[ ana S @ 10.03.2006. 20:13 ] @
Odzeparise me u sred bela dana u busu, i to za 8.mart!!!!Jos ne mogu da se povratim od soka i kajanja, sto nisam napisala pismo pajkanima da se njihova dezurstva na "terenu" obavljaju i u autobusima!!!!
Da li je i vas neko odzepario????
P.S. Ko nam je kriv, sto nemamo auto ili biciklu...
[ NOVISAD @ 10.03.2006. 20:16 ] @
Mene nikad nisu odzeparili pa da je ne znam kakva guzva uvek mi sve stoji u jednom dzepu na kojem uvek drzim ruku a u torbi (ako je nosim) ne nosim nista vredno (osim knjiga) :D :D :D
[ Corey @ 10.03.2006. 20:31 ] @
Šta su ti uzeli?
[ profilic @ 10.03.2006. 20:38 ] @
Grrrrrrrr... Nisu na svu srecu. Jako sam alergican na takve stvari, mislim da bih nekoga mogao zubima iskidati...
Nadam se da nije bilo nista mnogo vredno sto su ti maznuli i da nije bilo dokumenata
Pozz
[ novakkralj @ 10.03.2006. 21:41 ] @
heh ... zao mi je shto se to dogodilo...
cuvajte se, koleginici sa faxa su ukrali mobilni telefon u autobusu...

a evo mog iskustva .. u prepunom autobusu na samim vratima ( stanica kod Generalshtaba u K. Milosha ) vidim kako dzeparosh zavlaci coveku ruku u dzep, uhvatim ga za vrat izvedem iz autobusa i pred velikim auditorijumom pitam " Shta ce njegova ruka u tudjem dzepu?" on me gleda kao da se navodno nishta nije dogodilo, a onda ga pitam " Jel treba da izadjem da te bijem pred svim ovim ljudima?" i dobijam odgovor "Pa nemoj bato" nasha konverzacija se zavrshava sa mojim "Marsh dzukelo sram te bilo", mirno nastavljam svoju voznju autobusom dok me ljudi zapanjeno gledaju...

... nakon par dana se vozim na drugoj linji ( 31 ) slusham muziku i vidim istog dzeparosha kako ulazi, izvadim slushalice i kazem "Opet ti?", a on me gleda, "Na sledecoj izadji iz autobusa" odgovara "Vazi" i napushta autobus na sledecoj stanici.. :)

