne mine, granate, helikopteri...
Vojnih otpada je ranije bilo u mnogim gradovima, ne znam koji jos od njih rade, npr. u Cacku su vojna vozila, pa taj u Temerinu, bio je u Valjevu kod "Srbijanke" ne znam da li jos uvek radi. Sto se Beograda tice, treba proveriti Kalemegdan, Banjicu i Knezevac, Batajnicu, tu ih je bilo. Ima i u Zemunu, u Albanskoj ulici.
[ boyy @ 20.01.2006. 16:24 ] @
Ima u Cupriji vojni otpad ,i cuo sam da ima dosta korisnik stvariii..........hvalili se ljudiii sta sve uzeli(znam da mi jedan rece da je uzeo neke zupcanike od ruskog tenka,naravno ne sve,i kaze da mu odlicne zavrsili posao,kvalitetni)
[ Horvat @ 20.01.2006. 17:36 ] @
@pctel znao sam ja za tehniku i opremu (odecu,obucu,satorka krila...),ali da oruzje mozes da izneses (!?!?!) ili HELIKOPTER ,pa mislim ocu i ja heleKOpetera :D

btw hvala za temerin,znam di je

[Ovu poruku je menjao Horvat dana 20.01.2006. u 19:42 GMT+1]
[ ypow @ 20.01.2006. 18:29 ] @
Zna li neko tacne adrese ovih u Beogradu (osim ovog u Zemunu)
[ pctel @ 20.01.2006. 20:36 ] @
Citat:
Horvat: ocu i ja heleKOpetera :D

Evo slike kafe-restorana napravljenog od helikoptera kupljenog na vojnom otpadu u temerinu:
[ Deda_Mraz @ 20.01.2006. 21:46 ] @
Citat:
ypow: Zna li neko tacne adrese ovih u Beogradu (osim ovog u Zemunu)

Jeli bre šta ti imaš protiv tog u Zemunu a?

Zezam se

Moj deda je tamo kupio neku šlemčinu unuku (drugom ne meni, fala bogu) a zašta će mu pitaj boga, uglavnom spomenuo mi je da ima super stvarcica, a jeftino je po ceni daj koliko imaš
[ RIM @ 20.01.2006. 22:54 ] @
Postoji i u Kraljevu vojni otpad, a sto je interesantno, vlasnik je privatna firma. Ima svega i svacega, gore iznad je vec nabrojano. Dobar deo tehnickih stvari je konzerviran solventom.Sta mi je zapalo za oko? Konzerviran motor za tenk(tvrde zaposleni da je od tenka). Ortopedska medicinska instrumentalija. Gomile nekakve elektronike. Gumeni camci, aluminijumske konstrukcije za satore, ogromna slika druga Tita, kuhinjska oprema...
[ risboj @ 20.01.2006. 23:29 ] @
'Ajde kad ste već bili, recite mi ima li majica sa amblemima naših specijalnih jedinica?
Već sam pitao ovde, ali mi niko nije odgovorio...
[ ypow @ 20.01.2006. 23:37 ] @
Citat:
Deda_Mraz: Jeli bre šta ti imaš protiv tog u Zemunu a?

To sto znam gde je a za ostale ne znam.

@ risboj:nema sigurno, jer takve stvari ne koristi voska (marketing); sigurno nije za otpad, jer se, valjda, prodaju nove :)

[Ovu poruku je menjao ypow dana 21.01.2006. u 00:45 GMT+1]
[ RIM @ 20.01.2006. 23:41 ] @
U Kraljevu nisam zapazio takve majce, ako naletim, javicu tina pp.
[ risboj @ 21.01.2006. 08:41 ] @
Hvala.
[ simonzec @ 21.01.2006. 21:09 ] @
imao je jedan u KG ne znam da li jos radi.secam se da je keva bila jednom tamo i jedva smo ej odvojili od rashodovanog protivavionskog topa sreca da joj nismo kupili, bilo je to jeseni 1998....
[ Horvat @ 23.01.2006. 13:00 ] @
@pctel ili neko ko zna

koliko moze da kosta taj helikopter,da li ima i motor(koliko on kosta ako se posebno kupuje),da li se sme osposobiti i koristiti
ajde ako zivis blizu otpada pa da saznas

