|
[ Deda_Mraz @ 01.03.2006. 09:37 ] @
| Drug me je inspirisao da otvorim ovu temu.
Naime u školi smo pričali o patikama, i neko reče da je uzeo neke Lacosta patike za 8.000 din, našta je ovaj rekao da nije normalan i da nikada ne bi dao toliko para, jer po njmu te patike ne vrede toliko.
E sada moje pitanje je, koliko ste vi spremni i voljni da dajete pare na patike, farmerke, košulje, trenerke, dukseve, majice itd itd.
Da li vam je isto tako bitno gde je kupljena roba. Da li na bazaru, sajmu ili Nike radnji u Knez M.?
I za kraj koliko u proseku godišnje trošite para na garderobu (znači od glave do pete)!? |
[ bugsu @ 01.03.2006. 10:40 ] @
za bilo shta ne bi dao vishe od 3000din ;)
[ Deda_Mraz @ 01.03.2006. 11:02 ] @
Zato što ti to finasijke mogućnosti ne dozvoljavaju ili zato što nećeš?
[ Slobodan Miskovic @ 01.03.2006. 11:13 ] @
Oko 1500e godisnje.
Bitan mi je kvalitet ispred cene. Naravno i dzemper u benetton-u je istog kvaiteta kao i onaj u lacosta-i i tu uvek uzimam jeftinije, znaci benetton. ;)
[ Stefano @ 01.03.2006. 11:40 ] @
Ja nikad nisam racunao koliko trosim na garderobu, samo jedno znam, najvise mi se gade one divca stvari, znaci ono fazon majca pise "armani" a turska ili kineska proizvodnja, to nikad ne bih obukao, ne razumem ljude koji tako nesto nose. OK je nositi tu tursko-kinesku garderobu ako pise neki njihov brend ili ako ne pise nista, ali ako pise armani, versace ili slicno onda samo od sebe pravis budalu, posto i na 3m vidi se da nije original.
Inace ja licno preferiram La Coste, Springfield, Time Out i slicnu garderobu znaci nista nesto preterano skupo ali potpuno ok.
[ Mefisto_soad @ 01.03.2006. 11:43 ] @
Ja jedino sto kupujem i or. je a tu su patike i sad imam neke adidas koje sam platio 160Eura, za sve ostalo tu je buvljak .
Ps. Imam tu jos neku original majicu od soulfly-a a to je vec druga prica .
Poz.
[ ironman @ 01.03.2006. 12:01 ] @
100DEM :)
Kupujem samo ono sto mi je neophodno i to originale na snizenju :wink:
[ Fuzz @ 01.03.2006. 12:04 ] @
Presvlacis li se ti prijatelju :)
[ deki77 @ 01.03.2006. 12:37 ] @
Imao sam na umu otvoriti Butique..ove godine!!!
jer davno sam shvatio...
Kako je "lepo" videti građane Srbije koji troše na fensy,skupe stvari a u kući i oko kuće nisu pipali ništa jedno 20god.
[Ovu poruku je menjao deki77 dana 01.03.2006. u 13:40 GMT+1]
[ DrJekyll @ 01.03.2006. 12:57 ] @
Hmm, nikad mi nije palo napamet da sracunam to na kraju godine, dao si mi dobru ideju. Najbitnije mi je da se u njoj dobro osecam, da mi se dopada, i naravno ako se to poklopi uzimam, pa kostalo 10eur ili 1000.
Citat:
Kako je "lepo" videti građane Srbije koji troše na fensy,skupe stvari a u kući i oko kuće nisu pipali ništa jedno 20god.
Pa sad, kako ko.. ;)
[ SmilieBG @ 01.03.2006. 13:00 ] @
Fino pitanje :)
Pa ovako, generalno stekam lovu 3 meseca, pa onda kupim odjednom sve sto mi treba. Naravno, izuzetak je ako se nesto u medjuvremenu iscepa ili slicno.
Sto se tice firmiranosti, to verujem da je samo kod nas neka 'fora' nositi markirane stvari. Zapad uopste nije u tom fazonu i to mi se strasno dopada. Jedino iskakanje iz pravila jeste kada su u pitanju dobra odela.