pOz
[ pctel @ 10.03.2006. 21:52 ] @
Pa ne znam sta da ti kazem, autobus je toliko "provaljeno" mesto, znaci mesto gde svi ocekuju da neko pokusa da ih odzepari pa svu svoju paznju usmeravaju na novcanik. Posle toliko hiljada ljudi odzeparenih u autobusu, ja se pitam kako jos uvek pronalaze nove nepazljive zrtve. Nije bas tolika sreca ni imati auto, tu te svakog dana legalno dzepare panduri jer ili nesto nemas, ili ti je nesto neispravno, ili nepropisno skrenes jer nema sanse da "provalis" kako se u tu ulicu propisno skrece ili vozis prekomernom brzinom jer su ogranicenja 20km/h. Jos autobus ima jednu veliku prednost, tu te dzepare samo kad imas, a u kolima te dzepare i kad imas i kad nemas.
[ Nemanja Avramović @ 10.03.2006. 22:37 ] @
Mene odzaparishe proslog leta, dva dana pred upis na faks, bio sam mrtav pijan (slavio to sto sam polozio prijemni) i uzeli mi ~3000 dinara al' to i nije toliko bitno nego mi uzeshe dokumenta pa sam morao da jurim da vadim nova da bih se upisao na faks. Od tad novcanik ne drzim u zadnjem dzepu NIKAD!
[ HoT_Steppa @ 10.03.2006. 23:08 ] @
I ja sam video dzeparosa u troli u Kneza Milosa i to mislim da je bio onaj lik "Metalika moj dobar drugar" ako znate na koga mislim, sto su ga snimili ispred Partizanovog stadiona pred koncert Metalike, prljav i smrdi na kilometar. Ulazi i gura se preko ljudi, ja sedim i izprve ne obracam paznju. Onda on pocinje da merka i izabere nekog chichu i nista skriveno, pored minimum 2 para slucajnih ociju zavlaci ruku u njegov dzep. Ja onda direktno pogledam u njegovu ruku pa njega u lice a on brze bolje izvadi ruku. Onda on gleda kad ja skrenem pogled i za 30 sekundi on opet zavlaci ruku. Pogledam ga opet i on izvuce ruku. Ja ustanem da sidjem i kazem cici da se pomeri jer ovaj hoce da ga odzepari. Ovaj to cuje pa sidje sa mnom na stanici. Klasican bilde. Ja sam otisao svojim poslom, nesto sam zurio, nisam imao vremena da se bakcem, ali ovoliko drskosti nisam video..
[ peda80 @ 11.03.2006. 00:45 ] @
otisao moj kum da podigne platu i onako sav srecan ulazi u bus i krenuo kuci i ladno ga odzepare i ode cela plata i dokumenti u novcaniku!!!ali je lopov bio "posten"pa mu je na adresu poslao koverat u kome su bila dokumenta!!!sta sve moze coveku da se desi!!!
[ fanfon @ 11.03.2006. 01:19 ] @
Meni se desilo na Palicu da mi ispadne novcanik sa dokumentima i 20 evra. Na srecu lik je uzeo pare a dokumente ostavio u policiji, pa mi poslali postom. Grde bi muke imao da sam ih ponovo morao vaditi. Sreca u nesreci... A pre par godina su sestri iz gradskog u NS ukrali novcanik sa 100€ iz ranca. Stavila ga u onu spoljnu pregradu pa je neko samo otvorio cibzar toliko da moze gurnuti ruku. Malo nepaznje i ode lova. Ti sto dzepare su majstori svog zanata. Gledao sam u Temisvaru sticajem okolnosti kako zavrcu ljude za pri razmeni deviza. Neverovatno kako barataju s novcem i kako odvracaju paznju coveku dok broje tako da misli da je sve u redu...
[ ana S @ 11.03.2006. 09:31 ] @
Caka je u tome, sto ni ja nikad nisam nosila novac i karticu u tasni.
Ali tog dana sam otisla do bankomata i podigla ustedjevinu da platim struju i naravno kupim prijateljicama po neki pokloncic za osmi mart.
Da skratim pricu, videvsi da mi bus dolazi(bankomat je tik uz stanicu) stavljam karticu u dzep, a smotuljak sa parama i izvestaj sam cusnula u torbu,onako nesvesno zureci da sto pre udjem u bus...
A ja sam primetila da mi nema para, tek kada sam htela da platim racun za struju...
Sreca u nesreci je ta, da su mi sva dokumenta na broju i da nisu maznuli i telefon
Ko god da je, srecan mu pazar..
[ anon28907 @ 11.03.2006. 09:33 ] @
Meni su ukrali mobilni... otvorili su mi dzep sa rajfeslusom tako da nisam nista osetio
[ NOVISAD @ 11.03.2006. 10:26 ] @
Kad pogledam tudje price skontao sam da imam vise srece nego pameti. Pre jedno 7-8 meseci vozim se ja gradskim autobusom, ulazim u njega i krenem da stanem kod zadnjeg stakla posto mi je to najbolje mesto, ali ono autobus ima sarage. Sednem na sediste iza tocka pa sam morao da dignem noge na tocak. A na sebi imao trenerku sa dzepovima bez zakopcavanja. I ja lepo ustanem na stanici i izadjem i obavim to sto sam imao za 10 minuta i krenem da se vracam kuci, stavim ruke u dzep, a ono nema novcanika. I sad idem ja na stanicu da sacekam autobus da se okrene pa da krene nazad na liman. I cekam ja cekam dodje autobus i ja da krenem u njega vidim nazad nema sarage i skontam nije to moj. Sacekam jos 10ak minuta nailazi opet, ali ovog puta onaj moj. Udjem ja na detelinari i tamo gde sam ja sedeo sedi neka bakuta. I cekao sam do zeleznicke da ona ustane i izadje. Kad je ustala odmah sam pogledao iza sedista, i na moju prepast, novcanik stoji zaglavljen izmedju sedista i "zida" autobusa. Otvorim ga sve pare u njemu i sva dokumenta. A u njemu sam imao oko 1500 din, pokaznu, neke propusnice, i akreditaciju.. Na svu srecu dobro je proslo..
[ ironman @ 11.03.2006. 11:24 ] @
Citat:
novakkralj:

