[ Slobodan Miskovic @ 08.02.2006. 14:10 ] @
Škotska grupa “Franz Ferdinand” nastupiće na Exitu 06, najavio je generalni menadžer tog festivala Bojan Bošković.

Prema njegovim rečima, na “Exitu”, nastupiće i američka pevačica Suzaene Vega, dok druge izvođače, sa kojima bi uskoro trebalo da budu potpisani predugovori, nije želeo da navodi.

“Mogu samo da napomenem da je reč o muzičarima koji do sada nisu gostovali u Srbiji. Očekujem da čitav posao oko dovođenja glavnih zvezda ‘Exita’ završimo najkasnije u narednih mesec dana, mnogo ranije nego prethodnih godina”, rekao je Bošković.

Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, velike su šanse za dolazak švedske grupe “Cardigans, kao i britanskog dua Pet Shop Boys, a moguće je da ce nastupiti i irska pevacica Enya i pank-rok muzičar Billy idol.

“Franz Ferdinand” bi, inače, prema nezvaničnim najavama u Hrvatskoj, trebalo da nastupe i 4. jula u Zagrebu.

Bend je za sada najavio 22 koncerta u SAD i Kanadi u martu i aprilu, a od učešća na letnjim festivalima, među prvima je potvrdio da će nastupiti na danskom Roskilde (www.roskilde-festival.dk), koji će biti odrzan od 29. juna do 2. jula.

Velikom interesovanju obozavalaca “Franca” doprineo je i dvostruki DVD, objavljen krajem prosle godine, koji sadrzi snimke koncertne promocije njihovog debi albuma “Franz Ferdinand”.

[Ovu poruku je menjao Slobodan Mišković dana 06.03.2006. u 21:15 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Aleksandar Marković dana 16.04.2006. u 00:01 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 21.04.2006. u 11:51 GMT+1]
[ acaradio @ 08.02.2006. 15:45 ] @
Znaci, ove godine moram da nadjem smestaj u Novom Sadu...
[ superbaka @ 08.02.2006. 17:13 ] @
ulepsao si mi dan ovim! ja sam njihov veliki fan...
[ ton_majstor @ 08.02.2006. 19:37 ] @
Super su! Meni oni liče na neki post-pank, britpop+Beatless konglomerat, ali mnogo zabavan i gledaću da to ne propustim!

Mada, u ovim godinama... ko zna?
[ simonzec @ 08.02.2006. 20:24 ] @
a kao predgrupa bice Gavrilo Princip :D ja se radujem Enya nastupu, to necu sigurno propustiti!
[ crews_adder @ 08.02.2006. 21:02 ] @
Citat:
ton_majstor: Super su! Meni oni liče na neki post-pank, britpop+Beatless konglomerat

Meni vise lice (a i zvuce) na neki post-pink.
[ ton_majstor @ 08.02.2006. 21:45 ] @
Hahaha, pa i jesu tako kičerski nastrojeni! Upravo je u tome šarm popa, a oni su PRAVI pop. Nisam rekao da se SEČEM na njih, ali su gotiva, naspram smorova koji stižu iz USA... svi oni prebogati "Pink" crnci, "fuking R&B"... Maraje Keri i Džesike "Rabbit" Simpson (Do The Bart, Man!)...

Poređenje sa Beatles-ima je pomalo nespretno, osim u onom look&learn fazonu...

[img][att_url][/img]

Kad samo pomislim da smo se slično oblačili, tj. bili fancy pankeri... hihihi

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 08.02.2006. u 22:52 GMT+1]
[ acaradio @ 09.02.2006. 10:20 ] @
Meni se prosli album nije previse svideo (osim pesama Take Me Out i Matinee), ali na ovaj poslednji sam odlepio !!!
Ostro, sirovo, prisutno, pomalo se primeti uticaj Beatlesa iz vremena "Revolvera", Small Facesa iz perioda "All Or Nothing" (ah, taj prljavi britanski zvuk), garazni sound 60-tih, a veoma se osecaju Stranglersi i XTC...i naravno The Jam....mnooooooogo dobro !!! Jedva cekam !

[Ovu poruku je menjao acaradio dana 09.02.2006. u 11:29 GMT+1]
[ milke @ 09.02.2006. 20:15 ] @
Citat:
ton_majstor:... naspram smorova koji stižu iz USA... svi oni prebogati "Pink" crnci, "fuking R&B"... Maraje Keri i Džesike "Rabbit" Simpson (Do The Bart, Man!)... :(
Nemoj tako, u potpunosti se slažem za Maraju i shit ekipu, ali ipak iz USA stiže mnogo dobrih stvari, samo ih treba potražiti na skrivenijim mestima. U svakom slučaju, FF su OK, ali bi mene mnogo više obradovao npr. Interpol.
[ Slobodan Miskovic @ 09.02.2006. 20:22 ] @
Uuuuu... Interpol rulz :)
[ ton_majstor @ 09.02.2006. 21:44 ] @
Rizikujem da me ovde naguz.... ali, ja zaista volim USA Adult Rock (Brian Adams i ostali...), a bogme i onaj slatki, hiperdobroproducirani countrypoprock, kojeg je recimo predstavnik...

hmmmm....

ovaj....

Shania Twain...

blblblbl.
[ acaradio @ 09.02.2006. 22:41 ] @
Citat:
ton_majstor: a bogme i onaj slatki, hiperdobroproducirani countrypoprock

Kad si pomenuo country-pop, odma' mi pade na pamet ni manje ni vise nego Kenny Rogers i pesma "Islands In The Stream" koju peva sa Dolly "Big Boobies" Parton :)...sad mi se to slusa...odoh da nadjem CD :)

Nego da se vratimo na nesto sto je blize Exitu...od americkih bendova bih definitivno voleo na pomenutoj manifestaciji da vidim Mooney Suzuki (imali su pre dve godine opasan hit Alive And Amplified) i naravno Foo Fighterse :)
[ Slobodan Miskovic @ 27.02.2006. 16:11 ] @
Prodaja ulaznica za EXIT 06 počinje u ponoć 05.marta 2006.godine.
Promotivna prodajna cena ulaznice iznosiće 2.990,00 din, što iznosi ukupno 60% popusta u odnosu na cenu u redovnoj prodaji (6.490,00 din).
Prodajna cena ulaznice povećavaće se na svakih 1.000 prodatih ulaznica, a povećanje će u proseku iznositi 300,00 din.

Formular za rezervaciju karata biće dostupan na sajtu www.exitfest.org, a maksimalan broj ulaznica koje jedna osoba može rezervisati ograničen je na 4.

Rok za uplatu je 10 radnih dana od dana rezervacije.

Kupci imaju obavezu da ostave lične podatke, a u slučaju kupovine ulaznica i za druga lica, biće neophodno da se ostave podaci i za lica za koja kupuju ulaznice (ime, prezime, E-mail).
Uplatnica se mora sačuvati jer je neophodna za preuzimanje ulaznica. Karte se mogu uplatiti na svim na uplatnim mestima ( pošte i banke u Srbiji).

Distribucija ulaznica biće vršena na dva načina: ličnim preuzimanjem (Beograd, Novi Sad i Niš) ili dostavom na kućnu adresu. Troškove dostave, snosiće kupac karte i oni će okvirno iznositi 400,00 dinara, bez obzira na grad / mesto dostave. Navedena cena dostave je važeća na teritoriji Srbije.