Tako da ne gledam koje ime pise na majci, vec mi je samo dizajn / kvalitet bitan. Licno volim tzv sportski-elegantnu verziju, nesto tipa: farmerke (obicne, bez sljokica, rupa i konaca koji vise sa strane), kosulja (neke verdrije, svetle boje) i neki 'sportski' sako. Kozna jakna ili kaput preko i taman.
Sto se obuce tice, strasno sam se razocarao sto se tice patika. Sve nesto dzombasto u poslednje vreme, sa rupama, nekim SF tehnologijama i cudima :( Jos uvek imam i nosim jedne reebok koje sam pre par godina na sajmu u BG-u nasao: tamno plave, platnene, samo mali znak reebok i to je sve. A takve izgleda vise ne prave :( Tako da sam presao na polu cipele / patike. U poslednje vreme sam nesto u drap / braon fazonu.
Sto se love tice, racunam nekih 4 x 350-400 evra godisnje.
Poz,
Sale
[ darkofdoom83 @ 01.03.2006. 13:09 ] @
Godisnje potrosim oko 350-400 eu,sve kupujem na buvljaku .
Jedino su mi cipele cat,a ostalo nista nije original,sta me zabole..
[ vaderru @ 01.03.2006. 13:55 ] @
Godisnje 200e?
Imam para ali neobracam paznju da li je original ili ne?
Ja licno mislim da odelo ne cini coveka?
[ Fuzz @ 01.03.2006. 14:01 ] @
Upitnici imaju neku svrhu u tvom postu ili ih samo volis?
[ superbaka @ 01.03.2006. 17:45 ] @
samo patike kupujem firmirane a ostalo ne... smatram da je vise od polovine cene firmirane robe izdatak za reklamu... garderobu kupujem samo ako je od kvalitetnog materijala i uvek gledam da je "best buy", bez obzira da li je jeftino ili skupo... retko kupujem kada mi nesto zapadne za oko, vec uglavnom kada mi nesto zatreba... pre mesec dana sam kupio nefirmirani duks za 2500 dinara, ali je stvarno prelep i kvalitetan...
[ Nabukodonosor @ 01.03.2006. 22:08 ] @
Citat: Naravno i dzemper u benetton-u je istog kvaiteta kao i onaj u lacosta-i i tu uvek uzimam jeftinije, znaci benetton. ;)
Ne bih sad da ulazim u neki flejm zasto ti kupujes tu garderobu koju kupujes, ali iz iskustva znam da benetton ima IZUZETNO skupe i sto je najvaznije nekvalitetne stvari. Imam kuci barem nekoliko pantalona, dzempera, majica i slicnih gluposti (koje sam uglavnom kupio u zemlji odakle je Benetton, u njihovim prodavnicama, i papreno sam ih placao) zato sto sam bio u zabludi da je to nesto kvalitetno. Posle par pranja (citaj:jednog) te stvari vise ne vrede nicemu. ALI (uvek ima neko ali sto devojci srecu kvari :D) to je ipak Benetton i neki je statusni simbol, pa ce tako uvek imati svojih kupaca.
Za jedne njihove pantalone verovatno mogu da se kupe troje nekih mnogo kvalitetnijih a koje su takodje markirane. Pre bih dao 150 eura za Lewis nego za ovo djubre. Ja takodje volim da kupujem kvalitetno, ali protiv ovog konkretno branda imam takav stav.
[ markolazarevic @ 01.03.2006. 22:13 ] @
Ja ne gledam da li je firmirano ili ne, samo gledam da li se meni svidja ili ne. Izuzetak su jedino patike, kad kupujem za zimu, a preko leta moze "carinska roba". I bas sam za novu godinu kupio odlican duks za 2500din, a proizvodi 1% i zanima me jel imao jos ko iskustava sa njihovim proizvodima. Sto se tice cene komsija mi prodaje farmerke po ceni od 800din(uvozi iz turske), a te iste farmerke posle kostaju i preko 5000 u fency Cacku. A sto se tice original - neoriginal nikako ne mogu da provalim majicu koja nije original, ili nikad nisam kupio takvu. A da sabiram za celu godinu ne mogu, pa ne secam se sta je bilo pre mesec dana. Pre 3 sedmice sam kupio 3 duksa i patike i potrosio nesto iznad 150€.