a evo mog iskustva .. u prepunom autobusu na samim vratima ( stanica kod Generalshtaba u K. Milosha ) vidim kako dzeparosh zavlaci coveku ruku u dzep, uhvatim ga za vrat izvedem iz autobusa i pred velikim auditorijumom pitam " Shta ce njegova ruka u tudjem dzepu?" on me gleda kao da se navodno nishta nije dogodilo, a onda ga pitam " Jel treba da izadjem da te bijem pred svim ovim ljudima?" i dobijam odgovor "Pa nemoj bato" nasha konverzacija se zavrshava sa mojim "Marsh dzukelo sram te bilo", mirno nastavljam svoju voznju autobusom dok me ljudi zapanjeno gledaju...

pOz

pazi ,
dobro si pros'o
mogao si da popijes noz u rebra samo tako
Verovatno je bio neki "amater" bez podrske

Poz i pamet u glavu
[ savanah @ 11.03.2006. 16:37 ] @
-dzeparosi u vecini slucajeva rade u paru, a po neki put ih je i troje ili trojica.
-dzepare i zene, devojke (iza mog prijatelja motala se jedna navodno da pita vozaca tramvaja gde treba da sidje i ode budjelar iz zadnjeg dzepa)
-dzepare rumuni, cigani( meni dvojica kalofonaca sekli ziletom rajfeslus ranca, al me putnici upozorili a ovi pobegli)
-tolko su se osmelili da vise ne kradu samo u guzvi vec i u vozilima u kojima se putnici ne guraju, al nece da dizu galamu, navodno gledajuci svoja posla.
-imaju razne trikove, jedan te gura,ili gazi dok ti drugi paja po tasni, ili kao drzi ruke u dzepu a dzep mu je isecen pa kroz rupu od jakne tj.dzepa vire "lepljivi prsti"
-rumuni su se specijalizovali za mobilne aparate, a u zadnje vreme su im interesantni i mp3 player-i
[ X Files @ 11.03.2006. 17:15 ] @
"Najbolje" dzeparanje sam video u BG-u pre nekoliko godina:
(tada je u tramvajima obicno bio kondukter kome se moze platiti karta po
uobicajenoj ceni)

"Kondukter" je vec "naplatio" ko zna koliko karata, kada je na stanici ušao PRAVI
kondukter. Nije bilo tuče, jer je LAŽNJAK poprilično brzo napustio tramvaj a narod
nije hteo da DVA PUTA plaća kartu ;)

[ Ilic Igor @ 11.03.2006. 18:43 ] @
Možda i ovo može da se nazove đžeparenje :).
Pre 5 godina možda i više, vozio sam se tranđžom, ul. Bulevar Revolucije (tadašnja ulica), sve super, ispred mene žena iza čovek sa šeširom, kulturan čovek, rekao bih.
Vozimo se tako pun tanvaj kad okreće se meni žena, koja je ispred mene, i kaže mi "dečko sram te bilo!" ja u čudu šta joj bi?! Reko sigurno neki retard, skoro sam i počeo da se navikavam na njih. Nije prošao ni minut ona opet "kako te nije sramota!" ali ovog puta sam skontao šta se događa, matori je lepo namestio svoju torbu da ne može da se vidi kako "pipa" gospođu i uživa li uživa, a ja ispaštam.