Sve informacije o prodaji karata van teritorije Srbije biće objavljene u toku sledeće nedelje.
[ Slobodan Miskovic @ 06.03.2006. 17:25 ] @
Do ponedeljka 6. marta u 13 sati i 35 minuta rezervisano je 8003 ulaznice za predstojeći festival EXIT 06. Posle osam hiljada prodatih ulaznica cena će se u proseku povećavati za oko 100 dinara na svakih 1000 karata.
Trenutna cena ulaznice je 5390 dinara.
[ Deda_Mraz @ 06.03.2006. 17:32 ] @
Citat:
ton_majstor: Rizikujem da me ovde naguz.... ali, ja zaista volim USA Adult Rock (Brian Adams i ostali...), a bogme i onaj slatki, hiperdobroproducirani countrypoprock...

Zar ti prijatelju ne slušaš Techno?

AW mislim da je dobro što exit dovodi tako poznata imena...
Pa nije dzabe proglašen, od Londonskih novinara koji prate electro dogadjaje i festivale po celom svetu, kao najbolji festival u Evropi i šire!
[ Slobodan Miskovic @ 06.03.2006. 20:15 ] @
10 000 ULAZNICA ZA 20 SATI!
Za nešto više od 20 časova razgrabljeno je rekordnih 10 000 ulaznica za EXIT 06! Trenutna cena ulaznice je 5490 dinara, a na svakih 1000 ulaznica cena će rasti u proseku za oko 100 dinara.
Zbog ogromnog interesovanja (i do 3000 korisnika u jednom trenutku) tokom prethodne noći je dolazilo do blokade sajta. Ipak, do 7 sati ujutro rezervisano je 5000 hiljada ulaznica. Mnogi posetioci su u komentarima na sajtu pitali zbog čega sajt nije hostovan na jačem serveru ili čak negde u inostranstvu. Problem međutim nije bio u jačini servera već distributivne mreže.
[ Silenoz @ 06.03.2006. 22:22 ] @
Citat:
“Mogu samo da napomenem da je reč o muzičarima koji do sada nisu gostovali u Srbiji. Očekujem da čitav posao oko dovođenja glavnih zvezda ‘Exita’ završimo najkasnije u narednih mesec dana, mnogo ranije nego prethodnih godina”, rekao je Bošković.

AC/DC ??
[ ZaMpA @ 06.03.2006. 22:43 ] @
ja chuo da ce da dodje i Manu Chao...
a Frantz otvaraju celu stvar (EX2006)
proshle godine su mi bili simpa Los Propeleros, nadam se da ce ih biti ponovo..
Anywayzz
samo da se poklopi sa ispitima u junu, to bi bilo bash.....
[ nikol@c @ 07.03.2006. 11:32 ] @
E, a ima li ko informacije o DJ -evima koji dolaze na ovogodisnji EXIT.
Prosla godina je bila prejaka, pitam se sta ce smisliti ovaj put da bude onako dobro.

Naravno ni Ferdinanda necu propustiti.
[ Slobodan Miskovic @ 07.03.2006. 12:31 ] @
Dave Clarke -> http://www.daveclarke.com/
Technasia -> http://www.technasia.com/
Tiga -> http://www.tiga.ca/

To je za sada.
[ Milos Dedijer @ 07.03.2006. 19:24 ] @
Pa nista spektakularno...
[ g@rfild @ 07.03.2006. 23:04 ] @
Ove godine sva 4 dana idem samo u DJ Arenu. Ima da se izdjuskam. Nisu vazna imena za njih ne brinem, bice extra. Ja bih voleo Liebing&Rush back2back
[ fumaremigel @ 08.03.2006. 12:42 ] @
Prošle godine Dave Clark je ispalio u velikom stilu...
Gledao sam ga skoro u Subotici. Vrhunska žurka, nema šta!

Na main stage i ne idem više kada su velika imena. Taj prostor nije namenjen za toliki broj ljudi, šteta.
[ Slobodan Miskovic @ 08.03.2006. 16:01 ] @
Citat:
Prošle godine Dave Clark je ispalio u velikom stilu...

NIje ispalio nego je bio sprecen zbog teroristickih napada u Londonu.
[ vaderru @ 09.03.2006. 17:34 ] @
Moram stvarno da nadjem smestaj u NS?
Ima li neko ko iznajmljuje gajbu za nedelju dana?
[ Floydian @ 10.03.2006. 15:24 ] @
...Alternativni rock bend iz Finske, HIM, još jedan je u nizu sjajnih bendova koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj bini...

HIM na EXIT-u!!!

Odlično!!!
[ Tyler Durden @ 10.03.2006. 17:02 ] @
Nadam se da se salis sa tom izjavom...
osim ako naravno nisi 16-godisnja tinejdzerka koja tek otkriva svijet..
[ Slobodan Miskovic @ 10.03.2006. 17:07 ] @
Sta fali HIM-u? :)
Imaju 3-4 dobre pesmice :)

Ja cu ici samo da cujem Join Me in Death.
[ manman @ 10.03.2006. 17:36 ] @
Dobro, sve je to u redu, ali vidim da niko nije reagovao na zbrku koju je napravila exit organizacija oko prodaje karata preko net, ovde to deluje kao neki spektakal, a nije da nisu bili upozoreni da ce im sajt pasti jos pre pocetka, a mogli su toliko i da predpostave pa ipak su proglaseni za naj festival ove godine u svet, mogli su bar na kontu toga da se potrude da odrze tesko steceno ime. Ili niste kupovali karte ili ste bili jako jako srecni te noci.
2) Ako cak i stavimo to na stranu, tehnicke mogucnosti i bla bla, progres kojim su se karte prodavale je bio jako veliki i naravno ONI su imali detaljan uvid u to i ipak su dozvolili da karte za samo par sati skoce sa 2990 na 5190 din. Tek su od 5190 din
poceli da uvecavaju kartu za 100 din na 1000 karata, Pa kakav je to popust u 6 ujutru, uzimajuci u obzir da klikces na sajt 5 sati vec i onda kupis kartu za 4890 din. Pa to je po danu vec oko 1200din. Uzimajuci u obzir da je festival u pitanju, cena karte po danu nikako ne bi (a nije nikada ni bila nekoliko nedelja pre festivala) trebala da bude veca od karte solo koncerta koji bi se odrzao recimo u Bg ili NS neke pozntije grupe, jer ipak se ljudi stekaju za taj jedan koncert pa odu jednom u dva meseca po ceni od max 2000din. Zato su i lepo sracunali komplet kartu za ovu godinu od 6490din, to je oko 1650din po danu, pa realno i ne moze da bude veca, ali se nisu setili ili nisu hteli da omoguce ljudima koji su redovno posecivali isti festival i imaju puno vise smisla za celu stvar da kupe karte po jednakim uslovima tj. bez presudnog faktora srece, koji je u ovoj stvari bio glavni, pa su pustili da se budzi cena do 5500din. Problem je u tome sto takvu zaradu ni oni nisu ocekivali ali su je oberucke prihvatili na nesrecu fanova dobre muzike. Nekako su to lose izvagali, ali kada je novac na jednoj strani vage uvek ima problema i to u svakom aspektu drustva.
p.s. Pa ipak je festival u nasoj zemlji i za nase ljude, i trebao bi da bude za nase uslove zar ne?
[ Floyd @ 11.03.2006. 00:41 ] @
Citat:
fumaremigel: Prošle godine Dave Clark je ispalio u velikom stilu...
Gledao sam ga skoro u Subotici. Vrhunska žurka, nema šta!

amin, covek je napravio ekstra zurku, a i sve sto sam gledao gde je on mixovao je bilo vrhunski. ako budem isao na exit ove godine, definitivno idem da ga cujem jos jednom. samo da ne bude opet kisa ili tako nesto, ovaj put gledam prognozu par dana pre :)
[ RooTeR @ 11.03.2006. 00:50 ] @
Meni se svidja shto ce HIM svirati ... bicu u prim redovima :)
[ Predrag Gajic @ 11.03.2006. 10:22 ] @
Citat:
samo da ne bude opet kisa ili tako nesto, ovaj put gledam prognozu par dana pre :)

