[ sheep @ 22.02.2006. 19:53 ] @
Ja mislim da su to sve prenapuhali a i dalje to rade, pa nije ni 100 ljudi umrlo od pticije gripe, po meni uopce nema razloga za nikakvu paniku. Sta vi mislite? Hvala! |
[ sheep @ 22.02.2006. 19:53 ] @
[ Corey @ 22.02.2006. 21:14 ] @
Mislim se kako vam padaju ovakve teme na pamet.
I gde si ti video da se u poslednjih mesec dana pričalo negde o istom? [ Deda_Mraz @ 22.02.2006. 21:50 ] @
Kako ti ljudi umru od navodno ptičijeg gripa kada su govorili da ne može da predje na ljude još uvek, a da prilikom pečenja piletine virus se uništi??
Šta rade ti ljudi ljube te piliće? [ superbaka @ 22.02.2006. 22:07 ] @
ne znam kako je kod vas u Hrvatskoj, ali mi smo ovde bezbedni... kod nas ptice ne smeju da obole od pticjeg gripa, mogu samo da se zakucavaju u bandere i da padaju od iscrpljenosti...
[ ad0lf @ 22.02.2006. 22:30 ] @
mi zmo bezbedni...od kada nas je NATO bombardovo, uranijum nas stiti, tako da pticama poj..ebe sistem za navigaciju i ni ne prelecu preko nase teritorije
[ sheep @ 22.02.2006. 22:34 ] @
Citat: Corey: Mislim se kako vam padaju ovakve teme na pamet. I gde si ti video da se u poslednjih mesec dana pričalo negde o istom? Pa svaki dan se prica o tome na televiziji i u novinam, ja nezman mozda zivis u sumi. Znam 100% da ima mrtvih od pticije gripe ali ko zna mozda kod nas nije toliko mutirala. Jedan tekst samo nije mi se dalo vise trazit .http://www.lol.ba/clanak.aspx?docid=5222 [Ovu poruku je menjao sheep dana 22.02.2006. u 23:34 GMT+1] [ k0ka_m0ka @ 22.02.2006. 22:47 ] @
Citat: ad0lf: mi zmo bezbedni...od kada nas je NATO bombardovo, uranijum nas stiti, tako da pticama poj..ebe sistem za navigaciju i ni ne prelecu preko nase teritorije hm...tuzno ali istinito.....aj pa uzdravlje :) [ Silenoz @ 22.02.2006. 22:51 ] @
Citat: sheep: Ja mislim da su to sve prenapuhali a i dalje to rade, pa nije ni 100 ljudi umrlo od pticije gripe, po meni uopce nema razloga za nikakvu paniku. Sta vi mislite? Hvala! Ništa [ hakinen @ 23.02.2006. 00:08 ] @
Ja mislim da realna opasnost uvek postoji, al da je ovolika medijska kampanja namerno smisljena da bi proizvodjaci nano maski obrali veliku lovu!!
A pazite kad na prolece tamo u martu-aprilu budu "izmislili" vakcinu protiv pticijeg gripa, pa kad bude bila oko 10-20 eura, pa zamislite koja ce tek tu lova da se obere!! Uvek su postojale, i postojace teorije zavere!! Pozdrav [ savanah @ 23.02.2006. 00:30 ] @
pa sad je inace sezona gripa,ljudskog gripa.problem je u tome sto se naucnici boje sta bi bilo kad bi virus pticijeg gripa dospeo u ljuski organizam zarazen obicnim virusom gripa.oni se boje da bi mutacijom ova dva virusa nastao virus koji bio toliko smrtonosan da bi potamanio veliki broj populacije.........
[ hakinen @ 23.02.2006. 00:34 ] @
Pa to bi definitivno bio kraj ljudskoj populacij, ali mislim da je prerano za kraj!!