[Ovu poruku je menjao Ilic Igor dana 11.03.2006. u 19:45 GMT+1]
[ .LoG @ 12.03.2006. 01:49 ] @
U zadnje vrijeme se redovno prepoznaju kad ulaze u bus sa duksom ili nekom majicom prebacenom preko ruke.
Svi koje sam vidjeo da ulaze tako su bili dzeparosi.
A prije dvije godine me, Sarajevo, pokrade ciganka sa bebom koju je dojila i ispod nje sakrivala pare.Al neka zena mi klimnu glavom na nju, pa sam uspio vratiti dokumenta, pa onda jedva svojih 50 evra, kao nije to uzela, uzela je samo dokumenta.
Ubrzo naidje i policajac pa je odvede.
[ time @ 12.03.2006. 02:13 ] @
ljudi pa jel bije neko tu gamad?to bi trebalo na licu mesta zvati sintere da obeve posao.
ili smo postali toliko tolerantan narod da dok me neko dzepari ja mu govorim "nemoj brate danas mi nije dobro"? nisam imao prilike da me neko odzepari ili bar nisam svestan
zivim u relativno malom gradicu i nisam cuo da je to uobicajena pojava ili ja nisam upucen.placamo kojekakve gluposti a bolje da su uveli po jednog pandura u svaki bus da narod moze mirno da se vozi.u jednom autobusu u toku meseca, iz price koju pricate ukrade se jedna prosecna plata.bolje da svi zajedno placamo pandura a ostatak para da nam je u dzepuverovatno pricam gluposti ali mora da postoji neko resenje.ne bi me zacudilo da se pojave krimosi sa autobusima i da vozaju ljude u krug po gradu dok ih sve ne odzepare.mozda i ovde drzimo socijalni mir pa dozvoljavamo da svako prezivi kako zna i ume?uffff mrzim ovu drzavu........
[ X Files @ 12.03.2006. 09:09 ] @
I ja sam odrastao u manjem gradu, gde su takve stvari 'nepojmljive'.

Primer 1:

Kada moji roditelji treba da prodju kroz BG (od zeleznicke stanice do autobuske ima
samo 200 m), ja se isprepadam jer treba da prodju pored TAKSISTA, DILERA,
PREVARANATA, CISTACA CIPELA i ko zna kakvog jos profila ljudi.

Tada krece atak:

Psiholozi (tako ih nazivam):
"Gospodine, gospodine, treba li vam Taxi? Gospodine, hej gospodine ..."

Naivni:
"Ne treba mi, idem na autobusku stanicu pa u ..."

Psiholozi:
"Ali, zasto, evo cena je skoro ista, ja cu vas voziti..."

Naivni:
"Pa ne znam bas, nisam siguran ..."

Psiholozi:
(cim vide da imaju naivnog pacijenta, ko zna sta dalje moze da sledi...)

NARAVOUCENIJE: Nikakav razgovor, samo napred svojim poslom.

Primer 2:

Tip prolazi pored cistaca cipela, koji ga non stop dozivaju:
"Gospodine, gospodine, da vam ocistimo cipele, ..."

Naivni:
"Necu, ne treba mi, ..."

Cistaci:
"OK, imas li cigaru?"

Naivni (da barem ispadne covek, prilazi i dodaje cigaru):
"Izvolite..."

Cistaci:
"Hvata ga za nogu i pocinje ciscenje"

Naivni:
"Hej sta ti je, ..."

Cistac:
"OK, sada da platis!"

Naivni:
"Ali ja sm ti..."

Svi cistaci u okolini UGLAS:
"Prevaranatu! DAJ PARE COVEKU, OCISTIO TI JE CIPELE!"

Policije nigde kada ti treba.

[ Wicked_Sick @ 12.03.2006. 11:31 ] @
Mojoj sestri su otvorili ranac, izvadili novčanik, iz novčanika izvadili novac i vratili ga unutra. Takvu veštinu jednostavno moraš da poštuješ.

Inače, novčanik uvek držim u unutrašnjem džepu jakne(sa rajfešlusom). Nije garancija da ga neće ukrasti, ali je ipak sigurnije.
[ dobio_7 @ 12.03.2006. 13:33 ] @
Stojim na sipki kod drugih vrata u 17-ici , ulazi galantni gospodin i odmah "guzva" , nabio se nekoj zeni na ledja i odmerava torbu.

Posto vidi da ga gledam, nervozno se okrece, pa se premesta do cice zavlaceci se u polupraznom autobusu od mog ogleda, posto je video da sam uporan izasao je iz basa...

Sto nije zavukao ruku u dzep, uradio bi mu jedan "francuski kljuc" na zglobu i zvao muriju.
[ RooTeR @ 12.03.2006. 14:36 ] @
Kevi mojoj su u protekla dva meseca dva puta ukrali novcanik, i to u sedmici ...

Drugi put je, na svu srecu, novchank bio potpuno prazan ...