inace me interesuju i cene drugih motora (i da li su ispravni ili havarisani)
[ pctel @ 23.01.2006. 13:52 ] @
Ta vojna vozila su po pravilu neispravna, ali se uz dovoljno entuzijazma i znanja mehanicarskog zanata verovatno mogu dovesti u ispravno stanje. Sto se cena tice, to ces morati sam da proveris, negde je cena sklona dogovoru, negde je fiksna na kilo, negde je vec formirana odokativnom metodom, zavisi od poslovne politike konkretnog vojnog otpada. Inace, ja nisam bio na takvim mestima godinama, sta da ti kazem, zivot mi je odavno postao takav da radio, ne radio, troskovi se sami gomilaju pa mi ne ostaje vremena za bavljenje stvarima koje ne donose neke pare.
[ Horvat @ 23.01.2006. 15:13 ] @
hvala na odgovoru,ali ako neko zna okvirnu cenu da mi javi (posto mi ni jedan takav otpad nije usput :( )

inace a sta ako ga osposobim i uzletim :D
'ce vojska da me srusi??

(btw. meni nije potrebno da ima naoruzanje - koji ce mi to)
[ pctel @ 23.01.2006. 16:07 ] @
Ja sam upravo hteo da kazem da ne postoji okvirna cena - znaci moze da bude 500 EUR, moze da bude 50.000 EUR, ili bilo sta izmedju.
Citat:
Horvat: inace a sta ako ga osposobim i uzletim :D
'ce vojska da me srusi??

Naravno. To sto si kupio helikopter ne daje ti pravo da letis, tacnije, oni ti nece ni izdati racun za helikopter vec za 3 tone celika...
[ Horvat @ 23.01.2006. 18:04 ] @
a ako uzletis :D

a da li se motor moze legalno ugraditi u neko drugo vozilo tj. da li mozes dobiti papire
i da li postoje kamioni(i druga vozila) s papirima da se mogu reg.?
[ pctel @ 24.01.2006. 10:35 ] @
Ta vozila su u 90% slucajeva namenjena za presu, otpisana su, nekada su i serijski brojevi unisteni. Ipak, postoje i drugaciji primeri - da su ta vozila registrovana i ucestvuju u saobracaju. E, sad, kako, to ne vredi da me pitate, nemam pojma.
[ noreniou @ 24.01.2006. 22:02 ] @
U Somboru nemas otpada
mada ako imas nekog da ti rado u NVC (nastavno vazd centru ) moze da se iskombinuuje odeca i obuca mada je za to Temerin zakon
Zemun je pa onako
a valjda ima(o) i na Karaburmi negde kod pancevca
[ salec @ 25.01.2006. 15:06 ] @
Helikopter (Mi8) okruzen nekim krsom sam video jesenas, u Cacku... iz kola, sa magistrale, ne znam je li to vojni otpad ili je to krug neke firme koja reciklira... pa koga zanima, najbolje neka se raspita kod najblizeg Cacanina.
[ gvozden @ 25.01.2006. 20:13 ] @
Jel video neko na otpadu AR-ku, onaj mali terenac , naishao sam samo na jedan skroz u delovima nekompletan. Dosta njih je pokupovalo i pincove, ali ja bash trazim taj mali terenac, pa ako neko zna ili je video u skorije vreme....
[ Horvat @ 25.01.2006. 21:17 ] @
inace ta vozila se mogu legalno registrovati ?
[ Joseph B. @ 26.01.2006. 08:00 ] @
Mogu, dobijas racun i sa tim ides u sup, i posle puno cimanja dobijes novu saobracajnu knjizicu. Pitao sam u otpadu u Temerinu.
Pozdrav.
[ gvozden @ 27.01.2006. 13:05 ] @
ja sam imao nekoliko motora Falkonaca. Oni koji su bili kupljeni na vojnom otpadu su bez saobracajne. Navodno po ranije zakonu, saobracajna ostaje u vojsci zbog evidencije a ti dobijesh racun pomocu kojeg dobijash saobracajnu i redovno ga registrujesh. Racun je od odpada -firme koja ima ugovor i racun od kupovine od same vojske.
JA sam bez problema dobio saobracajnu za motore. Problem je kod vojnih vozila shto su obicno rasparni po pitanju broj shasije ,broj motora, kad neshto rikne obicno ubace drugi motor i srede papire . To je bila cesto stavka za koju se vataju ovi naregistraciji,ali je sve to dokumentovano i mora da se dobije saobracajna.
[ snezana K @ 23.01.2008. 09:51 ] @
Dali na kraju neko ima taj spisak ili ne.... Bilo koja adresa ili telefonski broj bi mi dobro došla Hvala
[ Marisav @ 23.01.2008. 11:51 ] @
Gde mogu da nadjem domaci slem "Cacak" iz Drugog svetskog rata?
[ Ultimatum @ 26.01.2008. 22:22 ] @
E,pozdrav svima,nov sam ovde...što se tiče polja foruma,ovako uopšteno,upoznat sam...i baš sam tražio ove vojne otpade...i uvek mi google nađe ovaj forum.Pa sam sad odlučio da vas pitam,da li tamo ima elektronike i toga,pošto vidim da ste pričali o tome...volim da eksperimentišem,a i tražim gili odelo (ghillie suit)...prvo sam ga video u COD4,i mislio da je izmišljotina,e onda sam tražio po netu,i video da postoji...pa reko' da vidim da li ima blizu i jeftino da se nabavi,jer je na nekim britanskim i američkim sajtovima oko 120 funti i po 170 dolara...mislim...ipak,ne znam prvo da li bi mi iko dao te pare za takvo nešto,a i da li bih im ja dao...tako da sam se odlučio za ovu opciju.
I,da,pitao sam mog tatu za te vojne otpade,ali je on bio još za vreme SFRJ-a,tako da nije baš upućen...Ljudi,koji je najbliži otpad Pančevu,za koji znate da 100% postoji,znači da ste skroz sigurni?Tata mi zna samo za onaj u Zemunu,a sad vidim da postoje i drugi...I,da,koliko bi se isplatilo da kupim to odelo u Mile Dragić-Production?Ne znam cenu,ne piše na sajtu,ako neko zna,neka kaže,pls...Veliki pozdrav iz Pančeva!I pls odgovorite.
[ smiki @ 28.01.2008. 10:36 ] @
Bio danas u Zemunu nista narocito pazario dva satorska krila i jednu porciju. Zanima me da li postoji opasnost da je roba na tim otpadima mozda ozracena ili na neki drugi nacin kontaminirana.
[ anakin14 @ 28.01.2008. 10:41 ] @
a sta ce ti ghillie suit ako nije tajna?
[ kuzmam @ 28.01.2008. 11:16 ] @
Citat:
anakin14: a sta ce ti ghillie suit ako nije tajna?