Mada nikad se nezna :D [ zaraza @ 23.02.2006. 00:53 ] @
Citat: Deda_Mraz: Šta rade ti ljudi ljube te piliće? nisi daleko od istine, zarazeni su oni koji su u cestom kontaktu sa zivinom...dakle pilicari ili razni 'pticari'.... [ Milos niks @ 23.02.2006. 00:53 ] @
Zanimljivo je samo koliko bi se tamiflu prodavao samo na teritoriji amerike ako bi se i jedna zarazena ptica prosvercovala preko recimo meksika . Roch bi se nafatirao :)))
[ savanah @ 23.02.2006. 01:01 ] @
nema informacija o pticijem gripu na teritoriji amerike,donald duck je bezbedan
[ KarakorukaJapan @ 23.02.2006. 01:49 ] @
Citat: Deda_Mraz:Šta rade ti ljudi ljube te piliće? Da bre! Najviše Kineza je dobilo grip jer oni organizuju borbe petlova, pa im daju veštačko disanje kad se povrede. :D Gledao sam to na TV. A i ne moraš da ljubiš kokoške ili da ih žive jedeš, kako bi dobio virus. Dovoljno je da duže vreme boraviš u istoj prostoriji s većim brojem zaraženih ptica. P.S. Ako niste znali, od ptičijeg gripa se umire tako što se zaražena osoba udavi. Zbog virusa se stvara veća količina tečnosti u plućima koja onemogućava disanje. Tečnost se stvara brže nego kod nekih drugih plućnih bolesti, tako da imuni sistem nema dovoljno vremena da reaguje (da aktivira mehanizam za izbacivanje tečnosti i da uništi virus). Da ne nastupi smrt od davljenja tako brzo, ptičiji grip bi nestao iz organizma u roku od par dana. Samo mi nije jasno zašto neko ne proba da ispumpava tu vodu nekom cevčicom ili da se kiseonik ubacuje u krv nekom mašinom. Trebalo bi da radi u teoriji. Tako bi se smrt odložila i ptičiji grip bi bio pobeđen. [ KarakorukaJapan @ 23.02.2006. 01:56 ] @
Citat: hakinen: Pa to bi definitivno bio kraj ljudskoj populaciji Smanjenje broja ljudi na Zemlji je dobro ako se uzme u obzir globalno zagrevanje. Ako ljudska populacija nastavi da raste i troši sve više kiseonika, onda će se uskoro led s Antartika otopiti, a hladna voda će prekinuti golfsku struju, a to znači početak novog ledenog doba (mada i ledeno doba ima neke dobre strane). Smanjenje broja ljudi na Zemlji znači i povećanje standarda. [ dobio_7 @ 23.02.2006. 11:05 ] @
Teslino zastitno polje nas opet stiti :)
[ acaradio @ 23.02.2006. 16:12 ] @
Citat: KarakorukaJapan: Da bre! Najviše Kineza je dobilo grip jer oni organizuju borbe petlova, pa im daju veštačko disanje kad se povrede Stave celu petlovu glavu u usta pa duvaju ? [ NOVISAD @ 23.02.2006. 17:48 ] @
Pa nije se taj grip pojavio tek sad. Ako uopste postoji onda postoji vec decenijama nego su sad nasli da prave frku. To je sve marketing. Pa pogledajte koliko kostaju maske i lekovi i ostale stvari za zastitu, smesno, kradja!
[ KarakorukaJapan @ 24.02.2006. 17:27 ] @
Citat: acaradio: Stave celu petlovu glavu u usta pa duvaju ? Da bre Mislim da sam to gledao na HRT. Bila neka emisija o ptičijem gripu, pa prikazali Kineze kako daju veštačko disanje petlu. Menjam ja tako kanale, kad vidim Kinez gura petlovu glavu u usta. Prvo sam mislio da ga jede ili da ga kolje zubima, al' onda su prikazali nekog doktora koji je reko da najviše Kineza dobija ptičiji grip zato što pevcima daju veštačko disanje kad se povrede u borbi petlova. [Ovu poruku je menjao KarakorukaJapan dana 24.02.2006. u 18:29 GMT+1] [ Deda_Mraz @ 24.02.2006. 17:31 ] @
Božeee sačuvaj ludi kinezi.
[ vaderru @ 25.02.2006. 18:29 ] @
Mediji su preterali?
Na glavnim vestima umro neki covek u kini od gripe??????????????????\ Bolje im je da kazu koliko na dan umru od gladi? [ Samurai Jack @ 26.02.2006. 00:56 ] @
Ma nije trenutno nista strasno. Poneka mrtva ptica i neki sumanuti petloljubac. Problem ce nastati kada virus izmutira i pretvori se u oblik koji se prenosi sa coveka na coveka. Ako smrtnost, brzina sirenja i sl. bude kao kod ptica, ako ne nadjemo vakcinu - najebali smo! Mozda toga ne bude ovde, ali zamislite samo Afriku...pa oni nemaju ni tekucu vodu a zamisli jos da im ''useta'' vrsta pticijeg gripa koji se prenosi sa coveka na coveka...pa to ce pomor da nastane...ko ce vakcinisati sve te ljude itd. itd...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|