[ despotbg @ 28.02.2006. 21:10 ] @
Danas sam imao vrlo neprijatnu situaciju. Svaki dan posle škole svratimo u jedan lokal koji napunimo (mislim često bude samo moje društvo) popijemo piće i malo se duže zadržimo recimo 1,5h. Konobari su neprijatni do bola. Danas ulazi dečko i pali televizor koji se nalazi na spratu (konobari nisu tu). Dolazi konobar i pita mene krajnje drsko "od kad si se ti odomaćio pa da sam pališ televizor" ja mu odgovaram "nisam ga ja ni upalio" a on meni "ustani i ugasi ga" ja mu kažem "nisam ga ja upalio nego ovi iza mene" on odlazi gasi televizor iako su ljudi hteli da gledaju utakmicu i neobraća se ovima koji su ga upalili. Mislim osećao sam se prilično neprijatno. Čovek koji nema ni srednju školu hoće meni da naređuje.
[ Deda_Mraz @ 28.02.2006. 21:16 ] @
Trebao si da zoveš šefa kafića i da rešite to, imaš svedoke i boli te kara, on će dobiti otkaz. Ubuduće nemoj da ideš tamo na piće, Ja se posle sličnih iskustava odričem da odlazim više u taj kafić..
[ Bojan Basic @ 28.02.2006. 21:41 ] @
Citat:
despotbg:
Čovek koji nema ni srednju školu hoće meni da naređuje.

Postavljaš se kao da si akademik a nešto ne verujem da ni ti imaš više, pa čak ni to što imaš nisi baš najbolje savladao (posebno srpski jezik).
[ Abstract @ 28.02.2006. 21:49 ] @
Ma to nije nishta, shta sve rade, najveci je problem shto svi misle da mogu da budu konobari, kod mene u gradu 90% konobara koje ja znam nisu zavrshili to i onda naravno da ne znaju kako da se ponashaju. Bash me interesuje jel ima neka inspekcija koja to redovno kontrolishe...
[ rajco @ 28.02.2006. 22:22 ] @
@BojanB
Da li to po tvom misljenju stepen obrazovanja gosta igra ulogu u nacinu ophodjenja konobara prema njemu?! On bi trebao da ima barem SSS tj. zavrsenu skolu za to radno mesto, dok meni kao gostu i nije bas potrebna.

[Ovu poruku je menjao rajco dana 28.02.2006. u 23:25 GMT+1]
[ despotbg @ 28.02.2006. 22:28 ] @
Citat:
Bojan Basic: Postavljaš se kao da si akademik a nešto ne verujem da ni ti imaš više, pa čak ni to što imaš nisi baš najbolje savladao (posebno srpski jezik).

Najviše mrzim kada mi neko traži gramatičke greške u textovima. Žao mi je gospodine ali ja niti imam vremena niti celodnevni pristup internetu pa da mogu da vodim super račun o pravopisu.
[ Fuzz @ 28.02.2006. 22:32 ] @
Citat:
despotbg: Danas sam imao vrlo neprijatnu situaciju. Svaki dan posle škole svratimo u jedan lokal koji napunimo (mislim često bude samo moje društvo) popijemo piće i malo se duže zadržimo recimo 1,5h. Konobari su neprijatni do bola. Danas ulazi dečko i pali televizor koji se nalazi na spratu (konobari nisu tu). Dolazi konobar i pita mene krajnje drsko "od kad si se ti odomaćio pa da sam pališ televizor" ja mu odgovaram "nisam ga ja ni upalio" a on meni "ustani i ugasi ga" ja mu kažem "nisam ga ja upalio nego ovi iza mene" on odlazi gasi televizor iako su ljudi hteli da gledaju utakmicu i neobraća se ovima koji su ga upalili. Mislim osećao sam se prilično neprijatno. Čovek koji nema ni srednju školu hoće meni da naređuje.

Posalji ga u k....zovi gazdu....zavrni ga u glavu...kontaktiraj "Drustvo za zastitu potrosaca"...ali majke ti ne postavljaj temu na forumu za ovakve banalnosti...
[ Bojan Basic @ 28.02.2006. 22:42 ] @
Citat:
rajco:
Da li to po tvom misljenju stepen obrazovanja gosta igra ulogu u nacinu ophodjenja konobara prema njemu?! On bi trebao da ima barem SSS tj. zavrsenu skolu za to radno mesto, dok meni kao gostu i nije bas potrebna.

Slažem se s tobom, ali to nije ono o čemu sam pričao o prošloj poruci. Ja jednostavno ne mogu da shvatim da se neko usuđuje da komentariše nečije obrazovanje a da pri tome pravi najosnovnije gramatičke greške.
Citat:
despotbg:
Najviše mrzim kada mi neko traži gramatičke greške u textovima.

Nekom skrećem pažnju na gramatičke greške (i to samo najosnovnije) isključivo kada se dotični nađe prozvanim da ismeva nečije obrazovanje.
Citat:
despotbg:
Žao mi je gospodine ali ja niti imam vremena niti celodnevni pristup internetu pa da mogu da vodim super račun o pravopisu.

Ovo više nije smešno, nego žalosno. Ako ti smatraš da je za pravilno pisanje potrebna višestruka kontrola iskucanog teksta i tu nalaziš opravdanje za to što ti „neznaš“ da odvojiš rečcu „ne“ od glagola ja ostajem bez reči.
[ Fuzz @ 28.02.2006. 22:48 ] @
Sad tebi nedostaje zarez.
[ galaz @ 01.03.2006. 00:06 ] @
tema je krajnje glupa. chak i ne postoji...
[ McKracken @ 01.03.2006. 00:57 ] @
Ima li nekog zivog moderatora da sancionise ovakve imbecilne teme, ili da uvodimo savetovaliste za frustracije?
[ dobio_7 @ 01.03.2006. 01:09 ] @
Nije ni cudo sto je ovo jedan od najomrazenijih forumu kod nas. Sta god covek napise, neko drugi ce da odgovori nesto sasvim deseto. I sad ce neko na ovo moje da napise nesto dvadeseto jer se oseca prozvanim i sl.

+ Ako nekoj poruci mesto nije tu, ona ne mora da bude glupa ako nije zanimljiva doticnom clanu "ES"

Tolerancija ljudi, da krava bude ziva i zdrava...

[Ovu poruku je menjao dobio_7 dana 01.03.2006. u 02:11 GMT+1]
[ buljko @ 01.03.2006. 01:12 ] @
Kao u skupstini!
[ McKracken @ 01.03.2006. 01:24 ] @
@dobio: Pa pogledaj post. Kao da pise dnevnik.
[ Ivan Golubović @ 01.03.2006. 01:40 ] @
Bio sam danas u prodavnici i jedna prodavachica nije htela da mi spakuje ono shto sam kupio u kesu, nego se pravila blesava...

Dajte bwe zakljuchavajte ovu temu...
Znachi ne mogu da verujem oko chega se raspravljate...
[ kumkat @ 01.03.2006. 01:55 ] @
Citat:
God_Of_HellFire: Bio sam danas u prodavnici i jedna prodavachica nije htela da mi spakuje ono shto sam kupio u kesu, nego se pravila blesava...

Neces verovati i meni se isto to danas desilo, u kojoj prodavnici ti kupujes ? :))))
[ Mobtel @ 01.03.2006. 14:41 ] @
Meni danas komsija nije hteo da ocisti sneg ispred mog prozora!!Zamisli ti bezobrazluka!!!