kako sta ce mu, pa da lovi jelene kamufliran, naravno
[ Ultimatum @ 28.01.2008. 17:17 ] @
Pa moj tata traži da bude jeftino,a i ja bih hteo jedno hehe ako nije prob da se negde nađe.Koje su moguće veličine i da li ikada stiže na otpad (vojni)?Ajde ljudi odgovorite,niko ni vas nije pitao za šta vam treba,a treba mi to odelo što je pre moguće.Rekao sam vam razlog,sad pls odgovorite.
[ marko_stamenkovic @ 28.01.2008. 17:23 ] @
mene zanima da li se mogu na vojnom otpadu kupiti pazni meci za ak-47 hocju da napravim redenik za ukreas ali me je nekako strah od pravih metkova, a i skuplji su.
[ lm741 @ 28.01.2008. 17:34 ] @
Ja sam u Temerinu viđao i to često pune sanduke praznih čaura, izgledaju kao nove čak ni kapisla nije "udarena" ali verujem da je to neka školska varijanta
A zrno možeš napraviti od drveta ili plastike pa da izgleda kao pravi metak

pozdrav
[ marko_stamenkovic @ 28.01.2008. 17:46 ] @
hm ipak sam vise za varijantu da nadjem prave sa zrnom ali ispraznjene mislim ono, bez kapisle. ako neko zna neka javi ovde
[ Ultimatum @ 28.01.2008. 19:57 ] @
Hmmm...probaj ako znaš nekog profesionalnog vojnika...naša vojska koristi ak-40...ali možda koriste i ak-47...nije to toliko različito,moj drugar je tako nabavio vojničke čizme i čauru "škorpiona"...probaj tako...Ali pleeeeeeaaaaaaaseeeee ljudi odgovorite mi za gili odelo,ne mogu da verujem da me svi ignorišu,jako mi je hitno.Btw dodajte me ako hoćete na msnu,moja adresa je [email protected]
[ zorg @ 28.01.2008. 21:10 ] @
Nemoj da se trudis za ghillie odelo, nasa vojska to nije do skora koristila, tako da u rashodu nema sanse da se nadje. A i ne postoji univerzalno ghillie odelo, vec za razlicite terene, pa je pitanje kakvo tebi najvise odgovara. To je inace inovacija skotskih chobana u lovu na vukove. Najbolje se pravi na terenu, tj. sam ga formiras od lokalnog materijala, napakujes na mrezu i gotovo. Naravno treba ti samo za ledja, jer na stomaku - puzis :)
Drugo, ici sa time u lov, to je bas hrabro, jer zamisli 'kolegu' lovca koji te vidi kroz snajper, a nije siguran STA je TO, pa te overi...
"...mislio sam da je vepar, ima sigurno 100 kila..." :):)
[ anakin14 @ 28.01.2008. 21:43 ] @
Code:
Pa moj tata traži da bude jeftino,a i ja bih hteo jedno hehe ako nije prob da se negde nađe.Koje su moguće veličine i da li ikada stiže na otpad (vojni)?Ajde ljudi odgovorite,niko ni vas nije pitao za šta vam treba,a treba mi to odelo što je pre moguće.Rekao sam vam razlog,sad pls odgovorite. 