Posle prvog puta je otisla u policiju,
i tamo joj je pandur isprichao da su se dzeparoshi jako osilili, i da uopste nisu bezazleni. Isprichao je da je jedan momak sprechio dzeparenje u busu, i kada je izashao na sledecoj stanici, dobio zestoke batine od neka tri lika ... rekao je i da im je najmanji problem da potegnu noz na onog ko ih sprechi ...

A sumnjam da su kazne za dzeparenje visoke ...
[ time @ 12.03.2006. 15:15 ] @
verovatno se tretira kao sitan kriminal i jos ako lopov nije stigao da odradi posao probaj da dokazes sta li je on rukom pokusao da radi(slucajni ili namerno).
ja sam ipak za pandura u busu i da odma sece ruku onome ko istu pokuza zavuci u tudji dzep.da vidis kako bi svi dizali ruke uvis
[ savanah @ 12.03.2006. 17:18 ] @
postoje policajci u civilu koji jure dzeparose i samo dzeparose.znam par momaka koji to rade na podrucju koje pripada mupu stari grad.
[ novakkralj @ 12.03.2006. 23:56 ] @
@ilic igor
ja sam video kako se matorac bezobrazno naslanja na dve devojcice u prevozu .. doshlo mi je da ga gazim - bolesne umove treba smestiti u adekvatne ustanove

@ostali

mogao sam ja da popijem noz, a mogao sam i da uzmem ciglu i da mu izlomim vilicu ...

neko je napisao da je to "metalika moj drugar", ako se ne varam taj shto je snimljen je Misha Tumbas,a ovaj dzeparosh koga sam ja opisao lici na mishu (by the way baja ima polomljen nos, tako da je vec neko reagovao), ali nije on :)

najveci problem je u tome shto oni procene ko im ne moze nauditi ( starije osobe, zene, devojke )... a te shto napadaju slabije od sebe bih ja stvarno korigovao radikalnim metodama kao u muslimanskim zemljama javno bicevanje itd. jer takva gamad ne zasluzuje nishta...

posebna prica su druge vrste maltretiranja gradjana poput "autobuskih muzicara"

pOz

[Ovu poruku je menjao novakkralj dana 13.03.2006. u 01:01 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao novakkralj dana 13.03.2006. u 01:06 GMT+1]
[ Kosta ******um Rex Persia @ 13.03.2006. 00:22 ] @
E. ljudi, prosto sam zapanjen. Mislim, znao sam da u Bg-u ima džeparoša, ali ni izbliza da je situacija postala tako dramatična.

Ono za čistače cipela i ja znam, jer to jednom i meni zamalo da se desi, ali sam se otreznio u zadnjem momentu.
[ deks007 @ 13.03.2006. 00:25 ] @
Nisam ni procitao sve ali ovo sto ste vi doziveli je "sitnica" u odnosu na ono sto se desilo mom ocu. 2004god. je isao sa posla i na Z-stanici cekao 7. Primetio je dzeparose , upozorio sofera ali su oni usli obavili posao i izlazili napolje.Cale je prvog sa novcanikom u ruci uhvatio potukao se sa njim, on poceo da bezi, on za njim padne i u padu pokida ligamente bicepsa i pukne mu lopaticni misic. Sve ovo nebi bijo strasno da on sest meseci nije vezbao sa tom povredom , i tek mu je lekar u sportskom dispanzeru konsatovao povredu, operisan je ali ipak ostao invalid.Devojka kojoj je vracen novcanik(u tuci mu je ispao) nikad ga nije nazvala da vidi kako je posto je njega hitna odnela i ona je zbog izjave morala da ide sa njim.Prema tome cuvajte svoje stvari i dobro razmislite dali cete se u slicnim situacijama ukljuciti jer oni nikad ne idu sami uvek ih je vise a dvojica obavljaju posao.On je na bolovanju bio 15 meseci isao cak i za penziju ali je poceo ipak da radi
[ time @ 13.03.2006. 01:50 ] @
samo kuvati gamad u vrelom ulju.
[ novakkralj @ 13.03.2006. 09:19 ] @
definitivno vrelo ulje ...