Nevrediti ništa i ja sam je gledao prošle godine i nisu spominjali ni K od kiše :)
[ manman @ 11.03.2006. 20:22 ] @
Za exit 05 ja sam imao dilemu da li prva dva ili druga dva dana, jedino je to bilo definitivno (samo dva dana) ali koja, bila je dilema. I tada je dan pre pocetka exita odlucila vremenska prognoza za naredna tri dana na netu kao i ostale slicne prognoze, i odoh prva dva dana i ne zazalih, za razliku od onih koji su isli druga dva dana. Da se razumemo bilo je kise na 2 sata i drugog dana ali zato treceg ceo dan pa natopljena zemlja posle 2 dana kise, znaci druga dva je bilo kako sam cuo prilicno zajebano.
I ovih dana zbog spotskih aktivnosti cesto gledam vremensku prognozu i to na yahoo weather i prilicno su tacni da ne kazem skroz.
[ Lappy @ 12.03.2006. 00:51 ] @
Evo ko nije bio, blato treceg dana :)

[Ovu poruku je menjao Lappy dana 12.03.2006. u 01:53 GMT+1]
[ fumaremigel @ 12.03.2006. 01:11 ] @
Stvarno je bilo zeznuto za karte, ali sam uspeo 8 komada da uzmem po 2990.
[ Cileinteractiv @ 12.03.2006. 02:26 ] @
PET SHOP BOYS, dolaze ili se još ne zna???
[ shadowgirl @ 12.03.2006. 16:12 ] @
Citat:
Tyler Durden: Nadam se da se salis sa tom izjavom...
osim ako naravno nisi 16-godisnja tinejdzerka koja tek otkriva svijet..

e tyler care!!!!!!to i ja kazem... sta sad ono kao join me in dead))
[ rapidlord @ 13.03.2006. 10:25 ] @
Koja je pocetna cena karata bila u preprodaji?

Suzan Vega i Bili Idol ???

Ta imena nisam cuo 15 godina?!

[Ovu poruku je menjao rapidlord dana 13.03.2006. u 11:49 GMT+1]
[ manman @ 14.03.2006. 01:58 ] @
Prvih 1000 2990 din, sledecih 1000 plus 300 din.
[ acidmonkey @ 14.03.2006. 21:10 ] @
ja danas u poshti uplatio za mene i ortaka po 2990+240din PP

:)
[ Cileinteractiv @ 14.03.2006. 23:11 ] @
A zna li neko da li će doći PET SHOP BOYS?
[ Lappy @ 15.03.2006. 14:46 ] @
Citat:
acidmonkey: ja danas u poshti uplatio za mene i ortaka po 2990+240din PP

Sta? Placa se i porez na te cene ili sta? Nisam tako shvatio.
[ boki @ 12.04.2006. 19:52 ] @
240 ti je za dostavu....

Meni su stigle :)
[ ton_majstor @ 13.04.2006. 11:21 ] @
Super, još samo da dobiju dozvolu da koriste ĐAVU....

Pozdrav!
[ Cileinteractiv @ 13.04.2006. 16:31 ] @
Heehehehe... Nemoj tako, jedva čekamo....
[ Aleksandar Marković @ 15.04.2006. 00:01 ] @
U četvrtak, 1. juna, počinje redovna prodaja kompleta ulaznica za sva četiri dana „Egzita“, po ceni od 6.490 dinara, i to je konačna cena koja se neće menjati do početka festivala. Prodaja pojedinačnih dnevnih ulaznica počinje u junu, ali njihova cena još nije određena. Inače, kompleti karata se mogu rezervisati preko Interneta, na sajtu www.exitfest.org, do 31. maja u ponoć, a da bi se izbegli mogući nesporazumi, organizatori apeluju na egzitaše da pažljivo prate uputstva za rezervaciju karata i proveravaju Bulk/Spam foldere, jer se dešava da mejl poslat sa sajta „Egzita“ završi baš tamo. Takođe, treba biti obazriv prilikom rezervisanja ulaznica, jer iznosi na uplatnicama se ne mogu naknadno menjati, pa ukoliko rezervišete više kompleta odjednom (maksimum četiri kompleta), nećete moći da uplatite samo jedan. Prilikom popunjavanja uplatnice, morate se striktno pridržavati podataka koji se nalaze na formi uplatnice, a uplatu možete obaviti u svim poštama i bankama u Srbiji.

U međuvremenu, potvrđeno je da će na „Dens areni“ nastupiti i dva sjajna di-džeja - popularni haus-progresiv di-džej iz Argentine Ernan Kataneo, kao i britanski di-džej Džejms Zabiela, poznat po kombinovanju brejkbita i hausa.

A. N.
[ apex @ 15.04.2006. 00:21 ] @
6500 - sto je mnogo mnogo je za nasa primanja..... jesu to svetske zvezde bla bla bla ali.........

Posle proslog exita kad sam se vratio kuci keva me je pitala: I STA SI ULOVIO? (ko' da sam iz lova dosao)
Brate bio sam blatnjav do glave, sreca sto su ispred prodavali majice, morao sam da kupim da se presvucem i sreca sto smo isli kolima, jer da nas je zustavila murija i izvela iz kola imala bi sta da vidi, a i masa okolo - gomilu bosih manijaka u gacama i sa exit majicama i kako majka kad to vidi da pusti svoje dete na exit? i jos da da sinu 6500 za to :-)
[ mitar1982 @ 15.04.2006. 13:30 ] @
Citat:
...popularni haus-progresiv di-džej iz Argentine Ernan Kataneo...

Kaže se Ernan Katanjo (Hernan Cattaneo).

[Ovu poruku je menjao mitar1982 dana 15.04.2006. u 14:30 GMT+1]
[ dlalic @ 19.04.2006. 11:57 ] @
He, he
a THE CULT?
http://www.cultcentral.com/

O ceni mozemo diskutovati koliko hocemo, ali cena za pojedinacne koncerte je 2000-3000 din u zadnje vreme, a na EXIT ce doci bar 4-5 imena za koje bi pojedinacna karta bila recimo 2000din za "2 sata kvalitetnog programa". Ono sto EXIT nudi su 50-tak sati provoda na 7-8 (ozbiljnijih) bina i par stotina izvodjaca. Ili ako gledas pojedinacno po danima uz headliner-a koji nosi 2000din, dobijas jos +10 sati provoda na tih 7-8 bina i recimo 100 izvodjaca. Ja kontam ovako: za billy-ija i cult bi dao po 2000, znaci dva dana i sve ostalo mi dodje skoro dz.

mod edit: csd je zaista potpuno neadekvatan pojam (SCG dinar?), ubuduće koristite din. skraćenicu!

http://www.nbs.yu/serbian/monetarno/index.htm

[Ovu poruku je menjao ton_majstor dana 19.04.2006. u 19:21 GMT+1]
[ ZaMpA @ 21.04.2006. 00:09 ] @
Jako je skupo.al stvarno.
Ishao bih na NOVA ROCK, samo da nije istih dana kad i ispit iz Analize1. pogledajte tamo ko dolazi!!!
a karta 89eur, ukljucujuci i kamp. kad EXIT bude napravio ovako neshto za ovakve pare......totalno su se iskomercijalizovali!! misle da u srbiji nemamo druge sanse da gledamo dobre bendove uzivo, pa su kontali da oderu... shta reci.

dakle bacite pogled na nova rock, i nemojte da vam cure bale...mnogo
www.novarock.at

[Ovu poruku je menjao ZaMpA dana 21.04.2006. u 01:11 GMT+1]
[ Aleksandar Marković @ 26.04.2006. 14:50 ] @
Glavne zvezde ovogodisnjeg festivala EXIT - 6. do 9. jula, bice:
- Billy Idol,
- Morrissey,
- The Cult,
- Pet Shop Boys i
- Franz Ferninand

ocekuje se poseta izmedju 170 i 190 hiljada ljudi
[ Nemanja Avramović @ 26.04.2006. 15:10 ] @
Ajzbrn dolazi

[Ovu poruku je menjao JaHvram dana 26.04.2006. u 16:10 GMT+1]
[ ton_majstor @ 26.04.2006. 21:19 ] @
Citat:
Glavne zvezde ovogodisnjeg festivala EXIT - 6. do 9. jula, bice:
- Billy Idol,
- Morrissey,
- The Cult,
- Pet Shop Boys i
- Franz Ferninand

Kuku, pa to sve matorci i moji vršnjaci... znači, klinci će da se smore načisto!

