[ tiranin @ 01.02.2006. 16:35 ] @
Pokrecem akciju, ako je moderatori ne obrisu da nabrajamo birokratske gluposti u SCG, u svim sferama. Mozda ce oveca kolekcija moci nekome da se posalje, pa da nase mud(r)onje pocnu da menjaju propise. Na ovo me ponukao malopre procitan post ne ES gde lik kaze da mu pecat faksa na srednjoskolskoj diplomi predstavlja problem za otvaranje r.knjizice. Dalje: - glupost u propisima , kako pise danasnja Politika, da se ne mogu salti pare u inostranstvo, tj. mogu ali vrlo komplikovana procedura. Dalje: - znam coveka cija je zena domacica, i ne zeli da radi, a oni mu traze njenu prijavu sa Biroa, da bi mogao da overava njenu zdr.knjizicu; a Biro trazi da se pojavljuje svaka tri meseca. Dalje - interni pravilnik naseg NICa(jos nije zakonski pokriveno), gde samo pravna lica mogu imati co.yu domen, i to je prekrseno toliko puta da se ne moze ni nabrajati (ovde birokratska glupost menja sustinu slobode interneta, bar praveci analogiju sa .com domenom) Dalje - na mnogim mestima se trazi izvod iz knjige rodjenih mladji od 6 meseci, iako eventualne promene u izvodu ne igraju vaznost; Dalje - koliko puta ste na formularima popunjavali i JMBG i datum rodjenja !! Ako se tema odrzi, imam jos!!!!! |