nisi nam rekao razlog?
[ Horvat @ 29.01.2008. 11:04 ] @
pa verovatno da ozivi lika iz cod 4 :)
[ Ultimatum @ 29.01.2008. 12:22 ] @
Pa ljudi zašto me cimate?Dajte lepo recite da li ima ili nema,rekao sam vam,moj tata hoće da ima za lov,ali ako mogu da nađem 2 kom,neće da smeta,hehe ja bih malo da se cimam...ali jednog dana će trebati i meni za lov.A sad mi pliiiiiiiiiiz recite,prosto je,kažete "Ima" ili "Nema" i po mogućnosti da mi date neki savet ili alternativu.Btw to za COD4,sviđa mi se,ali nije zato hehe,drugi put više sreće.
[ Horvat @ 29.01.2008. 13:31 ] @
inace jeleni i ostala kompanija su tjoravi za neke boje,tako da i te kako vide te "maskirane" :P,cak i bolje razlikuju od trave,reci matorom da uzme nesto jednobojno sto lici na travu/lisce i stim da lovi

btw to za cod,nemoj da ti se svidja,jos si mali a vec bi da koljes,ne valja to

[Ovu poruku je menjao Horvat dana 29.01.2008. u 14:54 GMT+1]
[ Ultimatum @ 29.01.2008. 14:40 ] @
Pa dobro,on je tražio,e sad,na meni je samo da pitam za to što je tražio,gili odelo,da li IMA ili NEMA,molim vas odgovorite,ili da znam odmah da tražim drugo mesto da pitam,pošto vidim da ovde samo cimate.
Btw to za COD4 nisam rekao da mi se sviđa klanje,nego misija,sama po sebi.
[ markalauskas @ 30.03.2008. 12:25 ] @
Jel mozda neko vidjao one vojne garderobne kasete na tim otpadima? Ili ako znate da li imaju negde da se kupe nove?
[ Fever @ 10.06.2008. 13:27 ] @
Sto se tice ove teme, jako bi mi koristilo sta mislite o ideji koja me zanima vec par godina. Naime hteo bih iz romanticarskih pobuda da si sredim jednan motocikli sa prikolicom (kao u Otpisanim), odnosno druga stvar koja me od skora počela zanimati je vojni Jeep Willys. Znam da je tih dzipova imala i JNA. Ja to mislim srediti, regiostrovati i u retkim trenucima se provozati.
Hvala na podrsci, odnosno bolje reci hvala svima koji me razuvere da ove ideje bas i nemaju mnogo smisla.
[ EKCEP @ 12.06.2008. 23:56 ] @
Citat:
Fever: Sto se tice ove teme, jako bi mi koristilo sta mislite o ideji koja me zanima vec par godina. Naime hteo bih iz romanticarskih pobuda da si sredim jednan motocikli sa prikolicom (kao u Otpisanim), odnosno druga stvar koja me od skora počela zanimati je vojni Jeep Willys. Znam da je tih dzipova imala i JNA. Ja to mislim srediti, regiostrovati i u retkim trenucima se provozati.
Hvala na podrsci, odnosno bolje reci hvala svima koji me razuvere da ove ideje bas i nemaju mnogo smisla.

Aj neka neko vidi stvarno koliko bi izashao jedan takav vojni motorcic (sa prikolicom ili bez).i dali ima neki vojni otpad blizu krusevca?
[ lemiar @ 06.07.2008. 19:06 ] @
Pozz ljudi, znam da je tema stara, ali mi trebaju neke informacije u vezi otpada u Zemunu (kao i jos nekog u blizini, jer nisam iz bg-a) da li mi mozete dati tacnu adresu i telefon tog otpada, i da li neko zna kad im stize roba, i jos nesto zbog cega ustvari ja hocu da idem do tog vojnog otpada da li znate da li imaju Modularne rance??