[ Slobodan Miskovic @ 01.03.2006. 22:47 ] @
Citat: Ne bih sad da ulazim u neki flejm zasto ti kupujes tu garderobu koju kupujes, ali iz iskustva znam da benetton ima IZUZETNO skupe i sto je najvaznije nekvalitetne stvari.
Zaista ne znam odakel ti ovo. Benetton vazi za jednu od jeftinijif marki. Pogotovo ako kupujes u Italiji. Eto ja sam se komplet obukao u Benetton-u za cca 65e (teksas jakna 30e + farmerice 18e + majca 14e). A kvalitet je odlican, te stvari sam kupio pre 3 godine i sve su u super stanju.
Citat:
ALI (uvek ima neko ali sto devojci srecu kvari :D) to je ipak Benetton i neki je statusni simbol, pa ce tako uvek imati svojih kupaca.
Uopste nedozivljavam tako marku Benetton, cak sta vise u Italiji je Benetton dosta jeftin i uglavno ga kupuje srednji sloj stanovnistva...
Citat:
Za jedne njihove pantalone verovatno mogu da se kupe troje nekih mnogo kvalitetnijih a koje su takodje markirane. Pre bih dao 150 eura za Lewis nego za ovo djubre. Ja takodje volim da kupujem kvalitetno, ali protiv ovog konkretno branda imam takav stav.
Nijedne Benettonove pantalone nekostaju toliko, ali bukvalno nijedne. Eto ja sam u NS-u pre 2 nedelje pazario somot pantalone u Benettonovoj prodavnici za 1800 dinara (popust je bio) a inace su kostale 4700.
Zaista, Benetton uopste nije luksuzna marka, a iskustvo mi kaze da su kvalitetni (iz tih farmerica sto sam ih kupio pre 3 godine gotovo neizlazim a ko nove su ).
[Ovu poruku je menjao Slobodan Mišković dana 01.03.2006. u 23:48 GMT+1]
[ biber021 @ 02.03.2006. 09:07 ] @
Jel znate kad su pre nekoliko godine naši novinari na jednoj modnoj reviji u Italiji pitali gospodina Armanija da li zna koliko je popularna njegova garderoba u Srbiji?
Čovek je odgovorio "Čuo sam o tome, ali verujte mi da ja nemam baš ništa od toga"
Toliko o originalima...
Pozz
[ Mardz Simpson @ 02.03.2006. 09:16 ] @
Nekada sam se oblacila na kredit a sada se svlacim iskljucivo za gotovinu!
Pancevacki buvljak je moj trzni centar, za mene i moje bljiznje a i bogami vecinu ljudi koje znam! Patike za 8000din to je mnogo, jer neki zaradjuju toliko na mesecnom nivou! Ne kazem da nosim samo china stvari, desi se da kupim neki kvalitetniji komad odece ili obuce a to je bogami jednom u 3 god!
Ima i kod nasih proizvodjaca dobrih stvari! Nasa textilna industrija je sila sa nasim proizvedenim materijalom i siveno je kod nas a stavljane zapadne etikete i izvozene u zapad! LaPerla, Comazzo itd! Jedne muske gace i potkosulje kostaju 8 €! Ako vam nesto znaci kvalitet i cena oblacite se kod Mileta Dragica tamo je sve najkvalitetnije!
[ Deda_Mraz @ 02.03.2006. 15:12 ] @
Jedino ne kapiram likove koji kažu... To je falš majica vidiše etiketu da je made in china?
Paaa?? Jbt kada će već ljudi da shvate da to ne šije neka kineska firma već firma (lupam sada) NIKE koja ima svoju fabriku u chini jer je jeftina radna snaga. U tim predelima gde su fabrike je obična dnevnica oko 5-15$.
Ako već kažu da kupuju original patike u NIKE radnji a na njima isto piše made in china zašto za njih ne kažu da su fulš. To me je oduvek nerviralo, što se ljudi loše na etikete.