@deks007
stvarno mi je zao shto je tvoj otac nastradao, ali ja bih isto postupio da sam bio na njegovom mestu... to shto ga ona nije okrenula je stvar njenog vaspitanja i dovoljno govori o njoj samoj

[Ovu poruku je menjao novakkralj dana 13.03.2006. u 10:20 GMT+1]
[ cune @ 13.03.2006. 11:40 ] @
Mog caleta pre par dana opeljesili u Kneza Milosa. Vozacka, markica, LK i 1200 din. Na stanici je kupovao novine, a dzeparos je verovatno video gde je stavio novcanik i nije mu bilo mnogo tesko da odradi posao posto je bila velika guzva u busu.
Kada je primetio kradju, cale otisao pravo u muriju da prijavi sta se desilo - kad tamo cetvoro odzeparenih kukaju i zapomazu. Najglasniji je bio neki chicha kome su na ulasku u kafanu maznuli 2k5 evra - spremio covek pare za kaparu za neki stan, sta li vec.

Dzeparosi inace, prvo oshacuju gde zrtva drzi novcanik - najvise ih privlaci situacija kada neko (kao moja lepsa polovina npr.) u sred prevoza izvuce novcanik, pa iz njega kartu, onda je otkuca i vrati u novcanik, pa sve djuture u torbu. Milina jedna. Isto vazi i za one koji izvuku telefon, otkucaju poruku pa vrate telefon u zadnji deo ranca a onda nabiju sluske na usi i nastave da gledaju u daljinu. Cest je slucaj i da se motaju po stanicama blizu pijaca, tamo ljudi cesto vade i vracaju novcanike u torbe tako da imaju potpuni uvid gde da zavlace ruke.

Licno mislim da j enemoguce zastititi se 100% od takvog napada ali nije na odmet odraditi neke prevencije u smislu stvljanja novcanika u unutrasnji dzep sa rajsferslusom - ako nista drugo, barem ce se namuciti.

Dzeparosi po pravilu idu u grupi od 2 i vise, i obicno se bune na sav glas kada ih neko uhvati na delu ili ih primeti. Secam se i price da je neki dedica provalio dzeparosa, oko njega se stvorise jos dvojica sa pricom kako treba da idu odmah u policiju i da ce oni da posvedoce da je opljackan. Cim su izasli na stanicu, deda dobi udarac i pade na zemlju a ova trojica odjurise u daljinu.
[ Ilic Igor @ 16.03.2006. 19:58 ] @
Citat:
novakkralj:
ja sam video kako se matorac bezobrazno naslanja na dve devojcice u prevozu .. doshlo mi je da ga gazim - bolesne umove treba smestiti u adekvatne ustanove

Jedan manijak je ispipao moju ortakinju i to pošteno, jadnica je mislila da su joj se gaćice uvukle pa joj bilo trulo da namesti ćega nego čekala kada niko ne gleda da sredi situaciju i kad je htela da popravi stvar izvali nečije prste tamo, sledi vriska udaranje po manijaku...

[Ovu poruku je menjao Ilic Igor dana 16.03.2006. u 20:59 GMT+1]
[ savanah @ 16.03.2006. 21:43 ] @
pa jedno su dzeparosi, a drugo manijaci.

tema je dzeparenje a ne bludne radnje po prevozu....
[ KarakorukaJapan @ 17.03.2006. 02:40 ] @
Mene nikad nisu odžeparili jer ja pare nosim u unutrašnji džep :D
[ ana S @ 17.03.2006. 08:31 ] @
Citat:
savanah: pa jedno su dzeparosi, a drugo manijaci.

Naprotiv, znam jednog manijaka, koji dzepari zenske u autobusu, i svi misle da ih je samo ispipkao po guzi , kad....nestao i novcanik!!!
E, sad da li je stvarno manijak, ili mu je to neka "taktika "???

[Shadowed: Popravljeni [quote] tagovi.]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 17.03.2006. u 12:47 GMT+1]
[ zveckoo @ 17.03.2006. 19:26 ] @
Novcanik uvek nosim u prednjem dzepu od pantalona i nekako po navici uvek drzim ruku u tom dzepu :)

A posto nosim ranac a u njemu su najcesce jedino knjige... par puta mi se desilo kad sidjem sa BUSa u NS, i osetim da nesto landara.. Kad ono "neko" je izgleda pokuso... otvorio..i skonto da nema nista vredno unutra.. i tako ostavio otvoreno...