Zamislite odrtavelog, skockanog Bilija (koga inače opako dan-danas gotivim) kako reumatično skače po sceni, a narod ga gleda belo ili još bolje, PSB... u nekom retro-gay tripu! Hahaha...

Morrissey-a neću da komentarišem, pola od tih 150 hiljada nije ni čulo za njega, a ako su i čuli, znaju po jednu-dve njegove pesme. NedajBože, stajaće publika mirno (zblanuto) kao na pomenu...

Pozdrav!
[ superbaka @ 26.04.2006. 22:45 ] @
jao, pa ja sam mislio da idem samo jedan dan da gledam FF, sta cu sad kad sam video i ove matorce?
jos kad bi dosli i the cure pa da gledam sve sa mog lastfm-a
moracu da otvorim humanitarni fond da se skrpim za egzit... jel nudi neko smestaj za dz?
[ milke @ 26.04.2006. 23:27 ] @
Citat:
ton_majstor: Morrissey-a neću da komentarišem, pola od tih 150 hiljada nije ni čulo za njega, a ako su i čuli, znaju po jednu-dve njegove pesme. NedajBože, stajaće publika mirno (zblanuto) kao na pomenu... :(
A b'e tone majstore, pa nemo' tako, Morrissey rulz, on je već institucija. Ono, da verovatno više od pola od tih 150K nije ni čulo za njega je verovatno tačno, ali ja to pre gledam kao njihov problem. Da je čika mator - jeste, ali je stvarno OK. Da ne pominjem da je najuspešniji (ajd' da kažem u širim narodnim masama najpopularniji) album imao pre samo nepune dve godine.

On topic again, inače se slažem da je Exit precenjen. Ne kažem da ne možeš naići na dobrog i AKTUALNOG izvođača, ali je problem što su ti domaćoj publici totalno nepoznati (što je opet njen problem), a oni koji su poznati su uglavnom već odavno premašili svoj zenit. Primer od prošle godine: najaktuelniji kvalitetan izvođač (ne pominjem razne DJ-eve, jer pojma nemam o toj sceni, niti me interesuje) su, bar po mom skromnom mišljenju, bili Ladytron, a publika ono... baš kao što ti kažeš, skoro kao na pomenu. Neko će da spomene Garbage. Pa, da su umesto 2005. došli negde 1995 - 1998. pa da kažemo da su aktuelni.

Nova Rock? Vredi tih 90 evra, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog Queens of the Stone Age, Deus i Massive Attack. A, ima i smarača: Metallica, Guns'n'Roses (čuj, pa gde njih nađoše, u kom sastavu sviraju...)
[ branchy @ 27.04.2006. 13:40 ] @
Citat:
ton_majstor: Kuku, pa to sve matorci i moji vršnjaci... znači, klinci će da se smore načisto!

Zamislite odrtavelog, skockanog Bilija (koga inače opako dan-danas gotivim) kako reumatično skače po sceni, a narod ga gleda belo ili još bolje, PSB... u nekom retro-gay tripu! Hahaha... :D

Mislim da gresis, i to gadno gresis. Pa daj, neke stvari su neprevazidjene!

Sto se mene licno tice, nikada ali bas nikada, nisam volela da gledam The Cult i Billy Idol, ali zato ih stalno slusam. I volim da ih slusam. Mislim, muzika se ne gleda, vec slusa.

Za tebe sam sigurno klinka, ali ja se tamo necu smoriti. :-)
[ ton_majstor @ 27.04.2006. 14:51 ] @
Grešiš, ako misliš da ih pljujem... samo se sablažnjavam nad činjenicom da su "matorci" mog godišta NOSIOCI dešavanja na "mladalačkom" festivalu... UA, UPRAVA!

Pozdrav, ćero!
[ reject @ 27.04.2006. 17:57 ] @
Citat:
ton_majstor: Kuku, pa to sve matorci i moji vršnjaci... znači, klinci će da se smore načisto!

Daj, majstore, ne zajebavaj. :)
Citat:
Zamislite odrtavelog, skockanog Bilija (koga inače opako dan-danas gotivim) kako reumatično skače po sceni, a narod ga gleda belo ili još bolje, PSB... u nekom retro-gay tripu! Hahaha... :D

Pa eto, ja sam recimo ceo zivot hteo da vidim Bilija uzivo. Cak sam verovao da
se to nece desiti jer ce ovaj doziveti OD negde i zdravo, kad ono, evo njega.
Kljakav, ali ziv. :)
Citat:
Morrissey-a neću da komentarišem, pola od tih 150 hiljada nije ni čulo za njega, a ako su i čuli, znaju po jednu-dve njegove pesme. NedajBože, stajaće publika mirno (zblanuto) kao na pomenu... :(

Pazi, ako pocne sa svojim novim tripovima, mozda. Ako oddrlja po koju stvar
od Smitova, fenomenalno. - Jos jedna pojava za koju sam mislio da cu je
propustiti.

E vidis, zato su to NOSIOCI, zato sto od tvoje generacije pa do daljnjeg - niko
nije mogao da ode nigde da ih vidi (cast izuzetcima koji su se morali cimati i
cimati da bi to izveli). Jednostavno, tek sad mozemo da vidimo u kolikoj smo mi
to rupi zakopani, kad pogledas gore i shvatis da ti je nevidjeno dobro da vidis
Bilija, posto ga, eto, do sad nisi nikad video live.

Kada je u Sava Centru gostovao Ibrahim Ferrer, imao sam srece da dodjem do karata,
jer se dogadjaj uopste nije reklamirao dok je bilo karata. I tako nakon fenomenalnog
koncerta, kazem ja svojoj dragoj "Znas li ti da je moguce da je ovo zadnji put da
Ibrahim Ferrer dolazi u Beograd i istovremeno zadnji put da smo ga videli?" - i tako i bese.

Znas, tuzno je da je pojam da "dolazi taj i taj". To nigde nije nista posebno, jer
kad je taj i taj u okolini, a kad si bilo gde sto nije Srbija, sve ti je "okolina", onda
se lako skokne tamo i tamo gde svira taj i taj, uz malo vece troskove.
Ovde dodje Metallica, dodje REM, a gomila ljudi ne ode na koncert zato sto nema
novca za karte. E, zato je EXIT i ovakav - fenomenalan.

[Ovu poruku je menjao reject dana 27.04.2006. u 19:23 GMT+1]
[ boki @ 19.05.2006. 17:58 ] @
DANCE ARENA: Derrick May

:)
[ Branko Santo @ 20.05.2006. 07:02 ] @
Rizikujuci da pocnem flamewar ipak cu pitati.