Pa i ono što radi CAMEL, CHERUTI (jbg ne znam kako se piše), Addidas, DIESEL, CD, i ostale fency italijanske marke i evropske sve se to radi na tajlandu (ko je bio zna da imaju ogromne fabrike tamo), i umesto da stave china oni stave Italy ili šta j znam već koju zemlju. Tako da sve je to iz kine i falš i original!
Inače ja trošim oko 1000€ na oblačenje. Najviše para dajem na patike, pa na farmerke, i onda ide dalje niže...
Citat: Mardz Simpson: Patike za 8000din to je mnogo, jer neki zaradjuju toliko na mesecnom nivou!
Zašto da ne? Ovu rečenicu izgovaraju oni koji obično nemaju para (ne kažem da ti nemaš nego jednostavno iz iskustva i okoline u kojoj živim kažem) pa se time prevdaju. Inače kada bi svi imali prosečnu platu 2000€ u svetu, onda nebi tako govorila, razumeš šta hoću da ti kažem! Onaj ko ima para za te patike on će ih kupi onaj ko nema kupiće neke koje mogu da podrže njegove finansijske mogućnosti. Mislim zaista ne vidim zašto se uvek osporava cena patika, i to se nikada ne osporava od onog ko ima da plati toliku cenu, već upravo od onih koji nemaju! Jer prosto i jednostavno...te patike su nisu pravljenje da ih kupuju oni koji keša nemaju već oni koji imaju i za njih se prave!
Da se nelažemo i ja iako imam da izdvojim jednom-dvaputa u par meseci 100-ak € za neke patike, opet kada vidim neke patike od recimo 10.000 i vidim kako izgledaju zaprepastim se i dodje mi da tužim proizvodjača zbog profitiranja u zemlji koja živi na granici siromaštva. S'druge strane kada vidim neke patike od 10.000 a pritom su ekstra izgleda, udobnosti i dizajna, onda mi nije žao da dam tolike pare ako zaista vrede.
Toliko...
[ Acika @ 02.03.2006. 21:30 ] @
Za patike mi nije zao da dam mnogo para (mislim pre svega na cenu koja iznad 100 eura). Inace sam pre 3 godine kupio K swiss patike (sigurno ste ih vidjali) crne sa pet bele trake, i jos uvek ih nosim, znaci stvarno vrh. A od patika jos jedino postujem Nike i Puma, ostalo je za mene sheet. Sto se tice trenerki i farmerica, godisnje na njih dam oko 10000-ak hiljada, a za sve ostalo (majce, duksevi, pantalone-mislim na one sa mnogo dzepova-obozavam ih) moj stric radi na buvljaku i kad god donese nesto novo ja uvek uzmem neki dzemper, duks, majcu i sl. Znaci bar dva puta mesecno po neku stvarcicu, a leti i po 5 6 majica. E sad jednom godisnje odem i do Bugarske, i tamo puknem sigurno nekih 300 Eura. Marka ko marka mi nije toliko bitna (osim za patike), vazan je kvalitet.
Toliko
Mada kad je bilo onih cekova, uzimao sam i mnogo vise... dok sad sa ovim kreditima deru.
Pozdrav i srecno
[ Corey @ 02.03.2006. 21:44 ] @
Kupujem ono što mi se svidi i što je kvalitetno.Naravno gledam da ne bude neka kopija jer to strašno mrzim.Na bacam neke velike pare ali volim da budem lepo obučen kada izađem :) najviše trošim na duskeve i majice pa onda na patike.
[ markolazarevic @ 03.03.2006. 11:35 ] @
Citat: Acika: oko 10000-ak hiljada
Znaci dajes oko 131000€ :D
[ skriven.iza.laznih.imena @ 03.03.2006. 12:25 ] @
Citat: Acika: ...crne sa pet bele trake, i jos uvek ih nosim,
znaci stvarno vrh.
...ostalo je za mene sheet
A da malo prištediš taj novac, i da ga uložiš u sebe a ne u garderobu. Srpski
i engleski su ti očajni.
