[ miamilanche @ 05.02.2006. 11:21 ] @
potreban mi je recept za pripremu domacih sardina u ulju pokusavao sam da uz pomoc gugla pronadjem nesto ali nisam uspeo pa ako neko moze da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan |
[ miamilanche @ 05.02.2006. 11:21 ] @
[ dobio_7 @ 05.02.2006. 11:54 ] @
Imam ja recept:
Kupis ulje, ono koje volis ili maslinovo ili neko biljno\izmesano... Kupis sardine, mrtve, sveze. Stavis sardine u ulje, das Kinezima iz bloka70 da jedu i ako ostanu zivi eto ga recept :) [ SmilieBG @ 05.02.2006. 11:58 ] @
nisam gledao dal' ima, ali:
www.mojkuvar.com takodje, mada, mrzim taj sajt, ali pogledaj na SC-u... Poz, Sale [ Corey @ 05.02.2006. 12:09 ] @
[ pctel @ 16.04.2006. 22:36 ] @
Kako mi u sali rece jedan prijatelj kulinar "za sardine ne treba mnogo pameti, tako da sigurno mozes da ih spremis" :-)
Kupis sardine, ocistis unutrasnjost, pospes vegetom iznutra i spolja, popakujes u lonac. Po zelji dodajes i druge zacine - biber, lorber, so... Sipas ulje da bude 2-3 cm iznad ribe i stavis da se kuva na 100 stepeni celu noc (6-10 sati). Skines sa vatre, sacekas da se ohladi. Moze jesti odmah ili cuvati do mesec dana u spajzu ili frizideru. [ Janmix @ 17.04.2006. 22:55 ] @
pctel,kad bi se to kuvalo celu noc na 100C izgoreo bi mu stan posle 10 minuta kuvanja...
mnogo je 100 stepeni za tako nesto...ulje plane cim pocne da kljuca,jednom sam komsinici do mene gasio stan jer je riba stavila pun lonac ulja na ringlu i otisla na terasu da pije kafu,pa kad se vratila:Komsija izgore mi stan!!! [ miamilanche @ 18.04.2006. 17:08 ] @
moram da se umesam i da se zahvalim pctel-y na receptu, kao i da janmix-y objasnim da je nemoguce da se ulje o kome diskutujemo zapali samo od sebe na 100 stepeni pogotovu sto je njegova temperatura kljucanja negde izmedju 350 i 400 stepeni kada zaista moze vrlo lako da dodje do samozapaljenja
[ zoran @ 19.04.2006. 03:22 ] @
Šta mi majstori znamo oko kuvanja i pečenja :):):)...ali dobro je reko pctel i samo da dodam da to može da se konzumira i mnogo duže ako se preruči u neke tegle recimo i da ne ostane vazduha unutri , naravno mora da se zaklopi sa nečim . Nekad kada nije bilo frižidera , pa kad se prikolje svinja , meso koje je predviđeno za peći , se svo ispeče i zaroni u mast i to tako može da stoji ohohooojjj.....
[ elitefan @ 30.10.2006. 14:46 ] @
Citat: SmilieBG: nisam gledao dal' ima, ali: www.mojkuvar.com takodje, mada, mrzim taj sajt, ali pogledaj na SC-u... Poz, Sale Koji to sajt mrziš, i zašto prijatelju dragi?? [ misteryh @ 30.10.2006. 17:04 ] @
Bas je bilo potrebno da ozivljavas temu, a mislim da je covek rekao da mrzi "SC" - znas vec koji je to site...srBski kafe
[ SmilieBG @ 30.10.2006. 20:17 ] @
bre ala me nalazite sa temama... :)
Aj ko ce mi nadje prvu temu (a da nije Gojko)? :) Poz, Sale [ pajaja @ 30.10.2006. 21:56 ] @
Ciju prvu temu ? :p
Tvoju ili uopste ? [ ton_majstor @ 31.10.2006. 08:13 ] @
Pctel, nisi trebao da napišeš:
Citat: Sipas ulje da bude 2-3 cm iznad ribe i stavis da se kuva na 100 stepeni celu noc (6-10 sati). nego brate: Citat: sipaš zejtin da riba malko više ogrezne, i turiš da se krčka celu noć na šporetu. Piši domaćinski, da te ceo svet razume! Inače, jedva čekam da odrtavim toliko da me ne zanimaju računari, pa da se bacim na kuvanje, pečenje rakije, sušenje mesa, pretakanje vina... Pozdrav! Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|