Unapred hvala
[ mulaz @ 06.07.2008. 20:29 ] @
I mene zanima za BG i bliznju okolinu, gde ima nesto takvo, i dali moze da se nadje neka telekomunikacijska operema? (radio stanice, i sl.)? I kako je sa tim, dali sme da se iznese iz zemlje, ili nerviraju na granici ako vide nesto takvo?
[ nenadkosta @ 17.12.2008. 16:17 ] @
Gde mogu naci ruski kamion zil 157 sa vitlom u nekom vojnom otpadu???
[ mateja1 @ 20.08.2010. 19:41 ] @
Da li neko moze da mi kaze radno vreme i telefon vojnog otpada u Rakovici?
[ Lesli Eldridz @ 20.08.2010. 21:54 ] @
Ja koliko znam postoje samo dva zvanicna vojna otpada, jedan u BG u Kneževcu, drugi u Nisu, pored autobuske stanice, kad se krene od stanice prema tehnickim fakultetima, a radno vreme im je od 7 ili 8 do 14 ili 15 ha. Telefon ne znam, a i ne funkcionise to tako, nije ti to prodavnica, nego vojska. Mozes da dobijes prijavnicu eventualno, ali oni nece da ti daju one u hangarima sto prodaju robu. Nego moras sam da odes pa da vidis sta ima. Ili kao alternativa, da nadjes nekoga ko zaradjuje za zivot tako sto tamo kupuje pa prodaje po pijacama. Takvi su uvek u toku sta tamo ima i kad ce da ima nesto sto te zanima, ako je malo egzoticno. Recimo sta znam, kad ce da bude licitacija za neki pincgauer ili gumeni camac za... 15 osoba, sta znam, celu desetinu, mi smo takvim camcima "forsirali reke" u JeNeA, ali stvarno ne znam koja im je maksimalna nosivost.

Evo ti link na tekst o tome:

http://www.politika.rs/rubrike...ni-otpad-donosi-profit.lt.html
[ HoT_Steppa @ 21.08.2010. 09:39 ] @
Ja sam bio prosle godine otprilike u ovo vreme u Knezevcu trazio sam velika impregnirana platna. Nasao sam samo iscepana vojnicka satorska krila. Ponuda je bila izuetno slaba, jer su se tek bili preselili iz Zemuna, zanimljivo sto sam video je bilo automatski ljustac krompira i par novih delova vojne odece, sve ostalo nije nista vredelo. Ili sam uboo los tajming ili je stalno tako. Prethodni put sam bio pre 15-ak godina na vojnom otpadu u Nisu, tada su mi tamo oci ispale koliko je bilo svega i svacega, bukvalno od igle do lokomotive. Mislim da je tekst u Politici prenaduvan ili promotivno nastrojen.
[ Isak666 @ 21.08.2010. 12:34 ] @
Zna li neko da li funkcionise taj otpad u Temerinu?

Prijatelj odavde hoce da pazari neki vojni dzip koji bi se mogao sredjivati, pa me interesuje kakva je situacija u Temerinu i ima li tako nesto.

I da li zna neko, ako se takav neki dzip nadje, sta sve treba od papira da bi se doneo u DE?
Kako se to klasifikuje - kao otpad, auto, sta se placa na to, gde se papiri skupljalju ako su neki potrebni i sl.
[ TVMANIJAK @ 12.03.2012. 18:49 ] @
Ljudi, da li neko od vas zna mozda, video sam u sevojnu kad sam prolazio pre neki dan, stare kamione radionice, ne znam da li su URAL kamioni u pitanju. Da li imate ideju koliko bi mogla da kosta uopste ta da je nazovemo SANDUK radionice, jer mi kamion ne treba, video sam da ima i bez kamiona koliko sam video sa puta. Hvala vam unapred
[ laminator @ 12.03.2012. 22:51 ] @

http://www.guliguli.rs/vojna-vozila

Imaš ovde i slike i cene pa zovi i pitaj.
[ yu7jp @ 26.03.2016. 19:22 ] @
Jeste da je tema stara nekoliko godina, ali sve piše osim onog što je u naslovu iste.
Dakle ako neko zna adrese otpada u okolini ili samom Beogradu, adresu onog u Temerinu i ostalim gradovima
neka napiše ovde a šta sve ima i kako da se legalizuje ili otvarajte nove teme ili tražite na drugim mestima.
hvala