[ Deda_Mraz @ 03.03.2006. 14:03 ] @
Evo ga Bojan Basić dva
[ Miroslav Jeftić @ 03.03.2006. 14:21 ] @
Citat: Deda_Mraz: Ako već kažu da kupuju original patike u NIKE radnji a na njima isto piše made in china zašto za njih ne kažu da su fulš.
Fazon je što ne postoje Nike patike "Made in USA", pošto ta kompanija od samog početka ide logikom da proizvodnju drži u Aziji, a da se deo firme koji je u US bavi marketingom, organizacijom i sličnim stvarima (ako me sećanje ne vara tako je bar pisalo u jednom udžbeniku iz marketinga).
[Ovu poruku je menjao Bryan Fury dana 03.03.2006. u 18:33 GMT+1]
[ g@rfild @ 03.03.2006. 17:39 ] @
Nisam opterecen brendovima ali u poslednjih godinu-dve najvise mi pase Springfield. Sad sam od glave do pete njihov :). Obicno volim da kupujem na popustima i snizenjima, pogotovo kad sam preko, uvek mi se cini da su stvari za pojedine brendove jeftinije.
Godisnje potrosim oko soma E. Najvise volim da kupujem dzempere, a sad me uhvatila neka faza sa somotnim sakoima. Ne volim sportske patike, to sam valjda izgustirao onako nekako da imaju svoj smek.
Nije bitno koliko se love trosi na garderobu, vazno je da bude sa stilom i da imas svoj F
[ skriven.iza.laznih.imena @ 03.03.2006. 19:47 ] @
Srećom po mene, imam prilike da imam prijatelje i u zapadnoj Evropi. Tamo niko
ne polaže računa o „markama“ i „firmiranoj“ garderobi.
Samo Srbija ima privilegiju da ima likove po principu: „Što više znam o
firmiranoj garderobi, to sam veći seljak...“.
edit:flame
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 03.03.2006. u 21:00 GMT+1]
[ skriven.iza.laznih.imena @ 03.03.2006. 20:03 ] @
Citat: Slobodan Mišković:Elem, odakel tebi da se ovde javljaju ljudi koji ne zaradjuju sami??
Profil: Slobodan Mišković
Citat: Zaposlenje: Student
[ Slobodan Miskovic @ 03.03.2006. 20:29 ] @
Mislim ako ces po tome da sudis onda bolje da cutis.
Recimo da radim honorarno. Ok?
[ Acika @ 03.03.2006. 21:54 ] @
Ovde neko mene non stop proziva!
1. Mislio sam da potrosim godisnje 10000 DINARA za farmerice i trenerice!
2. Ovo nije tema gde se raspravlja ko zna koji jezik, ja ne visim po ceo dan na internet, pa kad otvorim program za mail-ove stigne mi i po pedeset poruka odjednom, pa se u toku kucanja desi da pogresim. Inace nikad nisam ucio engleski, vec prokleti ruski, ali uskoro cu da upisem neki kurs, ulazem ja u sebe non stop, do sada sam puko samo na skolarinu 1500 Eura, a da ne racunam bukvalno svakodnevno ulaganje u modernizaciju kompjutera i zavrsavanju raznih kurseva.
3. Koje taj Bojan Basic 2? I kog djavola mene poistovecujete sa njim???
4. Sto se tice posla, ja imam svoju firmu (doduse jos uvek studiram, ali uskoro zavrsavam), i zaradjujem dovoljno da mogu da priustim sebi i nesto skuplju garderobu!!! Radim bre ponekad i po 12 sati dnevno.
[ Deda_Mraz @ 03.03.2006. 22:09 ] @
Citat: Acika: 3. Koje taj Bojan Basic 2? I kog djavola mene poistovecujete sa njim???
Pošto sam ovo ja napisao red je da opravdam
Nije tebi bilo upućeno!
Acika bre čoveče iskuliraj malo, niko te ne proziva! Dobro možda malo ali ovde na ES-u svako svakog proziva i pokušava da spusti na niži nivo od svog
Tako da ko ti šta ovde kaže u konteksu flame, iskuliraj maximalno!