A sta je tako dobro kod Exita.
Ja zivim u Petrovaradinu i kad je Exit cujem kuci i bez potrebe da idem jednu od vecih bina.

Ne kazem ja da nisam nikad bio "Nulti" je bio vrhunski, 100 dana zezanja.

Posetio sam i 2001 i 2003 ako se ne varam, ali ima toliko ljudi i kao stoka si, ajde svi sad na jednu binu pa svi na drugu u zavisnosti gde je veca atrakcija.
[ Koby_FCRS @ 20.05.2006. 11:40 ] @
pitam li se zasto se svi novosadjani (dobro ne svi,ali vecina) bune zbog exita? Zahvaljujuci njemu ns je postao turisticko mesto,a i vecina ima korist od njega.
[ Branko Santo @ 20.05.2006. 12:03 ] @
Citat:
Koby_FCRS: pitam li se zasto se svi novosadjani (dobro ne svi,ali vecina) bune zbog exita? Zahvaljujuci njemu ns je postao turisticko mesto,a i vecina ima korist od njega.

Ne buni se vecina, ne bunim se cak ni ja. Procitaj ponovo moj post!

Ako kazemo da je barem 50% ljudi koji svaki dan dodju na Exit iz NS onda ti to dodje ako se ne varam na 20.000 sto je recimo 1/20 NS + sire okoline.

Ja ne idem zato sto mi je jako velika guzva i ne osecam se prijatno tamo.

Zasto se vama svidja Exit je bilo moje pitanje i ono ostaje.

Odgovori tipa:

Dobre "ribe".
Dobri tipovi.
Muzika
.....

You get my drift.
[ crews_adder @ 21.05.2006. 01:00 ] @
Prosle godine "najvece zvezde" - "The Stripes", ove "Franz Ferdinand"...

Mislim da cu ga propustiti, ali se nadam da "Sisters of Mercy" necu.
[ superbaka @ 08.06.2006. 14:44 ] @
mogu da uzmem veci broj kompleta za 3000 dinara ali mi nije namera da preprodajem ili da se cimam da ustupam drugima... uzecu dva kompleta, za suprugu i mene, ali planiramo da idemo samo na prvi dan... ako neko hoce da otkupi karte za ostale dane (po ovoj ceni) neka mi se javi na pp...

molim moderatore da ne shvate ovo kao reklamu jer cena od 3000 dinara za komplet (jednako podeljena po danima) je daleko niza od zvanicne, a kamoli od cene preprodaje...
[ Ilic Igor @ 23.06.2006. 23:58 ] @
Kakvo će vreme da bude?
Ona rajka sa gumene čizme mi mnogo sumnjiva i onaj kanister sa vodu što pliva tvrđavu.
[ Vole Domu @ 24.06.2006. 00:38 ] @
hhahaahehehe rajka s gumene cizme to sam isto ja rekao posle ce da bude pa jesmo dzabe lepili plakate po gradu da vas obavestimo o kishi???

extra

A inace koja je poenta sa rajkom. Ne razumem kampanju u opste ove godine. Ne mogu uopste da zamislim lika koji sedne da smisli reklamu za exit i kaze : "e a sto ne bi stavili ribu od 60m u gumenjarkama koja kosi travu poliva tvrdjavu prekopava bastu itd..." a onda neki drugi kaze : "da da ekstra amogli bi i kao da ubacimo gomilu malih ljudi sa elisama na ledjima..." Mislim stvarno a i ti exicopteri me podsecaju na komarce. I posle se zale sto svi misle da je exit steciste narkomana. Pa samo gudroman moze ovakvu kampanju da napravi...

ispravka moze i crnogorac opni su prirodni za bolesne reklame a protiv droge su dzavoli je popili!!!
[ Wega @ 24.06.2006. 12:29 ] @
bio sam sinoc na 'djavi i mogu vam prijaviti da sve vrvi od komaraca...

i to nisu oni pasivni, nego oni agresivni, sto nasrcu :)
[ boki @ 24.06.2006. 13:51 ] @
Valjda ce ih potamane do pocetka :)
[ bibby @ 24.06.2006. 17:10 ] @
imam kartu vishka, ako nekom treba neka se javi.
[ Vole Domu @ 26.06.2006. 15:59 ] @
Koja je fora sa exitom i ijekavicom???
prvo sam na sajtu video kad se prijavljujes za posao pise "Radnik u timu za kvalitet usluge i smJestaj"
onda sad na novom letku stampjau Najvece zvijezde metal hammer stage-a???
u cemu je stvar???
Za koliko prodajes kartu???

[Ovu poruku je menjao Vole Domu dana 26.06.2006. u 17:58 GMT+1]
[ ton_majstor @ 26.06.2006. 20:35 ] @
Oko transakcije se dogovorite preko PP.

Mislim da si malo utripovao za ijekavicu, možda je neki programer ili textopisac od preko Drine...

Ovo je najjače:

[img][att_url][/img]

Kao da oni sami neće doći, mislim PIJANIsti...

Inače, sajt je grozan.

Pozdrav!

[ Cileinteractiv @ 26.06.2006. 21:54 ] @
Jedino što valja je ona plavuša, priznajte :D
[ Vole Domu @ 27.06.2006. 09:22 ] @
Pa ne nisam utripovao, mogu da ti skeniram letak ako hoces... poenta je da nije sve na ijekavici nego samo ponesto sto se ustvari i slaze sa tvojom teorijom da je programer neki boske... (ili slovenac whatever) ali malo mi je cudno da isti lik radi sajt, letke... izgleda da je cela organizacija exita iz exYU republika TURURURURU (muzika iz Xfiles)
[ ton_majstor @ 27.06.2006. 15:17 ] @
Pa kad su ljudi jeftini ili potrošni... ili nepismeni.

Pozdrav!
[ Nemanja Avramović @ 27.06.2006. 18:29 ] @
Citat:
ton_majstor: ...
Inače, sajt je grozan.
...

Pa Mambo :)

Mene razočarava činjenica da niko ne pominje reggae stage, a on je bio baš kul. Mada mi reče admin njihovog sajta da će biti pomenuti stage ali bez nekih velikih imena :(
[ Deda_Mraz @ 27.06.2006. 18:36 ] @
Ja možda banem na zadnja dva dana, ako ulovim karte po nekim povoljnim cenama :/
Inače čuo sam da će sada da nasipaju šljunak, ukoliko bude kiše da se ne stvara onolika blatuština kao prošle godine!
[ biotech @ 27.06.2006. 18:59 ] @
al ce bude prasine..auuuuuuuuuuuuuu
[ Ilic Igor @ 27.06.2006. 22:48 ] @
Citat:
Cileinteractiv: Jedino što valja je ona plavuša, priznajte :D

Pa valjda je odradila/zaslužila da bude na reklamU :) .
[ losthero @ 28.06.2006. 10:28 ] @
I ja imam komplet karata vishka. Ko je zainteresovan neka mi se javi na privatni mail: [email protected]