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 17.03.2006. u 20:27 GMT+1]
[ Nemanja Avramović @ 17.03.2006. 20:56 ] @
Citat:
ana S: Naprotiv, znam jednog manijaka, koji dzepari zenske u autobusu, i svi misle da ih je samo ispipkao po guzi , kad....nestao i novcanik!!!
E, sad da li je stvarno manijak, ili mu je to neka "taktika "???

Znas ga?
[ Backy @ 17.03.2006. 22:40 ] @
Citat:
-rumuni su se specijalizovali za mobilne aparate, a u zadnje vreme su im interesantni i mp3 player-i

onda moraju dobro da poznaju multimedijalne uređaje... :P treba naći plejer koji ima integrisan usb port, prijavljuje se na sistem kao prenosni disk i koristi lako dostupne baterije (ili ugradjena može da se puni preko usb-a)
[ ana S @ 18.03.2006. 21:24 ] @
Citat:
JaHvram: Znas ga? :)

Znam kako izgleda, na kojoj liniji najcesce "operise", a sto je najvaznije sve vise i vise ljudi su upuceni na njega, tako da znaju s kim imaju posla !!!
Ono sto mi nije jasno je : zasto ga onda ne privedu ili nesto sl....(mislim na policiju)
[ z@re @ 19.03.2006. 00:32 ] @
u splitskim autobusima sam cuo za finu taktiku. idu u paru njih dvoje, i ne ulaze na istoj stanici, vec jedan udje stanicu poslje drugog. onaj koji prvi udje, izgleda relativno normalno, stane na pregib autobusa na sredini, iza potencijalne zrtve, ali ne blizu. onda na iducoj udje ovaj drugi, koji je ili narkoman/cigan/pijani navijac, pa se pocne priblizavat zrtvi od naprid. zrtva instinktivno se odmice nazad, a tad ovaj prvi odradi posao. naravno, zrtva je koncentrirana samo na ovog "manijaka" ispred nje, pa je pravom lopovu relativno lako.

samo ovdje mi imamo ono o cemu vi govorite - pandura u autobusu. ne radi lopovluka, vec svaki pripadnik armije kontrolora ima sigurno jedno slomiveno rebro ili nos, jer je krivog pitao za kartu :). ako se odvozis par kilometara preko grada, sanse su 75% da ce na nekoj od stanica bit policijska inspekcija. a splitska policija doslovno po imenu i prezimenu zna sve te sitne lopuze.

ovdje se ne baziraju toliko na lokalni puk koliko na turiste. usred sezone bude dnevno i po 50-60 hiljada turista u splitu, tranzitno srediste. jedno deset puta sam sigurno vidio kako nekolicina turista piju kavu u nekim od kafica po palaci, mobiteli na stolu, a lola prodje, uzme mobitel, i samo trk u graju. jedamput sam i vidio kako su ga dvoje svaba sustigli, i onda mu je bilo veselo :)

a evo, ako smijem, da malo produzim temu. da nadjete negdje novcanik, sa parama i dokumentima, sto bi ste napravili?
[ time @ 20.03.2006. 08:30 ] @
Citat:
a evo, ako smijem, da malo produzim temu. da nadjete negdje novcanik, sa parama i dokumentima, sto bi ste napravili?

ako ima dokumentaciju vratio bi coveku ili bi na neki nacin pokusao da saznam ciji je ali ako ne bi uspeo sigurno ne bi odneo u policijukad samo pomislim sta bi panduri stim uradili sigurno ne bi uzimali otiske sa novcanika da vide kome pripada
[ nikstup @ 20.03.2006. 10:02 ] @
Nikako vracati ili nositi na policiju. Moj cale nasao prazan novcanik i handrili ga da dolazi na sud gdje su bili i krimosi koji su ukrali novcanik. BTW u novcaniku bilo par hiljada evra i nekim cudom nasli lopove. Dzaba sto je samo nasao prazan novcanik sa dokumentima. Fino lovu u dzep, ako ima, ako ne, samo proci dalje.
[ ZaMpA @ 21.03.2006. 12:17 ] @
sve vredne stvari shto imate kod sebe (mob,novcanik) drzite u jednom dzepu, i obavezno SVOJU RUKU U TOM DZEPU.
ako pokushaju da vas odzepare a skontate ih, pomerite se u drugi kraj autobusa ako ne mozete da im se suprotstavite.
nosite martinke ili Shelly's one su tvrde i imaju ono gvozdje u sebi, pa stim svakog mozete oboriti na pod. jedan dobar shut u cevanicu i kreten ce sigurno da dobije naprslinu, mozda i prelom.....