Nego da se vrnemo mi na temicu moju lepu !
Baš sutra idem posle faksa sa devojkom da ona kupuje neke stvari pa ću ja malo da procunjama da vidim kako se kreću cene nove kolekcije proleće - leto 2006. Pošto je tek skoro izašla ta nova kolekcija, za očekivati je da patike koje obično koštaju 4-5.000 koštaju sada 120€
Zapale mi pre neki dan za oke neke lepe kožne (bela kafa boja) pltike NIKE, i kada sam pogledao cenu od 9.800 slogirao sam se, jer znam da ce takve za mesec dana da koštaju 6.000
[ Acika @ 03.03.2006. 22:23 ] @
Brate, ja sam se ukljucio u ovaj forum (i konkretno u ovu temu) da bi nesto novo saznao i naucio, a ne da spustam (kako ti kazes) i za*ebavam ljude, meni uopste nije to cilj.
Ne visim ja po ceo dan na netu i ne mogu da popamtim sta je i ko sve reko, vec udjem sat dva, obicno uvece i pokusavam da odgovorim na sve teme sasvim korektno i konkretno koje su meni zanimljive.
A da se i ja vratim temi, sasvim si u pravu sto se cena patika tice za ovogodisnju sezonu, dobro u BG-u ima sigurno najbolji izbor u Srbiji, ali mislim da i prodavci uzimaju za sebe veliku marzu, pa kad im stane prodaja, odma daju razne popuste. Inace ja sam pre neki dan kupio neke kappa trenerice, i platio ih 3900 dindzi, dosta su dobre, samo nigde ne pise ni ko ih proizvodi, ni odakle im je poreklo, samo pise kappa i br: XL! Tako da verujem da u ovoj nasoj Srbiji ne moze nista da se nadje ORIGINAL (cast izuzetcima). Doduse gledao sam ja i skuplje modele u Pumi, Adidas i Nike Shopu, ali mi se ni JEDAN njihov model ne svidja, a i cene su paprene, najjeftiniji model je 8000 din!
Toliko
[ Floyd @ 03.03.2006. 23:42 ] @
Zavisi od toga koliko imam para u momentu kad mi treba garderoba :)
[ smirotvorac @ 04.03.2006. 06:47 ] @
uglavnom se oblacim na Buvljaku,može se naci dosta kvalitetne robe,za razliku od butika,gde je ista roba a drugacije cene,prosecno potrosim oko 60 evra mesecno za oblacenje
[ misty-13 @ 19.03.2006. 15:21 ] @
Pa...tesko je bas reci, sve zavisi, nekog meseca vise nekog manje.
[ Deda_Mraz @ 19.03.2006. 16:20 ] @
Pa dobro ali zato sam rekao u proseku godišnje...
[ Ivan Miladinović @ 19.03.2006. 19:27 ] @
Volim za patike da dam ~150e, ali ne vise, besmisleno je platiti vise... Postujem samo nike i puminu robu sto se patika tice... Ostalo mi je nekako... Ajd da ne uvredim nekoga svojim misljenjem. Sto se farmerki, majci, dukseva, trenerki i sl tice, kupujem bukvalno ono sto se meni svidi... Vise volim da kupim neku trenerku (samo donji deo) od 5000 din i da mi traje, nego neke trenerke koje bi bacao posle pola godine.
Tako da se UVEK odlucim samo za ono sto mi se svidja i u cemu se ja osecam udobno i nista mi drugo nije vazno.
Primer: Odem u nike shop i vidim strasno los duks i on kosta ~8000 din (!!!), a odem u neki neutralni butik i vidim duks koji izgleda 6x mocnije od onog, a nije nekvalitetan i kosta ~2000 dinara... Isto tako vise volim da kupim carape od 600 din par, nego one sto kostaju po 100 din par... Isto vazi za donji ves itd...
Nisam burzuj, ali radim, sam svoj novac zaradjujem i volim kad god sam u prilici da kupim sebi nesto kvalitetno.
Ali nikad nisam racunao koliko godisnje potrosim... A i sad me mrzi... :)
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|