[ Milan_Ristic @ 10.02.2006. 22:49 ] @
Dakle, na koji nacin izgubiti strah,tremu od kamera,medija ? Unapred zahvalan. |
[ Milan_Ristic @ 10.02.2006. 22:49 ] @
[ Nemanja Avramović @ 11.02.2006. 00:27 ] @
Ukljuci kameru, izbaci neki video bim napolje gde mogu svi da te gledaju i snimaj se non stop nedelju do mesec dana... posle toga se neces plasiti vise
[ -sfx- @ 11.02.2006. 08:52 ] @
Ja sam ga izgubio tako sto sam se bavio poslovima iza kamere. Malo pomalo shvatis kako nije strasno.
[ cicovic @ 11.02.2006. 10:09 ] @
Ja tako nisam uspeo.
4-5 godina sam snimao, nalazio se, znaci, iza kamere i dan danas kada osetim da me snimaju, najezim se i pokusavam da se sklonim [ Misa_exclusive @ 11.02.2006. 11:48 ] @
He Ja obožavam kamere, ali samo sa da sam iza njih, odnosno da snimam, a uopšte ne volim kad sam ispred objektiva - baš čudo, a?
[Ovu poruku je menjao Misa_exclusive dana 11.02.2006. u 12:50 GMT+1] [ Miloje Sekulic @ 11.02.2006. 20:11 ] @
Vežbom i samo vežbom, što si više ispred kamere to ti je lakše.
Prvi put sam umirao od treme i danima planirao šta da kažem, danas ćaskam sa voditeljim i uhvatim se ponekad da razmišljam o drugim stvarima dok odrgovaram na njihova pitanja Naravno u ovu fazu možeš da dođeš ako savršeno poznaješ to o čemu pričaš i ako manje/više istu priču vrtiš bezbroj puta. Miloje [ Nabukodonosor @ 12.02.2006. 00:42 ] @
A ti si neka medijska licnost, Miloje? Nisam znao da na es-u ima toliko medijskih licnosti.
[ ana S @ 12.02.2006. 00:49 ] @
Stani ispred ogledala i vezbaj: govor, mimiku, pokrete, drzanje....
80% ljudi imaju tremu iz razloga sto misle o tome kako ce izgledati drugima!!! Ovo je proverena stvar!!! Znaci, samo vezbaj ispred ogledala, govori sam sebi i trudi se da licis na sebe. Drugi korak je da izmaltretiras ukucane,prijatelje i poznanike i naucis napamet neki omanji tekst ili neki citat i prezentujes pred "publikom". U pocetku se usresredjuj na tekst, pa kada to savladas predji na drzanje i kontrolisanje dikcije. Treci, najvazniji uslov je da (ukoliko ne radis reportazu),zamislis da se obracas nekoj osobi koja ti je draga i fokusiras paznju... Nisi naveo konkretno o kojoj situaciji se radi? [ Miloje Sekulic @ 12.02.2006. 13:06 ] @
@ Nabukodonosor
Jesam medijska ličnost prvenstveno zbog toga što radim u medijima, preciznije urednik sam e magazina. Obzirom da imamo saradnju sa kolegama gostujem na TV stanicama gde promovišem časopis. Trenutno jednom mesečno na studiju B. Kad nam izađe knjiga gostovanja u TV programima su mnogo češća pa mi se na Sajmu knjiga dešava da po 2-3 puta dnevno dajem izjave. Nije strašno, navikne se čovek. @ana S Ništa ne može da zameni oko kamere. Ako nemaš pozajmi od nekoga amatersku kameru, simulirajte realnu situaciju i posle gledaj snimak. Miloje [ SaS69 @ 13.02.2006. 02:39 ] @
Ma nista strasno Milane, samo se koncentrisi na pitanje i odgovor, naravno nikako ne gledaj u kameru i to je sva nauka, ako se bas i zbunis onda iz pocetka pa tako dok se sve ne uradi dobro, zato postoji montaza zar ne.
[ KarakorukaJapan @ 13.02.2006. 19:31 ] @
Ne mogu da verujem od šta se plašite :D
Od kameru li :D Odi pred neku prodavnicu što prodaje televizori, pa vežbaj pred onom kamerom u izlogu (što sve vidiš na TV)... kad se uvežbaš, onda uradi nešto da te snima televizija (najlakše ti je da odeš na neke demonstracije i staneš u prvi red) Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|