Shteta shto Peppers-e nisu doveli, oni su inache u ovom regionu jer su na turneji (Prag) i to je bila jedinstvena prilika.
[ rapidlord @ 29.06.2006. 15:03 ] @
O cemu se radi sa ovim besplatnim?? prevozom koji organizuje tuborg. Jeli stvarno free ili ima neka caka?
[ boki @ 29.06.2006. 16:10 ] @
Moze neko da da vise info-a oko tog prevoza ?
[ g@rfild @ 29.06.2006. 21:37 ] @
Od Cetvrtka, 29. Juna, moguce je, uz licnu kartu I kupljenu ulaznicu za EXIT, na info standu u Beogradu na Trgu Republike, podici kuponcic za besplatan dnevni prevoz.
U periodu od 6-9. Jula, autobusi ce kretati svakog dana
od 17 I 19 casova iz Beograda, a vracati se narednog izmedju 3 I 7 ujutro iz Novog Sada. Polasci su sa parkinga iza Sava Centra, kao I prosle godine.
[ g@rfild @ 29.06.2006. 21:39 ] @
Satnica za DJ Arenu
06. 07. 06 21:00:00 22:30:00 Jojo de Freq
06. 07. 06 22:30:00 0:00:00 Simian Mobile Disco
06. 07. 06 0:00:00 1:30:00 M.A.N.D.Y
06. 07. 06 1:30:00 3:15:00 Layo & Bushwacka!
06. 07. 06 3:15:00 5:00:00 Eric Prydz
06. 07. 06 5:00:00 6:45:00 Dave Clarke
06. 07. 06 6:45:00 8:00:00 Vladimir Aćić

07. 07. 06 20:30:00 22:00:00 Dee Face
07. 07. 06 22:00:00 0:00:00 James Holden
07. 07. 06 0:00:00 2:00:00 Nick Warren
07. 07. 06 2:00:00 4:00:00 Hernan Catteneo
07. 07. 06 4:00:00 6:00:00 Steve Lawler
07. 07. 06 6:00:00 8:00:00 James Zabiela

08. 07. 06 20:30:00 22:00:00 DJ KID
08. 07. 06 22:00:00 0:00:00 Switch
08. 07. 06 0:00:00 2:00:00 Junior Jack & KID Crème
08. 07. 06 2:00:00 4:00:00 David Guetta
08. 07. 06 4:00:00 5:30:00 Sebastian Ingrosso
08. 07. 06 5:30:00 7:00:00 Steve Angello
08. 07. 06 7:00:00 8:00:00 Ingrosso&Angello b2b

09. 07. 06 20:30:00 22:00:00 Gordan Paunović
09. 07. 06 22:00:00 0:00:00 Loco Dice
09. 07. 06 0:00:00 2:00:00 Derrick May
09. 07. 06 2:00:00 4:00:00 Jeff Mills
09. 07. 06 4:00:00 4:45:00 Technasia Live
09. 07. 06 4:45:00 6:15:00 Umek
09. 07. 06 6:15:00 8:00:00 Marko Nastić

E bes mi mater ja cu da palim na tvrdjavu oko 3h
Petak smrt :)
[ Deda_Mraz @ 29.06.2006. 21:58 ] @

Ovo će biti umiranje :D
[ Cileinteractiv @ 29.06.2006. 22:30 ] @
Uh da znaš, žestoko i oporo :D
[ Slobodan Miskovic @ 03.07.2006. 02:00 ] @
Bankomati za piti ili biti
N. JANKOVIĆ, 2. jul 2006

FESTIVALSKA groznica trese Novi Sad. U četvrtak, 6. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi počinje šesti “Egzit”, a cela "srpska Atina" uveliko “diše” samo za najveću žurku na Balkanu. Poslednje pripreme su u toku, kako bi 150.000 ljudi četiri dana uživalo u nastupima Bilija Ajdola, Morisija, “Kardigansa”, “Franca Ferdinanda”, “Kalta”, Suzan Vege, “Pet Šop Bojsa”...
U tridesetak novosadskih hotela više nema nijednog slobodnog mesta, sve je rasprodato mesecima unapred. Gostima, izgleda, festivalsko povećanje cena u većini hotela nije bilo prepreka za dolazak. Još malo mesta ima samo u “Egzit kampu”, na peščanoj plaži uz Dunav. Prošireno šatorsko naselje će ove godine primiti 12.000 egzitovaca iz celog sveta. Kapije kamp otvara u utorak ujutru.
U kampu traje postavljanje internet-kafea, tuš-kabina, video-bimova, terena za košarku i odbojku.
Na samoj tvrđavi majstori grade “mesto zločina”. Dotežu šafove na velikoj, glavnoj bini. Užurbano “preskaču” sa jedne na drugu stranu skela, vratolomije su potrebne da se “dotera” veliki razglas. Zidine “Đave” su već opasane zaštitnim ogradama, za svaki slučaj.
Na ulazima su postavljene kapije sa identifikacionom opremom, brojni sponzori dovlače svoje bilborde i reklame.
Niču i šankovi. Ovde će se popiti i proliti hektolitri piva, koje se pokazalo kao omiljeno piće egzitovaca. Ovu pojavu prati i druga, koja podrazumeva postavljanje stotina “mobilnih” toaleta. Dva “Viza” bankomata su obezbeđana za one koje besparica “uhvati” baš na tvrđavi.
“Čistoća” će i tokom ovog “Egzita” sa tvrđave odnositi u proseku oko 200 kubika smeća, dnevno.
Grupa zamišljenih stručnjaka je tokom vikenda postavljala dodatne bazne stanice za mobilnu telefoniju. Postojeći odašiljači nisu imali dovoljnu propusnu moć za silu koja će od četvrtka okupirati “Đavu”.
Na ukupno 30 video-bimova, osim svirke sa desetina bina, fudbalski fanovi će gledati i finale Svetskog prvenstva u nedelju (20 časova).
Za Beograđane je organizovan besplatan prevoz do tvrđave, autobusima u 17 i 19 časova, svakog dana. Svi učesnici akcije “Piti ili biti” koji su ulaznicu za “Egzit” kupili putem vaučera, u Novi Sad će parnim vozom “Romantika”.
- Teniska diva i rođena Novosađanka, kao počasni građanin "srpske Atine", 6. jula u 20 časova ipak neće otvoriti “Egzit” - kažu organizatori - ko će to uraditi, ne znamo još ni mi.
Zna se, međutim, da je Republika festival finansirala sa 12 miliona dinara, Pokrajina sa 14, a grad je dodao preostalih 15. Da li će i ove godine biti “nota” politizacije, ostaje da se vidi.
Pretprodaja ulaznica se završava u utorak u novosadskoj i beogradskoj filijali “Komercijalne banke”. Od srede, karte će na kapijama tvrđave koštati od 2.380 do 2.790 dinara za jedan festivalski dan. Četvorodnevna ulaznica će koštati 6.490 dinara.
Ostaje još samo da se cela skalamerija uključi u struju.

ČOVEK GADLJIV NA MESO
HOSTING menadžeri “Egzita” će i ove godine morati da ispunjavaju najluđe zahteve muzičkih zvezda.
Morisi je zatražio poseban automobil, ne precizirajući šta bi na vozilu trebalo da bude tako jedinstveno. Naglasio je samo, da nikako ne sme da bude beo ili siv. Najvažnije je da ne želi da oseti čak ni miris mesa, na koje je, kao vegetarijanac, gadljiv.
Zvezde “Kalta” ne žele da vide, a ni da probaju alkohol u bekstejdžu. Tek za svaki slučaj, svirka se mora propisno odraditi.
Momci iz “Franc Ferdinanda” su malo nepoverljivi. Žele da svaka namirnica koja im dođe u ruke bude neotpakovana, tražili su razglednice Novog Sada sa zalepljenim markicama, “sveža” izdanja “Sana” i “Gardijana”.
Mračni bend “H.I.M.” se raspitivao oko naših zakona o zabrani pušenja. - Volimo cigarete kao da sutra ne postoji, pa nam je potreban prostor za ovaj “hobi” - zahtevaju Finci.
Novi Sad će bolje upoznati jedino “Kardigansi”. Oni su organizatore pitali, u kom nacionalnom restoranu se najbolje jede.
Ostali će sa aerodroma pravo na “Đavu”, a odmah posle svirke odlaze u hotel po stvari, pa put pod noge. Na neki drugi letnji festival.
[ Vole Domu @ 05.07.2006. 12:42 ] @
Citat:
g@rfild: Od Cetvrtka, 29. Juna, moguce je, uz licnu kartu I kupljenu ulaznicu za EXIT, na info standu u Beogradu na Trgu Republike, podici kuponcic za besplatan dnevni prevoz.
U periodu od 6-9. Jula, autobusi ce kretati svakog dana
od 17 I 19 casova iz Beograda, a vracati se narednog izmedju 3 I 7 ujutro iz Novog Sada. Polasci su sa parkinga iza Sava Centra, kao I prosle godine.