desilo mi se par puta da nadjem novcanik, i uvek ga ostavim tamo gde sam ga nasao. nije moj posao da vracam izgubljene stvari
[ novakkralj @ 21.03.2006. 14:52 ] @
pre neki dan sam vratio izgubljeni mobilni, decko je imao srece shto sam ga ja nashao :)
[ abishai @ 21.03.2006. 23:35 ] @
Ja sam se jednom nasao u gradskom autobusu, ali nisam bio nesto raspolozen... tako da oko mene bukvalno nikoga nije bilo. Ali mogu misliti sta bih uradio nekome da proba da me odzepari.. (mada oni kao sto vec neko rece, biraju ili zene i sl.)

Samo... smrtna kazna bi trebala za to... jer posle niko ne bi ni zeleo da dzepari.. ;) (ustvari... smrtna bi trebala za bilo koji slican prekrsaj)

btw. Da nadjem necija dokumenta vratio bih...

[Ovu poruku je menjao abishai dana 22.03.2006. u 04:34 GMT+1]
[ Zeleni zub @ 22.03.2006. 18:19 ] @
Bio sam srednjoskolac; Radio klub i Rukometni klub u Jagodini su bili
jedan pored drugog smesteni u jednom sokaku.
Mi smo svakodnevno dolazili u Radio klub, a jednom u par nedelja smo
sretali nekog lika iz Rukometnog kluba koji je dolazio autom.
Jednom dodjemo u Radio klub i na mestu gde on parkira auto nadjemo
providnu kesu punu nekih papira. Pogledamo unutra, ono vozacka,
saobracajna, ovlascenje, polisa i jos neki drugi papiri. Sa vozacke
prepoznamo tog lika iz Rukometnog kluba. KAko ne bismo cekali 10 dana
da vidimo coveka, mi resimo da to predamo policiji, koja je nekih 100m
udaljena.
Ispricamo dezurnom sta se desilo, on kaze OK, uzme kesu i zahvali nam
se i mi krenemo, kad iskoci neki pajser (oficir, mislim, jer se i
dezurni prepao) i poce sve da nas napusava, zajedno sa dezurnim: "Pa
kako to pustas momke, zasto im nisi uzeo podatke, pa zamisli da je u
kesi bilo para, droge, a oni to uzeli pa doneli samo ovo, dajte momci
licne karte" mi kazemo da nismo punoletni, on kaze "E to cemo
proveriti" i povede nas u neku prostoriju, dok jedan drugar ne rece da
smo mi radioamateri, clanovi radio kluba ciji je predsednik inace
javni tuzilac i na pomen njegovog prezimena, covek krenu sa
izvinjenjima, i samo sto nije poceo da nam ljubi ruke...

ccc... bruka :-(

Od tada nadjeno vracam licno vlasniku (ako uspem da ga nadjem ;-) )
[ DjordjeRd @ 23.03.2006. 07:41 ] @
Citat:
ana S: Ko god da je, srecan mu pazar..

Ne, nego se kaže 'nek potroši na lekove'.

Jednom sam sa ortakom pronašao novčanik pun love, oko 200DEM, i otprilike sva dokumenata koja jedna osoba može da poseduje. Beše to pre desetak godina, pa se tu obreo i jedan zgodan adresar, jedan od onih koje zbog mobilnih aparata niste videli videli već par godina. Istraživanje je bilo kratko i zabavno, novčanik je vraćen, nagrada je bila adekvatna...
[ privrednik @ 24.03.2006. 09:05 ] @
Nadjene novcanike mozete da ubacite u ulicno - postansko sanduce .
Odatle ih , obicno , prebacuju na onu adresu za " Izgubljeno - nadjeno " .
Ako ih sami nosite na neku adresu koju pronadjete u novcaniku , rizikujete i neke dodatne neprijatnosti .
Al` po neko i nagradu dobije . Na ovaj ili onaj nacin .