Nisam skapirao jel se polazi sa parkinga iza SC-a ako imas kupon ili... jel zna neko kad i odakle su polasci ako imas kupon za besplatan prevoz...???????

[ boki @ 05.07.2006. 17:36 ] @
Polazis ispred SC-a a stizes ispred exit kamp-a.

Ja sam vec u kampu :)
[ g@rfild @ 05.07.2006. 17:55 ] @
Citat:

Ja sam vec u kampu :)

u boli te qrac, ja pravo sa sljake :)
[ Vole Domu @ 05.07.2006. 18:22 ] @
E, pozdrav svima, ovako, usput sam saznao... Ako imate Piti ili Biti kupon (vaucer) onda idete vozom romantika na EXIT. voz krece sutra u 13.10 sa zeleznicke stanice (ko bi rek'o, a?).... eto pozdrav svima.... e boki boki odmori se malo od kompa i elite-a... sta jer ima tu free net... aj lepo se provedi i vidimo se...
[ boki @ 05.07.2006. 18:49 ] @
ima za free....
Grehota onda da covek to malo ne iskoristi :)
[ goranvuc @ 07.07.2006. 07:59 ] @
Da li ste se probudili? :) Utisci?

Da li je neko pohvatao ko svira koje instrumente u "Franz Ferdinand"?

Da li mi se cini ili Ian Astbury iz "Cult" pocinje da sve vise i vise peva kao Michael Jackson (posebno krici koje ispusta, i dahtanje kao da je upravo istrcao na binu).

Jel neko docekao Block Out - ja ih propustim svaki put jer ocigledno ne misle na penzionere kao ja koji ranije idu na spavanje.

Kad je svirao Rundek?

Sta sam propustio na ostalim stage-evima (ako sam)?

Pozdrav svima!
[ Nemanja Avramović @ 07.07.2006. 09:36 ] @
Ja danas stižem, pravo sa faksa, posle ispita
[ Deda_Mraz @ 07.07.2006. 10:05 ] @
09. 07. 06 20:30:00 22:00:00 Gordan Paunović
09. 07. 06 22:00:00 0:00:00 Loco Dice

Nedeljooo eto meneee
Jedva čekam ...tuc tuc tuc
[ srdjee @ 07.07.2006. 10:11 ] @
Meni je bilo dobro svugde gde sam stigao
Jedino sto sam se skenjao kad sam video koliko ljudi lezi svuda ( moras pazit gde pisas ).
Neki lik je vec u 22:30 kad sam dolazio na sred mosta lezao, stavio torbu pod glavu i njemu super.

Latino stage

Dance arena

[Ovu poruku je menjao srdjee dana 07.07.2006. u 11:27 GMT+1]
[ Vole Domu @ 07.07.2006. 12:27 ] @
Ai ai ai muchachos... evo i ja da se javim da ne bude da je boki jedini zavistan... bilo je extra... ja sam propustio dobar deo cardigansa zato sto su vrooom na fusion stageu kasnili gledao sa franz... posle sam bio na >Madballu i to je bilo najjjace kidanje je bilo ya madball,,, posle sam se otisao iskuliram na world music stage.... na rundek sam hteo da odem ali bilo je previse guyve pa nisam otisao smarachi.... .....
[ dejan @ 07.07.2006. 13:12 ] @
Citat:
Jel neko docekao Block Out - ja ih propustim svaki put jer ocigledno ne misle na penzionere kao ja koji ranije idu na spavanje.

Blockout je svirao ne u 3, nego nekad za vreme Cult-a... koliko mi se cini...
[ boki @ 07.07.2006. 20:39 ] @
Ja overio ferdinanda, cult, Erica, Dave-a....

Jedina mana je sto je dave poceo u 5. Crko sam bio.
Da je bio u 3-4 bilo bi mnogo bolje...
[ Vole Domu @ 08.07.2006. 10:41 ] @
Overio ferdinanda --- da ti nije mozda pravo ime Gavrilo Princip :-)
bilo je super opjet... samo su mi dekrali punjac za baterije grrrrrrrr...
[ Pirossi @ 08.07.2006. 11:38 ] @
Da li bi neko bio ljubazan da mi kaže kojom je pesmom Morrissey započeo koncert?
[ Slobodan Miskovic @ 08.07.2006. 16:54 ] @
EXIT 06 - Dan prvi

„Franc Ferdinand“ svirali za Gavrila Principa

Prve večeri festivala na Tvrđavi je, prema procenama policije, bilo oko 35.000 ljudi, a otvaranje „Egzita“ je obeležio fenomenalan nastup škotske grupe „Franc Ferdinand“ i razočaravajući, toliko željno očekivani koncert grupe „Kalt“, a čak ni hektolitri piva koji su po velikoj vrućini popijeni preksinoć nisu mogli da uklone gorak ukus u ustima koji je ostao posle nastupa nekadašnjih legendi.

Oko 20 časova, nekoliko hiljada ljudi je na „Mejn stejdžu“ nestrpljivo iščekivalo nastup grupe „Kardigans“. U skladu sa tradicijom „Egzita“, brzinom munje, na početku koncerta se na „Mejnu“ okupilo oko 15.000 duša. Fanovi u prvim redovima pevali su sve pesme „Kardigansa“ dok su ostali čekali velike hitove ove grupe, pa je tako na prve taktove pesme „Lovefool“ nastala prava euforija. Publika se dobacivala naduvanim balonima i kondomima, a kako je vreme odmicalo, bend je bio sve raspoloženiji. Ali, nakon samo sat vremena (uključujući tu čak i bis!), „Kardigansi“ su otišli sa scene.

- Šteta što je trajalo tako kratko. I još je pevačica falširala - prokomentarisala je plavokosa devojka koja je pevala sve pesme popularne švedske grupe.

„Franc Ferdinand“ oduševio

Međutim, kada su se na „Mejn stejdžu“ pojavili sjajni momci iz škotskog benda „Franc Ferdinand“, sve smo zaboravili, a kada je pevač Aleks Kapranos pozdravio publiku na solidnom srpskom, oduševljenju nije bilo kraja. „Take Me Out“, „Matine“, „Michael“, hitovi se ređaju, škotska zastava se viori u publici, a više od 25.000 ljudi skače i peva sa bendom, dok se iznad njih diže ogroman oblak prašine.

- Mi se zovemo „Franc Ferdinand“ i ima jedan Srbin koji nam je prirastao srcu. Zove se Gavrilo Princip i ova pesma je za njega - rekao je Kapranos i počeo pesmu „Walk Away“. Zapamtite čoveka koji se zove Pol Tompson, po zanimanju bubnjar „Franc Ferdinanda“. Momak je lupao po nesrećnim bubnjevima kao da mu je poslednja svirka u životu, a vrhunac koncerta je bio kada su mu se pridružila još dvojica članova benda koji su sa njim udarali bubnjeve. Fantastično! Svaka čast rokerima iz Glazgova - tri gitare i bubanj, nema laži, nema prevare, samo žestoka i iskrena muzika. Uz njihovo ime bez ikakvog predomišljanja stoji epitet „zvezde“.

Tačno u ponoć, iznad Tvrđave je ispaljen vatromet, a nakon desetominutne lude zabave, posetici su se pripremali za koncert grupe „Kalt“.

„Kalt“ razočarao

U startu smo im dali popust jer, iako smo znali da nisu u formi kao nekad, ipak su u pitanju legende uz čiju su muziku odrastale generacije nekadašnjih omladinaca. Kakvo razočaranje! Ijan Estberi, pevač benda, više je recitovao nego što je pevao, gitaristi nisu mogli ni slučajno da „izvuku“ rifove koji su zaštitni znak čuvenih rokera. A publika je sa neverovatnom energijom dočekala „Kalt“. Nema čoveka u publici koji nije znao reči svih pesama, ali uzalud. Umesto refrena od kojih se diže kosa na glavi, od Estberija smo dobili beskonačno „Eeeeeee“, a Ijan nas je „počastio“ i sa psovkom „J....e se!“ Čovek nije bio zadovoljan reakcijom posetilaca. Posle nešto više od sat vremena, „Kalt“ su završili sa „tezgom“, a „egzitaši“ su ih praznog srca ispratili u... penziju.

Ludilo na „Dens areni“

A na „Dens areni“ sasvim suprotno raspoloženje.

Na sceni, za gramofonima di-džej duo M. A. N. D. Y. Prisutni skaču, igraju, „rejvuju“... pište u pištaljke. Veselo! Za to vreme oskudno obučene igračice, tačnije svučene, zavodljivo igraju na sceni pored di-džejeva. „E, ovo je ekstra. Baš su sredili ‘Arenu’ ove godine. Ludiloooo. Ozvučenje i bina su vrh...“, priča jedan dečko sa minđušom u obrvi. I dok su prisutni cupkali i skakali po prašini, na sceni su se u jednom trenutku pojavila dva mladića maskirana u čudovišta, sa rogovima, naravno. Nakon nekoliko sekundi, između njih dvojice pojavila se jedna devojka obučena kao vila. Sva u belom. Sa belom kosom i krilima. Među prisutnima je zavladao opšti haos. Svi su počeli da vrište, tapšu i skaču sve brže i brže. Za to vreme, na „Dens areni“ se za gramofonima pojavio legendarni di-džej Dejv Klark. „Jeeee, jedva čekam da zavrti ploče“, priča jedna devojka na engleskom jeziku svom momku i dodaje: „Došli smo iz Londona samo da bismo njega čuli“. I Dejv je izvukao svoju prvu ploču i zavrteo. A ljudi... u pet sati ujutru i dalje neumorno cupkaju. Sve do osam časova, kada se zatvorila „Dens arena“ i završilo prvo veče „Egzita“. Umorna masa, polupijana i prašnjava, uputila se ka kampu, gde se žurka nastavlja dalje. Ekipa „Blica“
Irci našli pivsku meku na Dunavu

U gomili stranaca koji su preplavili Novi Sad, bez konkurencije su najveseliji Irci. Iako je Engleza mnogo više (oko 2.500), Irce ne možete a da ne primetite. Sasvim logično kada svaki od njih nosi gajbu piva!

Blesavi Ostrvljani koji su u Novi Sad stigli nekoliko dana pre početka „Egzita“, uglavnom iz Dablina ali i drugih irskih gradova, u srpskoj Atini pronašli su pivsku meku. Kako kažu, za njih je pivo toliko jeftino da ga je gre’ota kupovati na komad. Mora se priznati da su Irci napravili sjajan marketing za Novi Sad. Prvo su se ponapijali kao majke, a kada su se (da li?) otreznili, svi odreda su uzeli telefon u ruke i počeli da zovu ortake iz domovine.

- Pakuj se i dolazi odmah! Gde? Pa u Novi Sad. Ma, nije bitno što ne znaš gde je to, pivo je neverovatno jeftino. Ovde je raj na zemlji - urlao je u telefon „bledoliki“ Irac, upućujući svakih nekoliko sekundi sočne psovke svom neukom prijatelju.

Kako sada stvari stoje u Novom Sadu će se naći barem još stotinu mladih iz Irske.

Inače, ekipu sa početka priče zatekli smo uveče na koncertu popularnog domaćeg benda „Ortodoks Keltsa“. Jasno, naš’o se svoj na svome.
Ima posla za Hitnu pomoć i policiju

Prve večeri festivala posetilac iz Turske i mladić iz Vrbasa pali su sa zidina Tvrđave dok su pokušavali da se prošverciju na „Egzit“. Hitna pomoć je na Tvrđavi i u kampu intervenisala 31 put, a u Klinički centar u Novom Sadu tokom prve noći festivala dovezeno je 16 povređenih. Svi su nakon pregleda pušteni kućama, dok je momak iz Vrbasa zadržan na ortopediji Kliničkog centra.

Novosadska policija je od 42 posetilaca oduzela razne vrste droge: 44,61 gram marihuane, 116 tableta ekstazija, pola grama hašiša, 5,98 grama spida, 9,9 grama amfetamina, tri tablete „dijazepama“ i jednu tabletu „leksilijuma“.
Bili Ajdol, zvezda treće večeri

Bili Ajdol, superzvezda rok muzike 80-ih godina i omiljeno lice sa postera u tinejdžerskim sobama tog vremena, nastupiće večeras na glavnoj bini. Njegove pesme „White Wedding“, „Rebel Yell“, „Dancing With Myself“... spadaju u hitove osamdesetih. Pratili su ih spotovi koji su popularisali tada mladu televiziju MTV. Vilijam Majkl Albert Broud od detinjstva je važio za pobunjenika. Sam je sebi, iz šale, dao nadimak Ajdol, jer ga je školski profesor nazvao „beskorisnim“ („idle“), to jest nezainteresovanim za nastavu. Do 1981. godine Ajdol je bio šef pank grupe „Dženerejšn eks“, a potom je započeo solo karijeru, ukrštajući hardrok, pank,pop...

Izvor: http://www.blic.co.yu/
[ reject @ 08.07.2006. 18:28 ] @
Citat:
Pirossi: Da li bi neko bio ljubazan da mi kaže kojom je pesmom Morrissey započeo koncert?

How Soon Is Now?
Cuo sam da svugde pocinje sa gorepomenutom stvari.
Dajte slike sa petka, ili linkove ako je neko negde serovao.
[ Nenad Vranjanac @ 09.07.2006. 04:46 ] @
au ljudi moji kako je odsviro bili... ne slusam ga inace nikako, ali veceras sam ostao bez texta.
[ since1986BC @ 09.07.2006. 12:16 ] @
Zemljane jarane,poznanice sabash carsije....
Ma Rambo rules! ko i svake godine... Ove su ga doduse za*ebali ,ne nastupa na main stage-u.
[ Vole Domu @ 10.07.2006. 15:20 ] @
Jao bili je stvarno bio keva.. onaj solo... uf oladio sam se... i sto je pevao dorse i summertime je bas kul.. koliko su vristale zene neverovatno... koliko ima godina on??

Propustio sam shabana i ramba... kao uzeo da pijem rakiju da mi bude lepse na shabanu i preterao... iskrivio sam se... nisam ni otisao na tvrdjavu...
Jel bio neko na shabanu kako je bilo koje pesme je pevao koliko dugo itd... please info....

Citat:
since1986BC: Zemljane jarane,poznanice sabash carsije....

cek cek jel to znaci da je pevao vanzemaljca.... sad mi bas zao.... poslusao me ja sam mu skoro kenjao sto ne svira prvi album